dinsdag 19 maart 2013

Razzia's

Gisteren een gewoon stukje, nu een extra stukje vanwege al het nieuws. Ik loop achter, dat begrijp ik wel, maar ik wil niet in de val trappen die de nieuwsmedia ook doen, en alleen maar dingen door gaan geven zonder dat je weet wat je nou aan het zeggen bent. Ik wijs wel nieuws aan, maar af en toe moet ik uitkijken. Als ik nieuws doorgeef zonder dat ik goed commentaar met wat extra kennis kan geven, wat heb je dan nog aan me.

Ik ken niemand die op de Achterdam werkt, Puttana wel, en die kan me informatie geven. Maar ook niet veel. Er komt wel steeds meer los van meisjes die trekken van plek naar plek, want daar komt ze wel meer mee in contact. Dat duurt dan maanden voordat het bij mij aankomt. Het is geen nieuws meer, maar het maakt wel het beeld steeds duidelijker. Met elk stukje nieuws wat ik krijg wordt het plaatje wat lelijker.

Daarnaast krijg ik ook te horen dat ze elke keer wat verder gaan. Ze deden dingen op het Baekelandplein die ze in de Doubletstraat nog niet deden. Deze keer zijn ze wéér wat verder gegaan. In de Doublet lieten ze het meeste nog wel heel, maar in de razzia op het Baekelandplein móést alles kapot. Het is machtsvertoon, en ze gaan elke keer een stapje verder. In de razzia op het Baekelandplein werd alleen gesloopt waar je werkte, nu hebben ze ook de huizen van de meisjes overhoop gehaald terwijl die van niets wisten en in verhoor zaten.

Ik hoorde van Puttana over een Bulgaarse die bij één van die razzia's een koffer achter had staan voor haar eigen spulletjes. Die was op slot. Tijdens die razzia wou de politie dat ding openbreken. Zij had de sleutel, ze wou het openmaken, of de agent de sleutel geven, maar het móést met gereedschap opengebroken worden. Daarna gingen alle spulletjes eruit, en werd de voering kapotgemaakt. Ze mocht niet bij haar spullen, en pas na de hele nacht verhoor kon ze terugkomen, om te zien dat de meeste spullen wegwaren. De politie kon haar niet vertellen wat zij hadden meegenomen, of dat het gewoon gejat was terwijl ze vastzat.

Zij had gehuild. Daar werd meteen door de politie over verhoord omdat dat nou een teken was van mensenhandel. Je kan het raar vinden dat iemand overstuur wordt over een kapotte koffer, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het gaat erom dat ze je alles kunnen maken, en dat ze je gewoon minachten. Ze intimideren je. Ze behandelen je alsof jij geen rechten hebt, en dat zij wel voor je bepalen wat goed voor je is. Ze doen dingen met je die de meiden van pooiers niet zouden pikken.

De pers vind ik er heel erg luchtig over doen. Ik vind dat ze zich, vooral met al die extra informatie, toch heel erg kritisch zouden moeten opstellen. Maar het blijft bij alleen wat losse artikeltjes over de extreme taferelen die er gebeurden. Wel leuk dat ze deze keer ook wat meisjes aan het woord laten. Of aanhalen.

Op die vrijdag begon het in een rustig ramenstraatje, honderdvijftig meter lang op zijn hoogst, met zevenenvijftig meisjes, en zestien passanten. Om half tien besprongen vijfhonderd beambten, de meeste politie, de straat. Dat is meer dan acht mensen per meisje. Iedereen werd gepakt. De passanten moesten hun identiteit afgeven, ook al hadden ze niets gedaan en kon je ze ook niets verwijten. Bij dit soort acties mag dat gewoon, maar volgens Bouche horen ze daar eigenlijk een reden voor te hebben.

Het is geen vriendelijk bezoek. Ze komen binnen. Ze vragen niets, ze kómen gewoon je werkplek in, en ze némen je mee. Naar arrestantenbussen. Je hebt geen keus. Je bent niet gearresteerd, maar je móét mee. Je werkplek wordt overhoop gehaald, daar beginnen ze al mee terwijl andere agenten je meenemen. Er komen meteen vragen, waar is je pooier, heb je drugs, zijn er wapens.

Je moet snappen dat dat heel bedreigend is, maar wat je niet meteen snapt als je die dingen niet hebt meegemaakt, is dat het extra bedreigend is als je dat overkomt met agenten die gewoon heel duidelijk laten zien dat ze geen idéé hebben hoe het is. Die zijn in hun eigen wereldje, en die komen gek doen bij jou omdat ze dingen geloven. Ik wil maar uitleggen dat het lijkt alsof je wordt ontvoerd door gekken die in een waan leven. Dat is beangstigend hoor.

De bussen worden volgeladen met hoeren, en dan rijden ze je naar een stadskantoor, en daar moet je uren wachten terwijl ze zich door de groep meisjes heenwerken. Je mag niet weg. Je bent gevangen, maar als je ze vraagt waarom je gevangen wordt gehouden, doen ze alsof het niet gevangen zijn is. Dat het ergens vrijwillig is. We willen gewoon met je praten. Maar als je weg wil, houden ze je wel tegen, want je moet meedoen. En weg willen, dan ben je signalen van mensenhandel aan het geven. Weer een turfje voor Comensha.

Als je aan de beurt bent, komt er een verhoor. Met een tolk, met agenten, die àlles van je willen horen. Je krijgt mee dat je niet weg gaat komen als je niet overal antwoord op geeft. Ze halen je hele leven eruit. Hoe je werkt. Wat de pincode van je telefoon is. Ze willen je bankgegevens hebben. Of je tampons of sponsjes gebruikt. Wat je met je klanten doet. Of je vrienden hebt, en wie dat zijn. Ze willen weten hoe je met je vriend neukt. Of je dan wel klaarkomt zelfs.

Veel meiden om me heen zijn de laatste jaren steeds voorzichtiger geworden met hun vriend. Je geld streng scheiden, bijvoorbeeld. Of bij ondervragingen zeggen dat je geen vriend hebt. Sommige meiden hebben hun vriend niet graag lang over de vloer, want ze willen niet dat de buren weten dat ze een vriend heeft. Samenwonen doen sommige meiden al niet meer. Als je van je vriend houdt, wil je niet dat hij voor een mensenhandelaar wordt aangezien. Want dat gebeurt, bij hele normale relaties. Er komt zelfs vervolging van, ook als jullie allebei eerlijk verklaren dat er niets is. Want het is een haaldelict.

Hoe zo'n verhoor gaat daar hoor ik verschillende dingen over. Het is niet één lijstje vragen ofzo. Dat komt op mij heel onprofessioneel over, alsof ze in het wilde weg aan het zoeken zijn. Dat kan wel kloppen met dat àlles een signaal van mensenhandel is. Bij sommige meiden gaan ze uren door over hoeveel ze verdient, bij andere meiden gaat het uren over wie ze kent. Maar het is wèl altijd persoonlijk, opdringerig, respectloos, en schofterig.

Ze willen dat je mensen aangeeft. Ze willen dat je vertelt dat je slachtoffer bent. Ze werken op je in, vind je niet dat je veel kwijtbent aan je contacten? Is dat niet eigenlijk dat je misbruikt wordt? Wat ben jij dom, dat je je zo laat gebruiken. Wij kunnen je helpen. Dan krijg je al je geld terug wat je ze hebt betaald, en wij geven je een nieuw leven. Jij bent meer waard dan een hoer zijn.

Je krijg verklaringen te tekenen. Die zijn in verschillende talen, maar dat maakt eigenlijk niet uit, want ze laten je niet lang genoeg met rust om echt te lezen wat er staat. Bij de Alkmaarse razzia stond er bijvoorbeeld in verstopt dat je toestemming gaf om alles wat van jou is te laten doorzoeken. Ik heb gehoord van meiden die zeggen dat het er wèl in het Engels bijstond, en van meer meiden die zeiden dat het niet zo was. Ik denk dat het er wel ingestaan heeft, maar ze geven je gewoon niet de kans om het te lezen, en ze doen alsof je van hen alles hoort over wat erin staat. Maar ze misleiden je. Dat is gemeen, en van een politie-agent vind ik dat laag. Volgens Bouche mag het niet eens.

Een verklaring eruit persen, dat lukt ze meestal niet. Hoeren kennen manipulatie wel, en we zijn goed met ons schrapzetten en dwarsliggen. Dat leer je bij je klanten wel. Daarom ook dat het elke razzia weer niets oplevert, geen enkele aangifte. Dat zit de journalistiek niet dwars, en de mensen ook niet. Het enige wat ik er weleens over hoor is dat het bewijs is dat de pooiers er de wind zo goed onder hebben, of dat de politie te soft is voor die kankerhoeren.

Als je klaar bent, ben je doodop, na de hele nacht vasthouden, stress en verhoor, en dan word je op straat gedumpt terwijl er geen OV is. Soms zonder je telefoon ook nog. Je weet niet wat je rechten zijn. Je weet niet wat ervan gaat komen. En de meeste meiden moeten achteraf gaan bedenken wat ze nou eigenlijk allemaal gezegd hebben met al die stress. En als je thuiskomt, is dat in een huis waarvan de voordeur niet meer dichtkan. Die is opengebroken. Door de politie. Terwijl ze je huissleutel gewoon hadden, want die is van je afgepakt.

Dit is niet het verhaal van één meid, dit is van verschillende kanten, dus verschillende ervaringen, dus ik denk niet dat dit allemaal tegelijk gebeurt bij dezelfde meid, maar dat ik met die paar contacten al deze dingen al bijelkaar heb wil wel wat zeggen vind ik.

Ik krijg te horen van meiden dat ze het hier erger vinden dan in die oostbloklanden waar ze vandaan komen. Daar heb je ook wel razzia's, maar dan zetten ze minder druk op je, en vooral, ik hoor dat ze die smerissen daar éérlijker vinden. Die doen niet alsof ze je vriend zijn terwijl ze proberen om je erin te luizen. Dat is een soort van respect die ze hier niet krijgen. En daar weten ze wat tevergaan is. Hier gaat niets meer te ver.

De media pikken wel wat op. De grootste aandacht krijgt nog steeds de reclame voor de razzia, waarbij de overheid zelf een reclamefilmpje en een na-filmpje heeft laten maken, maar dat is ondanks het spannende muziekje niet erg ver doorgedrongen. Het meeste is toch gewoon zonder commentaar de persberichten doorsturen. Metje Blaak en Ilonka Stakelborough zijn ook wel doorgedrongen. De stemming op deze website vind ik ook erg fijn. De commissaris in het filmpje op dezelfde pagina laat ook wel zien dat ze eigenlijk aan om meer informatie te vergaren, om zodoende een betere positie in dit criminele veld te krijgen. Dat lijkt wel wat op hoe ze praten over de WRP.

Al die vijfhonderd beambten, en dat dan met één arrestatie. Niet twee, die andere arrestatie was in Den Haag. Maar die tellen ze mee omdat hij tegelijk was met de razzia. Die arrestaties waren niet door de razzia. De razzia was er niet voor nodig. Dus het is onzin om dat een resultaat te noemen. Er zijn weer geen meiden die aangifte doen, zoals de vorige keren ook. Er zijn weer geen minderjarigen gevonden. Er is niets gevonden. Het was voor niets. Dat wordt dan goedgepraat met zicht krijgen op de prostitutie.

We zullen wel weer wat te horen krijgen hoe nuttig het was. Net als met het Baekelandplein, waar ze zeiden dat er een zaak door aan het rollen was gekomen, maar die bleek ook dat hij maanden eerder aan het rollen was gekomen door een melding door de ramenverhuurder. Die zal zichzelf wel heel dom vinden nu. Zo roep je het over jezelf af, want dan hebben ze smoezen voor een razzia.

De politiek is blij met zichzelf. De burgemeester vindt het nu al een succes, zei hij zaterdag al. Het riedeltje in de persberichten is bijna precies hetzelfde als bij die andere razzia's. Volgens hem zijn de meisjes positief over de razzia, maar als veertig van de zevenenvijftig wel klachten bij Geisha laten opschrijven, moeten die andere wel héél positief zijn zeg. Goed van Ilonka dat ze eropzit. Toch vindt de burgemeester dat het goed zit, vanwege het signaal.

Nou burgemeester, het signaal wat je krijgt als meid, is dat als je geen slachtoffer wìl zijn, dan máken we je wel een slachtoffer. Je moet meewerken aan de mensenhandel-hype. En doe je dat niet goedschiks, nou, dan maar kwaadschiks hè. Had je maar mee moeten werken. Ze gaan elke keer verder, en ze lopen gewoon over je heen om maar te vinden wat er eigenlijk niet bestaat. Dwang op grote schaal is er niet, en toverpooiers bestaan niet, maar tot ze die vinden word jij steeds verder gekoeioneerd. Ze zorgen wel dat jij nuttig voor ze bent om het hele circus door te laten gaan.

Ik kan me dit aantrekken, en niet alleen omdat ik deze verhalen hoor. Want ik krijg al járen de ene controle na de andere, met politie, met verhoren, met me in de val willen lokken zodat ik weer tonnen aan de Belasting moet betalen, en steeds meer ook mijn vrienden en kennissen die ze weleens voor mensenhandelaar willen uitmaken. Als ik ze maar het kleinste kansje geef. Je kan niet weten hoe schuldig ik me daar soms over voel naar mijn vrienden toe.

Die controles vinden nooit wat. Ze doen wel wat, maar je ziet ook wel dat ze niet echt iets anders willen doen dan je intimideren. Mijn boterhammetjes tellen, dat hoeft de gemeente niet. En de politie hoeft ook echt niet tien minuten te drammen dat er teveel senseo-pads in mijn prullenbakje liggen, en dat ik dat moet uitleggen. En de Belasting gelooft niet dat ik maar drie mannen op een dag krijg sommige weken. Dan gaan ze dreigen met dat ze weten dat ik veel meer klanten heb, en dat ik in de problemen kom, ook al kan ik alleen maar alles laten zien wat ik heb. Ze kunnen met me doen wat ze willen. Omdat ik een hoer ben.

Zo'n vent die zegt dat hij eigenlijk klaar is, en dat er dan een klant aanbelt, en dat hij dan tegen me zegt "Ik heb geen haast hoor. Stuur hem maar weg." En dan gaat hij in mijn computertje kijken of ik deze klant wel in mijn admi had staan. Ik had hem wèl in mijn afsprakenlijst, maar nog niet in de omzetlijst natuurlijk, want ik weet nooit of een klant wel echt gaat komen. En hij vond dat verdacht, en ik moest dat een kwartier uitleggen, en mijn klant maar wegsturen. Die heb ik ook niet meer teruggezien. En omdat ik een klant tijdens lunchtijd had, was ik overuren aan het draaien vond hij, en zou mijn avond en nacht dus helemaal vol moeten zitten. Wat kan je tegen dat soort rare kronkels inbrengen?

De politie word ik ook zo zat. Dan komen ze mee met één of andere controleur, en dan vervelen ze zich en gaan ze mij maar verhoren. Ik vind het al van de ratten besnuffeld dat ze voor een klein vrouwtje als ik twee agenten meesturen, terwijl die vent al tientallen keren bij mij binnen is geweest, maar dan nog al dat respectloze gewroet in mijn leven, en dat ik dat maar moet pikken, want "anders nemen we je wel even mee naar het buro hoor."

Soms moet ik uitleggen dat mijn admi echt klopt, en dat ik geen geld wegsluis of stiekem afdraag aan een internationaal pooiernetwerk. Als ik laat zien dat ik dat een gek idee vind, dan vinden ze dat verdacht. En dan telkens weer het gezeik "geef maar toe dat je in loondienst bent bij je geldmannetje. Daar hebben we genoeg bewijzen voor. Geef nou maar toe." totdat ik er horendol van word. Maar je mag zelfs niet sarcastisch zeggen dat je geldmannetje een internationale meestercrimineel is, want dat is een verklaring. En daar komen echte problemen van, voor hèm. Ik voel me daar heel schuldig over.

Dit is ònrecht mensen, dit is fout! Dit is mensen oneerlijk behandelen, in het volle licht, omdat ze te slap zijn om echt uit te zoeken hoe de ingewikkelde waarheid is, en lekker makkelijk willen scoren als kutpoliticus. Hier hebben èchte mensen èchte grote problemen door! Hier worden mensen voor helemaal niets behandeld als criminelen en als onmensen. Dit soort dingen is misbruik van prostituees om je ideetjes over prostitutie maar te kunnen doordouwen. Klootzakken als Warner ten Kate, Dettmeijer, Opstelten, Asscher, van der Laan, Bruinooge, en ja, ook Henk Werson, die zet ik nu ook bij het rijtje, en ga maar door met die verbiedertjes. Die maken meer leed, en misbruiken meer hoeren, dan alle pooiers bij elkaar.

Je merkt het zelfs in de maatschappij. Deze aanval met een mes, of dit bijvoorbeeld, komt vlak na weer een toestand in de media met de prostitutie, denk je dat dat íédere keer toevallig is? Die klootzakken denken dat ze een klein beetje toestemming hebben als ze het maar bij een hoer doen. Wij zijn geen echte mensen, en wij worden door de maatschappij slecht neergezet, dus als je iemand wil steken, dan maar een hoer. Dat is wat die acties en al dat gezeik in de media doet.

Kunnen we trouwens ophouden die gekken met messen klanten te noemen? Je noemt een overvaller in een winkel ook geen klant. Tristan van der V was ook geen klant die begon te schieten. Echte klanten zijn voor het allergrootste deel nette mannen, en die gekken willen helemaal niet je klant zijn, en helemaal niet betalen voor je diensten. Klootzakken houden niet van je regels volgen en je betalen, dus die worden ook niet snel je klant. Ik vertrouw mijn klanten meer dan mensen die ik op straat tegenkom.

En je merkt het in de klanten. Sinds zaterdag voel ik weer die afstand, die huiverigheid, en die verandering. Zelfs bij mannen die ik al jaren ken. Ze zien me weer iets meer als prostitutie-slachtoffer, en iets minder als Zondares. De warmte zit er nog wel, maar hij blijft een beetje bij me weg. Ze kijken minder menselijk naar me. Want ze wéten wel dat het niet klopt, maar ergens kunnen ze het ook niet loslaten. Dat doet mij pijn. Ik vind dat heel erg.

EDIT: Bruinooge vindt me maar laag bij de gronds.

EDIT: Ik heb een fout gemaakt, de ene arrestatie die ze wel in Alkmaar hebben gemaakt tijdens de razzia was ook niet door of bij de razzia! Hij werd elders in Alkmaar opgepakt.

Ik zie trouwens dat ik gelinkt ben door GeenStijl. Dank jullie wel voor de publiciteit jongens, dit moet de wereld in!

EDIT: Hè, nou net weer jammer dat ik niet wist dat dit zo'n stukje zou worden waar veel mensen komen die me nog niet kennen. Ik leg dus ook te weinig uit. Ik wil maar zeggen, ik wéét waarover ik praat, kijk alsjeblieft rond op mijn blog om te zien dat ik niet zomaar wat zeg! Gebruik de tags, ik denk dat vele van jullie de tag "misstanden" wel kunnen gebruiken.

26 opmerkingen:

Anoniem zei

Je gaat er haast iets van denken. Alsof ze de kleine twijfels en vragen opgeroepen door de ontmaskering van Perquin proberen te overstemmen door vol op het orgel te gaan.

De politie laat zich ook weer kennen. De nu al decennia-lange afwezigheid van de politie in de samenleving leidt tot een volledig gebrek aan kennis van wat er speelt. Teruggetrokken op hun bureau's en in hun auto's wordt hun werkelijkheid bepaalt door wat de korpsleiding (managers, bureaucraten en andere professioneel verstandelijk beperkten) ze vertellen. Wat vervolgens weer bepaald is door politici die nog wereldvreemder en onaangepaster zijn dan de bureaucratie. Hun pogingen om relevant te blijven door middel van deze razzia's zouden haast meelijwekkend zijn, als ze niet zo burger- en vrijheidshatend waren.

Zondares zei

Deze akties zijn maanden in voorbereiding, dus het is niet vanwege Perquin. Maar het valt wel samen met die brief naar de Eerste Kamer, die ook maanden in voorbereiding was.

Erik zei

Triest hoor, maar je begint er niets tegen, links heeft namelijk altijd gelijk. Ze hebben immers een morele superioriteit.

Anoniem zei

Ik ben er stil van.

Anoniem zei

ja hallo, dit geloof ik niet hoor.

Anoniem zei

'Triest hoor, maar je begint er niets tegen, links heeft namelijk altijd gelijk. Ze hebben immers een morele superioriteit. '

Heeft niets met links te maken: de christelijken hebben een soort ideologische coalitie met radfem weten te smeden: veel ambtenaren en regeltypes vallen voor die ideologie. Met name de PvdA en CDA zijn regentenpartijen.

Gossie zei

Dit is dus de moderne heksenjacht. We zijn geen steek verder sinds 1000 jaar geleden.

Anoniem zei

Smile, je staat op geenstijl.nl

Anoniem zei

Ik zou eerst eens goed beseffen wat echte Razzia's inhouden, alvorens deze schofterige vergelijking in een weblog te plaatsen.

Naomi zei

@anoniem

Ik zou eerst eens goed beseffen wat echte Razzia's inhouden, alvorens deze schofterige vergelijking in een weblog te plaatsen.

Sorry hoor, maar het juiste woord dat bij zo'n actie hoort is dus "razzia".

Een razzia is een door de overheid (politie, leger) georganiseerde, groots opgezette, opsporing en jacht op een groep mensen. Het woord zou uit het Arabisch stammen (غزوة spreek uit: ghazwa) en zoveel betekenen als invasie, bestorming of militaire expeditie. In het Nederlands taalgebied is het woord tijdens de Duitse bezetting algemeen verbreid geworden.

Men kan onderscheiden een razzia waarbij men uit de mensen die op een bepaalde plaats of in een bepaald gebied aanwezig zijn selecteert wie men arresteert, en een razzia in de zin van massale gerichte arrestaties (specifieke personen op specifieke adressen), binnen een beperkt gebied.


Zo heet het dus wat daar plaatsvond. Een razzia.

Anoniem zei

Shit happens. Er zijn ontelbare aantal verschillende soorten banen van hoog tot laag opgeleid. Maar je wilt je geld verdienen door op je rug te liggen en sperma te incasseren. Risico van het vak he, anders had je minder geld gekregen. Inplaats van hoer te zijn en de maatschappij verder te vervuilen, zou je ook iets goeds ervoor kunnen doen. Heb meer medelijden met de ouders van een hoer dan met een hoer. Als je ervoor kiest om hoer te zijn, totaal geen medelijden ermee.

Anoniem zei

Ben ik nou heel slim of zijn zij nou heel dom? Als je daar een beetje rondloopt heb je toch al vrij snel door waar het niet klopt en waar wel. De gestresste, schichtige, levensloze meisjes zie ik meestal bij bepaalde plekken daar. Waarom worden ook nooit al die drugsrunners en soortgelijke gasten verhoord die daar op hoekjes staan te wachten en hun meisjes in de gaten houden? Valt dat alleen mij op? En gezien de reputatie van Albanezen met vrouwenhandel is het dan raar om die eens op verhoor mee te nemen? Wat doen al die Albanezen, Bulgaren, Polen, Letten, Esten etc. etc. die er eruit zien als stereotype anabolengangsters met meisjes in hoerenkostuum met BMW's en Audi's met kenteken's uit die landen in Amsterdam? Allemaal toeristen? Aspergeplukkers? Als je al politie ziet op de wallen zelf en ze niet bezig zijn om Nederlanders te bekeuren omdat ze een blikje bier drinken op de nieuwmarkt, waarom zie ik ze nooit die gasten lastig vallen? Nee alleen optreden als er een ruzietje ontstaan of als baldadige toeristen irritant gaan doen.

Anoniem zei

Ik vind het absurd, de dingen die daar gebeuren.
De politie komt daar gewoon met de gedachte; dat moeten haast allemaal wel slachtoffers van mensenhandel zijn.
Als er dan niemand rondloopt die daar dringend weg wilt, hoe kunnen ze dan nog de held uithangen met zo'n aktie? Als er eentje rondloopt die daar niet wilt zijn moet de rest er gelijk voor lijden.

Henri Bik zei

De politie kan je uitnodigen voor een gesprek op het bureau, maar die uitnodiging hoef je niet aan te nemen.

Op vragen van de politie hoef je geen antwoord te geven. Je hoeft ook nooit iets te tekenen op het politiebureau.

Meenemen naar het bureau mag alleen als er sprake is van op heterdaad betrapt bij een strafbaar feit.

Politieambtenaren zijn gauw geneigd om als je hun zin niet doet te zeggen: "oh dan maakt u zich schuldig aan een strafbaar feit."
Het correcte antwoord daarop is: 'Maakt u maar een proces verbaal op dan maakt de rechter wel uit wat hier strafbaar.'

Gezien het gedrag van de politie is het de hoogste tijd, dat ze op de vingers getikt worden. Ik hoop dat er een paar dames een aanklacht tegen de Alkmaarse politie indienen wegens machtsmisbruik en vernieling.

Ook zondares kan een dergelijke aanklacht tegen de fiscus indienen wegens overdreven vake WTP's.

Het is informatief om erover te schrijven, maar noodzakelijker om prostituées over hun rechten te informereen, anders loopt het optreden van de politie uit de hand.

Bij die razzia zijn door de politie de mensenrechten geschonden en dat mag niet onbestraft blijven.

Michel Charite zei

Gezien wat ik net gelezen heb en begrepen heb raad ik jullie aan om juridisch advies in te winnen.

Wat ik bijvoorbeeld opmaak is dat jullie met de politie praten (http://www.youtube.com/watch?v=6wXkI4t7nuc) en dat jullie onder de indruk zijn dat ze zonder bevel van rechter naar binnen mogen rennen. Dat mag niet en al hadden ze zo'n bevel zijn ze verantwoordelijk voor de geleden schade.

En als ik bedoel "niet met de politie praten" dan bedoel ik ook, laat het op een rechtzaak aankomen. Ze hebben ten eerste geen direct bewijs, jullie kunnen daar met gemak aantonen dat wat jullie doen legaal is en zij kunnen jullie woorden niet verdraaien. (En ga dan ook in formele kleding, zodat alle partijen kunnen zien dat jullie daar als zakenvrouwen staan)

Anoniem zei

Tegenwoordig pikt iedereen alles maar.
Ben blij dat de kraker in je weer is opgestaan zondares!!! Wie zn mond open doet moet zn tanden laten zien zei de RAF in de jaren 70. En ze hadden gelijk.
suc6 met je strijd tegen de hypocriete politici. De publieke opinie en media beginnen al een beetje te kantelen!
Laat hoeren met rust!

Anoniem zei

goeie column op www.ravagedigitaal.org

R. Hartman zei

Wie de overheidshandel en -wandel een beetje in de gaten heeft gehouden beseft dat de Gestapo nooit meer is weggegaan. Tot 2000 was dat heel duidelijk bij de controles op het (tijdens de bezetting!) ingevoerde kijk- en luistergeld (in 2000 niet afgeschaft, maar gefiscaliseerd, en dus losgekoppeld van het bezit van een radio of TV).

Ook dit soort razzia's laten maar weer zien hoe graag de overheid haar machtswellust etaleert en botviert, en uit wat voor lieden (mensen zal ik ze niet noemen) het politie-apparaat bestaat. Wie enig benul heeft van moraal weet namelijk donders goed dat dit soort acties niet deugen en ook nog eens contraproductief zijn.

Maar ach, het zijn maar hoeren. Een mentaliteit die ook uit sommige reacties hierboven spreekt.

Goed dat hier de andere kant een keer belicht wordt, voor een helaas veel te klein publiek. De MSM, NOS voorop, doet graag voorkomen hoe de overheid begaan is met de veiligheid van de burger. Totdat die burger even bij de te overvallen groep hoort.

Nee, de overheid is volksvijand nummer één, en richt meer ellende aan dan alle individuele criminelen gezamenlijk voor elkaar kunnen krijgen. Omdat men 'vermoed' dat er sprake is van mensenhandel worden mensen die niets misdaan hebben bruut overvallen, geïntimideerd, van hun inkomen en eigendom beroofd en met vernielde spullen achtergelaten.

Wie dit doet is geen mens, maar een onmens, iets dat bevestigd wordt door het kennelijke genoegen dat deze 'ambtenaren' (=dienaren) er in scheppen om hun macht (als de hanteerders van het pistool) te etaleren, wetend dat hun (ontwapende) slachtoffers zich op geen enkele manier kunnen verweren. Sadisten, dat zijn het. Tuig, woorden schieten te kort om dit laagste van het laagste gespuis te beschrijven.

De staat is het kwaad, maar voor wie mij al wat langer leest is dat geen verrassing meer.

Anoniem zei

Schokkend om te lezen... In wat voor achterlijk land leven we eigenlijk?

Maar het is wel duidelijk. Bij zo'n dure operatie zullen ze voorlopig niet toegeven dat ze hartstikke fout bezig zijn.

Hier gebeurt inderdaad wat in Nazi Duitsland ook gebeurde. Een ideologie waar zo heilig in wordt geloofd dat men alle zelfkritiek verliest. Doof wordt voor alle tegengeluiden. En men het normaal vindt om de zondebok niet meer als mens te zien. Zodat je er dus alles mee mag doen wat je bij andere mensen niet eens in je hoofd zou halen.

Anoniem zei

Ik vindt het altijd naar om zulk soort stukken te lezen.

Prostitutie wordt het oudste beroep in de wereld genoemd en, ook al is dat misschien niet zo, heeft altijd last gehad van een slecht imago.
Dat is compleet belachelijk omdat prostitutie juist een hele belangrijke maatschappelijk functie heeft die door velen over het hoofd gezien wordt (vaak wegens geloofs/levens overtuiging).
Seks is een belangrijk onderdeel van de mens. Iedereen wil het, maar sommige hebben het niet (genoeg). De frustraties die hier uit voortkomen kunnen zorgen voor het lastig vallen van de medemens (aanranding en verkrachting).
Prostitutie geeft mensen de mogelijkheid om, tegen betaling natuurlijk, aan hun seksuele behoeften te voldoen waardoor de samenleving een heel stuk veiliger is.

Daarnaast is mensenhandel natuurlijk ongelooflijk fout en bestaan er helaas ook mensen in het criminele circuit die misbruik maken van de prostitutie.

Het slechte imago van de prostitutie in combinatie met de mogelijkheden van criminele activiteiten, zorgen er voor dat veel politici denken dat ze gemakkelijk punten kunnen scoren bij de burger door hier wat aan te doen. Helaas uit zich dat in zulk soort acties.

Ik ben er persoonlijk voor dat de overheid hun best doet om criminaliteit en mensenhandel terug te dringen, maar ze moeten inzien dat ze daadwerkelijk nuttig aan de slag kunnen gaan als ze gaan samenwerken met de prostituees in plaats van ze alleen maar als slachtoffer zien (en daarbij dus meteen aannemen dat ze het zelf beter weten).

Tijdens het lezen van je artikel vroeg ik me af "waarom is er niet een soort prostitutie vakbond?" Na een vlugge Google actie, kwam ik er achter dat die er wel was (De Rode draad), maar dat die helaas failliet is.
Dat is echt heel erg jammer, omdat je er zo veel mee kan doen. Niet alleen publiekelijk opkomen voor prostituees, maar ook voor lezingen en workshops zoals:
- Hoe ga je om met een vervelende klant;
- Wat zijn mijn rechten bij verhoor door de politie;
- Workshop zelfverdediging;
- etc.

Daarnaast zou een vakbond handig zijn in het geval van zo'n razzia zodat de dames zich kunnen verenigen bij het doen van schadeclaims bij de politie (niet alleen materiële schade, maar ook gemiste inkomsten).

Ik wens je heel erg veel succes met je strijd tegen het onrecht en de misstanden die er zijn in de politiek en de maatschappij.

G.

Unknown zei

Ik schaam me dat ik incognito hier reageer, dat verslechtert het imago van de prostitutie.
Co.

Anoniem zei

En wie zijn er ook? de pooiers van de maatschappij DE BELASTING. Misschien zijn deze niets zeggende amtenaren blij dat ze een dagje naar de hoeren konden, om zich sávond te storten op de af getrapte vrouwen van ze, terwijl zij denken aan die mooie meiden die ze half naakt hebben ondervraagd. Dit lijk op een gestapo ratsia, het valt nog mee dat ze de meisjes niet naar een concentratie kamp van hoeren hebben gestuurd, ze moesten de ogen uit de kop schamen deze niets zeggen de amtenaren, diealleen maar hun gezag kunnen doen gelden maar thuis een lammetje zijn, misschien een goed dat Mark Rutte eens naar de hoeren gaat inplaats dat hij naast zijn moeder slaapt

Anoniem zei

prostitutie is het oudste beroep ter wereld, politiek het tweede oudste, maar politiek bevat wel de grootste klootzakken

Kees Versluis zei

Lieve Zondares,

Las iedereen jouw blog maar, dan zou de boodschap misschien goed overkomen. Ik ben een trouwe lezer, en al wat gewend. Maar het is schokkend om te lezen hoe de politie jullie behandeld. Al die hypocriete politici, ik kots er van.
Ik vind het een eervol beroep wat veel meer respect verdiend. De redenen zijn al vaak genoeg aangehaald. Ik weiger als Anoniem te antwoorden en zet gewoon mijn naam erbij. Kees Versluis. (Voor als het toch mis gaat bij het verzenden)

Zondares zei

Henri Bik, dat soort dingen hebben we wel geprobeerd, maar er komt nooit wat van. De rechters zeggen altijd dat door ons vak de politie en belasting vanalles mogen aannemen. Omdat iedereen weet dat onze branche zo criminogeen is.

Michel Charite, wat een leuke link! Maar hou er rekening mee dat de meeste van die meiden daar niet weten wat de politie allemaal mag, ze komen uit landen waar de politie zich niet aan de regels houd. En je moet ook bedenken dat de politie zich niet zo netjes gedraagt bij hoeren. Niemand gelooft ons toch.

Anoniem 20 maart 2013 07:27, ik vond vroeger al altijd dat gedweep met de RAF verkeerd. Nu is het helemaal uit de tijd ook. Laat dat nou maar zitten. Vreedzaam protest is de enige manier, anders gebruik je fascisme tegen fascisme.

G, er is nog een vakbond, Stichting Geisha. Die zou best wel goed kunnen gaan bijdragen.

Kees Versluis, werd ik maar meer gelezen! Ik wou dat heel Nederland eens een kijkje kwam nemen, maar ik ben allang blij dat er mensen zijn die me kunnen vinden.

Anoniem zei

Op 2.46 laat het filmpje al zien wat voor actie het is geweest. Dit zal er niet op het tv scherm heen gestaan toen die meid daar was.