vrijdag 8 maart 2013

Inspraak

Er komt weer nieuw beleid in Amsterdam, en daar is nog tot tien april inspraak voor! Daar kunnen we meepraten over de dingen die ze gaan doen. Officiëel dan. Ik denk niet dat het ècht uit gaat maken wat we zeggen, ze hebben al maanden geleden samen stilletjes afgesproken dat ze ervoor gaan stemmen, zo gaat dat in Amsterdam. Ik heb toen nog geprobeerd om de politici te bereiken, maar ik heb nooit antwoord gekregen.

Je kan directe inspraak doen, maar je kan het ook via P&G292 doen. Die zorgen dan dat het anoniem blijft. Daar hoef je bij de gemeente niet op te rekenen. Doe het dan wel wat vroeger, ze moeten wel de tijd hebben om met je mening aan de gang te gaan. Ik begrijp wel dat met zo'n dienst in contact komen iets is waar de vrije meiden niet op zitten te wachten, maar ze zijn me best wel meegevallen, de vrouwen daar van wie ik weet. Laat je stem horen! Ook de mensen die geen hoeren zijn, maar die wel een mening hebben, geef ze maar iets om over na te denken.

De veranderingen die ze willen invoeren zijn hier te lezen. Er zijn open deuren bij, en er zijn gewoon domme dingen. Dat bedrijfsplan bijvoorbeeld, is alleen maar dikdoen. Dat was er een poos geleden ook, en dat haalt niets uit. Als er één exploitant is die er eentje heeft die geaccepteerd wordt, dan legt hij het even op het kopiëerapparaat voor de rest. Het stelt niets voor. Maar dingen die er niet toe doen, daar ga ik me nu niet op richten.

Ik vind sommige dingen echt slecht. Er is nog steeds niet goed vastgelegd wanneer je nou een seksbedrijf bent en niet. Ik heb daar zelf grote problemen door gekregen. Daar zouden ze gewoon duidelijk over moeten zijn. Als je een ZZP'er bent, dan ben je een bedrijfje ja, maar ze doen wel alsof ze thuiswerkende vrouwen die voor zichzelf werken met rust laten. Dat is telkens net anders waardoor je genaaid wordt.

Die regeltjes over dat het college de regeltjes nog kan uitbreiden geeft me ook de kriebels. Dat is gewoon de deur openzetten om stilletjes steeds meer te verbieden, of even de regels uit te breiden om iemand te kunnen pakken. Dan wordt er eerst gestemd over stomme onduidelijke regeltjes, en dan kan achteraf er een compleet andere wet van worden gemaakt. Dat vind ik niet eerlijk overkomen jongens.

Het is onzin om het te hebben over nadelige invloed van een prostitutiebedrijf op de omgeving. Wandelaars zijn heel voorzichtig en discreet, die willen geen tamtam, die kijken wel uit om opgemerkt te worden. Bij ramen heb je wel het geslenter door de straten, maar de rest van de prostitutie dat is muisstil. Rekening houden met het karakter van een wijk, dat klinkt wel erg als "niet in oud zuid!" maar misschien is het wel gewoon nog achterbakser, en willen ze het niet waar "echte mensen" komen.

Er is ook geen goeie reden die je kan bedenken dat een hoerenkast niet óók een escortburo mag zijn. Dat wordt in het voorstel wel heel duidelijk verboden. Je mag ze niet eens in hetzelfde pand hebben. Ik weet dat het heel lekker werkt om dat wel samen te doen, maar dat moet nu dan anders worden geregeld. Waarom doen ze dat?

Sluitingstijden vind ik nietzo raar. Dat hebben wel meer bedrijven. Maar ik vind de tijden die ze kiezen wel heel erg raar. Die zijn dan gekozen omdat ze zeggen dat er dàn juist veel gevaar is, maar dat is niet waar. Na vier uur 's nachts, tot de ochtend, krijg je juist dat de toeristen wegzijn, en dat het overzicht veel beter is. De meiden die er nog zitten, die kunnen elkaar in de gaten houden. De mannen die komen zijn klanten die niet komen voor kijken en niet kopen. En wat er komt is meestal juist niet agressief.

Als je agressie wil zien, moet je op een avond na de voetbal eens kijken. Dan is iedereen dronken en ze gaan met elkaar op de vuist. Agressie tegen de meisjes gebeurt ook niet op dat ene stuk van de dag. De dronken of doorgesnoven idioten komen in ieder geval zo net voor of na middernacht, en die zijn de gevaarlijke. Ik was altijd blij als die te moe werden na twee of drie uur ofzo. De tijd die ze wegwillen is juist heel kalm werken. Wil je sluitingstijden, doe dan van negen uur 's ochtends tot vier uur 's middags ofzo. Dan verdient het toch kut.

Dan de leeftijd die ze willen verhogen. Je mag vanaf je zestiende de kruiwagen van het dorp zijn, je mag vanaf je achttiende in Afghanistan mensen doden of je kapot laten schieten, maar oeioei als je neukt voor geld voordat je éénentwintig bent. Vanaf achttien ben je in Nederland meerderjarig, en ben je verantwoordelijk voor jezelf, en mag je je eigen beslissingen nemen, zolang het niet over prostitutie gaat. Dan zijn er wéér andere regels.

Het heeft jonge meiden nooit afgeschrikt dat het verboden was. Op die leeftijd ga je juist experimenteren, en het extra geld kan je dan heel goed gebruiken, voor je studie ofzo. Je trekt even de stoute schoenen aan, en je doet het een poos, totdat je gaat settelen en een burgerbaantje neemt. Daar heeft Amsterdam iets tegen. Ze zeggen dat het is omdat je als je nog zo jong bent, je extra kwetsbaar bent. Waarom dan de prostitutie, en niet andere dingen waar je volwassener voor moet zijn? Je mag al wel geld verdienen, en je mag al neuken, maar niet tegelijk!

Er wordt over gepraat dat die jonge meiden kwetsbaarder zijn. En dan klinkt het alsof ze bedoelen, kwetsbaarder om verleid te worden. Door het grote geld, of door iemand die wat van ze wil. Is dat omdat we echt denken dat meiden op die leeftijd dom zijn en niet op zichzelf kunnen passen? Waarom laten we ze dan wel studies kiezen, leningen afsluiten, kinderen krijgen? Of gaat het weer om het plaatje van de domme onmondige prostituee, waar zo'n jong ding lekker inpast voor de beeldvorming?

Hoe dat gaat aflopen is ook wel duidelijk. De vergunningen hebben al voor een flink grijs circuit gezorgd, en daar gaan die jonge meiden ook inzitten. En als je daar hebt geleerd hoeveel fijner het is zonder dat de overheid je pooier is, dan ga je ook niet meer het witte circuit in. Straks is die scheiding helemaal honderd procent, alle oostblokimport in de legale sector, alle Nederlandse meiden in het illegale circuit. Wìllen ze dat dan gewoon? Dat is een eerlijke vraag trouwens!

Ze houden er ook geen rekening mee dat je in de onvergunde sector helemaal geen leeftijdsverplichtingen kan hebben of kan laten nakomen. Daar komen die meiden dus terecht. Ik vind de onvergunde sector fijner hoor, maar wat mij een klein beetje dwarszit is dat die meiden niet in een club of raambordeel terechtkomen waar de ervaren meiden er een beetje mee kunnen helpen. Dat collega's op je passen is belangrijk in het begin, anders ga je naar de klanten staan, en dat is niet goed. Zo slopen ze de sociale controle.

In het filmpje op de website van de inspraak zegt van der Laan, met zijn huichelkop, dat hij wil dat slechte exploitanten meer aangepakt worden, en dat goeie exploitanten minder last van de overheid krijgen. Er zijn géén regeltjes om te zorgen dat dat laatste gebeurt. Het gaat alleen over verplichtingen en verbiedingen. Ik vind dat bordeelhouders in Nederland het toch al te makkelijk hebben met dat monopolie wat ze hebben door die vergunningen, maar doe niet alsof dit eerlijk is.

Er is nog wel meer nieuws, maar daar kom ik later wel weer mee. Ik typ me rot zo.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik wil best inspraak doen, maar moet ik dan naar P&G toe? En hoe gaat dat dan? Ik wil liever niet bekend worden.

alex mooren zei

Amsterdam begint, en de rest volgt.
Ook de Politiek wil weer van alles verranderen.
Ik ben reeds 1 keer een petietie gestart, maar het resultaat was bar slecht.
Alle dames klagen over de regels, en de wet, maar niemand die er echt aan mee wil werken om de stem te laten horen.
Waarom bundelen jullie niet je kracht, en gaan gezamelijk de regering te lijf?
Ik heb zelf ervaring in deze wereld, via diverse lijnen.
Maar ik vind dat er nu eens aktie moet komen!!!!

Serena zei

@ Alex Mooren
Er is iemand nodig die een juist beeld laat zien. Prostituees moeten zich verenigen en daarachter gaan staan.

Het probleem is aan de ene kant dat de hoeren zelf actie moeten gaan ondernemen en dit niet vaak genoeg gebeurt, maar zodra dit zou gebeuren moeten we úít de anoniemiteit. Maar ik studeer, heb werk en wil zeker wel in de nabije toekomst een gezin.Het zou teveel opofferingen vragen. Door de hysterie die door de media wordt tentoongespreid durf ik het aan niemand te vertellen. Dan wordt ik gek verklaard want dan zal ik wel een (tover)pooier hebben of niet goed bij mn hoofd zijn. En dat vind ik niet eens raar als je alleen maar afgaat op wat je uit de media te horen krijgt.

En je ziet bij de volgende post: Zelfs onder een schuilnaam kun je ontdekt worden, gezocht worden, herkend worden of het vergaat je als belle du jour en je wordt verraden door je eigen netwerk. We kunnen geen kant op, alles is een druppel op een gloeiende plaat. Er moet inderdaad actie komen. Maar ik zeg je eerlijk: Ik doe wat ik kan, maar ik ben te schijterig om uit de anoniemiteit te gaan.

Co Jansen zei

Het is inderdaad een smeekbede van Amsterdam om alsjeblieft allemáál zo snel mogelijk illegaal te gaan, met het gevolg dat prostitutie weer helemaal als crimineel kan worden afgedaan. Allemaal onder het mom van: "wij bestrijden gedwongen prostitutie", maar ze durven het onverklaarbare inkomen van pooiers niet aan te pakken.
Co.

Ahmet Duran zei

Net vernomen dat die patricia perquin een vlaamse journaliste is. Dikke faal voor amsterdam weer.
http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1593272/2013/03/09/Prostituee-die-stad-Amsterdam-adviseerde-blijkt-Vlaamse-journaliste.dhtml

Mariska zei

Eerste Anoniem reactie en anderen:
Ik werk bij het P&G292, heb dat eerder al laten weten hier, als vertrouwensvrouw.
Op 20 maart is er een middag waarop je informatie kan krijgen van mensen van de gemeente zelf en daarna, bij personeel van het P&G, apart, anoniem, inspraak kan geven. We hoeven niet te weten wie je bent, een werknaam mag natuurlijk. Omdat het bij ons vertelt en opgeschreven wordt is het geldige inspraak. Daar zijn inspraakregels voor aangepast in dit geval.
Tijdens die informatiebijeenkomst ben je er natuurlijk wel maar ook dan hoeft niemand te weten wie je bent.
data infobijeenkomsten ( er is er nog één op 26 maart in de avond op een andere locatie) staan op website van P&G292. En als je daar niet heen wilt en wel anoniem je inspraak wilt geven dan bel je P&G292 en maak je een afspraak om even langs te komen.
Website staat hieronder vermeldt.
DOEN! Want hoe dan ook is het goed om met velen van je te laten horen.
Laat van je horen, wat je ook vindt!
Alle inspraak moet officieel verwerkt worden en besproken dus het heeft zeker wel zin. Al is het alleen maar om je stem te laten horen en toekomstig beleid mee vorm te geven!
Ik hoor jullie heel graag!
Mariska

alex mooren zei

@Serena,
Het klopt dat de dames liever annoniem willen blijven.
Ik heb zelf een Escort Service, geheel legaal, en ook ik weet dat het lastig is om de dames zover te krijgen.
Maar als de regering hun zin krijgt, dan moeten alle dames zich registreren, dan is het bekent, en onze regering kennende zal deze lijst snel wel ergens openbaar opduiken.
Daarbij kun je ook een partietie annoniem tekenen.
Je gegevens komen dan niet openbaar, maar zijn wel bekent bij de persoon die de partitie start.
Ik heb het al vaker gezegt dat de dames met dit beroep over zich laten lopen, als er geen actie komt zal het beroep verloren gaan, en worden alle plaatsen opgevult door dames uit oost europa andere wereld delen.
Zij werken gewoon illigaal, maakt hun ja niets uit.
Als er nu geen kreet vanuit de sector komt, dan zal het snel afgelopen zijn, en dan krijgen we alleen maar klagende dames dat ze niet meer kunnen werken.

Iedereen die in deze sector werkt, zelfstandig, clubs & escort moeten nu samen staan en elkaar eens niet als concurent(e) zien.
Want de regering wil maar 1 ding, en dat is GEEN dames van plezier meer.

Zondares zei

Alex, netzoals Serena moet ik op mijn anonimiteit letten. Serena legt het goed uit. Maar er zijn wel vrouwen geweest die het hebben geprobeerd, en die zijn meestal slecht terechtgekomen. Ik heb ook slechte ervaringen met naar buiten komen, ik heb het ook wel geprobeerd. We zijn allemaal schuw, en er zijn alleen maar een paar moedige vrouwen zoals Metje Blaak, Ilonka Stakelborough, en Mariska Majoor, die het wel kunnen. Ik weet niet hoe ze het doen! Maar het is dus niet alleen een risico, het haalt voor de meesten van ons ook helemaal niets uit. Dan leer je het wel af. Ik probeer dus maar met mijn blog wat te doen.

Mariska, dank je voor je voorlichting! Ik hoop dat er meiden zover komen!

alex mooren zei

Ik snap jullie allemaal wel, het is niet iets wat je aan de grote klok wilt hangen. Maar het werken wordt voor vele onmogelijk gemaakt.
De regering doet alles om deze tak van werken kapot te maken.
Er komen steeds meer werkelozen en jullie wat al dan niet zelfstandig willen werken wordt het onmogelijk gemaakt.
Als je het bekijkt, iedereen in Nederland kan zich inschrijven bij de KvK en een eigen bedrijf starten.
Alleen de dames van plezier, zij moeten eerst een vergunning hebben van de gemeente, en deze vergunningen worden maar zelden afgegeven.
Dit is toch ook oneerlijk voor jullie.
Er komt een tijd dat jullie moeten opstaan en jullie stem laten horen.
Dat hoeft niet in het openbaar, er zijn meer mogelijkheden om jullie gegevens geheim te houden.
een advocaat bv kan namens jullie optreden.
Maar er zijn meer mogelijkheden.
Maar het probleem is gewoon dat jullie elkaar als concurente zien, en daar moet overheen gestaapt worden.
Als jullie dat kunnen, is er heel veel mogelijk.

Zondares zei

Lieve schat, het heeft niets te maken met concurrentie. Niemand wil alleen met al die drama omgaan dat je krijgt als je je laat verbinden aan de hele branche, en wat mensen ervan vinden vooral.

alex mooren zei

Dat is ook net het probleem waar de zelfstandige dame tegen aan gaat lopen als de regering hun plan door trekt.
dan is het over en uit, dan komen de dames uit oost europa en die nemen de markt over.
en dan klaagt iedereen dat ze niet meer kunnen werken, en voor een honger loon achter de kassa moeten zitten.
zolang er geen actie komt uit de branche zal de regering de branche plat walsen.