zaterdag 30 maart 2013

Ik hou het niet bij

Kijk, het is gewoon niet te doen. Ik vind het niet leuk, ik doe het omdat er anders niemand anders wat van zegt, maar ik moet het doen tegen de hele mediawereld en de hele politiek op. Ik kan het niet in mijn eentje. En bovendien komt het maar slecht door. Ik kan er maar zoveel aan doen jongens.

Ik vind het niet constructief. Ik vind het leuk om jullie een kijkje te geven in mijn werk. Ik wil graag een waar beeld voor jullie schrijven. Dat betekent wel dat ik op moet boksen tegen al die ònzin die ze over ons vertellen, maar het komt te snel op me af om alles af te kunnen breken. Dat is geen heilzame weg.

Daarom moet ik het anders gaan doen. Al die antwoorden op die onzin, waarbij ik jullie vast doodverveel, want ik ben telkens dingen aan het herhalen, dat kost me veel tijd, en het maakt me sip. Dat is iets wat ook nietzoveel helpt als jullie laten zien hoe het wél is, want dan heb je een echt beeld om ernaast te zetten.

Vanaf nu wil ik alleen nog maar ingaan op belangrijke dingen. Het meeste nieuws zal ik maar gewoon langs me heen laten gaan. Ik ben er toch al klaar mee om elke dag twaalf tot vijftien schermen met alleen maar prostitutienieuws door te gaan om maar bij te blijven. Het is alleen maar onzin, van begin tot eind, er zijn weinig dagen dat er opeens iets goeds of slims bijzit.

Met de Paas doe ik het een beetje rustig, maar daarna wil ik wel weer eens iets ècht nuttigs schrijven!

13 opmerkingen:

Marijke zei

Gelijk heb je. Ik lees trouwens je blog met veel plezier, ook de herhalingen van wat je eigenlijk al gezegd had, dus laat je daar vooral niet door tegenhouden. Maar ik kan me voorstellen dat je leukere en belangrijkere dingen te schrijven hebt. Ik kijk uit naar je toekomstige posts!

André van Dorst zei

Min of meer egelmatig volg ik jou berichten - bijna altijd ben ik het er mee eens en heb ook een zelfde oordeel en er ook (waarschijnlijk gelijktijdig) ook al een stukje over geschreven. Ik heb dus hetzelfde probleem: Ook al niet zo kort van stof... Je kunt er gewoon mee doorgaan want als je het een poosje laat mist iedereen het toch...
vr gr André van Dorst, dir VER
(ben ook niet bang voor een reactie: ver.secretariaat@planet.nl)

Anoniem zei

Verstandig. Bevlogen zijn is goed, maar jij hebt gewoon een winkel met klanten te runnen, en je moet ook aan jezelf denken.

Toch je bevlogenheid willen vasthouden? Reserveer een deel van je vrije op een vast moment in de week. Zo beperk je afleiding en kom je los van de dagelijkse hijgerigheid, kan je op het grotere plaatje concentreren.

Hier vind je altijd een dankbaar publiek voor je mening :)

L

Susanne zei

Ik ben het helemaal met je eens. Dit maakt het allemaal leuker voor jou om te schrijven. Je doet de dingen vanuit je eigen kracht en gaat niet op negativiteit in. Ga zo door!

Peter zei

Schrijven is leuk, en dat moet je gewoon zo houden.

Om iets te veranderen moet je in de politiek zijn.

Maar daar spelen grote belangen. Kom je daaraan dan proberen ze je figuurlijk af te branden, en als dat niet lukt schieten ze gewoon dood à la Pim Fortuijn.

De 'zielige' mensen die geholpen moeten worden zijn gewoon een middel in de politiek. Of het nu mensen in de derde wereld zijn, allochtonen, of prostituees, de waarheid doet niet ter zake.

Relax, en denk goed na op welke politieke partij je volgende keer stemt.

Anoniem zei

Is er nu ruimte dan voor een verzoekje? Ik ben wel nieuwsgierig naar dit stukje.

"Ik kan nog steeds de mannen aan, ze hebben nooit meer uithoudingsvermogen dan ik, zelfs de jonge jongens. De enige die in de buurt kwamen waren twee mariniers, daar schrijf ik misschien wat later nog wat over."

Richard zei

Groot gelijk hoor! De laatste tijd was het terug te lezen dat het je allemaal teveel werd op deze manier. Lekker een paar dagen helemaal voor jezelf en dan weer richten op wat echt belangrijk is.

Je zou altijd nog gewoon kunnen vermelden wat er was, met linkjes naar eerdere stukjes erover. Je collega's leveren hier vaak genoeg in de reacties hele zinnige bijdrages. Zo hoef je niet te herkauwen en kun je schrijven waarover je wil. Hoewel je dan nog steeds het nieuws zou moeten volgen, dus misschien toch teveel.

Nou ja, waar jij je het beste bij voelt, daar profiteren wij ook van hoor! Lief dat je je zo inzet voor ons en je hebt toch al velen weten te overtuigen, dat is ook wel wat waard. Als de politici nu ook nog leren lezen en luisteren....

Richard

Anoniem zei

De nieuwsberichten heb je nu wel genoeg behandeld. Voor ons is het ook wel prettig om eens iets anders te lezen.

Unknown zei

"waarbij ik jullie vast doodverveel": Zolang je het voor jezelf doet vind ik je boeiend, als je het voor een ander doet niet.
Co.

Richard 86 zei

Je moet idd gewoon schrijven wat je wilt vertellen. Op zich vind ik de stukjes over het nieuws best interessant, maar ik kan me indenken dat het veel tijd en moeite kost dat allemaal te volgen en uit te zoeken.

Serena zei

Lieve Zondares, laat je absolúút niet afschrikken belangrijke dingen te melden, omdat mensen liever een verhaal horen waar ze een geil ideetje bij kunnen bedenken!
Of omdat je iets eerder geschreven hebt: je hebt zóveel artikelen, het is logisch als je soms het gevoel hebt in herhaling te moeten treden.
Je zal voor de mensen die hier komen om aan hun pik te sjorren weinig leuks bieden in je nieuwsstukjes, maar het is wel de realiteit! En je hebt er genoeg waar de mannen wel op kunnen fantaseren ;)
Alleen je eigen gemoedsrust is wel belangrijk, een overspannen hoer verdient niet zoveel en een overspannen blogster krijgt uiteindelijk writer's block. dat wil niemand denk ik! Neem lekker de tijd en zorg met liefde voor jezelf. Ik hoop dat je fijne dagen hebt gehad!

Anoniem zei

Ik kijk nooit TV. Door idioten voor idioten.

Zondares zei

Nou, gelukkig is er de laatste tijd ook opeens bijna geen nieuws meer. Heel raar. Het zal wel weer opleven als de Eerste Kamer weer wat gaat doen, let maar op.