maandag 21 april 2014

Antwoord op: Maar de hulpverlening zegt...

In de debatten over de business komen vaak politici en opiniemakers aan het woord, die debatteren tegen de kant die de prostitutie verdedigt. Dat zijn meestal hulpverleners. Ook in rapporten worden als ze naar een stem van binnenuit zoeken, meestal hulpverleners erbijgehaald. Die mensen doen uitspraken over ons, en dat wordt gezien als béter dan het aan een hoer vragen. Want die hulpverleners, die hebben er beter zich op dan wij zelf.

Nou, dat ligt er maar aan. Meestal is dat wel even anders.

Ooit had je de Rode Draad. Die hadden overzicht, en die hadden veel, en brede kennis in huis. Ze liepen wat achter bij de feiten, maar daar heb ik zelf ook last van. En onderling werd er kennelijk ook genoeg gekift daar, maar dat krijg je nou eenmaal. Die organisatie was jarenlang de beste bron van informatie, en die is door de gemeente Amsterdam opgehangen aan de subsidiestrop. Nu is Stichting Geisha aan het proberen om dat gat te vullen, maar die heeft nog wat groeien te doen, en loopt mij wat veel aan het lijntje van de gemeente.

De Rode Draad had altijd goeie informatie, en toch viel het je altijd op dat er eigenlijk helemaal niet naar werd geluisterd. Ze werden behandeld met een soort van verlegenheid. De Rode Draad zette altijd de domheid en de hypocrisie te kijk, zelfs al waren ze nogzo zacht voor de overheid, en de overheid kon daar nooit goed tegen. Het liefst werd de Rode Draad door de politiek en door de pers doodgezwegen, behalve als ze moesten laten zien dat de meisjes er echt toe deden.

Je hebt organisaties waar je echt wat aan hebt. HAP, P&G292, zelfs sommige mensen bij SPOT, dat zijn praktische mensen die je praktische steun kunnen geven. Meestal is het alleen wat testen en wat medisch advies, maar ze doen ook hun best voor je als je wat anders hebt waarbij je hulp wil. Ze vallen je niet lastig, alleen met een voorzichtig praatje heel af en toe, ze laten je komen en ze laten je in je waarde. Ze zijn in hun foldertjes veel neerbuigender dan als je ze echt spreekt. Die foldertjes komen dus ook niet van hen.

Dat zijn goeie organisaties. Je hebt er wat aan, en ze hebben bovendien een realistische manier van met jou als mens omgaan. Maar informatie over de prostitutie is voor hen ook lastig. Zij krijgen geen inkijkje, behalve als ze persoonlijk contact met de meiden leggen. En dat is dan met een klein groepje, en alleen wat die willen vertellen. Hoeren zijn vluchtig. Het is heel moeilijk voor die organisaties om een goed overzicht te krijgen.

Ze proberen het wel. En ze zijn kritisch op zichzelf, dat kan ik heel erg waarderen. Ze komen soms met enquetes, of willen een babbeltje met je maken over wat jij nou vindt van iets wat gaande is. Ze proberen het beeld te krijgen. Dat is al veelmeer dan wat andere clubs doen. Ze zijn dus beter ingelicht. Maar zoveel weten ze nou ook weer niet. En dat is niet alleen vanwege de vluchtige hoeren met hun onduidelijkheid, ookal is dat wel een groot probleem voor ze.

Het ligt er ook aan dat we die clubs niet echt kunnen vertrouwen. Niet omdat de hulpverleners die daar werken onbetrouwbaar zijn, maar juist omdat de gemeente aan de touwtjes trekt. En je weet dus niet waar je informatie terecht gaat komen. Ik ben niet de enige, er hebben meer meiden plotseling op hun neus gekeken omdat de gemeentecontroleur dingen wist waarvan je dacht dat ze er discreet over zouden zijn bij de hulpverlening.

Dat ligt dus niet aan de hulpverleners zelf. Als de gemeente opeens een linkmiecheltje als van Doeveren in zo'n organisatie zet, of Patricia Perquin door hun strot duwt, of opeens de officiële taken uitbreidt naar informant voor de politie en de gemeentecontroleurs zijn, dan hebben ze daar geen grip op. Dat vinden ze zelf ook heel naar. Dan ben ik natuurlijk weg, maar dat is niet omdat ik die hulpverleners zèlf afwijs.

Maar eigenlijk wil ik niet over ze klagen. Ze doen goed werk, en ookal hebben ze dezelfde ideeën meegekregen over ons als iedereen anders, toch doen ze hun best om te snappen wat er echt gebeurt. En ze wìllen goeddoen, en dat is al heel zeldzaam, en heel kostbaar.

Toch moet ik wel aangeven dat ik vind dat hun expertise meestal verkeerd wordt begrepen, en dat ze daar te weinig aan doen. Ze weten precies hoe de geruchten zijn in de branche, en waar de meiden voor aankomen. Maar ze hebben geen idee over alle dingen waar ze niet mee te maken hebben. En in debatten wordt dat dan door de verbiedertjes misbruikt, of dat nou expres is of per ongeluk.

Over de wilde verhalen over misstanden zijn ze heel voorzichtig. Die zien ze niet, maar ze weten dan ook weer niet of dat komt omdat het er niet is. Sommige medewerkers hebben het intussen wel begrepen, maar die moeten ook voorzichtig zijn als ze namens hun organisatie praten. In het debat vinden ze dan dat het gaat om "niet kunnen ontkennen." En als ze wel wat met zekerheid zeggen, wordt dat afgedaan als iets dat die organisatie alleen maar zo belangrijk vindt omdat ze alleen maar naar hun eigen kleine groepje kijken. Ookal is dat helemaal niet waar.

Hulpverleners van deze soort hebben best een goed en neutraal plaatje van het groepje wat daar veel aanloopt. Dat zijn vooral de fulltimers, en dan vooral van de aanloopsoorten. Veel raammeiden enzo. De bijklusstudente zie je daar soms ooknogwel, want die komen eropaf dat ze gratis kunnen testen en goodiebags kunnen krijgen. Maar de thuiswerkster en het hele illegale circuit blijft daar weg.

De GGD heeft een apart plekje in deze lijst. Niet omdat ze anders zijn, maar juist omdat ze níét anders zijn. Ze zijn er voor iedereen, en hoeren horen daarbij. Die hebben andere behoeftes, maar je hoeft dat de GGD niet uit te leggen, die snappen het wel. Ze zijn alleen in de gezondheid geïnteresseerd, want daar zijn ze voor, maar als jij laat zien dat je hulp nodighebt die zij niet hebben, sturen ze je door. De GGD was eerlijk zo.

Maar in de grote steden is de GGD tot ketenpartner gemaakt, en dat houdt helaas in dat je niet meer in vertrouwen met ze praat. Wat je zegt komt bij de mensenhandelgeilers terecht, en voor je het weet heb je problemen. Dus GGD, alleen in de kleine plaatsen, want in de grote steden is het verziekt. En helaas, in het publieke debat hoor je nooit wat van de gewone GGD's, want die hebben niets te zeggen, maar de ketenpartner-GGD's hebben hun mond vol van het denkbeeld.

Het Leger des Heils is een andere organisatie, en ik heb een warm plekje voor ze in mijn hartje. Toen ik nog achter de ramen werkte, kwamen ze regelmatig langs voor een kort praatje en een gevulde koek. Ze vroegen of het goed met me ging, of ik misschien eens mee wou komen doen met een dienst, en of ze voor me mochten bidden. Ze zijn niet mijn gezindte, en mijn predikant en mijn moeder hadden nogal argwaan over die mensen, maar ik vind ze gewoon fijn.

Ze komen even contact maken, en ze dwingen niets. Als je de gordijntjes dichttrok, of je wuifde ze weg, of je negeerde ze gewoon, dan liepen ze door. Zonder een lelijke blik. En volgende keer kwamen ze gewoon weer proberen. Ze waren natuurlijk bij je aangekomen omdat ze je zagen als een gevallen vrouw, dat begrijp ik best. Maar ze kwamen me niet beleren. Ze kwamen met open vizier. En ze doen niet mee aan het publieke debat. Dat is wel eervol vind ik.

Nu kom je op groepen als HVO/Querido, en nog wel meer clubs die ook zo werken. Die komen vanuit de junkenopvang en gaan dan andere soorten "hulpelozen" ook erbijdoen, en daar zitten de hoeren dan weer bij. Die hebben meestal nieteens zulke slechte bedoelingen, maar ze denken alléén vanuit slachtofferschap, en ze hebben daar tunnelvisie op. Dat houdt ze niet tegen om te doen alsof dat allemaal op ons allemáál van toepassing is. Je hebt alleen wat aan ze als je als een terminale junk behandeld wil worden, maar ze hebben een hele grote mond in de pers. En invloed in de politiek, waar ze worden behandeld als deskundigen over prostitutie en mensenhandel.

De volgende is het Scharlaken Koord. Ik kreeg altijd het gevoel dat die hele organisatie schizofreen is. Aan de ene kant zijn ze een heftig Evangelische organisatie, die prostitutie afkeurt en het een zonde en een verspilling van het Oogmerk Gods vindt, maar aan de andere kant willen ze wel een organisatie zijn die maatschappelijk werk volgens de richtlijn doet. Ookal schuren ze altijd wel aan tegen de grenzen daarvan. Je ziet ze de dingen volgens de richtlijn doen, maar ook dat ze het niet menen.

Ik vond het in het begin heel professioneel overkomen, die kordate koppeltjes vrouwen die naar je situatie kwamen vragen. Geen zijige toestanden. En ze hadden een breed scala van soorten hulp die ze in de aanbieding hadden. Ze konden met bijna iedereen voor je overleggen, ze hadden uitstap, ze hadden hulp bij criminaliteit, vanalles. Ze lieten zich zien als een professionele organisatie met korte lijntjes.

Gelukkig heb ik ze zelf nooit nodiggehad. Maar collegaatjes van me wel, en dan kom je erachter wat al die mooie woorden eigenlijk betekenen. Korte lijntjes betekent dat ze naar dezelfde nummers bellen als jij ook zou doen, en niets meer voorelkaarkrijgen dan jijzelf. Maar dat ze ook niet voorzichtig zijn met je informatie, en dat zou jij wèl zijn. Hulp met criminaliteit is alleen klikken bij de politie, en die gaat dan weer zijn ding doen. En hun uitstap is een kledingatelier waar de sociale werkplaats zich voor zou schamen.

Voor hun geldschieters doen ze reuze neutraal, en zo beginnen ze ook bij jou aan het raam, maar als puntje bij paaltje komt, willen ze alleen maar streng Christelijke werknemers, beginnen ze te evangeliseren als je met ze in zee gaat, zetten ze druk op je om te worden wat de Here volgens hen van jou wil, en komt er dus flink de aap uit de mouw. Ik was al afgehaakt toen me de eerste keer door een veldwerker van het Scharlaken Koord werd verteld dat ik dit werk niet hoefde te doen, omdat ik wat wáárd ben en wat anders kàn. Als je me zo ziet, dan zijn we klaar.

Advies aannemen van het Scharlaken Koord kan je beter ook niet doen. Hun tips over de Belasting leveren je enorme naheffingen op. Hun tips over omgaan met je raamverhuurder gaat je je kast kosten. Hun tips over omgaan met SOA zijn ook niet juist, en hun "tips" over abortus slaan echt nergens op, en moet je vooral niet aan meiden geven met een groot probleem die daardoor erg emotioneel kwetsbaar zijn! Er zijn collegaatjes die zelfs denken dat ze expres slecht advies geven om je kwetsbaar en redbaar te maken. Maar ze zijn nog niet zo erg als de volgende.

Ik heb op de TV weleens gekeken naar van die natuurprogramma's waar je een verloren zebraveulen door de Afrikaanse open velden ziet sukkelen, helemaal alleen. Daar zweven dan van die aasgieren omheen, en telkens als het veulen even gaat liggen, komt zo'n aasgier even pikken. Als het veulen nog beweegt, dan schrikt die gier snel weer weg, en komt later weer terug, netzolang totdat het veulentje te moe is om zich nog te verdedigen.

Mijn vader had een kennis, die hem wel zou helpen met zijn dakkapel. Hij wist er alles van, en hij had op alles een antwoord. Hij klopte het op, dat hij speciaal voor mijn pa er wat extra moois van zou maken, als vriendendienst. Het werd een beetje emotioneel zelfs. Hij kon het niet hebben dat mijn pa door één of de andere aannemer in het ootje zou worden genomen. Mijn vader had er wel vertrouwen in.

Die vent heeft wat geprutst, en toen de taak te groot voor hem bleek te zijn, heeft hij het maar laten liggen, en niets meer van zich laten horen. Als mijn pa navroeg, zei hij dat hij het nog weleens af kwam maken. Dat deed die man vaker. De chaos die hij achterliet zorgde wel dat hij het maar één keer per persoon deed. Mijn pa was meer kwijt dan als hij het meteen netjes had laten doen.

Als je achter de ramen staat, schuifelen er heel wat mensen voorbij. Vooral toeristen, maar ook klanten die hun keus staan te maken. Die pik je er al snel uit. Wat je óók snel gaat herkennen, zijn de kijkers. Mannen die komen om op je te geilen, en gek geil worden van de gedachtes wat ze zouden kùnnen doen, maar niet gáán doen. Van die mannen die maar blijven kijken, waar je een gratis show voor bent, en die de èchte klanten weghouden, omdat die niet aangestaard willen worden als ze bij je komen. Die krijgen nog een eigen stukje, beloofd.

Nou neem je die aasgier, die prutser en die kijkgeiler bijelkaar, en wie krijg je dan? Frits Rouvoet. Hij is onder de meisjes op de Wallen best onbekend, want die zien alleen een gluurder, en hij maakt zelden een rondje. Een vent die duidelijk een beurt nodig heeft. Weke, natte lippen, ogen als oesters, zwerversbaardje, en de handen in de zakken van een jas die handig tot over zijn kruis valt. Daar heb je er wel meer van. Die valt niet op. De meeste meiden hebben ook geen idee wie hij is op de Wallen.

Rouvoet komt alleen af op de meiden die het moeilijk hebben. Dat klinkt sympathiek, maar dat is het dus niet. Hij is niet op zoek naar verdrietige, kwetsbare meiden om ze op te beuren. Hij komt om er gebruik van te maken dat ze zwak zijn, door ze nog wat verder hun hulpeloosheid in te duwen. Ik overdrijf niet, als een meisje depressief is, en hij weet dat hij beetheeft, gaat hij die depressiegevoelens versterken, zogenaamd om haar te laten weten dat ze ergens anders heenmoet met haar leven.

Dat vind ik het meest valse van de dingen die hij doet, maar voor de rest doet hij alsof hij vanalles weet over hoe je dingen moet regelen als hoer, en als je zo goedgelovig bent dat je hem met je gemeentetoestanden en belastingtoestanden laat spelen, dan heb je grote problemen. Advies van hem aannemen is dom. En dat hij niet zuiver op de graat is wisten we al lang voordaat hij het liet zien doordat hij zo maatjes was met Patricia Perquin.

Maargoed, dat is dat, en als je erintrapt ben je er zelf schuldig aan, had je maar niet zomaar een gluiperd moeten vertrouwen. Maar dat is dus niet het grootste probleem aan Rouvoet. Want dat is dat hij goeie connecties heeft, en telkens wordt genoemd en gezien als iemand die zijn vinger aan de pols van de Wallen heeft. Hij wordt als expert uitgenodigd bij debatten. Terwijl hij veel mìnder weet dan alle andere clubjes.

Als je schichtig terugschrikt voor elke vrouw die niet op het randje van een depressie zit, en als je alleenmaar bezig bent met het zuigen aan meiden die erdoorheenzitten, en dan nog alleenmaar die meiden die gevoelig blijken te zijn voor je Christenbenadering, dan krijg je niet echt een kloppend plaatje hoor. Als hij de broer van André Rouvoet, die ooit vicepremier was, niet was geweest, had hij nooit zoveel respect gekregen. Want hij verdient het niet.

Een kennis van me had ooit Rouvoet aan de deur gehad, en met hem gebeden. Ze is streng Christen, en ze vond het een mooi gebaar. Daardoor bleven hij en zijn clubje telkens bij haar aankomen, en joegen zo de klanten weg. Ze vertelde hem dat hij op moest donderen, maar als hij bloed ruikt, kom je moeilijk van hem af. Ze belde de politie, maar die kwamen alleenmaar uitleggen dat dit Frits Rouvoet was, een góéde man, die je moest vertrouwen! Op dat moment wou ze dat ze een pooier had. Dan ben je tenminste van Frits af.

Hij is eigenlijk bezig met zijn eigen herhaling van de negentiende eeuwse Romantiek. Een periode waar je veel boeken had waarin een vrouw moedig maar passief zich opofferde voor de deugd, ondanks haar puurheid in slavernij en hoererij terechtkwam, en bij haar dood er over haar gerouwd werd omdat ze te goed was voor deze wereld. Kleine slavinnenpornoverhaaltjes met een loodzware moraal. Waar ook de "social purity movement" vandaankwam. De tijd van de verhalen over blanke slavinnen. Maar dat is misschien wel een eigen stukje waard.

De ergste club van allemaal is Fier Fryslân. Dat is begonnen als blijf-van-mijn-lijfhuis in de jaren zeventig, maar is uitgegroeid naar een gedrocht. Ze houden hun tentakels ook bepaald niet binnen Friesland, je komt ze overal tegen. Het is een "behandel- en kenniscentrum over geweld in afhankelijkheidsrelaties," noemen ze het zelf. Ik noem het liever de grootste zieligheidsfabriek van Nederland.

In de pers komen ze graag naar voren als een simpel clubje dat hulp geeft, maar ook hulp nodigheeft. Een clubje dat meiden die erdoorheenzitten een plekje geeft om even veilig te zijn. In werkelijkheid gaat het om radfem/evangelische reddertjes die binnengelobbyd zijn bij de KLPD, bij de overheid, en bij verschillende politici, en daarom veel te serieus worden genomen. Ze vertellen graag wat die mensen willen horen, en dus krijgen ze macht. En die is niet mis.

Het is een bedrijf met negentien miljoen Euro omzet in 2013, plus vier miljoen inkomsten van giften. Daar komen nog alle gratisjes en goedkoopjes bovenop die ze krijgen omdat ze "zo goed bezig zijn." Ze bouwen zich een breuk aan gevangenissen voor de mensen die ze "opvangen," en na de salarissen, aanbouw en de interne kosten blijft er nog bijna twee miljoen winst over. De zieligheidsindustrie werkt niet alleenmaar op warme gevoelens en tintelende clitjes. Er wordt grof geld verdiend, en dat komt uit de zorgbudgets en de gemeente- en Rijksbelastingen.

Als behandelcentrum zijn ze een beetje vreemd. Eerst lijkt het allemaal heel positief, want het nieuws over Fier komt eigenlijk alleen van Fier. Tot je wat hints krijgt van mensen die met Fier te maken hebben gehad, en die vertellen je dan dat je naar meer moet kijken. En nog een heleboel meer, want ze hebben allemaal zelf met Fier temaken gehad. En dat is nooit een prettig iets geweest. Niet voor behandelde meiden, niet voor hun familie, niet voor sommige mensen die daar hebben gewerkt, zelfs niet voor politiemannen die te kritisch werden.

Fier komt er graag mee dat "hun" klanten specialistische hulp nodig hebben. Daar wordt vurig over gepredikt. Specialisme is nodig, dit kàn niet generalistisch worden aangepakt. Maar als de klant eenmaal binnen is, gaat dat met één klap over in preken over dat die mensen alle behandelingen door Fier moeten krijgen, want specialisme verdeelt maar, generalisme is goed!

Van hetzelfde laken een pak, ze willen alle disciplines die ze de klant nodig mag hebben intern afwikkelen, het liefst door hun eigen mensen, desnoods door een inhuurkracht. Dat bepleiten ze vurig, alles onder één dak, centraal geregeld. Maar ze willen niet fuseren met een andere club, want dat verdùnt! Zo kom je in die artikeltjes van ze telkens tegen dat ze de kool en de geit willen sparen, en vooral géén inmenging, maar wèl macht willen. Nodig hebben, want het is allemaal zo schrijnend.

Dat is één voorbeeldje, maar de hele filosofie die ze om Fier heen hebben gebouwd gaat erover dat ze klanten binnentrekken, en dat die alléén maar met Fier te maken krijgen, hoogstens huren die er iemand voor in. Fier noemt dat "de spin in het web." Dat is misschien wel een akelig kloppende beschrijving. De klant wordt ingekapseld en komt niet meer weg, en Fier eet er goed van. De rollen die ze zo graag combineren zijn in de gewone gezondheidszorg gescheiden, en dat is niet zomaar. Sommige dingen moet je niet samen nemen omdat je dan niet meer onbevangen bent in je behandeling, of in hoe je behandeld wordt.

Hun grootste omzet komt van de zorgverzekeraars. Fier is namelijk niet een hotel voor mensen die even uit moeten rusten na een rotsituatie. Je wordt behàndeld. Die behandeling gaat er vooral om "je leren weer normaal te doen" of "er weer volledige mensen van maken." Dat wil dus zeggen, netzoals bij andere hersenspoelclubjes, dat ze je willen hersenspoelen om normaal te vinden wat zij willen dat je normaal vindt. En dat betaal je via je zorgverzekering.

Zelfs als ik alle geruchten die ik te horen krijg, en de persoonlijke verhalen die ik helaas niet kan controleren, gewoon niet meeneem, krijg ik toch een beeld van een rare, sektarische club. Naar binnen gekeerd, en er zoveel mogelijk op gericht om àlle mogelijke klanten ook binnen te krijgen, en ze nooit meer uit handen te geven tot ze als geprogrammeerde modelslachtoffers vol met de normen en waarden van Fier weer zelf mogen leven. En Fier is intern erg bezig met de "terugval" die ze zien bij mensen die buiten hun invloed zijn geraakt.

Ze gebruiken als zorg natuurlijk wel echte artsen en verzorgenden. Anders krijg je niet de certificaten die de verzekeraars willen zien voor ze betalen. Die moeten alleen wel "bij Fier passen," en dat betekent dat ze wel op de juiste manier bevooroordeeld moeten zijn. De therapieën waar ze prat op gaan, zoals EMDR en psychomotorische therapie, zijn bekende kwakzalverijen. Dat lijkt onschuldig, maar het is niet raar als dat weer van die therapieën zijn met sektarische trekjes, en een volgelingsprincipe.

Ze bewerken helaas niet alleen hun slachtoffers. Ze zijn officiële forensische hulpverlener, ze staan altijd klaar om zedentypetjes de verklaringen te geven die ze willen hebben, en ze zijn officiële vraagbaak voor de politie als het gaat om geweld in afhankelijkheidsrelaties en prostitutie. Ze hebben een hele sterke lobby, waar ze veel tijd, moeite, geld en mankracht in zetten, die ze gelùkkig vooral gebruiken om zichzelf meer macht te geven, maar ook om een heel negatief stigma op prostitutie, jongerenseks en dysfunctionele samenlevingsvormen te drukken. En dat Fier meer macht over die slachtoffers moet krijgen van de overheid.

De bazen van Fier, en daarmee heel Fier, want het is een ontzettend autoritaire club, vinden dat de blije prostituee niet bestaat. We zijn een illusie. We bestaan niet. Daar gaan ze graag mee op radio, TV en de lobby in de politiek in. Voor hen is die leugen belangrijk. Die levert veel geld op, want zo kan je hoeren ziek laten verklaren, en makkelijk zeggen dat iemand die gehoerd heeft jouw kwakzalverijen nodigheeft. Je krijgt meer macht als de mensen denken dat de groep die jij alleen kan behandelen, heel erg groot is.

Fier praat veel over geweld, maar heeft opvallend veel interesse in seks. Ze noemen dingen heel snel grensoverschrijdend seksueel gedrag, wat zij dan gaan behandelen. Zoals een jongen van veertien, die pòrno kijkt. Dat is nieteens een feitje wat ik opgedoken heb, dat zetten ze gewoon ergens in één van hun eigen krantjes. Ze zijn ziekelijk bekrompen als het over seks gaat, en die bekrompenheid rammen ze erin bij jongeren, op kosten van ons allemaal.

Hun adviesfunctie zit mij erg dwars. Ze worden vergeleken met wat mensen weten, en wat mensen weten komt voor véél meer dan ze denken van Fier af. Want Fier heeft verschillende mondstukken. Zoals Henk Werson, het CKM, en wilde verhalen via Comensha. De pers vindt Fier ook geweldig, want hun verhalen passen allemaal in het denkbeeld, en ze komen met de wildste en meest geile verhalen van de grote clubs. Alleen de Wit en van Goch kunnen daarmee concurreren.

De verhalen "van de meiden" die ze vertellen zijn telkens hetzelfde soortvan belachelijk. Moeilijke meiden met gedragsproblemen of een lastige omgeving die pas bij Fier "ontdekt worden" als kindhoertjes. We worden getrakteerd op meisjes die vanaf hun vijftiende, dertiende, of twáálfde in "de prostitutie" zitten. En dan járenlang. Zonderdat iemand iets doorheeft totdat Fier het meisje in de klauwen krijgt. Als je weet hoe klanten zijn, en als je weet hoe andere hoeren zijn, en als je weet hoe dol de jacht op jonge meiden door de politie is, kan je alleenmaar lachen om zulke onmogelijke verhalen.

Als je even zoekt kom je er snel achter dat die verhalen niet van de meisjes afkomen. Dat wordt er door Fier ingepompt. En Fier wil, zoals ze het zelf zeggen, "Het lef hebben om iets te doen met je onderbuikgevoel." Zoals je altijd ziet bij mensen met te sterke idealen, passen ze hun wereldbeeld aan aan hun idealen. En Fier heeft daarbij de mazzel dat niemand kritisch is als het gaat om hoeren, sekslevens van jongeren, of geweld binnenshuis. Dat zijn allemaal dingen waar we geen nuance in bedenken, dat is allemaal zoals Fier het zegt, gewoon slecht.

Het is een uitzondering, want ik krijg over alle clubs genoeg mensen die wel uit willen spreken, maar alleen voor Fier bestaat angst. Er komen wel mensen om me wat te vertellen, maar er komen maar weinig genoeg over de brug om er wat mee te kunnen. Met Fier heb ik telkens het gevoel dat met het volgende stukje informatie alles op zijn plaats zal vallen, maar dat stukje heb ik nog niet. Ik hoop dat er mensen me zullen mailen die wat meer informatie kunnen geven. Ik ben goed met anonimiteit, en ik ben erg zorgvuldig.

Ik ga het afronden. Dit antwoordstukje legt denk ik wel genoeg uit waarom ik vind dat organisaties, hulporganisatie of zogenáámde hulporganisatie, met een korrel zout moeten worden genomen, of sommige helemaal moeten worden genegeerd. Als ik iets schrijf is dat vanuit de mond van één hoer. Ik weet niet alles beter. Maar ik ben het wel zat dat mensen denken dat een hulpverlener beter weet wat er in mijn werk gebeurt dan ik. Dat de stem van hulpverleners zwaarder weegt dan die van ons hoeren. Ze spreken niet voor ons. Dat doen wij zelf wel. Als we ooit de kans krijgen.

[hoop kapotte links verwijderd, terugkoppelen voor publicatie? -B]

69 opmerkingen:

Anoniem zei

'@Z, Allereerst fijne paasdagen!

Ik lees je nieuwsstukjes amet grote interesse. Ook dit én óók de linken.

Maar kan je je met de feestdagen niet gewoon tot je core-business beperken én bijvoorbeeld een gezellig stukje schrijven over 'hoe een hoer door op een speciale manier te trekken', iedere man 'over zijn eigen schouder heen kan laten klaarkomen' (toepassing: start-stop methode en pisgaatje deels afdekken met een vinger bij het klaarkomen). Ook leuk voor de met hoeren concurrerende saaie huisvrouwtjes in de onderste laag van het mannensegment of carrière-vrouwen die hun seksleven willen 'up-daten naar seks 3.0'

Wat ik wil zeggen, graag met feestdagen een ontspannend stukje over seks. Djézsus .. je wordt zo serieus ...

Het geeft niets om een beetje achter te lopen met het nieuws. Hoeren blijven toch, ook al worden ze verboden. Het is logisch dat je het internationale / intercontinentale 'debat' niet bij kan houden. Sowieso kan het zelfs beter zijn niet mee te gaan met 'de waan van de dag'. Wel graag de linken publiceren!

Ik ben van mening dat je om prostitutie te snappen de prostitutie moet onderverdelen in segmenten en de geldstromen bloot moet gaan leggen. Dan zie je waar de belangen nestelen.

Leuke filmtip voor de feestdagen: the district (nyocker)/Aron Gauder. Een hongaarse animatiefilm uit 2004. 'virtuoze animatie brengt Romeo en Juliet naar het Hongarije van corrupte smerissen, hoeren, drugs en hip-hop.'

Nogmaals fijne 2e Paasdag!

Admin zei

Wij zijn eerlijk gezegd ook niet zo te spreken over Stichting Geisha. Ze doen zich voor als voorvechters van sekswerkers, maar ze brengen foutieve informatie naar buiten die bovendien stigmatiseerend is, en op het moment dat je ze daar op aanspreekt doen ze er eigenlijk niets mee.

Een tijdje geleden stond er een stukje in het Parool over zogenaamde wurgcontracten van exploitanten (zie hier: Wurgcontracten verjaren vrijwillige prostituees). In het stuk lijkt het alsof prostituees gedwongen worden door hun exploitant om 7 dagen per week te werken voor 12 uur per dag, iets dat gewoon weg niet klopt. Vervolgens komt de claim dat deze contracten (die dus niet bestaan) de vrijwillige prostituees weg zou jagen, omdat ze geen 12 urige werkdagen willen hebben, en ook geen 7 dagen in de week willen werken (begrijpelijk).
Daarna staat er ineens dat het gevolg hiervan is dat voornamelijk Oost-Europese vrouwen de plek van deze vrijwillig werkende prostituees overnemen (schijnbaar zijn Oost-Europese dames dus niet vrijwillig aan het werk volgens Geisha), die lange uren willen werken, spotgoedkoop zijn en het zonder condoom willen doen (wat ook in veel gevallen niet klopt).

Ah fijn, een leuk stukje stigmatisering dus richting Oost-Europese prostituees, en het doet voorkomen als er bijna geen vrijwillige dame meer op de de Wallen zit, omdat al die Oostblok hoertjes gedwongen door hun pooier lange uren moeten werken, waar de duivelse exploitant graag misbruik van maakt.
Pure kul, maar het komt wel in de krant. Wij hebben aan de bel getrokken, maar kregen nauwelijks respons van Illonka (voorzitter van Stichting Geisha). Ze bleek dus niet echt interesse te tonen op het moment dat wij met correctie info aan kwamen zetten.

Over Frits Rouvoet kan ik lang door gaan, maar iemand die tot enkele jaren terug nog geloofde dat de wereld op 06-06-2006 zou vergaan door Lucifer kan ik sowieso niet echt serieus nemen. Wel kan ik melden dat wij zijn foto's hebben voorgelegd aan zo'n 20 andere meiden op de Wallen, en niemand kent hem vreemd genoeg. Dat terwijl prostituees over het algemeen heel goed de mensen kennen die daar dagelijks rond slenteren.

Fier Fryslan heeft me zelfs geblockt, waarom weet ik ook niet, maar het laat wel zien dat ze het waarschijnlijk niet echt met me eens zijn, en dat ze ook bepaalde geen interesse hebben in de informatie die ik en mijn vriendin naar buiten brengen. Opvallend, want het lijkt mij dat een organisatie die zich veel bezig houdt met prostitutie, altijd wel informatie zou moeten verwelkomen. Maar goed.

Zondares, weer een lekker stukje, goed onderbouwd, en ik zou zeggen gewoon lekker door gaan.

Anoniem zei

Wat mij ook opvalt ... Is dat veel prostituees uit centraal europa een enorme ambitie tot werken hebben. Ik heb mij diverse malen het hoofd gebroken en trachten te achterhalen (door te vragen en op te letten) waar deze wil tot werken vandaan komt, dagen van 6 of zelfs lange tijd
7 * 8h zijn zeker niet ongebruikelijk ... Vaak de weekenden, vaak de feestdagen. In het begin dacht ik "dat moeten pooiers zijn op de achtergrond", later ben ik wat genuanceerder gaan denken.

Mogelijke verklaringen:
- druk van de exploitant (waarom staan de
kamervoorwaarden per exploitant niet op internet!!!!)
- angst hun vaste kamer kwijt te raken (zelfs met
pasen!!)
- verveling als ze vrij zijn (door het stigma en om
andere reden leven ze vaak wat geïsoleerd)
- familie of kinderen (in bronland) moeten
onderhouden worden
- familie is plotseling ziek geworden ......etc
- de vakantie komt eraan
- tegenvallende inkomsten
- ongelukkige financiële planning
- verhuizing in nederland, borg voor het nieuwe huis ...
- Nederland niet voldoende kennen en rekeningen
betalen die eigenlijk niet betaald zouden moeten
worden, maar ze snappen het niet en worden
financieel misbruikt door het reguliere circuit omdat
ze onze regelgeving niet snappen of niet kennen
(energie, wonen etc.)

Er zijn vast nog meer redenen. Het is een mengeling van veel factoren. Het stigma speelt een belangrijke rol, daardoor krijgen ze maar niet voldoende voeling met onze Nederlandse (financiële) gebruiken en regels. Hier maken mensen soms moedwillig soms door regels te strikt toe te passen voor deze vaak laag geschoolde expats, misbruik van.

Hoeren klagen niet, die betalen gewoon en werken een uurtje langer, of werken dan een tijdje zonder condoom etc.

Anoniem zei

Het wachten is op een internet site, waar je online kan zien 'of die hoer op dat moment werkt' en 'waar ze zit'.

Dan is de zorg 'dat een client' 'een hoer' niet kan vinden weggenomen.

Hoer gaat werken, hoer logt in, klant logt in, ziet waar ze is, iedereen blij! Etc.

(-:

Anoniem zei

Mannen zijn erg trouw.

Erik zei

Erg goed stuk weer Zondares.
Die Frits Rouvoet en Fier Fryslân staan er gekleurd op. Je moet met jou geen ruzie krijgen zeg!

Anoniem zei

Ik blijf het opmerkelijk vinden dat de hoeren dus blijkbaar geen contracten hebben, zoals een reageerder hierboven schetst. Laat de exploitanten eens inzicht gaan geven door de contracten en kamerhuur voorwaarden op internet te plaatsen. Natuurlijk niet de Bulgaarse, Hongaarse of Roemeense vertaling maar de Engelse of Nederlandse versie. Dat de beëdigde vertalingen kloppen dat geloven we wel hoor!

Admin zei

Even ter duidelijkheid, de contracten bestaan wel, alleen niet zoals beschreven in het artikel van het Parool staat.
Wat mij te boven gaat is waarom het raar zou zijn als dames geen contract hebben? Als de dames geen contract hebben, zijn ze vrij om te gaan en te staan waar en wanneer ze willen, het geeft ze dus meer vrijheid.
Eigenlijk is het contract dat wel bestaat dus ook geen echt contract, maar zijn het meer de huisregels die opgesteld en vastgelegd zijn en de voorwaarden voor het huren van een kamer.

En waarom zou dit op het internet moeten staan? Dat zou hetzelfde zijn als dat we iedereen zijn arbeidscontract op het internet gaan plaatsen. Kortom, waarom moet alles weer anders zijn voor prostitutie, dan voor andere banen? Wat is toch dat wantrouwen naar prostitutie en exploitanten?
Bovendien hebben veel exploitanten niet eens een internet site, dus moeten ze nu een website gaan aanmaken puur en alleen omdat er wantrouwige mensen die hun niet willen geloven? En stel al zetten ze het op hun internetwebsite, dan krijgen we weer het gezeur dat dit niet het contract is dat de dames krijgen aangeboden.
Kortom, een zinloos iets.

Anoniem zei

Beste Mark,

Ik hoor heel veel klachten van hoeren over hun exploitanten. mede door het stigma organiseren ze zich niet en vinden de klachten geen vaste grond.

Misschien een beetje dom van mij maar ik geloof klagende hoeren!

Een laagopgeleide financieel arme (beginnende) oost-Europese hoer met een potentiële jaaromzet van 1 tot 3 ton bruto, die geen kamerhuur contract heeft voor een kamer die kost tussen de 100 tot 200 euro (bruto?) per dagdeel ofzo en 200 tot 250 dagdelen per jaar werkt.

En dan geen contractuele binding. Heel bijzonder! En ik kan mij dat eigenlijk niet voorstellen, voor een branche die zo ontzettend graag gerespecteerd en volwassen wil worden.

En als ik dan zie hoe die kamers er soms uit zien, dan heb ik zo mijn sterke twijfels ....... (En dan heb ik het nu niet over toeristisch Amsterdam).

Dames die in de wasbak van hun kamer plassen (ennnuh haha dat is niet omdat ik daar geil van word hoor)

Was er ook niet een exploitant uitgekocht door de gemeente Amsterdam voor 25 miljoen euro over de rug van de Nederlandse belastingbetaler heen?

Een exploitant met een website kan zich wel degelijk concurrerend onderscheiden van de andere exploitanten. Of hebben ze daar geen behoefte aan?
Admin zei

@Anoniem
Mijn vriendin heeft er gisteren net een heel blog aan gewijd, dus het lijkt me handig dat je dat eerst even gaat lezen, want daar komen eigenlijk alle punten die je hier noemt ook in naar voren.
Je kunt het stukhier vinden.

Anoniem zei

De pensioenregelingen voor 'normale' werknemers staan toch ook op internet. Waarom de pensioenregelingen van de hoeren niet.

Neeee hoor, een ouwe-hoer heeft toch geen behoefte aan pensioen (-:

Kom op, prostitutie-branche, als je zo graag volwassen wil worden moet je dit soort administratieve en digitale zaken toch goed en netjes gaan regelen.

Anoniem zei

@mark, ik heb de eerste 2 stukken van je vriendin gelezen. Ik blijf daar lezen. Ik vond het fantastische stukken! Ga door!!

Laten we het vooral oneens zijn en op zoek gaan naar de waarheid vanuit alle perspectieven!

Dank je Mark!

Anoniem zei

Wat ik wel denk .... de beginnende niet Nederlands sprekende, laag geschoolde Oost-Europees hoer die uit een arm land komt uit soms mens onterende woonomstandigheden en de slimme Nederlandse exploitant vormen GEEN JURIDISCH GELIJKWAARDIGE RELATIE. Hoeren delven aan alle kanten het onderspit, ze zijn met niets tevreden en vaak bang. (Stel jezelf voor in die situatie in een vreemd land). indien er geen sprake is van goede contracten en juridische bewaking door onafhankelijke partijen, dan weet ik wel wie het meeste geld naar binnen sluist. De hoer heeft dat geeneens door.

Het is aan de lezer om hierover te oordelen, maar zo denk ik er over.

Anoniem zei

Nederland is geen beginnersland.
Zwitserland is een beginnersland daar kan/kon je al met 16 jaar starten:

In Nederland heb ik een paar stoppende hoeren meegemaakt meestal zijn ze dan 25 a 29 jaar oud.

Een hoer zou dus als ze in Zwitserland is begonnen op 16 jarige leeftijd en in Nederland stopt op zeg 27 jarige leeftijd.

11 jaar * 300 dagen * 15 klanten * 50 euro = 2.475.000 euro hebben omgezet.

Natuurlijk is dit maar een grove schatting.
- een 16 jarige kan natuurlijk meer vragen dan euro 50.
- een escort heeft minder klanten
- een raam prostituee heeft meer klanten
Etc etc.

Weet je ''lezer" maak allemaal je eigen berekening.

Maar de 'kut' van een hoer kan dus zeg 2 a 5 miljoen omzetten in haar werkzame periode.

WAAR BLIJFT TOCH DAT GELD??

Nederland is geen beginnersland, dus wij Nederlanders zien hoeren aan het eind van hun carrière ...........

Admin zei

@Anoniem 22 april 2014 04:04
Prostituees zijn ZZP'er. Ze zijn niet in dienst van hun exploitant, maar dragen dus zelf de verantwoordelijkheid voor hun eventuele pensioen. Naast het feit dat veel dames totaal niet bezig zijn met hun pensioen, en ik me ook af vraag hoe dit werkt met uitbetalen op het moment dat de dames al weer jaren lang terug zullen zijn in hun land van herkomst, kunnen prostituees geen pensioen opbouwen, sinds ze overal geweigerd worden.
Dit heeft dus niets te maken met de exploitant, of met de prostitutie branche die niet volwassen wil worden, maar eerder met de overheid en financiele instellingen die nog steeds massaal prostituees stigmatiseert.

@Anoniem 22 april 2014 04:17
Je schetst weer een lekker stereotype beeld van de domme Oostblok hoer zonder opleiding die je met een dooie mus blij kunt maken. Ik ken veel van de dames persoonlijk, en kan je vertellen dat je niet met deze dames moet sollen. De meeste zijn uiterst pienter, en weten eerder hun klanten een poot uit hun lijf te rukken, dan dat een exploitant dat zal lukken.
Overigens bestaan er helemaal geen contracten van exploitanten voor prostituees, het zijn simpelweg huurvoorwaarden en huisregels, die gelden voor iedereen, en zijn bepaald niet slecht te noemen. Bovendien, zoals mijn vriendin al aangaf, moeten de dames bij een controlle van de politie (die ongeveer een keer in de twee a drie maanden plaats vindt) deze papieren ook tonen aan de politie met de rest van hun papieren, vergunningen etc.
Daarnaast heeft volgens mij de Gemeente Amsterdam ook inzage op de huurvoorwaarden, dus die houden er ook nog eens toezicht op.

Kortom, ik merk hier een hoop wantrouwen richting de exploitanten die echt de slechtste niet zijn, en dames uit Oost-Europa worden hier vooral weer gezien als straatarm, naief en dom. Wellicht dat dit dus wat meer zegt over jullie visie op de dames en exploitanten dan over de realiteit.

Anoniem zei

Per 1-1-2015 komt er een pensioenfonds voor zzp'rs.
Heel veel (pensioe)nuitkeringen worden naar het buitenland geboekt. Waarom denk je dat het IBAN gekomen is?

Ik ken oostblokmeisjes die voor 15 euro neuken (sfp).

Ik vind hoeren ook boerenslim om klanten een poot uit te draaien "ja ik zei neuken' maar m'n BH doe ik alleen uit voor 10 euro extra." (-:

Pennywise, poundfoolish!

Ik geloof niet dat een hongaarse, niet of nauwelijks Nederlands of Engels sprekende hoer geen poot wordt uitgedraaid, met een 360*eur100 tot 360*eur200 jaarafspraak zonder contract.

Ja ze hebben juridische bijstand, moeten ze daar voor betalen. Het antwoord is 'nee'. Wie betaalt die juridische bijstand voor de dames.

Als ik m'n belasting laat doen kost dat EUR 75 voor 1 jaar.

Hoeren betalen eur70 per kwartaal.

De accountant is gecombineerd met de exploitant.

Jaja .........

Slaap maar door Mark.

Jij wilt je vriendin natuurlijk ook niet wijzer maken en emanciperen. Jij hebt gratis seks.

Een hoer zou gezien haar 10-jarige omzet toch gewoon Mercedes moeten rijden en in een hypotheekvrije villa moeten wonen.

Een hoer zet 2 tot 5 miljoen euro om in 10 jaar.
Een modaal inkomen is 40000 euro.
Voor 10 jaar is dat 4 ton.

Een hoer heeft dus in 10 jaar tijd 1,5 tot 4,5 miljoen euro meer omgezet dan een modaal verdienende werknemer.

NOGMAALS: WAAR BLIJFT DAT GELD?

Anoniem zei

@alle genoemde en nog bestaande organisaties.

WAAR BLIJFT DAT GELD?

(Waar Mark van zegt dat hoeren dat zelfs bij klanten uit hun portemonnee rukken, ik vind dat overigens wel meevallen. Ik heb een paar grappige experimentjes gedaan en de uitslag was zeer positief voor de hoeren).

De essentiële vraag:
Waarom rijden raamhoeren, aan het eind van hun Nederlandse carrière, zelf niet in een eigen Mercedes?

Admin zei

@Anoniem 22 april 2014 06:54
Zoals ik al eerder aangaf, al komt er een pensionstelsel voor ZZP'ers, prostituees hebben al moeite om een bankrekening te openen, laat staan een hypotheek te kunnen krijgen of een lening te krijgen, dus een pensioen kunnen de dames ben ik bang wel op hun buik schrijven.
Maar zoals je zelf al zegt, komt die mogelijkheid er pas in 2015, en daar hebben de dames nu dus nog niets aan, en bovendien is het dus nog maar zeer de vraag of ze het dan ook echt voor elkaar krijgen.

Mooi dat je meisjes kent die het voor 15 euro doen, maar als je voor die prijs naar binnen gaat zou ik bij mezelf afvragen waar jij in godsnaam mee bezig bent? Ik weet dat er dames zijn die het soms wel voor iets minder doen, maar 15 euro ben ik op de Wallen nog niet tegen gekomen.
Eerlijk gezegd geloof ik weinig van je verhaal, maar ik zal je het voordeel van de twijfel geven indien je met wat meer bewijs kunt komen dan alleen zeggen dat het zo is. Het zal immers makkelijk te bewijzen moeten zijn via hookers.nl waar dan recensies van deze dames voor deze prijs moeten staan.

De dames betalen per dag, dus de dames kunnen niet een pootje gelicht worden zoals jij voor doet stellen. Voor iemand die zich voordoet alsof je er zo veel van weet, had ik toch tenminste verwacht dat je dit wel zou weten.
De dames hebben dus geen contract of overeenkomst voor een bepaalde periode, ze werken per dag, betalen per dag, en indien ze een permanente kamer willen hebben kunnen ze 2 maanden zonder te betalen met vakantie zonder dat het recht op hun kamer komt te vervallen.

Waarom zouden de dames juridische bijstand moeten hebben? Voor die dingen die jij claimt die er niet aan de hand zijn?
Bovendien helpen diverse instanties, zoals het PG&292 met eventuele hulp mocht dat nodig zijn. Bovendien hebben de exploitanten die aangesloten zijn bij de branche organisatie een klachtenlijn, waar de klachten anoniem behandeld kunnen worden.

Ook al betalen de dames 75 euro per kwartaal voor hun boekhouding, dan nog is dat maar een schijntje voor die dames, daar zullen ze niet wakker van liggen.

De insinuaties die je doet omtrend dat ik mijn vriendin niet wijzer zou willen maken slaan nergens op. Immers zou het voor mij voordeliger zijn als ik mijn vriendin wijzer zou maken, aangezien ze dan meer geld over zou houden, toch?
Maar bovenal profiteer ik niet van de inkomsten van mijn vriendin zoals jij graag wilt insinueren, en dat wat er tussen de lakens gebeurt gaat je geen reet aan. Als jij een partner hebt, heb je toch ook gratis sex, of niet soms?

En wat bedoel je met waar dat geld blijft? Heb je niet opgelet ofzo? Die dames zijn bigspenders, ze spenderen veel geld aan dure kleding, dure schoenen en tassen, en wat ze niet spenderen sparen ze op, om inderdaad een huis te kopen, of inderdaad een mooie mercedes in het land van herkomst.

@Anoniem 22 april 2014 07:15
Dat doen ze wel, soms staat die mercedes gewoon in Nederland, maar vaker in het land van herkomst. Dat jij die Mercedes misschien niet ziet, betekent niet dat ze hem niet hebben.

Felicia Anna zei

@Anoniem 22 april 2014 06:54
If it wasn't for my boyfriend, you wouldn't have my blog, my Twitter account, or even my voice in this whole conversation to listen to. It is because of his support that I started to speak out for myself and the other girls on Twitter and on my blog.

I'm not a dumb girl, I finished my school, I speak 5 different languages, I'm not as dumb as you, saying things which aren't even true. You're trying to start a personal fight, in hopes of gaining the advantage in the conversation, but I can tell you now you've failed. So fuck off harassing my boyfriend with bullshit statements that he would not be empowering me, or letting me grow as a person and just using me for free sex. Without him I wouldn't even know what was going on in this country with all the politics, media and organisations stigmatizing prostitution!

And just to clarify things, the office doesn't do the accounting for the prostitutes, the prostitutes have to do that themselves, which of course means bringing their papers to a professional accountant to do their bookkeeping.

And for your funny experiments you've visited all the prostitutes in Holland to see what they have in their own country? Even prostitutes among themselves don't talk about how much money they make, and you think they'd tell you that!
And did you look up all the prostitutes after they've stopped their job, visit their country to see what car they where driving? I don't think so!

Anoniem zei

Dure kleding: 10 jaar x 12 maanden x 2000 = EUR 240000
Dure schoenen: 10 jaar x 12 maanden x EUR 500 = EUR 60.000
Dure Tassen: 10 x 12 x 1000 = EUR 120.000
2 Mercedessen (1 per 5 jaar a 50.000) = EUR 100.000

EUR 240.000+60.000+120.000+100.000 = EUR 520000

Oké Mark en Felicia, jullie hebben gelijk, sorry hoor!

Anoniem zei

Oja een vrijstaand huis in hongarije of Bulgarije ofzo kost 10 a 20.000 euro. Check maar!!

Dat was ik vergeten!

Totaal met huis van zeg EUR 40.000 (veertigduizend) in bronland komen we dan op EUR 560.000 afgerond.

Jullie hebben gelijk, fijne avond verder!

Admin zei

@Anoniem
Je vergeet nog een paar dingen, levensonderhoud, appartement huur in Nederland, kosten van de kamerhuur van de exploitant, belasting, etc. etc. etc.
Als we namelijk van jouw berekening uit mogen gaan van een modaal inkomen, dan zouden mensen in iets langere periode namelijk ook miljonair moeten zijn, en toch komt dit ook zeer zelden voor.
Je denkt ff een simpel berekeningetje erop los te kunnen laten, maar je hebt duidelijk geen verstand van reken- en financiele modellen. Zo simpel kun je geen dingen uitrekenen.
Daarnaast komt er nog bij alle kosten voor het zijn van een prostituee, haar extenties bijv., wekelijks haar wassen, nagels, noem maar op.
Je bent zo dom als het achterend van een koe als je denkt op deze manier even simpel te kunnen berekenen hoeveel iemand over houdt na een paar jaar werken.

Ah fijn, je verdoet maar lekker je tijd met deze onzin. Als je het niet wilt geloven doe je het lekker niet, heb je alleen jezelf mee.

P.s. een huisje in Bulgarije is wel wat meer dan 10 a 20.000 euro, je kunt er nauwelijks een mooi appartement voor krijgen. Dus dit toont maar weer aan hoe weinig verstand je ervan hebt.
Ga dus maar lekker terug naar je kleuterschool om maar eens opnieuw te leren rekenen.

Anoniem zei

Oké, ik ben dom, je hebt gelijk. Jullie zijn wel erg 'hot' in jullie reacties, hoe komt dat toch?

Aan zo'n dombo als ik besteed je dan toch gewoon geen aandacht, dat negeer je dan toch gewoon.

Ik weet toch dat vrij veel uiterst lieve en goedgelovige raamhoeren in ons 'eindcarriereland' met de tram, fiets of lopend naar hun werk komen ......

En wat heb je in godsnaam aan een Mercedes in het bronland als je daar maar max 2 maanden per jaar bent ....

Ondanks onze interessante discussie blijven mijn vraagtekens levensgroot aanwezig. Je/Jullie hebt/hebben mij niet gerustgesteld. Sterker, eigenlijk verder verontrust.

Anoniem zei

Google maar eens op 'droomhuis' 'hongarije' en 'kopen'

fanmail zei

Dank Zondares voor de (door mij gevraagde) nadere uitleg over F.F. Zeer informatief artikel weer.

Hier moest ik lachen: "Nou neem je die aasgier, die prutser en die kijkgeiler bijelkaar, en wie krijg je dan? Frits Rouvoet."
En dan nog de suggestie dat ie een lange jas heeft om onopvallend aan zijn pik te kunnen zitten als ie op de Wallen loopt. Tsjongejongejonge. Normaal zal ik zo'n aanval niet snel goedkeuren maar dit heerschap heeft het wel verdiend in mijn ogen.


@Anoniem: Ik zit me te ergeren aan je reacties. Ik sluit me helemaal bij Mark en Felicia Anna aan want hun antwoorden betreft. Wil zelf alleen even opmerken dat jouw gebruik van het woord "bronland" ook zeer stigmatiserend is. Dat woord klomt uit politierapporten enzo waarin over hoeren wordt gesproken alsof het een ziekte is. Ik geloof wel dat jij het niet zo bedoelt en dat je bezorgdheid om de oost-Europese dames oprecht is maar al jouw (zeer rommelig gepresenteerde) theorieën, observaties (?), 'berekeningen' etc. zijn alleen maar verwarrend en helpen de zaak allerminst vooruit.

En dan zet je ook nog een hoge toon op tegen de partner van een echte oost-europese dvp met volkomen ongefundeerde beschuldigingen. En als de dame in kwestie zelf het woord tegen je richt negeer je haar. Je schrijft weliswaar een paar keer "jullie hebben gelijk", maar in plaats van je excuus te maken ga je gewoon door met je rare speculaties.


@Felicia Anna: Congratulations with your blog and compliments! Good to see you here also. I wanted to post something on your blog but it didn't work out then. As I understand the problem is solved now but I'm a bit in doubt what exactly I want to write. So hopefully I'll react later.

For now only one thought: I think your blog can also have an important function to inform all your non-dutch speaking collegues about the situation here. Maybe you can get them as readers with an article like: 'welcome to the Netherlands collegue, THIS is what you should know'. Anyway good luck!

Anoniem zei

And ..... Felicia....... about the free szex. Free szex does not exist. Also not in a relationship. First he gives you money for Szex. Then he gives you information, and .... yesss ...... you grow personally because of that information.
There is a point the szex/money-relation makes a transition in a szex/information-relation.

Nowadays you see that companies have a big hunger to information. And are willing to pay for that. A lot of people are not a ware of the power (and so the worth-money) thing of information.

Free szex, Felicia, does not exist in the world. There s always a interchange.

In prostitution is the interchange szex for money.
In a "normal" relation there is also a interchange. The woman uses her 'Kut' to get things arranged. (To get the rubbish at the street, to get the garden done, to get her bicycle or car fixed. To get her flat tire made).

They say sometimes "a marriage is a prostitution-relation" only in a marriage the girl has only one client.

And THÁT is the reason (because if you deeper think, there is no real difference between prostitution and an affective relation, for example a marriage). That prostitution must be legalized!!

It is good wenn the girl have to go in a real concurrence with the prostitute.
And not a dishonest concurrence, because the prostitute (and/of the client) is continously criminilized.

At least but certainly not at last I wish you and Mark all the best in your relation. I hope really is lasts for ever or as long as you two wants and that you can live a normal life and can say on a birthday party "yesss, i was/am(?) a prostitute and "so what". I just used my 'kut', which is worth 1 to 5.000.000 Euro's. And you other girl did not saw that opportunity. And so you are stupid an i am smart!

The point were we on 'disagree' is that i see that a lot of 'Kut-money' disapears in the wallets of men, without that the man economically is doing enough for it. For example, the accountant who cost in the regular circuit euro 75 for one year and in the prostitution circuit euro 75 per 2 or 3 month. Thát is FOUR times the normal price. And that while one accountant do the bookkeeping for a lot of prostitute-girls, so he does a lot of times the very easy same thing. And that is just one example. I give that because the accountant is thé person who must be the moooosssst hoest in the whole branche. He is the one who controles the branche!!!

Mark & Felicia, success, with your blog(s), and remember in the 'kern'. We are at the same side.

WE TRY to make it possible that the girl who wants that freely can decide how she uses her own 'KUT, made of gold'.

And remember, i can shorten the above story in 4 words:

Love kuchiaren e bul!

Anoniem zei

@fanmail

thanks for your reaction.

We all have to find in the discussions the right words. I always uses the words.
Prostitute, Hoer, bronland etc etc.

I know, not one word, in prostitutie-country is 'neutraal'. Even the word 'sekswerker(m/v) not.

I choose consiousnes for it, to use the negatieve words to, to tell the for the 'Hoer' positive story.

By the way, i think the police has a ultimate very difficult job in 'prostitutie-country'. And i know a lot of hoeren want to kill me if i say that i want to give the police a compliment for there good job to try the prostitution-places safe for the girls, with camera's, patrouilles etc. TOP!

. zei

@Anoniem: "And that is just one example. I give that because the accountant is thé person who must be the moooosssst hoest in the whole branche. He is the one who controles the branche!!!"

LOL!

"I choose consiousnes for it, to use the negatieve words to, to tell the for the 'Hoer' positive story."

I don't think you're telling a 'hoer-positive' story.

"And i know a lot of hoeren want to kill me if i say that i want to give the police a compliment for there good job"

Just like the police you're someone who thinks he knows better for the hookers then THEY do, what is good for them.

Anoniem zei

Haha, you are funnie. TIME TIME TIME!

My english is fucking bad, but i want to make it easyer for Felicia. Hahaha, thx!

Anoniem zei

The hookers must rilli do and think what they want, and they do thát i no that for sure!

But they hev to get more longterm many-smart!

Anoniem zei

A 'kut' is worth many, a lot of many, a very very lot of many. I do not things 16-year-old hoer in Swiss is aware of thát. What do you think!

Love kuchiaren e bul

Anoniem zei

I do not think 16-year old Hoer in Swiss is aware of thát!

. zei

@Anoniem: You're a bit strange, not to say weird.

I believe that also a 16-yo (Swiss?) hooker is aware of her potential future revenues. But I don't believe that these revenues are as high as you estimate.

According to Zondares its 4000-8000 a month = 50-100 K / yr

http://zondares.blogspot.nl/2014/04/antwoord-op-mensenhandel-is-grote.html

(Almost?) half of it is taxes. Working space is indeed expensive. Thats not because the landlords are evil but because the gemeentes don't give out enough permits.

I don't see what you think is so funny. I said LOL at your quote because its a far fetched conspiracy-theory that the accountants are the big masterminds and exploiters in/of the sector. Its only logical that if the gouvernment makes it all complicated that they have to do more work for a hooker, so of course they make more hours. But 300 euro/year for a good accountant is more then worth the investment!

Admin zei

@.
Hahaha, indeed! So many people think they know it better than the prostitutes themselves. Even I, who tought I knew everything after a while, still find out new things every day. Prostitution is complex, but I found out that the best way to understand is, is to see it just like any other selfemployed business owner.
The office the girls rent the room from, is nothing more than an agency just like how shops rent their store space from an agency. In fact, prostitutes have it even better, if they close down to go on vacation, they don´t even have to pay rent for it.

But indeed, like you said, so many people think they know it better, while a lot of people know so little about it, or are completely on the wrong track.

@Anoniem
I'm starting to get the idea that you're either very young and immature, or just aren't very bright, but that's just my impression. Perhaps if you would listen a little bit more, in stead of telling prostitutes how their world works (in which they live 24/7), you'd understand things a bit more.

P.s. your 'Love kuchiaren e bul' stands for 'Money makes the ass shake'. A very disrespectful thing to say, if you have any respect at all for prostitutes or women in general.

Arum zei

"Een hoer zou gezien haar 10-jarige omzet toch gewoon Mercedes moeten rijden en in een hypotheekvrije villa moeten wonen."

De bij elkaar verdiende Mercedes staat thuis. Ga maar eens naar Boekarest: komt er een sportieve Audi, BMW of Mercedes voorbij, is er grote kans dat er een jongedame achter het stuur zit. Van een leeftijd waarop Nederlandse jonge vrouwen meestal nog met de trein gaan. En dat in een van de armste landen van Europa. Die meiden zijn niet gek: die verdienen in Nederland meestal niet hun geld om hier te leven, maar om thuis de zaken op orde te krijgen.

En wat betreft laaggeschoold: wie dat zegt, heeft zelden hoeren bezocht, luistert alleen maar naar de griezelverhalen in de media. Natuurlijk zijn dergelijke vrouwen er ook bij, maar ze zijn beslist niet de enigen. Ik ben ook universitair afgestudeerden tegengekomen, of dames die hun studie een tijd hadden onderbroken, om even goed geld te verdienen, en dan weer verder te kunnen. Zo ken ik er een, die het meest perfecte Engels sprak dat ik ooit heb horen spreken door een non native speaker van die leeftijd. Geen Nederlander die daarbij in de buurt komt. En inderdaad, ze studeerde thuis Engels. Of een dame uit gegoede familie, die thuis deed alsof ze in het buitenland als directiesecretaresse werkte (waarvoor ze was opgeleid). Etcetera. Geloven dat Oost-Europeaanse vrouwen door de bank genomen zielepoten zijn, is een sjieke vorm van racisme, mede gevoed door PvdA-ers als Asscher en Van der Laan. En natuurlijk types als Rouvoet, maar daar verwacht je niks anders van.

Anoniem zei

Oké next time you see a Audi or Mercedes in Boekarest, you say to the nice blond girl 'heeee girl, nice fucked!'

Dat is discriminatie .... van ieder blondje in een dure auto denken dat ze een hoer is.

I am not convinced.

I keep thinking 'de kut' van een meisje is goed voor 1 to 5 miljoen euro omzet.

And i so think that a 16 year old prostitute in Genève is no equal financial party for the man/men who 'help' her.

Anoniem zei

One thing for sure. In prostitution we must not talk about szex, we must talk about good contracts and money!

Although some people want me to believe that prostitution is like teletubbie-country. Only happiness.

And nobody knows what the 'kut' of a girl in her total workperiod financially worth is.

And all those lovely nive men, they all want to help and not fuck this girls who are thát smart. And no, we do not need contracts, rilli not. (-:

Anoniem zei

Als het zo goed gaat zonder contracten, kunnen we in de echte wereld toch ook alle contracten afschaffen. Dat is toch veel handiger. GOED IDEE Mark!

Anoniem zei

And yes, i sometimes fuck for 15 euro. Why not? I also go sometimes to the cheapest supermarket.

It is not love. It is a bizzness-relation between, so as everybody here says, two normal people. AND ... She hev already a Mercedes. I not!

Admin zei

@Anoniem
Schat, je personage begint een beetje doorzichtig te worden. Je wisselt je Engels steeds tussen redelijk, slap en enorm slecht om het te doen voorkomen dat je heel slecht Engels kunt. Soms schrijf je money, in maar even later is het many, je verhaal zit boordevol fouten, en je probeert mensen alleen maar te stangen.

Doe eens volwassen, tenzij je natuurlijk een kleuter bent, dat zou direct je niveau van engels, taal- en rekenkunde verklaren.

En waarom spreek je mij aan? Ben ik een exploitant? Maak ik de regels? Ben ik een 'evil' accountant? Nee! Dus hou op met je onzin en ga terug naar je kleuterklas.
Dat jij nou een goedkope snol bent die zich voor 15 euro laat neuken en zich hoer wilt noemen, moet jij weten, maar beledig alsjeblieft niet de professionals met je kinderachtige niveau!

Anoniem zei

Het goedkoopste dat ik gehoord heb, was inderdaad 15 euro. Het duurste EUR 20000,00 voor een startende 16-jarige (1nacht, 1fuck).

Of een hoer 'niets', '15 euro', of '20000,00 euro krijgt' is op zich niet zo interessant.

Ik heb toch het idee dat je geen respect hebt voor hoeren die het voor 15 euro of minder doen. Ik wel hoor. Waarom niet. Dat zijn gewoon zakelijk keuzen.

Of ik een klant ben of een hoer is ook niet interessant.
De kwaliteit van mijn Engels is ook niet interessant.

De boodschap is interessant.

De omzet van een KUT in haar werkzame leven van zeg 11jaar, varieert van EUR 1.000.000,00 tot EUR 5.000.000,00.

Daar moeten we wat mee. Professionaliseren, lijkt mij.
Wat je daar dan ook onder verstaat.

Admin zei

@Anoniem
Tip 1 in de prostitutie branche: geloof niet alles wat je hoort.

Anoniem zei

15 euro gehoord en gedaan, dat is wel erg weinig hé!

Anoniem zei

@Mark, op sommige plaatsen is EUR 25 de standaard. Denk je nou echt dat je geen 10tje af kan dingen, als een hoer tegen haar kamerverdienprijs aan zit en naar huis wil!

Gebruik je hersens.

Anoniem zei

@Mark, op sommige plaatsen is EUR 25 de standaard, denk je nou echt dat ik het niet voor 15 euro doe, als ik tegen m'n kamerverdienprijs aan zit en naar huis wil?

Anoniem zei

@Mark

Ik kost EUR 15
Felicia EUR 50

Jij vind dat het verschil tussen een goedkope snol en je vrouw slechts EUR 35 is?

Fijne avond verder

Anoniem zei

Laten we die 16-jarige in Zwitserland werkende snol beschermen met een contract die 20.000 euro voor 1 nacht/1 fuck krijgt.

Discussie gesloten.

Admin zei

@Anoniem
Misschien een nieuwtje voor je, maar ik betaal niet voor mn vriendin hoor!

En als jij voor 15 euro wilt werken moet je het zelf weten, maar heb het dan alsjeblieft niet over die arme oostblok hoertjes, want die verdienen over het algemeen wel wat meer dan dat.

Admin zei

@Anoniem
Laten we vooral het 16 jarige meisje (snol is genigrerend, maar ik snap dat je dit nog niet weet doordat je nog een kleuter bent) zelf beslissen hoe en waarmee ze wilt werken, en haar zelf laten bepalen hoe ze haar leven wilt leiden, in plaats van voor haar te gaan bepalen wat ze wel of niet moet of mag gaan doen

Anoniem zei

Mark,

je ziet toch dat Anoniem een troll is.
Op 23 april 2014 10:32 schrijft ze over hoeren in het algemeen. Op 23 april 2014 10:34 heeft ze (of hij?) dezelfde tekst opeens aangepast naar alles van eigen ervaring of de ´Ik maak dit mee persoon´.
Niet zo handig van Anoniem, misschien verkeerde knop gebruikt.

Admin zei

@Anoniem 23 april 2014 13:05
Was me nog niet opgevallen, ik krijg de reacties via de mail binnen, daar lees ik ze, en dan reageer ik hier.
Het was me dus niet opgevallen dat er twee keer dezelfde opmerking was gepost met hetzelfde verhaal, maar 1 keer uit een verhalend perspectief, en 1 keer vanuit een persoonlijk perspectief.

Wat me wel opvalt is dat deze persoon zich vreselijk druk maakt om de positie van Oost-Europese dames, maar vervolgens zelf toegeeft een tarief van 15 euro acceptabel te vinden. Met zo'n tarief snap ik wel dat een accountant a 75 euro per uur duur is. Maar gelukkig ken ik zelf geen Oost-Europese dames die onder de minimumprijs werken van 50 euro op de Wallen (in tegenstelling tot wat sommige andere bronnen vermelden, zoals ik vandaag ook weer ergens las op een Red Light District Tour informatie pagina).
In mijn opinie is het vooral een fabeltje dat verzonnen wordt door enkele jaloerse NL dames die niet kunnen opboksen tegen de vaak toch wel aantrekkelijke Oost-Europese dames. Daarmee wil ik niet zeggen dat er geen aantrekkelijke NL dames zijn, of dat alle NL dames een vete hebben met Oost-Europese dames, of dat er geen Oostblok dames zijn die onder de minimumprijs werken, maar slechts dat dit voortkomt uit jaloezie, en slechts in enkele gevallen gestoelt is op de realiteit.
De competitie onder dames onderling is hoog, en sommige kunnen daar helaas slecht tegen. Werken onder de minimumprijs gebeurd mijn inziens zowel onder autochtone als allochtone prostituees, het idee dat allochtone prostituees voor minder zouden werken omdat ze al snel blij zijn kan ik naar het rijk der fabelen verwijzen. Hun motto is grote stappen snel thuis. Als een klant niet meer wilt betalen, zijn er 10 andere die wel de minimumprijs willen betalen.
In mijn ogen maakt een goede prostituee zich niet zo druk om dames die onder de minimumprijs werken, ze weet dat ze die klanten niet nodig heeft maar het op eigen kracht kan doen.

fanmail zei

Bedankt Anoniem 23-4 13:05 voor de waarschuwing. Ik ben nog erger over de zeik van andere anoniem als ik soms van 'he-who-shall-not-be-named' ben. Of het een trol is durf ik toch niet te zeggen. Ik zal het wikipedia-lemma over trollen nog eens bestuderen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29

Mijn indruk is nog steeds dat het andere anoniem niet in de eerste plaats om het ruziemaken gaat maar dat het onderwerp zelf hem wel degelijk hoog zit. Maar hij gaat veel te ver met zijn methoden om zijn punt te maken. Respectloos gewoon deze uitbarsting.


@Mark: Je hebt je best gedaan jongen. Dank je wel. Wat de precieze bedoelingen ook zijn van anoniem, het is glashelder geworden dat een discussie met hem niks op zal leveren omdat hij niet wil luisteren naar de argumenten van mensen die (beter dan hij) weten hoe het zit.

Net als bij h-w-s-n-b-n kunnen we ons er toe beperken om (alleen voor de meelezers) alleen zijn zijn allerkwalijkste beweringen kort te weerleggen.


@Anoniem. Je leest het. Je bent gewogen en te licht bevonden. In je reacties in eerdere draden vond ik je nog ok. maar nu ben je gewoon mensen aan het schofferen. Je krijgt antwoord op je vragen, maar je wil het helemaal niet horen. Nadat 'puntje' je bv. gewezen had op Z's omzetschattingen heb je gewoon je fabelachtige omzetschatting ('1-5 miljoen') herhaald (die zoals uit een eerdere comment van je bleek gebaseerd was op 300 dagen per jaar x 15 klanten per dag x 50 euro. Ook met deze onmogelijke aanname kom je trouwens nog maar op 2,25 miljoen in 10 jr), terwijl je dat tegelijk ook aan het tegenspreken bent met je 15 euro 'om de kamerhuur er uit te krijgen' verhaal. En dan je respectloze taalgebruik en de gedachte er achter alsof een hoer alleen haar 'KUT' verhuurt etc.

Ga toch fantaseren dat je 'twintigduizend euro' hebt om een zestienjarige te ontmaagden. Veiling erbij? Maar wel met een contract natuurlijk he, ook om de dame in kwestie de nodige financiële lange termijn discipline op te leggen. Regel het maar goed voor het domme kutje want anders verkwanselt ze haar '5 miljoen' misschien wel aan dure tassen, of drukt een gemene accountant het achterover.

Anoniem zei

我开始读最后一个注释。对于一个16岁的处女的女孩在互联网上拍卖?有趣!是可能的在荷兰?

klantenservice zei

Anoniem 24-4 zei (google translate): "Ik begon de laatste opmerking te lezen. Voor een 16-jarige maagd meisje op de internet veiling? Interessant! Het is mogelijk in Nederland?"

Nee. Minmumleeftijd voor prostitutie is 18. Een nieuwe wet in voorbereiding brengt leeftijd naar 21. In Oostenrijk en Zwitserland is als ik het goed begrepen heb de minimumleeftijd wel 16.

Een veiling voor het eerste (commerciele) sekscontact bestaat bij mijn weten niet. Dit is iets wat uit slavinnetjes-fantasieën komt zoals bv. in tv-serie matroesjka's en film 'taken'. Al wordt daarbij méér geveild dan alleen één contact.

Dit was een satirische opmerking van fanmail. Om die te begrijpen moet je ook de comments lezen waar hij op reageert.

Waarom schrijf je in het chinees als je toch nederlands kan lezen?

(of als je leest via translate, waarom neem je niet zelf de moeite je comment even te vertalen?) At your service

Anoniem zei

Deel 1/Part 1

Opmerking: ingeval van verschillen de Nederlandse versie is het origineel.

@Beste klantenservervice,

Bedankt! Voor de professionele reactie.

Met vriendelijke groet,
de andere anoniem
---------------------------

@Mark
- Ik ben 'de andere anoniem' waarschijnlijk NOT 'h-w-n-s-b-n'
- Ik ben géén voor 15 euro werkende hoer.
- Ik denk zelf dat ik eerder querulant-achtig dan
trol-achtig ben. Maar ik laat het definitieve oordeel over aan de individuele lezer (waarbij ik hoop dat mijn (stille) beoordelaar zonodig de door 'fanmail(klantenservice) aangegeven Wikipedia link bestudeert.)
- ik ben een (mannelijke) klant/client. Ik vind (zelfs vanuit het perspectief als klant) werken voor 15 euro ook zéér onverstandig. Toch vind ik niet, dat wij, mocht het zich voordoen, haar dan 'een goedkope snol' moeten noemen. Ik vind het wel een 'in de emotie' enigszins begrijpelijke, maar zeker geen professionele reactie. Ook denk ik dat de remmende werking van dergelijke uitspraken binnen of buiten de beroepsgroep, zo die er is, niet opweegt tegen de schade die dit soort van uitspraken aanricht voor zowel het publiek imago alswel de professionaliteit van de beroepsgroep sekswerkers(m/v).

@Mark @Felicia,
Mijn welgemeend excuus aan jullie. Jullie weten ongetwijfeld waarom.

Einde deel 1 / End of part 1

Anoniem zei

Deel 2 / part 2

@ Mark, ik las je blog altijd, jammer dat deze gestopt en door jou zelf ook verwijderd is. De voor jou/jullie persoonlijke reden hiervoor heb ik ergens gelezen en begrepen.

@Felicia, heel veel succes met je blog! Ik onderschrijf ook het idee van 'fanmail/(klantenservice)' om een keer een 'Welcome in the Netherlands artikel voor nieuwe (Centraal-Europa) dames die in Nederland gaan werken' te maken. Vanwege de Engelstaligheid bereik jij deze dames waarschijnlijk meer alhoewel ik weet dat centraal-europa dames deze blog ook lezen. Jij en je vriend weten van de hoed en de rand en kunnen nieuwe dames behoeden voor misstappen, pijnlijk en/of kostbaar. Op deze wijze kan je misschien zelfs invloed gaan uitoefenen op de (minimale) prijsvorming.
Achterhalen waarom een enkele dame een enkele keer voor 15 euro werkt en deze reden(en) vervangen door betere alternatie(f)/(ven) voor haar, lijkt interessant om te onderzoeken. Maar mischien is het probleem té incidenteel en is negeren de beste oplossing. Ik weet het niet.

@Felicia: ik vind je blog een verrijking voor ons land! Blijf!

Eind van deel 2 / End of part 2

Anoniem zei

Deel 3 / Part 3

English translation:
In case of differences, the Dutch version is the original.

Best customers service server, Thank you! For the professional response.

Sincerely,
the other anonymous

@Mark - I'm the other anonymous' probably NOT 'h-w-n-s-b-n'
- I'm not a for 15 euro working whore.
- I myself think that I am more querulant-like rather than troll-like. But I'll leave the final (silent) judgment to the individual reader (which I hope if necessary examines the Wikipedia link indicated by "fan mail/(customer service)").
- I'm a (male) customer/client. I think (even from the perspective as a client) to work for 15 Euros is very unwise. Still, I do not think we should, if it occur, call her than "a cheap slut". I think it's 'in the emotion somewhat understandable, but certainly it is not a professional response. I also think that the inhibitory effect of such such statements inside or outside the profession, so there is, is not outweighed by the damage that is causing this kind of statements for both the public image alswel the professionalis of the so called sex-workers(male/female).

@ Mark @ Felicia, My sincere apology to you. You undoubtedly know why.

einde deel 3 / end of part 3

Anoniem zei

Deel 4 / Part 4

@ Mark, I read your blog always. Unfortunate that it is stopped and removed by you. Your personal reason for that i have read somewere and understood.

@ Felicia, good luck with your blog! I also endorse the idea of ​​"fan mail/(customer service)" 'to once an "Welcome in the Netherlands article" for new central-europe ladies who are going to start to work in our country.

Because of the English language, you reach these ladies probably more, even though, I know that thís blog is also read by central-europe ladies. You and your friend know the ins and outs, and can protect the new ladies for missteps, painful and/or expensive. In this way, you might even be able to put pressure on the (minimum) price influence.
To figure out why a lady higly exceptional works for 15 euros is worth an investigation, maybe it is possible to replace her reason(s) for for her better alternative(s).
But maybe the problem is thát occasional and is to ignore the best solution. I do not know.

@ Felicia: I think your blog enriches our country! Stay!

Einde deel 4/End of part 4

Anoniem zei


Deel 5 / section 5

Comment bestaande uit 5 delen, inclusief dit deel

comment, consisting of five sections, including this section.

Einde deel 5/ end of section 5

Anoniem zei

Klantenservice/fanmail,

Voor de duidelijkheid: de Chinese reactie was inderdaad ook van mij.

'De andere anoniem'

Anoniem zei

De Chinese reactie was bedoeld om aan te geven. Dat wij bij de richting die Nederland uitgaat, rekening dienen te houden met de hele wereld.

Ik ben voorstander van een minimale leeftijd van 21 jaar. Ook al kan er dan een vlucht van jongere meiden richting de illegaliteit gaan of richting eventuele landen waar dit (nog?) wel mogelijk is.

Daar zullen we dan weer op moeten acteren. Door te trachten invloed uit te oefenen op die andere landen of
de illegaliteit aan te pakken.

Ik heb begrepen dat bijvoorbeeld 'Z' maar ook anderen hier anders over denken.

Ik niet. Ik ben een voorstander van een minimale leeftijd van (minimaal) 21.

'de andere anoniem'

Anoniem1738 zei

Marc和fanmail很容易陷於巨魔

LOL!

Anoniem zei

anoniem在說謊

他說,他張貼了我的24-4的反應

但他沒有

我做了

我是一個16歲的中國女孩

我要到歐洲去掙20.000歐元

fanmail zei

Een heel smerige truuk van Anoniem om eerst over de veronderstelde minimumleeftijd van 16 jaar in Zwitserland te beginnen (Ik heb het opgezocht: volgens wikipedia is het 18 jaar. Voor Oostenrijk staat het niet vermeld:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Europe ) om vervolgens opeens te beginnen over de voorgestelde verhoging van de leeftijdsgrens van 18 (ACHTTIEN!) naar 21 jaar in NEDERLAND.

Anoniem geeft daarvoor helemaal géén argumenten.
Ook in de discussie bij het desbetreffende artikel brengt hij helemaal niks zinnigs naar voren mbt de leeftijdsverhoging.

http://zondares.blogspot.nl/2014/02/antwoord-op-eenentwintig-jaar.html

Hij zei een uitzondering te willen maken voor Serena. Dat lijkt aardig maar is het niet. Want hij eist daarmee van volwassen vrouwen dat ze eerst bewijzen dat ze kunnen schrijven. Hoe vrijblijvend zijn opmerking was blijkt bovendien nu ook al, aangezien hij in zijn reactie hierboven géén voorbehoud maakt voor Serena.

Hij doet zich voor als iemand die het beste voor heeft met de hoeren en dat zal hij zelf ook wel geloven. Maar wat hij in werkelijkheid doet is er aan meehelpen dat zo'n 10, 15 % van de hoeren werkloos gemaakt worden op straffe van boetes en (verschrikkelijke) bemoeizorg, en door hun klanten die evenmin iets verkeerd doen te bedreigen met draconische gevangenisstraffen.

Meneertje wil duizenden hoeren illegaal maken en vind dat "we daar dan op zullen moeten acteren" oftewel nog een blik politie opentrekken. Het is al dom om te denken dat je ECHTE problemen kan oplossen door een blik politie open te trekken. Hoeveel dommer is het dan om een blik politie open te trekken als er helemaal geen probleem IS?

Ik had een nachtmerrie: Alle mannen en jongens waren kloontjes van Opstelten, en alle vrouwen en meisjes van van der Zee. Het totalitarisme viert hoogtij.

De leeftijdsverhoging is de eerste fase op weg naar een totaal verbod. Het verbod wordt ingevoerd in fasen omdat ze nog niet iedereen tegelijk durven pakken. De argumenten voor het verbod voor 18, 19 en 20 jarigen zijn dezelfde als voor een totaal verbod: het zou slecht zijn voor hoeren om te hoeren en de staat zou het recht hebben om voor volwassenen te bepalen dat zij niet mogen doen wat slecht voor hen is.

Ik bestrijd dat (allebei).

fanmail zei

Ik had het ook op tv gehoord over oostenrijk.

Maar wikipedia zegt:

"Strafbar ist: Für den Freier, laut Strafgesetzbuch § 207b (sexueller Missbrauch von Jugendlichen), sofern die bzw. der Prostituierende jünger als 18 Jahre ist"

http://de.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_%C3%96sterreich

klantenservice zei

Excuses aan Oostenrijk en Zwitserland voor mijn vergissing over de leeftijdsgrens aldaar.

Net als Anoniem die hier over begonnen was had ik kennelijke desinformatie die ik op tv gehoord had voor waar aangenomen.

-----------

Vertaling via http://translate.google.nl/ van de twee chineestalige comments van 26-4 hierboven:

1: Marc en fanmail gemakkelijk gevangen Troll (Marc and fanmail easily caught Troll)

2: anoniem liegen

Hij zei dat hij postte mijn reactie 24-4

Maar dat deed hij niet

Ik deed

Ik ben een 16-jarig Chinees meisje

Ik wil naar Europa om geld te verdienen € 20,000

Anoniem zei

Ik had gegoogled op de leeftijdsgrenzen van betreffende landen en hier en dat wat gevonden dat ik voor waar heb aangenomen, blijkbaar (en gelukkig maar) ten onrechte.

Ook is het eerder in dit blog elders (waar?) ter sprake geweest.

Nog beter opletten en checken dan in de 'reguliere wereld' dus. Blijkbaar is dat nodig in deze branche.

'De andere anoniem.'

Admin zei

@Anoniem 26 april 2014 15:35
Wat grappig dat jij een Chinees meisje bent, want je Chinese gramatica lijkt echt totaal nergens op, hier kan een Chinees geen bami van maken.
Hou dus lekker op met trollen, en ga lekker andere mensen lastig vallen.

Anoniem zei

@Mark,

Beste Mark,

I've decided to make an account to place comments
here and at the blog of your girlfriend. (If technical possible under the same name). (Other names i will not use.)

This was the only blog i wrote on. I really did not know what was 'a trol', so you learned me something! (-:

All the best and ......

Groet (also to your girlfriend of course)