zondag 10 maart 2013

Patricia is ontmaskerd

Ik denk dat iedereen wel heeft gelezen dat Patricia Perquin is ontmaskerd. Het was dus nep, zoals we al dachten. Ze blijkt een journalist en een gekkie te zijn, die indianenverhalen aanelkaarpaste om zichzelf omhoog te douwen ten kosten van anderen. Voor mij was het ook een verrassing, ik kreeg er in mijn reacties van te horen! Ik zie ook dat er heel veel mensen opeens op mijn Perquinstukjes afkomen, dus ik zal er iets over moeten zeggen.

Nou, dat vind ik eigenlijk lastig. Ik vind het eigenlijk veel belangrijker om tegen haar domme leugens in te gaan dan dat zij nou ge-out moest worden. Het is belangrijk dat het gebeurd, maar ik vind het niet waar het om gaat. Zij heeft zich door iedereen laten geloven, omdat ze gewoon zei wat de mensen al als vooroordeel hadden geleerd. En nu is dat doorgeprikt, en nu is het belangrijk dat die mensen, die haar hebben geloofd, nu heel goed begrijpen dat ze te makkelijk hebben geloofd in iets neps, omdat ze zelf ideeën hadden die verkéérd zijn! Die mensen moeten nu inkeer vinden, en dat is het belangrijkste.

Perquin of Lempereur zal wel blijven liegen. Prometheus heeft al beloofd door te gaan. Die zullen wel bang zijn voor Talpa. Er komt namelijk een TV-serie over de zogenaamde ervaringen van Patricia. En denk je echt dat we van de politiek en de gemeente gaan horen dat die nu maar eens extra naar hun prostitutiebeleid moeten kijken? Ze willen nu al geen commentaar geven. Ze weten dat het fout is, maar ze willen het niet goed gaan doen.

Voor de nieuwe bezoekers, die hier nog nooit geweest zijn, en die hier komen voor het schandaal over Patricia, is het juist belangrijk om ook wat andere stukjes uit mijn blog te lezen, die niet over haar gaan. Bijvoorbeeld met de tag "motivatie" of gewoon wat titels die je nieuwsgierig maken. Denk even na over wat je van prostitutie vindt, of dat wel echt met de waarheid te maken heeft, of dat je gewoon mee bent gegaan met ideeën van preutse mensen die niet eens wat van seks weten, en helemaal al niet prostitutie. Ik zal later nog weleens wat hierover schrijven, als ik meer weet. Nu heb ik alleen wat je ook in de krant kan lezen.

EDIT: Anita de Wit klampt zich er nog steeds aan vast.

EDIT: Ja hoor, ze blijft liegen.

EDIT: Deze is beter. Patricia vindt het heel erg voor zichzelf als haar door haar eigen schuld overkomt wat ze met de echte Patricia Perquin deed.

14 opmerkingen:

vK zei

Zondares.
De ontmaskering van Patricia Perquin berust op het feit dat slechts èèn manspersoon haar stem herkende in een programma van "EchteJannen". Dus al deze heisa door de Volkskrant opgestart, komt van deze informant. Hoe stevig is dan deze conclusie?
Uiteraard is PP een dame is die het niet zo nauw neemt met de werkelijkheid. Nu echter zet zij half Nederland op het verkeerde been. “en dat vind ik eigenlijk toch wel weer knap van haar”. Overigens: haar stem werd in dat programma WEL vervormd.

Anoniem zei

het veraal rond Valerie laat het beeld van een sociopaat zien. Sociopaten zijn charmeurs en manipulators, het gros van het publiek valt er gewoon voor.

Heb nog even de oudere stukjes van Zondares over PP gelezen; ze prikte er al vanaf het begin doorheen. Haar mensenkennis is nog veel dieper dan dat haar stukjes al laten blijken.

Mijn complimenten.

Nou maar hopen dat de schade van Valerie beperkt blijft en het echt benodigde beleid aan bod komt. Zondares' blog duikt al op in een aantal artikelen dus langzamerhand wordt er breed naar je geluisterd.

Zondares, gewoon doorgaan!

L

Donkey zei

Ik ben nog niet overtuigd dat alles gelogen is. Het blijkt dat zij toch wel echt als prostituee heeft gewerkt, dus dat is in ieder geval niet gelogen. Ze kan een aantal zaken veranderd hebben in haar boek om haar identiteit te beschermen. Nu ze toch onthuld is kan ze misschien vertellen wat in haar boek veranderd is. Misschien dat haar boek een tweede oplage kan krijgen met wat aanpassingen, maar dan onder haar echte naam.

Ik vind rechtspraak.nl toch de belangrijkste bron om dingen te weten te komen over gedwongen prostitutie. Dingen daar zijn een stuk beter onderbouwd met meerdere getuigenissen en af en toe afgetapte gesprekken of chatconversaties.

Dat er op de Wallen duistere dingen gebeuren is niet onwaar getuige de veroordelingen van Saban B, Youssef O.b.A, Nuri T en andere pooiers. De gemeente is niet compleet op het verkeerde been gezet door Valerie. Er zijn ook andere bronnen behalve haar.

Anoniem zei

UIt de reactie van Prometheus lees ik dit:

"Door de publicatie is in de media het beeld ontstaan dat Perquin niet als prostituee zou hebben gewerkt en is zij een oplichtster genoemd. Wij distantiëren ons van dergelijke beschuldigingen. Het boek van Perquin is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Ook de Volkskrant schrijft dat ze “wel degelijk achter de ramen stond.”

De volkskrant zegt dus dat ze wel degelijk een prostituee is en de uitgever zegt dat haar ervaringen kloppen.

Als je dan kijkt wat er niet staat is dit het tijdstip en de locatie.

Mij gaat het om de locatie want naast de wallen en het gerucht op hookers van Singelbuurt kan het ook Ruysdaalkade of een andere locatie zijn.

Ze was ooit Daniel en rondom die tijd heroine verslaafd. Rond die tijd denk ik aan de Theemsweg en de verhalen van haar over de verschrikkelijk verhalen over de branche passen ook veel eerder daar in dat putje van vroeger dan op de wallen. Zou het kunnen dat ze als Valerie of wellicht nog als Daniel dit werk deed.

IK heb sterk het idee dat er niet gelogen wordt maar er halve waarheden zijn bij de VK en uitgeverij. Wat werd er niet gezegd....tijdstip en locatie.

Anoniem zei

Verder deed dit me aan het denken zetten. http://www.hookers.nl/showthread.php?t=250917&page=8&p=1636725&viewfull=1#post1636725

Ik deel de bewering dat het wel heel naïef te denken is dat het Parool echt niet wist wie ze werkelijk was en vind het helemaal te bizar voor woorden dat de gemeente dit niet wist. De volkskrant mocht het niet officieel onthullen maar de gemeente die heeft dit wel geweten zeker na het interview op echtejannen. Maar haar story past zo goed in de beeldvorming die de gemeente wil neerzetten en dus is er alle aanleiding om bewuste volksverlakkerij te vermoeden! We hebben het niet geweten is vanuit de gemeente echt ongeloofwaardig.

Anoniem zei

Hoi zondares,

Het heeft absoluut niets met je stukje te maken, maar ik wist niet hoe ik je anders kon benaderen. In ieder geval lees k je blog regelmatig en vind ik het heel interessant om te lezen! Je kan het allemaal goed vertellen.

Ik kwam laatst dit artikel tegen: http://www.news.com.au/technology/modern-love-twitter-my-pa-and-life-as-a-sex-worker/story-e6frfro0-1226590673931 misschien vind je dat wel interessant, plus je kan vanaf daar naar die Twitter toe.

Blijf zo doorgaan! :)

Anoniem zei

Die Valérie Lempereur is blijkbaar transsexueel. Hij is geboren als man en heeft een geslachtsoperatie ondergaan.

Het is dus niet eens een vrouw, maar een man die vrouw wil zijn, die prostitutie zo negatief mogelijk wilde neerzetten. Zou het één een gevolg zijn van het ander ?

Voer voor psychologen zou ik zeggen !

Anoniem zei

De gemeente zegt dat het beleid al lang op stapel stond. Waaronder het "schoonvegen" van de Wallen. Uiteraard geen enkele bezinning dat ze hun oren lieten hangen naar een oplichter. De VVD wil ten minste weten in hoeverre het beleid door PP is beinvloed terwijl de SP schermt met "keiharde rapporten" die zelfs eerstejaars-studenten nog niet aan hun docenten kunnen verkopen.

De reactie van Asscher is helemaal beneden peil. Volgens hem kun je weten dat niet de hele waarheid wordt verteld in dat "milieu". Vandaar dat ze eerst alles wel laten meetellen....
Dat milieu? Journalistiek, politiek? Natuurlijk niet, prostitutie nog een keer naar beneden halen zal hij wel bedoelen. En dat moet dan het land leiden. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Overleg vond 's nachts plaats in het geheim. Ja ja, politici die in de nacht in het geheim met een prostituee 'praten' en dan prostitutie willen verbieden....


Als je iemand mee wilt laten bepalen moet je toch eerst uitzoeken of die persoon betrouwbaar is. Ze hebben heus wel geweten hoe het in elkaar stak. En de prostitutie is wéér de dupe.


Henri Bik zei

Leuk dat Zondares destijds zo snel deze 'ervaringsdeskundige' verhalen doorprikte.

Helaas zullen de mensen die in dat boekje hun vooroordeel zagen gestaafd door deze ontmaskering hun vooroordeel niet wijzigen.

Misschien dat een vakbond van zelfstandig werkende Sexwerkers iets aan die vooroordelen kan doen.

Merci Anoniem van 10 maart 2013 23:33 voor de link. Grace Bellavue is een prachtige vrouw en haar blog is het lezen waard.
http://gracebellavue.com/blog/
Unknown zei

Patricia heeft als gemeente-adviseuse en ex-prostituee het prostitutieschap dichterbij het ambtenaarschap gebracht. Ex-prostituee's worden geweigerd bij sollicitatie als ambtenaar, hoe vaker er "Patricia's" op het tooneel verschijnen hoe meer acceptatie er ontstaat voor de prostituee. Daarmee wil ik haar fouten niet goed praten.
Co.

Zondares zei

vK, het was één iemand die haar herkende, die gaf dat door aan een journaliste. Die journaliste heeft vijfentwintig bekenden van Lempereur gevraagd of ze het ook hoorden, en die zeiden allemaal ja. Daarna is er nog informatie uit België gekomen, en een wethouder van de Amsterdamse VVD heeft haar foto herkend als Patricia Perquin. Het is wel duidelijk hoor.

Donkey, het blijkt helemaal niet dat ze heeft gewerkt. Ze sluiten het alleen niet uit. Ik heb mijn twijfels hoor, want ze kan met die houding geen klant tevreden krijgen. Als ze het heeft geprobeerd, is het superkort geweest want ze komt op Hookers niet voor en niemand herinnerd zich haar.

Als je Sjaban gelijk de hele wallen laat zijn, dan kan ik je ook niet helpen. Patricia Perquins verhaal lijkt nergens op, je kan mijn kritiek al in meerdere stukjes lezen. Het is een belachelijk idee dat zij maar gelijk heeft omdat de prostitutie niet de enige criminalteitsvrije business in Nederland is.

Anoniem 10 maart 2013 23:33, dankjewel!

Anoniem 11 maart 2013 02:20, ik ken best wel wat transen uit mijn hoerentijd, en je hebt er wel veel gekkies bij, maar je kan er niet van zeggen dat ze vaker gemeen of leugenachtig zijn. Het zijn ook gewoon mensen, die je gewoon moet behandelen.

En dank jullie voor je komplimenten!

Anoniem zei

Ik ben heel blij dat je de energie blijft vinden om de barikaden op te gaan. Eigenlijk iedereen vind iets, zoekt er dan redenen bij en houdt zichzelf en anderen dan voor de gek door te denken dat hij iets vindt om die redenen. Heel menselijk maar ook heel irrationeel. We hebben dat allemaal wel enigzins maar naarmate we het onderwerp belangrijker vinden wordt dat effect sterker. Die rationalisatie maakt dat ik vrij fatalistisch ben over de mogelijkheid dat mensen van gedachten veranderen door bewijs en argumenten. Misschien dat herhaling werkt.

Gelukkig zijn er mensen zoals jij die blijven proberen.

vK zei

Hallo Zondares
Dank voor je reactie..
Allereerst.
Om te constateren dat PP een fictief persoon is hoef je niet bepaald hoogbegaafd te zijn.
Haar boek is een aantal schrijfsels vol ”weetjes & anekdotes” over de Wallen.
Niets persoonlijks, of iets wat er op zou kunnen duiden dat zij er zelf had gestaan.

Wat betreft de 25 ”getuigen” die Valerie Lempeur kennen,
De “klokkenluider” meent de stem van Valerie te herkennen.
Hij verspreid een foto van deze dame en 25 mensen beamen dat zij het is.
Nog steeds is het ZIJN waarneming dat het Valerie L is, en is deze waarneming de basis van deze 25 getuigen.
Hij had ook kunnen zeggen dat het Parijs Hilton was.
Om vervolgens een foto van mevr. Hilton te verspreiden. Dan had hij geen 25 getuigen gehad maar 25 miljoen.

Anders ligt het bij VVD-fractievoorzitter Robert Flos. Hij heeft naar zeggen haar zelf gesproken.
Nu zijn hier 4 mogelijkheden.
A) De kamer was zo donker dat hij haar niet goed heeft kunnen zien.
B) Robert zijn ogen zijn met het stijgen van de leeftijd wat minder geworden.
C) Hij heeft een ”deal” gesloten met Perquin en vertelt nu aan iedereen dat de dame op de foto (uit de VK) de dame is die hij heeft ontmoet. (ik zelf geloof hier overigens niet in)
D) En dit is het meest voor de hand liggende.
Die Valerie lijkt inderdaad op PP. Ongeveer dezelfde leeftijd en ook hun haar toont de nodige overeenkomsten. Grote kans (99,9%) dat hij mede hierdoor het spoor bijster raakte en het onderscheid tussen de “live” ontmoeting met PP en de foto van VL niet heeft opgemerkt

Kortom : Het moge duidelijk zijn dat de aangehaalde Valerie in geen geval Patricia Perquin is.
De tijd zal uitwijzen dat dit zo is.

Ook haal je Frits Rouvout aan.
Je verwijt hem helder en duidelijk te zijn over PP.
Ik heb Frits recht op de man gevraagd of hij PP kende in haar tijd dat zij op de Wallen werkte.
Zijn antwoord was hierin duidelijk: NEE.
Op mijn vraag waarom hij dan zo koketteert met PP, vertelde hij dat zij een aantal misstanden aanhaalt die wel degelijk spelen.
Ook stelt zij gratis boeken aan zijn organisatie beschikbaar en is zij er de oorzaak van dat zijn organisatie ‘Blood’nFire’ een stuk bekender is geworden in ons land.
Hier is dus sprake van een Win-Win situatie.
PP ondersteund een humane organisatie, terwijl deze organisatie er op zijn beurt eraan bijdraagt dat PP een waarheidsgetrouw en humaan imago creëert.

Wat nu:
Ben benieuwd of die infantiele Myrthe Hilkens haar Zweden tripje kost wat kost wil verzilveren en deze oerdomme wet ook in ons land probeert te introduceren.
En dan ben ik blij met mensen zoals jij en Sietske Altink, die al die ongeleide projectielen als Patricia P, Lodewijk A en Myrthe H enigszins proberen te corrigeren c.q. in te dammen.

Donkey zei

Vk, ben je een beetje in de war? Ik vind je verhaal onduidelijk.

Heb je echt Frits Rouvoet gesproken, en heeft hij echt gezegd dat hij haar niet kende? Dan hebben we nog 1 belangrijke ooggetuige over: de klant op hookers.nl die zegt dat hij haar kent en dat ze ook recensies heeft op hookers.nl. Hij zegt dat ze alleen wat dingen heeft veranderd om haar identiteit te verhullen: zoals haar werklocatie.