donderdag 16 december 2010

Roos Bachelier ontslagen

Ja, het is waar, kijk hier maar!

Het is om te kotsen, ze heeft zo haar best gedaan om toch haar gewone leven gescheiden te houden van haar sekswerk. En dat sekswerk doet ze nu niet eens meer! Zo onrechtvaardig.

Zelfs al krijg je het niet in je gezicht gespuugd, er zijn altijd mensen, vooral vrouwen, die achter je rug om gaan proberen om je weg te pesten. Ik had eigenlijk erg gehoopt dat het met Roos niet zou gebeuren, omdat ze gestopt is, een gepubliceerd boek heeft geschreven, en op de radio ook goed haar mondje bij zich had. Helaas is de haat te sterk, je wordt opgezocht.

Lieve Roos, ik wens je heel veel sterkte. Ik heb deze les ook moeten leren. Ga voortaan net zo hysterisch om met je privacy als ik, echt waar, dat moet. Het is gewoon zo. Het spijt me zo voor je.

25 opmerkingen:

Anoniem zei

Sneu voor haar. We leven in een hypocriete samenleving.

Jean-Pierre

bertje zei

Als haar boek leuk verkoopt heeft ze die klotebaan ook niet meer nodig.
Maarja, nu hangt ze aan de schandpaal. Tijd om te verhuizen.

Anoniem zei

Terecht dat ze ontslagen is. Ik zou ook niet met een hoer willen werken.

Peter zei

Nou zeg, zoiets had ik niet verwacht. Ik dacht eerlijk gezegd dat het nogal overtrokken was de manier waarop jij bezorgd was om je privacy.

Ik verwacht wel nog steeds dat het een actie is van het bedrijf waar zij werkt, en dat een rechter die beslissing niet zal goedkeuren en haar hopelijk een hoge schadevergoeding toe zal kennen.

Nu maar hopen dat ze haar leven een beetje leuk kan houden en de draad weer makkelijk op kan pikken. Het is helaas wel een rottijd om zonder baan en inkomen te komen zitten.

Anoniem zei

@ Peter, nee, het is absoluut niet overtrokken dat zondares bezorgd is om haar privacy. Wij als niet hoeren, dus mensen met een andere baan of whatever, moeten al zo voorzichtig zijn, zeker op internet.

Ik vind het erg dat Roos is ontslagen, en het slaat ook werkelijk nergens op. Ik hoop ook dat de opbrengst van haar boek haar zoveel goeds brengt dat ze niet meer hoeft te werken, zeker niet het beroep fulltime weer op te pakken waar ze zo tegenop ziet.

@ Anoniem boven Peter :

Terecht dat ze ontslagen is omdat jij ook niet met een hoer zou willen werken ? Als je dat zo schuwt, wees dan eerlijk en kom hier dan ook niet om wel stiekem alle verhalen te lezen. Iedereen mag commentaar geven en zijn/haar eigen mening hebben, laat ik dat even voorop stellen, maar al die negativiteit hier de laatste tijd vind ik wel heel erg irritant worden.

B

D. zei

Zeer triest dit... echt zeer triest.

Ik hoop dat een andere werkgever in het land dit verhaal leest en hierop besluit haar een baan aan te bieden.

Succes Roos.

Anoniem zei

Roosje gaat haar geld weer verdienen met haar roosje! LOL!

Bouche de la Loi zei

Die schadevergoeding kan ze op haar buik schrijven. Het rechter-volkje is net zo conservatief en moralistisch als de rest. Ze krijgt hoogstens een troostprijsje. Er wordt waarschijnlijk bv. beroep gedaan op clausules dat een werknemer geen nevenactiviteiten mag ontplooien die weerslag op het bedrijf hebben, en de rechter gaat daar bij kleinere dingen al in mee.

Ik geef Zondares groot gelijk dat ze zo voorzichtig is, dit is maar een voorbeeld van hoe zelfs een geslaagde vrouw ten val kan worden gebracht hierdoor.

Anoniem zei

Madame Roos spreekt zichzelf regelmatig tegen. Wie meer van haar zou weten, zou zeer waarschijnlijk anders oordelen. Maar da's logisch. Zondares, je hebt het boek waarschijnlijk wel gelezen, vind jij het vanuit jouw ervaring, geschikt om aan een 13jarig meisje te laten lezen? En als je voor een Amerikaans bedrijf werkt, kun je erop wachten hoor, zodra iemand binnen het bedrijf hier lucht van krijgt, lig je eruit.
Get real Roos.
En from the inside, zondares, ze is helemaal nooit gestopt volgens mij.
Of laten ze je foto gewoon staan op de site, als je niet meer werkt bij zo'n vip-club? Ik mag toch aannemen dat zij hun site up to date houden?
Jouw professionele manier van anoniem blijven is uiteraard niet voor niets, helaas is dat nog altijd van groot belang als je in dit vak wilt werken, zeker als moeder. Ik denk dat Roos nog veel voorzichtiger had moeten zijn.

Anoniem zei

Ranzige hypocrisie weer van alle anoniempjes (Ha! Ik ook maar ik heb geen problemen met de prostitutie of uberhaupt prostituees). Ze komen hier waarschijnlijk alleen maar trollen omdat ze zelf een schuldgevoel hebben van alle dames van lichte zeden die ze hebben bezocht. Dat zie je wel vaker, bijvoorbeeld in Amerika; zij die het hardst schreeuwen om anti-homo wetgeving zijn vaak zelf homo.

Vanzelfsprekend vind ik dit verhaal belachelijk. Een prostituee is echt geen minder mens. Vaak zijn zij juist wijzer dan velen!

Anoniem zei

Ik vind het vreselijk dat dit in 2010 nog kan gebeuren. Prostituee is een legaal beroep. Maar je kan er dus voor worden ontslagen alsof het iets heel ergs is wat je doet. Ze deed haar werk als salesmanager toch gewoon goed? Ik vind dat ze haar op haar resultaten en prestaties als salesmanager moeten beoordelen.

Mannen kunnen er vaak niet tegen als mooie vrouwen ook nog een slim en succesvol zijn. En vrouwen zijn vaak jaloers op prostituees. Begeerd worden en geld verdienen willen zij soms stiekum ook wel maar ze durven niet! Bovendien zijn ze vaak bang dat hun eigen man naar een prostituee gaat.

Van veel dames en heren hoef je als prostituee geen steun te verwachten. Heel hypocriet helaas!

Zondares zei

Ik heb het boek zelf nog niet gelezen. Het is ook niet voor mij bedoeld denk ik. Misschien spreekt ze zichzelf tegen, dat weet ik niet, op de radio zei ze dat ze gestopt was.

Roos Bachelier zei

Hi Zondares,
Voor alle duidelijkheid: ik ben gestopt met werken in de club. Dat er nog foto's van mij op de site staan... echt actueel is die site dus niet. Nu heb ik nog wel een aantal vrienden (cq klanten) met wie ik af en toe een weekend weg ga, een avond doorbreng, etc. En als een man mij een leuk voorstel doet... eens een hoer, altijd een hoer, toch?
Maar de kans is nu groot dat ik weer terugkeer in het vak: er moet toch brood op de plank...
Je hebt groot gelijk dat je je anonimiteit strikt bewaakt! Daar kun je niet voorzichtig genoeg mee zijn.
Of jij m'n boek moet lezen... Ik denk dat het heel leuk voor je is, omdat je veel zult herkennen. Ik heb mijn boek meer voor vrouwen dan voor mannen geschreven. Misschien dat mannen zelfs wel wat schrikken bij het lezen, wanneer ik onthul hoe ze af en toe gemanipuleerd worden... Maar jij en ik weten dat dat maar heel weinig gebeurt, nietwaar? ;-)
Veel succes met je weblog!
Je vakzuster,
Roos

Anoniem zei

Klein wereldje, die prostitutie. Als Roos Bachelier zelfs hier op zo'n marginaal blogje reageerd.

Wandelaar zei

Ook het boek van Roos gelezen de afgelopen dagen. Ik vind het een boeiend boek.
Zeker in het circuit waar Roos werkt zijn “volgens mij” alle Dames vrijwillig aan het werk.
Wel vind ik dat Roos soms wel erg ver gaat in haar details.
Als man heb ik daar geen enkele moeite mee maar ik kan mij voorstellen dat een vrouwelijke lezer of recessent zo nu en dan de wenkbrauwen fronst en zich afvraagt of dit allemaal op papier moet.
Sneu voor Roos dat zij haar baan kwijt is geraakt.
Ik vermoed niet, maar weet bijna zeker dat zij met haar “brains” voldoende in staat is om in het levensonderhoud van zichzelf en haar kinderen te voorzien. ..
Een tikkie nieuwsgierig kijk ik al weer uit naar haar volgende boek.

Anoniem zei

Ik heb het boek gelezen, en ik was eigenlijk wel teleurgesteld. Het is voornamelijk erotica, en ze legt weinig uit, in vergelijking met Zondares eigenlijk niets.

Als je informatie wil, heb je aan deze blog veel meer. Dat is omdat Zondares aan het uitleggen is, met hier en daar een anekdote.

Ook al ben ik niet tevreden met het boek, ik vind het erg dat Roos haar baan kwijt is, als ze zich niet publiek heeft geprofileerd. Dit is de baas door verraad verteld, niet omdat ze met naam en toenaam of haar gezicht de publiciteit heeft gezocht.

Anoniem zei

Beminnen als beroep deed mij ook niet veel. Het heeft een hoog Xaviera-gehalte, al staan er twee hoofdstukjes in die wel over de sociale positie van de vprostituee gaan.

Dat ze ontslagen is gaat echter veel te ver. Ze heeft zich niet extern bekend gemaakt, dus het bedrijf heeft er geen schade van geleden. De enige reden is om de vrede te bewaren, en zij is dan het slachtoffer van mensen die de kant van de kortzichtige trekken.

Anoniem zei

Als de Zondares nou maar wat meer van dat soort erotiek op haar weblog zette, had ze vast meer lezers.

Agrippa zei

Wat een schijterds zijn die mannen toch die een grote mond hebben en anoniem blijven. Hoe durf je met Anoniem te reageren. Neem dan een schuilnaam, dan valt die lafheid niet zo op. Zondares en Roos, ik ben nog nooit naar de hoeren geweest maar ik vind jullie grote kanjers. Maar het is blijkbaar nodig om je identiteit goed te beschermen.
Kees Versluis uit Delft

Zondares zei

Roos, ik vind dat er een verschil is tussen manipuleren en een illusie maken. Als je een man manipuleert, dan doet hij dingen die hij eigenlijk niet wil. En als je een illusie maakt, dan denkt hij dat hij iets meemaakt wat er niet is. Ik vind dat daar wel verschil tussen is. Maar ik denk wel dat we het eigenlijk over hetzelfde hebben.

Jenna zei

Ik vind het vooral triest van die collega die haar veraden heeft en gelijk haar baas heeft opgebelt! Zelf zou ik het boek ook nog wel eens willen lezen

crisiswhatcrisis zei

Ik hoorde vandaag van een goede vriendin voor het eerst over Roos Bachelier.

Haar verhaal strookt exact met de bekrompen, hypocriete, calvinistische samenleving. Ik ken wat werkende dames en ze zijn (bijna) allemaal als de dood dat er zoiets gebeurt - ondanks dat ze volledig legaal werken met vergunning, belastingafdracht, the whole nine yards.

Een escort(bureau) wordt uitgekostst door de bank, de accountant, de buren, de werkkring, en ga maar door. Zelfs een aanvraag voor een pinautomaat wordt afgewezen. "Met uw branche willen wij geen zaken doen."

Ik heb als figurant (!) meegedaan aan een documentaire over de escortbranche, ondanks dat ik "onherkenbaar" in beel werd gebracht werd ik natuurlijk door collega's herkend, en nu praat heel het bedrijf erover. Wat een schande!

Als je dan vraagt wat het precies is dat ze schandalig vinden wordt het akelig stil en krijg je alleen een "veelbetekenende" grijns. Dat snap je toch wel zeker? Nudge, nudge, wink, wink?

Nee, dat snap ik niet. Er zijn zo'n 20.000 prostituees in Nederland. En dan zou er geen vent naartoe gaan? Wie dat gelooft is toch te naief voor woorden? En - nogmaals - als de dame zich aan de regels houdt is het volkomen legaal.

En dan praat ik nog niet eens over al die zogenaamde "nette dames" die een vermogende man aan de haak slaan en dan zo snel mogelijk een kind en een PC Hooft tractor scoren. De hele dag gaan shoppen met manlief's creditcard. Het zal mijn cynisme zijn maar ik zie het verschil niet zo. In beide gevallen wordt wat je aan uiterlijk hebt meegekregen te gelde gemaakt.

Roos, I'm on your side!

Angie zei

Voor deze post op jouw blog had ik nog niets gehoord over Roos Bachelier. Maar ik heb wat info over haar opgezocht

(http://www.aaavanbelle.be/media/Beminnen%20als%20beroep.pdf ).

Ze lijkt me een heel sterke vrouw die vooral ongelooflijk eerlijk is met zichzelf. Ik bewonder haar ook omdat ze ondanks strubbelingen een goede band op heeft gebouwd met haar kinderen. Ik wil later graag kinderen. Als ik van plan ben prostituee te blijven, dan berg ik mijn kinderdroom op, dacht ik.
Roos laat zien dat het ook anders kan, al is het maar voor weinigen weggeld, denk ik...

Angie zei

@ crisiswhatcrisis;

Ik ben het helemaal met je eens. Het gros van de bevolking veroordeeld prostitutie, maar waarom....? 1) Omdat prostitutie (bijna) altijd in verband wordt gebracht met drugs, mensenhandel en criminaliteit. 2) Omdat seks in ruil voor geld niet hóórt. (en waarom dan wel, het is ook een soort van dienstverlening)
3)Omdat sekswerkers met seksuele aandoeningen kampen (dé meeste sekswerkers geven écht wel om hun gezondheid) 4)Omdat je die persoon maar één keer ziet en er al seks mee hebt (tja, en als je zo dronken dat ze je na een feestje mee in bed sleuren 'dan kon het wel eens gebeuren'), 5) omdat prostituees vaak onder stress leven (en wie had er al eens aan gedacht dat die stress komt door de constante geheimhouding?).....enzovoort enzoverder. Maar ja...als je niet veel weet, kun je ook geen genuanceerde én objectievere mening hebben. Als mijn identiteit ooit bekend wordt, zou ik me inzetten voor betere communicatie over prostitutie naar de buitenwereld toe. Hier in België zijn ze over zo'n zaken nog meer bekrompen. (Wij Vlamingen doen onze mond zowiezo te weinig open :p , al is dit misschien een veralgemening)

Co Jansen zei

De zoveelste klap voor het imago van de prostituee, als ik rondbazuin dat ik hoogachting heb voor prostituee's wordt er op me ingehakt, ik heb minachting voor die hakkers. Ik roep iedereen op zijn intelligentie in te zetten om het imago te verbeteren.
Co.