maandag 20 december 2010

Kerst

De kerstpakketten zijn weer binnen. Er komen rendierkaarsjes, kersenchocola, boekjes over wellness, Groningse mosterd, en er kwam zelfs iemand aan met een spel van Paul de Leeuw. Er zit dit jaar echt niets leuks tussen geloof ik. Er is wel een klant geweest die het hele ding in één keer bij me neerzette. "Ik vind het toch maar onzin, en jij krijgt natuurlijk nooit een kerstpakket." zei hij. Hij moest eens weten. We hebben het samen opengemaakt, dat was best nog leuk. Om de inhoud deed ik het niet, maar er zat een pannetje in met opdruk "Ik voel mij als een vorst bij een stamppot met worst", en die is precies de goeie maat voor mijn maaltijden.

Het wordt weer even stil op mijn blogje, want de kerst komt er weer aan. Ik neem dan meestal even rust, maar ik ga het meteen na de kerst druk krijgen dus ik begin er nu al aan. Ik ga weer schrijven op 6 Januari. Ik wens jullie allemaal een hele fijne Kerst, en een gelukkig Nieuwjaar!

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Jij ook fijne kerst. Als vrouw die net als jij in het sekswerk werkt, vind ik het heel mooi om je blog te lezen. Als meer mensen het zouden lezen zouden ze meer begrip voor ons hebben. Ik werk er niet zo hard aan als jij, ik moet ook nog voor kinderen zorgen, maar ik heb wel respect voor hoe je het doet. Je moet wel een keertje belichten, dat het echt heel hard en vermoeiend werk is zoals je het doet. Het komt nu over alsof het makkelijk is om het zo te doen. Mensen hebben dan geen begrip voor de vrouwen die gewoon werken, en het minder hard aanpakken. Soms omdat we niet kunnen.

Anoniem zei

Hele fijne kerst gewenst Zondares, al zal ik je stukjes heel erg missen!

Misschien komt die predikant wel weer de 26e. Die dacht zeker 'als Maria vast geen maagd meer was, hoef ik het ook niet te blijven'. Maar beter dat dan de weerzinwekkende praktijken die talloze andere priesters erop nahouden. En dan kijken mensen neer op prostituees, maar alles beter dan priester tegenwoordig.

Anoniem zei

Hier ook een conculega, en ik ben het wel een beetje met de eerste anoniem eens. Ik lees graag wat je schrijft, en er staat ook heel veel goeds bij, maar je bent wel heel fanatiek. Sta ook eens stil bij de mensen die gewoon willen werken, maar er niet zo fanatiek over zijn. Moet je dan de hele tijd zo zijn? Je zet ons soms een beetje weg alsof we het verkeerd doen, maar we doen het gewoon anders. Voor sommige vrouwen is het gewoon makkelijk geld. En daar is toch niets verkeerds aan?

Peter zei

Ik wens jou ook hele fijne Kerst, en een gelukkig Nieuwjaar, zondares!

En hetzelfde voor alle lezeressen en lezers hier.

Anoniem zei

Fijne kerst zondares!

Anoniem zei

jij ook een fijne kerst zondares!

asdf zei

Fijne kerst!

Anoniem zei

Fijne kerst Zondares! En geniet van je kerstpakket...zo'n grappige Nederlandse traditie, zie je hier in Australie niet hoor!

M.

Anoniem zei

Gelukkig nieuwjaar alvast! Veel plezier en geluk enzo.

Joris zei

Ik wens jou ook hele fijne Kerst, en een gelukkig Nieuwjaar.

Tot snel!

Anoniem zei

Fijne feestdagen, en een goed nieuwjaar aan Zondares en alle bloglezers (-:

rocti zei

Ik vind de reacties van de conculega's interessant.

Ik begrijp dat zondares moeite doet om het haar klanten naar de zin te maken, en daar heb ik respect voor.

Mij lijkt het ook wel vermoeiend om 8 klanten op een dag te ontvangen (helemaal als zij allemaal anale sex krijgen), maar ik stel mij voor dat ook een deeltijd-hoer met kinderen, op de tijden dat zij werkt, goede aandacht aan haar klanten geeft, zeker als dit leidt tot trouwere klanten en hogere inkomsten.

Is dat werkelijk te vermoeiend? Of levert het niet genoeg op?
(ik stel mij voor dat een vrouw achter het raam op de wallen geen klanten krijgt die meer dan 50 euro betalen, ongeacht hoe goed ze is).

Ik vind overigens niet dat zondares haar werk als "makkelijk" presenteert, met name de administratie vind ik een heel gedoe.
Is dit wat een deeltijd-prostituée met kinderen te zwaar vindt?

Anoniem zei

De concullega's moesten maar eens een voorbeeld nemen aan Zondares. Wat zij doen is de klant oplichten.

Zondares zei

Volgens mij belicht ik al genoeg dat het zwaar werk is. Ik vind het wel welletjes. Ik heb er ook helemaal geen zin in om begrip te gaan kweken voor vrouwen die minder hard aanpakken dan mij. Ik krijg er niet meer om betaald, en de klanten worden er heel vervelend van als ze een paar keer aan het lijntje zijn gehouden. Als je het niet kan is het vervelend voor je, maar dan moet je misschien het werk ook maar gewoon niet doen.

Co Jansen zei

Aan conculega van 20 December 2010 09:12
"Je zet ons soms een beetje weg alsof we het verkeerd doen": Je kan het niet verkeerd doen vind ik, jullie zijn er helemaal niet veranwoordelijk voor als ik niet klaar kom.
Co.