donderdag 16 december 2010

Ik ben gered!

Het komt nogal eens voor, dat de klant denkt dat je vastzit in een onmenselijk leven, en dat je zit te wachten op hèm, en dat hij je gaat redden. Soms bieden ze je dan hulp aan, maar het is vaker zo dat ze je gaan aanmoedigen om te stoppen, en dat ze dan wel je vriend willen zijn. Een beetje zoals Roxanne van Sting, die ook geen èchte hulp aan het hoertje geeft, maar alleen maar zegt dat ze het maar niet moest doen.

Er zijn er ook wel die ècht willen helpen. Meestal is dat omdat ze verliefd op je zijn geworden. Dan zien ze het heel rooskleurig, dat ik bij ze ga wonen en dan hun dankbare vrouwtje word. Ze zijn vaak eerlijk beledigd als ik niet geïnteresseerd ben. Ze zien het als een koude douche. Voor mij is het gewoon genant, want ik wil helemaal niet gered worden.

Het is een beetje dom en kortzichtig, maar ze bedoelen het denk ik wel goed. Het is wat anders dan die mannen, die je gewoon neuken en na het klaarkomen gaan vragen of dit nou wel het leven voor je is, en of je niet gedwongen wordt. Die behandelen je als een dom meisje, die er zelf nooit op zou komen om weg te lopen als ze het niet fijn had. Ik vind dat nogal beledigend.

Het komt allemaal van de media vandaan. We worden afgebeeld als vrouwen die te zwak zijn om in de maatschappij mee te komen, en door gewelddadige mannen uit de goot worden gehaald om in hoerenkasten te werken. De boeken, op TV, in de magazines, je ziet het overal. De klanten nemen dat serieus, maar het houdt ze niet tegen om wel een wip te komen maken.

Vrouwen die het werk gedwongen doen, die kunnen het niet volhouden. Het werk is al best wel zwaar als je het doet terwijl je het wil, en als ik een dagje niet zo'n zin heb, ben ik doodmoe aan het einde. Dat is echt niet fijn. Als ik het zou ervaren als verkrachting, of als gedwongen, zou ik psychisch helemaal instorten. Als je het werk niet aankan, dan helpt geen dwang meer, en gaat het gewoon niet. Dan kan je alleen maar als een lijk erbij gaan liggen, dat is dan de enige manier. Als je je huilen in kan houden. Zo zou ik ook zijn, als ik verplicht was, om ook vrouwelijke klanten te nemen.

Wat er wel gedwongen zit, is niet gedwongen om werk te doen wat ze niet aankunnen, maar zijn gedwongen om het werk te doen in bepaalde omstandigheden, meestal dat ze hun geld moeten afdragen. Die herken je dus ook niet aan dat ze niet met een klant willen, want daar gaat het niet om. Die meisjes kunnen best blije hoeren zijn als ze maar niet worden afgeperst. De misstanden in de vrouwenhandel gaan danook vooral om die afpersing. Niet om de prostitutie zelf.

Iedere keer als er zo'n man op de rand van mijn bed zijn sokken aantrekt, terwijl hij opmerkingen maakt dat zo'n slimme meid als ik toch wel wat ànders kan doen, krijg ik de neiging om hem een klap te geven. Wat wil hij dan, dat de hele scene alleen maar domme meisjes is, die niet kunnen werken? Hij moet dankbaar zijn dat je nog ergens goeie service krijgt in mijn sector. Dat is toch beledigend? Ziet hij dat niet zelf?

Reddertjes kunnen heel vertederend zijn, als ze het echt menen. Zo'n man die aanbiedt om je bij hem in te laten wonen, en dat hij je dan zal helpen om een eigen plekje te krijgen, dat vind ik nog wel lief. Het is een beetje dom, maar voor zijn goeie bedoelingen zou ik hem dan echt graag mijn boezem intrekken en knuffelen. Daarna komt het vervelende stuk, want dan moet je hem uit gaan leggen dat hij er echt niks van snapt.

Een man die je wil redden, die je afwijst, die zie je niet meer terug. Als ze eenmaal weten dat je het uit je eigen wil doet, kijken ze anders naar je. Ik weet niet of het daarom is dat ze niet terugkomen, of omdat ze zich schamen dat ze zich voor schut hebben gezet. Of misschien nog wel iets anders, maar je ziet ze hoedanook niet meer. Het is wel jammer ergens, want ze hadden het dus wel goed met je voor.

De extreemste redder is wel waard dat ik even over hem vertel. Hij was een man, die ik al twee keer eerder op bezoek had gehad. Ik had toen eigenlijk niets bijzonders aan hem gemerkt, behalve een erg dunne lul. Hij had een markant uiterlijk, maar ik denk dat hij meteen herkend wordt als ik daarover schrijf. Dat vertel ik dus maar niet.

Hij had de eerste keren heel gewoon afgesproken, maar deze keer had hij wat samenzweerderig gedaan. Dat doen mannen wel vaker, het is vaak hun geheimpje, en ze zijn dan blij als je daaraan meedoet. Dat doe ik dus ook, bijna automatisch. Je maakt wat minder duidelijke opmerkingen. Het is zo van "je weet wel hoe ik je graag zie" in plaats van "ik kijk nu al uit naar je harde paal" bijvoorbeeld. Soms fluister je ook als hij fluistert. Je gaat gewoon een beetje met hem mee.

Tijdens het gesprek maakte hij wat geheimzinnige opmerkingen. Ik snapte niet wat hij ermee bedoelde, dus dan lach je een beetje hees in de telefoon, of je zegt dat hij zelf wel weet wat het antwoord is. Dat werkt wel. Je moet mannen aan de telefoon niet teveel geven, anders word je een gratis 0906-lijn.

Toen hij op zijn afspraak kwam, was hij niet alleen. Hij had een vriend bij zich, en ze deden allebei heel zenuwachtig. Ik heb ze in het halletje binnengelaten, maar ik had wel mijn mobiel in mijn hand, want ik vertrouw het niet zo als er opeens iemand bij is. Ik begon uit te leggen dat hij me moet vertellen als hij iemand meeneemt, en dat je dan allebei moet betalen, dus geen twee voor één kan krijgen.

Hij viel me in de reden, en hij haalde uit de boodschappentas een lange jas. "Snel, trek aan!" zei hij, en hij keek bang om zich heen. Zijn vriend had in mijn keukentje en mijn woonkamertje gekeken, en vertelde dat mijn pooier nergens te zien was! Ik was verbaasd, en ik vroeg waar hij mee bezig was. Toen vertelde hij me dat hij me kwam redden.

Samen met die vriend had hij een jas om me naar buiten te smokkelen, de auto stond met draaiende motor klaar, en hij had tickets om met mij naar Portugal te vliegen. De vlucht was anderhalf uur later. Hij wou met me onderduiken daar, om me uit handen van mijn gemene criminele pooier te houden.

Ik stond echt met mijn mond vol tanden. Ik heb hem uitgelegd dat ik geen pooier had, en dat ik het werk voor mezelf deed. Hij vond dat helemaal niet leuk om te horen. Ik was eerst hem gerust aan het stellen, maar hij vond het veel schokkender wat ik zei, dan om met me naar Portugal te vluchten! Hij werd echt boos, en toen heb ik er zelfs aan gedacht om mijn jongens er even bij te halen.

Hij dacht dat ik in een ontkenningsfase zat, en pas toen ik liet zien dat ik alles zelf regelde, begon hij me te geloven. Hij liep leeg als een luchtbed. Hij was bijna in tranen, zo teleurgesteld. Ik vond hem toen ook wel erg lief, maar hij had nooit al die dingen over me aan mogen nemen. Ik vroeg hem hoe hij er toch op gekomen was.

Toen vertelde hij, met een kop koffie op mijn keukenstoel, dat hij verliefd op me was geworden, en dat hij het niet meer kon verdragen dat ik in dit verschrikkelijke leven zat. Hij dacht dat alle hoeren gedwongen worden, met dank aan de Nederlandse media. Dus was hij me komen redden. Heel eerlijk, maar wel met een soort film-idee over hoe het moet.

Ik heb hem daarna nooit meer gezien. Jammer, want hij was een fijne man, en een gewone klant. Dat soort klanten heb ik graag. Maar misschien keek hij nu wel heel anders tegen me aan, en moest hij zijn idee over mij toch maar opnieuw vormen. Misschien schaamt hij zich wel. En misschien was hij eigenlijk op zoek naar iemand die hij kon redden. Ik zou het graag weten.

15 opmerkingen:

D. zei

Aww.. lief. Zou mezelf hierin herkennen. Zo gek kan ik ook zijn als ik verliefd zou worden. Leuk dat iemand dit voor je overhad.

Anoniem zei

wat schattig! Denk je trouwens niet dat als hij dit verhaal zou lezen je identiteit alsnog herkend wordt?

xx D

Anoniem zei

Ik denk dat als je aan een man duidelijke maakt dat je het werk echt uit vrije wil doet dat ze je echt als hoer gaan zien niet als vrouw die het werk van een hoer doet. Kan beswel een dompertje zijn voor sommige manne

Anoniem zei

God wat hypocriet, eerst van je diensten gebruik maken en je dan willen redden. Hoe zien die mannen zichzelf dan, dat ze met je neuken terwijl ze denken dat jij gedwongen wordt en het dus eigenlijk niet wil? Heel schizofreen IMO.

M.

Anoniem zei

Ik kan het lieve er niet van inzien, ik vind het eerder heel vreemd en griezelig, dat ongevraagd komen redden. Eerst neuken en dan jou voor zichzelf willen hebben ? De manier waarop vind ik wel heel eng hoor, je had zomaar twee gestoorden binnen kunnen halen, en dan zou ik toch mooi de opmerking achter de hand houden dat ik dan misschien geen pooier heb, maar wel degelijk mensen die me beschermen en die met 1 druk op een knop voor de deur zouden staan.Je weet in dit beroep ook niet altijd wie je nu werkelijk binnenhaalt en daarmee toch een risico loopt, want zondares, je bent daar wel alleen, dus kijk wel altijd goed uit. De wereld zit vol weirdo's, en dat staat niet met een sticker op hun voorhoofd aangegeven !!!

B

Anoniem zei

Mannen willen inderdaad niet weten dat jij het voor je plezier doet (stiekem). Je geeft wel af op vrouwen die het leven van een hoer kapot willen maken, maar mannen denken precies hetzelfde over hoeren (die het voor zichzelf doen) doorgaans als vrouwen. Ik heb het idee dat dit niet je ervaring is door wat je hebt meegemaakt (dat wegpesten, wat schandalig is overigens). Ik zelf en mijn vriendinnen zijn niet vies van seks en we maken regelmatig mee dat mannen het aan de ene kant heel geil vinden dat we veel ervaring hebben opgedaan (en nee, ik ben nog lang niet zover als jij zondares vrees ik), maar aan de andere kant kunnen ze het absoluut niet hebben dat we in het verleden dus voor ons eigen plezier onstuimige seks met een aantal verschillende mannen hebben gehad wat niet veel met liefde te maken had. Ik weet niet waarom, maar het valt me elke keer weer op. Hele fora's staan ook vol met onderwerpen als 'hoe can I get over girlfriends past?' (ok toegegeven, vooral amerikaanse fora). Vrij frustrerend als dat tussen jou en je partner gaat staan. Kortom, mannen gaan inderdaad anders naar je kijken als ze weten dat je het 100% uit vrije wil doet. Daarnaast is het echt schandalig als zij in dat fabeltje geloven en toch nog met je naar bed gaan. Ik sta er echt van te kijken...

Anoniem zei

Ken je die ouderwetse uitspraak niet? 'Mannen willen met de sletten naar bed en met de maagd trouwen.' Hoe zeer ik het niet met de bewoording eens ben, zit hier een kern van waarheid in en ik denk dat dit bij jou ook het geval is. Als mannen jou zien als iemand waarmee ze gewoon betaalde seks hebben dan kunnen ze denk ik makkelijker accepteren dat je een hoer bent die het voor zichzelf doet. Maar als ze vlinders voor je krijgen, of gewoon erg leuk vinden of als ze echt om je gaan geven, dan willen zij niet zien jij het voor jezelf doet. Dit proberen ze zichzelf aan te praten. Ik geloof echt niet dat media hier de grootste rol in speelt (wel een rol natuurlijk). Hier zit volgens mij gewoon psychologie achter (cognitieve dissonantie bijvoorbeeld).

Richard86 zei

cognitieve dissonantie hehe, dat doet me denken aan mijn marketingboek.

Maar om even terug te komen op het onderwerp, ik vraag me inderdaad af als ze denken dat je gedwongen wordt, waarom gaan ze dan nog naar je toe? Vinden ze het dan niet erg dat je gedwongen wordt totdat ze iets voor je gaan voelen ofzo? Of misschien is de behoefte sterker dan hun afkeer van gedwongen prostitutie. Ik zou als ik hun was eerst gaan geloven dat er protituees zijn die ervoor gekozen hebben, en daarna pas gaan kijken welke prostituee dit zou kunnen zijn.

JR zei

Los van al die keren dat je niet gered wil en hoeft te worden, wanneer zou je wel gered willen worden? Ik bedoel, zou je je een situatie voor kunnen stellen dat je het verzet opgeeft, dat je dus zelf wil?

Kris zei

Boeiend stukje, met veel plezier gelezen!

Zondares zei

Ik hoef nooit gered te worden. Ik red mezelf wel. Het word er niet leuker op als mensen denken dat je het zelf niet kan. Het gaat niet om verzet opgeven. Er is niet iets waarvan ik gered moet worden ofzo.

Anoniem zei

Hahahaha wat een geweldig verhaal.
Ik zit er hardop om te lachen. Je schrijft het ook zo vreselijk grappig :)

Ik ben hier gisteren via het vivaforum terecht gekomen en heb al aardig wat van je verhalen gelezen.
Je komt over als een superleuk iemand en hebt een heerlijke schrijfstijl, mijn complimenten.

Ik vind dit een geweldige blog die een hele heldere en eerlijke kijk geeft op een beroep waar veel mensen niet veel vanaf weten. ( mensen zoals ik )


Keep up the good work :)

Groetjes van een mede-vrouw

Co Jansen zei

Zou je niet willen dat prostituee's die gedwongen of afgeperst worden gered worden? Ik zou als klant, als ik verliefd werd zeker die neiging hebben. Klanten lijken mij de grootste kanshebbers voor het laten slagen van een redding.
Co.

Co Jansen zei

Een redding zoals jou overkwam heb ik niet in gedachten, maar wel in overleg met de prostituee.
Co.

Anoniem zei

Dag allen,

Ik heb nog niet eens het hele verhaal gelezen, het komt te bekend voor.
Ik heb een achteraf gedwongen vrouw gered uit handen van haar pooier,
met mes op zak gelopen denkend als ik hem tegenkom nouja..

Ik heb haar gered puur uit de grond van mijn medelijden met haar,
door het helpen (let op geen verliefdheid door 1e blik of sex),
extreem geval wel okay, beerput geopend en niks dan ellende 5 jaar lang,
tot rechtzaken toe. Nu zijn we gelukkig, dus er kan ook een happy end zijn..
Maar een klant die een relatie heeft of wil aangaan met een prostituee of ex-prosti,
zal nooit gelukkkig zijn tenzij het gaat om puur helpen, ook al betekent
het dat alle opofferingen die je doet voor jou voor niks zijn..
Dat resulteerde uiteindelijk in liefde, opoffering leidend tot liefde is het enigste
wat gelukkig maakt. Zeldzaam, en ja als we op een terras zitten zie ik de roofdieren,
ja ons mannen nog steeds zitten staren naar haar..als..
Ik schaam me dood voor ons ras mannen, ook al weet ik dat ik een uitzondering ben..