zaterdag 29 mei 2010

Verkiezingen

De verkiezingen komen eraan, 9 juni is al woensdag over een week. En ik ga jullie eens uitleggen wat de partijen met de prostitutie willen gaan doen! Dat is geen groot punt op TV, en voor mij en mijn collega's, en voor de klanten, is het belangrijk. Ik denk niet dat ik veel mensen op iets bepaalds ga laten stemmen hiermee, maar misschien denken mensen toch eventjes twee keer na. Niemand anders doet het, dus ik ga nu de lijst af.

Het CDA ligt voor de hand natuurlijk. Ze hebben meegewerkt aan de prostitutiewet die er nu ligt, en die het strafbaar gaat maken voor een klant om door een ongeregistreerd meisje te worden verwend. We moeten allemaal alles laten registreren! Op hun website schrijven ze alleen over loverboy-meisjes, maar ze pakken in één keer de hele branche. Voor de rest moet je maar eens lezen op hun regionale websites, je haren gaan overeind staan. CDA is dus sterk onderdrukkend voor de prostituee en haar klant.

Lijst twee is de PvdA, en die hebben meteen al in hun partijprogramma staan:
Strijd voor emancipatie betekent ook strijd tegen alle vormen van onder-
drukking. Geweld in afhankelijkheidsrelaties is onaanvaardbaar. Dat geldt
voor huiselijk geweld, maar evengoed voor bijvoorbeeld eerwaak, geni-
tale verminking, prostitutie en mensenhandel. Deze praktijken zijn alleen
effectief te bestrijden als preventie, signalering, opvang en repressie hand
in hand gaan.
Repressie dus, want prostitutie word gelijk gemaakt met eerwraak, genitale verminking en mensenhandel. Dat is niet zo raar, want de partij heeft de Wallen al verkracht en werkte ook mee aan de registratiewet. Gelukkig wordt op hun nu pagina geschreven dat ze zich vooral met hun "hulp" willen gaan richten op de Marokkaanse gemeenschap.

Lijst drie is de SP. Die schrijven tenminste niet over de prostitutie, alsof ons bestaan een probleem ís. Ze zeggen inderdaad dat legaliseren een goede invloed is geweest, maar ze willen meer grip op de branche met een vergunningenstelsel. Nou, daar zit ik niet op te wachten natuurlijk. Ze zijn wel beter dan de eerste twee, die zijn echt helemaal de weg kwijt.

Lijst vier is VVD. Vroeger haatte ik de VVD, maar dat was eerst door school en later door de kraakscene. Nu vind ik ze de meest nuchtere partij als het om zakelijke dingen gaat. MAar behalve wat dingetjes over loverboys schrijven ze niets in hun programma. In Amsterdam hebben ze wel altijd gewerkt om de Christelijke evangelisatie uit de hulpprogramma's te krijgen, en gepleit om ons te behandelen als normale mensen. Dat is al meer dan de andere grote partijen deden. Ik vind ze niet erg uitgesproken, maar ik zou graag willen weten of ze door willen met de registratiewet. Ik heb ze mail gestuurd, ik ben benieuwd of ik antwoord ga krijgen.

Lijst vijf, de PVV. Je hoort ze eigenlijk alleen maar over de islam, dus ze lijken een beetje een clownspartij, maar voor de rest hebben ze best een normaal linksig programma. Maar ze hebben wel wetten voorgesteld om de minimumleeftijd van 18 naar 21 te halen. Dat betekend dat meisjes onder de 21 de illegaliteit inmoeten, terwijl je op die leeftijd juist jezelf zo kan overschatten. Dom dus. En lees dit eens:
Het bezwaar waar de linkse partijen zich achter verschuilen – dat het zal leiden tot meer illegale prostitutie – is ook niet terecht, immers de opsporing moet beter maar met ons voorstel kunnen als we meisjes aangetroffen worden in het illegale circuit – vrijwillig danwel onvrijwillig – uit de prostitutie worden gehaald. En dat is winst.
Ze denken dus, dat dat het verboden is zorgt dat meisjes in het illegale circuit wel op zullen houden. Ik verspil er mijn stem niet aan.

De volgende lijst is Groen Links. Daar heb ik een zwak voor, ik heb jaren op ze gestemd. En ook niet zonder reden, want in Amsterdam zijn ze onze sterkste vrienden in de raad geweest. En nu ook hebben ze goede dingen:
28. De controle op de seksbranche wordt verbeterd, zonder
registratie van sekswerkers. Sekswerkers zonder werk-
vergunning en hun klanten worden niet strafbaar, om te
voorkomen dat misstanden niet meer worden gemeld.
Dat blijft natuurlijk verbeterde controle, alsof we al niet de deur platgelopen worden, maar ze willen in ieder geval die registratie niet. Liberaal links, ik vind dat wel mooi. Toch raar dat ik in die partij juist alleen maar mensen ken die ik juist niet liberaal vind, die zijn meer Marxistisch of Maoistisch, en ik heb soms een beetje het gevoel dat de partij wel heel anders kan uitpakken als ze een keertje aan de macht komen.

Lijst zeven, Christenunie. Ja, ik kan ze eigenlijk overslaan, maar ik ga ze toch even laten zien. Ik laat ze zelf wel even aan het woord.
Prostitutie is geen gewoon maatschappelijk verschijnsel. Seksualiteit is een intimiteit die God aan mensen heeft gegeven en geen consumptieartikel. We mogen niet berusten in de seksuele uitbuiting van mensen. De publieke exploitatie van seksualiteit (prostitutie) leidt tot misstanden, dwang en uitbuiting.
Ze willen dus dit:

Het bordeelverbod dient daarom hersteld te worden en prostitutie moet krachtdadig bestreden worden, door mensenhandelaren, exploitanten en klanten aan te pakken.
Nou, dan ben ik wel klaar.

Lijst acht is D66. Ik zie ze als de lieve VVD, maar dat is niet helemaal waar. Ze zijn alleen zo vaag dat ik soms niet weet wat ze nou echt belangrijk vinden. Ze proberen een balans te vinden denk ik, maar daarom hebben ze ook geen kracht meer over. Over de prostitutie zijn ze tégen verbieden, maar ze willen dat we niet "verdwijnen" in de escort. Wat willen ze nou, ze willen niet het bordeelverbod terug, maar meer zeggen ze ook niet! Ik heb ze ook mail gestuurd, we moeten ook maar zien of ze antwoord geven. De D66 Amsterdam heeft wel meegewerkt aan de 21-jaar regel.

Lijst negen is Partij voor de Dieren. Ook weer een beetje een clownspartij, ook al ben ik zelf graag een vegetariër. Over prostitutie zeggen ze alleen dat ze de mensenhandel willen tegengaan, dus ik weet niets. Ik heb ze mail gestuurd.

Lijst tien is de gezellige SGP. Die willen niet dat vrouwen stemmen, dus vrije keus om te prostitueren zal ook wel niet zo hot zijn. Hun programma zegt:
Prostitutie is geen liefdevol samenleven van man en vrouw, maar misbruik van vrouwen en een vorm van slavernij. Niemand zou graag zijn vrouw of dochter zien als prostituee.
De SGP is voorstander van een zoveel mogelijk tegengaan van prostitutie en de instelling en handhaving van een verbod op betaalde seksuele diensten. Zoals handel in organen verboden is, moeten we ook het ‘aanbieden van mensen’ tegengaan.
Nou, dan is het wel weer duidelijk. Natuurlijk zijn ze vóór registratie, leeftijdsverhoging, en alle andere onderdrukking.

Lijst elf is de Partij voor de Mens en alle overige aardbewoners. Ze konden de formulieren niet aan die je nodig hebt om mee te doen, dus je kan er niet op stemmen. Voor de lol zet ik maar neer wat we nu gemist hebben. Ze hebben niets geschreven over prostitutie, trouwens.

Lijst twaalf is Nieuw Nederland. Nog een clownspartij, ik snap ze totaal niet. Lees maar wat ze over prostitutie schrijven, ik snap het echt niet.
Drog = drug(s)? Wederom meestal de mannen. Hun destructieve emoties maken dat ze dingen gaan verzinnen. De vrouw is wijzer, goeder en kan beter organiseren dan de man. Is op deze punten in de evolutie gewoon een stapje verder. Is niet erg. behalve voor sommige (veel) mannen. Dan wordt het fysieke in hun wakker. En zakken ze eigenlijk juist naar BENEDEN in de evolutie door de vrouw met fysiek geweld (verkrachting, bedreiging, mishandeling) in een uitbuitingspositie (prostitutie oa) te brengen. En vervolgens RATIONEEL dit ook nog goed te gaan praten (prostitutie, psychiatrie, religie – bijbel). Luister een naar 'The man has rewritten history - Dire Straits'.
Daarom is prostitutie zo verschrikkelijk: de man is rationeel sterker en heeft door de jaren de dingen zo verdraaid dat het zelfs bij wet geregeld is. En dat de vrouw dan nog slecht is ook (Bijbel). Zij is een slet. En die mannen, de hoerenlopers? Die zijn eigenlijk het slijk der aarde. En dan zeggen dat je het niet wist, voelde. Je loopt je lul achterna. Dit is zo in en in slecht en dom...
Dan lijst dertien, TROTS. Rita Verdonk is zo'n vrouw die laat zien dat je niet slim hoeft te zijn in de politiek. Ze was zelfs best een effectieve minister, ze deed in ieder geval gewoon wat ze zei dat ze zou doen. Over de prostitutie doet ze geen duidelijke uitspraken, in het programma is er ook niets te vinden. Het is niet eens een echt programma, het zijn gewoon wat losse zinnen. Volgens mij is er daar niets georganiseerd.

Lijst veertien, Partij voor mens en spirit. Alweer zo'n clownspartij. Ik heb ze maar mail gestuurd, want ze hebben niets over prostitutie geschreven.

Dan lijst vijftien, Heel Nederland. Een feel-good partij die niets duidelijk maakt. Ze lijken een beetje op de hippies, vind ik. Ze zijn in ieder geval niet met de prostitutie bezig, maar met dat soort van partijtjes weet je maar nooit.

Lijst zestien is Partij Één. Zij zijn een soort van ondernemerspartijtje, dat trekt me wel. Maar ze zijn ook wel een beetje vreemd, en ik vind ze niet realistisch. Ze schrijven ook al niks over de prostitutie.

Lijst zeventien is Blanco Lijst. Dat is een groepje kinderen van BNN die een soort linkserig partijtje hebben opgericht. Maar nu heten ze geen LEF meer, maar Lijst 17. Ik denk dat het dan wel duidelijk is wat voor partij het is. Hun standpunt over prostitutie is niet te vinden. Ze hebben één woord over voor de mensenhandel, en dat is alles.

Lijst achttien is de piratenpartij. Ik heb de hoop bij de piratenpartij dat het in ieder geval tegen de registratiewet ingaat, maar mijn hoop zonk me echt in mijn schoenen toen ik een filmpje over ze zag. Wat een nerds! Ze schrijven natuurlijk niets over prostitutie, ze zijn daar niet mee bezig. Ze kijken alleen naar het Internet.

Lijst negentien, de Evangelische Partij Nederland. Ze zijn gesticht door iemand die de SGP te soft vond. Nou, dan weet je het wel. Ze zijn natuurlijk voor verbieden van alles wat met seks te maken heeft.

Negentien partijen, en het is voor een onderneemster moeilijk om te kiezen voor iemand die haar werk niet moeilijker wil maken. Veel geluk met stemmen iedereen.

12 opmerkingen:

Frank zei

Een democratie is de slechtste vorm van bestuur, want de meute, die per definitie een stel egoistische debiele beesten zijn, heeft het dan voor het zeggen.

Het resultaat is wat je nu ziet: De totale vernietiging van de natuur, van de persoonlijke vrijheid, van de menselijke waarde, van alle vormen van rijkdom. De totale ontmanteling van de maatschappij op alle gebied.

Stemmen is het steunen van criminele psychopaten, van per definitie machtsgeile geteisem, schorremorrie, richeltuig, rapaille. Het is het naive geloof dat de stem uitbrengen iets uitmaakt.

Als stemmen iets aan de status quo zou kunnen veranderen, dan was het verboden. Is het niet opmerkelijk, dat de enige toegestane staatsvorm de democratie is? Probeer maar eens een vereniging op te richten die als doel het afschaffen van de democratie heeft. Dat heet "staatsgevaarlijke aktiviteiten". Daar staan de hoogste straffen op.

Nee, stemmen is een wassen neus. Revolutie is beter.

Pas als de laatste bankier is opgehangen aan de darmen van de laatste politicus, zal de wereld langzaam de goede kant opgaan. Alles is beter dan democratie. Noem maar op: Totale anarchie zowel als militaire dictatuur.

Frank zei

Oh - je hebt in het midden van je posting een zwarte tekst gequoted op je zwarte achtergrond, is dus onleesbaar tenzij geselekteerd..

carecas zei

Frank,

Ik ben het alleen met jou eens als ik dictator worden mag.

Enhance zei

Zondares, wat voor een postitutiebeleid zou jij als insider ideaal zien?

t'Lijkt me een onmogelijke spagaat waar je in komt; anonimiteit van de sexwerkers garanderen terwijl je wellicht wél de echte uitwassen wilt reguleren. (Tenminste, dat zou ik beide als belangrijke punten zien).

Enne Frank, u is maatschappelijk teleurgesteld? Democratie heeft zijn schoonheidsfouten, maar vind ik nog beter dan de geopperde alternatieven.

PeterdeL zei

Ik ben wel benieuwd wat voor reactie je krijgt op je mailtjes. Het grootste probleem is natuurlijk dat geen partij er lekker mee kan scoren, met een duidelijk standpunt hoe ze met prostitutie om willen gaan, zonder aan te sluiten bij de gemakkelijke kretologie over loverboys en gedwongen vrouwen. Ik zie ook niet goed hoe je de bedrijfstak kunt regelen. Iedere bedrijfstak kent veel regeltjes, van de arbeidsinspectie, brandweer, keuringsdienst van waren, en zeker ook van belastinginspecteurs. Daar zal het in de prostitutie ook op uitdraaien zo gauw er meer geregeld gaat worden. Jij hebt het intussen netjes voor elkaar, maar het wemelt natuurlijk nog van de thuisontvangende huisvrouwen, studentes, oosteuropse meisjes die hier even wat geld komen verdienen en wat niet al, die allemaal liefst zo min mogelijk officeel en geregistreerd willen zijn. Misschien functioneert het zo wel het best, in een half geregelde, half gedoogde vorm, daar zijn we in nederland sterk in nietwaar. De meisjes (en de klanten) kunnen hun gang gaan, tenzij er geklaagd wordt uit de buurt, of, zoals op de Wallen, een wethouder zich per ongeluk perse op dit punt in de kijker wil spelen.

Ik houd het komende verkiezingen maar op D66 denk ik, beetje vaag, maar iig voelt zich niet vanuit een of ander vaag moreel besef geroepen om tegen prostitutie op te treden.

O, en voor zover nodig: pubertjes als Frank hierboven zonder enig benul of historisch besef moeten maar gauw eens een boekje lezen over fijne regimes als in Rusland of China. En dan bedoel ik niet eens het Rusland tijdens Stalin (die had erg weinig last van verkiezingen, maar ging toch vrij relaxt om met persoonlijke vrijheid, en de menselijke waarde ), maar de manier waarop Poetin de laatste jaren de oude KGB-methodes in ere heeft hersteld, liegt er ook niet om. En in China zijn er ook heel wat voorbeelden te vinden waarin de "checks and balances" die horen bij een gekozen regering, erg ver weg zijn, en de staat bepaalt wat mensen niet mogen (prostitutie bijvoorbeeld, of onwelgevallig internetten), of moeten goedvinden (vieze fabriken staan er meer in China dan bij Frank in de achtertuin).

Anoniem zei

Oei, 'k heb hier een slecht gevoel over. Lijkt weer de verkeerde kant op te gaan.

Hoop dat VVD en D66 toch voldoende liberaal zijn om gewoon vraag en aanbod hun werk te laten doen. Oftewel de prostitutie als een markt te zien die niet belemmerd moet worden door overbodige overheidsbemoeienis.

Afgelopen jaar vond ik hen juist erg goed bezig met de vraag bij allerlei onderwerpen naar een afweging van kosten en baten. Al die controles op en registraties van prostituees die gewoon hun werk doen is gewoon weggegooid geld. Daar wordt de wereld niet beter van (wel slechter). Mensenhandel etc. voorzover het al voorkomt kan ook met de bestaande wetgeving al worden aangepakt.

Ben benieuwd naar het antwoord op je mails!

Anoniem zei

Mooi stukje tekst. Het grappige (of trieste zo je wilt) is dat het standpunt van de partijen tov prostitutie heel aardig weergeeft hoe ze verder in elkaar zitten.

Helaas zijn eigenlijk alle partijen nooit verder gekomen dan het 'carpe diem' principe. Hier een beetje bezuinigen, daar een beetje subsidiëren, nog een paar loze beloftes als toetje, en het kostje is weer gekocht voor de komende vier jaar.

Alleen de Partij voor de Mens lijkt bereid verder in de toekomst te kijken. Al is de manier waarop ze dat doen is weer volkomen absurd.

Ook bij mij komt de VVD uiteindelijk als minst beroerde uit de bus. Maar meer dan dat is het ook niet. Er is geen enkele partij waarvan ik het idee heb dat ik er het volste vertrouwen in kan hebben dat ze handelen in belang van volk & land.

Mocht je ooit je liggende beroep aan de wilgen hangen, dan wil ik graag een serieuze politieke partij met je oprichten.

Mvg,
Koolteer

Zondares zei

Die zwart op zwart tekst krijg ik niet weg, sorry!!!

Het is echt huilen met de pet op jongens, maar we moeten toch maar kiezen wat we denken dat het minst erge is.

Co Jansen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Co Jansen zei

Anti-prostitutie is aanwezig in elke religie en islamieten zijn helemaal nog in het victoriaanse tijdperk, die beïnvloeden anderen heel sterk. Dus aanvaarden van prostitutie zou een kansje maken bij atheïsten, die zijn wel in de minderheid maar ja het is iets. Door je hier als "anoniem" te presenteren maak je het taboe op prostitutie erger, je bewijst daarmee dat je er niet voor durft uit te komen. Doe ik met mijn schuilnaam ook, maar mijn reacties zijn tenminste aan elkaar te knopen en ik ben mailbaar. Naarmate meer mensen open en bloot prostitutie verdedigen wordt het meer geaccepteerd.
Co.

Anoniem zei

Zou je s willen aangeven, welke harde criteria/regels je toepast op reacties, op basis waarvan je bepaalde reacties weghaalt. Gezien je 'vrije moraal', die ik overigens grotendeels toejuich, zie ik toch dat er soms reacties zijn verwijderd. Ik ben nieuwsgierig naar jouw criteria om te verwijderen/censureren.

R60

Anoniem zei

Oh ik zie nu dat de reactie verwijderd is door de auteur, excuus.

R60