maandag 31 mei 2010

Kijktip

Hier heb ik een kijktip voor je. Het is al een paar maanden oud, maar RTV Utrecht heeft een heel korte docu gemaakt over het Zandpad in Utrecht. Kijk via Youtube! Er zijn nog drie stukjes ervoor, maar deze doet er echt toe.

Ik vind die Sabrina moedig dat ze zich zo laat zien. Ik durf dat niet. Ze is een gewone, heel gemiddelde raammeid. En ik vind dat ze gelijk heeft.

6 opmerkingen:

Enhance zei

Leuke spontane meid en leuk filmpje.

Hoe kunnen die cijfers nu zo verschillend zijn? 90% gedwongen (politie)<> bijna geen dwang('industrie'). Iemand zit met die cijfers te fucken, maar wie en met wat voor belang? Lijkt wel of er verschillende definities gehanteerd worden. Bizar.

Overigens zijn op YT de laatste tijd wat meer inhoudelijke bijdrages over het onderwerp prostitutie verschenen. Dit vind ik een leuke;

http://www.youtube.com/watch?v=2TdEYqOZY_E

Anoniem zei

Het grootste probleem dat ik heb als ik deze verhalen allemaal lees is dat ik altijd hoop dat ik jou tegenkom als ik naar de hoeren ga. Maarja, dat is het paradox aan deze verhalen he, dat gaat toch niet gebeuren. Mocht je ooit van gedachten veranderen, als jij je advertentie op internet zou zetten zou ik wel gelijk bellen haha.

Zondares zei

De cijfers zijn zo verschillend, omdat er heel veel gewoon word verzonnen voor een politiek doel. Er is echt niet veel bekend! De andere kant, dus de industrie, weet ook niks, want die kijken alleen naar hunzelf en dat zullen ze ook zo positief als maar kan doen. Dus er is alleen maar onzin over.

Co Jansen zei

De overheid mag wèl liegen, onder het mom van gedwongen prostitutie bestrijden, de prostituee zelf pakken en de overheid wint tot nog toe helaas.
Co.

Anoniem zei

Ik denk inderdaad dat er verschillende definities van 'dwang' worden gehanteerd.

Aan de ene kant van het spectrum: vraag het het meisje. Geen meisje die toegeeft dat ze onder dwang zit.

Aan de andere kant van het spectrum: de gedachte, er is geen meisje van, zeg 18-23 die denkt, goh ik ga s van bv Roemenie naar Amsterdam, om mezelf te prostitueren.

Het is jammer dat er zomaar een definitie gegrepen wordt, en dan met cijfers wordt gesmeten. Die weer door een (politieke) tegenpartij worden ontkracht. Zo blijven de debatten, discussies en meningsvorming wel erg vaag.

Het is ook een onderwerp waarbij tussen de politieke partijen ook wel enorme kloven gapen. Want dit onderwerp raakt partijen vaak in hun fundament. En daar komt bij dat we er niet zo goed over durven praten. Daarom heb ik ook groot respect voor prostituees die trachten, op welke wijze dan ook, hier wat beweging in te krijgen.

Wat vinden we dwang en wat niet, is denk ik wel een essentiële vraag, die we onszelf elk moeten stellen.

R60

Anoniem zei

Mijn reactie klopt niet:

Aan de andere kant van het spectrum: totale vrijwilligheid voor dit beroep. Maar hoe ziet zo'n vrije keuze er dan uit. We worden allemaal wel op een of andere manier wel beïnvloed in onze beroepskeuze, toch?

R60