maandag 24 mei 2010

Misbruikte mannen

Als je aan seksueel misbruik denkt, denk je aan mannen die meisjes misbruiken. Ik heb het zelf gelukkig nooit meegemaakt, dus ik kan me niet voorstellen hoe erg dat is. Het word wel gezegd dat het iets is dat je je hele leven met je meedraagt. Als ik er me wat bij voorstel, lopen de kouwe rillingen over mijn rug.

In het werk heb ik gemerkt dat er ook genoeg mánnen zijn die seksueel misbruikt zijn als kind. Ik heb geen idee van aantallen, maar ik heb het al vaker meegemaakt. De meeste zijn misbruikt door een man, dus homo-misbruik. Die hebben vaak bi-gevoelens, maar ze zijn niet helemaal op hun gemak. Voor hen is seks vaak een opzoeken van de dominante kant, en willen ze absoluut de baas zijn. Zolang ik maar grip kan hebben vind ik dat goed, maar je moet die mannen wel in de gaten houden.

Je krijgt het te horen, als zo'n man lang genoeg bij je komt. Elke keer dat ze seksuele gevoelens meemaken, komt de herinnering aan het misbruik weer terug. Voor sommige mannen betekend dat, dat ze veranderen in een hoopje ellende. Dan word snikkend aan me opgebiecht wat er is gebeurd. Dan zit je opeens met een klant die net nog de bink uithing, en nu verteld dat hij in zijn kont werd gepakt door zijn vader.

Ik weet dan niet wat ik moet doen. Hij heeft me net ingehuurd om hem te bevredigen, en nu ligt hij emotioneel kapot te gaan. De eerste keer dat het me overkwam zat ik er een beetje dom bij. Nu weet ik dat het beste wat je kan doen is om hem lief te knuffelen, en naar hem te luisteren, totdat de tijd voorbij is en ook hij moet gaan. Soms slaat zijn bui weer opeens om, en wil hij verder gaan met de seks. Dat is natuurlijk ook gewoon goed, maar het komt heel raar over. Je weet nooit wat het deze keer moet zijn.

Ze zijn vermoeiende klanten, want ze kunnen er meestal niks van, en ze zijn bezig om zichzelf de hele tijd op te peppen dat ze de baas zijn. Ik vind dat natuurlijk prima, maar ze overdrijven het zo dat het me irriteerd. Ik denk dat ze naar mij komen omdat ze seks móeten, niet om te genieten. Dat vind ik eigenlijk een beetje zonde, want dan kan je wel elke meid nemen, dan waardeer je me niet.

Je moet niet te hard schrikken, want dan gaan ze zich schamen en komen ze nooit meer terug. Dat is niet alleen slecht voor de zaken, het is ook heel zielig voor zo'n man. Hij heeft een probleem. Die schrik die je dan hebt, zorgt ervoor dat hij voelt dat hij er niet over màg praten. Dat is een extra slecht gevoel wat hij dan aan me overhoud, en dat wil ik niet laten gebeuren.

Er zijn zelfs mannen die als jongen door een vrouw zijn misbruikt. Vaak is dat door hun moeder. Die mannen zijn er net zo erg aan toe als de mannen die door mannen zijn misbruikt. Ze hebben het heel moeilijk bij hun relaties met vrouwen. Ze zijn nog steeds hetero, dus ze vallen wél op vrouwen. Ze kunnen alleen niet omgaan met seksuele situaties met vrouwen. Vaak komt het verhaal er dan wat later uit, maar je kan het al snel zien als je ervaring hebt.

Die mannen zijn meestal niet gedwongen door ze beet te grijpen, zoals mannen doen. Vrouwen zijn daar veel geniepiger mee, dat gebeurd op het emotionele nivo. Sommigen van die mannen weten niet eens of ze het nou vrijwillig deden, en daar zitten ze mee. Je kan ze gerust proberen te stellen, maar dat nemen ze niet. Ze hebben heel rare ideeën over wat seks met vrouwen inhoud, en daar moet je mee om kunnen gaan. Ze kunnen niet tegen verleiding.

Het is natuurlijk verschrikkelijk dat zulke dingen gebeuren, maar ik ben geen psycholoog. Ik kan niet eraan beginnen om die mannen allemaal te helpen met hun trauma. Ik kan wel proberen om mijn diensten te verlenen, op zo'n manier, dat ze er het meeste aan hebben. Ik heb goede tips van een oudere collega gekregen over hoe je dat doet. Je kan het heel geraffineerd doen zoals zij, maar ik heb daar niet genoeg handigheid voor. Ik heb geleerd dat je heel direct moet zijn met die mannen. We gaan nu pijpen, we gaan nu neuken, sneller, langzamer. Daar reageren ze heel goed op. Naar de verhalen over hun verleden luister ik ook wel, maar dan schakel ik gewoon een beetje uit. Ik kan er tóch niets mee.

Als je ze te anders gaat behandelen dan andere mannen, lopen ze weg. Bij sommige vind ik dat wel een goed idee, want veel vn die mannen zijn gewoon teveel werk. Andere zijn juist fijne klanten, en die wil je graag houden. Je kan het niet negeren als ze er eenmaal mee zijn gekomen, maar het moet wel duidelijk blijven dat ze bij je komen voor een nummertje. Alles wat zíj erbij denken, is van hun. Je moet het weten, enje kan er soms mee spelen om ze hitsiger te maken, maar het is niet dat waarvoor ze bij me zijn.

Sommige van die mannen kùnnen het ook heel goed. Dan heb je hem net aangehoord over zijn misbruikverleden, en dan merk je dat hij het echt heel goed geleerd heeft. Dan moet je vooral niet zeggen dat hij er toch nog wat aan gehad heeft, want dat valt dan niet goed. Misbruik is slecht, maar sommige van die mannen leren er wel van om een fantastische minnaar te zijn. Het is wel jammer dat juist die mannen, er zelf zo weinig van kunnen genieten.

Als klant zijn ze net ietsje meer werk, maar ze zijn wel vaste klanten. Sommige zijn zelfs heel goed in bed, als je ze aan het werk krijgt. Ik accepteer ze dus gewoon. Ik weet wel dat sommige andere vrouwen ze te vreemd vinden. Ze zijn ook wel raar, je merkt dat er iets mis is met die mannen. Ze kunnen er zelf ook niks aan doen. Je kan het niet negeren, maar ik ben geen psychiater. Dus ik doe mijn dienst, maar ik ga geen psychiater spelen. Ik vind het erg jammer voor ze dat het gebeurd is, en ik hou er rekening mee. Maar ze krijgen bij mij alleen waar ze me voor boeken.

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Indrukwekkend. Denk dat je het goed aanpakt. Jij levert jouw dienst waarbij je wel met hen meevoelt, maar daarin niet te ver gaat. Schept duidelijkheid. Nu maar hopen dat ze beseffen dat er ook dienstverleners zijn voor geestelijke gezondheidszorg. En dat ze daar ook heen durven gaan. Net zoals ze jou al durven inhuren voor jouw type dienstverlening.

Anoniem zei

Je hebt gelijk, jij kan er inderdaad niets mee - met hun problemen. Ik denk dat je de juiste houding hebt. Ik kan me voorstellen dat het wel zwaar is soms!

M.

MisSin zei

Ik denk dat je het goed aanpakt, je houdt er rekening mee maar tot op zekere hoogte. Jij moet het van je af kunnen blijven zetten. Het is hun probleem en jij kunt begripvol zijn maar je bent idd geen psychiater/psycholoog of maatschappelijk werkster. Als ze dat soort hulp willen moeten ze naar iemand anders bij jou komen ze voor een andere dienst.

Unknown zei

Hoewel het verlangen naar sex als een endogene emotie wordt beschouwd -zoals het verlangen naar eten en drinken- is het bewonderenswaardig dat die mannen het gevecht met hun strikte controlemechanismen aangaan. Goed voor hun, en ook goed van jou dat je het signaleert en ruimte voor biedt...

Unknown zei

Dat vrouwelijke daders doortrapter overkomen heeft er volgens mij mee te maken dat met een niet opgewonden man moeilijk sex te bedrijven is.

Vrouwen 'moeten' dus wel het emotioneel spelen en zo verleiden dat die man een stijve krijgt om penetratie plaats te laten vinden.

Kan me voorstellen dat een man in verwarring komt als hij in zo'n situatie stijf wordt. Geen wonder dat die mannen vrouwelijke verleiding niet goed meer kunnen verdragen.

Anoniem zei

En wederom een taboe bespreekbaar gemaakt.

Complimenten.

de escort

Anoniem zei

Weinig reakties hier deze keer, maar het is dan ook een onderwerp waar je stil van wordt, ik wel in ieder geval.

groet,

HL 69.

Zondares zei

Ja, het is een moeilijk onderwerp. Maar het is wel iets waar ik elke paar maanden wel een keer te maken mee krijg.

Pieter zei

Je kan er niets mee en je hoeft er ook niets mee. Aanhoren is genoeg, hoef je geen psycholoog voor te zijn.
Verwijs eventueel naar hulpverleningsinstanties. Dit soort problemen is ook onderdeel van je vak, zonder dat je ze hoeft op te lossen. Als je constateert dat een klant een SOA heeft, verwijs je hem ook naar de huisarts, neem ik aan.

Zondares zei

Ja, maar waar verwijs ik zo'n man dan naar?

Unknown zei

Is er op internet geen zelfhulpgroep/forum te vinden met dit als onderwerp? Gezien de frequentie waarin jij het tegenkomt zou je denken dat de het probleem vrij aanzienlijk is.

Anders kun je misschien een keer bij de dokter of GGD vragen waar je eventueel deze mannen naar toe kunt verwijzen.

Anoniem zei

Wij zijn bij jouw even op een anoniem plekje waar we ons geheim kunnen vertellen. Soms volgen we al jaren therapie, maar durven we dat daar niet te vertellen. Erg triest. Zelf vertel ik dat nooit, maar ik kan het me voorstellen. We duiken weer even terug naar iets dat "niet mag"...

Anoniem zei

Ik ben ook zo'n man. Vijfenvijftig jaar alweer. Vanaf mijn vijfde ben ik misbruikt door mijn vader en moeder.

Het is voor ons heel moeilijk om therapie te vinden die ons serieus neemt. Vooral als je door een vrouw bent misbruikt. Ik heb geprobeerd homo te worden, omdat dat minder gecompliceerd zou zijn. Maar je blijft vrouwen nodig hebben.

Als het vrouwen overkomt, worden die makkelijk a-seksueel. Dat is voor mannen niet weggelegd. En als je met seks te maken krijgt, komt er altijd wat van het misbruik terug. Dat is iets wat niet te stoppen is. Je draagt het mee.

Anoniem zei

Ik dacht deze link kan wel handig zijn voor misbruikte mannen: http://www.oprah.com/pressroom/Historic-Discussion-with-200-Men-on-Molestation_1

het is een uitzending van Oprah waarin 200 volwassen mannen toegeven dat ze seksueel misbruikt zijn geweest als kinderen.

Dit is zo'n taboe onderwerp vooral voor mannen. Ik wil alleen maar tegen ze zeggen dat het niet hun schuld is en dat ze hulp moeten gaan zoeken. Het hoeft je leven en je relaties niet te beïnvloeden als je het maar kan verwerken en dat kan het best professioneel.

En nog belangrijker je bent niet alleen. Dit gebeurt dus supervaak maar helaas praten wij er als een maatschappij niet vaak genoeg over.

Anoniem zei

Sorry hier is de directe link :

http://www.oprah.com/showinfo/A-Two-Day-Oprah-Show-Event-200-Men-Who-Were-Molested-Come-Forward_1

http://www.oprah.com/showinfo/First-TV-Interview-Tyler-Perry-Speaks-Out-About-Being-Molested_1

Unknown zei

In mijn seksfantasieën word ik door vreemde vrouwen verkracht, erg tegenstrijdig dus met de praktijk. Als het je ouders zijn, in de praktijk, maakt dat veel verschil, zij zijn het nooit in mijn fantasie.
Co.