donderdag 19 april 2012

Nieuwsuur

De aflevering van gisteren van Nieuwsuur ging onder andere over een politieactie tegen hotelprostitutie. Voor het gemak noemen ze het maar illegale prostitutie. In werkelijkheid is het niet zo duidelijk wat er nou illegaal is aan een prostituee en een klant die elkaar in een hotel ontmoeten. Je mag het hotel niet als seksinrichting gebruiken, maar als de klant je als escort ontvangt in een kamer is er niets onwettigs.

De actie hield in dat de politie nephoeren en nepklanten naar snelweghotels stuurde, om daar te doen alsof ze hun werk daar deden. Ze deden dat om te kijken of de hotelmedwerkers de lokhoeren zouden verklikken. Dat zijn ze niet verplicht, maar er is een soort vrijwillige prostitutiebestrijding in de horeca afgesproken.

Het bleek dat de medewerkers wel wat beters te doen hadden. Dat een meisje met een buitenlands accent, in een zakenhotel, handdoeken en condooms gebruikte, had gemeld moeten worden.

Voor straf hebben ze dus de logo's van de hotels even goed in beeld gebracht, en werd er ook maar even gedaan alsof het vooral te doen was om illegále prostitutie, en de link naar mensenhandel werd natuurlijk ook even gesuggereerd. De politie heeft niets beters te doen, kennelijk.

Dit is nieuwsuur dat zich laat gebruiken om de hotels maar even onder druk te zetten nog meer mee te doen met de heksenjacht. Dit is de politie die hun krachten inzetten om een niet bestaand probleem op te kloppen. En dit is weer wat meer de prostitutie wegdrukken naar steeds grijzere plekken.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is momenteel alleen maar een heksenjacht.


Dit is een youtube filmpje van de wallen:

http://www.youtube.com/watch?v=gfFzCDIQ_a8&sns=fb

Met zulk soort acties proberen ze echt tot het volk door te dringen, het word volgens mij echt menens, dit is een heksenjacht, en het word alleen maar erger. Dat het zelfs op publieke plaatsen gebeurd, de invallen van de afgelopen dagen, dat van die hotelcontrole.

Zondares? Ik denk dat er aardig wat prosituees op je site lezen, en viavia kun je een hoop bereiken, kan er niet iets van een petitie oid gestart worden? Wij zitten ook niet in het salaris van de politicus!

Eleonore zei

Waar gaat het heen? De ene maatregel na de andere blijft maar komen, de media zijn kritiekloos, de mensen in de reacties op de media ook, en jij bent de enige die het anders laat zien. Ik zet zoveel mensen als ik kan aan om jouw blog te lezen, maar het is ook maar een druppel op een gloeiende plaat. Hoe kunnen we actie ondernemen?

Zondares zei

Soms voel ik me heel eenzaam op het grote internet, want er is zo weinig te vinden wat het met me eens is. Wat ik kan vinden komt vooral uit het buitenland. Kon ik maar meer mensen bereiken!

Anoniem zei

whatever.

Unknown zei

Het onderwerp seks is taboe, dus prostitutie is helemaal erg, zoals jij vroeger ook dacht. Krijg maar eens geaccepteerd dat neuken normaal is.
Co.