dinsdag 24 november 2009

Raad van State

Ik weet niet wat de Raad van State nou precies ìs, maar ze hebben in ieder geval meer gezond verstand dan de ministers. Ik lees hier in de Pers dat ze hetzelfde bedacht hebben bij de nieuwe wet als ik. Ik heb al in mijn oude boekjes van Maatschappijleer gezocht, maar daar staat niet in wat de Raad van State is, en of ze de wet kunnen tegenhouden. Ik hoop maar dat het goedkomt.

7 opmerkingen:

Peter zei

Ze kunnen (helaas) geen wetten tegenhouden. Het is slechts een adviserend orgaan.

Anoniem zei

Vergeet het maar. De Raad van State kan oordelen, maar dit is maar een advies. Daar heeft het kabinet geen boodschap aan.

Anoniem zei

Als het niet uitmaakt wat de raad van state doet, zou hij er niet zijn.

Anoniem zei

Het is een adviserend orgaan, maar wel degelijk met enige invloed. Het kabinet dient het wetsVoorstel in en de tweede en eerste kamer gaan erover stemmen. De leden van de tweede en eerste kamer zullen wel degelijk het advies van de Raad van State mee laten wegen.

Meer info hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Raad_van_State_%28Nederland%29

Anoniem zei

Het is niet zomaar een adviescommissie, maar het is nog steeds een commissie zonder vetorecht. Als het kabinet het er echt doorheen wil drukken, gaat dat zonder problemen lukken.

Dit is een politieke kwestie, het heeft niets te maken met de praktische zaken die de RvS aankaart.

Anoniem zei

De prostitutie is al eeuwen de zondenbok. Daar komt geen verandering in. Vroeger waren het de Christenen die het deden, nu zijn het de Christenen die het doen. De PvdA doet lekker mee.

Co Jansen zei

Die raad geeft goede argumenten voor iedereen om zich te verzetten tegen het wetsvoorstel, zelfs nog nadat het angenomen zou zijn. Die argumenten zijn ook te vinden op:
http://goo.gl/x8cQO (=de archieven van de Raad van State.)
Co.