maandag 23 november 2009

Naar de dokter

Als prostituee moet je op je gezondheid letten. Je hebt andere problemen, en je hebt andere oplossingen nodig dan andere vrouwen. Je hebt veel meer partners dan andere vrouwen, en hoewel je condooms gebruikt, heb je toch kans op SOA. Je hebt ook problemen met heel veel gebruik van je anus en vagina, vooral als je er nog niet mee om kan gaan.

Ik heb al flink wat dokters gehad, en de dokter die ik nu heb is de beste. De huisarts die ik had toen ik net begon, was helemaal niet blij met mijn keuzes. Toen ik haar vertelde wat ik deed, werd ze heel afstandelijk, en begon allemaal onzin te vertellen over de omstandigheden waarin ik werkte. Ze was er niet vanaf te krijgen dat ik gedwongen moest zijn, of met een loverboy werkte. Ik kon niet met haar praten, en zo konden we niet verder.

Ik ging daarna naar de GGD voor mijn tests, en die waren veel fijner. Maar die zijn weer geen huisarts, dus ik kon alleen maar testen. Ik vroeg voorzichtig naar andere diensten, en legde uit dat ik bij de huisarts niet terecht kon. Ze adviseerden me dat ik een andere huisarts kon zoeken. Dat heb ik uitgesteld, maar ik heb het toch gedaan na een poosje.

Ik heb de volgende huisarts meteen gevraagd of ze okee was met prostituees, en ze was er professioneel over. Toen ik eenmaal een poosje bij haar was, kon ze me niet genoeg helpen. Ze was niet ervan te overtuigen dat je als prostituee andere zorg nodig hebt. Dat heb je af en toe wel, dus ook bij die ging ik toch maar weer weg.

Als prostituee heb je snel last van darmklachten als je veel spoelt. Je moet daar wel op de goede manier mee geholpen worden, want laxeermiddelen werken niet tegen het probleem dat je hebt. Het is voor hoeren ook belangrijk om op de hoogte te zijn van alle SOA, dus niet alleen testen op de SOA die het meeste voorkomen. Er zijn dus ook meer problemen met schaamlippen. Als een vrouw een klein scheurtje heeft, laat de dokter dat meestal gewoon zo. Bij een hoer is dat een probleem dat je niet vol kan houden. Het moet dus aangepakt worden.

Bij de derde huisarts was er ook zo'n probleem, en zo ging ik even door. Ik heb zelfs in de buurt van de Wallen een dokter gevonden die veel ervaring met hoeren had. Ik dacht dat ik daar goed zat, maar die was alleen maar bezig met SOA, en heel basic zorg-dingen. Als ik de zorg wou die ik van een huisarts verwacht, kreeg ik toch niet wat ik zocht. Ik heb na een hele lange tijd pas een dokter gevonden, helemaal in West, en daar ben ik bij gebleven.

Het was een man, dus ik was al bang dat hij vrouwenproblemen niet zou begrijpen. Ik was een beetje voorzichtig met hem vertellen dat ik prostituee was, want ik wist niet hoe hij zou reageren. Hij was een beetje wantrouwig, maar hij bleef wel positief. Toen hij inwendig onderzoek wou doen, deed hij dat eerst met zijn vinger en toen met een plastic eendenbek. Ik ben gewend dat die dingen van ijzer zijn. Deze plastic eendebek had ik even in me, en toen hij zich omdraaide kneep ik per ongeluk even samen.

De eendenbek knapte, en ik had meteen een nare snee in mijn vagina. Ik was best een beetje boos op hem, want zo'n plastic ding is gewoon dom. De volgende klapte ook meteen. Ik heb daar excuses voor gehad. Bij mijn eerste bezoek was ik dus meteen al gewond door de dokter.

Hij was daarna wel heel behulpzaam, en als ik iets nodig heb, dan doet hij dat gewoon. Hij gaat met me in overleg. Hij veroordeeld me niet, maar hij begrijpt wel dat ik ander soort zorg nodig heb. Ik kan bij hem terecht. Meestal vraagt hij aan mij wat ik nodig heb, en dan legt hij uit wat we voor keuzes hebben. Dat werkt fijn samen. Hij maakt zich ook zorgen om mij, maar dat is om medische oorzaken, en niet omdat hij het moreel verkeerd vind.

Hij schrijft me voor wat ik nodig heb, en hij belt even van tevoren met de specialist om te weten dat hij me goed zal helpen ook al ben ik een hoer. Dat soort dingen heb ik nodig, dan vind ik het niet erg om de ring rond te moeten rijden voor een bezoekje aan de dokter.

EDIT: Tegenwoordig is de GGD zo betrouwbaar niet meer.

15 opmerkingen:

Frank zei

Damn! Jij maakte dus nogal wat stuk met je vagina!

Pieter zei

Wat een fantastisch onderwerp voor een college sociale geneeskunde voor studenten medicijnen!

Anoniem zei

Jij hebt de samenleving met flink veel ziektekosten opgezadeld. Hoe ga je dat terugbetalen?

Of ga je het gewoon aan ons overlaten, die wel gewoon bijdragen aan de samenleving?

B zei

@anoniem

wat jank je, ze betaald toch belasting! Waarschijnlijk heeft ze ook gewoon een zorgverzekering!

Zij houd mogelijke verkrachter van straat, en wat heb jij zoal gedaan?

Precies.. dus mond houden :)

Anoniem zei

+1 voor B

Anoniem zei

Een goede dokter die begrip heeft voor de situatie en voor het werk dat je doet is inderdaad een must. Plezierig dat je die uiteindelijk ook gevonden hebt.
Jouw verhaal sluit ook wel aan bij mijn eigen ervaring. Zelf bezoek ik al vanaf mijn 20e prostituees. Ik neuk eigenlijk altijd safe, en toch is dat ook wel 's mis gegaan. Vandaar dat ik me regelmatig laat checken bij m'n huisarts. Die weet ook van m'n leven als prostituant, maar hij heeft daar gelukkig geen waarde-oordeel over. Dit in schril contrast met de dokter die ik had toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde. Toen ik hem ooit terloops vertelde dat ik een mogelijke soa (die later gelukkig geen soa bleek!) wellicht had opgelopen bij een sekscontact in de hoerenbuurt, keek hij me misprijzend aan. Toen volgde er nog een hele preek over de gevaren van betaalde seks. Maar dat het daarbij ook erg LEKKER is, kwam niet over z'n lippen.

Anoniem zei

Misgegaan? Heb je geslachtziektes gekregen ondanks dat je het safe deed?

Anoniem zei

Hierbij het antwoord op de vraag van de vorige schrijver:

Nee, ik heb nooit een geslachtsziekte opgelopen. Niet privé, en ook niet bij een prostituee.
Met 'misgegaan' bedoel ik dat ik twee keer heb meegemaakt dat het condoom is geknapt. Dat is voor mij dan een reden om me te laten controleren.
Ook heb ik wel eens iets gehad dat op een soa leek, maar dat achteraf een allergische reactie bleek te zijn.
Overigens zijn er echt wel soa's waartegen zelfs 'safe seks' geen bescherming biedt. Denk maar aan schaamluis of genitale wratten.
Maar gelukkig heb ik nooit iets opgelopen.

Zondares zei

Een dokter moet zich bezighouden met het welzijn van de patient, en hij mag me best vertellen over risico's die ik loop. Hij mag alleen niet gaan oordelen. Dat is voor sommige dokters niet zo belangrijk als voor mij, en ik denk dat hoerenlopers ook best zoiets van hun dokter mogen verwachten.

Anoniem zei

Een verwoestende flamoes heb jij!

Anoniem zei

en wat doe je met een snee in je vagina, wat is de remedie?
want dat is wel hadig zulke tips met anderen te delen..

Zondares zei

De remedie is er niet, je moet gewoon een week wachten totdat je weer veilig kan neuken.

Anoniem zei

Hoi Zondares, een late reactie op een 'oud bericht' maar hopelijk lees je het alsnog. Kun je misschien iets meer uitwijden over de darmklachten die je hebt over gehouden van het dagelijks anaal spoelen? Zelf spoel ik namelijk sinds enige tijd ook dagelijks, en ik vraag me af wat voor risico's hieraan kleven. Op internet lees je weinig concrete informatie, en de informatie die ik wel kon vinden betreft grote hoeveelheden water, terwijl ik maar met een klein spuitje spoel. Ik zou het enorm prettig vinden als jij er iets meer vanuit jouw ervaring over kunt vertellen!
Bedankt!

Zondares zei

Het zijn vooral krampen en irritatie. Als ik een dagje niet spoel, voel ik steken in mijn zij en mijn buik. Mijn dokter waarschuwd me voor vitamine-tekort omdat ik het niet goed opneem, dus hij wil dat ik pillen neem met extra vitamine.

Co Jansen zei

Een bewijs dat je harder met je kut kunt knijpen dan andere vrouwen, ik krijg er een stijve van.
Co.