donderdag 26 november 2009

Hoe kwam ik ertoe

Toen ik nog een klein meisje was, wist ik niet eens of hoeren wel echt bestonden. Ik kende het wel als scheldwoord, maar ik dacht dat het meer iets uit de films was. Ik kreeg mijn ideeën van mijn omgeving, dat hoeren slecht waren enzo. Ik heb nooit haat tegen hoeren gevoeld, maar ik kreeg wel mee dat het slechte mensen waren.

Ik ben niet zo iemand die altijd een fantasie over de prostitutie heeft gehad. Ik was toch al laat met seks echt interessant vinden. Ik was natuurlijk wel heel nieuwsgierig, maar ik voelde nog niet de geilheid als meisje. Ik deed aan vriendjes en seks omdat het interessant was, en omdat ik liefde voelde, en omdat het zo hoorde als je een vriend had.

Ik was laat met ontmaagden, en ik heb mijn eerste vriendje snel uit het oog verloren. Met hem was seks alleen om de liefde, en ik heb er nooit echt van genoten om de seks. Als we hadden geknuffeld was het voor mij net zo fijn geweest. Ik wilde wel met hem vrijen, maar niet voor de lust en de geilheid. Die voelde ik niet eens zo. Toen mijn eindexamens eraan kwamen, kon ik minder met hem afspreken en zijn we elkaar uit het oog verloren. Direct na de examens ging ik me voorbereiden op mijn studie, en ik kwam ergens anders terecht dan hij.

In de collegebanken kwam ik een jongen tegen die net zo'n liefde werd als mijn eerste, en waarmee ik ook heel lang gewacht heb voordat ik met hem vrijde. We hebben maar een paar keer geneukt. Dat was ook alleen voor liefde. Meestal deden we niet meer dan zoenen, want hij was heel voorzichtig met me.

Ik kwam in contact met politiek, en ik werd uitgenodigd bij vrienden in een kraakpand. Ik zag dat ze eigenlijk lekkerder woonden dan ik bij mijn kamer uit de privé-sector, en ik was al heel snel kind aan huis. Ik deed mee met protesten, en ik vond het kraakwereldje fantastisch. Ik was heel erg betrokken met dierenleed, en ik heb ook wel meegedaan met protest-acties van dierenactivisten.

Als mensen het over krakers hebben, dan denken ze dat alle krakers hetzelfde zijn. Er zijn heel veel verschillende groepen en soorten die kraken, en er zijn er best veel waar ik niet mee om wou gaan. Ik ging vooral om met de feministen, de kunstenaars, en de dierenactivisten, en dat waren verschillende groepen. Als je je met verschillende groepen bemoeid, dan krijg je nergens echt veel contact mee. De echte hardcore krakers, die het doen als levens-invulling, daar had ik niet zoveel mee te maken. Ik woonde gewoon graag gratis in een woongroep.

Bij één van de groepjes waar ik mee omging, merkte ik dat de vrouwen die het meest serieus werden genomen, seks hadden met wisselende leden van hun kliekje. Er was een soort idee van samen delen, en dat gold ook voor seks. De relaties waren voor mij heel onduidelijk, het leek alsof alle vrouwen het met alle mannen deden. Dat was niet echt zo, maar er werd wel heel vrij met seks omgegaan. Dat vond ik toen, nu kan ik wel zien dat het niet zo vrij was. Er was eigenlijk best wel veel jaloezie. Vooral door alcohol kwamen mensen bij elkaar in bed terecht.

Ik deed daar niet aan mee. Ik werd wel verliefd op een man, maar die deed het met elke vrouw van de groep die wel zin had. Ik voelde me buiten spel staan, maar ik had geen kwade gevoelens voor die vrouwen. Ik ging anders met seks om, maar omdat ik om me heen niet meer de hele tijd de boodschap kreeg dat trouw moest, was ik het zelf minder belangrijk gaan vinden.

Ook op college, als ik daar kwam tenminste, hoorde ik van de andere meiden dat je op onze leeftijd wel verwacht werd seks te hebben, anders bleven de jongens niet meer geïnteresseerd. Dat was voor de meeste meisjes geen probleem, die wouden het zelf ook wel. Sommige wouden een vaste relatie, met de trouw die daarbij hoort, andere deden het gewoon wanneer ze zin hadden met losse jongens. Dat was nieuw voor mij toen ik net begon met studeren. Ik wist natuurlijk wel dat het kon, maar het was nieuw dat "nette meisjes" dat deden.

In het begin van mijn studietijd had ik me wel sociaal ontwikkeld, maar ik was nog steeds een dorpstrut als het om seks ging. Ik ging nu om met mensen met een heel andere seksuele moraal dan ik eerder had ontmoet. Vooral in die kleine krakers-communes ging seks gewoon rond als een pretsigaret. Mijn eerste liefde in de krakerswereld liep ik als een kuikentje achterna, terwijl vrouwen die seks met hem wouden, dat gewoon kregen.

Hij was onbereikbaar voor mij, dat snapte ik wel na een poosje, en ik kreeg een relatie met weer een andere jongen. Met hem had ik sneller seks, maar het was wel dezelfde soort seks als ik altijd deed, waarbij gevoelens van liefde en samenzijn het enige waren waar ik oplette. Ik was saai in bed, want ik dacht dat liefde genoeg was en het altijd wel goed was. Precies zoals heel veel vrouwen. Ik weet dus best hoe die vrouwen denken, maar ik kan het niet begrijpen dat ze daarin blijven.

Er kwamen in het krakerswereldje veel buitenlandse krakers langs, en sommige daarvan waren een soort halfgoden. Ze hadden dingen gedaan die de meeste mensen niet durfden. Dat gaf ze veel respect. Ik werd voorgesteld aan een aantal van die mannen, en ik vond ze meestal te fanatiek, ik voelde me niet op mijn gemak.

Op een avond had ik met nieuwe gasten gezeten, we waren met zijn allen aan het loungen, en een van de mannen zoende me opeens. Ik was dat wel gewend, en ik weerde meestal af, maar deze keer had ik daar geen zin in en ik liet het gewoon toe. Misschien willen jullie wel weten waarom, maar ik weet het zelf echt niet meer, en ik zit er al de hele tijd over te denken.

Er waren nog andere vrouwen die contact met hem zochten, maar hij was met mij bezig die avond. We zijn diezelfde avond nog met elkaar naar bed gegaan. Ik was het zat om sociaal er niet bij te horen, en dit was eigenlijk best leuk. Hij was niet goed in bed, eigenlijk een super-eigengeiler, maar voor het eerst was ik zelf geil. Het was niet heel sterk, maar ik had het nog nooit eerder zo gevoeld. Als ik als tiener geilheid begon te voelen, werd ik onrustig en ik kon er geen uitweg voor bedenken, dus dan ging het snel over en voelde ik me gefrustreerd. Als ik masturbeerde, werd ik ook altijd te onrustig en maakte ik het nooit af.

De combinatie geil en seks was toen voor het eerst, en ik dacht dat het aan die man lag. Ik deed nog steeds niets, omdat ik nog helemaal niets geleerd had, maar ik genoot wel. Zonder de liefde die me afleidde, had ik opeens veel meer aan de seks. Het was de eerste beurt die lekker seksen was. Het was een heel verwarrende ervaring. Ik had bij seks andere dingen in mijn hoofd, en dat het zo kon voelen, dat wist ik dan niet.

Ik was niet zo spannend in bed, en de volgende dag was hij niet meer geïnteresseerd in mij. Hij had een jonger meisje gekozen om achteraan te zitten. Ik was best wel gekwetst, maar dat was omdat hij mij geen aandacht gaf. Pas toen ik praatte met de andere vrouwen hoorde ik dat ik ook gekwetst moest zijn omdat hij niet trouw was. Ik begreep dat niet, want we hadden toch geen relatie, en we hadden zomaar seks gehad. Ik vond toen al niet dat hij dan meteen trouw moest zijn.

Die avond heb ik wel laten zien dat ik niet op hem zat te wachten, door met een andere man mee te gaan. Het was er zomaar eentje die niet eens heel erg bij de groep hoorde, maar hij hing vaak bij ons rond. Ik heb hem ook geneukt. Bij hem had ik dezelfde soort ervaring, en ik ging er toch maar eens serieus over nadenken.

Al heel snel kreeg ik nog een wijze les, want ik was zwanger. Ik had het met vriendjes altijd met condoom gedaan, en hier deden de meeste dat niet. Deze twee mannen had ik zonder condoom laten gaan, omdat ik er gewoon domweg niet op had gelet. Ik voelde het verschil niet eens. Condoom was iets waarvan ik dacht dat de man het wel zou doen, en ik liet ze maar.

Ik had er vanuit mijn achtergrond veel problemen mee, want ik was erg anti-abortus. Toen ik in de groep kwam met mijn probleem, vonden zowel de mogelijke vaders als de andere uit ons kleine kringetje, dat ik het moest laten weghalen. Ook de vrouwen waren daar heel fel in. Ik werd flink onder druk gezet. Er gingen er twee met me mee naar de abortuskliniek.

Ik heb het weg laten halen, ondanks hele sterke emoties. Ik heb het hele proces heel bewust meegemaakt. De kliniek gaf me heel veel gelegenheid om na te denken, en om het niet te doen op elke stap. Toen ze doorhadden dat mijn vriendinnen me duwden naar een abortus toe, werd ik alleen gesproken in een behandelkamer.

De dokter was streng, maar wel heel vriendelijk, en hij heeft me zelf tot een besluit laten komen. Ik was eraan begonnen omdat ik zo onder druk stond, maar bij hem in het kantoor heb ik zelf beslist dat het beter was. Ik heb de abortus met veel pijn doorgemaakt, maar ik was tenminste wel zeker dat ik de goede keus had gemaakt.

Het word een veel groter verhaal dan ik eigenlijk wou schrijven. Er moet weer gewerkt worden, ik ga op maandag wel weer verder!

14 opmerkingen:

Frank zei

Ik leid hieruit af dat er zelfs voor preutse, frigide vrouwen die seks niet interessant vinden nog hoop is.

Anoniem zei

Hallo "Zondares",

Je legt je ziel echt bloot in dit verhaal en dat vind ik heel knap dat je dat kunt ondanks dat je een soort van anoniem bent.

Ik ben benieuwd naar het vervolg want nu wordt waarschijnlijk duidelijk hoe een normale vrouw zoals jij in de prostitutie terecht komt of er voor kiest.

groet,

HL 69.

Anoniem zei

Je geeft je nu inderdaad bloot en ik merk toch dat je ergens wel spijt hebt van deze beslissing en het je enorm zwaar is gevallen. De periode na deze ervaring zou ik ook graag lezen. Hou je het na de abortus hebt ervaren. Mijn vrouw was twee jaar gelden onverwachts zwanger geraakt en we hebben het ook overwogen, maar we konden het niet. de keuze was erg zwaar voor je, zeker omdat er geen liefde was tussen jou en de twee mannen. Ik vind je erg eerlijk en oprecht. ga je zoo,

Dyral, een fan

Anoniem zei

Leuk om het krakerswereldje zo weer eens te zien. Ik was ook een poosje vaste gast op krakersfeesten, en dat was net zoals je schrijft. Niks leuker dan een krakersmeid in bed.

Anoniem zei

Jeetje, je legt inderdaad wel je ziel bloot. Dapper! Ben benieuwd naar het volgende gedeelte.

M.

Bob zei

Toch vindt ik het raar dat iemand die mee gaat demonstreren voor dierenrechten een abortus laat doen.
Ik ben zelf een veehouder en stoor mezelf wel eens aan mensen die zonder dat ze daadwerkelijk weten hoe het in de dierensector in Nederland aan toegaat. (ik vraag me af of bijv Zondares wel eens ooit op een boerderij is geweest)
Let wel ik wil niemand dwingen om vlees te eten maar ik het vindt het gewoon niet terecht dat een klein groepje dierenactivisten wel vindt om mensen te "verbieden" om vlees te eten. De dierenactivisten proberen altijd hun gedachtengoed op een soms agressieve manier door te drukken.
Ik kan het mezelf trouwens wel voorstellen dat Zondares een abortus heeft laten plegen en dat wil ik dus niet veroordelen.
Ik merk vaak dat mensen het beroep van hoer niet begrijpen en het afschuwelijk vinden wat ze doen en het liefste willen verbieden. Dit terwijl ze helemaal niet weten waar ze over praten
Dat gevoel heb ik ook vaak in mijn beroep en toevallig scheelt het maar 1 letter (Boer).

Groetjes,

Bob

krullie zei

Hi

Ik volg je blog al tijdje en bewonder je open en eerlijke manier van schrijven over prostitutie. Een manier van schrijven die vooroordelen wegneemt.
En wat blijkt nu.. we hebben de zelfde oorsprong. Ik heb ook tien jaar in kraakpanden gewoond, in woongroepen. Veel aan axies meegedaan en lol gehad! Het heeft mij voor groot deel gevormd tot wie ik nu ben. Maar jou ervaring met kraken en sexualiteit is heel anders. Ik dacht dat er in de kraakbeweging een soort vrije liefde zou zijn maar het was soms preutser dan de paus. porno, prostitutie, flirten alles was sexisties. De vrouwen kleedden zich ook als mannen. Soms was er een meisje die sexueel wel vrij was en daar ging dan de hele sien min of meer stiekum overheen. Maar over het algemeen gaven veel mensen in de kraakbeweging me het gevoel dat ik als man zowiezo niet deugde. Dit is de laatste jaren door veel studenten in kraakbeweging wel verandert. En ook omdat de kraakbeweging wat minder dogmatischer is geworden op dit gebied. Echte vrije liefde communes bestaan niet. Ben wel naar buddhahill geweest in duitsland een tantrische commune maar daar mag je alleen maar droogneuken haha.

Gelukkig zijn er nog meiden als jou die niet zo bekrompen zijn!

Pykenike zei

Laten we even eerlijk zijn, kraken is diefstal en doorgaans een broeinest van extreem links gedachtegoed. Die extreme dierenactivisten zijn vaak extremer dan de rechtse beweging maar gezien ze "politiek correct is" wordt het getolereerd.

Anyway ik vind het wel bijzonder knap dat zonderes haar ziel bloot legt en knap van die abortus. dat moet enorm moeilijk zijn inderdaad.

Hopelijk heb ik ongelijk maar ik proef een beetje uit dit stuk dat prostitutie in eerste instantie uit luiheid is geboren. Ze woonde immers graag voor niets, Lekker makkelijk geld verdienen kan goed een gedachtegang zijn geweest.

Echter denk ik wel dat het nu gewoon hard werken is.

Anoniem zei

Krullie, je hebt het dan helemaal verkeerd aangepakt. Je moet een krakersmeisje niet proberen te versieren als de gemiddelde meid in de disco, je moet gewoon haar soort politiek tegen haar lullen. Daar hoef je niks van te weten, zij heeft er ook nooit over nagedacht. Dan heb je haar snel in bed.

Anoniem zei

(Test)

Zondares zei

Ik heb wel afstand genomen van mijn standpunten van toen. Het enige wat ik er nog van heb, is dat ik vegetarisch probeer te zijn. Kraken vind ik nu verkeerd, maar toen zat ik in een ander milieu.

Krakers zijn inderdaad preuts, maar dat betekend niet dat er niet heel veel geneukt word! Met de mond het één belijden, met de hand het ander.

Ik heb ook wel spijt van mijn dieren-activisme, ook al heb ik nooit geweld gebruikt. Ik had er wel mee te maken. Ik heb bijv. tegen de politie getuigd, dat er mensen bij mij thuis waren toen ze op actie waren. Daar heb ik nu wel spijt van.

Anoniem zei

De "veehouder" en anderen die commentaar hebben op dierenactivisten: de pot verwijt de ketel. Net zoals veehouders niet allemaal hun dieren mishandelen, willen dierenactivisten niet hun levensvisie opdringen (maar slechts goede alternatieven laten zien). Er worden in de reacties heel wat drogredenen begaan. Waaronder de drogreden dat één persoon representatief zou zijn voor alle dierenactivisten, krakers etc.

@Zondares: interessante stukjes, ga zo door.

slimelover zei

zondares zegt dat liefde afleid bij het genieten van sex. ik ben het daarmee eens. ik hoor vaak mensen vertellen dat liefde en sex onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar na bijna een halve eeuw in dit leven, geloof ik in het omgekeerde: nu ik sinds kort naar "zondaressen" ga, geniet ik wel van sex, terwijl dat in de spaarzame relaties die ik had niet zo was. ik hoop dus dat ik niet teveel met liefde te maken ga krijgen, zodat ik ongestoord kan genieten van sex...

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Dat niet-geil-zijn had ik niet, maar mijn ouders en omgeving (óók niet-christelijk) logen me voor dat het vies was (doen, ook jonge ouders nog steeds). Daardoor durfde ik niets, ook niet doktertje spelen (was ik 7jaar), ik was bang voor naakt zijn. Al die bangmakerij maakten mij schichtig en later had ik zo'n lage dunk van mijn uiterlijk dat ik pas op mijn 30ste seks had. Van mijn 10e tot mijn 30ste was ik wel geil, egenlijk al ver vóór mijn 10e. Van anderen hoorde ik dat ze wèl doktertje speelden (o.a. in groepsverband, maar ook met logeren met z'n 2en) en gewoon neukten terwijl er nog geen orgasmes bereikt konden worden. Neuken is mogelijk omdat jongetjes vanaf hun geboorte een stijve kunnen krijgen. Bij meisjes meen ik iets te hebben gezien van een harde klit zomaar tijdens naakt op het strand spelen, maar daar heb ik nooit vragen over durven stellen en nooit iets over gelezen. Voorgeschiedenissen geven ieder zo zijn eigen invloed op hun levensloop. Jouw verhaal vind bewonderenswaardig openhartig. Die recht-toe-recht-aan-stijl is echt super. Onbegrijpelijk dat die galspuwers hier daar iets van durven te zeggen.
Groetjes,
Co.