donderdag 31 maart 2011

Kwaliteit

Ik beken maar even, dat ik me eigenlijk een beetje schaam voor de kwaliteit de laatste tijd. Het was niet de kwaliteit die ik op mijn blogje wil hebben. Ik schreef soms eigenlijk alleen, omdat ik wat te schrijven moest hebben. Maar dat gaat dus niet samen met de kwaliteit. Dat vind ik niet prettig.

Nou heb ik wel vaker gedacht, dat twee keer in de week misschien een beetje veel is. Als ik dan eens geen inspiratie heb, dan wordt het snel een kutstukje. Dat vind ik eigenlijk niet tof. Ik heb nu best wel wat goeie stukjes erbij, en daar ben ik ook best trots op, maar dan vind ik wel dat de slechte stukjes dat naar beneden halen.

Misschien moet ik maar naar één keer in de week gaan, want dat is wel veel makkelijker. Dan heb ik veel meer tijd voor mijn stukje, en dan kan het iedere keer een goeie zijn. Dat is misschien ook wat hoopvol. Het kan dan net zo goed zijn, dat ik een week geen inspiratie heb. Dat heb ik wel gemerkt, je krijgt ook inspiratie van het gewoon doen.

Als ik overga op één keer in de week, dan denk ik ook dat ik wel lezers kwijtraak. Een heleboel lezers komen maar wekelijks, maar er zijn echte veelvraten, die elke keer komen dat ik wat schrijf. Daar kick ik best wel op hoor, dus die wil ik ook niet kwijt. Maar misschien haken die ook wel een keer af, als de kwaliteit niet zo goed is.

Ik heb er ook wel over gedacht, om het te gaan doen zonder dat er iets regelmatigs in zit. Dat deed ik in het begin, en het is natuurlijk het handigste voor mij. Maar er zit ook wel een addertje onder het gras, want het zet je niet achter je toetsen. Als je weet dat het weer moet, dan ga je zitten ookal heb je geen zin, en je doet het. Dan wordt het meestal toch wel leuk. Het is net als met je e-mail beantwoorden, je gaat er alleen maar voor zitten als je jezelf ervoor neerzet.

Het is moeilijk om mijn blogje altijd goed te laten zijn. Ik schrijf spontaan, ook al bereid ik wel stukjes voor. Het is niet moeilijk om te schrijven als je opeens een goed idee hebt, maar juist supermoeilijk om spontaan te zijn als het eigenlijk niet wil komen. Bovendien schrijf ik nu al tweeëneenhalf jaar. Ik heb al wel een hoop gezegd! Soms denk ik weleens dat er een eind gaat komen aan wat ik te zeggen heb. Ik ben al erg verbaasd dat ik tot nu door heb geschreven.

Ik heb er ook wel aan gedacht om er een "gewone" blog van te maken. Dus dat ik een soort van online dagboek bijhou, en vooral veel overschrijf van anderen. Maar wie zit daar nou op te wachten? Nu heb ik een blog dat een soort van column is over de prostitutie, dat vind ik eigenlijk veel leuker. Daar hebben mensen nog wat aan. Wie zit er nou op te wachten, dat ik vertel over mijn kappersafspraak, of je een youtube filmpje laat zien dat iemand anders me toestuurt?

Ik heb een luxeprobleem, dat begrijp ik ook wel. Met al mijn vaste lezers, en met dat ik iets heb om over te schrijven, waar heel veel mensen heel erg nieuwsgierig naar zijn. Het helpt me wel om lezers te krijgen. Maar dat is de keerzijde van het echte probleem, dat ik niet vrij kan praten over mijn werk vanwege de sociale kwetsbaarheid.

Het besluit heb ik nog niet gemaakt, maar ik denk er wel over na. Totdat ik wat besluit, blijft het twee keer in de week. Maar misschien is terug naar één zo gek niet. Ik weet het nog niet. Het moet wel leuk blijven.

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind helemaal niet dat de kwaliteit achteruit is gegaan, ik bezoek je site bijna dagelijks en lees alles met veel plezier. Sommige stukjes boeien bepaalde mensen gewoon wat minder dan anderen. Maar dat blijf je houden.

Anoniem zei

En wat voor invloed heeft een stukje over kwaliteit op de kwaliteit van je blog? :P

totaalmalloot zei

1 stukje per week schrijven zou ik al veel vinden. Begrijp prima dat je het wat rustiger aan wil doen.

Mo zei

Gewoon schrijven wanneer je inspiratie hebt en het gevoel hebt wat te melden... de ene keer is dat 5x in de week en de andere keer 1x in de week ...;) Succes ermee

Anoniem zei

Ik vind de kwaliteit helemaal niet verkeerd, maar voor een stukje per week blijf ik ook zeker langskomen.
Ik denk dat het wel slim is om een schema te houden om jezelf te pushen om te blijven schrijven.
Je hoeft natuurlijk ook niet alles meteen online te zetten. Als je in een week met veel inspiratie twee stukken schrijft, kan je er eentje bewaren voor een week waarin je even helemaal niets hebt.

Anoniem zei

1 stukje per week is genoeg, wat dan ook het gevoel van dwang wegneemt om verplicht meer te moeten schrijven.

Anoniem zei

Moeten? Je moet niks!

Gewoon lekker je leven leiden. Schrijf je, dan genieten wij mee. Schrijf je niet, dan is dat hoogstens ons probleem.

Veel ingewikkelder zou 't niet moeten zijn.

Anoniem zei

Nou en, dan raak je toch lezers kwijt! Einde van de wereld?

Anoniem zei

1x per week is prima en als t even kan wel echt iets over het vak
al interesseren internet-search-statistieken me als nerd ook ;)

Anoniem zei

Zondares, je gaat toch niet minder schrijven! Op maandag kijk ik al uit naar donderdag en op donderdag weer naar maandag!

Er staan in je comments nog talloze zaken waarover je kan schrijven. Maak een strandwandeling met een blocnote en doe wat inspiratie op!

Vooral doorgaan Zondares! Laat je niet door een tijdelijk writer's block uit het veld slaan!

Anoniem zei

Ja inderdaad zeg, hilarisch !!! ... ga als Columbo met een blocnote op het strand lopen en schrijf op welke mooie schelpen je daar tegenkomt .... ???

Anoniem zei

Ik vind ook dat je stukjes de laatste tijd erg saai zijn.. Zoals dat werkstuk blogje, en dit blogje, vind het niet echt leuk om te lezen.

Richard86 zei

Ik vind het kwaliteitsverlies wel mee vallen. Alleen zoals je al aangaf, heb je al heel veel verteld. Dat je dan eens iets anders aankaart waar je mee bezig bent of wat in je gedachte zit lijkt me vrij logisch. Misschien vind niet iedereen het onderwerp interessant, maar ik geloof dat er best wel mensen zijn de het interessant vinden. Net als de reactie hierboven vond ik het stukje van statistiek van de website interessant. Komt wel vooral omdat ik hou van statistiek, maar toch.

Daarnaast denk ik dat veel van je lezers het toch zullen begrijpen hoor dat je iets minder wilt gaan schrijven. Natuurlijk kan je nooit iedereen tevreden houden. Maar stoppen met lezen omdat het niet meer 2x in de week is maar 1x lijkt me raar. Natuurlijk willen we meer, maar 1x lijkt me altijd nog beter dan 0x.

Ik weet niet of je het al doet, maar misschien is het handig om een lijstje bij te houden waar de opschrijft wat je nog eens iets over wilt schrijven. Zoals iemand hierboven al aangaf, staat er op het forum nog wel een paar dingen waar je ideëen over had. Misschien helpt het iets voor wanneer je een writersblock hebt.

Anoniem zei

Zeg Zondares ik zit me al een poosje iets af te vragen: heb je nooit een pornocarriere overwogen? Je hoeft dan alleen nog maar met lekkere mannen die fors zijn geschapen en je vind jezelf wel exhibitionistisch. Je kan er vast ook aardig mee verdienen als vrouw hoewel je als nadeel hebt dat je niet van vrouwen houdt. Wat heeft je altijd tegengehouden? Herkenning?

Peter zei

Ik denk dat dit schrijven een liefhebberij voor je is, Zondares.

Mijn eigen liefhebberij is fietsen. Is ik daar goed in wil zijn moet ik wel regelmatig trainen. Maar inmiddels die ik het al 30 jaar. Sommige jaren ben ik erg fanatiek geweest, andere jaren heb ik erg weinig gefietst. Maar altijd is het leuk, omdat als ik het niet leuk vindt, ik het gewoon niet doe.

Ik denk dat je je schrijven ook zo zou kunnen zien. Als je het niveau en het aantal lezers hoog wil hebben, zul je regelmatig goede stukjes moeten schrijven. Als het aan de andere kant niet leuk is, dan kun je het ook gewoon een tijd rustiger aan doen. Je hebt immers geen verplichtingen aan welke lezer dan ook.

Henri Bik zei

Naar ik mij meen te herinneren begon je dit blog als een middel om je te uiten over zaken die je in je omgeving niet kwijt kon.

Ik denk dat het een valide uitgangspunt is en dat zoveel mensen interesse in je blog tonen is natuurlijk een compliment, maar zou niet tot een verandering van dat uitgangspunt moeten voeren.

Het lijkt mij dat je jezelf recht doet om alleen te schrijven als je de behoefte voelt, want dit is jouw blog zonder enige verplichting aan anderen..

Hierbij de link naar een heel leuk blog van een dame die er op een gegeven moment een punt achter heeft gezet omdat de behoefte om zich te uiten verdwenen was.
http://petiteanglaise.com/

Blijf trouw aan jezelf...

Anoniem zei

Hoi "Zondares",

Jouw blog heeft blijkbaar voor veel lezers positieve waarden.

De waarden die de individuele lezer aan jouw blog hecht zijn natuurlijk persoonlijk en deze zullen daarom dan ook(zeer)uitéénlopend van aard zijn, maar ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat jouw blog door veel lezers onder andere als leerzaam, verhelderend, bevestigend tot aan onder andere amuserend, ontspannend en spannend wordt ervaren.

Maar al met al geeft jouw blog mijns inziens een verfrissende,positieve,heldere en eerlijke kijk op de prostitutie en dat is een heel "ander geluid" dan dat je doorgaans hoort betreffende dit onderwerp in onze samenleving.

Juist vanwege dit "andere geluid" zou ik het daarom zeer betreuren als je eventueel zou stoppen met je blog!

Maar het moet voor jou zelf in de allereerste plaats natuurlijk wel leuk blijven en ik sluit me daarom in deze aan bij de heldere en goed onderbouwde meningen van "Peter" en "Henri Bik".

Tot slot denk ik dat je in deze fase wat meer op je gevoel moet gaan dan op je verstand! Dan komt het vanzelf goed!

groet,

HL 69.

Anoniem zei

Hoi zondares

Wat ik graag wil weten is hoe doe je je werk? Ik bedoel hier niets slechts mee, of in ieder geval, het is mijn bedoeling niet. Maar elk haar op mijn hoofd staat rechtop bij de gedachte om elke avond een andere man tussen mijn benen te hebben. Ik word ook misselijk bij de gedachte dat er vrouwen zijn die zich daadwerkelijk ook zo laten.uitbuiten. werk is er genoeg; mannen zijn de meest zielige zielen op aarde: voor mijn werk maak ik reclame en zodra er een mannen product voorbij komt, gooi ik er een half naakt wijf boven op en het verkoopt wel. Begrijp me niet verkeert, ik haat mannen niet; hou zielsveel van mijn man. Maar zwak zijn ze wel. Kijk, ik zie er niet verkeert uit, al zeg ik het zelf, ik ben sportief, heb mooie borsten en mijn billen zijn ook niet verkeert; maar Ik zou nooit hoer of porno ster kunnen zijn. Zelfs model staan niet. Wat ik namelijk zie is zwakke meiden die hun trots ergens verloren zijn. Bijna 80 procent van de vrouwen in de business is misbruikt geweest, heb ik ergens gelezen.
Maar jij bent toch intelligent, en als ik Je kende zou ik met je omgaan. Dus hoe doe je het? Denk je aan iets anders? Geniet je werkelijk van de seks? Krijg je orgasmes? Wat vind je ervan dat waarschijnlijk een groot deel van je klanten getrouwd zijn en hun vrouw bedriegen? Verlang je niet naar een relatie met toekomst?
Ik wil je alleen begrijpen. Want ik voel me niet snel beter dan een ander, maar alles wat zn geld verdient met het voeden van seksueel verlangen, wat eigenlijk gekoppeld zou moeten zijn aan liefde, vind ik echt nog lager dan de vlo op mijn hond. En als ik deze vragen nu beantwoord kreeg misschien kijk ik er dan anders tegen aan.

Sorry voor spel fouten etc. Typ dit op mijn vreselijk lastige mobiel.

Groetjes, tessa

Anoniem zei

Aan "Tessa" van de reaktie van hierboven:

Je schrijft in je reaktie dat je "Zondares" alleen zou willen begrijpen. Ik wil je hierbij graag helpen!

Ik vermoed namelijk dat het zeer goed mogelijk is om de "drive, levensinstelling en filosofie" van "Zondares" te begrijpen als je de tijd en moeite zou nemen om het gehele blog van "Zondares" eens onbevooroordeeld door te lezen.

En met "onbevooroordeeld" bedoel ik dan om het één en ander eens te bezien vanuit andere perspectieven.

Je zult mensen die anders zijn dan jezelf bent namelijk nooit (leren) begrijpen als je hen beziet vanuit je eigen zijn, je eigen achtergronden en je eigen gedachten, kortom vanuit je eigen perspectief.

En als je dan (eventueel)uiteindelijk in staat bent om een ander te begrijpen, dan is het vroeg genoeg om daar dan (eventueel) een waarde-oordeel aan te hangen.

Succes en groet,

HL 69.

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Ik vind dat je goede stukjes schrijft. De een misschien beter dan de andere. Maar zo gaat het met veel dingen. Als je een dag meer inspiratie hebt, heb je een mooi stukje. De andere keer een ok stukje.
Ik denk dat je het beste kan gaan streven voor een artikel per week. En dan maakt het niet uit wat de kwaliteit is.(anders laat je het misschien sloffen) En als je meer inspiratie hebt volgen er wel mee in die week.
Ik moet wel toegeven dat ik zelf heel geinteresseerd en uitkijk naar de postings van Zondares.

Gr.

Anon

Zondares zei

Ik denk er nog over na hoe ik het ga doen, ik denk er serieus over om maar één per week te gaan doen. Ik weet het nog niet zeker.

Het probleem is niet dat ik niets meer heb te zeggen! Ik heb nog genoeg onderwerpjes voor minstens een jaar. Maar ik heb nou twee deadlines per week, en dan heb ik niet altijd de zin.

Tessa, voor jou komt er donderdag wel een stukje.

Dirk zei

Ik hoop dat de Zondares het bij 1x per week houdt, zoals nu. Ik ben alles van recent naar verleden aan het lezen omdat ik pas net van het bestaan van haar blog weet en vindt de nieuwere stukken onderhoudender dan de oudere.

Unknown zei

"want het zet je niet achter je toetsen": Dat is moeten en dwang, je lezers zijn geen mensenhandelaren. Ben gek op kutstukjes.
Co.