donderdag 29 april 2010

Waarom ik zo op mijn privacy let

Dit word best wel een moeilijk stukje voor mij. Ik had het willen schrijven afgelopen juni, maar ik blijf er maar aan prutsen. Ik wil niet te herkenbaar zijn, voor je het weet heb ik teveel verteld. Aan de andere kant wil ik het wel graag vertellen. Het is een emotioneel stukje voor mij, want er zijn dingen geweest die me veel pijn hebben gedaan.

Ik heb dit stukje aan mijn geldmannetje laten lezen, en die had zoveel verwijderd, dat je he niet meer kan begrijpen. Er staat nu meer in dan wat hij veilig vind, maar ik vind het tè belangrijk dat ik het kan vertellen. Ik neem het risico bewust, maar ik ben wel een beetje bang. Wat er nu nog staat is echt minder dan de helft dan wat het eerst was. Dat vind ik eigenlijk heel jammer.

De eerste die wist van mijn prostitutie was mijn vriendje, die had ik gewoon alles verteld. Hij was naar de hoeren geweest, ik verwachtte dat hij dan wel begrip kon hebben voor mijn keus. Hij wou er niets over horen, hij wou dat ik het niet deed. Als ik het wel deed, wou hij dat ik er niet over vertelde. Onze relatie ging al snel mis, ook al was ik gestopt. Niet alleen daarom, maar ook omdat ik ontdekte dat hij niet met me mee kon groeien.

Mijn zussen en ouders heb ik het ook verteld. Mijn zussen waren wel geschrokken, maar die hebben het snel al geaccepteerd. Ze zijn er soms zelfs nieuwsgierig naar. Ze zullen me nooit laten vallen, dat merkte ik toen nog niet zo maar nu wel. Als ik met ze uitga of ga statten, kan ik alles vertellen wat me bezighoud, en ze lezen hier ook mee.

Mijn ouders hadden er meer problemen mee. Mijn vader heeft er minder problemen mee dan mijn moeder, hij maakt zich vooral zorgen over mijn veiligheid. Mijn moeder vind het moreel niet kunnen wat ik doe. Ze legt het snel bij God neer. Ze heeft het verteld aan onze predikant, die me een paar keer heeft gebeld om me terug te laten keren, want volgens hem ga ik naar de verdommenis. Hij snapt er niets van, dat merkte ik al snel. Ik geef minder om wat de predikant vind dan mijn moeder, ik vind hem vooral een moeilijke bemoeial.

Ik heb me door mijn ouders niet laten tegenhouden. Ze hebben me aan het nadenken gebracht, maar ik heb mijn eigen weg gekozen. We hebben er vrede over gesloten, maar ik vertel ze er niest over. Dat zou te pijnlijk zijn voor mijn moeder. Mijn vader hoeft alleen te weten dat ik veilig ben, dan is het voor hem genoeg. We praten over alles behalve mijn werk. Ik vind dat ik geod contact met ze heb.

Vrienden waren een veel grotere teleurstelling. Bijna al mijn vriendinnen hebben me met hun nek aangekeken toen ik het had verteld. Het was al heel snel bij iedereen die ik kende, bekend. Ik had helemaal niet doorgehad dat er zoveel haat tegen prostituees bestond. Er is nog maar één koppeltje over van alle vrienden die ik toen had, dat zijn een ander soort mensen. Daar heb ik nog steeds fijn contact mee. Ik merk wel dat ze helemaal niet nieuwsgierig zijn naar mijn werk. Als ik het erover heb, ook al een klein beetje, dan worden ze ongemakkelijk van me. Misschien doen ze alsof ik het niet doe, of misschien kunnen ze zich gewoon geen houding geven.

Sommige van mijn mannelijke vrienden wouden meteen met me naar bed, toen ze ervan hoorden. Ze verwachtten dat ik het wel met hen zou doen, en nog gratis ook, als vriendendienst. Dat vond ik een hele rare reactie, maar ik heb het vaker gezien! Als je vraagt waarom ze dat zo denken te kunnen doen, zeggen ze dat je toch een hoer bent, en die geven toch niets om seks. Ik vind dat belachelijk, ik begrijp niet hoe je bij die gedachte komt.

Dit zijn pijnlijke dingen geweest, maar het was niets vergeleken bij de reacties van vreemden. Toen ik begon met thuisontvangst, deed ik dat vanuit mijn eigen huis. Ik was pas net van een vriendje af, en ik had met hem samengewoond in een gehuurde ééngezinswoning. Daar had ik een kamer speciaal ingericht met nieuwe meubeltjes van de IKEA, en dat zou mijn nieuwe peeskamertje worden. Ik vond het heel spannend. Toen de eerste klanten goed waren gegaan, was ik blij met mijn keuzes.

Ik voelde me alsof ik de hele wereld aankon. Ik werkte voor mezelf, iets waar ik echt goed in was, en ik hoefde niet meer de schijn op te houden. Het is toch een stiekem wereldje, en ik was nu niet meer in muffe clubs of in die ramenstraten. Die ramenstraten hebben toch een moeilijk sfeertje. Nu had ik een frisse eigen plek met leuke warme kleuren, en ik hoefde me niet meer met bazen of raamverhuurders bezig te houden. Dat vond ik erg fijn, en ik was echt overmoedig.

Na een paar weken kwam een buurvrouw erachter. Ik vertel niet hoe, maar het was omdat ik te open was. Daarna kwam ze niet meer bij me over de vloer, en ze ontweek me. Al heel snel wist de hele buurt het. Het was heel duidelijk dat er naar me gestaard werd, en ik werd ontweken.

Het begon ermee dat er mensen waren die "hoer" naar me schreeuwden. Ik probeerde dan in discussie te gaan, maar er werd gewoon niet naar me geluisterd. Ik kon niet eens met ze praten. Een paar dagen later vond ik mijn auto met schade. Ik kan niert vertellen wat voor. Dat vond ik heel bedreigend. Ik kreeg soms telefoontjes van de jongeren in de buurt die me uitscholden. Ze giechelden erbij, dus het waren stomme geintjes, maar voor mij deed het pijn.

Mijn fietsen zijn een paar keer vernield, en er is graffitti op mijn huis gespoten. Dat was bedreigend, maar het ergste was met Sint-Maarten. Toen stond ik een paar keer in de deur van mijn huis met een grote plastic zak met fruit en snoep, maar de ouders leidden hun kindertjes weg van mijn deur. Er werd wat over me gefluisterd, en dan weet ik het ook wel. Ik vond dat heel pijnlijk, want Sint-Maarten was in onze buurt best wel een fijn feest. Ik heb heel hard gehuild die avond.

Ik begreep nog steeds niet hoe heftig de haat kan zijn, dus ik had het idee om opnieuw kennis te maken met de buurt, en iedereen voor een feest bij mij thuis uit te nodigen. Dan dacht ik dat ze wel zouden zien dat ik gewoon een leuk mens ben, en dat ze niet zo moeten doen. Ik heb dus op een hele leuke en persoonlijke manier de mensen uit de buurt uitgenodigd. Ik vertel niet hoe, want dat mag niet van mijn geldmannetje, maar ik heb er veel moeite voor gedaan.

De dag van het feestje heb ik de hele dag in de keuken gestaan voor alle hapjes. Ik zong liedjes, en ik was heel opgewonden en een beetje gespannen. Ik vond het toch wel een beetje eng. Vanaf zes uur was iedereen welkom. Ik had zelfs slingers opgehangen, en meubels uit de woonkamer naar boven gebracht zodat er plek was.

Er kwamen een oud paar van een paar huizen verder, en twee alleenstaande mannen. Ik had tientallen gezinnen uitgenodigd. Nadat de mannen weg waren, heeft de oude vrouw me verteld dat zij twee het niet erg vonden wat ik deed, maar dat er veel mensen in de buurt kwaad over me spraken. Zij legde me uit hoe erg de haat was. Er waren al initiatieven, om me de buurt uit te krijgen.

Die nacht heb ik weer gehuild, en de volgende ochtend kwam ik beneden met een kater. Al het eten wat ik had gemaakt, stond bijna onaangeraakt, en er lag hondenpoep op mijn mat. Ik heb toen op mijn trap gezeten, en ik voelde me helemaal leeg. Pas 's avonds kreeg ik huilbuien, omdat ik me zó machteloos voelde. Er waren veel meer mensen die een hekel aan me hadden dan ik gedacht had. Ik voelde me toen best wel bedreigd, maar ik wou me niet gek laten maken. Ik was van plan om gewoon door te gaan, en ze moesten maar aan me gaan wennen.

Dat lukte een paar dagen wel, maar toen kreeg ik opeens politie aan de deur. Die vertelden me dat er meldingen waren geweest van prostitutie-overlast. Het kwam eruit, dat ze melding aan het maken waren, van elke auto die ze niet kenden, en ze zeiden dat ze geluidsoverlast van me hadden. Dat was niet waar, want die agenten konden dat ook niet horen. Maar er waren meldingen, en ik moest ervoor zorgen dat er geen overlast zou zijn. Die agenten kwamen nog een paar keer terug.

Ik kreeg ook brieven van de woningbouw, dat ik geen toestemming had om dat te doen in het huis, en dat ze me eruit zouden gooien als ik door zou gaan. Er stond ook in dat er klachten over me waren geweest. Ik ben toen wel erg geschrokken, en na de tweede brief ben ik opgehouden. Ik kon gelukkig meteen aan het werk in de club waar ik weg was gegaan.

Terugkomen in de club ging best goed, de baas was blij dat ik er weer was. Toch voelde ik me nog meer gevangen dan ooit, want ik wist dat ik niet meer verder kon voor mezelf. Het voelde alsof ik uit de gevangenis was ontsnapt, en weer gepakt was. Mijn keuze leek te zijn tussen de club, of de prostitutie uit. Dat voelde niet fijn.

Het hielp niets, want er bleven klachten komen over prostitutie-overlast. De politie kwam ook weer, en nu soms voor een dichte deur. Dan word je uitgenodigd om op het buro te komen praten. Als je dan zegt dat je er gewoon niet was, en dat je dus een onzinklacht hebt gekregen, krijg je ze niet mee. De brieven van de woningbouw gingen ook door.

Ik kreeg op een dag opeens een hele groep agenten aan de deur, met iemand van de electriciteit, iemand van de woningbouw en iemand van de gemeente. Dat was geloof ik hoe het ging, want het was heel plotseling. Die kwamen mijn huis binnen met een bevel tot binnentreden, omdat er gemeld was dat er een wietplantage in mijn huis was. Pas toen ze mijn hele huis hadden bekeken, gaven ze toe dat er niets was. Ik was in tranen, en de politieman vroeg me toen waarom er melding kon zijn gemaakt.

Toen ik aan de agent vertelde dat ik dacht dat het kwam doordat ze wisten dat ik een hoer was, zei de man van de electriciteit "Ja, dat krijg je dan" Gelukkig heeft de politieman toen iedereen anders mijn huis uitgestuurd, want ik was helemaal geknapt. Hij heeft met me besproken dat ik kon navragen bij de politie wie er over me hadden geklaagd.

Ik ben naar het buro geweest, en ik heb met heel veel moeite de inzage in de dossiers aangevraagd. Ik kreeg een pak papier toegestuurd. Het waren gezinnen waarvan ik het niet verwacht had. Hele nette mensen, waar ik nooit van verwacht had dat ze haat konden voelen. Het was een klap voor me, ik dacht dat het de tokkies van de buurt zouden zijn. Ik las dat er zelfs klachten waren gekomen, dat ik kinderen uit de buurt seksueel misbruikte. Toen ik dat las ben ik opgehouden, want ik wou niet nog meer lezen waarvan ik overstuur raakte.

Toen kwam er een buurtwerker met me praten. Die wou dat ik verhuisde. Ze was heel zacht met me aan het praten, en ze deed alsof ze me nooit tegensprak. Maar ze was alleen maar bezig om me zover te rkijgen, dat ik verhuisde. Dat zorgde ook dat ik me niet welkom voelde, ik was bang dat ik mijn huis zou uitgezet.

Het groeide opeens boven mijn hoofd, er was vanalles aan het gebeuren dat ik niet in de hand had. Ik was opgehouden met thuiswerken, en dat hielp niet tegen de aanklachten. Ik ben een huismus, ik vind mijn huisje heel belangrijk. Verhuizen wil ik eigenlijk nooit. Het duurt maanden voordat ik me thuis ga voelen ergens op een nieuwe plaats. Ik had het gevoel dat ik overspoeld werd, en dat het nooit meer goed kon komen.

Ik begon brieven te krijgen van de Belasting, die meldingen hadden ontvangen. Ze zeiden dat ze aan gingen nemen dat ik veel geld per jaar had verdiend, en dat ik naheffingen en boetes zou krijgen. Ik had mijn belastingen inderdaad niet betaald, want er word veel zwartgewerkt, vooral toen. Ik raatke in paniek van de bedragen, want dat had ik helemaal niet verdiend. Ik kon de belastingschulden niet betalen, zelfs als ik alles had bewaard wat ik met de prostitutie had verdiend. Ik had wel geldmannetjes gehad, maar die waren niet zo goed geweest. Die hadden me slecht geadviseerd, en eentje had me zelfs bestolen. Ik ging op zoek naar een goede geldman.

Ik vond eerst weer een slechte, en die heeft me geholpen om te schikken met de belastingdienst. Dat betekend dat je minder betaald, in ruil voor het feit dat zij dan niet alles moeten bewijzen. Mijn geldmannetje van nu vind dat ik een hele slechte deal heb gehad. Volgens hem, heb ik de Belasting alles gegeven waar ze voor hadden moeten vechten bij de rechter. Ik heb er jaren voor gewerkt om al mijn schuld weg te werken. Na zo'n schikking kan je namelijk niet zomaar meer terug.

Op een dag liep ik over straat. Ik had een paar dagen daarvoor met mensen gepraat over dat ik het niet meer deed, en heel netjes gevraagd of ze me met rust konden laten. Ik hoopte dat het nu goed zou komen. Ik werd op straat, op klaarlichte dag, opeens aan mijn paardenstaart getrokken. Het was zó hard, dat er een pluk haar loskwam. Het deed echt pijn, en ik draaide me om. Ik zag twee vrouwen weglopen, en één zei: "Kankerhoer!"

Ik vroeg impulsief waarom ze dat deed, en ze draaiden zich om naar me en kwamen vlakbij me staan. Het enige wat er gezegd werd, was dat ik een kankerhoer was, en of ik ruzie zocht. Ik keek naar die twee vrouwen, en naar hun dunne lippen en felle ogen. Ik kende ze als gewone moeders die in de buurt woonden, ik herkende ze van op de bakfiets of met het hondje langs het park. Ik dacht toen:"Als ze een mes had, stak ze me nú neer.

Toen ben ik weer met de woningbouw gaan praten, en die hebben me een neiuwe woning aangeboden. Ik kreeg weer een klap, toen ik zag dat ze me in een Vogelaarwijk wouden stoppen. Toen heette dat nog niet zo, maar dan ken je het wel. Ze vonden dat ik daar meer op mijn plek was. Ik heb mijn trots ingeslikt, en ik ben verhuisd. Ik verhuisde terwijl er een haag van mensen me aan stond te staren. Het was een heel dreigend gevoel. Het was wel waar, in mijn nieuwe buurt wist iedereen meteen al dat ik een hoer was, en er werd niet moeilijk over gedaan. Ik vond het juist moeilijk, met al die ruzies midden in de nacht, en de buurtjes die gestolen scooters verbouwden in de tuin.

Ik dacht bij mezelf, ik heb een paar maandjes terug besloten om volwassen te worden, dus dat moet ik maar eens gaan doen. Daar schrijf ik maandag wel over door.

44 opmerkingen:

Hennie Huisman zei

Jezus wat een ellende allemaal. Er is toch zo'n vakband voor prostituees, konden die je niet helpen met die belastingdienst dan?
Dat mensen het moeilijk vinden zich een houding te geven tegenover jou kan ik begrijpen maar die haat niet. Ik hoop dat je tenminste aangifte hebt gedaan tegen die mensen die je aan je haar trokken.

Frank zei

Als je een boek zou schrijven, en de d's en t's door een "spellingsmannetje" zou laten fiksen, dan zou het misschien een bestseller worden. Niet omdat je een prostituee bent die er openlijk over praat, maar omdat je groot talent hebt om sfeer, emotie en continuiteit in je verhalen te leggen. Hoewel je dan eerst je anonimiteit zou moeten opgeven en op TV zou moeten verschijnen..

Jammer van dat aflossingsdebâcle!
De Belastingdienst zijn dus gewoon of ordinaire mafiaboys, of vechten net zo hard tegen prostitutie als die brave frigide huismoedertjes die het maar niks vinden dat hun man eindelijk zijn gerief kan vinden. De volgende keer keihard terugvechten en niets betalen totdat je door een rechtbank gedwongen bent..

En ja - diegenen die wisten dat ik begonnen was met computers repareren wisten me altijd te vinden voor een "vriendendienst". Dat zal bij jou ook wel zo zijn :-)

Hoewel ik ook altijd de veronderstelling heb gehad dat hoeren geen enkel problem hebben met het neuken van "jan en alleman" - in principe - en dat ze alleen diegenen weigeren die zich niet aan de regels houden of anderszins totaal ongeschikt als klant zijn. Ik zou dus denken dat sex voor een prostituee voor haar altijd in twee categorieen valt: Beroepsmatig of "prive". Maar dit is een te simplistisch idee zie ik nu. Het is onmogelijk gevoelens volledig te onderdrukken. Toch moet ik toegeven dat ik het spychologisch aspect nog steeds niet goed begrijp - terwijl ik er het meest benieuwd naar ben. (Het is het enige waar ik benieuwd naar ben). Ik heb het idee dat prostituees een stapje hoger op de evolutieladder liggen dan "gewone" vrouwen, maar ik weet dat natuurlijk niet zeker. Het is erg moeilijk, tegen de overheersende cultuur in te gaan. Dit vergt ofwel een mentale handicap, of een mentale superioriteit.

Dit stukje laat duidelijk zien wie de werkelijke aso's zijn. Jij vervult een sociale funktie, en de aapjes uit de buurt schreeuwen naar jou en naar de hoofd-apen, en trekken aan je haar.

Ook dat verhuizen is jammer. Maar onvermijdelijk, waarschijnlijk. In weekeierig NL heeft het geen zin aangifte te doen van harentrekkerij. Je trekt toch aan het kortste eind, met zo'n meute tegen je.

Zo, dat was effe Nederlands oefenen :-) Ik zou je blog niet vervuilen als je een emailadres had. Uiteraard hoef je niet te antwoorden - men begrijpt dat dat niet altijd gaat.

Een "wegwerp" email adres (gmail, hotmail) is 100% anoniem te houden. Misschien kun je het overwegen.

Anoniem zei

Alweer een prachtig en ditmaal ook zeker aangrijpend stukje. Het is jammer dat je tegen dit soort haatcampagnes weinig kunt ondernemen dus het is het verstandigste wat je nou doet, anoniem blijven. Het zal nog wel even duren totdat prostitutie een aanvaarde bedrijfstak is, er zit teveel oud Christendom in onze cultuur. Monogamie is eigenlijk heel erg onnatuurlijk, het is een uitvinding van mensen die titels overerfden en het is handiger bij erfenissen. Tot die tijd kan je dus maar beter in het geniep werken.

Als ik zie hoeveel afkeer die duffe doosmutsen van prostitutie hebben zou ik bijna zin krijgen er zelf eentje te bezoeken! En al die brave huisvadertjes zullen het ongetwijfeld roerend met hun afgeleefde vrouw eens zijn terwijl ze al lang blij zijn dat jij ze de broodnodige afleiding geeft. Ik stond versteld van de lafheid van die burgertrutten. Valse aangiften sexueel misbruik en wietplantages, als iemand dat bij mij zou doen en ik zou weten wie het was dan zou ik 'm in een donker steegje met een honkbalknuppel opwachten en de rest van z'n leven ongelukkig slaan.

En misschien moet je inderdaad eens op die DDT-fouten letten, het haalt de vaart uit een verhaal dat verder zo mooi geschreven is dat het van een professional zou kunnen zijn. Je zou het achteraf eens moeten nalopen. Zo moeilijk is het niet, zoek maar eens op de wiki onder 'smurfen' :p

Anoniem zei

Wat een afschuwelijk verhaal! Echt nooit geweten dat er zoveel mensen zijn die neerkijken op prostituees of die ze zelfs haten. En dan alle stomme vooroordelen en de reacties van al die mensen als jij voor je buurtgenoten een feest wil geven!!
En dat kinderen met Sint Maarten van hun ouders niet bij jou aan de deur mogen komen! Ik heb er geen woorden voor en ik vind het heel erg voor je! Als ik jouw stukjes lees ben ik er van overtuigd dat jij een veel beter mens bent dan de meeste van jouw vroegere buren.
Wat een bekrompenheid!

Ik had echt nooit verwacht dat er nog zo belachelijk op prostituees wordt gereageeerd. Zelf ben ik er juist zo blij mee dat ze er zijn, maar dat komt ook omdat ik er erg graag naar toe ga, natuurlijk. In mijn vrienden- en kennissenkring wordt er normaal op gereageerd als ik vertel dat ik wel eens naar de hoeren ga. Ik ben er geen vrienden door kwijtgeraakt en ik kan er met de meeste van mijn familieleden en kennissen ook op een normale manier over praten. En niet alleen voor mij is er begrip, maar ook over hoeren zelf wordt gelukkig heel genuanceerd gesproken. Maar ik begin pas nu te beseffen dat dit best uitzondelijk is.

Ik vind het heel moedig dat je dit opgeschreven hebt en ik hoop echt dat je nooit meer geconfronteeerd zult worden met de pesterijen en de stompzinnige, asociale reacties van buren en andere haatdragende individuen.

Succes en liefs!

Bart

T zei

Bah. Hier krijg ik een naar gevoel van. Mooi geschreven. Je hebt veel meegemaakt. Je bent een mooi mens. Veel in het leven is maar uiterlijk en vertoon. Zoals die 'nette' mensen die je beschreef. Shit meemaken en daarboven weten te komen, dat is het echte leven. Mensen die 'haat' voelen naar andere mensen die hun niks hebben gedaan, zijn nog niet zo ver. Of ze hebben geen shit meegemaakt, gezegend dat ze dan zijn, of ze hebben het er nog moeilijk mee.

Anoniem zei

Er bekroop me een beklemmend gevoel bij het lezen van dit stukje. Erg goed geschreven zoals de meeste stukjes. Ik heb het idee dat de "dames" die je aan het haar trokken thuis de nodige discussies met hun echtgenotes gehad zouden hebben over het (on)nut van prostituees. Ik vermoed dat ze zich bedreigd voelden door de aanwezigheid van iemand die hun mannen op seksueel gebied iets te bieden heeft wat ze zelf (allang) niet (meer) kunnen.

Enfin, wat hun overwegingen ook waren het moet een bijzonder slechte tijd voor je geweest zijn en ik vind het vervelend om dat te lezen (wel goed om te weten).

P.S. Over de deetjes en teetjes: Je kan niet overal een professional in zijn :-)

Anoniem zei

Zeer vervelend verhaal om te lezen laat staan om mee te maken. Verhuizen wilde je liever niet, maar in zo'n situatie moet je niet te lang blijven zitten.

Mark zei

Ik vind dit echt het toppunt van een kleinburgerlijke achterbakse mentaliteit.
Het doet ook mij pijn dat velen zichzelf zgn "liberaal" durven te noemen maar na het sluiten van de voordeur is dat helemaal weg en heeft men die oogkleppen op.

Waarom mensen zo kunnen zijn? Afgunst wellicht? Veelal zijn het vrouwen die een andere vrouw dat aandoen. De "haat" van een vrouw is vele malen erger dan de "haat" van een man. Want ze zien elkaar vaak als zgn rivalen. Daar waar andere vrouwen bv dromen over jouw beroep doe jij het toch maar wel en komt daar eerlijk vooruit. Daarvoor hulde, want het beroep van prostituee is helemaal geen schande. Helaas zien veel mensen dat toch anders.
Ik begrijp uit jouw heel goed jouw frustraties, en dat jij gewoon jouw werk doet welke je leuk vind.
Ik blijf erbij, ga gewoon door net zolang tot je het niet meer leuk vind, en dan stap je op iets anders over. Net als andere banen. Vind je baan A niet meer leuk, dan doe je baan B. Klaar.

Ik vind het verder echt heel dapper van je dat je dit hebt durven en willen opschrijven. Daarvoor mijn rode baret af!!
Laat anderen maar lullen wat ze willen, doe gewoon je ding, en doe met name aangifte indien men jou bedreigd of intimideerd. Iemand anders haalde dat eerder ook al aan.

Ik wens je heel veel succes en zal deze blog blijven volgen.

Liefs,

Mark

Anoniem zei

Wat een aangrijpend verhaal. Vooral ook over dat feest, waar bijna niemand op kwam dagen en St. Maarten. Ze stonden dus niet eens open voor jouw kant van het verhaal. Zo komen de vooroordelen nooit de wereld uit. Pure stigmatisering. Je was hen in geen enkel opzicht tot last. Wat een droevig land is dit. Ik hoop dat het helpt om te weten dat er ook mensen zijn die met je meeleven. Ik wens je toe dat je nooit meer zoiets akeligs meemaakt. Sterkte!

Anoniem zei

Wow, wat een ongelooflijk verhaal. Ik vind het verschrikkelijk voor je. Heb wel respect dat je nog niet ontzettend uit je slof bent geschoten want ik had ze allang iets aangedaan, wat niet de weg is, maar goed.

Anoniem zei

Jeetje, wat een haat heb jij ervaren zeg! Ik zou daar ook niet tegen gekunt hebben. Ik hoop dat je nu beter op je plek zit en fijn woont.

M.

Anoniem zei

Dapper hoor, dat je dit verhaal uiteindelijk toch hebt geplaatst. Het geeft wel erg mooi aan hoe je blijmoedig-positief, maar ook erg naïef, dacht dat je in ons toch over het algemeen niet al te achterlijke landje wel voor je beroep uit kon komen. Mooi niet dus, en misschien komt die tijd wel nooit. Vrouwen zullen er nooit blij mee zijn dat een van hun krachtigste vormen van motivatie om samen te blijven, uit hun vingers wordt geslagen denk ik.

Een andere reden voor de woeste reacties van vrouwen (ook hier op je site) die ik kan bedenken is, dat als een man zijn gerief elders kan halen, er minder passie (en harde pik) overblijft voor haarzelf; al klagen mannen nog zo vaak over vrouwen die minder willen, er zijn vast zat vrouwen die juist meer willen dan ze krijgen (kijk maar naar jezelf, zo uitzonderlijk ben je vast niet). Hoe het zij, hopen dat je vrijelijk over je werk kunt praten kun je maar beter uit je hoofd zetten. Het best verzin je een mooi, goed betalend, beroep. Creatief en fantasievol ben je genoeg, het is misschien niet "eerlijk", maar het alternatief is moeilijkheden zoeken, en dat is veel minder slim.

Succes met je stukjes, en ik ben helemaal gek op de persoon die daaruit opduikt :-) (maar helaas vast niet de enige).

Peter de L

Anoniem zei

Rottig dat het zo is gelopen. Goede dat je eruit bent gekomen en nog steeds doet wat jij wilt.

Ik heb het nooit zo aan de grote klok gehangen. Ik heb wel eens op het punt gestaan om wat vrienden van me in vertrouwen te nemen, maar nooit gedaan. Ik zag het al gecompliceerd worden, bovendien kunnen de meeste mensen toch hun mond niet houden.

Verder weet mijn vriend het natuurlijk, en 2 vriendinnen, en mijn collega's waarmee ik wel eens e-mail. Met die vriendinnen is niets veranderd, behalve dat eentje nogal bezorgd was omtrent mijn veiligheid. Mijn vriend is nog steeds mijn vriend, zij het een iets hardwerkender exemplaar tussen de lakens dan vroeger :). We hebben af en toe discussies gehad, maar hij is een echte man die weet dat zijn vrouw bij hem terugkomt. En zo is het ook :).

Ik zou nooit overwegen om het "openbaar" te maken, je bent veel te makkelijk een zondebok. Mensen zijn zo, ook veel mensen die normaal zijn. Ik zeg met opzet zijn, want de mensen die niets doen tegen het gepest van hoeren zijn de norm, dus normaal. Er is een klein deel dat zeer actief gaat pesten, een zeer klein deel dat er voor kiest daar niet in me te gaan, en de rest loopt mee met de agressoren. Wat op de basisschool was verandert in veel opzichten niet. En mannen pesten mee met hun vrouw, omdat partij kiezen voor een hoer in deze maatschappij gelijk staat aan ernaar toe gaan, en dat is weer een valide reden voor een vrouw om dingen te overwegen als scheiding e.d.. En de meeste mannen willlen hun kinderen blijven zien.

Ik lachte dat soort mensen vroeger gewoon uit. Dan lachte ik lief naar ze en ondertussen verdiende ik mijn brood aan hun onkunde. Ik vond mijn klanten, ook de vreemdgangers, vaak best sympathiek. Maar ik ben me er wel altijd van bewust geweest dat een groot gedeelte van hen hetzelfde zou doen als jouw buren.

Het is een vorm van afreageren. Nu zijn het hoeren omdat buitenlanders niet politiek correct meer zijn, het is een cultureel iets.

Leuk stukje over masturbatie. Heerlijk om op een gewone manier eens iets over seks te lezen. Daar heb ik bij W ook echt heel veel aan!

Groetjes!

de escort

Anoniem zei

Wat zijn er toch een hoop kleinzielige burgerlijke mensen in een zogenaamd liberaal land als Nederland. Eigenlijk is er bedroevend weinig veranderd sinds de middeleeuwen.

Ik ben wel blij dat je dit stuk hebt durven schrijven. Als je nooit met dit soort reacties in aanraking bent gekomen, zoals veel mensen, ga je denken dat mensen best tollerant en ruimdenkend zijn. Dit is een goeie waarschuwing om altijd voorzichtig te zijn met wie je praat als je iets controversieels wil doen.

Anoniem zei

een van mijn beste vriendinnen heeft een poos in de prostitutie gezeten, en ik vind gewoon dat het haar keuze was om het te doen, en dat wij dat moeten respecteren. Ik heb er absoluut geen problemen mee dat ze dat werk heeft gedaan. Zij heeft zelfs haar vriend in een club leren kennen en is er toen uit gestapt. Deze vriend echter, werpt haar voortdurend voor de voeten dat ze een hoer is, als ze ruzie hebben. Absoluut onbegrijpelijk, want ze is ook gewoon mens. En dan maakt het niet uit hoe ze haar geld verdiend.

Martijn zei

Ik heb wel altijd gedacht dat een categorie mensen zo zouden reageren als ze er achter komen dat iemand in de buurt een prostituee is maar ik had niet gedacht dat het bijna de hele buurt zou zijn.

Ik denk dat degene die het hevigst reageren vrouwen zijn die bang zijn of onbewust weten dat hun mannen naar prostituees gaan of vreemd gaan en dan ben jij als prostituee die niet eens door hun mannen bezocht word het plaatsvervangend kwaad dat zij in die andere vrouwen zien. De mannen die stiekem naar de hoeren gaan en/of vreemd gaan die doen het hardst mee om verdenking van henzelf af te houden en waarschijnlijk trekken die de andere mannen in de buurt met zich mee.

Je geeft inderdaad veel te makkelijk informatie over jezelf weg want ik reageer ook wel eens vel als ze weer over de leeftijd van prostituees beginnen of als ze in het kader van de bibop wet weer hele stukken van de wallen sluiten en dan zijn er mensen die zeggen 'oh dan ga je vast wel eens naar de hoeren' maar zo te horen word een bezoeker niet zo veroordeeld als een prostituee. Ik weet zeker dat mijn buren weten of in ieder geval vermoeden dat ik wel eens een escort bij me heb want ik ben wel eens gezien toen ik er laatst een uit liet en niemand gelooft dat een man van mijn leeftijd een vriendin op bezoek had van begin twintig.

Ik weet dat ik wel eens gehint hebt dat ik wel zo willen weten wie je bent maar ik respecteer wel dat je hier ongedwongen wilt kunnen schrijven en daarom ook niet je identiteit wilt prijsgeven. Ik heb altijd gedacht dat het kwam omdat je niet wilt dat jou klanten het gevoel krijgen dat je over hun schrijft en zich daardoor bedreigt zouden kunnen voelen maar als ik dit lees dan snap ik dat je het niet wilt omdat je zoveel narigheid al omtrent je identiteit hebt mee gemaakt. Dit betekend niet dat ik je niet zal bezoeken als ik er toevallig achter kom maar wel dat ik het noch aan jou noch aan iemand anders zal laten weten.

Ik hoop dat je nog lang blijft doorschrijven want ik geniet heel erg van je stukjes die ondanks dat ik dacht veel te weten over het vak mijn ogen behoorlijk geopend hebben.

Stommerik zei

Wat een aangrijpend verhaal is dit. Ik heb het van begin tot eind met kippevel op mijn armen gelezen. Ik had ook niet verwacht dat het zo erg zou zijn.

Ik hoop dat dit allemaal snel ten einde is en dat je weer een normaal leven kan leiden. Of dit nou in de protitutie is of niet. Wrk is werk en als jij dit leuk werk vind moet je dit blijven doen en niet weg laten jagen door die eikels!

Ex-hoofdagent zei

Dit soort straat-terreur komt meestal van een handvol families in de buurt af, die dat ook uitdragen. De rest van de buurt wil gewoon er buiten blijven, en houden dus afstand. Het was dus niet je hele buurt.

Je kunt aangifte doen van dit soort lastercampagnes. Ik denk alleen dat het in jouw geval niet zal hebben geholpen.

Ik vond het fijn om te lezen dat de collega's correct hebben opgetreden.

Sterkte ermee.

Anoniem zei

Beste Zondares,

Ik begrijp jou kant van het verhaal, maar ik kan me ook voorstellen hoe de buurt dar over heeft gedacht.

1. de vrouwen uit jou buurt zagen jou als bedreiging, ze wilde niet dat hun man een kopje suiker ging lenen bij je. dat ze dus niet bij je thuis kwamen kan ik em heel goed voorstellen.

2.Het soort mannen dat bij een hoer komt en dan bedoel ik meer de ramen en de dames van de straat, zijn een soort mannen welke je niet in de buurt wilt hebben van je eigenhuis. Ik denk ookd at ze verwachte dat het junks aan jou trekken, welke na de wip even een bezoekje aan hun auto zou brengen of hun huis.

Zoals jij jou klanten beschijft zijn het de getrouwde mannen die graag anoniem willen blijven en dan ook er geen baat bij hebben om rotzooi te trappen, je beschreef al eens dat je de kinderzitjes achterin de auto's ziet zitten.

Ik vind dat je gewoon ballen hebt, dat je zo eerlijk bent geweest en zo open over wat je doet en eigenlijk wilde je de buurt gerust stellen, maar zodra ze wisten dat je een dame van plezier bent, hebben ze je beoordeeld, veroordeeld en een straf opgelegd, met andere woorden, je was kansloos vanaf het begin.

De politie heeft correct gehandeld, die hadden wel de valse aangiftes kunnen bestraffen. Dit is gewoon treiterei geweest. je veroorzaakte geen overlast, maar daarvan beschuldigde ze je wel. ze eiste dat je wegging, wie eist bewijst zeg ik altijd maar en volgens mij ook de nederlandse wet.

Ik vind het dat je het mooi hebt beschreven en ik blijf je lezen.

Ik ben eenb groot fan van je schrijftaal en je bent hebt je hart op de goede plaats zitten.

dit is wel het meest heftige stukje dat ik van je gelezen heb en ik vind het echt super dat je ons dit laat lezen. Je neemt een enorm risico nu.

Dat je mannelijke vrienden denken dat ze gratis over je heen mochten vind ik kortzichtig van ze. Je doet het voor geld en ik zal je eerlijk zeggen, dat een meisje waar ik vroeger verliefd op was, later de zelfde beroepskeuze heeft gemaakt, daar kwam ik achter omdat ik haar jaren later tegen kwam en ze mij dit doodleuk vertelde, ze zei er ook meteen bij, dat ze het niet met bekende wilde doen, gelukkig maar, want ik had er ook geen trek in, hoewel............. ik was bang dat de verliefdheid terug zou komen, ik kan het alleen met een vrouw waar ik gevoelens voor hem, zijn daar meer lezers die dat hebben trouwens?

zondares, zou jij sex hebben voor geld met iemand waar je bevriend mee bent? met een van de vrienden bedoel ik dus? niet een bevriende klant?

Ik lees je graag

Daryl

Anoniem zei

Pittig stukje dame.
Zoals Daryl al schrijft, de haat van veel van die zogenaamd 'beschaafde' vrouwen komt waarschijnlijk voor uit de angst (of wetenschap) dat hun manlief je graag zou bezoeken.

Zelf heb ik het idee dat veel vrouwen pikstraf als ultiem machtsmiddel gebruiken. Als diezelfde vrouwen vervolgens beseffen dat hun troefkaart waardeloos wordt door een aantrekkelijke proffessionele dame, slaan alle stoppen door.

Helaas zijn er maar weinigen daadwerkelijk ruimdenkend, en zal je hoe dan ook nooit vrij kunnen praten over je beroep. Hooguit anoniem op een plek als deze.

Bedenk wel dat er voor elke gefrustreerde huisvrouw ook iemand is die wel beseft dat je eer in je werk legt en het niet veroordeelt.
Waarom zou een goede automonteur, ijzerwerker of accountant wel geprezen mogen worden maar een hoer niet? Wat mij betreft mag iedereen trots zijn op wat hij/zij doet. Jij dus ook :)

Ik twijfel er niet aan dat je goed bent in je werk, en ik weet in elk geval dat je goed bent in het schrijven van stukjes die me raken.
Spelling en taalvoudten moet je niet te veel op letten. Mocht je ooit overwegen om je blog om te zetten in boekvorm, dan haalt de uitgever die fouten er wel uit.

Bedankt voor het leesplezier,
Groet Koolteer

Anoniem zei

Hoi "Zondares",

Als mens zijnde had je al indruk op me gemaakt met sommigen van je schrijfsels, maar van dit artikel werd ik echt even stil!

Ik ben een positief ingesteld mens ben en ik weet veel van het leven te genieten, maar tegelijkertijd ben ik me bewust van veel vervelende dingen en ellende om me heen (en ook in mezelf) en dat alles doet me wel eens twijfelen aan de "menselijke soort".

Jij bent één van die mensen die mij er trots op laten zijn tot dezelfde soort te behoren.

De puurheid, openheid en eerlijkheid die je uitdraagt in je artikelen maken je een "mooi mens".

Je zal je zelf waarschijnlijk niet bijzonder voelen, maar voor mij ben je het wel!

groet,

HL 69.

Anoniem zei

Hi Daryl,

Ik heb de indruk dat er inderdaad veel mannen zijn die het met elke vrouw kunnen doen zolang zij voor hen maar lichamelijk aantrekkelijk zijn.

Zelf moet ik toch wel wat voelen voor een vrouw wil ik sex met hen kunnen hebben.

Een vrouw kan nog zo aantrekkelijk zijn, de ogen geven voor mij altijd de doorslag. Voor mij is dat ook met hoeren het geval.

Ook met hen moet ik een soort gevoel hebben en ik vermoed dat ik ook juist in de eerste plaats voor dat gevoel naar de hoeren ga en dat de lichamelijk sex er direkt na komt.

groet,

HL 69.

Anoniem zei

Lieve jij,

Zelf prostituee zijnde werd ik warm nog koud van jouw verhaal.

Ik vroeg me wel af of jij er zelf nooit bij stil hebt gestaan dat ontvangen in een woning (al dan niet de woning waar je gedomicilieerd bent) elke vorm van privacy gelijk maakt met de grond. In een gewone woning ontvangen zonder eerst navraag gedaan te hebben in de buurt is geheid om problemen vragen lieve meid. Maar daar heb jij duidelijk niet bij stilgestaan omdat je nu eenmaal geen slechte intenties had en hebt.

Persoonlijk heb ik altijd in een appartementsgebouw ontvangen of ik ga op verplaatsing bij de klant thuis of op hotel. Ik kijk uit hoe ik me kleed en ik ga nooit in discussie met iemand die niet begrijpt waar prostitutie in zijn totaliteit om draait. Behalve één keer met mijn moeder toen ik haar na tien jaar vertelde dat ik in 'het vak' zat. Het was meteen ook mijn voorlopig laatste contact met haar. Ik vergeef het haar dat ze er niets van begrijpt omdat ik er ook niets van begreep vooraleer ik er zelf middenin zat.

Mensen nemen mij doorgaans zoals ik ben ofwel laten ze me maar links liggen. Vroeg of laat komen ze met hangende pootjes terug op hun stappen want weet je lieve schrijfster van dit verhaal, in het leven krijgen we altijd datgene op ons pad waar we nog iets uit te leren hebben. Het klinkt cru maar we krijgen wat we verdienen, we krijgen datgene wat we nodig hebben om innerlijk te groeien naar eindeloos begrip voor alles en iedereen.

Ooit was ik degene die geen begrip kon opbrengen voor eender welke partij in het circuit van betaalde seks. En kijk, op een dag sta je zelf in dat 'andere' kamp en dan ga je als vanzelf 'ruimer' denken over alles in het leven.

Het gekke is dat ik wel het beroep van prostituee uitoefen maar dat ik me helemaal geen prostituee voel. Ik heb ook nooit dat gevoel gehad. Mensen zeggen me ook vaak dat ze me niet als dusdanig kunnen zien, zelfs niet als ze het weten. Oh ja, er zullen er ook wel anderen zijn maar wat ik niet hoor daar merk ik niets van hé.

Hoe erg jouw verhaal ook lijkt, er zal een dag komen waarop jij dankbaar zal zijn voor deze ervaringen. Bedenk dat er in elke kwestie meerdere partijen zijn en dat elke partij evenredig mede-verantwoordelijk is voor actie en reactie. Indien jij eerder en op eigen houtje was vertrokken uit die buurt dan was het nooit zo ver gekomen. Maar dat zijn vijgen na kerstmis natuurlijk (haha)
Het heeft gewoon zo moeten gebeuren opdat jij één en ander zou leren wat jou in de toekomst voor nog moeilijker situaties zou behoeden.

Persoonlijk heb ik geen moeite met het beoefenen van mijn beroep op zich. Omgaan met de druk van de maatschappij vergt veel meer energie en dat wordt wel eens zwaar onderschat. Soms wil ik er wel eens de brui aan geven en terug gewoon les gaan geven of weer een kantoorjob aannemen.

En toch... ik verheug me op de dag dat prostitutie in zijn totaliteit als evenwaardig zal aanvaard worden want ik heb eigenlijk helemaal geen zin om ooit met pensioen te gaan ;-)

Geduld lieve meid want er komen hoe dan ook 'betere' tijden voor iedereen. Voel Liefde en wees Liefde en laat alle haat afketsen op jouw pantser van Liefde en je zal merken dat jouw leven een hele andere wending neemt.

We trekken aan wat we uitstralen, let daar maar eens heel goed op. Niets gebeurt 'toevallig' dus schrijf ik ook niet toevallig een niet voor de hand liggende tekst op jouw Blog.

Wentel jezelf niet in zelfmedelijden doch herpak je en weet waarvoor je staat. En dat is best iets om héél erg TROTS op te zijn lieve meid!!!

Liefs en vele dikke knuffels van één van jouw collegaatjes

Kinses zei

Wat je hebt meegemaakt is heel heftig. Maar ik moet eerlijk zijn: ik verbaas me wel een beetje over je naïeviteit als je zegt dat je niet begrijpt waarom mensen je zo hard haten.

Het lijkt bijna alsof je je eigen wereld en (seksuele) waarden projecteert op de buitenwereld en neemt het mensen eigenlijk een beetje kwalijk dat ze zo bekrompen zijn.

Jij ziet hen als een soort van slachtoffer van hun beperktheid en omgekeerd zien zij jou ook als een slachtoffer, van jouw beroep.

Jij kan je daaraan ergeren, maar zij kunnen zich ook aan jou ergeren en voor dat laatste heb je weinig oog. Je begrijpt misschien niet dat koppels uit elkaar gaan door het werk dat jij doet, maar het gebeurt wel. Iedereen heeft zijn mening daarover. Jouw mening is maar een mening uit de duizenden.

En zo gaat dat met alle maatschappelijke problemen. Met religie ook: sommige christenen vinden dat zij meer gelijk hebben dan moslims waarvan sommigen dan weer vinden dat zij eigenlijk meer gelijk hebben dan christenen en zo kan je doorgaan.

Ik heb er ook geen directe oplossing voor, maar ik wil je wel manen tot voorzichtigheid met oordelen. Als ik jouw blog goed heb gelezen dan word jij ook niet graag verkeerd beoordeeld.

Anoniem zei

Wat een bekrompen mensen allemaal zeg .. als je toch niet voor overlast zorgt, waar bemoeien ze zich dan mee?
Misschien zijn ze wel jaloers dat (zoals zij denken) je een goed (seks)leven hebt en zij niet..
Ik kan het in ieder geval niet begrijpen.

Frank zei

Volgens mij is het omgekeerd.
Koppels blijven juist bij elkaar vanwege het werk dat zij doet.

Als een man geen uitweg heeft voor zijn sexuele behoefte, als zijn vrouw verder OK is, dan kan een prostituee het huwelijk redden. Al is het maar zolang de kinderen nog klein zijn.

Daarom zei ik dat ze een belangrijke sociale funktie vervult. redden van huwelijken en alles wat daar mee samenhangt, zoals de kinderen.

Anoniem zei

Wat een haat, snap deze haat sowieso niet. Ik ben blij dat er meiden zijn die dit werk doen, en dat je gewoon word lastig gevallen, bedreigd, aan je haren getrokken etc. Vind ik dan ook echt niet normaal. Ik hoop dat je aangifte gedaan hebt tegen deze mensen!

Vindt het erg dapper van je dat je het hier neer zet, ik bezoek zelf ook regelmatig dames van plezier en deze haat is me eigenlijk nooit opgevallen. Heb ook alleen maar respect voor meiden/dames die dit werk uitvoeren.
Toch wil ik ook nog een opmerking maken over het woord “hoer” zelf gebruik ik dit niet, ik heb respect voor de dames waar ik kom en zal deze dus ook nooit hoer noemen. H**r is voor mij een scheldwoord, ik noem het liever een prostituee of een dame van plezier. Dacht iedereen er maar zo over…

Fijne dag nog, succes!

Anoniem zei

Wat een ellende allemaal, enkel omdat je werk bestaat uit het verkopen van orgasmes... Aan de andere kant: ik heb liever OOK geen beroepsdame naast me hoor, maar ja, ik woon ook niet echt in een achterbuurt. Maar om je dan van kindermisbruik te beschuldigen... mijn bloed zou er van gaan koken.

Anoniem zei

Wat een ellende heb je meegemaakt,zoals je wellicht gemerkt hebt is het niet verstandig om met je gegevens te koop te lopen tegen jan en alleman,ik denk dat de vrouwen in de buurt van je "werk" gewoon je als een bedreiging zien en je daarom willen weghebben.

Ik heb zelf jarenlang voor een krant de adressen en telefoonnummers in deze "branche" moeten controleren daar kwam ook vaak uit dat mensen advertentie's onder deze rubriek opgaven met het telefoonnummer van hun "ex" erin of willekeurig iemand anders waar ze problemen mee hadden,ik heb gelukkig veel van dit soort "grappenmakers" de pas kunnen afsnijden,helaas is in de grafische industrie het ook de hond in de pot dus ben ik daar weg en wat ik van oud collega's hoor is het gehalte grappenmakers weer drastisch toegenomen.

Ik raad je aan om voorzichtig te zijn en volgens mij doe je dat nu ook,verder zou ik je aanraden om niet de belastingdienst te bedriegen,geloof mij advertentie's in deze "branche" worden goed bestudeerd en nieuwe adressen en telefoonnummers worden in de gaten gehouden,men zal bij pre-paid proberen om achter je gegevens te komen (bellen en afspraak maken)

Verder raad ik je aan om eens op de site www.rodedraad.nl te kijken dit is een site voor "dames en heren" die in het vak zitten mogelijk staan er wat nuttige tips op die je kunt gebruiken.

Omdat ik dit controlewerk lang heb gedaan kan ik me in de gedachtwereld van "de branche" verplaatsen en heb jarenlang ervaren dat dit gewoon mensen zijn die net als ik hun werk doen.

Ik wens je veel plezier in je werk en hoop dat je van alle "gestoorden verschoont mag blijven"

Zondares zei

Je kan geen aangifte doen, over aangiftes. Dat vind ik raar maar dat zei de politie. Van de rest heb ik ook geen aangifte gedaan, want dan kon het escaleren. Achteraf had ik het gewoon moeten doen, maar ik heb het achter me gelaten.

Aflossing is misgegaan, maar ik moet het maar duur leergeld vinden. Met mijn geldmannetje van nu overkomt het me tenminste niet meer.

Ik ben naief geweest, dat beken ik. Maar dit had je niet aan kunnen zien komen, daar ben ik van overtuigd. Zoveel, dat kan je gewoon niet vantevoren bedenken.

Het was misschien maar een handvol, hoofdagent, maar het voelde echt als de hele buurt. Iedereen keek me met de nek aan.

Fijn om zoveel bijval te lezen, jongens. Ik durfde de commentaren eerst niet te openen!

Cedars zei

Ik had dit stukje vorige week al gelezen, maar moest het toch eerst even laten bezinken...

Het is vreselijk wat er met je gebeurd is, zonder meer. Maar als ik heel eerlijk naar mezelf kijk ben ik bang dat ik toch ook, onder druk van mijn vrouw, je alleen had laten zitten bij je kennismakingsfeeft. Martijn heeft hierin gelijk, denk ik.

Het duurt nog even voordat (het meerendeel van)Nederland accepteerd dat prostitutie bestaat. En niet dat dat iets is dat met alle geweld uitgeroeid moet worden, maar echt accepteren dat het er is. Een stap verder is het accepteren dat dit dus ook in je eigen omgeving voorkomt. In je buurt, bij vrieden of familie. Zover zijn we nog lang niet.

Weet bijvoorbeeld de vrouw van het geldmannetje dat jij van zijn diensten gebruik maakt? Zou hij daar openlijk over kunnen praten met zijn vrouw/collega's/vrienden zonder direct veroordeelt te worden? Lieve zondares, zover zijn we nog lang niet. Mede door bange mannen als ik. Het spijt me.

Zondares zei

Cedars, ik vind het ontroerend dat je zo oprecht bent.

PeterdeL zei

Toevallig (ik ga meestal via google hierheen en kreeg dit als hit) zag ik, dat op het damesblad-forum dit stukje van je als thema is neergezet, met een stortvloed van reacties erop. Opmerkelijk genoeg bijna allemaal positief en begripvol, terwijl er van de enkele afkeuring gehakt gemaakt wordt. In contrast met de reacties hier van een aantal van de feeksen van dat forum die je hier een tijdje hebben lopen uitschelden (of bekeren). Ik vond het wel boeiend om te lezen.

http://forum.viva.nl/forum/Actueel/Buurtterreur_tegen_prostituee/list_messages/78284/0

Anoniem zei

http://forum.viva.nl/forum/Actueel/Buurtterreur_tegen_prostituee/list_messages/78284/0

volledige link

Gr
Daryl

Anoniem zei

Sorry hij pakt de link niet

google op

Buurtterreur tegen prostitue

gr Daryl

Cedars zei

Een beetje verlate reactie nog op de vorige posts.

Je hebt nu drie levens die je van elkaar gescheiden wil houden. Je eigen ik, met vrienden/familie/kennissen. Je leven als DVP. En nu dus ook nog de schrijfster van een openhartig blog. Waarom je één en twee uit elkaar wil houden is inmiddels wel duidelijk.

Zou je ervan balen als een van ons, lezers, je zou bezoeken? Zou je toegeven dat je de Zondares bent? Martijn zegt je privacy te respecteren en zijn mond te houden tegen je, mocht hij je per ongeluk/expres met je afspreken.

Persoonlijk zou ik het geweldig vinden de dame achter het blog eens te ontmoeten. En ik ben uiteraard ook heel benieuwd naar je kwaliteiten buiten dit blog. Ik ben er niet eens op uit je prive leven te ontmaskeren, maar de vrouw ontmoeten die dit blog schrijft: ja dat zou ik best graag willen.

Zondares zei

Beste Cedars, je begrijpt denk ik wel dat ik hier een heleboel schrijf dat ik niet zou doen als ik daarmee mijn klanten zou vertellen dat ik het was? Bovendien weet ik wel over stalkers en obsessieve mannen.

Klanten heb ik toch wel, en ik hoef niet via hier er meer bij te krijgen. Mijn agenda is meestal best vol. Ik heb niets tegen jullie, maar ik ben heel voorzichtig geworden met mijn identiteit. Ik geef hier een hoop over mezelf bloot, en ik wil geen publiek persoon worden.

Het gaat ook om het idee, ik voel me niet veilig als ik bekend zou zijn. Als ik ontdekt word, gaat het boeltje op zwart.

Anoniem zei

Je kent me niet, ik ken jou ook niet. Maar ik lees je blog al een tijdje, omdat ik het beroep interessant vind en je er heel duidelijk over schrijft.
Dit verhaal deed me wel het meeste pijn, vooral omdat er wel een raakvlak bij zit. Ik heb namelijk ooit eens aan één vriendin verteld dat ik stiekem erover nadacht om de prostitutie in te gaan, zodat ik mijn studie kon betalen. Helaas heb ik door die uitspraak niet die ene vriendin, maar juist alle vriendinnen van haar die mij eerst een aardige en grappige meid vonden kwijtgeraakt. De blikken die ze me nu altijd toewerpen zodra ze me ergens tegenkomen... vol haat. Dat doet pijn, ik weet ook niet wat ik met die enige overgebleven vriendin moet doen, ze heeft immers dingen doorverteld.
Verder denk ik niet dat ik het doe, prostituee worden. Volgens mij moet je daar veel sterker voor in je schoenen staan, dat sta ik niet.

Angel zei

Hoi, ik heb net je artikel over privacy gelezen. Ik vind het allemaal heel moedig van je. Hoe je voor jezelf opkomt, hoe je telkens weer om begrip vraagt.
Er heerst een groot taboe, ookal leven we in de meest vrije landen (ik woon in België).
Ikzelf ben geen bevooroordeeld type. Ik zou een persoon niet vermijden omdat die in de prostitutie zit. Ik zou me meer zorgen maken over haar/ zijn veiligheid.
Ik zit zelf niet in de prostitutie, maar ik ben naaktmodel.(geen pornomodel)
Mijn ouders zijn helemaal niet ruimdenkend op dat vlak, en ze zouden een hartaanval krijgen als ze wisten wat ik deed.

Unknown zei

Beste Zondares,
Als je je verkiesbaar stelt in de regering stem ik op jou en ik plak posters en pamfletten voor je en maak reclame op internet, ik zou hopen dat je president werd.
Groetjes,
Co.

Anoniem zei

Ik kwam hier per ongeluk terecht en toen heb ik jouw hele ( of ja, alleen de interessante stukken) blog doorgelezen. Dit stukje kwam ik tegen. Is ondertussen 2 jaar geleden, maar ik wilde toch een reactie plaatsen.

Heel emotioneel stuk, vooral omdat er zo veel vooroordelen zijn en mensen alleen hun mening belangrijk vinden. Ik werk niet in dit branche maar ik heb er begrip voor, altijd gehad. Ik moest zelfs bijna huilen, hoe wreed kunnen mensen wel niet zijn.

groetjes

Anoniem zei

Een zeer indrukwekkend verhaal dame. Ook de reactie van 1 mei 2010 9.44h vind ik lief geschreven. Je krijgt veel 'bijval' in de vele reacties.

Het huwelijk staat onder zware druk, dat merk je wel uit de vele echtscheidingen. Het huwelijk lijkt ook een steeds beperktere levensduur te hebben.

Andere vormen van (heel) (even) samenleven ontstaan of worden zichtbaarder.

Misschien ben jij de toekomst.

Zonder tegenwind gaat de vlieger niet omhoog.

Waar blijft dat boek?f

R60.

Anoniem zei

Mensen kunnen hard zijn en heel bekrompen, klanten die naar een prostituee gaan/erotisch masseuse etc.zijn vaak nette (getrouwde) mannen, daarom zijn die vrouwen in de straat waarschijnlijk bang/jaloers etc.omdat ze in hun burgerlijke/saaie leventje vastzitten en jij doet gewoon wat je wilt! je valt er niemand lastig mee.

Anoniem zei

Damnn wat een ellende allemaal zeg :(

Nu ik dit heb gelezen begrijp ik jou blog des te beter. Dit zijn nou de echte misstanden in de prostitutie. De bekrompenheid van de mensen en het systeem dat je tegenwerkt. Lieve zondares jij hebt echt veel mee moeten maken. En juist daardoor besluit jij om geen slachtoffer te zijn maar een vechter xxx respect voor jou. En ga vooral door met deze blog.