donderdag 15 april 2010

Gezondigd

Ik heb gisteren gezondigd. De Zondares heeft haar naam waargemaakt! Ik schaam me er een beetje voor, en ik vind het heel jammer dat ik me niet kon beheersen, maar ik voel me er wel heel erg lekker bij. Slechte dingen kunnen heel goed voelen. Het is natuurlijk wel jammer dat ik al mijn goede bedoelingen aan de kant heb geschoven. Daar voel ik me wel een beetje bedroefd over.

Het was een luie middag, en ik ging meteen aan het begin al boodschappen doen. Dan heb ik dat maar weer gehad, en dan kan ik nog ergens in een cafeetje gaan zitten. Ik had mijn boodschappen bij de Dirk gedaan, en ik liep terug naar de bushalte. Dan kom ik langs een slager, en vandaag was hij iets aan het bakken terwijl ik langsliep. Ik kon die geur niet weerstaan, dus ik ben zonder na te denken naar binnen gestapt.

Er was niemand anders in de zaak, alleen het meisje achter de kassa. Toen ze me vroeg wat ik wou, stamelde ik alleen maar dat ik eigenlijk vegetariër ben. Ze keek me verbaasd aan. Het werd even stil, en ik voelde me heel ongemakkelijk. Ik keek naar al dat vlees, en mijn geweten vertelde me: "Het zijn stukjes dierenlijk, en het is heel slecht voor je om dat op te eten. Maar toch liep het water me in mijn mond.

Ik liep weer naar buiten, maar ik kon die honger naar vlees maar niet van me afzetten. Die heb ik wel vaker gehad, en iedere keer was dat waarom ik het niet vol kon houden om vegetariër te zijn. Ik vind het zwakte van mezelf. Ik maak het mezelf echt niet te moeilijk. Ik eet wel eieren, kaas en melk. Ik eet soms zelfs vis. Ik snap niet waarom ik dan toch zo'n verlangen naar vlees van dieren kan hebben.

Mijn keuze om vegetarisch te gaan is omdat het beter voor mijn lichaam is, omdat het zielig is voor de dieren om onmenselijk te worden vetgemest en gedood voor hun vlees, omdat het eten van vlees hongersnoden veroorzaakt in de derde wereld, en omdat ik niet mee wil doen aan het vernietigen van het milieu door de bio-industrie. Dat zijn belangrijke dingen voor mij, en daarom heb ik ervoor gekozen.

Ik had die middag en die avond nog klanten, en de hele tijd bleef die honger naar vlees maar bij me. Ik kon hem niet van me afzetten. Ik probeerde me helemaal op mijn werk te concentreren, om maar die honger uit mijn hoofd te zetten. Die klanten waren daar positief over, die wisten niet waarom ik opeens zo'n toegewijde stoeipoes was. Na de laatste van de avond had ik een nog sterkere honger, en ik werd gek van mezelf.

Toen heb ik de auto gepakt, en ben veel te hard naar het centrum gereden, heb de auto op een dure plek gezet, snel gebrickt, en ben bij een grill-restaurant naar binnen gerend. Ik wilde naar binnen glippen, ongezien. Ik schaamde me op dezelfde manier als toen ik met wat vriendinnen voor de eerste keer een seks-shop inging. In die seks-shop heb ik eigenlijk alleen maar gegiecheld, maar ik wist precies wat ik kwam doen in dat vleesrestaurant.

Het was al laat, dus ik heb gevraagd of ik nog kon eten. Er zaten alleen nog maar mensen met koffie of met toetjes, dus ik was al bang dat ik te laat was. Ik hoopte ergens ook, dat ik te laat was. Dan was de verleiding maar voorbij. Soms heb ik hulp nodig, om mezelf te beheersen. Soms wou ik graag dat er iemand was die me kon beheersen zodat ik het af en toe niet zelf hoef te doen. Dàt zou ik graag in een vriendje hebben, dat hij me kan beheersen als ik het even zelf niet kan. Aan de andere kant is dat ook wel heel creepy, dus doe eigenlijk maar niet. Ik heb toch al niet zo'n hoge pet op van vriendjes.

Ze maakten nog wel eten voor me, ik kreeg een tafeltje. In je eentje naar een restaurant gaan is best anders dan met een date of met vriendinnen. Als je met iemand gaat, zit je daar voor het goeie gesprek, terwijl je wat lekkers voorgezet krijgt. Als je in je eentje gaat, zit je daar in zo'n plekje aan zo'n lege tafel, terwijl af en toe mensen naar je kijken. Je zit heel erg te kijk. Je voelt je alsof er wat mis met je is. Deze keer kwam er tenminste geen bezorgde serveerster die me vroeg wanneer mijn man kwam.

Ik bestelde een entrecote, medium. Niets erbij, ik had al gegeten. Mijn Valess had me niet gesmaakt, ik had de helft laten liggen. In mijn hoofd was ik al de calorieën aan het berekenen, die ik nu zomaar naar binnen zou proppen. Ik voelde me hartstikke schuldig, ik was impulsief het hol van de leeuw binnengelopen. Ik ben zó overtuigd van het vegetarisme, en toch zat ik hier. Het was een worsteling met mezelf, waarom niet gewoon beleefd te betalen en weg te gaan?

Toen het vlees kwam, heb ik het meteen weggeschrokt. Ik had een moment van beslissing verwacht, als het voor mijn neus zou staan, maar zonder één gedachte over kiezen viel ik aan. Het was meer rosé dan dat ik het graag heb, maar het kon me niet schelen. Ik heb daarna meteen betaald, en ik ben bijna uit het restaurant gevlucht. Het zal er best een beetje raar uit hebben gezien.

Ik liep terug naar mijn auto, terwijl mijn maag al knorde en bromde. Als ik een tijdje vega ben geweest, en ik eet weer vlees, raken mijn darmen altijd even van streek. Bij mijn auto zag ik dat ik, ondanks de brick-kaart, toch was bekeurd. Ik had toen het toch wel fijne gevoel dat ik dan mijn boete had gedaan voor mijn zonde.

Vanavond eet ik weer vlees. Mijn honger is niet kleiner geworden door die biefstuk, en het is bijna een high gevoel. Het enige voordeel is dat ik de staalpillen kan laten staan. Voor de rest ben ik verkeerd bezig, dat weet ik ook wel. Ik moet vechten tegen die vlees-lust, en ik verlies altijd. Ik probeer sinds mijn achttiende al vega te worden, maar het gaat telkens maar mis. In mijn krakerstijd ging dat nog stiekem, omdat ik anders slecht in de groep zou liggen. Dat was telkens stiekem naar de snackbar voor een vleeskroket en een frikandel.

Het is verkeerd, maar het is te lekker en het is een hele sterke neiging vanuit mijn lichaam. Iedere keer dat ik weer toegeef, heb ik zo'n schuldig, opgejaagd gevoel. Ik denk dat er genoeg van mijn klanten zijn die zich ook zo voelen als ze bij mij zijn langsgeweest. Heel veel klanten zouden het liever niet doen, omdat het niet netjes is. Het is alleen te lekker, en voor mannen is de seksdrift nog sterker dan voor vrouwen.

EDIT: Ik lees dit terug, nu in 2016, en in een tijd dat ik weer heel erg probeer vega te blijven, en dit lezen voelt gewoon als porno. Erg hè?

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan me goed voorstellen dat je behoefte hebt aan een stukje vlees. Maar ik ben dan ook geen vegetariër en al helemaal geen veganist. Mensen aten in de prehistorie voornamelijk vlees naar het schijnt. We zijn wel zoveel jaar verder en er is het een en ander veranderd. Maar het lijkt mij nog steeds geen zonde om zo nu en dan een stukje eerlijk (en vooral lekker) vlees te eten van een goede slager. Bedenk ook dat geheel onthouders vaak extreme en onwenselijke dingen gaan doen omdat ze in hun denkbeelden doorslaan: het zijn de Volkert van der G'tjes, de nertsbevrijders, mensen die zorgen voor een bouwstop als er een miniscuul zeldzaam diertje wordt gevonden enz.
Punt is doe wat je wilt.

Kinses zei

Ik probeer vegetariër te worden, maar heel mijn gezin blijft vlees eten, wat ik hen ook niet kan afnemen lijkt me, en dus wordt dit daardoor voor mij nog moeilijker.

Bobby zei

Ik hoop een mooie lente en goede zomer. Lekker de bbq aan en met het hele gezin speklapjes, carbonaadje`s bakken enz.: HEERLIJK
Ik ben een echte Vleesgenieter en het bevalt mij erg goed.
Ik heb vaak het idee dat vegetariers en name veganisten er een erg bleke gelaatskleur op na houden. (niet erg gezond)
Kortom beste mensen geniet van een lekker stukje vlees en regelmatig een keer seksen en alles komt goed.
p.s. Zondares: ik hoop niet dat er zoiets bestaat als vaginatariers of vaginanisten want dat zou slecht zijn voor jouw handel.

PeterdeL zei

wat een leuke stukjes schrijf je toch. Ik heb je blog pas van de week ontdekt, en gelijk een heleboel stukjes gelezen (niet allemaal, nog wat bewaren voor later). Al waren je vroege stukjes ook leuk, ik weet niet of je ze zelf nog wel een leest, maar dan kun je zien dat je enorm bent gegroeid, vlotter, directer, zekerder in je stijl.

En misschien is het toeval, maar ook de dt 's zijn plots helemaal goed. Dat deed je zo consequent fout, dat daar volgens mij opzet achter zat, maar het deed mij pijn aan de ogen. Zeg maar: alsof je bij een knappe dame langsgaat, en in plaats van een doorzichtig negligé heeft ze een oud trainingspak aan. Het blijft een schatje, het gaat niet om de verpakking, maar met iets meer aandacht is het gelijk stukken beter.

Je bent vast nog lang niet uitgeschreven, maar zit je even verlegen om een onderwerp: bij je oude stukjes zitten veel onderwerpen die een vervolg verdienen. Hoe staat het bijvoorbeeld met je advertentietekst, heb je die intussen aangepast?

Peter zei

Tja, mensen zijn alleseters en geen vlees eten is onnatuurlijk. Het is héél moeilijk om vegetarisch te eten en je lichaam toch geen tekorten te laten oplopen. Misschien is die honger naar vlees wel een teken van zo'n tekort.

Wist je trouwens dat koeien in de natuur ook zo af en toe een konijn of haas verorberen? Gras alleen is niet genoeg voor een koe.

Donkey zei

Ik leed met je mee Zondares. Ik ben sinds een paar maanden zelf weer veganist. Maar het vlees lacht je overal toe. En je wordt voortdurend aangevallen door de buitenwereld. En dan steeds weer de ontdekking dat je ook DAT product niet meer mag eten omdat er ei in zit, of DAT snoepje niet meer mag eten omdat er gelatine in zit, gemaakt uit dierenbotten. Gelukkig is er altijd nog friet.

Anoniem zei

Je kunt ook scharrelvlees eten, dat is beter voor iedereen.

Zondares zei

Ik ben geen Volkertje hoor, wees maar niet bang. Ik wil eigenlijk vooral vegetarier worden omdat ik het gezonder vind, en me schuldig voel naar de dieren toe. Scharrelvlees is wel beter, of biologisch, maar ik krijg nog steeds een brok in mijn keel als ik me voorstel dat zo'n koetje voor mij word doodgemaakt. Dat vind ik gewoon zielig.

Soms let ik meer op mijn DT, vooral als ik een nette brief moet schrijven die dag. Maar ik doe het niet vanzelf, en als ik snel schrijf let ik er helemaal niet op. Ik vind het eigenlijk een beetje onzin.

Er zijn heel veel stukjes met onderwerpen die ik nog moet beschrijven, maar ik schrijf dit blogje voor mijn lol, en ik schrijf dus alleen over dat, wat ik dan wil schrijven. Dat is dus een beetje door mekaar heen.

Donkey, de meeste friet is met dierlijk vet gemaakt. En ik heb het nooit ervaren, dat mensen me aanvallen of dat ik me moet verdedigen. Dat ze het raar of dom vinden wel. Maar als ik dat aanvallen vind, dan mogen zij mijn levensstijl weer aanvallend vinden, want ik laat zien dat ik minder zondig dan zij. Dan kan je alles wel aanvallend vinden.

Donkey zei

Ik heb het opgezocht Zondares, maar hier staat dat in Nederland nauwelijks nog friet in dierlijk vet wordt gebakken, in vaak België wel:

http://www.biteback.be/news/detail.php?news_id=4818

Of het waar is??? Ik hoop het echt!!!!!

DenBolle zei

Grinnik.. Schitterend beschreven, alsof een vent voor het eerst naar de hoeren gaat en niet betrapt wil worden, maar nu een vegetariër die geroepen wordt door het vlees.
Mooi geschreven, en je bent ook maar mens, een klein beetje zondigen maakt je sterker ;-)

Anoniem zei

Lieve Zondares

Het is duidelijk dat ook jij 'nog' niet doorhebt dat het leven een illusionair energiespel is en dat niets of niemand echt verdwijnt.

Die dieren gaan helemaal niet dood en alles wat zich zogenaamd buiten ons afspeelt dat speelt zich in wezen binnenin ons af. Alles wat we zien is een 'andere' manifestatie van onszelf en dus in wezen eet je enkel jezelf op.
Gelukkig is het leven een multidiemnsioneel virtueel spel of film waarin alles omkeerbaar is.

Mettertijd kom ook jij hier wel achter. Alles maar dan ook alles is natuurlijk en alles maar dan ook alles gebeurt met een reden. Dus ook het feit dat jouw drnag naar vlees sterker is dan jij wel zou willen.

Ik verheug me op jouw vreugdekreet als ook jij ontdekt waar de verborgen camera's hangen in dit knotsgekke schouwtoneel.

Verruim je horizonten lieve zondares en google eens op trefwoorden als 'kosmisch plan' of 'perfect kosmisch plan' of 'what the bleep do we know?' en je zal vanzelf ruimer gaan denken over één en ander. Ruimer denken vergemakkelijkt hoe dan ook je leven en dat van anderen.

Go for it Girly and enjoy whatever you can!

Anoniem zei

Beste zondares

Het is absoluut niet raar die trek in vlees

ik denk dat ik het simpelweg kan noemen : het is de natuur, de natuur heeft ooit bepaald dat de mens een omnivoor is en dus ook vlees eet

het is tot een bepaald niveau gezonder om minder vlees te eten,maar zoals je zelf al zegt, je hebt staalpillen nodig en dus geeft je lichaam al aan, dat vlees gewoon een noodzaak is

het is de kunst gewoon een balans te vinden, valess en staalpillen zijn kunstmatige verzinsels van de mens om vlees te vervangen, maar het blijft toch een "chemisch" alternatief, je lichaam weet goed het verschil

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Die koe die een konijn of haas eet of een kat die gras eet zijn nog maar simpele bewijzen dat je lichaam vlees nodig heeft. De slachtoffers van vegetarisme worden door de vegetariërs gebagatelliseerd. Je Lichaam is in dit geval de ideale maatstaf, al moet je natuurlijk onderscheid maken met inhoudsloos lekker eten.
Groetjes,
Co.