maandag 1 maart 2010

Het Zweedse model

Als je de titel van dit stukje leest, denk je meteen aan een lekkere blondine waar ik mee heb gewerkt, en denken de mannen die mij lezen, er meteen heel visueel over door. Ik heb een tegenvaller voor jullie, want het gaat niet over het soort model dat jullie denken. Gelukkig maar, want van die lange blondines word ik alleen maar jaloers, en ik werk ook niet graag samen met vrouwen.

In Zweden word de prostitutie niet geaccepteerd. Je hebt er wel prostitutie, maar die word daar nog erger dan hier afgebeeld, als een groep vrouwen die door mannen worden uitgebuit. Ze zijn dan wel zo logisch, dat ze dan niet de vrouwen weg proberen te pesten, zoals hier. Daar hebben ze het strafbaar gemaakt om klànt te zijn. Als je vind dat prostitutie altijd ten koste gaat van de vrouw, dan is het logisch.

Je hoort er weleens van als je de discussies over de prostitutie volgt. Het Zweedse model is eerlijk, want wij vrouwen worden niet vervolgd, toch? Ik ben het daar niet mee eens. Het werken word je toch onmogelijk gemaakt, omdat de klanten zich als criminelen moeten gaan gedragen. Alles moet in het geheim, anders krijg je geen klanten. Dan word het alweer zo'n schimmige toestand.

Het komt er alweer op neer dat mensen prostitutie niet kunnen zien als wat het is. Ze plakken er vanzelf allemaal emotionele labeltjes op. Het word gezien als hulpeloze vrouwen die worden uitgebuit, verkracht. Daarmee zien ze je meteen als een machteloos dingetje, als een domme onmondige vrouw.

Is het nou echt zo moeilijk? Een man wil seks, en ik wil hem best die seks geven als hij me betaald. Als we dat doen, hebben we het allebei fijn, en we doen niemand kwaad. Er hoeft zelfs niemand wat van te merken. Bij mij kan hij veilig zijn lusten kwijt. Ik kan mijn geld verdienen met wat ik leuk vind. Waarom willen mensen, die nooit de moeite nemen om naar het werk te kijken, er zich altijd mee bemoeien?

Ik zal je zeggen hoe het in Zweden gaat. Ik ben er nooit geweest, maar ik kan het zó zien, want ik weet wat ik zou doen. Je begint een bedrijfje dat seks verkoopt, maar ook iets anders, zoals muziekles ofzo. Er komen mannen, en achter de deur doe je wat je wil. Als ze die mannen dan willen aanpakken, kan je samen zeggen dat hij muziekles heeft gekregen, en niets meer. Dan zullen ze wel weer wat nieuws verzinnen, om zo'n man aan de schandpaal te zetten.

Er is maar één manier om om te gaan met de prostitutie, op een eerlijke manier, en dat is om de mensen gewoon met rust te laten. Als de prostitutie word geaccepteerd, kunnen we tenminste over straat zonder dat we bang moeten zijn om ontdekt te worden. Daarmee zijn de misstanden niet opgelost, maar dat zijn ze ook niet, als je er alleen maar nieuwe misstanden bovenopstapelt.

Het erge is dat we in Nederland ook naar deze toestanden toegaan. Met al dat geregistreer, en de vergunningen, word het steeds benauwder, want je bent overgeleverd aan wat de regering nou weer als volgende gaat doen. Je weet ook nu al dat dat niets goeds gaat zijn. De middelen die ze gebruiken, zijn geen middelen die voor het onderwerp werken.

Een rare tegenstrijdigheid, als je erover nadenkt. De regering maakt het eerst legaal, en nu proberen ze het heel erg de illegaliteit in te duwen. Ik ben dan paranoia, en ik denk dan dat ze het alleen doen om te zeggen dat we de kans hebben gehad, maar dat we hebben gekozen voor illegaliteit.

Mijn geldmannetje heeft me uitgelegd, dat met de nieuwe wet, die steeds dichterbij komt, het niet gewóón verboden is om te werken zonder je registratie en vergunning, maar dat het een misdaad word. Hij heeft me lang uitgelegd wat het verschil nou is, maar ik volg het nog steeds niet helemaal. Ik heb wèl heel goed begrepen dat het erg is.

Als ik me niet laat registreren, en ik ontvang een klant, en we worden betrapt, kunnen we allebei de gevangenis ingaan daarvoor. Het zal niet zo'n vaart lopen, maar de wet is wel zo gemaakt dat het kan! Ze zullen wel gewoon boetes geven, want wat ze nog liever hebben dan gehoorzame burgertjes is geld.

Het is eng, dat ik maar niet kan begrijpen wat ze nou willen. Wat ze doen, dat klopt neit met wat ze zeggen dat ze ermee willen. Ze liegen me wat voor, maar waar is het nou eigenlijk goed voor? Willen ze ons extra in de gaten houden, zodat ze ons op kunnen ruimen? Of gaan zeons wéér meer belasting laten betalen, en willen ze ervoor zorgen dat ze daarom ons kunnen volgen, want je weet dat als er nog meer moet worden betaald er nog meer ondergronds gaat.

Ik word er een beetje bang van. Waarom is er geen journalist, die eens een kritisch stuk in de grote kranten schrijft? Ze zijn wel snel met geruchten drukken over ons, alsof het waar is, maar ik zie niet zoveel stukjes waar ze de rare wet aan de kaak stellen. Het maakt me ongerust dat de samenleving zo stil is hierover.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij is de belangrijkste reden om prostitutie te legaliseren in Nederland dat er zoveel geld in omgaat. En geldstromen dienen door de overheid te kunnen worden afgetapt. Ze waren naief genoeg om te denken dat prostituees hun moeizaam bijeengeneukte geld voor de helft gingen afdragen. Nu ben jij een professional, maar tallozen zullen het zwart zijn blijven doen.

Ik vind dat gedoe met uitbuiting ook maar een rare redenering. Als je gratis sex hebt wordt je niet uitgebuit en als je er goed geld voor krijgt wel.

En natuurlijk de registratieplicht. De meesten blijven natuurlijk liever anoniem.

Als je klaagt over misstanden moet je misstanden aanpakken. Mensenhandelaars moet je gewoon opsluiten en gedwongen meisjes gewoon bevrijden. Er zullen ook misstanden plaatsvinden op aspergevelden, maar dat is geen geen reden om de aspergeteelt te verbieden.

Omdat prostitutie een beladen onderwerp is probeert de overheid er natuurlijk grip op te krijgen. Dat kan je dan later in verkiezingsthema's gebruiken. De CU zal het vast zo kort mogelijk proberen te houden en talloze regels gaan opleggen. De PvdA en GroenLinks zullen vast proberen vrouwen eruit te krijgen, het zijn tenslotte ook nog vaak allochtonen en vrouwelijke allochtonen zijn al helemaal de knuffels van die partijen. De wat conservatiever PVV en VVD zullen ongetwijfeld ook proberen om prostitutie op ethische gronden kort te houden.

Als je iemand wil helpen moet je niet eerst zijn broodwinning afnemen. Dat is juist contraproductief. Al wat je kan doen is laagdrempelige hulp bieden aan prostituees die in de problemen zitten, net als bij drugsverslaafden. Laat de mannen vrij en de vrouwen evenzeer. Dat is alles wat je kan doen.

En of prostitutie moreel aanvaardbaar is of niet dient niet van bovenaf te worden opgelegd. Dat mag eenieder voor zich bepalen. Als je er tegen bent dan word je geen prostituee en geen klant (hoewel hypocrisie hier vast hoogtij viert).

Als je respect hebt voor vrouwen dan laat je ze vrij te doen wat ze goed, leuk of zinvol vinden. De aanpak tegen prostitutie getuigt - zoals je al hebt laten doorschemeren - van minachting.

Anoniem zei

Ik dacht aan een bed van een geel-blauw zweeds bedrijf...

Anoniem zei

Ik zit te denken het vak in te gaan in de vorm van thuisontvangst, gewoon vanuit mijn eigen huis. Kun je mij misschien wat meer vertellen over de nieuwe wet, of zeggen waar ik informatie daarover kan vinden?

Kan ik dit gewoon legaal gaan doen of moet ik hiervoor nu straks een vergunning of zoiets hebben?
Ik wil allerminst gedonder met de overheid uiteraard, maar vraag me af of ik wel een weg kan vinden door het regeltjesbos. Ik zit haast te denken het dan maar zwart te gaan doen, want zodra ik begin aan de legale weg lijkt het wel alsof er meer beren op de weg zijn dan anders. Of niet?

Anoniem zei

Hoi,

Ik snap dat t Zweedse model niet werkt. Ik hoor ook wel eens opties als niet meteen alle hoerenlopers veroordelen, beboeten of wat dan ook maar wel diegene die naar een minderjarig of gedwongen meisje gaan. Dit laatste is misschien lastig te bewijzen, maar hoe sta je hier tegenover?

Anoniem zei

Waarom is er geen journalist die een kritisch stuk schrijft?
Omdat prostitutie nog steeds een taboe is misschien?

Anoniem zei

Hoi "Zondares",

Ik ben afgelopen jaar voor mijn werk enkele weken in Zweden geweest dus ik begreep gelijk wat je bedoelde met "Het Zweedse model".

Ik verbleef daar in een grote stad met volop uitgaansgelegenheden. In bepaalde zaken dienden de betaalde dames zich aan. Zij waren daar alleen of met andere vrouwen.

Deze dames moeten natuurlijk op de één of andere manier aan hun potentiële klanten duidelijk maken dan zij voor geld beschikbaar zijn. Dat doen ze door hun onderscheidende gedrag ten op zichte van de andere vrouwen.

Het waren overigens helaas geen langbenige blonde Zweedse modellen die zich daar aanboden maar voor het merendeel Aziatische dames.

Dat "Zweedse model" heeft ook wel zijn voordeel voor zo'n vrijgezelle hoerenloper als ik, besefte ik op een gegeven moment aldaar in Zweden.

Als ik op stap ga dan ben ik nog wel eens lui in het versieren van vrouwen. Dit omdat sex bijna overal te koop is en ook makkelijk verkrijgbaar is. Als ik dan een vrouw tegen kom dan moet ze wel heel erg speciaal zijn wil ik mijn best gaan doen. Ik denk dan al gauw "fuck it".

In Zweden moest ik daar in tegen toch weer erg mijn best gaan doen om zo'n mooie (voor ons Nederlanders toch wel exotische) locale dame aan de haak te slaan want ik heb ze niet "te koop" gezien.

Ik heb een leuke tijd gehad en heb ook weer wat meer lol gekregen in vrouwen versieren.

Johan Cruijff zei het al: Alle nadelen hebben voordelen!

groet,

HL 69.

Anoniem zei

Hoi "Zondares",

Mijns inziens hadden "de christenen" de afgelopen jaren behoorlijk veel invloed in ons land en zo natuurlijk ook op het prostitutiebeleid.

Nu de regering gevallen is hoop ik dat die "christenen" er niet (in grote getallen) in terug zullen keren.

Die wet waar jij het over hebt is er nog niet door en misschien komt die er ook niet door met een nieuwe regering en een andere machtsverdeling in de 2e kamer.

groet,

HL 69.

Zondares zei

Eerste anoniem, ik ben het helemaal met je eens.

Derde anoniem, de nieuwe registratiewet is er nog niet helemaal doorheen. Hij is al wel door de tweede kamer goedgekeurd, maar hij moet nog ergens doorheen. Als die wel luisteren naar de Raad van State, dan is er nog hoop. Anders moeten we er echt aan gaan geloven.

Je hebt een vergunning nodig voor de thuisontvangst. Als je gaat lezen lijkt het niet zo te zijn, maar het is wel zo, anders krijg je echt gezeik. Zorg dat je geen uitkering hebt lopen, en hou alles bij op papier zodat je de Belastingdienst wat kan laten zien bij een WTP. Als je voor jezelf gaat verdienen, moet je ook een Kvk nummer en een BTW nummer.

Legaal is inderdaad veel meer problemen dan zwart, maar als je zwart gepakt word, dan pakken ze je veel harder als een aannemer of een wietkweker. Je moet dan aan tonnen naheffing denken.

Mannen laten zoeken naar gedwongen meisjes, laat me niet lachen. Je kan het niet zomaar zien. Die meisjes zijn al gedwongen volgens de politie als ze er zitten voor hun vriendje, en dat zie je er echt niet aan. Het is gewoon een slecht idee. Het beste tegen de dwang is een open en sterke prostitutie branche, want zoals ze ons nu wegpesten word het alleen maar winstgevender voor de pooiers. De vrijwillige meisjes stoppen.

Prostitutie is een taboe, ja. Ze schrijven er wèl over. Dus waarom dan niet eens een goed stuk, in plaats van de dikke duim? Het lijkt wel alsof ze een café ingaan en vragen om verhalen over de misstanden, en dan dat laten drukken.

HL69, je hebt er meer van gezien dan ik, wat voor manieren gebruiken die meisjes om mannen te krijgen?

De verkiezingen voor de tweede kamer gaan niets uitmaken. Het is geen controversieel onderwerp, en het is al door de tweede kamer héén. Fuck de CDA en de CU, maar ook de PvdA is heel erg tegen prostitutie, kijk maar in de gemeenteraad.

DikkeWillem zei

Oei, ik moet maar niet naar Zweden gaan. Ik zou zomaar verkeerd terechtkomen, want ik probeer overal waar ik kom wel even de dames uit.

Het prostitutiebeleid komt niet groot in de pers, dat is inderdaad raar. Het is een bekend verschijnsel, waar veel mensen mee te maken hebben. Waarom is het zo'n taboe?

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met je eens!! De Zweedse visie op prostitutie gaat uit van de veronderstelling dat alle hoeren uitgebuit worden en dat klopt niet. Uitbuiting komt voor, helaas, maar er zijn genoeg prostituees die betaalde seks een goede en plezierige manier vinden om (veel) geld te verdienen. Daar is toch niks mis mee? Jouw stukje is me echt uit het hart gegrepen! Inderdaad, mannen willen seks, en als (sommige) vrouwen bereid zijn om dat (tegen betaling) te geven, dan snijdt het mes aan 2 kanten. Een win/win situatie waar niemand anders wat mee te maken heeft.

Het Zweedse model WERKT bovendien niet. Je voorkomt er niet mee dat mannen op zoek gaan naar betaalde seks. Het is nog nimmer gelukt om prostitutie uit te roeien! En dat gaat ook niet lukken zolang mannen en vrouwen er beiden de voordelen van zien. Goed, je kunt er streng op controleren, maar het enige dat je daarmee bereikt is dat het veel meer in het geniep gebeurt. Maar je houdt het nooit tegen.

Als de prostitutie morgen verboden zou zijn, wordt mijn lichamelijke behoefte heus niet minder. Dan heb ik nog steeds zin om te neuken! En zolang ik geen partner heb, ga ik toch weer op zoek naar iemand die mij tegen betaling wil ontvangen.
Ik zal net zo vaak naar de hoeren gaan als nu, zelfs als ik daarmee een fikse boete riskeer. Want een alternatief is er niet. GEEN seks is voor mij geen optie.

Mensenhandel, dwang, criminaliteit en alle andere uitwassen van prostitutie moeten keihard worden aangepakt. Maar een totaal verbod op prostitutie is hierbij onnodig. Laat hoeren en hoerenlopers toch gewoon hun ding doen, ze doen er niemand kwaad mee. Niet iedereen zal hen begrijpen, maar dat hoeft ook niet. Maar dat maakt betaalde seks nog niet meteen verwerpelijk.

Inderdaad, zondares, het wordt de hoogste tijd dat die journalisten ook eens aandacht schenken aan de andere kant van het verhaal!!

Erik

Martijn zei

Ja dat Zweedse model werkt inderdaad niet want prostitutie word niet voor niks het oudste beroep ter wereld genoemd dus het was er en zal er ook altijd blijven. In de VS zijn er waarschijnlijk procentueel meer vrouwen werkzaam in de prostitutie dan hier en daar mag het alleen in Nevada maar daar ga je naar een 'massage salon' of laat een masseuse thuis komen en dan weet je wel hoe laat het is...

De vraag is of we dat hier ook willen want onderzoekt toont aan dat in de jaren 60 ze ook hebben geprobeerd om prostitutie uit te bannen en als je daar de cijfers van verkrachtingen naast legt zie je een duidelijk oorzaak en gevolg dus laten ze nou gewoon verstandig zijn en de hoeren niet lastig vallen en de klanten hun gang laten gaan anders zoeken die het toch echt ergens anders en dat betekent of in het illegale circuit of ze vergrijpen zich aan de minder weerbare in onze samenleving en dat is een echte lose/lose situatie.

Rick666 zei

Beste Zondares,

Ik vind dat jij de meest boeiende blog hebt en onderhoudt die ik tot nu toe volg.
Je regelmatige updates en vlotte schrijfstijl zorgen ervoor dat ik regelmatig terugkom.

Veel succes verder!

Gr.R

Anoniem zei

Hoi "Zondares",

Allereerst, ik ben in Zweden niet op zoek geweest naar "Dames van Plezier" dus ik weet er niet alles van hoe het er in het land van "Het Zweedse model" aan toe gaat.

Ik vermoed dat je gelijk hebt en dat prostituees daar hun diensten ook op bepaalde lokaties onder dekmantels en achter fascades aanbieden.

De "Dames van Plezier" die ik in Zweden tegenkwam in openbare Horeca-gelegenheden waren te herkennen aan het volgende gedrag:

Opvallend dansen, uitbundig, sexy en een tikje ordinair. ze zoeken daarbij voortdurend (lachend of zwoel kijkend)oogcontact. Als ze contact met je hebben en blijven houden dan komen ze dichterbij, raken je zogenaamd per ongeluk aan en knopen dan een gesprek aan, waarbij ze in de loop daarvan suggereren of direkt zeggen dat ze "te huur" zijn.

Zweedse mannen die in de gaten hebben dat je een (zogenaamde niet wetende) buitenlander bent, attenderen je er dan ook nog eens (ten overvloede) op dat deze dames h.oeren zijn.

Overigens ben ik soms ook wel groepjes Zweedse vrouwen tegengekomen die zich hetzelfde gedroegen maar dat geen h.oeren waren.

Ik hoef jou niet te vertellen dat in onze Westerse wereld vrouwen die in vrouwengroepen uitgaan mannen wel eens "teasen". Dit om lol onder elkaar te hebben in zo'n vrouwengroepje of om daadwerkelijk mannen te versieren.

In Zweden zou de (dronken) slecht analyserende uitgaande man deze twee verschillende "typen" uitgaande vrouwen wel eens kunnen verwarren.

Misschien ook leuk om te vertellen is hoe je bijvoorbeeld de prostituees in Venezuela in een discotheek kan herkennen:

De dames daar (prostituee of niet) zien er daar veelal zeer sexy uit in het uitgaansleven, dus tot zover geen verschil. Ook blijven de vrouwen (prostituee of niet) meestal in eerste instantie op gepaste afstand van de mannen in deze manchocultuur.

Als je een tijdje binnen bent in zo'n discotheek dan zie je op een gegeven moment dat de hoeren een eigen plek aan de bar hebben of een hoekje in de zaak.

Zij kijken voortdurend om zich heen op zoek naar een klant. Veelal drinken de hoeren de duurdere drankjes en roken de duurste sigaretten. De pakjes hiervan liggen demonstratief op tafel of op de bar.

De hoeren hebben over het algemeen meer te besteden dan de gewone vrouwen en etaleren hier ook graag mee.

groet,

HL 69.

Zondares zei

Dankjewel, ik vind zo'n ooggetuigen-verslag heel erg de moeite.

Barman zei

Belangrijkste reden voor repressie en illegalisering van prostitutie is het beschermen van de heren die er gebruik van maken.
Dit komt omdat onze samenleving niet geheel in overeenstemming is met de evolutionaire opdracht die wij hebben meegekregen.
Evolutionair is: hoe meer vrouwen, des te meer voortplanting = goed. Helaas volgt de evolutie niet alle lagen die onze culturele ontwikkeling hier op gooit.
Wensen, verlangens ed. zijn hardcoded in ons gen. Wens om levenszekerheid, reproductie, sociale veiligheid ed.

Helaas (?) heeft de mens een sociaal evolutionaire structuur ontwikkeld waarbij een veelvoud van factoren allerlei van onderliggende evolutionaire factoren kunnen betekenen (iemand die mooie muziek maakt-en derhalve niet echt een direct evolutionar voordeel heeft op zijn situatie- kan heel goed alle evolutionaire basisbehoeften bedekken. Net als een politicus die niet misschien niet fysiek niet aantrekkelijk is maar dat wordt doordat macht aantrekkelijk is.

Religie is van oudsher de tegenhanger tegen losbandigheid (klinkt wellicht krom gezien het nieuws de laatste tijd).Religie houd naar de mens op dat hij/zij op een bepaald stramien hoort te leven .En dat, als iedereen zich aan die regels zou houden, er geen problemen zouden zijn. En dat het volk zich op een gezonde (?) manier zou vermeerderen.
Zondes zijn altijd gebaseerd op het toegeven aan de lust. Als iedere man die een geslachtsrijp meisje zou zien en er boven opduiken, dan zou onze maatschappij niet werken. We kunnen ook het alternatief niet toelaten.

Regels hier zijn nodig, maar altijd in contrast met de lusten. Een geslachtsrijp meisje geeft signalen af waar de gemiddelde man geen weerstand aan kan bieden (evolutionair!) Maar het is nodig om op op de een of andere manier regels te maken voor wanneer en hoe het goed en wenselijk is om tot genenoverdracht te geraken. (droog gezegd)
Religie is een poging om daar regels aan te stellen, ookal conflicteert in enige mate met de evolutionare drang. Als veel mensen geloven in een bepaalde religieuze consensus, dan wordt het duidelijk waar de sociale consensus is, en kunnen zondaars worden gestraft.

Doordat natuur en cultuur conflicteren in de regels hierover, en doordat er geen manier is om aan de evolutionaire gevoelens te ontkomen, worden veel mistappen in deze richting gezien als doodzondes.
Desalniettemin, zullen mensen die een bepaalde macht zich hebben meester gemaakt zich toch (en ok een aantal die niet die macht bezitten maar zich het tot zich nemen) zich hieraan overgeven.

Het is onlosmakelijk in ons brein ingebed om te reproduceren met de beste partners die er mogelijk zijn. Er zijn dozijnen verschillende regels bedacht die ons hiervan -op straffe van dood- moeten beletten. Helaas is het vlees vaker sterker dan deze overtuiging. En daarom zijn er schandalen en roddelmagazines.

Mensen vinden het interessant wie het met wie doet en mensen willen 'het' doen. Hoeren zijn onacceptabel in het ideaalplaatje en zeker niet voor de mensen die veel te verliezen hebben in sociale statuur.

De hele vrouwelijke kut is verantwoodelijk voor meer sociale progressie en culturele ontwikkeling dan elk penseel. Aan de andere kant, is het ook de bron voor de meeste oorlogen.

Ik denk, zondares, dat je handelswaar onderhevig is aan inflatie. In een zweeds, of ander soort model drijft men de prijs op doordat de consequenties extremer zijn. Er zijn mensen die gestorven zijn voor wat je aanbied.

Als de sociale prijs en schuld die aan hiernbezoek hangt wordt weggenomen, verlies je dan niet direct aan waarde?. Verlies je niet aan klandiezie als alles in de hoererij transparanent is?

Ik ben gefascineerd door hoererij en ik lees graag je blog, maar dat heeft er wel mee te maken dat je niet gewooon een bardame bent die er wat op los neukt. Je hebt een duidelijk statuur, en je spreekt voor een stil publiek (weinigen zullen direct interesse in je blog uitdrukken, hoewel ze dat wel voelen.
Zou je content zijn als prostitutie legaal en volledig geaccepteerd zou zijn?

Zondares zei

Als de prostitutie zou zijn geaccepteerd, zou ik inderdaad wat minder verdienen aan het alleen maar neuken voor geld. Ik zou nog steeds geld verdienen omdat ik gewoon veel harder eraan werk. Voor vakwerk is altijd wel een plek. Zoveel moeite als ik steek in mijn werk houd de prijs wel hoog. Het is niet alleen de zonde die ze afkopen, maar er zit ook gewoon hard werk en risicogeld in. Zoals het nu gaat is dat al het belangrijkste. Als het illegaal word, zoals in de USA of in Arabië, zullen de prijzen inderdaad stijgen zoals daar.

Anoniem zei

De Overheid is onze grootste vijand.

Ze probeert ons bang te maken (criminaliteit, drugs, terrorisme, vrouwenhandel, Man-made Global warming etc.) zodat het volk haar vrijheden laat beperken.

De Main Stream Media zijn daarbij verworden tot propagandakanalen. er zijn bijna geen kritische journalisten meer. Degene die wel kritisch zijn worden afgeserveerd.

Lees George Orwell "1984" en zie de overeenkomsten.

Jean-Pierre

Unknown zei

Beste Zondares,
Anti-prostitutie is door religie ingeburgerd, islamitische prostituee's worden vermoord (eerwraak,duizenden per jaar)
Ook niet religieuze burgerlijke sufferds nemen het over. Ik weet geen land waar geen anti-prostitutie heerst.Trouwens wanneer gaat seks voor geld over in prostitutie: Het begint op school al op 10jarige leeftijd met 1x neuken voor een dubbeltje waarna wel of niet een 2e keer volgt. Het is een traploos gebeuren zonder een aanwijsbaar moment van waarop je van prostitutie kan spreken. De schreeuwers tégen de prostitutie moeten overstemd worden door de
schreeuwers vóór de prostitutie.
Groetjes,
Co.