maandag 3 december 2018

"Seks is niet voor mensen zoals ik"

Het is een kick, nog steeds na zoveel jaar, om voor je klant een spetter te zijn waar hij zijn hart aan ophaalt. Ja, daar moet ik flink illusies voor maken, en ik moet hard werken soms, maar een man even een man laten zijn, en zien hoe hij daar helemaal in op kan gaan, dat is gewoon mooi. Vooral als je wat los hebt kunnen maken bij hem waarvan hij nieteens wist dat het er wàs, waarvan hij niet zou hebben geloofd dat het in hem zat, dat maakt me groots.

Een tevreden klant de deur uit laten gaan geeft voldoening. Dat zorgt gewoon dat je je voelt alsof je goed werk hebt gedaan. Hoe tevreden ik met werk ben is voor mij altijd heel sterk verbonden geweest met wat er uit mijn handen kwam. Toen ik HR-trien was, leek het soms dweilen met de kraan open. Toen ik als kleine meid een baantje in de schoonmaak op de kippenslachterij had, had ik tenminste de voldoening dat ik de ruimte schoon achterliet.

Soms krijg ik een klant die het een ontgoocheling vindt. Daar leef ik zo in mee, ik knap dan gewoon samen met hem af. Niet als hij wat op de diensten aantemerken heeft, want dat vind ik meestal gewoon onterecht, maar een man die het gewoon zo moeilijk heeft met zijn seksualiteit dat hij een beetje verdrietig of wanhopig wordt. Mannen met seksuele problemen kunnen vaak niet met hun seks bij amateurs terecht, dus ik zie ze best veel.

Bij mannen die seksueel niet helemaal meekomen snap ik het vaak wel. Dan ben ik ook voorbereid, en kan ik hem uitleggen hoe het zit, en hoe hij ermee om moet gaan. Want je kan met heel veel dingen die seksueel niet lekker in de markt liggen, toch nog een goed seksleven opbouwen, als je maar wat hulp krijgt van iemand die meer gezien heeft dan jij. Of natuurlijk, als je er gewoon zelf heel erg veel werk instopt.

Maar je komt het dus ook tegen bij mannen die seksueel gewoon helemaal normaal zijn. En misschien komt het doordat ik anders ben gaan kijken, of doordat mijn klantenlijst anders geworden is met de jaren, maar het lijkt wel steeds meer voor te komen bij normale mannen. Soms gaan ze zich gewoon letterlijk verontschuldigen dat ze zo normaal zijn, omdat ze denken dat dat me tegenvalt.

Dat blijft bij een ongemakkelijke blik en soms een opmerking. Je merkt het vooral als je een man helemaal inwikkelt in een illusie, en dat kan natuurlijk ookwel de reden zijn dat ik het steeds meer begin te zien omdat ik steeds beter word in mijn illusies. Zo'n man voelt zich dan niet een seksobjekt genoeg om mee te mogen doen aan het seksuele avontuur waar hij inzit. En dat is zo jammer.

Seks is niet voor gewone mannen en vrouwen. Seks is voor mooie, slanke, smetteloze twintigers. Seks is voor mensen die niet opgaan in de massa, maar als een lichtende engel meteen opvallen. Seks is voor mensen die eruit zien als pornosterren. Seks is niet voor saaie mensen, en als die wel aan seks doen is het belachelijk en een beetje zielig. Dat geloven heel veel mensen echt ergens.

Ik heb een klant die ik pas voor de derde keer zag. Hij spreekt niet vaak af, de derde date was twee jaar bijna na de eerste. Hij is een prima klant, hij begrijpt hoe hij met hoeren om moet gaan, hij is beleefd, hij haalt zich niets in zijn hoofd en laat me goed de wip om hem heen bouwen. Het is haast samenwerken, en zo kan je de beste dates maken. Een fijne man, een prima klant, eigenlijk heel gewoon.

Na de derde wip, bij het naliggen en aankleden, raakten we in gesprek. Het nawerk was afgewikkeld, dus het was gewoon een praatje. We praatten een beetje zoals bekenden doen, lekker ontspannen, want de wip was prima gegaan. Ik had weer een paar notities te maken over deze klant, en hij keek er al naar uit om me opnieuw te boeken. Alles was mooi afgerond. En hij verontschuldigde zich een beetje schaapachtig.

Dit is een prima vent. Hij is niet lelijk, hij is niet onhandig, onaardig of bot, hij ruikt lekker, hij is schoon en beleefd, hij heeft de standaard Nederlandse pik, is prima gezond en potent, en hij doet goed mee met de beurt. En hij verontschuldigde zich omdat hij zo "gewoontjes" is. Daar kon ik echt met mijn hoofd eventjes niet bij. Voor mij was het een beetje een verrassing dat hij zo over zichzelf dacht.

Hij was nieteens verdrietig. Dit was niet de douleur die hem even twijfelachtig maakte. Dit was iets wat hem echt gewoon opviel, omdat zijn ervaring met mij anders was dan hoe hij over zichzelf dacht. Hij vond zich niet op zijn plaats in wat we net hadden gedaan, want dat is iets voor seksuele mensen, en hij vond zichzelf allesbehalve sexy. Hij was maar gewoontjes, en wat heeft hij dan te zoeken in een hete beurt?

Niet dat hij dacht dat er echt iets fouts was aan hem. Niet dat hij dacht dat hij iets verkeerds deed door seksueel te zijn. Maar hij voelde het gewoon zo. Hij zag zichzelf niet als iemand die spannend genoeg was voor seks, omdat hij een gewone, gewone man was. Niet een drooggetrainde jonge hippe artistieke Adonis met tattoos en een paardenlul. En hij dacht dat hij de enige was.

Hij voelt zich alleen. Maar dat is hij niet. Bestwel veel mensen delen wat hij voelt, en dat merk ik nieteens alleen bij mijn klanten. De meeste mensen hebben het gelukkig veel minder dan hij, maar het komt bestwel voor. Vooral als de rol die mensen denken dat ze hebben niet past bij iemand die seks heeft. Vriendinnen met kinderen bijvoorbeeld, daarbij knaagt het soms dat ze vinden dat moeders seksloos horen te zijn.

Daar overheen stappen is best te doen, en uit hun kruis voelen mensen ook prima dat ze wèl seksuele wezens zijn, maar ik hoor toch dat het idee in hun hoofd blijft zitten ookal hebben ze net heel duidelijk laten zien dat hun gevoel niet klopt. Ze voelen zich alsof ze zich hebben binnengedrongen in een ervaring die niet voor hen is, of ze voelen zich alsof ze zich belachelijk maken.

Ik vind dat erg. Mensen die zichzelf niet de moeite vinden voor seks, mensen die denken dat ze voor partners geen seksobjekt kunnen zijn, mensen die zich niet op hun plekje voelen bij zoiets wat zo belangrijk is in je leven. En als ik ze probeer te overtuigen dat ze voor mij echt wel een seksobjekt kunnen zijn, en bij mij welkom zijn met hun seksualiteit, dan geloven ze me eigenlijk niet.

Dat begrijp ik wel, want ze betalen me. Natuurlijk ga ik ze dan vertellen dat ze supersexy voor me zijn, dat weten ze heel goed. Maar dat betekent wèl dat ze me ook niet geloven als ik het echt meen. Dat vind ik jammer, want dan kan ik ze alleenmaar in die kleine illusie van hoogstens een paar uurtjes geven, wat ze eigenlijk altijd met zich mee zouden moeten dragen. Het is beter dan niets, maar het blijft aan me knagen.

9 opmerkingen:

Willemijn Biemond zei

Ja, sneu is dat hè.
Vroeger mochten mensen geen seks van de kerk en het geloof, en nu hebben ze altijd het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn. Mensen die echt vrij zijn op dat gebied, zijn super zeldzaam.

Anoniem zei

Wat een mooi en invoelend stuk heb je geschreven!
Het geeft duidelijk aan hoe integer en betrokken jij met je werk bezig bent.
Ik geniet daar enorm van.
Je bent een kanjer.
Ga alsjeblieft hiermee door, met je blogs en je werk!

Jan.

Anoniem zei

Dit is zo herkenbaar!!!

Anoniem zei

Voel toch wel met hem mee zo. Dat je dat uit zo'n koude financiele transactie haalt vind ik ook wel bijzonder.

Anoniem zei

Zoals Jan al eerder schreef: een mooi en invoelend stuk! Het is fijn om wederom te constateren dat je meeleeft met je klanten en dat je het beste met ze voor hebt. En daarbij heb je veel mensenkennis en een groot analytisch vermogen.
Ik snap wel iets van de gevoelens van de klant. Dat hij zichzelf niet spannend en bijzonder genoeg vindt voor seks.
Ik heb soortgelijke gevoelens gekend. En als je jezelf al niet spannend genoeg vindt voor seks, straal je dat ook naar anderen uit.
Bij mij hielp het dat een paar goede vrienden en vriendinnen me in ieder geval wèl als een seksueel wezen zagen. Ze informeerden regelmatig naar de stand van zaken van mijn seksleven, toonden zich betrokken en stimuleerden de overtuiging dat seks er voor iedereen is. Waarbij seks met prostituees nadrukkelijk werd genoemd als een goede mogelijkheid om mijn seksuele identiteit te vinden en te ontwikkelen.

Voor mij is dit contact met hoeren uiteindelijk doorslaggevend geweest om een ander denkpatroon te ontwikkelen. Ik vind mezelf al lang niet meer "te gewoon" voor seks, ik heb(ook bij een goede en begripvolle beroepsdame) steeds meer inzicht gekregen in mijn seksuele oerinstinct. Mijn schroom en terughoudendheid ben ik inmiddels wel kwijt, net zoals alle andere waanideeën die ooit door mijn hoofd spookten. Ik voel een nadrukkelijke behoefte aan seks, weet nu ook dat het onzin is dat anderen meer recht op seks zouden hebben dan ik. Mijn seks met hoeren komt niet meer enkel voort ui een lichamelijke drang, maar ook uit een rationele overtuiging dat seks màg, ik gun het mezelf.
Volgens mij zou dat laatste de onderliggende gedachte moeten zijn voor elk seksueel contact, betaald of onbetaald.

Anoniem zei

Mooi stukje en mooie reacties. Ga zo door Zondares! Ik lees jouw stukjes graag, vooral die over jouw gedrevenheid. De mens achter de betaalde seksdate zeg maar.

Anoniem zei

Alweer een heel goed stukje. Alleen snap ik dan die zin in het laatst niet: "Natuurlijk ga ik ze dan vertellen dat ze supersexy zijn 'dat weten ze heel goed'

Emil zei

Ik vraag me af of het ook met onze opvoeding te maken heeft, dat seks iets heel bijzonders moet zijn. Het is niet direct het relatiedenken, maar als kind krijgen we wel vaak te horen dat seks speciaal is. Niet iets wat je gewoon doet omdat je er zin in hebt, maar het wordt heel groot gemaakt, krijgt bijna mythische proporties.
En perfecte mensen passen dan inderdaad mooi in dat plaatje, maar wij gewone stervelingen? Ik snap wel dat mensen dan gaan twijfelen of ze wel aan het plaatje kunnen voldoen.

@Anoniem 5-12 11:19: bij "dat weten ze heel goed" slaat het "dat" op het feit dat zondares gaat vertellen dat ze supersexy zijn, vandaar de zin die er voor stond.
Als je eenmaal een bepaald beeld hebt van jezelf ga je heel veel door die bril bekijken, en dan is het heel makkelijk om een compliment af te doen als "dat zegt ze alleen maar omdat ze ervoor betaald wordt". De eerste keer dat ik van een sekswerkster te horen kreeg dat ze het leuk vond met mij vond ik het ook moeilijk om dat echt te geloven, gelukkig kan ik dat nu wat beter aannemen.

Nico zei

Ik heb eerder de associatie met (een gebrek aan) fantasie (of het besef hoe belangrijk fantasie is). Als ik aan seks doe, dan ben ik een sultan, een slaaf of een kannibaal, en de ander is een haremmeisje, mijn meesteres of een stuk vlees. Dat hoeft verder echt niet in een ingewikkeld rollenspel uitgedrukt te worden...

@ Zondares: ben jij dan zo'n goede seksgodin dat het mensen verlegen maakt?