maandag 10 december 2018

Antwoord op: Betaald om weg te gaan

Het is een soort volkswijsheid, een soort grapje misschien, om te zeggen dat je een prostituee niet betaalt om bij je te komen, maar dat je haar juist betaalt om weg te gaan achteraf. Je hoort hem veel in het Engels, maar ook veel mannen in Nederland gebruiken het zinnetje wel.

Het is te simpel, maar er zit wel een kern van waarheid in.

Eerst maar waarom het te simpel is. Je betaalt een hoer niet om weg te gaan. Als je haar weg wil hebben hoef je haar alleenmaar niet te huren. Je betaalt haar voor seks waarna ze weggaat. En die seks is waar ze voor komt, het weggaan is alleen hoe zij daar zèlf mee omgaat. Je kan èlke vrouw zoverkrijgen dat ze je na de seks niet meer wil zien, dan hoef je alleen een hufter te zijn.

Sekswerk is werk, dat ga ik niet nogeens uitleggen. Dat is waar elke klant voor komt. Er is geen man die je bij het eerste telefoontje uithoort over hoe je na de wip je toonbaar maakt, checkt of je alles in je tas hebt gestopt wat je niet bij de klant achter wil laten, en dan wegloopt naar de auto die je expres een heel stuk verderop hebt geparkeerd, en de snelweg op verdwijnt. Die willen weten welke bedakrobatiek ze zich moeten voorstellen.

Als mannen het zeggen is het meestal nieteens echt gemeend. Ze herhalen een gezegde dat ze als grap of als stoerdoenerij hebben gehoord van andere mannen. Dat doen ze om te onderstrepen dat ze graag door vrouwen met rust worden gelaten, en wat vrijheid krijgen. Het is danook een uitspraak die je van klanten van prostituees niet vaak hoort, maar juist van mannen die dat nooit hebben gedurfd.

Zo'n uitspraak doen is vooral een houding geven. Een man wil zo laten zien dat hij wel seks wil, maar geen behoefte heeft aan al die emotionele bagage die eraanvastzit. Hij zegt het vaak als een soort klacht, of als een soort grap, dat er een flinke emotionele prijs zit aan seks. Voor een half uurtje seks moet hij een heleboel dingen van zijn partner accepteren, vantevoren en achteraf.

Het is een mythe dat mannen helemaal geen emotionele band willen aangaan, en alleen seks willen. Ik werk ermee dat ik mannen seks geef zonderdat ze achteraf emotioneel kontakt met me hoeven te hebben, en een flink aantal klanten zoekt toch naar die verbinding, ookal weten ze dat hij niet hoeft, en dat hij zelfs niet welkom is. Mannen willen ook intimiteit en persoonlijke waardering bij seks.

Waar het vandaankomt is niet dat mannen alleen seks willen en vrouwen alleen emotionele verbinding. Vrouwen willen immers ook graag door een vreemde gepaald worden tot ze bont en blauw zijn, mannen willen ook een knuffel. Daar komt nog een heel stukje over als dat eindelijk klaar is. Er is alleen een verschil in hoeveel mensen van de ene of de andere kant willen, en dat verschil wordt touwtrekken. En touwtrekken polariseert.

Vrouwen zitten snikkend bij vriendinnen over dat ze gebruikt zijn als een man niet meteen om een volgende date smeekt, mannen doen alsof ze belaagd worden als hun one night stand aanbiedt om ontbijt te maken. Dat is voor het grootste gedeelte onterecht. En een deel is terecht, want mannen doen ook alsof ze verliefd zijn om te scoren, en vrouwen gebruiken seks ook om een man veel dieper een emotioneel spinnenweb in te lokken dan hij wil.

Dat is waar de verzuchting vandaankomt, of waarom hij zo aanspreekt tenminste. Mensen manipuleren elkaar seksueel, en helaas erg op de negatieve manieren. Seksueel manipuleren is niet slecht, maar het wordt helaas vooral slecht gebruikt. Daar heb ik al een heel stukje over. En nog één. Natuurlijk is het dan aantrekkelijk als er een manier is om wel seks te hebben maar al die seksuele chantage die erbij komt kijken, te vermijden.

Het is dus vooral een luchtigheid. Voor de mannen dan, want er zijn feministen die deze gevleugelde woorden bloedjeserieus nemen. Die denken dat mannen ècht zo denken. Tenminste, zo praten ze erover tegen elkaar en tegen de buitenwereld. Ik weet nooit zeker wat nou echte overtuigingen zijn en wat nou "politiek," want het is moeilijk voor te stellen dat mensen echt geloven wat zo duidelijk alleen met kronkels en negeren van wat er voor je neus gebeurt vol te houden is.

Maar wat is dan die kern van waarheid die zit onder al die luchtigheid, onder dat nep-egoïsme om te laten zien hoe dominant je bent, en onder dat geklaag over dat seks niet alleen bij de daad blijft? Eigenlijk heel simpel. Als je naar een hoer gaat kan je rekenen op discretie. We weten waar de grenzen liggen van onze dienst, want die worden heel duidelijk vastgelegd in de transactie.

We zijn discreet met je tijd, met je gegevens, met wat je wil, met wat je aan ons kwijt wil. Niets ervan komt in je sociale omgeving terecht. We nemen alles mee na de date, en je komt nooit meer consequenties tegen. Je weet waar je aan begint, en je houdt ondanks alle intimiteit, ondanks alles wat je aan ons openbaart, gewoon je privacy. Dat is discretie die heel belangrijk is om het vak goed te doen.

5 opmerkingen:

Erik zei

De wereld wordt geregeerd door een klein groepje rijke families. Zij bezitten de VN, de media en de politici. Inclusief de Rutten en Junckers en Merkels.
“Black Lives Matters”, “White privilege”, “Rad Fem”, “anti zwarte piet” en “Me too” komen allemaal uit de kokers van deze mensen. Het doel is om de westerse beschaving te ondermijnen. De christelijke cultuur is hun grootste vijand. Afrika, Azië of Arabië, daar hebben ze geen last van maar de witte man met zijn christelijke normen en waarden, die moet kapot worden gemaakt.

Deze groeperingen krijgen heel veel geld en steun van deze families en dankzij alle media-aandacht zijn er gekken die er in mee gaan. Blanke muziek uit de jaren 50 is verboden want “rape”muziek. Slavernij, holocaust, noem maar op, allemaal de schuld van de witte christelijke man.

Willemijn Biemond zei

Erik waar heb je het over? Je reactie heeft niets met het stukje te maken.

Over die verschillen: ik zou er niet aan moeten denken om een man te betalen voor seks eigenlijk.

Mannen maken vast ook wel een emotionele verbinding, maar wel véél gemakkelijker dus. Met een wildvreemde vrouw die ze ervoor betalen. Ik zou dat nooit willen.

Erik zei

Mijn commentaar geeft alles met het stukje te maken:

...er zijn feministen die deze gevleugelde woorden bloedjeserieus nemen. Die denken dat mannen ècht zo denken. Tenminste, zo praten ze erover tegen elkaar en tegen de buitenwereld. Ik weet nooit zeker wat nou echte overtuigingen zijn en wat nou "politiek," want het is moeilijk voor te stellen dat mensen echt geloven wat zo duidelijk alleen met kronkels en negeren van wat er voor je neus gebeurt vol te houden is.

Anoniem zei

ik begrijp de reactie van Erik ook niet. En helemaal niet wat die met deze posting te maken heeft. Ook en zelfs niet na de toelichting van Erik.

“over die verschillen”.

Mannen hebben in de regel minder moeite te betalen voor seks. Een vrouw zal mi eerder betalen voor bijvoorbeeld een boswandeling met een leuke man, zonder gedoe.

De ‘seksbetalingen’ van vrouwen gaan via allerlei omwegen ......’ze kookt voor je’ en dergelijke ... Mannen proberen dit truukje ook, vaak na manipulatie van een vrouw, sjouwen dan wasmachines 4 trappen omlaag en elders weer 4 trappen omhoog in de hoop hiervoor ‘betaald’ te worden met seks.

Vrouwen lukt een ‘0-betaling’ voor seks via donkere omwegen wel. Mannen lukt dat minder. De prijs die vrouwen (onder de 40) voor seks in de markt behoeven te betalen is in principe nihil. Voor mannen heeft seks een prijs variërend van een drankje tot aan een lifetimecommitment en dan ook nog bezegeld met een dure diamanten ring.

Een betaling van EUR 50 is voor een man eenvoudiger indien hij zich nog niet wil binden of al genoeg gebonden is geweest. En inderdaad geen rompslomp achteraf in de vorm van: “Ik ga volgende week verhuizen, jij bent zo sterk kan jij mijn wasmachine ........” haha .......ze kan dan een ZZP’r inhuren echter dat kost dan weer EUR 50. Dus ze kiest voor de goedkope methode .... ze betaalt met ‘verlangen’ of met ‘actie’. Of ze huurt inderdaad toch die ZZP’r in voor het sjouwen, als ze geen ‘gedoe’ wil.

Anoniem zei

Rond de Feestdagen doen alleenstaande vrouwen vaak ook een beetje raar. Toch?