maandag 5 september 2016

Antwoord op: Met al die onaantrekkelijke mannen...

Het is als een grijsgedraaide plaat, als je praat met mensen die een negatieve mening over hoererij hebben komt een keer op tafel dat het rotwerk moet zijn, want je krijgt klanten die je niet aantrekkelijk zal vinden. En seks met iemand die je niet aantrekkelijk vindt, dat kunnen mensen niet voorstellen dat je dat over je hart verkrijgt. Dus is het een mooi beeld om over te griezelen.

Maar ook mensen die eerlijk proberen om te begrijpen dat we dit werk gewoon als wèrk doen, en eigenlijk best lol in ons werk kunnen hebben, vinden het maar moeilijk. Die kunnen het nogwel begrijpen dat je het werk leuk kan vinden als je alleen Richard Gere als klant krijgt, maar stel je voor dat je iemand aan je deur hebt die dik, lelijk of oud is? Dat doet toch niemand vrijwillig?

Daar heb ik als antwoord op: Je leert heel anders naar mensen te kijken, en dan ga je zien wat een pietluttig idee het is dat je van alle mannen zal liggen te gruwelen die geen filmster kunnen worden.

Toen ik twaalf was, zat ik met klasgenootjes weleens te praten over vrijen met jongens. Ik moest daar toen nog helemaal niets van hebben, ik vond het een doodeng idee, maar mijn klasgenootjes waren daar veelmeer mee bezig. We waren het erover eens dat vrijen alleen leuk zou zijn met een echte prins, of misschien een popster. Zo eentje uit een boyband, want echte mannen, daar gruwden we van.

Die superhoge standaards blijven niet. En als het iets ouder wordt is dat gezakt naar het nivo van jongens die je ook echt tegenkomt, en dan krijg je wat kusjes en gefriemel. Daar konden we als twaalfjarigen echt met ons hoofd niet bij, dat we ooit met een gewone puberjongen zouden willen zoenen en voelen. We accepteerden ergens wel dat het kennelijk zo ging, want we zagen het overal, maar het was intuïtief iets wat we niet zomaar konden begrijpen.

Het went heel snel, als je toch eens een keertje verliefd wordt. Verliefdheid maakt blind voor al die weerstand die je voelt om je aan te laten raken door iemand anders dan de perfekte man in de perfekte romantische situatie. En als je het een keertje meegemaakt hebt, merk je dat je partner helemaal niet perfekt hoeft te zijn. Gewoon is goed genoeg. En je leert te zien dat die gewone mannen ook knap kunnen zijn, en je geen filmster hoeft.

Verliefdheid is wel een manier om over al die weerstand heen te komen, en sommige mensen komen alleen met hun seksualiteit aan de slag als ze verliefd genoeg zijn om over hun angst voor seks te worden gesleept. De meeste mensen leren wel dat seks niet zo'n drempel hoeft te hebben, en gaan er ook geen probleem meer in zien om seks buiten verliefdheid te beleven. Maar het blijft in hun hoofd wel hangen dat er iets nodig is om je over die drempel te trekken.

Toen ik lang geleden op het punt stond om te beginnen met hoeren, had ik al wat jongens versleten. Ik was altijd het passieve grijze muisje toen ik jong was, en jongens sleepten me mee. Ook toen ik wat later meer avonturen had, was dat eigenlijk altijd omdat ik bij een spannende kerel ging rondhangen tot hij me pakte en wat liet meemaken. Pas toen ik de wilde kunstenares uit ging hangen ging ik ook zelf wat doen, en toen was de stap naar hoererij niet groot meer.

In de tijd dat ik met galeriehouders en klanten flirtte om mijn objekten te verkopen had ik al gemerkt dat een man geen Brad Pitt hoeft te zijn om leuk met hem te flirten, maar ik neukte niet met ze, en dat is wel anders. Tot ik ging hoeren had ik weinig ervaring met onaantrekkelijke mannen, en altijd de alcohol om de schuld te geven van mijn beslissingen als ik dat wel deed.

Op een dag ging ik hoeren, en dat was ook niet met Johnny Depp. Mijn eerste klant was niet heel lelijk, hij was juist heel gewoon. Zo'n gewone man waar je niet eens een tweede blik op werpt als je hem niet kent. Maar toen we in het bedje achterin zijn vrachtwagenkabine aan de slag gingen, viel me eigenlijk heel erg op dat ik hem helemaal niet lelijk vond. En dat was iets wat me aan mezelf verraste.

Hij was bleek, hij was harig op zijn lijf, hij was dikkig, hij was niet groot en niet sterk, hij had een beetje een uitgezakte manier van bewegen, zijn kop was kalend en een beetje scheef, hij rook naar shag. Allemaal dingen die een man toch niet aantrekkelijker maken. Maar bijelkaar was hij toch een man, een mens, en daar zit toch van nature een soort schoonheid in die ik toen al niet kon ontkennen.

Van jaren werken in de hoererij ga je veel meer mooi leren te vinden. Soms vergelijk ik me weleens met van die puberjongens die alles sexy vinden wat vrouwelijk is. Het voelt precies hetzelfde als toen ik leerde dat niet alleen boyband-jongens mooi zijn. Ik heb mijn blik alleen wat verder geopend, en dan vooral door mijn baan. Ik zie nu dat bijna alle mannen wel mooi zijn, en er een paar echte spetters zijn.

De maatschappij heeft zo'n nauwe kijk op mannelijke schoonheid. Eigenlijk kan je wel zeggen dat we mannen eigenlijk niet mooi vinden. Mannen kijken graag naar vrouwen, en vrouwen kijken graag naar vrouwen. Kijk maar naar de reclame, schoonheid en vrouwelijkheid zijn één. Een man mooi noemen, dat kan alleen als je een zwarte jongen spreekt, want die begrijpen er tenminste nog iets van. We zien maatschappelijk vrouwen als seksuele wezens, en mannen als consumenten van seks.

Lustig kijken naar mannen, als je dat doet ben je een beetje ráár. En dat is iets voor heel afentoe, en alleen bij de spetter van de stad. Alleen van die mannen waar Michelangelo een standbeeld van zou maken. Want schoonheid zien aan een gewone man, dat zit er gewoon niet in. Een buurmeisje in een leuk truitje, daarvan verwachten we dat ze nagekeken wordt. Een buurjongen in een hippe broek, dat negeren we eigenlijk.

Er zijn collegaatjes die dat proberen te verklaren. Veel meiden vinden dat we mannen gewoon te tam hebben gemaakt met decennia feministische opvoeding. Dat krijgt nog wel een eigen stukje, trouwens. Een ander komt weer met een evolutionair verhaal waar stammenverbanden en haremvorming door agressieve alfa-typetjes in voorkomen. En er is natuurlijk een verschil in dat een man de eerste stap moet nemen, dus dat hij geprikkeld moet worden door uiterlijk, en wij dat niet hoeven.

"Oud" wordt meestal in één adem met "lelijk" genoemd. Met oude mannen een wip maken, dat moet echt heel erg walgelijk zijn. Want oud is afstotelijk, is de gedachte. We gruwen van oude mensen. Niet alleen om dingen die echt wel lelijk zijn, zoals rotte tanden of huidvergroeiingen, maar ookal bij grijs haar en rimpels. En als hij nog seksualiteit vertoont als hij over een bepaalde leeftijd heen is, en dat kan al vijftig zijn, dan is hij een vieze ouwe man.

Ik krijg zo vaak mannen die zich schamen voor hun leeftijd. Vijftigers al, zestigers nog erger, en daarboven is het helemaal erg. Die vinden hun leeftijd niet erg bij dingen buiten seks, maar als het om seks gaat heb je veel mensen die het maar aan de wilgen hangen om de vernedering van het zijn van een vieze ouwe seksmaniak maar te voorkomen. Ik vind dat heel erg.

Want ook oudere mannen leer je mooi vinden. Ik hèb zelfs wel iets met oude mannen die hun mannelijkheid bewaren. Dat doorleefde, verweerde, verlittekende, dat is allemaal heel mooi. En ze zijn gewoon mensen, gewoon mannen, daar zit vanzichzelf al schoonheid aan. Mensen zijn niet pas mooi als ze iets toegevoegd hebben wat ze boven andere mensen laat uitsteken.

Het breekt soms mijn hart om te zien dat er weer een klant zich verontschuldigt voor zijn leeftijd. En zich schaamt voor zijn grijze schaamhaar. Mensen die zichzelf telkens in de maatschappij zien gespiegeld als mensen die seksueel hebben afgedaan, dat is verschrikkelijk. Want het is allemaal wat stijver of wat slapper dan je het mag willen, maar de wil is nog sterk en mannelijk. Daar moeten ze wat mee mogen. En wat ze daarmee mogen, dat moet gewild zijn.

Je hebt ook echt lelijke mannen. Dat bestaat helaas ook, die hebben echt dingen waar je afkeer van hebt. Die kan ik ook niet mooi vinden. Die weten het allemaal van zichzelf. Ik heb nooit een echt lelijke man gesproken die twijfelde. Alle mannen die nog wat twijfel hebben of ze lelijk zijn, zijn niet lelijk. Maar er zijn genoeg mannen die zeker weten dat ze lelijk zijn, en dat niet zijn.

Lelijke mannen zijn ook mannen. Ze hebben ook behoeftes. En ze kunnen hele fijne mensen zijn. Bij lelijke mannen kijk ik niet zoals bij gewone mannen naar de schoonheid die ze gewoon hebben, bij lelijke mannen kijk ik voorbij hun aantrekkelijkheid. Soms is het even moeilijk, vooral als je nog niets gewend bent, maar je kan prima over een lelijke partner heenkomen als je maar een beetje lef hebt.

Je leert van het werk iedereen te zien als een seksueel wezen. Dat zijn we allemaal, niet alleen de fotomodellen en de filmsterren. Als je leert om dat in mensen te zien, wordt het veel makkelijker om ze mooi en sexy te vinden, en worden ze vanzelf aantrekkelijker voor je. En dat is niet jezelf aanpassen voor het werk, dat is gewoon een bredere blik krijgen. Want die heb ik gelukkig ook buiten mijn werk.

Ik moet soms zelfs downplayen hoe aantrekkelijk ik een klant vind, omdat hij me anders niet echt vindt. Mannen zijn het zo gewend dat ze niet als een seksobjekt worden gezien, dat ze meteen denken dat het een act is als je ze wèl zo behandelt. Die vinden dat "te nep" en die knappen gewoon op je af, juist omdat je nou net bènt wat ze nodighebben, en wat ze zoeken. Het is de wereld op zijn kop.

Iedereen heeft recht om een seksobjekt te zijn. Niet iemand die afentoe eens in mag vallen voor een seksobjekt omdat zijn partner nou eenmaal niets anders mag, of iemand die zijn zin maar krijgt ookal is hij eigenlijk niet geschikt als seksobjekt. En dat is wel het gevoel wat bij veelteveel mensen knaagt. We zijn allemaal seksuele wezens, mooi of lelijk, oud of jong, en we zijn allemaal mooi en jong genoeg voor seks.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een prachtig stukje!
We weten het wel maar vergeten het zo vaak. Het gaat niet om uiterlijke schijn, maar hoe je zelf naar mensen kijkt en wat je wilt zien. Bedankt om me er weer eens aan te herinneren.

Anoniem zei

Mooi geschreven. En zo waar...

Anoniem zei

Oke, maar wel graag iedere dag smegma wegpoetsen heren!

Jan zei

Richard Gere? I have been asking you about the real girlfriend experience and all the time it is because I look like Richard!!!

Richard Gere? Ik heb de vraag of u over de echte girlfriend experience en de hele tijd is het omdat ik eruit als Richard !!!

Richard Gere? Ich habe Sie über die wirkliche Freundin Erfahrung zu fragen und die ganze Zeit ist es, weil ich, wie Richard aussehen !!!

Anoniem zei

Mooi stukje, het zet aan het denken. Je zegt het goed. Lelijk is een heel relatief begrip en is al helemaal niet hetzelfde als 'oud', of 'bleek', of 'te dik'. Iemand die denkt dat klanten van prostituees alleen maar oude, lelijk en vieze mannen zijn zit er echt naast. Sterker nog, de doorsnee klant verschilt in niets van de man met wie miljoenen keurig getrouwde vrouwen een of meerdere keren per week het bed delen en de liefde bedrijven. Want ook onder deze vrouwen zijn er natuurlijk genoeg met een partner die eigenlijk te dik is, of oud, of kaal, of uitgezakt.
Als seks uitsluitend voor mooie, onberispelijke mensen zou zijn, zou er heel weinig geneukt worden.

Volgens mij vindt het misverstand van de lelijke, vieze, oude klant zijn oorsprong in het simpele feit dat veel mensen zich nu eenmaal niet kunnen voorstellen waarom iemand een prostituee zou bezoeken als hij wèl mooi, leuk of standaard is. Als je op een 'normale manier' (wat dat dan ook moge zijn) aan seks kan komen, dan ga je niet naar de hoeren, redeneert men. Volgens die gedachtengang is het betalen voor seks uitsluitend iets voor de groep mannen waarmee wat mis is.
Ik ben het daar zeer mee oneens. En ik voel me al helemaal niet aangesproken als men prostitutieklanten als vies, lelijk of oud wegzet.

Nou ben ik bevooroordeeld, dat geef ik graag toe, maar ik zie mezelf allesbehalve als een lelijke of vieze man. Ik ben netjes, sociaal, slank, jongensachtig, aardig en verzorgd. Misschien dat ik in de ogen van anderen oud ben, ik ben de vijftig gepasseerd, maar zelfs dat zie je niet aan me af. Toch ben ik al jaren klant van prostituees. Ik ga (met veel plezier) gemiddeld een keer per week naar de meiden achter het raam of naar een privéhuis. En dat doe ik echt niet omdat ik buiten het betaalde circuit bij vrouwen geen kans heb.

Wat dan wel de reden is? Och, er zijn er diverse redenen. Ik ben single en had wat slechte ervaringen in m'n vorige relaties, misschien ben ik te initiatiefloos of te saai voor het vinden van een nieuwe partner, eigenlijk ben ik best tevreden met m'n huidige leven, ik kan prima uit de voeten met betaalde seks dus waarom zou ik nog kost wat kost een relatie willen, seks met veel verschillende vrouwen is zo gek nog niet, etc. etc.

Klanten van prostituees zijn niet alleen maar losers. Ze zijn niet viezer, slechter of lelijker dan de gemiddelde Nederlandse man.

Ik vind het mooi, Zondares, hoe je een parallel trekt met de ideale partner die wij ons ooit in onze jeugddromen hebben voorgesteld. Richard Gere, de prins, de zanger in de boy-band etc. Inderdaad, gelukkig blijken onze werkelijke partners later heel wat minder sprookjesachtig en minder onbereikbaar.

Tot slot, ik vind dat je heel duidelijk uitlegt hoe het kan dat je geen moeite hebt met seks met klanten die niet helemaal aan het schoonheidsideaal voldoen. Het is me uit het hart gegrepen! Precies, prostitutie is toch vooral werk, werken met je lijf en dat van je klant, weten wat een klant nodig heeft en begrijpen hoe het spel van driften en lust in elkaar zit.

Jij bent een professional, Zondares. Iemand met het hart op de goede plaats. Iemand die met haar rake stukjes elke week een nieuw aspect van de menselijke seksualiteit belicht.
Ik hoop dat je nog lang blijft werken en nog lang blijft schrijven.

Anoniem zei

De hoer heeft het voordeel van soms lelijke, vaak normale én geregeld knappe mannen. Ik was een keer met een hoer aan het bellen toen ze verrukt uit riep ........oh i hev to stop, just walking 3 musle-boys in front of my window ohhhhh they look at me...... i am wetttttttt.

De echtgenote heeft dat voordeel van afwisseling niet. Als je dan opgezadeld zit met een lelijke ........

Maar een fetisj voor een lelijke vrouw bestaat, vul in een sex-site maar 'ugly' in als search. Dus een fetisj voor lelijke mannen zal ongetwijfeld ook bestaan. Ik kan me voorstellen dat als je neukt met een lelijke man ná goed geld te hebben gehad dát er een soort van conditionering op kan treden........

Sowieso is de man ook meer op uiterlijk gericht dan de vrouw. De man heeft namelijk 'ontspanning' en 'lekker relaxen' voor ogen bij sex. De vrouw heeft een keur aan doelen voor ogen. Geld, toekomst, nest-potentieel etc. Er lijkt wél een transitie bezig te zijn. De tegenwoordige vrouw die zelf job en geld heeft lijkt ook meer te gaan vallen voor de goed uitziende man met een body.

NB: Heeeeee Marcus, heb je je naam nu verandert in Jan zodat je je sluikreclame achter je account voort kan zetten? Zondares slikt ook alles. Óf je staat er erg goed op.

Willemijn zei

Wat kijk jij toch liefdevol naar je klanten, Zondares.

Als ik prostituee zou zijn, zou ik lelijke en oude mannen niet zo'n probleem vinden. Ik fantaseer weleens over lelijke mannen. Omdat ik dan de fantasie heb dat zij extra behoeftig zijn, en daarom enthousiaster in bed.

Vieze mannen lijkt mij wel naar! Je hebt weleens verteld dat je iemand weigerde omdat hij niet schoon was, nou groot gelijk.

En waar ik ook moeite mee zou hebben, is de gedachte dat je het dan misschien met mannen doet die bijvoorbeeld iemand hebben vermoord, of elke week hun vrouw in elkaar slaan. Die zijn natuurlijk niet als zodanig herkenbaar, maar ik zou wel moeite hebben met het idee dat je dan dus ook per ongeluk met zo iemand seks kunt hebben. Moordenaars en vrouwenmeppers vind ik zo verachtelijk, die zou ik mijn lichaam niet gunnen, ook niet tegen betaling.

Anoniem zei

Wat mooi geschreven Zondares. Blijven werken en blijven schrijven! Zo maak je de wereld mooier.

Anoniem zei

Ik ben zelf man, radicaal hetero seksueel en geen prostitutie consument. Geen tegenstander btw, je doet maar. Ik ben slechts kritisch, zoals over alles in deze 'samenleving'. Waarschijnlijk te kritisch voor de meeste mensen, dus hou ik meestal mijn bek maar in discussies.


Mannen heb ik altijd het walgelijkste wezen in de wereld gevonden. Wat vrouwen in mannen zien, ik snap het niet.

Veel vrouwen klagen ook over mannen, ze zien de viezigheid, ze zijn nog niet verblind door de maatschappij, maar dan vraag ik aan deze vrouwen, als ze zo kut zijn, waarom Ben je danet ze ? Huiselijk geweld ? Wat deed die sukkel dan bij je ? Wees een beetje zoals die Koerdische vrouwen. Bewapen je en schiet mannen kapot als ze je pijn willen doen. Daar heb ik pas respect voor, dat is feminisme.

Ik keek eens porno, de porno waar een activiste op wees als walgelijk voorbeeld. Porno van een Amerikaanse gonzo producent. Hiervan viel mijn radfem mond van open. Een oude, zweterige, stinkende, vettige, ranzige kerel, met een quasi stoer snorretje, een slecht onderhouden staart een bierbuik en een soort van zogenaamde casanova houding. Gadverdamme! Schreeuwende een vriendin van me uit, toen ze het zag gatvr.

Tot mijn ontzag kan de oude ranzige kerel wel de mooiste vrouwen bevredigen. Voor geld natuurlijk, maar toch. Als ik een vrouw was zou ik nog geen halve blik op zo een man werpen, als deze man probeerde me te versieren. Laat staan hem neuken, laat staan dat lekker vinden, al zou ik er dertig miljoen voor krijgen.

I lost my faith in womanhood...
Daar kan jij iets moois in zien ? Het is als zeggen, Wow, sommige hondendrollen zijn gewoon best smakelijk, als je het in de juiste context plaatst. Proef maar, die verweerdheid, Wow, zo dierlijk, zo puur.

Iets moois in iemand zien ? Dan moet je al een soort mensen liefde hebben als basis. Ik ben meer misanthropisch ingesteld, zie in veel mensen achterlijkheid en geweld. Veel mannen gedragen zich helemaal niet op een manier dat ze überhaupt liefde of respect verdienen. dominant, irritant, quasi grappig. En dan met een briefje van vijftig naar de hoeren, met hun bezopen kop. Nee, vriend, respect heb ik niet voor je, nog geen inch.


Het is vast zogenaamd heel controversieel wat ik zeg, maar laat het bezinken.