maandag 1 juli 2013

Het gaat niet om genot

Dit stukje is nou zovaak opnieuw geschreven en verbeterd, het komt nooit meer goed denk ik. Soms heb je van die stukjes, die je nooit echt goedkrijgt. Het is ook een extra ingewikkeld stukje omdat ik er met andere hoeren aan gewerkt heb. Dan moet je ook nog oppassen dat je goed weergeeft wat je geleerd hebt. Uiteindelijk heb ik het hele stukje toch maar gemaakt zoals ik het vind. En ik ben nietzo tevreden, maar het moet er nu wel uit.

Ik heb eerder al een mooi stukje geschreven, "Seks is nodig," en dat vind ik nog steeds een belangrijk stukje, ook al wordt het niet heel goed gelezen. Ik heb alleen wel nog een boel dat niet gezegd wordt in dat stukje. Naar aanleiding van dat stukje begon ik in augustus tweeduizendelf met een lange discussie over hoe seks nou werkt met een paar hoeren waar ik niet aan kan tippen. Niet met ervaring, en ook niet met wat ze hebben geleerd.

Die twee zijn het wel eens, maar ze hebben allebei een hele andere manier van kijken. De ene heeft een hele filosofie over wat seks nou eigenlijk betékent, en waar het eigenlijk om draait ook al zien de mensen die het doen dat niet meteen. De andere denkt dat de menselijke ziel niets meer is dan chemische stoffen in de hersenen, en dat je daarmee vanalles kan doen om te zien hoe seks nou eigenlijk werkt. Heel anders, maar hun conclusies zijn wel hetzelfde, en ze werken beter dan wat ik zelf had gevonden.

We krijgen op school te horen dat kinderen beginnen te masturberen omdat ze erachter komen dat het een lekker gevoel geeft om aan je kut of pik te zitten. Ik vind het heel bijzonder dat mensen dat geloven. Als je niet geil bent, is je pik of je kut gewoon vlees, en is het eigenlijk helemaal niet bijzonder om eraan te zitten. Dat heeft iedereen denk ik wel gemerkt, en toch kijkt niemand raar op van het verhaaltje dat we aan onze geslachtsorganen zitten omdat het lekker is.

Ik zeg natuurlijk niet dat seks niet lekker is. Wat ik maar wil uitleggen, is dat we aan seks doen voor hele andere redenen dan dat het lekker is. Maar toch hebben veel mensen toch niet door waar ze het voor doen, en dan concentreren ze zich helemaal op het lekker, inplaatsvan op wat ze eigenlijk nodighebben. En dan blijf je gefrustreerd, want dan krijg je het niet.

Seks gaat niet om het lekkere gevoel op je vlees. Seks doe je om andere redenen. Omdat je zelf geil bent, of omdat je er wat mee voorelkaarkrijgt. Dat laatste, dat is niet alleen maar voor hoeren hoor. De meeste mensen doen het als ze het leuk vinden voor de aandacht, omdat ze zich willen bewijzen voor hun partner, als ze iemand aan zich willen hechten, of gewoon als ruilmiddel ergens voor.

Het is belangrijk voor veel mensen om te bedenken wat hun reden voor seks was. Wàs, want het is vooral achteraf. Het overkomt je toch wel vaak namelijk. Daarom is het zo belangrijk om condooms bij je te hebben, ook al denk je dat er niets gaat gebeuren. De reden van seks moet "horen" of de seks is goedkoop en vies. Ik vind dat onzin, maar zo denken veel mensen er toch over. Dan raken ze in de war met zichzelf, want hun lijf weet wel beter.

Seks als middel is simpel. Er zit niet veel aan vast wat moeilijk is om te begrijpen. Ik heb er mijn beroep van gemaakt, maar veel mensen doen het gewoon thuis. Tegen de verveling, om hun partner aan zich te hechten, om wat gedaan te krijgen van hun partner, om cool te zijn, om iemand gescoord te hebben, als goedmakertje, omdat het anders geen èchte relatie is, er zijn altijd redenen. Maar het is altijd duidelijk waarom, en altijd duidelijk hoe het werkt.

Als je het doet omdat je geil bent, daar wordt het veel ingewikkelder. Dat komt vooral omdat mensen allemaal regels voor zichzelf hebben gemaakt over wanneer seks en geilheid "hoort." Sommige regels zijn echte regels, maar het meeste is gewoon de verwachtingen die we voelen van anderen. Er moet iets zijn wat je over je remmingen heen helpt. Die remmingen zijn vooral de angst voor seks, daar ga ik in een ander stukje wel over door.

Je hoort véél mensen zeggen dat ze geen seks zonder liefde kunnen hebben, of dat ze het niet "los kunnen koppelen." Zijn al die mensen smoorverliefd op hun vibrator of hun hand? En zijn die mensen dan nooit geil als ze niet verliefd zijn? Dat geloof ik dus niet. Die mensen hebben ook een lijf, en ze hebben ook die driften die we allemaal wel hebben. Dat zij het zich niet kunnen voorstellen, seks zonder liefde, heeft meer te maken met dat ze zich niet veilig kunnen voelen met iemand die ze niet intiem vertrouwen. Dat is dus weer die angst voor seks.

Bij pubers zie je het ook. Ze mogen geen seks met elkaar, maar masturberen vinden we prima en gezond. Jezelf ontdekken noemen ze dat dan. We gebruiken vage woorden, zoals "eraantoe zijn" om ze te vertellen wanneer ze wat met elkaar kunnen gaan vozen. Ze krijgen van ouders en school te horen, dat ze heel voorzichtig moeten zijn met hun eerste keer, en dat er wel een soort relatie moet zijn. Vooral meisjes maken zich ècht druk over de regels over wanneer je geil hoort te zijn, en die krijgen dat ze zichzelf de hele tijd maar kritiseren.

Met al die dingen die de mensen zichzelf en elkaar willen laten geloven, is het nog best moeilijk om "netjes" seks te hebben. Mensen willen erg graag die reden hebben die geaccepteerd is door onze gemeenschap om seksueel je gang te kunnen gaan. We vinden seks toch nog vies, en het is wel even slikken om "jezelf te geven" als je er zo tegenaankijkt. En mensen die zich er makkelijk vanafmaken, die gaan we slut-shamen. Zo hou je het wel in stand.

Over de vorige paragraafjes zal ik wel weer genoeg amateurpsychologen krijgen, maar je komt niet ver als hoer als je niet kan zien wat je klanten tegenhoudt. Als je dit gewoon volgt, lukt het om mannen uit hun schulp te krijgen die het anders niet zouden kunnen. Mannen die zeggen dat ze liefde nodig hebben, hebben juist meestal nodig dat er geen druk is op ze, en dat je laat zien dat je ze niets kwalijk neemt. Dat haalt ze wel over de streep. Ook al hebben ze totaal geen liefdesgevoel voor me hoor!

Het is voor mijn werk heel handig om te weten hoe het werkt. Ik kan wel erop rekenen dat de meeste klanten zelf wel in orde hebben hoe ze geil worden, maar er zijn er zoveel met veel remmingen, waardoor het toch niet helemaal lekker gaat. Als je daar wat aan kan doen, krijg je klanten veel tevredener. En natuurlijk ben je zelf ook een mens, en gaat je eigen omgaan met seks veel beter als je wat over jezelf leert.

Nou kan je wel bedenken dat als het zo zit, seks voor de meeste mensen alleen gebeurt als ze flink die redenen hebben. Maar als je flink met seks werkt, wordt dat steeds raarder om er zo tegenaan te kijken, en ga je het meer laten zitten, en word je gewoon gemakkelijker met seks. Dat vind ik trouwens dat niet-sekswerkers ook wel zouden kunnen doen. Je komt er toevallig bij als je sekswerker bent, maar niets houdt je tegen hoor, als je dat niet bent.

Als je een beetje achter je laat hoe de maatschappij erover denkt, en wat je geleerd hebt als kind, dan ga je heel anders met seks om. Maar dan zijn er nog steeds wel dingen om rekening mee te houden. Als je niet geil bent, dan werkt het gewoon allemaal nietzo lekker. Ik kan best neuken als ik niet geil ben, maar ik heb er dan ook niets aan. Ik ben niet bevredigd, en ook al vind ik het niet vervelend, ik geniet er ook niet van.

Maar je kan wel jezelf aan de gang krijgen. En daarvoor hoef je niet te zoeken bij de dingen die je volgens de maatschappij als reden voor seks moet hebben. Ik vergelijk het met joggen. Ik heb nu plezier in joggen, het is lekker even je vleugels uitslaan, even je lijf hard laten werken. In het begin was dat echt niet zo. Toen was het moeilijk, vermoeiend, en zelfs pijnlijk. Maar nu is het lekker, ook als ik mezelf af en toe echt de baan op moet dwingen. Met seks is het net zo.

Je moet met je conditie soms hard werken om het goed te krijgen, en je moet aan het werk blijven om het zo te houden. Maar dat is de moeite waard, ook al lijkt het in het begin helemaal niet zo. Je moet dan wel het idee loslaten dat seks iets is wat vanzelf moet komen. Dat gebeurt soms ook wel, maar dat is iets voor als je onderbewuste echt je moet gaan dwingen, omdat je je kut op nul hebt gezet.

Als alles in balans is, en je seksleven goed gaat, dan heb je veel zin. Je hebt zin op een leuke en vrolijke manier, en je voelt geen frustratie. Je hebt niet het gevoel dat je moet, of dat je drang hebt, maar dat je gewoon zin hebt. Als het een keertje niet kan, dan ben je ook niet zo gefrustreerd, want je kan straks, ergens anders, of met een ander gewoon wèl. Dan doet je lijf lekker mee, en zie je er jong en fris uit. Zo voel je je ook.

De echte reden om seks te hebben is vaak ingewikkeld als je niet in balans bent. Je seksbehoefte vindt wel een manier om al je remmingen heen. Daar komen fetisjes vandaan. Maar ook mannen zonder fetisjes hebben meestal dingen die ze dwarszitten. Wat heel goed werkt, is om te weten wat de diepste oerdriften zijn. Die "basis-impulsen" kan je dan passen op wat de vent zelf denkt wat hij wil, om te zien hoe je daarmee moet werken.

Wat een klant ook wil, als je ervanuitgaat dat zijn diepste oerdriften allemaal te maken hebben met zijn pik in een kut van een waardevolle vrouw krijgen, dan kom je wel goed uit. Dat betekent helemaal niet dat hij ook moet neuken. Sommige mannen zoeken juist eerst die dingen op, die ze op hun eigen vreemde manier met seks hebben geleerd te zoeken, en pas als je hun kronkels hebt bevredigd, willen ze naaien. Als ze dan nog kunnen.

Als je ervanuitgaat dat de mannen ècht komen om alleen maar te genieten, dan zit je toch mis. De meeste mannen komen niet voor het genieten, dat is maar een deel. Je gaat niet eten om te genieten, maar omdat je trek hebt. En als het goed is, dan geniet je daarvan. Bij klanten moet ik ook kijken naar de honger, want zonder die honger is er niets te genieten. Je wil die honger goed bevredigen, en dat is belangrijker dan genieterige dingen doen.

Dus als een vent bijvoorbeeld heel goed op pijpen reageert, maar het neuken nietzogoed gaat, dan is het mis als zijn honger is om te neuken. Dan moet je daar meer aandacht aan geven, en niet denken dat je dan maar meer moet pijpen. En je moet netzoals in een goed restaurant, de honger opwekken. Je moet het vuur in de man eerst opzwepen, en dan pas blussen. Dat blussen is het genot, maar dat is niet alles waar het om gaat.

Het zou heel makkelijk moeten zijn om dat vuur op te zwepen. Bij mannen die seksueel ontwikkeld zijn, is het ook niet moeilijk. Maar dat zijn héél weinig mannen. Meestal ben je meer bezig met zachtjes hem over zijn remmingen heenhelpen, en hem aan al zijn eigen regeltjes te laten houden, zodat hij eindelijk loskan. Als de mannen nou eens konden zeggen wat ze dwarszat, maar dat weten ze zelfs niet.

Als hoer sta je soms gewoon mensen te helpen om over die dingen heen te komen waar jij ook overheen moest. Je hebt toch al veel meer ervaring met de regeltjes van de maatschappij over seks aan je laars lappen, want zelfs gewoon hoer zijn is al iets wat zo taboe is. Dat weten de mannen ook wel ergens, en die komen onbewust ook daarvoor denk ik. Ik help ze er graag mee, dat is toch ook mijn baan, als hoer en verleidster.

23 opmerkingen:

Donkey zei

Ik ontdekte laatst dat er aseksuelen zijn die toch masturberen. Je kunt er ook over lezen op internet. Een man in de Viva zei dat hij geen seksuele behoeftes heeft of had. Toch masturbeerde hij. Hij zei dat hij voelde dat er iets op knappen stond, alsof je jeuk hebt en stevig moet krabben. Hij walgde van de sperma die eruit kwam, en hij dacht: dat hebben we weer gehad.

Dit is een soort openbaring voor me. Aseksueel zijn en toch masturberen. Misschien kan het toch.

Ik denk dat seksualiteit te maken heeft met het overschrijden van taboes. Als iets verboden is dan is het juist opwindend. Heb je het een aantal keer herhaald dan is er niks meer aan, dan moet je andere taboes zoeken die je nog niet hebt overschreden. Je had ook een keer geschreven dat seks zonder condoom met klanten je opwindt. Dat de gedachte dat mannen zonder condoom in je klaarkomen je geil maakt. Dat kan kloppen, want dat is iets wat volgens de huidige beroepscode niet mag. Je doet immers alles met condoom. Daarom is zonder condoom des te opwindender, omdat het eigenlijk stiekem niet mag.

Ik merk dat mijn snoepdoos van seksuele overschrijdingen leeg is. Ik heb nu ook geen seksuele gevoelens meer.

Unknown zei

"weten wat de diepste oerdriften zijn" wat zijn dat?
Co.

Anoniem zei

@Donkey

Dat intrigeert mij wel dat je geen seksdrift meer hebt. Kan het zijn dat je geen testosteron meer produceert, dat het dus een hormonaal probleem is ? Wat gebeurt er al je viagra neemt ?
Als je nu bij een superlekkere hoer binnengaat, krijg je dan geen stijve ?

Ik heb dat soms bij lelijke of oude grieten of meiden met één of ander opvallend probleem, eigenlijk wel genant (dan steek ik het op de drank of vermoeidheid), maar nooit bij lekkere meiden, daar springt ie direct bij overeind. Best raar die seks psychologie !

Donkey zei

Mijn seksuele drift is sinds een maand zo goed als weg. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik wel eens een pauze ingelast van 3 maanden, maar dat was meer de deksel op de hete stoomketel drukken. Mijn laatste fantasie die ik had was om een prostituee zonder condoom te nemen. Ik heb het bijna gedaan, al zelfs een afspraak gemaakt, maar die op het laatst afgezegd. Het bleek ook dat die prostituee een drugsverslaafde is en onder invloed is van een man.

Maar ook deze fantasie is voorbij. Het is gewoon geworden om erover te fantaseren. Dus de aantrekkingskracht is weg. Ik heb al mijn fantasieën opgebruikt. Zelfs het kijken naar een mooie blote vrouw windt mij niet op. Ik kijk er niet meer van op.

Ik kan nu voor het eerst van mijn leven zeggen dat ik aseksueel ben. Ik ben benieuwd of het weer terugkomt.

Testosteron? Viagra? Ik denk dat het bij mij puur psychisch is.

Serena zei

Als leerkracht merk ik dat leerkrachten zelf vaak niet over seks dúrven te praten. Laat staan dat ze er iéts mee te maken willen hebben, ook de jonge mensen niet.
OK, prima. Maar dit zijn wel de mensen die jouw kind dus al vanaf de eerste stappen in het onderwijs báng maken voor seks! OF het afdoen als iets 'viezigs'.

Sommige leerkrachten zijn heel fel tegen mijn leerlingen als ze ze met een handje in de broek zien, of stiekem 'doktertje' zien spelen. Dat vind ik belachelijk. Je hoeft er niet kwáád om te worden, het hoort bij de natuur van de mens. Even verbaasd zijn kán, als ze vroeg zijn. Maar je hoeft niet te doen alsof het kind dan slecht of oversekst is! Het kind weet zelf nog niet wat dat inhoud!

Ik spreek mijn leerlingen er niet op aan, ik leid ze af. Zo zien ze vanzelf dat je op school gewoon andere dingen doet.

Als ik weet krijg van seksueel (wan)gedrag bij kinderen let ik erop hoe ik ze toespreek. Seks is niet vies, het is uiterst normaal!
Alleen op school ben je om te leren lezen en schrijven, dus is er even geen plek voor 'seksuele ontdekkingen'.
Tenzij ik dat op het lesprogramma zet. Maarja, echt veel inspraak heb ik daarin ook niet.

Door te stigmatiseren, (aan je piemel/gaatje zitten is lekker.. Aan een ander zitten mag niet dat is vies..) creëeren we een generatie die net zo spastisch doet over seks als de mensen in de media en tweede kamer. Wereldvreemde mensen.

Vanaf onze jongste jaren leren we dus al dat seks niet mag en vies is. In onze pubertijd gaat dit nog een tikkeltje omhoog. Tót het punt dat het je niets kan schelen wat anderen vinden en jij voor jezelf besluit. En daarin is het gemakkelijk doorslaan, laat staan als je ouders het er niet mee eens zijn, want dan is het nog spannender om te doen.

Dit is zoals het ging, dit is zoals het gaat maar hopelijk niet zoals het zal blijven.

De tijd zal het leren. Laten we hopen dat de informatieverstrekking beter (biologischer) verloopt dan dat wij dat gehad hebben.

Dat kinderen objectief horen wat seks is, seks inhoudt en wat je kunt doen om seksuele problemen (SOA, te vroege zwangerschap/ anticonceptie) tegen te gaan.

Laten we 'de moraal' die eraan vast lijkt te hangen, gewoon vanuit onszelf/het kind komen alsjeblieft.
Zélf je mening bepalen zonder opdringerij. Baseren op feiten. In plaats van 'onderbuikgevoelens'.

Zou een hoop mensen helpen in hun (seks)leven en een hoop problemen voorkomen!!

Anoniem zei

Mooi stukje sexpsychologie. Ik moest het wel twee keer lezen om het goed door te laten dringen. Je kan ook bepaalde stukken tekst handig toepassen om meer over jezelf en je sexpartner te weten te komen. Top!

Erik zei

Het is een wonder dat mensen uberhaupt van seks kunnen genieten als je bedenkt hoe hypocriet we zijn.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Nou nou, wat een taal zeg... Is je man bij je weggegaan omdat je hem niets meer te bieden had...?

Anoniem zei

Je wordt bedreigt hierboven. Ga naar justitie en de aangifte! dit is doodbedreiging!

Anoniem zei

Mag ik zeggen dat ik deze blog grote onzin vind? Seks is genieten, anders is er wat mis. En je kan dan gaan zeggen wat je wil, maar ik snap er geen snars van en ik denk dat ik wel kan zien dat je als prostituee behoorlijk verknipt raakt van je blooststelling aan zoveel liefdeloze seks.

Unknown zei

Aan Serena.
"als ze vroeg zijn": Te vroeg kan niet, vind ik.
Co.

Anoniem zei

Mooi artikel! Het doet me denken aan de archetypen van Carl Gustav Jung.

Hl69

Richard zei

Zo, dat was weer een college op niveau! Hier en daar wat abstract waardoor het moeilijk te volgen is maar een mooi stukje psychologie.

Ik denk dat de meeste mensen hier niet zo bij stil staan en dat er veel hoeren zijn die dit toch boven hun pet gaat om goed uit te voeren (of onvoldoende interesse/contacttijd), want je hebt er wel een hoop mensenkennis voor nodig.

Van mezelf ben ik er al een tijd van bewust waarom ik seks nodig heb, al is dat misschien lastig te verwoorden. Maar een goede hoer kan me waarschijnlijk eenvoudig lezen. Of willekeurig welke sekspartner met echte interesse.
Ik weet heel goed dat ik ook remmingen heb die eerst overwonnen moeten worden, al wordt dat wel steeds makkelijker naarmate ik meer leer. Maar een (goede) sekspartner vinden is voor mij toch echt niet zo makkelijk als voor vele anderen. Want dat is natuurlijk wel een voorwaarde voor seks: een partner die ook seks met mij wil. Anders blijft het bij zelfbevrediging. En hoeren hier in de buurt zijn niet direct dik gezaaid helaas.

Je wordt dus niet meer opgewonden van een blote vrouw? Misschien omdat ze te makkelijk beschikbaar is? Of omdat je alleen voor het genot gaat en je diepere behoeften niet bevredigt? Kijk eens echt naar wat je nodig hebt en kijk eens goed naar hoe een vrouw er nu echt uitziet. (bijna) Elke vrouw heeft wel iets moois en speciaals. een lach, een tepel, haar kut. Of alleen al de stem, of juist wat ze zegt. Kan me trouwens niet voorstellen dat je echt alles al geprobeerd hebt, maar goed.

Je hoeft niet van elke vrouw opgewonden te worden, maar ook oudere vrouwen kunnen erg geil zijn en hebben veel ervaring....
Een zichtbaar gebrek zegt niets over de sekskunsten. Wel vreemd dat je er in eerste instantie dan wel seks mee wilt en dan excuses gebruikt.

Serena, bedoel je dat leerkrachten het er in de klas niet over hebben en/of onderling? Zelf heb ik vwb seks eigenlijk geen enkele voorlichting gehad, behalve het echt technische gebeuren op de middelbare school. Alsof we echt opletten toen....
Ik neem aan dat je leerlingen nog niet zo oud zijn dat ze "ongestraft" een Al Bundy imitatie kunnen doen.
Goed om te weten dat een deel van de jeugd in goede handen is!

Voorlichting over seks zoals hier wordt verteld zou inderdaad een hoop problemen voorkomen!

Richard

Serena zei

@ Co Jansen
Je kunt niet vroeg genoeg met voorlichten beginnen, ben ik met je eens! Van de wieg tot de eerste keer naar de GGD.

Wél op niveau van het kind. Een kleuter kan niet zoveel met biologische feiten en een groep 8er heeft niet zoveel aan een zoetsappig verhaaltje.

Toch valt mijn mond weleens open van verbazing. Dan zijn ze niet té vroeg, maar wel érg vroeg.
Het is niet iets om direct iets mee te doen maar je moet uiteraard wel opletten. Leerlingen moeten zich veilig voelen en veilig bij je zijn. De hele klas.

Grensoverschrijdend (evt. dus ook seksueel) gedrag kán voortkomen vanuit de opvoedingsstijl, dat is dan wel iets waar je dan wat mee moet. Toch doe ik dat niet zo snel, sta in dat opzicht niet snel op mijn achterste benen.

Niet om slecht te spreken over mijn collega's; leerkrachten zijn geweldige mensen die goed werk doen.
Maar mijn collega's zijn vrij snel geschokt en zijn bij een voorval helemaal van hun á propos.

Je moet wel reëel blijven; kinderen bedoelen het niet slecht, ze moeten gewoon nog groeien en leren. In alle opzichten.


@Richard
Leerkrachten hebben het niet graag over seks en maken zich er vaak met een grapje vanaf.
Ook in de lerarenkamer.Dan wordt iedereen een beetje rood en wordt er haastig geprobeerd het onderwerp op een ander vlak te krijgen.

Tijdens mijn opleiding heb ik in veel klassen op héle verschillende scholen gestaan met veel verschillende leerkrachten/leerlingen. Maar sex; is 'a hot issue', omdat wij dat zelf zo gecreëerd hebben.

Soms maak ik me wel zorgen om mijn leerlingen als ik zie wat ze zeggen/doen. En mijn zorgen wórden groter naarmate ik weer een schooljaar achter de rug heb. Momenteel sta ik voor klassen vanaf de middenbouw. Meer kan ik niet loslaten. Bepaald gedrag wordt problematischer en neemt toe in aantal. Dat kan ik niet ontkennen.

Maar aan het einde van de dag ga ik naar mijn huis zonder kinderen. De harde realiteit van professionele distantie.

Laat staan wat de bezuinigingen mij straks aan werk gaan opleveren. Méér zorgleerlingen maar niet; meer salaris. Wat dat betreft een hondenbaan. Als ik niet zoveel liefde had voor dat vak had ik zeker iets anders gekozen. Daarom ben ik zo dankbaar dat ik de salarisstrook kan aanvullen met iets wat ik ook leuk vind.

Richard zei

Doordat velen zelf niet goed raad weten met seksualiteit wordt kinderen ook niet geleerd wat normaal is. Zo breidt het zich steeds verder uit. Terwijl seks steeds duidelijker beschikbaar is met alle media en reclame. Recent nog een discussie over hotpants op middelbare scholen en dat dat ongemakkelijk zou zijn voor docenten. Niet dat jij daar al mee te maken hebt.

Onder mijn collega's worden ook wel seksopmerkingen gemaakt, maar die ontstijgen zelden het niveau van pubers. Daar reageer ik dan vrijwel nooit op. Seks is een enorm thema, maar meestal wordt er krampachtig mee omgegaan. Een grap moet kunnen, maar verder gaat het niet. De werkplek is ook niet echt geschikt voor een diepgaand gesprek overigens.
Pas geleden was er een bijzonder mooie vrouw in de kantine. Er werden op afstand opmerkingen gemaakt en collega's die moesten samenwerken met haar werden geplaagd. De vrouw hoorde dit alles wel aan maar reageerde er niet op want niemand had het lef om haar rechtstreeks aan te spreken. Ik vond het allemaal maar kinderachtig van de collegaatjes.

Die bezuinigingen zijn een slechte zaak want die leerlingen hebben wel goede begeleiding nodig. En jullie salaris is al niet hoog en dat al jarenlang. Daardoor geeft de overheid in feite aan dat docent zijn een minderwaardig beroep is. Hmm,dat lijkt wel een terugkerend thema....
Net als veel ideeën hebben en daar maar meteen een wet van willen maken zonder na te denken over de gevolgen of praktische uitvoerbaarheid....

Gelukkig ben je een mens met echte passie en begaan met degenen die leiding nodig hebben.

Richard

Kitty zei

Interessant stukje, al moet ik hem nog een keer lezen om het helemaal te laten doordringen binnenkort. Ik denk dat ik er wel wat van kan leren. En het laat me ook goed voelen over mezelf, dat de taboe fantasieen die ik heb niet iets is om me zorgen over te maken...dat ik (vrouw met torenhoog libido) niet slecht/een slet ben.

Toch nog een discussie puntje. Je verklaart dingen best wel vanuit een Freudiaans gezichtspunt. Je schreef iets over fetisjes waar ook nog een hoop andere theorieen over zijn, als ik me niet vergis. Een fetisj kan je ook ontwikkelen door seks overmatig met een bepaald object o.i.d. te associeren, waardoor je uiteindelijk seks moeilijk los kan zien van dat object. Althans, volgens behavioristisch gezichtspunt. Wat ik hiermee wilde zeggen is dat je je ook niet 1 enkele zienswijze hoeft te accepteren. Er leiden meer wegen naar Rome :)

Puttana zei

Het stukje is goed, maar voor mij voegt het niet echt iets toe. Dat is natuurlijk omdat ik ook doorgewinterd ben, dus ik weet het al. Denk je dat je niet-sekswerkers bereikt hiermee?

Unknown zei

Aan Puttana
"Denk je dat je niet-sekswerkers bereikt hiermee? : Nou en of, en het breekt het taboe op prostitutie en seks af, die de regering aan het opbouwen is
Co.

Anoniem zei

Ik ben het in bijna alle stukjes met de schrijfster eens. Dit stukje bevat ook waarheid maar ik mis feitelijk het belangrijkste element bij/van seks, namelijk FANTASIE!

Anoniem zei

"Het overkomt je toch wel vaak namelijk." Niet als je lelijk bent. Dan overkomt je helemaal noppes.

Anoniem zei

Best een stukje dat je aan het denken zet over jezelf. Er zijn voor mij verschillende redenen om seks te hebben, bij mij kan het zijn dat ik plotseling zin heb in een lekkere wip, of om te ontspannen of omdat mijn lichaam erom vraagt. Na mijn scheiding heb ik momenteel geen vaste relatie, dus de frequentie van de seks varieert nogal. Niet altijd is er een aantrekkelijke partner voorhanden en soms is mijn zin gewoon minder, dan gebeurt er weinig, en opeens kan het veranderen als de gelegenheid er is. Het wisselt dus behoorlijk, maar dat het niet voorspelbaar is en ik als single niets hoef te doen of te laten maakt het ook wel leuk en geeft ruimte voor wat onverwachts.

Vorige maand moest ik met drie collega's van ons kantoor naar het centrum van Amsterdam voor een ontmoeting met een zakelijke concurrent. Eerlijk gezegd zagen we alle vier best op tegen dit gesprek, want er waren een aantal lastige zaken om op te lossen. Er was zeker geen ruzie, maar het was moeilijk om eruit te komen. Gelukkig viel het mee, veel eerder dan gedacht werden we het eens en na afloop was iedereen tevreden en opgelucht. Het was pas het begin van de middag en blij met het gunstige resultaat liepen we richting parkeergarage. We besloten dat we best op de goede afloop mochten drinken en zochten naar een leuk plekje. Al zoekend kwamen we plotseling langs een grachtje met meiden achter de ramen. Na het zware gesprek was de stemming nu veel minder serieus en werden er over en weer wat lacherige grappen en suggesties gemaakt, maar als iemand van de anderen al opgewonden werd van al dat moois, dan wist hij dat goed te verbergen. Voor mij werkte de aanblik van een van de juffen als een rode lap op een stier; ik was in een keer bloedgeil en wilde op dat moment alleen nog maar neuken. De aanwezigheid van de anderen stond mijn stoute plannen echter in de weg. Er zat niets anders op dan door te lopen en niets te laten merken. Even later op een terrasje gingen de opmerkingen over de meiden nog even door en ik had het gevoel alle moeite te moeten doen om mijn opwinding niet te verraden. Ook de dame van mijn keuze was de anderen niet ontgaan. Ik was een beetje verbaasd over mijzelf, want normaal gesproken val ik op slanke dames, en deze dame met haar extra kilo's was zeker niet slank te noemen. Toch was ze ook niet dik, ik denk dat haar goed geproportioneerde figuur met de weelderige vormen en de Asian looks het hem deden. Ik besloot om na onze nazit bij haar op bezoek te gaan, maar omdat het gezellig was en het lekker zat, was er veel geduld nodig. Doordat ik met de trein gekomen was, vergezelden de heren mij eerst nog even naar het CS. Natuurlijk kwam dat niet uit, maar ik kon moeilijk weigeren. Ik wachtte een poosje en toen, om er heel zeker van te zijn dat geen van hen ook op het idee was gekomen om net als ik naar de hoeren te gaan, belde ik de chauffeur om nog iets te vragen. Gelukkig bleken ze toen gedrieën op weg naar huis. Bij haar raam aangekomen bleek ze bezet, dat zul je altijd zien. Weer moest ik wachten, en weer duurde het een eeuwigheid, en toen ik haast begon te vermoeden dat ze al weg was, ging het gordijn toch nog open. Ik ben meteen naar haar toe gegaan en heb na even overleggen voor een uur afgesproken. Deze dame bleek ontzettend lief en gezellig en ik heb een vol uur van haar en haar prachtige lichaam genoten. (Ik wist niet dat een Aziatische zulke prachtige grote borsten kon hebben). Met een ontzettend blij en opgewekt gevoel nam ik afscheid van haar. Goed dat ik toen aan mijn spontane geilheid heb toegegeven, als extra bonus voel je je na afloop heerlijk ontspannen. Zo heerlijk ontspannen dat ik vanmiddag weer bij haar ben geweest, weer uit mijn dak ben gegaan en weer voel dat ik de hele wereld aankan en dat mooie vrouwen een wereldwonder zijn. Dit gaat mijn vaste dame worden. Seks kan dus ook een prettige "drug" zijn. En mijn favoriete vrouwen? Misschien val ik nu toch ook op Aziatische dames met wat meer!

Anoniem zei

Als je lelijk bent "overkomt het je" mooi niet.