woensdag 24 juli 2013

Morgen is alles dicht in Utrecht

Vanavond kwam de uitspraak van de rechter over de sluiting van de laatste ramen in Utrecht. Wegra, de exploitant, had een kort geding gestart om open te mogen blijven. Ik was wel nieuwsgierig wat de gemeente ging vertellen. Bij het beslissen dat alles dichtmoest, hoefden ze namelijk niet uit te leggen wat ze nou precies voor bewijs hadden dat er mensenhandel was. Voor de rechter moeten ze dat wèl.

De gemeente kwam eigenlijk alleen met dat er een meid was die een tatoo de namen van haar pooiers op haar buik had. Dat is mensenhandel vinden ze bij de Taskforce. De advocaat van Wegra vroeg nog of Yolanthe Cabau van Kasbergen dan ook een mensenhandelslachtoffer was, want die heeft Wesley's naam op zich. Voor de rest was er geen bewijs waar de gemeente mee kwam.

EDIT: Ja, ze kwamen ook met beschuldigingen over een vrouw die daar zwanger werkte, maar dat is niet verboden. En niet eens in de uitgebreide mensenhandellijsten. En de vrouw die met gips om haar been doorwerkte, maar dat is omdat de gemeente je verplicht om door te blijven huren op je raam, dus niet door Wegra maar door de gemeente. Moest ik dat nog uitleggen?

Dat hoefde ook niet, want het was voor de rechter genoeg. Alles gaat dicht. De meiden zoeken het maar uit. Ik ben pissig.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Sterkte er mee!
Groet,
Wandelaar.

Anoniem zei

Waardeloos! Nu maar wachten op een inside story van jou over een maand of 2, waar de 200 Utrechtse dames zijn heengegaan, en hoe hun lot 'verbeterd' is...

Johanna zei

Het klinkt raar maar ik heb hier heel slecht van geslapen. Ik wou even naar die burgemeester kijken/luisteren maar ik was meteen al zo flauw dat ik het uitknipte. Als je nou illegaliteit en criminaliteit wil bevorderen moet je meer dan 100 vrouwen hun legale werkgelegenheid afpakken. De kosten voor levensonderhoud draaien wel door.

Richard zei

Een duidelijker bewijs dat het voorgestelde vergunningenbeleid bij voorbaat afgeserveerd moet worden is er toch niet? Zelfs de rechtbank heeft niets meer met recht te maken, zoals overigens deze week en al eerder heel goed te merken was. Ik voel me zo langzamerhand niet meer welkom in dit land.

Mijn eerste reactie op dit nieuws heb ik maar achterwege gelaten, dat was misschien wel strafbaar....

Ik herinner me nog een geval van mensenhandel eerder dit jaar, met meer dan 200 (!) werknemers in een ik meen oliebedrijf. denk maar niet dat dat bedrijf gesloten is.

Arme Yolanthe, zo duidelijk verhandeld naar nu Turkije, iedereen kan het zien en niemand doet wat. Waar is GJS, waar is de persoon die zich minister durft te noemen, waar dat vreselijke mens van die achterlijke organisatie?
Ik heb collega's met tattoos met namen, zijn die ook slachtoffer? Ik weet het niet meer.

Het wordt denk ik tijd voor mij naar de hoeren te gaan, die zetten me wel weer op het juiste spoor. Gelukkig bestaan jullie nog gewoon!

Richard

Anoniem zei

Als de gemeente echt een snelle oplossing zou willen zouden ze de wegra boten wegslepen en ergens opslaan en pontons met portocabins aan het zandpad leggen die ze dan tot er een echte oploossing zou zijn zelf zouden verhuren aan prostitue's. Kan in een halve dag geregeld zijn ...

Serena zei

Erg voor die dames. Hoe moet je dan je huisje-boompje-beestje nog voortzetten?
Die meiden doen nu alles om weer aan het werk te komen. Ik bid dat ze op een fijne plek terecht komen.

Wat een triest gegeven dat er zulke achterlijke rechters bestaan in dit land. Mijn vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat is echt 0,0 nu.
De gemeente heeft zijn vuile handjes gewassen nu. Maar dit gaat nog wel een staartje krijgen. Prostitutie is niet uit te roeien, zolang de vraag nog bestaat. Ik Houd mijn hart vast; nou ze die meiden zo hebben laten zakken.

Misschien moet ik mijn eigen (werk)naam als tattoo zetten. Ben mijn eigen pooier ;)
Soms onderdruk ik bij mezelf de neiging om schoon te maken.
Maar dat is toch echt de meest heftige vorm van onderdrukking die ik voor mijn kiezen krijg.

@Richard
Iedereen met een tattoo is gedwongen, wist je dat nog niet?
Italianen eten altijd spaghetti, Nederlanders lopen altijd op klompen, belgen en blondines zijn altijd dom, roodharigen zijn altijd vurig, alle marokkanen stinken..

Al vind ik wel dat YolantheCabau een beetje magertjes is laatste tijd.. Nou ook nog die tattoo.
GJS, waarom o waarom red je onze geliefde Yolanthe niet uit de boosaardige pooierhanden van haar 'man'. Je hebt geen hart of fatsoen in je lijf GJS.

Je ziet toch zo dat ze zelfs niet meer weet waar ze wóónt.. Dan weer Nederland, Engeland, Spanje, Turkije.. Ze geeft zelfs in het interview met Peter van der Vorst aan dat ze belachelijk vaak en ver over de wereld gaat.

NU weten we wat zij echt doet. Maar stiekem wisten we allemaal allang dat dit ook een hoer is.. Van de paling naar de diamanten ring..

@Anoniem 25 juli 2013 05:18
Of van die kant-en-klaar-opbouwen/afbreken appartementjes. Dat zou perfect zijn.

Anoniem zei

weet iemand waar ik het vonnis kan lezen. Wil graag een genuanceerd oordeel kunnen vellen

Anoniem zei

Een reactie op NuJij die wat meer inzicht geeft in de zaak:

"MijnStad @616
Ik ga niet beweren dat er geen mensenhandel is. Ik vind wel dat dit eerst voldoende bewezen moet worden. Nu worden er dames werkloos gemaakt op "vermoedens" van mensenhandel / uitbuiting. De raporten zijn echter geheim en dus niet openbaar. Ook kan de uitbater zich hier niet tegen verdedigen omdat de uitbater de raporten ook niet mag lezen.

Deze maatregel zal de vrouwenhandel ook niet verminderen. Het wordt voor de vrouwen alleen onveiliger. Zij gaan nu gewoon thuis hun "beroep" uitoefenen. Het is allemaal niet erg logisch. Als iets niet logisch is dan liggen er andere motieven ten grondslag. Ik denk dat de gemeente Utrecht een dubbele agenda heeft. De boten zullen defenitief verdwijnen. Er komt geen coorperatie en de nieuwe uitbater zal geen vergunning krijgen. Om de volgende reden;

De ziekenhuis locatie Overvecht verdwijnt per 13 September 2013. De waterzuiverings locatie wordt door betere zuiveringstechnieken met 3/4 verkleind. Er komt dan een groot gebied vrij voor nieuwbouw, bijna tot aan de Vecht. Alleen jammer dat hier nu net die bootjes liggen ........ Ook is men in de binnenstad bezig de Catharijne singel open te gooien. Hier wil men grotere boten door heen laten varen. Deze boten komen via de Vecht de stad binnen. De Vecht moet dus breder gemaakt worden. Alleen jammer dat nu net hier die bootjes weer liggen .......... De gemeenteraad heeft waarschijnlijk besloten dat de bootjes weg moeten voor nieuwbouw en het vebreden van de doorvaart. Het heel Overvecht gebied gaat op de schop. Wolfsen gaat volgend jaar toch weg, dus die heeft zich opgeworpen om dit klusje wel even te klaren . "

Wessel Koopmans zei

Zie mijn artikels:
Dames Zandpad de dupe van sluiting zonder bewijs (24-7):
https://www.indymedia.nl/node/17838
Demonstratie dames van plezier tegen sluiting Zandpad +Hbst (25-7):
https://www.indymedia.nl/node/17852

Richard zei

Serena, heb je daar dan niemand voor die voor je schoonmaakt? Ik dacht dat je een partner hebt?

Ben niet zeker van Spanje, maar in Engeland heeft ze nog niet gewoond. Dus ja, het is een groot rookgordijn.
Nu ik er nog eens goed over denk, zijn het juist de voetballers en niet hun vrouwen die een naamstattoo hebben. En voetbal is dus mensenhandel waar vrouwen van profiteren. Tijd om dat hele voetbal dus maar te verbieden.

Weer een vastgoed plan ten koste van mensen dus. Net als de Wallen. Hoop dat het hele zooitje van ellende inelkaar stort.

Richard

Donkey zei

Ik zou nou wel eens die bestuurlijke rapportage willen lezen. Maar die is geheim. Daar zou in staan dat de exploitanten op het Zandpad duidelijk samenwerkten met de pooiers. Als dat zo is dan vind ik dat inderdaad hun vergunning moet worden afgenomen. Helaas kunnen we het niet controleren. We moeten afgaan op de politie en de rechter. De tatoeage en het gebroken been vind ik ook niet echt overtuigend.

Maar het is inderdaad waar dat de sluiting niet goed is gepland. Ik denk dat een soort overbruggingsuitkering of schadevergoeding voor de prostituees op z'n plaats was geweest.

In één uitspraak op rechtspraak kun je een glimp opvangen dat exploitanten op het Zandpad inderdaad zaken lijken te doen met een pooier. Dat is deze (uitspraak BQ6884):

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBUTR:2011:BQ6884

QUOTE:

Op een dag heeft [verdachte] haar meegenomen naar Utrecht. Hij heeft daar gesproken met mensen van het kantoor van de bootjes. Op de dag dat [slachtoffer 2] haar verblijfspas kreeg, op 9 juni 2009, heeft [verdachte] contact opgenomen met de baas van het Zandpad. Daarna moest zij van hem naar deze baas toe om zich te laten inschrijven. Via een telefoon kreeg zij instructies van [verdachte] hoe ze moest lopen en wat ze tegen hem moest zeggen. Op 11 juni 2009 is [slachtoffer 2] begonnen met werken als prostituee.

Alleen is de vraag hoe dit te interpreteren. Het zou kunnen dat de exploitanten zeiden: Wij doen geen zaken met pooiers, laat de vrouw zelf komen.

Wellicht dat de gemeente en de politie meer van dit soort voorbeelden hebben.

Wessel Koopmans zei

@donkey

Nou donkey wel goed dat je het wilt uitzoeken maar ik was bij de uitspraak en heb alleen maar vaagheden gehoord. Want de echte argumenten (???) staan in een geheim stuk. Ik vind het compleet onjuist dat de gemeente gewoon ernstige beschuldigingen kan uiten zonder dat deze bewezen zijn in een strafproces, en dat Wegra kennelijk geen mogelijkheid heeft om zijn naam te zuiveren. Ik ben verder niet juridisch onderlegd en ik heb er een hekel aan, maar volgens mij heeft dat vergunningstelsel ook met de Wet BIBOP te maken. (een wet die ondernemers in de seksbranche en de horeca opzadelt met de onmogelijke plicht om hun onschuld te bewijzen. kort door de bocht uiteraard)

In ieder geval moet het volgens mij een van de volgende twee zijn: - ofwel wegra (en de andere verhuurders die ook zulke beschuldigingen kregen) wordt (-en) veroordeeld in een strafproces. Dan kunnen de bootjes worden onteigend en aan de coöperatie worden gegeven.
- Ofwel wegra (ea.) wordt (-en) niet vervolgd (of veroordeeld). Dan zijn zij onschuldig en er is dus ook geen grond voor het intrekken van de vergunningen.
Burgemeester had dus gewoon aan de politie/OM moeten vragen: gaan jullie vervolgen of niet? Indien ja dan gewoon de strafzaak afwachten, indien nee dan gewoon vergunning verlengen.

p.s. heb je de datum van het door jou geciteerde verhaal wel bekeken?

p.p.s. en voor dit hele supervage verhaal zijn dus vierhonderd dames van plezier die met de beschuldigingen zowizo helemaal niks mee te maken hebben op gruwelijke wijze de dupe gemaakt! Dit is in strijd met meerdere artikels in het EVRM. (recht op veiligheid, rechtsmiddel etc.)

p.p.p.s misschien klinkt dit wat fel naar jou toe maar ik lees wel dat jij het heel anders had aangepakt dan de boze wolf. Zou je een flinke pot compensatie kosten jongen!


@Zondares eigenlijk weet jij hier veel meer van - dus van wat er mis is met het wettelijke kader en het vergunningenstelsel - dan ik dus als het verkeerd staat moet je me maar corrigeren en misschien is het zowizo goed als je er iets over schrijft.

Zal hieronder proberen de links naar mijn artikels klikbaar te maken.

Dames Zandpad de dupe van sluiting zonder bewijs

Demonstratie dames van plezier tegen sluiting Zandpad +Hbst

beiden / allen gegroet!

Serena zei

@ Richard
Ik heb een lichte schoonmaakobsessie en ben vaak bezig met hygiëne. Soms moet ik mezelf écht even een halt toe roepen.
Mannen en schoonmaken.. Het is niet dat hij niets doet hoor, alleen moet ik gewoon korte instructies geven en maar 1 ding tegelijk, dan lukt het wel. Leer mij mannen kennen ;)
Tegenwoordig geef ik hem de klussen en maak ik schoon, hebben we beiden veel meer aan.

Spain was the berginning of the WesYo saga.

Wat dacht je van hells angels, die zijn pas onderdrukt ;) Tegenwoordig is een tattoo dagelijkse kost... Dat ze dat een signaal vinden.

Misschien moeten ze koffiedik kijken..
Daar haal je ook heel veel 'waardevolle :/ ' informatie uit!!

Voetballers verdienen zoveel... Waarschijnlijk doen ze aan PZC, NZC en werken ze door met sponzen... Allemaal tekenen van mensenhandel.

Richard zei

Serena, dat soort dingen zie ik als man ook nooit zo hoor. Moet je me echt vertellen. Maar voor mijn partner zou ik het wel doen en leren. Of voor jou;)) Nu nog een partner vinden....
Mij de klussen laten doen daarentegen is een slecht idee. Ben ik ook totaal ongeinteresserd in.

Tattoos zie je bij wel heel veel mensen, dus de claim dat er heel veel mensenhandel is , is volgens die rechter juist. Nu nog een lesje logisch redeneren, dan ziet hii/zij waar de fout zit.

Richard

Donkey zei

Wessel, het door mij geciteerde verhaal komt uit 2009. Dus is 4 jaar geleden, en dus heel vers. Als het goed is heeft de politie meer informatie betreffende de samenwerking tussen de exploitanten en mensenhandelaren. Helaas is deze informatie geheim. Ik zou het graag willen lezen, dan kan ik beoordelen of het besluit terecht was.

Verder zou ik het inderdaad anders hebben aangepakt. Ik zou het beter hebben gestroomlijnd, meer overleg met de prostituees. Een aantal zullen een tijdje werkloos zijn en dan mag je ze als overheid best een tijdje ondersteunen. Nu kunnen Nederlandse prostituees zo wel een uitkering aanvragen, maar zouden de buitenlandse dit kunnen? Bovendien, ondersteunen een aantal vrouwen families in hun thuisland. Ik denk dat de gemeente dit gat best mag compenseren. Dit kan er uiteraard ook toe leiden dat prostituees die gedwongen worden door pooiers ook geld krijgen van de overheid, en dat ze dit direct aan hun uitbuiter afstaan. Maar dit risico mag naar mijn mening genomen worden.

Maar dat kost natuurlijk allemaal heel veel geld. Ik denk vele miljoenen. Maar we zitten in een crisis, dus ik neem aan dat de gemeente Utrecht zo blut is als ik weet niet wat. Misschien kunnen ze de ECB vragen om wat geld bij te drukken en dit aan de prostituees te geven. Niet cynisch bedoelt overigens.

In Amsterdam zag je ook zo iets vreemds. De gemeente koopt voor tientallen miljoenen bordelen over van Charles Geerts, maar in de prostituees zelf investeren ze niks, terwijl juist de bedoeling was om hun te beschermen tegen uitbuiting.

Zondares zei

Anoniem 24 juli 2013 11:15, ik heb nietzoveel contact met meiden uit Utrecht, die willen meestal niet zo contact met meiden zoals ik. Maar ik krijg vastwel wat te horen ooit.

Serena, Richard, ik begrijp het ook allemaal niet. Het is zo duidelijk als je heel eventjes na gaat denken.

Anoniem 25 juli 2013 08:40, ik heb mijn informatie van een vriendin die in de rechtzaal zat, ik denk dat het nog wel even kan duren voordat de tekst van het vonnis wordt gepubliceerd. Ze doen wat ze willen.

Co Jansen zei

Ik schaam me dat ik de gemeente niet aanklaag wegens misbruik van hun macht.
Co.

Anoniem zei

Ik vraag me af hoelang het duurt voordat er mooie nieuwe appartementen op het zandpad verschijnen. Die discussie over mensenhandel is slechts een rookgordijn voor gemeentelijk gewin. Dus ook jou reactie, zoals je zelf al aangeeft, is volledig nutteloos.

Er wordt rustig nog even "geavalueerd" of een nieuwe partij de boel kan overnemen, maar na een jaar blijkt dat onhaalbaar. De bootjes verpauperen en worden uiteindelijk gesloopt. Na nog een jaar ofzo komt er een nieuw bestemmingsplan voor wonen aan het water en worden er nieuwe woningen op het zandpad uit de grond gestampt.

Wedden om een kratje bier dat ik er niet ver naast zit? Nee die dames hadden geen schijn van kans tegen het grote geld van de project ontwikkelaars.

Anoniem