maandag 8 april 2013

Plan tegen misstanden

Al het gezeik dat wij prostituees over ons heen hebben gekregen komt met een vroom gezicht en de belerende prediking dat het nodig is omdat er wat aan de misstanden in de prostitutie moet worden gedaan. Iedere keer maken ze het erger. En dan móéten ze natuurlijk weer wat eraan gaan doen, want het blijkt zo'n groot probleem te zijn. Zij zijn gewoon aan het spelen en makkelijk aan het scoren, maar wij moeten ermee leven. En ze hebben geen idee.

Met al dat gedoe, en hoeveel ik ermee te maken heb gehad, heb ik me nou ook al wel wat jaartjes ermee beziggehouden. Ik bekijk het vanaf mijn perspectief, maar ik krijg ook een heleboel informatie van Bouche, en ik heb ook wat goeie dingen gehoord van mijn geldmannetje, mijn statistiekmannetje, Puttana, G, N, W, en andere sympathieke mensen die me graag een stukje willen helpen. Die hebben allemaal hun ideeën, en die gaan graag discussiëren.

Ongeveer alles wat ik hoor over misstanden aanpakken is dom of gewoon niet goed doorgedacht. De mensen die wel wàt weten, zijn zo voorzichtig geworden met al die problemen die ze wel zien dat ze moeilijk te begrijpen zijn, dat ze niet ver genoeg durven te gaan omdat ze zien dat ze niet àlles kunnen overzien. Dat is wel logisch vind ik, maar het levert zo weinig op.

Ik heb wel eerder wat geschreven over hoe ik vind dat het zou moeten zijn, maar dat is gewoon idealistisch. Of misschien eigenlijk idealisties. Ik denk dat er toch nog wel veel kraker in me zit. Ik begrijp ook heel goed dat dat idealistische beeld geen waarheid gaat worden zolang als ik nog werk. Er zit teveel in onze maatschappij dat het onmogelijk maakt. En voordat je het kan toepassen moet iedereen aan elkaar gewend zijn.

Nou dat Patricia Perquin doorgeprikt is, zullen de politici wel weer op zoek zijn naar de stem van een prostituee toch? Want de vorige bleek nep te zijn. Als ze eerlijk zijn zoeken ze dus een nieuwe. Maar ze zijn niet eerlijk, dus eigenlijk doet het er niet toe. En toch ga ik nu mijn eigen visie neerzetten over wat de beste manier is om de prostitutie op te zetten. Zodat jullie het wel weten. Misschien kruipt het wel door zodat er goeie ideeën toch goed terecht gaan komen.

Hou je vast, hier komt het Zondares-plan voor de prostitutie!

De mensenhandelwet op de schop
De mensenhandelwet is een boeltje. Hij is vaag, onduidelijk, en je kan er mensen mee veroordelen die helemaal niet veroordeeld zouden moeten worden. Je moet hem niet veranderen, hij moet er gewoon uit! In plaats daarvan moet er een wet komen die simpel zegt dat je mensen niet onder druk mag zetten met dreigementen, geweld of andere feitelijkheden om tegen hun wil jou of derden met hun lichaam, informatie, relaties, eigendom of arbeid te bevoordelen. Dit is feitelijk meer een uitbreiding van afpersing, en hoort als zodanig onder titel XXIII thuis. Wat we éígenlijk met de mensenhandelwet willen bestraffen, ìs allang strafbaar!

Wat er in wetten en regels staat, dat voor prostitutie het makkelijker is om uitbuiting of mensenhandel te verklaren, dat is gewoon niet eerlijk. Behandel het als werk, want dat is het ook. Gedwongen gifgrond afgraven of gedwongen asbest verwijderen is veel erger dan vrijwillige seks voor geld waarvoor je flink in de buidel moest tasten voor je werkplek. Dat moet je niet gelijkmaken.

Ongeregistreerd en anoniem
Prostituees zijn sociaal kwetsbaar. Er zijn veel mensen die ons met de nek aankijken, en ons weg willen pesten. We moeten dus extra voorzichtig zijn met onze gegevens, en daar past niet bij dat we worden geregistreerd. De meeste toestanden hebben we toch al met de overheid, dus die moet dat helemáál niet hebben. Alle voorschriften om je voor prostitutiewerk te registreren, in databases, maar ook bij de KvK en de BTW, verdwijnen! Hoe je dan belasting betaalt, daar schrijf ik zo wat over. Voor de politie zijn we dan nog steeds op dezelfde manier te vinden als voor de klanten.

De Rode Draad terug
De Rode Draad was een kenniscentrum zonder gelijke. Dat moet terug! Geef ze subsidie, en smeek die mensen opnieuw aan de gang te gaan! Het was iets wat niet naar de pijpen van de gemeente danste, en de meiden vonden het een goeie plek om aan te kloppen. De Rode Draad had veel beter door wat er gebeurde dan andere dingen. Stichting Geisha is ook goed, maar niet zo volwassen als de Rode Draad. Hou op met vragen over prostitutie te stellen aan stichtingen die tégen prostitutie zijn, want die hebben het ècht niet goed met ons voor!

Hef de prostitutievergunningen op
Nu is het zo dat we door de vergunningen gedwongen worden om erg beperkt te werken. De meeste meiden kunnen alleen maar voor een exploitant werken, want die heeft een vergunning. Thuiswerken moet gewoon zonder kunnen, en mensen moeten bordelen kunnen neerzetten, met dezelfde regels als een café. Die geven meer overlast dan bordelen. Escort moet ook gewoon kunnen zonder vergunningen.

Prostituees zouden zich gewoon als andere bedrijven moeten kunnen vestigen. We zijn kleine dienstverleners, dus we zouden gewoon tussen de nagelstudio's en taartenwinkels moeten kunnen zitten. Gemeentes hebben nu aparte "prostitutie-bestemmingen" voor plaatsen, en dat hebben ze niet voor haarsalons of sauna's. Het moet afgelopen zijn met al die vergunningen en concentreren op marginale plekken. Geef de meisjes de vrijheid.

Love-hotels
Om de enorme kamerprijzen terug te dringen moet je de monopolies openbreken van de mensen die de legale plekken hebben. Wil je echt de monopolies van de exploitanten verbreken? Dan moet je love-hotels toestaan. Een Love-hotel is een discreet hotel waar je je kamer per uur huurt, en waar prostituees terechtkunnen, maar ook andere koppeltjes. Meiden kunnen daar hun klanten ontmoeten, zonder dat ze dat stiekem in een gewoon hotel moeten doen, of zich door een bordeel laten melken. Nu zijn die dingen zeldzaam en op veel plekken niet legaal, en het zou geen slecht idee zijn als de overheid die zou neerzetten en runnen.

Bevrijd de GGD
Ik krijg wel te horen van GGD-mensen dat die het ook maar niets vinden om betrokken te worden bij het mensenhandelcircus. Die zijn liever vertrouwenspersoon die je wèl kan vertrouwen. Als je de GGD gewoon weer zichzelf laat zijn, komen de meiden daar wel voor hun tests en inentingen. En voor informatie, want ooit vertrouwden we de GGD wel. Dat gaat wel even duren voordat dat vertrouwen weer helemaal terug is.

In Utrecht, en als de nieuwe wet doorgaat overal, hebben prostituees geen recht meer op medische geheimhouding als ze naar de GGD gaan. Die verklikken alles stiekem aan de overheid en de politie. Als beleidspunt! Daar moet een eind aankomen. Dat is onethisch, dat is gewoon alles wat goed is aan vertrouwen in de wind gooien. Dat ís een misstand.

Een oostblok-hoer-loket
De reden dat oostblokhoeren telkens met penoze in zee moeten is omdat het voor ze zo moeilijk wordt gemaakt om het eerlijk te doen. Als je een loket maakt waar ze in hun eigen taal in één keer alles op eigen houtje goed kunnen regelen, liefst met een simpel formulier, dan schop je de stoel onder de oostblokpenoze uit. Daarvoor moet je de regels wel een keer duidelijk en eerlijk maken. Nu mogen ze wel èn niet, en kunnen ze het zelf niet overzien of regelen. Het is een heel gedoe om langs alle regels te komen, en dat kan je gewoon niet zonder dat je weet waar de gaatjes zitten. Daar komt het hele bestaansrecht van die oostblokpooiers vandaan. Als je dat weghaalt, is het over met al die misstanden.

Stoppen met de ZBO's
Het is te gek voor woorden dat de overheid zoveel overlaat aan ZBO's als Comensha! Activistische clubjes die worden geloofd als ze hun onzin verkopen, en in regels als betrouwbare instituten worden behandeld, maar die in werkelijkheid bezig zijn hun eigen idealisme of levensbeschouwing te promoten of uit te voeren. Niet alleen de informatievoorziening met Comensha, en het raar vormgegeven BNRMeSGtK, maar ook uitvoerende taken, zoals de politie en haar innige samenwerking met Fier Frieslan. Als er beleidsmatig of bestuursmatig maatregelen worden getroffen moeten die onder verantwoording van het onderhavige ministerie blijven, niet uitbesteed worden naar een obscuur clubje buiten zicht.

Die clubjes zijn de enige bronnen die ècht vertrouwd worden door de wettenmakers, en ze krijgen hun rechtvaardiging èn hun budget omdat het probleem ernstig en urgent is. Wat denk je dan dat je voor informatie krijgt? Bovendien begonnen al die clubjes als activistische clubjes vanuit een moreel perspectief, of als reddertjesclub. Dan begin je al onrealistisch, en die geef je dan geld en macht daarvoor. Daarna noem je ze neutraal en betrouwbaar. Ja, dan krijg je dit.

Hou de gemeentes eerlijk
De gemeentes hebben vaak regels, die niets uithalen behalve hoertje pesten. Er mag vanalles niet, ook achter de deur. Ze proberen de prostitutie buiten de gemeente te houden, of zoveel als mogelijk te hinderen. Dat doet niets tegen misstanden, het is alleen hoertje wegpesten. Er moet een goede regel komen waarin staat dat de gemeentes geen eigen beperkingen moeten gaan opleggen. Als ze iets op willen leggen moet dat om goeie redenen, en voor alles gelden, dus ook voor andere kleine bedrijven zoals karaoke-clubs of snoepwinkels.

Belasting
Deze zorgt ervoor dat Bouche de hele tijd moeilijk kijkt, omdat er zoveel juridische haken en ogen aan zitten, maar ik vind het toch een goed idee. Hier wil ik namelijk iets doen wat wat minder simpel is dan mijn andere voorstellen. Het lijkt op iets wat ze in Duitsland al een poos doen. Mijn statistiekmannetje kwam ermee, en ik vind het heel slim bedacht, ook al kan het wat uitgebreider.

We hebben een hoop last van de Belasting, die ècht niet eerlijk met ons omgaat. Bovendien willen we niet geregistreerd worden. Sommige meiden vinden het niet erg om zwart te werken, als je kijkt naar hoe weinig de overheid voor ons doet, en hoeveel schijt ze aan ons hebben, hoeveel ze ons in de steek laten, en hoeveel ze ons koeioneren, is dat ook niet raar. Zoveel van je geld afdragen aan een intimiderende domme pooier die zijn werk niet doet is wel zuur.

Maar het is niet eerlijk om de belasting aan iedereen anders over te laten, we moeten wel meebetalen vind ik. Het is beter om onze belasting anders te regelen. De oplossing is om tickets te verkopen. Bij machines voer je in welke tijden je werkt, en daar betaal je een vast bedrag per uur voor, voor escort en thuisontvangst. Dan werk je op afspraak en weet je welke tijden je werkt. Dat kan ook vast electronisch worden geregeld. Er zijn vroeger ook andere soorten belasting heffen geweest voor kampers, en internationals betalen helemaal nergens voor in Nederland, dus ik vind het nietzo raar om ons een eerlijke andere vorm van belasting te geven.

Voor de aanloop verwerk je de werktijden gewoon in de huurprijs van je kast. Dat is minder per uur, want je staat niet de hele tijd te verdienen. Dan betaal je bijvoorbeeld honderd Euro voor een dag achter de ramen, tachtig Euro voor een dag in een club, en escort of thuisontvangst zestig Euro per geboekt uur. Dan betaal je ongeveer wat je nu ook zou moeten betalen als je gemiddeld werkt. Daarmee heb je dan de BTW en de inkomstenbelasting over je prostitutiewerk betaald.

Die tickets kan je dan controleren en afstempelen, netzoals in de trein. Zo voorkom je dat mensen die dingen gaan doorgeven. Die tickets zijn alléén voor de belasting. Er staat geen naam op, het is gewoon een kaartje als bon dat je netjes je belasting hebt betaald. Zo hoef je nergens bekend te zijn, en is er toch een stok achter de deur voor wie zwart werkt! Die controles kan je doen netzoals ze nu komen controleren. Maar dan niet precíés zoals ze nu controleren!

Leer de controleurs manieren
Die controleurs nu namelijk, daar lusten de honden geen brood van. Die moeten ook eens leren hoe het hoort. Het is niet dat je àlles mag omdat ik een hoer ben. We krijgen veelteveel controles, en die mensen gaan veeltever. Als het aan mij ligt mogen ze alleen binnenkomen voor goeie redenen die we ook kunnen controleren, en dat we ze aan kunnen pakken als ze over de schreef gaan.

Controleurs, die zouden alleen moeten mogen controleren of je wel hier legaal verblijft, maar ze mogen niets opschrijven of bijhouden over je identiteit als het goed zit. Ze mogen kijken of je je belastingticket wel hebt, en of je minderjarig bent, of je geen onterechte uitkering trekt, even snel één vraag stellen over of je hulp nodig hebt, en daarna is het meteen ophoepelen. Niet overal aanzitten, geen dingen stukmaken, geen herrie maken zodat de buren denken dat er ingebroken wordt, geen preken over dat je zoveel meer waard bent, geen verhoor. Gewoon beleefd, zoals bij andere mensen.

Het is ook de spuigaten uitgelopen met hoeveel controles we krijgen, en dat verschilt van meisje tot meisje. Met al die instanties naast elkaar, die allemaal doen alsof ze alles mogen, is het alsof je geen slot op je deur mag hebben. Zet een wettelijk maximum op het aantal controles, en alleen als de rechter-commissaris zegt dat het nodig is, mag je meer controles inzetten, net als je huiszoekingen ook moet verantwoorden. Bouche denkt dat deze moeilijk is, maar ik vind het heel redelijk om dat eens wat te beperken.

Leer de instanties manieren
Als we dan toch bezig zijn, laat dan ook de Belasting eens manieren leren, en ons niet koeioneren. Die schattingen die ze maken over je inkomen zijn idioot, en je kan niet met ze praten als hoer. Nou ja, dat is natuurlijk allemaal niet meer belangrijk als die tickets er komen. Maar als dat niet wordt gedaan, moeten ze eens leren dat we niet allemaal criminelen zijn.

De Belasting heeft geen realistische ideeën over hoeveel we verdienen, en hoevaak we werken. Daar gaat veel bij mis. Ze hebben het idee dat we volle dagen liggen te cashen. Dat gebeurt gewoon niet. Nu niet en vroeger ook niet. Als ze naheffen schatten ze meestal je inkomen vijf keer te hoog. Ze mogen weleens wat leren daarover. Dat hoeft niet van mij, maar ze moeten wel eerlijk zijn, en eens goed onderzoek laten doen.

Als Jeugdzorg een telefoontje krijgt dat een moeder hoer is, is dat géén reden om haar te gaan vragen of ze haar kind niet beter weg kan doen totdat ze haar leven weer op de rit heeft. En helemaal niet om haar kind af te pakken omdat het kind niet in een crimineel milieu mag opgroeien. Woningbouwen moeten thuiswerksters of escorts er niet uit mogen gooien als ze verder niets slechts doen.

Banken mogen dingen doen waar jij of ik voor naar de gevangenis zouden gaan. Er wordt getoverd met geld, en daarom kunnen zij leningen geven. Als jij zonder vergunning zo geld gaat uitlenen krijg je problemen. En omdat ze dingen mogen van de overheid die wij niet mogen, mag je ze daar wel regels over opleggen. Zoals dat ze neutraal moeten zijn. Dat wil voor mij ook zeggen dat ze je niet meteen mogen weigeren als ze merken dat je een hoer bent. Want zoals het nu is krijg je nergens een rekening, en een lening al helemaal niet.

Ik begrijp dat je voor privé bedrijven geen verplichtingen kan maken om hoeren als normale mensen te behandelen, maar anders had dat er ècht wel bijgestaan. Maar vooral machtige overheidsdiensten zoals de politie moeten oppassen met hun macht, want je kan niets tegen ze beginnen. En de politie zie je een stuk meer dan wat je wil, en ze zijn een probleem geworden. De politie is echt je vriend niet meer. Dus:

Laat de politie zijn werk doen
Dat bedoel ik op twee manieren. De politie moet niet als politiek ding worden gebruikt om de mensenhandeltoestand op te zwepen. Laat die jongens hun werk doen. Maar de politie moet ook eens gedwongen worden om werk te maken van al die dingen die ze laten liggen! Dat gehengel en die razzia's naar vrouwen die maar aangifte willen doen van dingen die nauwelijks voorkomen, dat heeft geen zin. Dat is alleen maar slecht. Het is vernederend en gemeen, en het werkt niet.

Het moet zo gaan: een meid komt bij het buro om aangifte te doen, en in één keer nemen ze het verhoor netjes af, en er wordt niets "verkeerd in het systeem gezet" zodat het overnieuw moet. Dan laten ze je gaan, en ze zijn stil erover en discreet. De hele buurt en vooral je afpersers hoeven er niets van te weten dat jij met de politie praat. Dan doen ze hun onderzoek als het gaat om iets wat geen haast heeft, maar anders moet er meteen wat gebeuren.

Dan bedoel ik dat jij meteen in de opvang kan, of dat ze de criminelen meteen oppakken en vasthouden. Niet hem een keer op verhoor roepen, vertellen dat jij wat hebt gezegd, en hem dan op straat zetten, en zelfs je geen telefoontje geven dat je zo een boze pooier aan je deur krijgt. Ze moeten gewoon aanpakken, en het mag ook wel wat sneller, want na een jaar nog eens wat gaan doen heeft geen waarde.

Je kan het al jaren zien, de meiden komen wel als ze problemen hebben. Maar dan is de politie traag en onhandig. Alleen als ze iemand op kunnen gaan pakken over een paar jaar, dan doen ze eens wat, maar voor jou gebeurt er niets. Sjaban kon jarenlang zijn gang gaan nadat er al aangiftes met bewijs en verklaringen lagen. Dat hij dan ooit nog eens wordt opgepakt en veroordeeld vindt Warner ten Kate een enorm goed iets, maar voor mij maakt het niets meer uit. Ik was er jaren eerder al voor gevlucht.

Als het aan mij ligt, gaat de politie niet meer de meiden lastigvallen voor niets, en ook niet de hele tijd met verhoortjes proberen je zover te krijgen dat je nèt teveel zegt. Ze laten je in je waarde totdat jij naar ze toe komt om te vertellen dat er wat is. Je mag langsgaan om te vragen of je iets voor ze kan doen, maar dan is het op! Geen intimidatie meer, geen sloopwerk, geen razzia's, en géén stomme grapjes!

Het moet ook over zijn met de toestanden na een contact met de politie. Nu is het zo dat je als je naar de politie gaat om iets te melden, dat je dan ook een abonnement op het hulpverlenerscircus hebt genomen. Daar heeft niemand behoefte aan. Je moet op de politie kunnen vertrouwen dat ze jou niet als een halve crimineel behandelen, of als een zielig hoopje slachtoffer. Een beetje respect graag.

Als ik de politie bel omdat iemand zich misdraagt in mijn kast, wil ik hetzelfde worden behandeld als een winkelier met een lastige klant. Dat is nu heel zelden zo. Dat moet overal goed geregeld zijn. Als ik een hufter mijn kast uit moet hebben, wil ik niet een agent hebben staan die me vertelt dat hij ons weer aan het praten wil krijgen. Dan wil ik dat hij die hufter bij zijn kop en kont pakt, en buiten zet en een bon schrijft.

Het zou leuk zijn als de politie de beveiligingstaak van de pooiers over kon nemen, maar ik begrijp ook wel dat dat eigenlijk niet kan. Waarom ze dan wel de hele tijd bij ons rondhangen, dat is dan wel raar. Laat ze dan ook wel onze beveiligers een beetje netjes behandelen, want nu worden die de hele tijd gekoeioneerd als je ze zelf hebt ingehuurd en niet op de lieve zorg van de ramenbaas vertrouwt.

Waar ik echt een eind aan wil hebben, het wegdraaien van wat je komt melden en het over pooiers gaan hebben. Je komt klagen over een diefstal, vandalisme of mishandeling, en voor je je hele verhaal hebt verteld beginnen ze over uitstappen en of iemand je in je kast heeft gezet. Ze geven niets om jou helpen, ze willen scoren met een strafzaak voor mensenhandel. En ik wil ook nooit meer met een agent hoeven ruziën over of je bij een hoer wel over verkrachting kan praten!

Je wordt ook opgeschreven in de politiegegevens, en die worden soms met de Verenigde Staten uitgewisseld. Dat wil je niet laten gebeuren, want als je de afgelopen tien jaar íéts met prostitutie te maken hebt gehad, mag je de Verenigde Staten niet meer in. Maar daar geeft de politie niets om. Daar moet het dus ook mee afgelopen zijn, want al die rompslomp zorgt ervoor dat de vrouwen wel uitkijken om naar de politie te stappen.

Het is nog erger als ik hoor van meiden die aangifte willen doen van mishandeld of bestolen worden, en dat de politieman dan blijft proberen om er meer uit te krijgen om er maar mensenhandel van te maken. Als ik aangifte wil doen van een scharrel die me bestolen heeft, dan wil ik niet er iets bij hoeven te verzinnen om hem maar een mensenhandelaar te laten lijken! En als het geen mensenhandel wordt, dan laten ze het liggen omdat ze de mensenhandel-klacht niet erdoor gaan krijgen, en ze doen aan niets anders wat omdat je "niet meewerkt!"

Als de politie eens ophoudt met hun "haaldelict" mensenhandel proberen te vinden terwijl het er gewoon niet is, dan hebben ze eens tijd om hun werk te doen. En daar kunnen ze mee beginnen als ze een melding krijgen. Van het meisje zelf meestal, maar de klanten zijn ook belangrijk. Die moeten bereid blijven om meldingen te doen. Maar die doen dat alleen anoniem, want die ontsnappen liever ook aan het stigma. Via M heb je niets, je kan beter zo'n man anonimiteit geven als hij zelf met een smeris praat.

Een klant heeft niet nodig dat hij wordt behandeld als een viezerik, en de politie heeft daar ècht een handje van. Dat vind ik verkeerd, want klanten zijn helemaal geen viezerikken. Een viezerik zou een meisje dronken gaan voeren in een bar om haar dan lam mee naar bed te nemen. Een klant betaalt netjes voor een dienst. Ik kom op mijn peeskamer nettere mannen tegen dan in het winkelcentrum. Een klant die wat komt melden moet eerder een beloning krijgen dan een vieze blik.

Er moet ook bij een èchte gedwongen meid meteen doorgepakt worden. Geen gedoe met haar maar een poos in onzekerheid laten. Kom je met een hulpvraag omdat je gedwongen werd? Dan moet er met één telefoontje een plekje zijn. Elke keer dat dat niet gebeurt blijft dat in het geheugen van iedereen die ervan hoort, en dan durft zo'n meisje er niet op te vertrouwen natuurlijk. Die opvang kan ook best vrijkomen:

Kappen met de B9
Iedereen weet al jaren dat de B9 alleen maar wordt misbruikt. Die zet wel de hele opvang vol met tijdrekkende asielzoekers zodat er geen ruimte meer is voor de echte noodgevallen. Stop toch met die onzin. Kijk zelf naar de cijfers. Kijk zelf eens naar de papieren. En kijk zelf naar de regeling. Wie heeft er echt maanden nodig om moed te verzamelen om een aangifte te doen? Dat is weer omdat je prostituees ziet als zielige gevalletjes, niet realistisch.

Kappen met àlle beloningen voor valse meldingen
Niet alleen maar de B9 is een probleem. Wat denk je van al die oostblokhoeren die hun naheffing en boete zien verdwijnen omdat ze een huilpartij over hun pooier ophangen? Die krijgen voor een gecoacht verhaaltje tonnen kado. Denk je niet dat je zo valse meldingen krijgt? Ze krijgen de deal uitgebreid uitgelegd, het is geen toevalletje dat een uitgekookte meid af en toe eens doet.

En de politie op het dak van je concurrentie sturen, dat is ook gewoon niet netjes. Dat is gewoon stalken met de politie. Ik vind het heel raar om te horen dat de politie het niet erg vindt om maar onterecht op een meisje afgestuurd te worden. Ik heb verhalen gehoord van een fris jong ding dat de politie op haar dak kreeg van haar afgeleefde buurhoeren, en dat de politie het alleen maar aanmoedigde, ook toen ze voor de tiende keer hadden gemerkt dat het vals alarm was. Zo pest je een collega weg. Dat is niet eerlijk.

Opvang niet meer bij hersenspoelfabriekjes
Met name voor "loverboyslachtoffers" is er in Nederland een kleine maar luidruchtig industrie opgesprongen. Op wat kritiek op Anita de Wit na wordt dat gerespecteerd alsof het instanties met het statuur van ziekenhuizen betreft. Bij nadere beschouwing blijkt het echter te gaan om personen of groepen die als voornaamste doel hebben het "normaliseren" van de hulpbehoevenden. Deze normalisatie houdt voornamelijk in dat de meisjes wordt geleerd zich aan het normen- en waardenstelsel van de opvangers te conformeren.

EDIT: Deze hersenspoelfabriekjes verzorgen ook "loverboy-voorlichting" en dat is niet goed. Ze krijgen zo niet alleen de kans om hun hersengespoel verplicht op scholen te brengen, maar het is inspiratie voor meiden die er toch al over denken. Het geeft alleen maar meer vooroordelen, al vanaf school.

Benodigd is een opvang voor slachtoffers, verdeeld in slachtoffers die moeten worden behandeld, en slachtoffers die gewoon opgevangen moeten worden tot ze een eigen plek kunnen krijgen. Behandeling moet niet meer aan belangenclubs worden uitbesteed, maar moet goed geregeld worden via GG&GD of RIAGG.

Doe eens goed onderzoek
Hier kan niemand tegen zijn. Laat tenminste twee grote namen bij twee universiteiten eens goed breed en diep onderzoek doen naar de prostitutie. Wagenaar was al goed, maar het moet bréder, dan zijn we eindelijk eens van die schattingen uit Schone Schijn af. En geen pretonderzoekje, alles moet verantwoord worden, want we gaan kritisch zijn deze keer. Dus dingen verdraaien omdat je idealisme hebt over mijn werk, dat kan je niet vergeven worden. Het WODC vertrouw ik niet, de overheid zit daar te dik in en die hebben al laten zien dat ze dan politiek geladen bezig zijn. Vooral als je ziet wat er in een situatie zit met verantwoordelijkheid zoals de "specialisten" van nu:

Zet de specialisten op straat
Er zijn telkens weer verhalen dat er een specialistische opleiding voor rechters moet komen, er zijn specialistische opsporingsambtenaren, en er moet nog véél meer specialisme komen bij instanties en Justitie! Dat hoor je de hele tijd, onder andere van Dettmeijer. Daar hebben ze een hele belangrijke reden voor: Want die specialisten zien mensenhandel waar andere mensen dat niet zien. Denk daar maar eens goed over na.

Als die specialisten ergens mee te maken hebben, berg je dan maar. Het coachen tijdens verhoren bijvoorbeeld is een onderdeel van dat specialist zijn. Dingen invullen voor je getuige of "slachtoffer" is een onderdeel van dat specialist zijn. Bluffen met je status als expert is onderdeel van dat specialist zijn. Bouche vergelijkt het met wat de Stasi, de Staatssicherheitsdienst van het oude communistische Oost-Duitsland, met dissidenten deed om ze geestesziek te verklaren.

Iedereen die zich specialist heeft laten maken moet eruit geflikkerd worden. Als je zo laat zien dat je bereid bent om de werkelijkheid te vervormen om je idealen te verwezenlijken, dan hoor je niet thuis in een instituut van een rechtsstaat. De middelen aangewend door inter alia ten Kate, Werson en Dettmeijer om tot een voorbestemd beeld te komen ten koste van de werkelijkheid grenzen aan détournement de pouvoir. De bevoegdheden hen toebedeeld voor de bestrijding van het probleem zijn nooit bedoeld geweest te worden toegepast voor stemmingmakerij of voor hetgebruik als dommekracht op de publieke opinie.

Nu hebben we een coachende mensenhandelfetishist als kopstuk van de zedenpolitie. We hebben een parket-officier van justitie die grootschalige razzia's goedkeurt en organiseert, zonder fundering en steevast zonder resultaat, en het niet uitmaakt hoe de meiden het zien. We hebben een zogenaamd neutrale Rapporteur Mensenhandel die betrokken is bij demoniseringscampagnes tegen de prostitutie. Die mensen zijn daar niet per ongeluk gekomen, de overheid zit helemaal vol met de uitzaaiingen van die houding.

Het is niet te verdedigen dat wordt gepoogd mensen jaren in de cel te zetten voor iets wat de "slachtoffers" niet kunnen waarnemen, en waar speciale opleidingen voor nodig zijn om het te vinden. Het doet denken aan heksenjagers met hun amuletten en kijkglazen, of aan de excessen van het McCarthyisme. Ook hier is een gedreven extremistische groep doorgedrongen tot hoge authoriteit, en vult het haar ondergeschikte overheidsapparaat met gelijkgestemde vazallen.

Werk samen met de klanten
Van de mensen die me niet kennen, heb ik het meeste vertrouwen in mijn klantjes. Ik denk dat die jongens meer voor me willen doen dan zelfs de hulpverleners. De meeste klanten zijn de grootste lieverds, en ze kunnen flink bijdragen als je ze maar de kans geeft. Een plek als Hookers geeft inzicht in wat een bepaalde soort klanten belangrijk vindt. En wat je op Hookers vindt, dat zijn de kritische, afstandelijke, veeleisende, zakelijke, dominante klanten. De rest is liever. Hookersklanten zijn best welkom bij mij hoor, maar het is wel waar.

Er moet opgehouden worden met klanten medeplichtig te noemen aan vanalles. Dat is onzin. Op die manier duw je ze alleen maar dieper in hun schulp. Het mag best eens wat meer geaccepteerd worden dat ze hoeren lopen. Dan krijg je ook genoeg meldingen van klanten, want die hebben het kortste lijntje met de meiden. Ze melden nu niet vaak, maar dat is vooral omdat er ook helemaal niet veel aan de hand is!

Ophouden met demoniseren
Niet alleen maar omdat ik er ziek van word telkens zo fout neergezet te worden in de pers, maar het zorgt ook ervoor dat mensen verkeerde dingen gaan verwachten. Hoe denk je dat je klanten stimuleert om meldingen te maken van misstanden, als ze nooit in de krant horen dat het een klànt was die een zaak aan het rollen bracht? Hoe denk je dat je exploitanten stimuleert om meldingen te doen van misstanden, als ze dan hun zaak kapotgeslagen krijgen door een politierazzia, en daarna de overheid doet alsof die razzia alles aan het rollen bracht?

Er zou meteen een eind komen aan de media-campagnes om de hoererij zo donker mogelijk af te beelden. Die onzin verslindt geld en het is gewoon alleen maar pesterij, niemand heeft er wat aan. Behalve misschien smokkelaars, want die proberen hun hoeren ervan te overtuigen dat er in Nederland geen anders werken is dan met hen. De overheid doet daar flink aan mee met al die "voorlichting" van ze.

De overheid is niet neutraal. Dat moet veranderen. Stop met de filmpjes waarin wordt gesuggereerd dat het allemaal kommer en kwel is, zoals het striptease-spotje voor Meld Misdaad Anoniem. De berichtgeving over prostitutie van de overheid is altijd kortzichtig, naïef en gewoon verkeerd. Als je echt verbetering wil van het lot van prostituees, is het beter om een campagne te maken zoals deze: hoeren zijn ook mensen hoor!

Doe de voorlichting gewoon goed
Ik heb ervaren dat er heel veel mensen gewoon slecht seksueel voorgelicht zijn. Daar heb ik al eerder over geschreven. Helaas is het nu zo dat we heel voorzichtig zijn om preutse mensen niet in hun preutsheid te kwetsen. Zo breng je mensen niet verder. Er moet meer voorgelicht worden, en meer technische dingen over seks worden uitgelegd, en het moet minder gebruikt worden om morele dingen aan de jongeren te leren. Daar is het niet voor, mensen zijn voor hun eigen morele ontwikkeling verantwoordelijk, maar wat we van scholen en officiële instanties horen moet gewoon wetenschappelijk kloppen en informatief zijn.

Wees er trots op
Als dit plan uitgevoerd wordt, moeten we netzoals Zweden in het buitenland reclame maken voor ons systeem. De Zweden doen het omdat anders hun mannen over de grens toch nog terechtkunnen, maar in het geval van Nederland is het omdat we anders overspoeld worden met buitenlandse meiden die het hier veel beter hebben dan thuis, want dat is nu al zo. Dat verpest de markt. Als ze dat ook in Frankrijk of Engeland, of zelfs hun thuisland kunnen vinden, zijn wij van een hoop overtollig aanbod af. Dan is het ook weer een aantrekkelijke markt voor de Nederlandse vrouwen.

Maar zelfs al blijven we dan de enige die het doen, de markt is dan voor Nederlandse vrouwen al verbeterd, want de buitenlandse meiden hebben geen oneerlijk voordeel meer. Zij moeten ook op de belasting gaan passen, en de Nederlandse meiden kunnen in de witte circuits weer aan het werk zonder zich over hun reputatie en anonimiteit zorgen te maken. Maar ik zou het prima vinden als die buitenlandse meiden in het buitenland bleven!

Dat is mijn idee. Ik weet zeker dat het in één klap de meerderheid van de problemen die ècht bestaan uit de wereld helpt. Niets werkt honderd procent, maar dit is wel het beste. Ik hoor het graag als jullie fouten zien hoor, want misschien heb ik iets wel niet goed doorgedacht, en moet ik het veranderen. Reageer maar, je weet dat je bij mij anoniem kan reageren.

24 opmerkingen:

Anoniem zei

tldr;

Unknown zei

Publieke opinie verbetert als een prostituee in de regering zit. Verder: geen belasting of controle voor prostituee's.
Co.

Anoniem zei

Dat is nou het voordeel van een prostitutuee. Je hoeft niet naar gezeik te luisteren :-D

Serena zei

@ Anoniem 8 april 2013 06:54
Gelukkig weet je hoe je prostituee schrijven moet... Haha. En dat hoor je van een prostituee.. Wie zegt dat we niet zeiken?! :p

@ Co
Denk je niet dat we gelyncht zouden worden? Ik vind t wel lief dat je ons de belasting wilt ontzeggen maar ik hoop eigenlijk dat het feit dat wij belasting betalen, het ons beroep in een wat beter daglicht zal zetten!

Nala zei

Mooi verwoord. Je klaagt niet alleen over de huidige situatie, maar zegt ook hoe het *wel* zou moeten.

Maar ik ben toch pessimistisch. Ik heb geleerd dat de meeste mensen door hun emoties geleefd worden en hun ratio (vooral onbewust) gebruiken om redenen te verzinnen waarom hun mening een logisch gevolg van de feiten is. Als die feiten er niet zijn worden ze wel bedacht.

Ook daarom is het goed eens een goed doordacht verhaal gebaseerd op echte feiten te zien. Geweldig! Ga vooral door en laat je vooral niet door de zure, een-dimensionale en fundamentalistisch ingestelde allesweters ontmoedigen.

Anoniem zei

Jij zou een goede zijn voor het openbaar bestuur...

Goed doordacht, eerlijk, neutraal (ondanks dat je duidelijk een belang hebt, dus dat is extra knap) en met voorstellen voor maatregelen die realistisch zijn en echt hun doel dienen.

Richard zei

Eenvoudig, goed doordacht, makkelijk uitvoerbaar. Gebaseerd op ervaringen en logisch nadenken. Prostitutie behandelen als een willekeurige andere beroepsgroep. De realiteit niet uit het oog verliezen en mensen als mensen behandelen. Kant en klaar aangeleverd op een maandagmorgen, hoe makkelijk kun je het beleidsbepalers maken? Misschien dat er hier of daar wat geschaafd moet worden (Bouche kijkt niet voor niks moeilijk:)) maar het lijkt mij evident: invoeren deze "Wet van Zondares"!

Richard

Anoniem zei

Zondares,
Ik mis de afschaffing van de loverboyvoorlichting op scholen.

Verder een erg goed stuk, mij uit het hart gegrepen.

Groetjes,
STL

Donkey zei

Een aantal ideeën van Zondares zijn wel slim. Ik vraag me ook al een tijd af waarom we een mensenhandelwet hebben, want slavernij, verkrachting, afpersing, fraude, bedrog en geweld zijn al verboden. Ik denk dat mensenhandelaren misschien wel zwaarder gestraft kunnen worden door gebruik te maken van deze wetsartikelen, i.p.v. het mensenhandelartikel. Zo was er laatst een man tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij een prostituee één keer had verkracht. Die drie jaar is al veel meer dan veel gewelddadige serieverkrachtende mensenhandelaren krijgen.

Toch wil ik een aantal dingen aanmerken op het plan van Zondares. Zo wil ze dat prostituees die niet expliciet om hulp vragen ook niet geholpen worden. Dit is volgens de zelfde filosofie als Laura Agustín. Ik denk dat op die manier veel slachtoffers van gedwongen prostitutie in de kou blijven staan omdat ze domweg niet durven naar de politie te stappen. Ik denk dat het echt geen kwaad kan als een gespecialiseerde groep hulpverleners af en toe een vinger aan de pols houden bij prostituees, ook al zijn ze nog zo gesloten en vinden de zelfstandige prostituees dit nog zo vervelend. Misschien moet de GG&GD hier niet mee worden opgezadeld maar een andere groep. Ik zie bijvoorbeeld dat op het Zandpad ‘s avonds een groep Marokkanen rondjes rijden in auto’s en af en toe uitstappen om de vrouwen te intimideren. Zo zag ik een keer dat een groepje Marokkanen langsliep en één voor één de ramen langsgingen. Een Marokkaanse jongen probeerde het raam van één van de vrouwen open te rukken. Hij schreeuwde zo van: “Je bent gek!!!!”. Het meisje zei zo van “ja, ja”. Hij riep: “Wat MOET JE??!!!! NEUKEN MOET JE!!!!!”. Ik bedenk me dat de beveiligingsmensen van het Zandpad dit op de camera hebben moeten kunnen zien. Het is misschien zo dat dit meisje niet naar de politie stapt, maar als een hulpverlener langzaam het vertrouwen probeert te winnen vind ik dit echt geen kwaad kunnen. Waarom niet?? Ik heb het natuurlijk niet over razzia’s, want het moet naar mijn idee voorzichtiger en respectvoller gebeuren.

Ik wil een ander puntje maken bij het plan van Zondares om overal in Nederland bordelen vrij te kunnen vestigen. Dit kan ook in het voordeel werken van lugubere figuren. Het is mij bijvoorbeeld opgevallen dat er de laatste jaren veel minder gevallen lijken te zijn van gedwongen prostitutie in clubs en privéhuizen. Dit kan een onbedoeld effect zijn van het uitsterfbeleid, waarbij nieuwe bordelen niet meer worden toegestaan. Vroeger (pakweg voor 2004) zag je wel regelmatig gevallen van gedwongen prostitutie in clubs, maar dan waren vaak de eigenaren erbij betrokken. In de raamprostitutie houden de bordeeleigenaren zich vaak afzijdig van de bedrijfsvoering in de raambordelen, waardoor mensenhandelaren dáár juist een kans krijgen. Nu is mijn hypothese dat veel van die malafide clugeigenaren langzaam maar zeker allemaal zijn opgepakt, waardoor de relatief bonafide clubeigenaren zijn overgebleven, die een beetje een oogje in het zeil houden en niet willen dat gedwongen prostituees in hun clubs werken. Door het uitsterfbeleid kunnen lugubere figuren geen poot meer aan de grond krijgen in de club- en privéhuisprostitutie. Zou je vrije vestiging toestaan dan zouden ze dit misschien weer wel kunnen krijgen.

Donkey zei

VERVOLG:

Verder heb ik mijn vraagtekens bij het idee dat Oost-Europese prostituees vaak een pooier hebben omdat de regels in Nederland zo ingewikkeld zijn. Zouden deze regels opgeheven wordt, dan zouden de vrouwen zelfstandig worden, is het idee. Ik heb er een hard hoofd in. Het verklaard bijvoorbeeld niet waarom veel Nederlandse jonge vrouwen in de raamprostitutie ook vaak in de ban zijn van een pooier. En ook bij Oost-Europese prostituees komen loverboyachtige pooiers voor. Verder wordt er door sommige anderen een hele andere verklaring gevonden waarom Oost-Europese prostituees vaak een pooier hebben, dat is: de patriarchale cultuur in deze landen. Dit is een verklaring die wordt gegeven door bijvoorbeeld mensen als John Davies (zie zijn boek ‘My name is not Natasha’ - How Albanian Women in France Use Trafficking to Overcome Social Exclusion (1998-2001)), Liesbeth Venicz (zie haar rapport “Achter de ramen, veldwerk onder raamprostituees in Groningen” (1998)), en de organisatie TAMPEP (zie vooral hun veldrapport uit 1996). Het lijkt erop alsof deze vrouwen niet zonder het idee kunnen dat ze een pooier nodig hebben aan wie ze veel geld af moeten staan. Dit komt misschien ook door de afpersingscultuur in die landen.

Anoniem zei

heer-lijk :-) perfect uitgewerkt. hier kan een beleidsmaker absoluut iets mee.

L

Zondares zei

STL, wat een goeie opmerking, die edit ik er zometeen in!

Donkey, waarom denk jij dat die meiden niet durven naar de politie te stappen, en dat je die meiden wel vrij zou krijgen door ze dood te gooien met hulpverleners die er ook niets van snappen en alleen maar reddertje willen spelen?

Wat jij zag bij het zandpad is gewoon normaal. Dat zijn klootzakken die hoertje komen pesten. Daar doet een pooier wel wat aan, maar die heb je op het Zandpad niet. Die meiden moeten het dus maar laten gebeuren. De politie doet niets als je daarmee komt. Helemaal niets. Dus "vertrouwen," man, denk eens na.

Je idee over clubs klopt niet. Het is een hele vage branche geworden, en die bazen daar moeten heel goed oppassen dat er geen slecht woord over ze naar buiten komt. Vroeger hielpen ze met onderzoeken, en nu niet meer. Vanwege al die extra hetze. Zo werkt het lieve schat.

Nog een keer, er is heel weinig mis. Maar de overheid zorgt ervoor met al die hetze dat je steeds moeilijker kan vìnden wat er mis is.

Je zet je vraagtekens bij de motivatie van Oost-europese hoeren, maar ik heb dat uitgezocht, en ik heb met ze gepraat. Jij praat onzin.

L, ik hoop maar dat zij het zo zien!

Donkey zei

Nou, ik had het idee dat die Marokkaanse jongen bij die jongedame hoorde. Overigens vind ik die Marokkaanse jongens wel een stelletje mafketels. Een keer zag ik ze bij zo'n SM-meesteres op bezoek gaan. 3 à 4 jongens in een auto. 1 jongen naar de SM-meesteres. Komt die ene jongen weer eruit hollen, de SM-meesteres stond in de deuropening, en toen riep die jongen: TRIO!!!! Komen er later twee jongens bij.

Ik had nog 3 vraagjes, Zondares.

1. Is het nou zo dat er gewoon groepjes Marokkaanse jongens rondhangen puur om de vrouwen te plagen? En het lijkt me toch dat die pooiers die de vrouwen hiertegen beschermen ook niet zo aardig zijn tegen de prostituees?

2. Ik heb gelezen in het boek van Henk Werson (de Fatale Fuik) dat er ook mannen rondhangen in de prostitutiebuurten die eten verkopen aan de vrouwen. Maar daar eisen ze wel 50 euro per maal voor of zo. Als prostituees weigeren van de diensten van deze boodschappenjongens gebruik maken, dan worden die boodschappenjongens boos en gaan dan de prostituees bedreigen, en anders moeten die prostituees maar uit hun 'gebied' verdwijnen. Klopt dit met jouw ervaring?

3. Hoe weet je dat er geen pooiers zijn op het Zandpad?

Zondares zei

Donkey, lieve schat, denk er nietzoveel domme dingen bij. Je bent alles aan het draaien tot het bij je idee over misstanden past.

Ja, er zijn vaak groepjes marokkanen die hoertje komen pesten. De politie doet daar helemaal niets tegen. De pooiers wel, maar die moet je dan in je werk toelaten, en dat is duur. Als je pooiers betaald, dan zijn ze heel aardig tegen je hoor.

Werson beschrijft gewoon uitbuiters en afpersers. Je kan dat pooiers noemen, of zeggen van niet omdat ze niet precies een pooier zijn, maar het is gewoon hetzelfde, mannen die je afpersen.

Ik heb daar wel ervaring mee. Maar ik hoor sindskort dat mijn beeld wel ouderwets is, en dat het nu heel anders zit.

Dat er geen pooiers zijn op het Zandpad, dat is toch omdat ze allemaal verdwenen zijn door de registratie?

Nee hoor. Wat ik bedoel is dat de pooiers het beschermen daar niet meer mogen doen, dan hebben ze meteen politie achter hen aan. Maar ze worden nog wel betaald hoor.

Anoniem zei

Geen reis naar Zweden en naar een land in Oost-Europa, maar zet gewoon wat h.oeren bij elkaar (en wat andere direkt betrokkenen) die liefde hebben voor hun vak, laat deze met elkaar brainstormen over prostitutie-problematiek en als resultaat krijg je het "Zondares-plan" gepresenteerd. Hieronder mijn reaktie op het plan van “Zondares”.

Gestudeerden en mensen van de praktijk
Politici en beleidsmakers (dat zijn over het algemeen mensen die gestudeerd hebben) kunnen (en/of willen) maar geen plan op tafel leggen dat in de praktijk ook een redelijk resultaat op zal gaan leveren. Dit in tegenstelling tot het "Zondares-plan" (dat er duidelijk een is van mensen uit de praktijk) dat mijns inziens wel redelijk “praktijk proof” is. Het plan komt met praktische oplossingen na eerst geinventariseerd te hebben wat de knelpunten zijn in Nederland ten aanzien van de hoererij.

Sterke en zwakke punten
Het plan van “Zondares” bevat tal van sterke punten en ook een paar zwakke punten zoals “ongeregistreerd en anoniem” en “belasting” alhoewel ik de gedachten daarachter zeer goed begrijp. Zeer sterke punten zijn onder andere “het Oost-blok-h.oer-loket” en “Love-hotels”. Nu blijft er behoorlijk wat geld aan de strijkstok hangen bij mensen die faciliteiten verlenen aan prostituees en wat mij betreft mogen de machts- en monopolie posities van deze mensen doorbroken worden. Uitvoering van deze twee laaste punten zou al een zeer aanzienlijke verbetering van de prostitutie in Nederland betekenen.

I have a dream...
Hoeren en hoerenlopers hebben een gemeenschappelijk belang! Dat is een gezonde prostitutie branche en een gezonde en eerlijke kijk van de maatschappij op prostitutie! Ik hoop dat dat eens bewaarheid zal worden in ons land!

Wij leven in een maatschappij waarbij geld de (hoofd)motor is. Zonder geld, maar ook zonder organisatie en lobby krijg je (in de politiek) niets voor elkaar! Al met al komt “Zondares” met een zeer mooi plan, maar om een plan in de praktijk te realiseren is geld, organisatie en lobby nodig. Een terugkomst van “De Rode Draad” als kenniscentrum zou een goede zaak zijn, maar daarnaast zou ik graag een (lobby) vehikel voor het bewerkstelligen van een gezond prostitutie beleid in Nederland van de grond zien komen. Een vehikel (in de vorm van een stichting) dat gefinancieerd wordt door hoeren en hoerenlopers en met in het bestuur percentagegewijs een verplicht aantal mensen (een wettelijke meerderheid dat in de statuten van de stichting is vastgelegd ) van de praktijk (dus hoeren en hoerenlopers) maar daarnaast een aantal mensen met kennis van zaken van (bijvoorbeeld politiek, recht, lobby en communicatie) die nodig zijn om de plannen te realiseren.

Als hoerenloper zou ik graag een bepaald bedrag (eventueel per bezoek als dat te realiseren is) betalen aan zo’n organisatie en het zou mooi zijn als een prostituee zo’n zelfde bedrag zou bijdragen voor het bereiken van een gezamelijk belang.

I have a dream...

HL69

Anoniem zei

Nieuw rapport (2012) van comensha;

er zou 40 % meer mensenhandel te zijn toegenomen...

Hoe kunnen ze een LOBBYCLUB!!! toevertrouwen te rapporteren over dit soort situaties???

Een blik op hun website,met een zeer vage, doch uiterst sentimentele inhoud, roept al op tot serieuze achterdocht.

In een professionele opzet verwacht je toch: materials en methods, het zou toch over een onderzoeksclub gaan?

Ik wordt hier nog eens ernstig ziek van!

Anoniem zei

Goed plan Zondares. En een mooie reactie om 07.07 uur. Toevallig sprak ik vorige week de eigenaar van de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Staat nu leeg en dat kost hem veel geld. Hij heeft 600m2 waar volgens hem prostitutiebedrijf is toegestaan. Mogelijk een plek voor (een deel) van jou plannen en een alternatief voor de 65 ramen die op 31 augustus 2011 in Alkmaar werden gesloten (zonder de vnl Roemeense, Bulgaarse en Hongaarse prostituees een legaal alternatief te bieden). Dan krijgen we weer Tempelhoeren (zoek maar op in Wikipedia)

Jan

Anoniem zei

Ik denk dat ik goed een eindje verder kan dromen met de persoon die om 07.07 uur reageerde. Ik heb de domeinnaam voor de Anonieme Prostituanten Vereniging Alkmaar (APV-Alkmaar.nl) en voor Exxpose-XL.nl (reactie op Exxpose.nl die mijn reactie op De Overheid als Pooier niet plaatst) net geregistreerd.
Laat maar horen welke naam jullie het best vinden.

Jan

Anoniem zei

Exxpose.com is de site van die andere lobby. Hierbij het stuk "De Overheid als Pooier" en mijn reactie.

Ze was 17 toen ze vanuit haar thuisland Roemenië, in de handen van pooiers/mensenhandelaars terecht kwam. Ze werd doorverkocht naar Spanje en heeft jaren lang gedwongen gewerkt in de prostitutie. Acht jaar van misbruik, verkrachting, uitbuiting en mishandeling ontnamen haar haar eigen wil. Op haar 25e vluchtte ze naar Nederland en kreeg hier een verblijfsvergunning. Als Roemeense mag ze niet in loondienst, ze mag alleen werken als ZZP’er. Ze besloot om de meest bereikbare optie te kiezen; als ZZP’er in de prostitutie. Hoe het leven er buiten de prostitutie uitziet, wist ze inmiddels niet meer.
Ze deed haar best om het zo goed mogelijk in Nederland te regelen, maar ze werd belazerd door Nederlandse burgers die maar al te graag misbruik maakte van haar onwetendheid. Haar financiële situatie werd dramatisch. De schulden liepen op. Schulden bij de belasting, bij de zorgverzekering, bij het CVZ, bij de raameigenaar, en bij de boekhouder.
Ze is kapot, beschaamd, vernederd, uitgeput en wil stoppen met het werken in de prostitutie. Waar kan ze heen?
 Ze mag als Roemeense niet in loondienst.
 Ze mag als Roemeense geen beroep doen op sociale voorzieningen zoals een uitkering.
 Ze kan zonder vast inkomen of uitkering niet in schuldhulpverlening.
 Ze betaald een veel te hoge huur terwijl ze zich van de verhuurder niet mag inschrijven op het adres (onderverhuur).
Kortom, iedereen eist geld, maar ze kan het nergens vandaan halen.
Als haar maatschappelijk werker bel ik dagelijks met schuldeisers om betalingsregelingen te treffen of vrijstelling van betaling aan te vragen, maar iedereen verschuilt zich achter regels en wetten. Ik praat met een systeem waar geen ruimte is voor menselijkheid. Geen instantie wil haar tegemoet komen, iedereen eist geld. Ook al moet ze daarvoor terug in de prostitutie.
Ook dan verdient ze nog niet genoeg. Per klant krijgt ze gemiddeld € 40,00. Een schuld van € 5000,00 betekent dat ze gemiddeld 125 klanten moet krijgen. Dit zijn 125 mannen waarmee ze dan, tegen haar wil in, seksueel contact heeft. Daarmee heeft ze de kamerhuur van €100,00 per dagdeel en overige vasten lasten nog niet eens betaald.
Ondanks dit feit eist de overheid het verschuldigde bedrag van haar en dwingen ze deze vrouw te blijven werken in de prostitutie.
De overheid als pooier.
Jan op april 11, 2013 om 4:04 pm schreef:
Je reactie is in afwachting van moderatie.

Mijn ervaringen met de overheid zijn niet veel anders. Ik ondersteunde twee jaar lang een Hongaarse vrouw die was ontsnapt aan de wurggreep waarin pooiers en mensenhandelaren haar zes jaar lang gevangen hielden. Het legale prostitutieraam in Alkmaar was voor haar het venster op haar vrijheid. Het was de plek waar ze zich veilig genoeg voelde om nee te zeggen tegen de pooiers en mensenhandelaren die zich opnieuw aan haar probeerden op te dringen. Ze kon echter geen nee zeggen tegen de overheidsinstanties die haar “klem” bleven zetten. Het kostte nog ruim twee jaar voor zij de prostitutie vaarwel kon zeggen.
Het raam in Alkmaar waar zij werkte is inmiddels gesloten. Op last van de burgemeester werden op 31 augustus 2011 in één klap 65 legale prostitutieramen gesloten. Er werkten voornamelijk Bulgaarse en Roemeense prostituees die door de overheid aan hun lot werden overgelaten. Velen van hen hadden geen andere keuze dan te “verdwijnen” in het illegale circuit. Overgeleverd aan criminele pooiers en mensenhandelaren. Uit het zicht van de fatsoenlijke burger en buiten bereik van hulpverleners. Zo lossen we dat op in Nederland. Het is de politiek van “De Schone Schijn”.

Zondares zei

HL69, dank je voor je kritiek, maar ik wil wel graag met je in discussie gaan. Daarom wil ik graag dat je uitlegt waarom je mijn belasting-idee en mijn registratie-idee niet goed vind. Niet registreren is al jaren iets wat goed werkt. En het ticket-systeem word ook allang gebruikt voor belastingen, in sommige plekken in Duitsland dus ook voor prostituees. Waarom vind je het zwak?

Een lobbyclub, die hebben we gehad jongens. De Rode Draad deed dat. Maar als niemand je wil horen is ook de beste informatie niet genoeg. Daar zit het probleem in.

Anoniem 13 april 2013 09:00, ik zal nog eens een stukje schrijven over Comensha.

Anoniem 13 april 2013 13:24, die site exxpose.nl is niet onze grote vijand. Dat is een handjevol jonge meiden die het doen vanwege hun geloofsachtergrond, en ze komen niet met iets wat een neutraal iemand gaat overtuigen. Ik ben vooral bezig met de massamedia, die zijn veel gevaarlijker. Ze zeggen netzulke leugens, maar ze zijn makkelijk te geloven en iedereen krijgt het te horen.

Het is niet raar dat ze geen antwoorden plaatsen die ze niet willen horen. Ze zijn er alleen voor de emotie, en ze willen niet eerlijk zijn. Ik laat alles staan, als het geen reclame is, en als het geen bedreiging is.

dirk-jan zei

Dit is weer een fantastisch stuk. Ik ga het nog een paar keer lezen. Het is zo jammer dat mensen zich laten leiden door de kracht van het verhaal, en een aantal stemmingmakers. Die Asscher, dat is een PvdA er maar hij zou ook zo bij het CDA kunnen. Het is zo'n stijve burger. Een monsterverbond PvdA-Christelijk-VVD tegen de prostitutie zou me helaas niet verbazen.

Anoniem zei

Lieve zondares en andere lezers.
Ik moet mij hier verontschuldigen tegenover de meiden van Exxpose. Ze hebben mijn reactie op “de Overheid als Pooier” inmiddels toch geplaatst. Ik wil hen en jullie daarom graag nog een nadere uitleg geven over mijn standpunt over het sluiten van de 65 ramen aan de Achterdam in 2011. Die ramen werden dus in één klap gesloten als sluitstuk van een langdurig gevecht tussen burgemeester Bruinooge en de raamexploitanten. De burgemeester (lid van de landelijke Taskforce Mensenhandel) weigerde stelselmatig te overleggen met de raamexploitanten en negeerde het protest van tientallen Oostblokhoeren die gemaskerd de straat optrokken en op het Stadhuis een petitie aanboden. Klik hier voor het fotoverslag.
Eén van de meiden die in het protest meeliep was de Hongaarse die ik hielp haar leven een beetje op de rails te krijgen. Ze werkte niet meer in Alkmaar, maar was speciaal voor het protest over gekomen. Ze was ontsnapt aan de criminelen die haar hier vanuit Hongarije heen hadden gebracht, haar paspoort hadden afgepakt, en gevangen hadden gehouden in een huis dichtbij Akersloot. Ze was op een vervalst paspoort teruggereisd naar Hongarije, waar ze ervoor zorgde dat één van haar pooiers een straf van zes maanden kreeg. Omdat ze in Hongarije haar leven niet veilig was, was ze op haar nieuwe paspoort teruggereisd naar Nederland om als ZZPer achter een veilig en legaal raam in Alkmaar te werken. Hier had ze geen pooier nodig. Tijdens het werk is er de beveiliging van de raamexploitant en protectie onderweg naar huis hoeft niet meer te kosten dan een taxirit. Hier voelde ze zich veilig genoeg om de pooier die zei dat ze nu voor hem moest werken omdat hij daarvoor had betaald de deur uit te werken. Andere Oostblokhoeren voorzien hier in het levensonderhoud van hun gezin dat in hun MOE land is achtergebleven (huisvesting, voeding, kleding, medicijnen of de uitvaart van hun vader). Hun gemaskerd protest was geen “Hollandse folklore” maar een protest van hard werkende vrouwen die van de ene op de andere dag hun legale en relatief veilige nering moesten sluiten. Voor hen geldt: “Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral!”.
De burgemeester, lid van de landelijke Taskforce, trok zich niets of maar weinig van hun protest aan en sloot op 31 augustus 2011 vijfenzestig ramen. Ik houdt zijn actie op “een beetje dom”, maar het jurisprudentieonderzoek van de Nationaal Rapporteur geeft mij te denken. Citaat Jurisprudentieonderzoeken van de Nationaal Rapporteur:
Staten zijn verplicht om ook operationele maatregelen te nemen om slachtoffers, dan wel mogelijke slachtoffers, te beschermen tegen mensenhandel. Het Hof oordeelt dat zo’n verplichting onder artikel 4 EVRM bestaat wanneer de autoriteiten op de hoogte waren van omstandigheden die aanleiding geven tot een geloofwaardig vermoeden dat een persoon aan een reëel en onmiddellijk risico van mensenhandel bloot staat, of daarvan op de hoogte hadden moeten zijn (overweging 286).

Jan

Anoniem zei

Dat linkje van het fotoverslag van het hoerenprotest werkt dus niet. Je kunt het vinden op: http://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/gemeente-alkmaar/1034-prostituees-trekken-naar-gemeentehuis-om-petitie-te-overhandigen-fotos

Anoniem zei

Zondares krijg je nou nog steeds zoveel controle? Komen ze altijd onverwachts ook in de avond? Politie ook vaak?