zaterdag 27 april 2013

Laat het maar duidelijk zijn

Eigenlijk zou ik alleen maar deze pagina moeten citeren, en dan zou dit stukje al klaar zijn.
DEN HAAG - De raamprostituees blijven voorlopig in de Haagse Doublet- en Geleenstraat. Het lukt niet om de prostitutie daar binnen afzienbare tijd weg te krijgen.

Dat schrijft de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen de gemeenteraad.

Vooral de VVD in Den Haag wil al lang af van de raamprostituees in deze straten. In het huidige collegeprogramma spraken PvdA, VVD, D66 en CDA af dat er een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden daarvan zou komen. Ook werd alvast 8,5 miljoen euro gereserveerd voor een mogelijke verplaatsing.

Strenger controleren

Burgemeester Van Aartsen liet een bureau drie varianten onderzoeken. Zo is bekeken of de ramen dicht kunnen door veel strenger te controleren op misstanden. Maar volgens het bureau is er echter niet genoeg mis om dit mogelijk te maken. Een ander scenario was het niet meer verlengen van de vergunningen. Maar dit vergt een heel lange adem, waarschijnlijk meer dan tien jaar. Ook is het heel duur. Bovendien is er waarschijnlijk in de gemeenteraad geen meerderheid voor dit plan.

De laatste variant is de straten opnieuw laten ontwikkelen door marktpartijen, waarbij de prostitutie wordt verplaatst naar een andere plek. Dit lukt niet vanwege de economische crisis: er zijn volgens het bureau geen partijen die er nu geld in willen steken.

Ondernemers willen niet meewerken

Daarbij speelt ook mee dat de ondernemers er niets voor voelen om mee te werken aan de plannen, blijkt uit gesprekken die het bureau met hen voerde. En hen dwingen – zoals in andere steden is gebeurd – lukt in Den Haag niet. ‘We hebben in Den Haag te doen met vergunde bedrijven die al jarenlang zonder onacceptabele overlast te veroorzaken gevestigd zijn in panden waar bestemmingsplantechnisch raamprostitutie is toegestaan,’ aldus de burgemeester.

Recent meldden zich twee partijen bij de gemeente die een plan hadden voor de verplaatsing van de raamprostitutie. Zo wilde een de dames onderbrengen in een gebouw tussen de drie spoorbogen van Den Haag Centraal en Hollands Spoor. Van Aartsen ziet dit echter nog niet snel gebeuren.

Als economie aantrekt nieuw besluit

Daarom blijven de dames voorlopig waar ze zitten. Als de economie aantrekt of er een echt voldragen plan van een ondernemer wordt ingediend, ontstaat een nieuwe situatie, aldus de burgemeester. Dan moet er een nieuw besluit worden genomen.
Ze zoeken naar misstanden om ons weg te krijgen. Dat is al jaren duidelijk, maar ze hebben hun vrome gezichten niet meer nodig. De mensen accepteren dit ook wel. Ze kunnen er gewoon open voor uitkomen dat het heel vervelend is dat ze bonafide bedrijven niet weg kunnen pesten. Want ze willen gewoon van ons af, en het is maar vervelend dat we geen overlast of problemen veroorzaken, want dan hadden ze een stok om mee te slaan.

Er is ook weer een sluiting op het Zandpad.

En er is een grote actie tegen vergunningvrije werkers.

Ik ben het zo beu jongens.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, ik kan me voorstellen dat je het beu bent. Knuffel. Kop op! Dit kan toch niet eeuwig zo duren? Er zijn altijd bewegingen heen-en-weer met dit soort dingen.

Anoniem zei

Heej, Zondares, als mede gelovige wil ik je een hart onder de riem steken; ga alsjeblieft door met je blog. Ik erger me helemaal geel en groen aan de christen unie. Er gaat geen week voorbij of ze hebben het weer over seks.

Jouw blog is zo belangrijk... En verder wil ik je vragen of je het boek Due Benevolence van Clyde Pilkington gelezen hebt. Aanrader.

Anoniem zei

Ze willen af van prostitutie, maar de 2e kamer gaat wel bekijken of het online gokken legaal kan worden omdat de staatsloterij hier ook mee aan de slag wil. Gokken en prostitutie is niet met elkaar te vergelijken, maar met het gokken mag je blijkbaar wel 'slachtoffers' maken van de politieke elite. Hypocrieten zijn het.

groetjes Arie

Anoniem zei

Ik vind het zo zuur om dit te lezen nu ik vandaag weer (ongeveer wekelijkse)absolute topsex met mijn favorita heb gehad: Het wordt ook na 2 jaar nog steeds beter, en na afloop is het ook supergezellig!

Wat is er godverdomme fout aan: we worden er beiden beter van!

Anoniem zei

Anoniem, hierboven, laat duidelijk zijn dat de christen unie en SGP absoluut NIET de stem van alle gelovigen vertegenwoordigen.

Co Jansen zei

Aan anoniem 27 APRIL 2013 15:09
"Er gaat geen week voorbij of ze hebben het weer over seks.": Behalve religie's wil niet één vrouw dat haar man naar een prostituee gaat, dat zijn veel tegenstanders bij elkaar, de voorstanders zijn de hoerenlopers en prostituee's welke ik helaas (wetenschappelijk gezien) geen meerderheid zie worden. Huisje boompje beestje is nou eenmaal aangeboren.
Co.