maandag 21 januari 2013

Kies je avontuur

EDIT: Dit is geen verkeerd stukje, zeker niet, maar het is héél erg uit de tijd! Het is gemaakt van mijn ervaringen en die van collegaatjes, die allemaal uit de aanloop zijn gestapt vlak na de legalisering. Dit stukje klopt heel goed voor de eerste jaren van het nieuwe millennium, maar het is helemaal niet meer gangbaar voor hoe het nu is! De pooiers zijn haast verdwenen, en de politie is véél agressiever geworden. De zieligheidsindustrie werkt tegenwoordig heel anders en is veel gevaarlijker. Het is nog steeds interessant vind ik, maar het is niet meer van deze tijd.

De Donald Duck kwam er bij mijn ouders niet in, maar er waren wel vriendinnetjes op school die hem graag lazen. Ik las graag mee, en ik zou het mijn kinderen ook gewoon laten lezen. Het zijn vrolijke, onschuldige verhaaltjes. In één van die bladen stond een soort verhaal wat ik verder niet echt tegenkwam, tot een lezeres me opeens het stuk toestuurde wat ik vandaag ga publiceren. Het is een kies-je-eigen-avontuur verhaal.

Dit is een soort van interaktief verhaal. Je krijgt telkens een klein stukje van het verhaal te lezen, en dan moet je een keus maken. Daar hangt vanaf bij welke paragraaf je doorgaat met lezen. Als je dus andere keuzes maakt, krijg je een ander verhaal te lezen.

Het is een flink lang stuk dat ik van Puttana kreeg, maar ik, N, Bouche, mijn geldmannetje, en Puttana zelf hebben erin lopen verbeteren totdat het niet tè lang meer was. Dat was heel lastig, want voor je het weet "werkt" het niet meer. Het kan verkeerd verbinden, en je kan "lussen" krijgen. Puttana had er een computerprogramma voor gebruikt dat dit soort verhalen maakt, maar dat maakt het niet "compact" genoeg om het op een blog te kunnen laten passen. Er stond een hoop dubbel in enzo. En sommige dingen konden gewoon wat leesbaarder.

We hebben ook wel dingen weggehaald die belangrijk zijn, zoals de enorme toestanden als je een relatie met een pooier krijgt. Dat hadden we graag eringehouden, maar dan zou het nog dubbelzolang zijn. Een boel opties zijn weg, maar de belangrijkste zitten er nog in. Helaas moet ik wel zeggen dat de informatie die we hier gebruiken verouderd kan zijn. Sommige dingen weten we van een paar jaar terug, en er veranderen de hele tijd dingen. En heel veel komt uit eigen ervaringen, dus ik kan niet zeggen dat het àltijd zo gaat. Maar dit komt wèl allemaal voor. En het is waar hoeren rekening mee houden en hun keuzes mee maken.

De reden dat we hiermee aan het werk zijn gegaan, was omdat er zoveel komt kijken bij de keuzes die sommige meiden maken, dat je er met een beetje uitleg nietzomaar komt. Sommige meiden krijgen met andere dingen te maken dan andere. In de media wordt dat veel doormekaar gehusseld. Daar lijkt het wel alsof alles iedereen kan overkomen, en dat alle meiden dezelfde problemen hebben. Nu kan je het een beetje bekijken vanuit de ogen van een meid die naar Nederland komt.

Je begint bij het begin, paragraaf 1. Elke paragraaf is genummerd, met een apestaartje voor het nummer. Dat maakt het makkelijker om het verhaal te gebruiken. Je gebruikt de zoekfunctie van je internetsoftware, Ctrl+F, en je vult in het zoekvakje een apestaartje en het nummer in waar je heenmoet, en meteen ga je naar de goeie paragraaf. Dat is wel een stuk minder met het muiswieltje prutsen. Hou een dobbelsteen bij de hand, die heb je soms nodig. Veel leerzaam plezier gewenst!

@01
Je bent een ondernemende meid uit een Oostblokland, net buiten de EU of één van die landen die nog niet alle rechten hebben. Misschien heb je al wel ervaring in de prostitutie, maar misschien ook wel niet. In ieder geval ben je wel uitgekeken op de kansen die je in je eigen land hebt. Je hebt je zinnen op Nederland gezet, want dat staat bekend als een land met aardige klanten en weinig misdaad. Thuis word je door maffia, politie en de klanten als vuil behandeld en afgeperst, dus het klinkt als een hele verbetering. Hoe ga je het aanpakken?
>Ga je op eigen houtje proberen in Nederland te werken? Ga dan naar 02
>Ga je met een mensensmokkelaar in zee, die voor geld je met papieren maar zonder hulp in Nederland brengt? Ga naar 03
>Ga je in de kranten zoeken naar een goed bekendstaand bedrijf, dat je als "model" of "danseres" aanbiedt te brengen? Ga naar 04
>Ga je liever in zee met harde jongens, of andere penoze? Ga dan naar 05.
>Ga je met een hulp uit Nederland aan de slag die niet in het circuit zit, zoals bijvoorbeeld een klant uit Nederland? Ga dan naar 06.

@02
Nederland is een goed geregeld land, waar je snel kan vinden dat het makkelijk is om te komen werken in de kassen, of gewoon op bezoek te komen. Het is schoon, en goed geregeld. Corruptie is er bijna niet. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Een toeristenvisum als dat bij jouw land nodig is, is zo geregeld, en met een beetje geld kan je al met de bus naar Nederland. Maar aankomen is maar één stap. Hoe ga je werken?
>Als je alles legaal wil gaan doen, en je papierwerk in orde gaat maken, ga dan naar 07
>Als je op goed geluk gaat proberen te werken, ga dan naar 10
>Als je een doorgewinterde hoer bent met veel ervaring met Nederland, dan mag je de boel belazeren, en ga je naar 24

@03
De smokkelaar is een schimmig figuur, die het liefst heeft dat je vooruit betaalt. Hij snapt wel heel goed dat je juist gaat omdat je niets te besteden hebt, maar hij wil niet graag krediet geven. Hij zorgt voor de reis, en belangrijker, voor een stapeltje papieren, waarover bij navragen een ambtenaar bij zijn moeders graf ervan zal zweren dat ze echt zijn. Hij geeft je ook wel contacten in Nederland, zodat je een beetje kan beginnen. Dat is het laatste wat je van hem ziet.
>Regel je het geld ergens vandaan, en ga je op eigen houtje? Ga dan naar 09
>Regel je dat je van de smokkelaar krediet krijgt? Dan moet je wel met zijn contacten samenwerken, ga dan naar 08

@04
Bij het sollicitatiegesprek word je een beetje afgetast om te zien of je wel snapt dat het om prostitutie gaat, en wat er van je verwacht wordt, en dan krijg je alle informatie. Ze hebben zelf een website of een club, en ze willen een instapbedrag voor het geregel en een deel van je inkomsten. Ze hebben veel regels, over hoe je moet werken, maar ook bijvoorbeeld over met wie je in gesprek mag over het werk. Ze werken grijs, want je kan de papieren in Nederland niet goedkrijgen als bedrijf uit het Oostblok. Ze komen niet zo geoefend over als de maffia-jongens die je intussen wel kent.
>Vertrouw je het wel, en ga je in de escort? Ga dan naar 16
>Ga je liever in de club of de ramen? Ga dan naar 14
>Heb je liever de penoze, als het met zoveel regeltjes moet? Ga dan naar 05.

@05
De penoze vindt het prima om je naar Nederland te brengen om aan het werk te gaan. Ze hebben gemakkelijke voorwaarden, en vanwege al hun contacten zal je je zó rijk hebben gewerkt. Ze vinden het prima om over alles te onderhandelen, en je krijgt elke toezegging die je wil. Het gaat verdacht makkelijk, maar je weet wel, dit zijn geen aardige jongens.
>Ga je ervoor? Ga dan naar 08
>Ga je liever naar een soort uitzendburo? Ga dan naar 04

@06
Een kennis uit Nederland, misschien een klant of een collega, vindt dat je gek bent dat je in het Oostblok blijft. Er valt veel meer te verdienen in Nederland, en er is een stuk meer vrijheid. Er zijn hulporganisaties, en de klanten zijn lief. Hij wil graag helpen, en hij kent Nederland en het prostitutiewereldje wel.
>Ga je netjes werken volgens de regels? Ga dan naar 07
>Ga je stiekem werken, buiten het zicht van de overheid? Ga naar 20

@07
Het valt niet mee om de vergunningen rond te krijgen. Je werkvergunning kan je voor prostitutie op je buik schrijven, want er is volgens de overheid geen economisch belang mee gediend. Je mag niet, wat je ook aanvraagt of doet. Het enige wat het oplevert is handenvol folders over uit het werk stappen.
>Geef je het op en ga je het anders aanpakken? Dan moet je terug naar 01.
>Ga je stiekem toch aan het werk? Ga dan naar 20

@08
Je pooier in Nederland blijkt een ontzettende controlfreak te zijn. Alles wordt in de gaten gehouden, en alles maakt hem zenuwachtig. Als je nummers in je telefoon hebt die hij niet kent, kan hij gek worden. Als je met iemand kletst wil hij weten wat je besprak. Overal staat een boete op, en de regels die je afgesproken had gelden niet meer. Je woont onder toezicht met de andere meiden, en het is best een stuk duurder dan je dacht, en dat gaat ook weer van je opbrengsten af. Je pooier en zijn maten verwachten dat je heel veel uren werkt, en al je geld wordt in beslag genomen. Hij zegt dat hij het voor je bewaart en je afdrachten doet, maar jij hebt je twijfels. De schulden waar je mee begint blijken moeilijk af te lossen te zijn, en als je een grote muil hebt, blijkt hij ook nog losse handjes te hebben. Het idee is dat het minder wordt als hij je meer gaat vertrouwen. En als je eenmaal je schuld hebt ingelost hoeft hij ook niet zo a-relaxed te doen, toch? Maar dit is geen werken.
>Geef je er de brui aan, en glip je weg om voor jezelf te gaan werken als je na een paar maanden of meer de goeie contacten en kennis hebt opgedaan? Ga dan naar 19
>Wacht je daar niet op voordat je ontsnapt? Ga dan naar 21
>Doe je maar gewoon mee, omdat je denkt dat het toch niet beter kan? Ga naar 22.
>Zoek je een betere pooier? Ga naar 14
>Is dit te bar voor je, en je gaat naar de politie? Ga naar 31
>Vlucht je liever terug naar huis? Ga naar 38

@09
Je gaat aan het werk in de aanloopsector, de clubs of de ramen. De eerste ontmoetingen met klanten bevestigen inderdaad dat in Nederland het makkelijk werken is. Ze zijn aardig, en er wordt leuk met je omgegaan. Het verdient ook aardig, en het land is best leuk. Je woonplek stelt niet veel voor, want het is verbazend moeilijk om een betaalbaar huis of appartement te vinden. Je slaapt dan maar op je werkplek of met andere meiden samen in een krot. Anders hou je niet genoeg over. Het deel voor je Nederlandse exploitant is flink, ook omdat hij beweert dat hij belasting voor je inhoudt. Het duurt niet lang voordat er gebeurt waar je door de verplichte visites aan de hulpverlening al voor bent gewaarschuwd, er komen pooiers op je af. Het is dus kennelijk echt onvermijdelijk. Pooiers zeggen dat je in hun territorium werkt, en ze moet betalen, of ze zijn van jouw nationaliteit en ze zijn boos omdat je achter hun rug om hier kwam werken. Ze zijn vasthoudend, en intimideren je en zijn opdringerig.
>Je sluit je aan bij de pooier die je het meeste schrik aanjaagt, ga naar 08
>Je gaat naar de politie om ze van je af te krijgen, ga naar 13
>Je gaat zelf op zoek naar een goeie pooier waar je mee door één deur kan, ga naar 14
>Je bent een ijzervreetster, en je houdt gewoon je poot stijf, ze kunnen de tyfus krijgen, ga naar 12

@10
In Nederland blijkt het niet praktisch te zijn om op dezelfde manier te werken als in je thuisland. Op straat of in de lobby van een hotel word je niet getolereerd, hoeveel je de barman ook tipt. De ramen laten je niet binnen als je papieren niet in orde zijn, en ook in de clubs branden ze hun vingers niet aan je. Je kan wel zelf proberen te gaan adverteren op Internet, maar dat valt ook heel erg op bij de verkeerde mensen. Voor je het weet lees je verder in nummer 18.

@11
Je zorgt dat je van de losse eindjes af bent. Misschien duik je in je thuisland onder, maar je kan ook gewoon je schulden afbetalen met wat je wel verdiend hebt. Het is wel altijd pijnlijk, je moet een hoop afzien. Als je thuiskomt moet je ook nog oppassen dat je niet in de handen van de politie van je thuisland terechtkomt. Anders kom je als hoer nog in de gevangenis terecht. Je bent veel kwijt, misschien wel alles, waarschijnlijk heb je zelfs aan het eind van het liedje nog schulden over. Hoe ga je die nu nog betalen? Dit is het eind van je avontuur.

@12
De pooiers worden steeds lastiger, en er wordt echt druk op je gezet. Je kan zelfs wel op geweld rekenen. Maar ze verliezen de moed na een tijd, en ze hebben ook nog andere meiden om achterheen te zitten. Na een poos kiezen ze eieren voor hun geld, en laten je meestal met rust. Maar ook als ze je opgegeven hebben word je nog wel lastiggevallen. Pooiers vergeten niet dat je ze niet hun zin hebt gegeven, en ze zullen altijd vijandig blijven, ook al blijft het nu bij beledigingen over straat roepen als je daar loopt. Je kan nou tenminste aan het werk.
>Ga naar 25

@13
De politie in Nederland is heel beleefd, maar komt nogal slap over in vergelijking met die corrupte petten thuis. Ze zijn niet corrupt, maar je zou het niet zeggen. Je krijgt het idee dat ze afbetaald zijn door de pooiers zo weinig happig als ze zijn. Je wordt gehoord, en je krijgt alles gecontroleerd, maar ze vertellen je vooral over dat ze je uit de prostitutie kunnen laten stappen en dat je je huidige exploitant moet aangeven voor mensenhandel. Een pooier die zich opdringt, tja, hoort bij de prostitutie. Daar kunnen ze niets aan doen. Je kan beter uitstappen vinden ze. Foldertjes genoeg. Je kan het nummer van het Scharlaken Koord krijgen. Maar meer ho maar.
>Ga je op de uitnodiging om uit te stappen in? Ga naar 31
>Ga je ruzie maken met de politie over dat ze hun werk moeten doen? Ga naar 15
>Geef je het op met de politie? Ga naar 09

@14
Een goeie pooier vind je niet makkelijk, maar via andere meiden lukt het weleens. Die geeft inderdaad minder gedoe dan je van de andere merkt, ook al kost hij wel minstens netzoveel. Je ziet nog steeds de pooiers als strontvliegen om je heen zoemen, maar ze negeren je alsof je niet bestaat. Je komt weer aan het werken toe, ook al moet je het accepteren dat je wordt uitgebuit.
>Ga naar 25

@15
De politie blijkt opeens nietzo onactief te zijn als je ze de kans geeft om jou te onderzoeken. Dan wordt er veel kritischer naar je papieren gekeken, en voor je het weet zijn ze je aan het ondervragen over hoe je hier gekomen bent. In ieder geval zijn ze er nu wel achter dat je papieren nep zijn of niet kloppen, en je bent hier illegaal. Ze houden je vast. Hoe ga je dit aanpakken?
>Je werkt niet mee 26
>Je werkt mee, maar je verlinkt niemand 26
>Je vertelt alles behalve dingen die mensen echt op kunnen laten pakken 37
>Je helpt je contacten op te laten pakken 42
>Je klopt je verhaal flink op om medelijden op te wekken 34


@16
Werken voor je bedrijf blijkt te bestaan uit flink doorwerken met flinke pauzes ertussen. Soms heb je dagen niets te doen. Dat werkt niet fijn. Je hebt zelf geen invloed op hoe er wordt gewerkt. Dat betekent dat je misschien onveiliger moet werken dan je wil, of dat je geen extra diensten mag leveren terwijl je dat wel zou willen. De bedrijfsstijl is heel beklemmend, maar ze geven je wel business. Je wordt goed in de gaten gehouden om te zien of je er niet vandoor gaat. En dat geeft ook wel aan dat er mogelijkheden zijn.
>Blijf je hier goed doorwerken, ga dan naar 25.
>Leer je de kneepjes van in Nederland werken, en glip je daarna weg om voor jezelf te werken, ga naar 19
>Laat je je buro vallen als een baksteen en ga je voor jezelf aan de slag, ga naar 17
>Zorg je dat je van je contract met je buro afkomt door de politie op ze af te sturen, ga naar 31

@17
Voor jezelf zwart werken verdient geweldig, en je bent ook af van al die regeltjes die ze je oplegden. Het gaat heel goed, heel lekker! Totdat opeens de politie getipt wordt door je buro, die wraak willen.
>Ga naar 18

@18
Het ene moment ben je lekker aan het werk, het volgende moment barsten er mannen binnen die "Plisie! Po-lisie!" roepen. Je klant schrikt zich een hoedje, en jij weet ook niet waar je aan toe bent. Je weet wel dat je nu in Nederland bent, en daar zou het veilig zijn en niet corrupt, maar zoveel machtsvertoon ken je eerder uit je thuisland. Daar lopen dit soort dingen niet goed af. Je werkplek wordt ondersteboven gehaald, en ze vinden je papieren (bewijs voor mensenhandel) of dat je ze niet bij je hebt (bewijs voor mensenhandel), het geld wat je daar hebt liggen, wat bewijs is voor mensenhandel, of dat je er geen geld hebt liggen, wat bewijs is voor mensenhandel. Ze zetten je onder druk om uit te leggen dat je hulp hebt gehad om naar Nederland te komen, wat bewijs is voor mensenhandel. In ieder geval zijn ze er nu wel achter dat je papieren nep zijn of niet kloppen, en je bent hier illegaal. Ze hebben je. Hoe ga je dit aanpakken?
>Je werkt niet mee 26
>Je werkt mee, maar je verlinkt niemand 26
>Je vertelt alles behalve dingen die mensen echt op kunnen laten pakken 37
>Je helpt je contacten op te laten pakken 42
>Je klopt je verhaal flink op om medelijden op te wekken 34

@19
Je hebt je goed voorbereid op je ontsnapping, en je hebt handig geld achterover gedrukt, contacten met klanten gelegd, gekeken waar je exploitant geen mannetjes heeft, en op een dag smeer je hem opeens. Je laat je spullen achter, maar je hebt ook geen andere keus. Door je goeie voorbereiding heeft de baas geen schijn van kans om weer grip op je te krijgen. Hij zal je niet snel verlinken omdat jij hem kan verlinken. Je kan eindelijk voor jezelf gaan werken.
>Ga naar 25

@20
Lekker aan het werk, laat die papieren maar, dat gaat toch niet lukken. En met je contact in Nederland gaat het best makkelijk, hij kan je bijvoorbeeld bij zich in laten wonen in ruil voor een nummertje af en toe. De rest van de tijd kan hij voor je adverteren, en zo werkt het lekker samen.
Rol de dobbelsteen!
>Is het een zes? Ga dan naar 09
>Is het een ander aantal ogen? Ga dan naar 18

@21
Je probeert weg te lopen, en eerst lijkt dat wel goed te gaan. Op straat doen ze je niets. Je komt zelfs veilig de stad uit. Je denkt dat je nu vrij bent, maar je hebt geen plek meer om te slapen, en ook niet om te werken. Als je in de buurt blijft werken, krijg je op een ander moment toch weer met je pooier te maken. Dan krijg je te maken met een hoop intimidatie, en word je weer op je plek teruggezet. Maar ergens anders kom je ook niet zomaar aan de bak. Andere clubs en verhuurders willen geen ruzie met je pooier als ze een wegloper opvangen. Ze maken zich zorgen dat ze met mensenhandel worden geassocieerd. En wat moet je dan?
>Toch maar je onderwerpen aan je lot 08
>Naar de politie 31
>Opgeven en naar huis 38

@22
Je pooier gedraagt zich bijna vriendelijk als je je helemaal aan hem onderwerpt. Het went snel, ook al ben je nog zo onafhankelijk. Hij neemt je geld in, hij zegt dat hij het voor je bewaart. Je hoopt maar dat het waar is. Het is hard werken, je verdient niets, je kan alleen zakgeld krijgen, maar je komt nauwelijks buiten je eigen kringetje. Je hoopt maar dat je snel je boetes en je schuld afbetaalt, zodat je weg mag.
>Ga naar 25

@23
Je hebt het te lang gerekt. De Belasting heeft opeens een controle op je afgestuurd, en de politie komt mee. De politie controleert je papieren, en ziet dat ze niet in orde of nep zijn. Je bent illegaal, en je zit in de nesten. De Belasting wil je administratie zien, en die heb je natuurlijk niet, of anders geloven ze hem toch niet. Ze verzinnen een belachelijk bedrag dat je zogenaamd hebt verdiend, en doen daar strafheffingen over. Ze willen meer geld van je zien dan je ooit hebt verdiend. De politie neemt alles in beslag wat ze kunnen vinden, en ze rekenen je in. Er wordt je verteld in wat voor problemen je nu bent, maar ze vertellen je ook dat alles wordt vergeven als je je contacten verlinkt.
>Je werkt niet mee 26
>Je werkt mee, maar je verlinkt niemand 26
>Je vertelt alles behalve dingen die mensen echt op kunnen laten pakken 37
>Je helpt je contacten op te laten pakken 42
>Je klopt je verhaal flink op om medelijden op te wekken 34

@24
Op eigen houtje kan je wel beginnen, als je de goeie mensen kent, en weet waaraan je bent begonnen. Jij bent zoiemand, ook al zijn er daar maar heel weinig van. Het is niet zo makkelijk. Je moet echt het vreemde wereldje kennen, dit is niet zomaar iets wat je kiest. Maar als je zo voor jezelf begint, begin je tenminste niet met een schuld, en je hoeft ook niets af te dragen aan andere mensen. Ga gerust naar 25.

@25
Nou kan je eindelijk rustig aan het werk, ook al is het misschien niet zoals je had gedacht dat het zou zijn. De klanten komen en gaan, maar om de haverklap komen er ook mensen die zich voorstellen als controleurs en hulpverleners. Je bent door je pooiers, smokkelaars en collegaatjes gewaarschuwd dat je die lui op afstand moet houden, want ze brengen je maar in de problemen. Hoe ga je om met je visite?
>Je draait het verhaaltje af wat je ingestudeerd kreeg 32
>Je bent beleefd en maakt gewoon kennis, maar je houdt afstand 28
>Je lucht je hartje eens een keer 29
>Je vraagt om hulp om een uitweg te vinden uit je situatie 30

@26
De politie houdt je vast, en je krijgt de ene na de andere persoon te spreken, die allemaal zeggen dat ze voor jouw bestwil werken. Je komt in procedures terecht die je moeilijk kan volgen, met allemaal mensen die daar een stukje in hebben. Het wordt je allemaal geduldig uitgelegd, maar het enige wat er uiteindelijk van komt is dat je zal worden uitgezet naar je thuisland, en dat daar vanalles aan procedures en kosten bij komt kijken. Die kosten hoor jij te betalen. Het geld wat ze in beslag hebben genomen gaat daar alvast aan op, en krijg je dus niet terug. Zelfs als je aangeeft dat je wel op eigen houtje naar huis gaat, laten ze je niet gaan, en moet je eerst de hele afhandeling afwachten. Het kost misschien maar een paar dagen, maar ook makkelijk langer. Je kan niets doen om het sneller te laten gaan, maar als je bezwaren aantekent kan je het wel véél langer laten duren. Aan het eind word je naar een vliegtuig gebracht dat naar je thuisland gaat, waar de politie grijnzend op je staat te wachten, want die zijn ingelicht door de Nederlandse overheid. Je eigen politie doet het dan nog eens dunnetjes over, want die denken dat je met een grote zak geld uit Nederland komt. Daar willen ze ook een stuk van, of ze maken je het leven zuur. Gelukkig is Nederland nietzogoed in het opeisen van je geld in je thuisland, dus tegen de schulden aan de Nederlandse staat kan je je dikke middelvinger opsteken. Je gaat in je thuisland waarschijnlijk nog een poos de gevangenis in, want je bent niet slim geweest. Dat had je kunnen voorkomen door te zeggen dat je gedwongen was in Nederland, en thuis gelooft niemand je als je nu je verhaal nog verandert. Omdat je nu in de politieboeken staat, en je sowieso geen vergunningen en visa meer krijgt vanwege dat, houdt het verhaal hier voor je op, behalve als je met de penoze in zee wil gaan. Dan ga je naar 08.

@27
Je stapt naar de politie. Dan ben je niet alleen veilig voor de politie in je eigen land, die anders je in de gevangenis gooien omdat je een prostituee bent, die niet gedwongen is, maar pooiers willen niet aangesproken worden als jij wordt lastiggevallen als je thuis bent. Ook al heb je nog een contract, als jij eenmaal bij de politie in de boeken staat, kunnen ze je echt niet veel meer maken. De politie is erg behulpzaam, ze stellen geen moeilijke vragen, ze gaan meteen mee met je verhaal. Ze willen wel erg graag een zaak maken.
>Je gaat niet verder dan echt nodig is, je wil geen vijanden gaan maken. Ga naar 51
>Je maakt er een heel opgeklopt slachtofferverhaal van, ga naar 34
>Je wil de politie helpen om je contacten in de gevangenis te krijgen. Ga naar 42

@28
De hulpverleners komen vaker aan, en willen graag vrijblijvend praatjes maken. Ze zijn heel betrokken, maar ze hebben geen realistisch beeld van hoe het met je zit. Ze blijven vrijblijvend foldertjes over uitstappen toestoppen, en je uitnodigen om eens wat dieper te praten met ze.
>Je gaat in op hun aanbod 29
>Je vindt het wel mooi zo en je wimpelt ze telkens af 32

@29
Je komt nu veel intensiever met de hulpverleners in contact. Ze zijn echt heel bezorgd om je, zo erg zelfs dat je je zelf zorgen begint te maken! Ze worden bijna opdringerig, en ze leggen je uit dat ze beschikken over middelen om je een ander bestaan te geven, dat misschien wel beter voor je is. Opleidingen, uitkeringen, huisvesting, al die dingen kan je krijgen als je uitstapt. Zelfs als je niet wil uitstappen kunnen ze je helpen, met alles wat je nodig hebt. En ze kunnen je van die pooiers afhelpen.
>Je schudt ze van je af, ook al houden ze vol, en je houdt het discreet 32
>Je laat ze zitten, en je bent nietzo discreet over hun bezoekjes en dat je met ze hebt gepraat 37
>Je blijft beleefd op afstand 30
>Je toont wel interesse 30

@30
Opeens is de toon een stuk dwingender. Ze gebruiken psychologische druk. Ze zetten je voor het blok, ze willen dat je stopt en naar de politie stapt. Je kan wel hulp krijgen als je doorwerkt, maar die hulp komt mondjesmaat en is niet echt nuttig voor je zolang je niet stopt. Het wordt steeds meer verhoor en druk uitoefenen. Je wil toch wel uit dit vréselijke leven stappen? Dit is toch geen leven voor een lieve, frisse, slimme vrouw als jij? Ze zijn niet discreet over dat je wel met ze praat, dat blijkt uit hun houding als ze je komen bezoeken.
>Dit was je bedoeling niet, je duwt ze weg 37
>Je geeft toe en gaat naar de politie 31
>Je gaat met ze in discussie op een vijandige manier 31

@31
De politie is heel geinteresseerd in je. Ze hebben alle informatie al doorgespeeld gekregen van de hulpverleners, die zich niets aan hebben getrokken van hun beloftes dat je vertrouwelijk met ze was. Ze willen dat je verklaringen doet over je contacten, en daarvoor trekken ze veel tijd uit. Ze maken je ook duidelijk dat je illegaal bent, en dat je in de problemen komt met de belasting als je niet gedwongen blijkt te zijn.
>Je werkt niet mee, vertelt alleen je ingestudeerde verhaal, en houdt je poot stijf 32
>Je verlinkt niemand, maar je probeert jezelf wel uit te leggen of vrij te pleiten 15
>Je verlinkt je contacten in ruil voor vrijheid 42
>Je zuigt een heel slachtofferverhaal uit je duim 34

@32
Ondanks alle gesoebat, gedreig met gevolgen, belerend toespreken, en psychologische druk, komt er toch niets uit je waar ze wat mee kunnen. Je wordt maar met rust gelaten, en je kan weer aan het werk. Je krijgt alleen nog een knorrige opmerking "sommige mensen willen gewoon niet geholpen worden" ofzoiets. Ze zijn erg teleurgesteld met je. Het is alsof je een mooi kado hebt weggegooid, zo doen ze. Natuurlijk blijven ze langskomen, maar de harde druk is eraf. Je kan je nou weer aan je werk gaan wijden. En dat werk, dat begint toch wel flink werken te worden. Seks als werk is niet altijd makkelijk. Hoe pak je dat aan?
>Je kan het toch niet goed volhouden 41
>Je doet rustig aan, dan breekt het lijntje niet 40
>Je beult je voor een beperkte tijd flink af om zoveel mogelijk te verdienen 39

@33
De politie wil graag dat je wat opener was, maar je gaat niet verder dan het minste wat je moet verlinken om maar niet zelf voor de bijl te gaan. Dit ken je wel van je thuisland, en daar zijn ze een stuk handiger met bekentenissen afdwingen. Het valt eigenlijk wel mee. De opvang die je krijgt valt flink tegen, je wordt een beetje doorgegeven tussen de instanties, en ze vinden niet echt een plaatsje voor je. Je krijgt het idee dat ze niet weten wat ze met je moeten.
>Je vindt het mooi geweest, je wil weer het werk in 37
>Je gaat naar je thuisland 36
>Je wacht af wat ze gaan doen 35

@34
Je begint een verhaal op te hangen over dat niets jouw schuld is, en je maakt je zorgen over je verhoorder. Wat gaat die doen als er iets niet blijkt te kloppen? Al snel merk je, dat je zelfs bij foutjes hulp krijgt om het glad te strijken, en als je niet meer weet wat je moet zeggen, begint de ondervrager je een beetje te leiden. Al snel blijken jullie allebei dezelfde kant op te werken, en samen maken jullie er een te gek verhaal van. Je krijgt je beloofde verblijfsstatus en je wordt opgevangen. Dat ging makkelijk. Je laat je het hulpverleningscircuit inglijden. Ga naar 35

@35
Langzaamaan kom je in het circuit van mensen die leven in een omgeving van hulpverlening. Sommige vrouwen kunnen er goed mee leven, maar andere krijgen het er benauwd van. Hier wordt het verhaal wat vager, want we kennen geen vrouwen goed genoeg die weten hoe het is om in dit circuit te zitten.
>Dit is niet jouw leven, je wil weer terug de prostitutie in 37
>Je bent er klaar mee, je gaat terug naar je thuisland 36
>Dit is nu je leven 48

@36
Je bent hals over kop vertrokken naar je thuisland, waar je zo gevonden wordt door de mensen die je net belazerde. In Nederland moeten ze oppassen, maar in je thuisland komen de criminelen makkelijk met geweld. In Nederland is het makkelijk om te vluchten, maar in jouw land hebben de criminelen macht, en zijn ze veel minder bang voor de corrupte politie. Het duurt niet lang voordat er hele vervelende dingen gebeuren. Vanaf hier wordt het voor ons heel erg een gok. Wij kunnen niet met ons hand op ons hart zeggen hoe het verder zou gaan. We weten alleen dat de meeste meiden niet voor deze mogelijkheid durven te kiezen. Voor jou houdt het avontuur dus hier op.

@37
Je bent niet erg discreet geweest, en de hulpverleners zijn dat nooit. Er is bekend geworden dat jij praat met die mensen, meer dan ze gewoon vinden. Je collegaatjes zien het, of je pooier zelf, maar het wordt algemeen bekend dat jij een prater bent. Nu heb je een probleem. Je clubbaas, raamverhuurder of escortburo wil zich niet branden aan iemand die misschien met mensenhandel te maken heeft, want dan zijn ze hun vergunning kwijt. Zelfs een pooier is hier niet blij mee, want die wil ook niet de cel in. Je wordt dus de straat opgeschopt, en je moet je schulden maar zien te betalen.
>Als je een penoze-baas hebt, ga je nu naar een neef van hem in een andere stad, naar 08
>Als je nog door wil werken, kan dat alleen maar met een louche pooier, dan moet je naar 08
>Als je het opgeeft en naar huis gaat, ga je naar 38
>Als je gewoon ergens anders aan de slag gaat, ga je naar 18
>Als je je oude identiteit perfect wegdoet en op een nieuwe plek begint voor jezelf, ook al moet je daar heel erg handig voor zijn, ga je naar 25
>Als je je oude identiteit nietzogoed opruimt en op een nieuwe plek aan de slag gaat, ga je naar 18

@38
Het is genoeg geweest, iedereen heeft een grens, en dit is die grens voor jou. Je laat je niet meer op je kop zitten, en je gaat naar huis. Dan maar geen geld meer verdienen. Hoe ga je dat aanpakken?
>Je pakt het eerste vliegtuig, ga naar 36
>Je organiseert eerst dat je kan verdwijnen, ga naar 11
>Je stapt naar de politie om bescherming te krijgen, ga naar 27

@39
Hard afzien is moeilijk vol te houden. Dubbele shifts zorgen ervoor dat je dubbel verdient, en je bent minder kwijt voor huisvesting enzo dan als je er langer over doet. Hoe verder dat je je limits oprekt, hoe meer je verdient. Het gaat wel ten koste van jezelf, maar je houdt je maar voor dat je het weer goedmaakt als je met lekker veel poen thuiskomt. Maar als je het zoveel doet, heb je geen plezier meer van het werken, en dan gaat je lijf niet meer meewerken.
Rol de dobbelsteen!
>Is het een 1, 2 of 3? Ga dan naar 49.
>Is het een ander aantal ogen? Ga dan naar 45

@40
Op je gemak werken is veel prettiger werken, en je doet je werk ook gewoon beter dan als je keihard peest. Sommige vrouwen maken er meer van dan andere, maar iedereen kan haar draai wel vinden vroeg of laat. Je verdient langzaam, en je bent natuurlijk wel al je kosten kwijt. Maar als je zo je gemak hebt gevonden, is het de vraag of je dan hier je leven van gaat maken, of dat je toch na een poos naar huis wil gaan.
>Als je voor de lange termijn wil blijven, ga je naar 44
>Als je toch naar huis gaat, ga je naar 49

@41
Voor sommige vrouwen is de prostitutie gewoon niet de goeie keus. Dat geldt dus ook voor jou. Misschien is het te zwaar, of te saai, of je hebt er gewoon niet het lijf voor. Je kan er niet in aarden. Als het zo zit met jou wordt het alleen maar erger, en je moet wel stoppen. Anders stort je helemaal in.
>Dan maar kappen en naar huis: 38
>Toch nog doorwerken tot je quitte komt met je schulden: 45

@42
Je verlinkt je contacten. De politie is opgefokt, ze staan in de gang na verhoren tegen elkaar te kraaien en te giechelen van enthousiasme, het wordt heel snel duidelijk dat ze dit niet gewend zijn. Je geeft ze informatie waar ze ècht wat mee kunnen, dus ze arresteren ook mensen. Jij krijgt hulp aangeboden.
>Je gaat voor een bestaan in de hulpverlening, naar 48
>Je gaat toch naar huis, naar 52
>Je gaat nu voor jezelf in de prostitutie aan de slag, ga naar 37

@43
Nu heb je een stabiele basis, misschien door een huwelijk, misschien door aan immigratiecriteria te voldoen, maar in ieder geval is er een hoop geld naar een advocaat gegaan. Misschien wil je wel wat anders gaan doen dan de prostitutie, nu je meer opties hebt. Maar als je lekker gesetteld bent is de prostitutie altijd toch wel fijn als bijbaan. Hier eindigt je avontuur, en dit is een fijn eind hoor!

@44
Nou je hier toch voor de lange termijn zit, kan je lekker gaan settelen. Je moet toch een nieuw leven opbouwen, en alleen de prostitutie, daar mis je toch wel veel van het leven bij. Je moet toch een leventje aanvullen met vrienden, een partner misschien, een eigen plek.
>Je zorgt zorgvuldig voor allerlei slimme truuks om legaal te worden zonder dat je wordt opgemerkt 43
>Je gaat gaandeweg steeds meer Nederlander worden 18

@45
Als je zo hard werkt, krijg je een burn out. Jij had het nietzo aan zien komen, maar je collegaatjes konden het al wel een paar weken zien aan je glazige blik, je pipse teint, en dat je niet meer "klaar" was met je werk aan het eind van je dienst. Nu is het geklapt, en je kán niet meer. Doorwerken is geen optie in de prostitutie, geen klant die je nog wil.
>Je neemt vakantie en daarna ga je op een rustiger tempo werken 40
>Je geeft het op en gaat terug naar huis 38
>Je zoekt hulp 29

@46
Je komt thuis, en je haalt je hart op aan het geld wat je hebt verdiend. Je bent verstandig geweest, en je hebt je geld alleen door betrouwbare mensen laten versturen. Misschien heb je het zelf via Western Union verstuurd, of je had een smokkelaar die je kon vertrouwen, maar je hebt een flinke smak geld, waar je in je eigen land veel meer mee kan dan in Nederland. Al dat gesappel en het goedkope schrapen op krotjes heeft nu vruchten afgeworpen, en je bent rijk. Wat zal de toekomst je brengen? Dat moet je nog maar zien. Je kan het uitgeven aan lekker leven, of aan een opleiding, of een eigen zaak. Je hebt je toekomst in Nederland bijelkaarverdiend. Dit is het eind van je avontuur, en het begin van een beter leven!

@47
Je komt thuis, en je komt erachter dat wat je nog dacht te hebben verdiend na alle schulden, boetes en afdrachten, er niet meer is. De pooier die je geld zou beheren heeft het gehouden, of in je thuisland is je rekening door partners, ouders of broers en zussen geplunderd. Alles is weg. Je hebt het voor niets gedaan. Je kan zelfs nog schulden hebben overgehouden aan je avontuur. Je kan er weinig aan doen, als hoer word je in je eigen land niet serieus genomen. Misschien kan je geld loskrijgen door de mensenhandelkaart in Nederland te spelen, maar daar weten wij te weinig over. Dit is het eind van je avontuur.

@48
Voor ons eindigt hier het verhaal. We willen je graag vertellen over hoe het leven is voor iemand die hiervoor kiest, maar we kennen niemand die erover wil praten. Dan is het voor ons ook niet verantwoord om je te vertellen wat we ervan denken. Hier eindigt dus ook voor jou het avontuur.

@49
Rol de dobbelsteen!
>Is het een 1 of een 6? Dan ga je naar 23
>Is het een ander getal? Dan ga je naar 50

@50
Misschien had je vanaf het begin al een dag in gedachten, of een bedrag, maar je hebt dat doel bereikt. Het is voorbij, je schulden zijn afbetaald, en je kan gaan. Het is tijd om je werk vaarwel te zeggen en naar huis te gaan.
Rol de dobbelsteen!
>Werk je voor een penoze pooier? Dan ga je bij één oog naar 46, en bij andere getallen naar 47
>Werk je voor een buro of via een smokkelaar? Dan ga je bij een 1, 2 of 3 naar 46 en bij andere getallen naar 47
>Werk je voor jezelf? Dan ga je bij één oog naar 47, en bij andere getallen naar 46

@51
Na een poosje houden de agenten op met aandringen, en zijn een beetje teleurgesteld dat je niet echt over de brug komt. Er wordt met een zucht weer een streepje bij Comensha geturfd, en jij bent weer iemand die niet geholpen kon worden. Maar jij kan gewoon naar huis zonder dat je gepakt gaat worden door de politie thuis, en je pooiers enz. laten je wel met rust. Die willen niet met de politie in de problemen komen. Je hebt wel een reputatie dat je je contacten hebt opgelicht. Dat kan soms een probleem zijn, niet alleen als je later toch weer in de prostitutie in het buitenland zou willen werken, maar ook als je met het grijze circuit te maken krijgt met ander werk. In sommige landen maakt dat je leven heel moeilijk. Je ziet van het geld ook niets terug, natuurlijk. Hier houdt het avontuur voor jou op.

@52
Als je thuiskomt in je eigen land weten ze daar dat je je contacten hebt verlinkt. Niemand in het grijze circuit wil nog wat met je te maken hebben. Je heet nu een verrader. Je hebt je contacten maanden gevangenis gekost, en veel geld. Die hebben nu nog een appeltje met je te schillen. En ze hebben niets meer wat boven hun hoofd hangt. Verstandige criminelen zullen je met rust laten, want er is toch niets meer aan te doen. Maar je kan grote problemen krijgen. Vanaf hier wordt het voor ons heel erg een gok. Wij kunnen niet met ons hand op ons hart zeggen hoe het verder zou gaan. We weten alleen dat de meeste meiden niet voor deze mogelijkheid durven te kiezen. Voor jou houdt het avontuur dus hier op.

41 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk gedaan!

Anoniem zei

Je hebt een belangrijke fout gemaakt. In de eerste paragraaf heb je niet de mogelijkheid "ik hou mijn lichaam voor mezelf, en ik doe het niet!"

Ik heb dus ook niet verder gespeeld. Het leven van mensen is geen spelletje.

Anoniem zei

Ik zit zonder geld terug in mijn thuisland, met schulden en met ruzie met het grijze circuit. Ik moet betere keuzes leren maken.

Anoniem zei

Eerst een keer met niks naar huis, daarna met een penozepooier aan het werk, goed verdiend, maar alles kwijt toen ik thuiskwam aan mijn familie. FML

Anoniem zei

D'r komt een hoop bij kijken toch nog.

Anoniem zei

Ik snap er de kloten niet van. Je gaat naar huis en dan word je gearresteerd? WTF???

Anoniem zei

Ergens klinkt dit heeeeeel geloofwaardig.

Anoniem zei

ik ben getrouwd en heb prostitutie als bijbaan.

1x gespeeld...en dat is meer dan genoeg.
respect voor de mensen die dit werk kunnen en willen doen.

grts, ikke

Anoniem zei

Die meiden zitten echt klem tussen de pooiers, de politie en de overheid. Nooit zo naar gekeken eigenlijk.

Anoniem zei

Geen manier om zelf te gaan pimpen?

Anoniem zei

Dit was voor mij een hele leerzame ervaring. Ik kan stapje voor stapje volgen hoe deze dingen gebeuren. Ik kan ook zien dat er tegenstrijdige invloeden worden uitgeoefend op iemand die hier komt werken in het sekswerk.

Je brengt heel overtuigend over dat de administratieve kant van het werk onoverzichtelijk is voor de sekswerkers. Ik wil graag van je weten, of dit zou kunnen worden opgelost door daar betere voorlichting over te geven? Of is het een probleem waar die vrouwen geen invloed op kunnen hebbben?

Anoniem zei

cool!

Eleonore zei

Tof, Zondares! En Puttana, natuurlijk, want die heeft het werk begonnen. Ik heb geen contact met meiden in die situatie, dus dit is ook nieuw voor mij. Het is een heel simpel spel, maar de lessen die je leert zijn wel erg subtiel vind ik. Heel mooi om het zo uit te leggen.

Unknown zei

Zo'n verzameling rampspoed over 18-jarige meisjes zou Saban Baran noch tot reddertje omturnen. leuk spelletje toch wel.
Co.

Puttana zei

We hadden het nog verder kunnen verbeteren, Zondares. Een langere intro, meer uitleg over de achtergrond waar je van uit mag gaan.

Als je nog iets zoekt om echt boos over te worden, moet je de kop van het condoleanceregister voor de Groningse die werd doodgestoken lezen. Een condoleanceregister is geen plaats om je vieze spelletjes te spelen en even de moraalridder uit te hangen. Smerige hufters.
http://www.condoleanceregister.nl/Condoleance-Mariyana-Lenarova.html

Anoniem zei

Heel interessant, het geeft wel aan dat er meer speelt.

Anoniem zei

Wat moet je nou kiezen om te zorgen dat het goed gaat? Ik kom altijd in de problemen!!

Anoniem zei

Het beste is sugar babe worden van een rijke daddy. Plezier voor beide, exclusiviteit dus minder kans op ziektes, een extra loon verdienen, en je kan nog een normaal leven met normale job leiden ook.

Unknown zei

Van mij had je het orrigineel mogen verdelen over desnoods honderden afleveringen om ruimtegebrek op te lossen.
Co.

Anoniem zei

Twee keer met slechte reputatie thuisgekomen, een keer met geld. Ik denk dat ik het spelletje nu wel doorheb. Het is een paar keer spelen en dan heb je het wel gezien. Als spel vind ik het niet zo bijzonder.

Anoniem zei

heel mooi in elkaar gezet, duidelijk veel tijd in gaan zitten. Ook mooi verwerkt dat je niet alle keuzes onder controle hebt, ook toevalsfactor die grote invloed heeft. Uitstekende educatie.

Je riep al eerder dat politici moeite hebben de prostitutie te begrijpen; met dit spelletje heb je in 10min de essentie overgebracht. En het spelelement betekent dat ze jouw verhaal onthouden. Gewoon doen.

L

Anoniem zei

Ik heb nooit beseft dat de vrouwen zelf keuzes konden maken, en hoe die keuzes enorme gevolgen kunnen hebben. Is dit gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek?

Anoniem zei

Beste zondares,

Wat een mooi blog. Ik heb nog niet alles gelezen, maar ik zal wel vaker langskomen. Je schrijft prikkelend. Dit "spel" vind ik erg goed gemaakt. Je krijgt er echt een goed idee van hoe het moet zijn voor iemand die in die positie is gekomen. Heel veel respect!

Anoniem zei

Het beste is dus: je komt met professionele smokkelaars naar Nederland, je werkt voor die lui totdat je je eigen netwerk hebt, je maakt contact met de politie zodat ze van je afblijven, maar je verlinkt niemand zodat ze je niet terugpakken, je gaat door voor jezelf, je werkt je ass eraf, als je wordt gepakt hang je een slachtofferverhaal op, en je gaat met een dikke beurs terug naar Bulgarije. Weet ik dat ook weer.

Anoniem zei

Schokkend dat je van de morele ondergang van een mnderjarig meisje een spel maakt!

Donkey zei

Ik schrik toch weer dat jullie bevestigen dat er massale afpersing plaatsvindt in de wereld van de prostitutie!

Anoniem zei

Heel veel respect voor de aansprekende manier om deze ingewikkelde materie voelbaar te maken. Daar neem ik mijn hoed voor af.

Serena zei

Ik vind het goed geschreven! Fijn om nou eens te zien hoe die scenario's zijn, voor mij is het soms te vaag wat nou de belangen zijn om zo'n kutjankverhaal op te hangen, ik zie het nu goed op een rijtje. Ook heb ik nog nooit met dames uit andere landen gewerkt, dus ik was erg benieuwd hoe dat nou gáát bij die collega's. Ik krijg van zondares wel een aardig beeld natuurlijk maar ik vind het goed om te zien wat er kan gebeuren, hoe de keuzes zijn en wat toeval met je lot kan doen.

Anoniem zei...22 januari 2013 07:39
Ik weet niet hoeveel plezier je beleeft aan je (vaak zonder condoom!)laten naaien door een gast die je richtprijs niet wil betalen maar een maandelijkse toelage wil geven, waar ie meer voor afneemt dan dat ie je betaalt, weinig kans op ziektes.... Zeker als ie 's avonds nog een wandelingetje langs de straatmeiden maakt :Z Naief zeg. Het is niet exclusief, dat is gewoon een klant die voor jou de dienst uitmaakt en je (naar beginnersinzicht) goed betaalt. Dat is echt een leven om als goed verdienende zelfstandige vrouw jaloers op te zijn. NOT

@Puttana zondares bouche N en geldmannetje
Good job! Erg interessant, dit zou breder bekend moeten worden. Respect voor jullie.

Dat condoleanceregister is wel verschrikkelijk ja. Haat zit zó diep.

Anoniem zei...22 januari 2013 Als het goed is moet JIJ ZELF de ondernemende meid voorstellen, ben JIJ ZELF minderjarig? Ga dan snel van deze site! Dit is niet voor je jonge oogjes bedoeld, dat kan je jonge minderjarige hoofdje vast niet aan.

Donkey zei...22 januari 2013 13:38 En in plaats van dat ze de afpersing en het circuit aanpakken, omdat ze die niet kúnnen pakken, pakken ze de prostituee's. Of je nou wit werkt of niet, de overheid naait je en anders een pooier of organisatie van pooiers. De overheid en hun reddertjes zijn voor mij mijn grootste bedreiging. Moet je eens voorstellen hoe je leven is als je altijd onder de radar moet blijven omdat je anders wordt uitgekotst, puur omdat je van je werk houdt. Zou bij een bouwvakker niet zo gegaan zijn, die hoeven niet koste wat het kost anoniem te blijven.

Anoniem zei

@serena 0:49

Waarom zou je enige klant de juiste prijs niet betalen ? Je kan er ook altijd 2 nemen als het niet genoeg opbrengt, klanten genoeg en makkelijk te vinden via internet. 100% van de inkomsten zijn van u, je hebt geen gehuurd kamertje nodig, geen pooier of beschermers, je kan het perfect geheim houden, dus geen sociaal taboe, geen problemen met politie etc. Je kiest ook zelf je "klant" uit. Zo ken ik er toch een aantal en ik vind het veel leuker dan professionele hoeren, hoewel die af en toe ook wel eens smaken.

Je in je eigen land prostitueren is je reinste sociale zelfmoord.

Puttana zei

De inbreng in het condoleanceregister is ook meer van hetzelfde.

Sugar baby betekent dat je heel afhankelijk bent van 1 kerel. Dat is niet leuk. Je neukt maar 1 kerel. Dat wordt snel saai. Je verdient vaak in het begin wel goed, maar ik hoor niet vaak dat die mannen de hoge bedragen blijven ophoesten. Het is gewoon maitresse zijn, en daarmee bouw je ook geen reputatie en geen klantenkring op.

Anoniem zei

@Puttana

Da's waar, maar ik denk dat in de praktijk de meeste sugar babes gewoon meerdere vaste klanten hebben. Het verschil met "echte" hoeren is dat ze maar een paar keer per week afspreken, om het verborgen te houden voor hun partner, klanten of omgeving.

Ze zeggen dat natuurlijk niet tegen die klanten; die gaan immers typisch zelf ook wel naar meerdere meisjes. Ik heb er zo al enkele gekend, en hoewel ze dat nooit toegaven verraadden ze zichzelf soms op een onbewaakt moment. Ik ga er nooit op in want je kan toch moeilijk van iemand verwachten dat ze dit alleen voor jou doet; laat staan dat controleren.

Het is gewoon een soort betaalde minnares, waar je achteraf geen problemen mee krijgt. Het is zowel voor haar als voor hem heel makkelijk om elkaar te vinden via internet, en als het saai wordt neem je er twee of drie, ook van beide kanten.

Ik denk dat dit een specifiek soort klanten aantrekt, namelijk de types die niet echt naar de hoeren willen maar wel af en toe eens lekker seksen met iemand die ze kennen. Een friend with benefits of hoe noem je dat.

Zondares zei

Sugar baby zou ook niets voor mij zijn. Ik vind het fijn zoals ik het nu doe.

Puttana, ik moet gebruik maken van de golf mensen die over de sekspolitie googelen. Als ik te lang wacht dan pakken ze het niet meer mee. Bovendien, als ik mijn intro te lang maak haken mensen af voordat ze gaan spelen.

Donkey, ik dacht dat ik dat toch wel duidelijk had gemaakt. De prostitutie wordt aan alle kanten aangevallen, en dat zorgt voor die uitbuiting.

Serena, een heel mooi antwoord. Ik vind het leuk dat ik jou zelfs nog wat nieuws kon laten zien.

Voor de rest ben ik erg blij met de reacties. Ik vind het fijn dat er zoveel mensen wat van leren!

Donkey zei

Ik denk dat criminele figuren prostituees niet alleen maar afpersen vanwege het stigma dat ontstaat doordat prostitutie zo wordt aangevallen. Ik denk dat ze gewoon geld ruiken en daar komen ze op af. Stigma speelt wel een beetje een rol. Sommige prostituees zullen het werk tegenover hun familie verborgen willen houden, en dan kun je ze daarmee afpersen. Maar dreigen met andere dingen kan ook. Zoals klanten tegenhouden, of dreigen familieleden iets aan te doen.

De grote paniek rond prostitutie in Nederland is vrij recent. Dat begon rond 2005 na het artikel van Ruth Hopkins over de Wallen. Daarvoor was er ook al gedwongen prostitutie. Dat kun je lezen in boeken en rapporten. Prostitutie kreeg voor 2005 niet zo veel aandacht als nu.

Puttana zei

Jezus Donkey, hoe kan je het nou nog steeds niet begrijpen? Natuurlijk komen ze op het geld af, mongool. Maar dat zoeken ze juist bij hoeren omdat ze weten dat wij geen kant opkunnen door het stigma. Anders had elke ondernemer wel een pooier. Is het zo simpel genoeg voor je?

De paniek rond prostitutie is er altijd wel een beetje geweest, maar het is begonnen met klimmen bij de opheffing van het bordeelverbod in 2000. Vanaf toen werd het steeds erger, en het gaat maar door.

Anoniem zei

Dank je Zondares, ik zie wel dat je hier hard aan het gewerkt.

Anoniem zei

Je kan er ook een interactief spel van maken door er een website van te maken met plaatjes, en hyperlinks voor de keuze.

Anoniem zei

Ja, met doorkliklinks, dat je van filmpje naar filmpje doorgaat! Dit is wel een beetje aggenebisj.

Unknown zei

Ik vond 47 routes naar @46 (er zijn meer)
http://goo.gl/jmCKe
Co.

Anoniem zei

Hee Co Jansen, je Google Doc is niet openbaar!

Unknown zei

Nu is het openbaar, excuses.
Co.

Anoniem zei

"De Donald Duck kwam er bij mijn ouders niet in."

Fantastisch! Die komt er niet in bij ons, die liederlijke vuilbekkerij van Walt Disney!

En ondanks de naarstige pogingen van je ouders om je te beschermen tegen godlasterende elkaar sodomiserende eenden, ben je dan toch nog hoer geworden.

Hoe is 't mogelijk...