vrijdag 25 januari 2013

Belle de Jour offline

Je kan zomaar je blog kwijtzijn. Ik hoop maar dat dit mij niet overkomt. Het blog van Belle de Jour is door Blogger weggehaald. De geruchten zijn dat het na "klachten" was. Dat soort dingen gebeurt wel vaker als er iets sommige mensen niet bevalt. Gelukkig heb ik daar nog geen aandacht van gekregen.

Ik zei twee weken geleden al dat mijn statisticus me een stukje nieuws uit Noorwegen had gestuurd. Daar was ik toen nietzo mee bezig, maar het is wel opgepakt door mensen die met de prostitutie bezig zijn. Het was een reden voor politici in Noorwegen om te zeggen dat het Zweedse model daar maar moet worden afgeschaft, vanwege het extra geweld dat het veroorzaakt.

Het rapport laat zien dat in de drie jaar van het verbod om seks te kopen, er veel grof geweld is gekomen. Het vertelt ook dat de vrouwen die reageerden op de enquete, zeiden dat ze minder of niet meer naar de politie gaan als er iets gebeurt. Dat was wel opvallend, want de politie meldt ook meer geweld.

De anti-prostitutie-feministen hebben de studie aangevallen, maar gelukkig zijn er mensen die daardoorheen hebben geprikt. Ik geef hier gewoon de link, ik ga niet doen alsof ik het zelf heb bedacht. In Nederland hoor je wel wat over de anti-prostitutie-publicatie, ook al is het maar van een paar stemmen, maar helemaal niets over het doorprikken.

8 opmerkingen:

Richard zei

Nu maar hopen dat de beleidsbepalers hier inzien dat wat ze nu doen en willen gaan doen juist het tegenovergestelde bewerkstelligt. Dat betekent dus dat mensen ze goed moeten informeren want zelf snappen ze het gewoon echt niet. Zoals ook blijkt uit je spel en sommige reacties.

Als ik invloed zou hebben zou ik dat zeker voor dit goede doel inzetten, maar ja...

Vooral blijven doorgaan dus en met jou alle anderen! Je blog zou je altijd nog ergens anders kunnen schrijven toch? Verwijderd wegens klachten, het lijkt het viva forum wel. Ook verpest door censuur.

Richard

Anoniem zei

blog weghalen? hopelijk sturen ze dan wel eerst een waarschuwing

Anoniem zei

Je kan beter de stukken van je statisticus integraal plaatsen. Die zijn overtuigender dan samenvatten wat hij concludeert.

Donkey zei

Het kan ook zijn dat Brooke Magnanti haar weblog zelf weg heeft gehaald.

Ik hoop niet dat mijn weblog ineens wordt verwijderd. Ik heb wel voor alle zekerheid alle webpagina's op mijn weblog opgeslagen. Dan zou ik het ergens anders weer kunnen opzetten.

Nerd zei

Ze heeft een zooi spam-notifications gehad, en toen heeft Blogger de content gedelete. Intussen is de site weer up. Maak backups!

Unknown zei

Verwijs jij met " blog van Belle de Jour" dan naar wat anders dan haar blog?
Co.

Anoniem zei

Ik zou graag willen weten wat je statisticus heeft gezegd over Noorwegen. Kun je dat stuk online zetten?

Esmeralda

Erik zei

1 feb in de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21263429/__Meer_actie_mensenhandel__.html
"De onderzoekers stellen in de evaluatie dat het strenge Utrechtse beleid grotendeels succesvol is, maar signaleren ook dat er zich een verschuiving aftekent van raamprostitutie met vergunning naar het illegale circuit. Dat zou een landelijk probleem zijn."Goed gedaan jongens!