maandag 29 augustus 2011

Seks is nodig

Seks is nodig, dat vind ik en daar ben ik heel duidelijk over. Vroeger toen ik nog geen ervaring had, dacht ik dat seks alleen maar wat extra's was, een soort luxe kan je zeggen. Ik leefde toch al jaren zonder seks, dus dan is wel duidelijk dat ik het niet nodig had toch? Dat vind ik nu niet meer, en ik zal uitleggen waarom.

Seks is niet op dezelfde manier nodig als eten of drinken. Zonder eten en drinken ga je dood, zonder seks niet. Maar seks heb je nodig op dezelfde manier als dat je nodig hebt om te lachen. Als je niet lacht, dan word je zuur en vlak. En als je lang niet lacht, heb je ook niet meer de neiging om te lachen.

Ik pas ook in deze beeldspraak. Want je hebt het liefst wat te lachen met je vrienden en je partner, maar niemand heeft er last mee om te betalen voor een goeie cabaret-voorstelling! En de grappen die je bij een cabaretier leert, kan je thuis ook gebruiken. Een grapje kan ook iets heel intiems zijn, vooral als je lacht met je geliefde. Dat wordt toch ook niet minder als je bij een cabaretier langsgaat?

Mensen hebben seks nodig om een ontspannen leven te kunnen hebben. Als je je afsluit voor seks, bouwt er een spanning op, die al je plezier uit je leven zuigt. Dat geldt netzogoed als je het wel wil maar niet krijgt, natuurlijk. Masturberen helpt je dan wel je dag door, maar dat is natuurlijk eigenlijk niet waar je behoefte over gaat.

Er was vroeger op TV een programma waarin je het goed kon zien. Het heette "veertig dagen zonder seks." Daar kon je zien hoe vrolijke, soms wat hypere mensen, die zich zorgen maakten over hun seksuele eetlust, veertig dagen zonder seks werden gezet. Allemaal werden ze stiller, en minder spontaan aan het eind. Kijk zelf maar! Als ze dan een poosje zonder zaten, werden ze anders. En dat herken ik.

Want ik heb het bij mezelf gezien, en bij vriendinnen, en zelfs bij klanten. Als je een poos zonder seks zit, dan ga je niet meer naar seks verlangen, maar het gaat zich anders uiten. Dat wordt wel sublimeren genoemd door psychologen. Die mensen gaan dan denken dat ze niet op zoek zijn naar seks, maar naar andere dingen, meestal iemand die ze bevestigt zodat ze niet meer zo onzeker voelen.

Ik heb dat zelf ook wel meegemaakt. Voor de prostitutie natuurlijk, maar ook tijdens een pauze. Daar schreef ik ook al eerder over. Het is een heel vreemd gevoel. Je hebt iets dat aan je knaagt, en het lijkt dan ècht heel onlogisch dat dat over je seksleven gaat. Daar ben je immers niet meer mee bezig. Seks lijkt dan vooral alleen maar iets wat het ingewikkelder gaat maken, en daar zie je het verband niet mee.

Als ik kijk, zie ik het om me heen zoveel, dat ik er soms eng van word. Er zijn een heleboel mensen gevangen in een soort navelstaren, waarbij ze zich slecht voelen, maar in een rondje werken en geen idee hebben wat ze nou eigenlijk missen. Dat gebeurt zoveel, dat het zelfs het normale is geworden. Je bent een buitenbeentje als je een vrolijke vrijer bent.

Een korte tijd is al lang genoeg om helemaal uit je doen te komen. Er zijn nu met Ramadan een flink aantal mannen die een maand hun seks onderdrukken, en ik weet nu al dat er klanten zijn die de volgende maanden weer aan seks moeten wennen. Dat zien ze meestal zelf helemaal niet zo, en gelukkig hebben de mannen die daaraan doen ook een cultuur die ze stimuleert om zich zeer mannelijk op te stellen, en daar hoort seksuele expressie ook bij.

Ergens weten we het allemaal wel. Je zegt over iemand die zich opwindt over niets, toch ook: "Die heeft gewoon een beurt nodig." Die irritatie herkennen we allemaal wel. Zelfs als we niet willen erkennen dat het bij onszelf zo is, we weten het bij de anderen wel. Dat is ook iets wat ik zelf meemaak, het is niet hypocriet bedoeld, dat begrijp ik ook wel.

Aan de andere kant doen we wel allemaal alsof we onze seksuele drang onder controle hebben. Kijk maar om je heen naar al die mensen, waarvan je je niet voor kan stellen dat ze seks hebben. Die hebben ook allemaal een libido. Maar de mensen verstoppen dat, omdat ze het genant vinden om seksueel te worden gezien. De meeste mensen willen niet overkomen alsof ze nodig hoeven. Een sterke seksdrive is iets waar mensen zich toch vaak voor schamen. Ik vind dat dom. Maar het is erger om je bij je neus te laten nemen daardoor. We houden elkaar zo beschaamd en seksloos.

Als je net verliefd bent, of je hebt gewoon net een nieuwe partner, dan ben je veel bezig met seks. Dat is logisch, en het wordt dan ook van je verwacht, dus is het makkelijk om het dan te doen. Je ziet wel hoe mensen worden als ze net met een nieuwe liefde zijn, dan zijn ze vrolijk en leuk om mee om te gaan.

Zo'n verliefdheid loopt heel snel door naar een burgertruttenrelatie als de seks niet wil lukken. Dat hebben we allemaal ook wel om ons heen gezien. Dus eigenlijk snap ik niet dat de mensen niet begrijpen dat het niet de verliefdheid is die je zo vrolijk en leuk maakt, maar gewoon al de seks die daarbij komt!

Zelfs een slecht seksleven met af en toe een goeie harde beurt is beter dan niets. Dat gaat zelfs nog verder, slechte seks is veel beter dan geen seks. Je hoeft geen spetterend genot te hebben beleefd, om het in ieder geval weer eens gedáán te hebben. Dat is gewoon gezonder dan te gaan zitten wachten op de perfecte beurt.

Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat de kwaliteit er niet toe doet! Het moet wel leuk blijven. Elke dag een groene salade met een stukje tofu is heel gezond, maar je wordt het zat! Je moet het leuk houden. Dat kan wel hard werken zijn soms, want het is zó makkelijk om de sleur erin te krijgen. Maar het is het waard, want het is een belangrijk onderdeel van je leven.

Seks is belangrijk, wil ik maar zeggen. Laat het niet vergaan, want dat is niet gezond. Ook als het soms even werken is. Je wil toch niet een saai iemand worden, met van die frustraties waarvan je niet aan kan voelen waar ze vandaan komen? Goeie seks geeft je meer energie, en maakt je stressbestendig. Gewoon doen dus. Je hebt er niets aan om het ingewikkelder te maken dan het moet zijn.

43 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik weet niet of ik het met je eens ben hoor. Ik vond 40 dagen zonder seks een goed programma, waarin juist werd bloot gelegd dat veel mensen seks gebruiken als een soort van drug om hun achterliggende problemen te vergeten. Maar ja ik zit zelf nu ook al een veel te lange tijd zonder seks.

Robert zei

Ja Zondares, helemaal mee eens, seks is nodig, maar wat als je partner niet meer wil. Naar het cabaret? Kun je daarmee in de behoeftes voorzien dan?

JvW zei

De drang naar seks is vooral evolutionair bepaald, om ons voortbestaan zo goed mogelijk te garanderen.
Wetenschappers beginnen nu ook steeds meer tekenen te zien dat de natuur bij de mens aan het ingrijpen is, omdat we met teveel zijn. We zijn een bacterie aan het worden die langzaam deze planeet en al haar natuur aan het vernietigen is, dat kan natuurlijk niet zo doorgaan. Het aantal vrijgezellen, het grote aantal ziekten die seks gerelateerd zijn, voorbeelden dat we onzelf aan het ''verneuken'' zijn en de natuur er wat tegen aan het doen is.

Seks is fijn, althans hoort fijn te zijn. Maar zoals met alles, overdaad schaad. Ik kan me dan ook niet aan de indruk ontrekken dat dit wellicht bij jou ook het geval kan zijn....
Je probeert nu steeds excuses en redenen te zoeken om jou manier van leven en opvattingen te verklaren en te rechtvaardigen. Op zich prima natuurlijk, immers doet ieder ander dat ook wat betreft hun manier van leven.

Wat je zegt over verliefdheid klopt in mijn ogen niet. Want als het pure sexuele aantrekking zou zijn, waarom hebben we er dan emotionele gevoelens bij? Pure liefde vindt plaats wanneer die gevoelens van verliefdheid en lust, plaats maken voor iets veel mooiers: het vinden van je wederhelft. Dat dit niet voor iedereen is weggelegd, is helaas zo. Het leven is niet eerlijk...

tike zei

Een tijd terug heb je eens geschreven: hoe meer seks dat je hebt, hoe meer behoefte je hebt aan seks.

Ik dacht eerst dat als je heel veel seks zou hebben dat je behoefte dan juist zou minderen, maar het is inderdaad omgekeerd.

De laatste tijd merk ik dat ik zelf meer behoefte heb, een soort van onverzadigbare honger. Wel zou ik geen behoefte hebben om zomaar met iedereen te neuken.

Maar iedereen wilt toch wel veel seks, daar is iedereen het over eens, maar niet iedereen kan dat zomaar krijgen en jij misschien wel omdat je knap bent.

Er ook nog zoveel andere mooie dingen in het leven: zelfontplooiing, reizen, sport,... Kortom, seks staat heel centraal in jou leven maar er zijn andere zaken waar je ook veel genoegen uit kan halen.

amateurpsycholoog zei

Omdat je termen uit de psychologie aanhaalt: Je zal dit wellicht vervelend vinden. Zoals JvW schreef, je probeert je eigen levenswijze te rechtvaardigen, maar anderzijds mis je ook iets anders. Hierbij denk ik aan Cognitieve Dissonantie, zoek maar eens op.

Enhancebeauty zei

Goed artikel; komt overeen met hoe ik het in mijn omgeving ervaar. Seksualiteit hoort bij een volledig volwassen leven, en als je die seksualiteit wegstopt, voelt het leven onvolledig.

Iedereen zal wel eens periodes waarin de seks en de drang naar seks onevenredig verdeeld is. Belangrijk lijkt me dat je jezelf op dat moment serieus neemt, dat je je eigen behoeften niet wegstopt en in ieder geval bespreekbaar maakt.

Er wordt vaak opmerkingen gemaakt dat seks bedrijven gepaard zou moeten zijn gevoelens van liefde en verbondenheid. Dat is inderdaad erg mooi om op die manier te ervaren, maar dat is niet realistisch om dat altijd als voorwaarde te eisen.

De drang om seks te hebben wordt ook vanuit een emotie gestuurd, net als die gevoelens van liefde en verbondenheid. Ik zie niet in dat die ene emotie altijd onderdrukt moet worden, of minder serieus moet worden genomen dan andere emoties.
Het bovenstaande is wat mij betreft niet een aanbeveling om er ongezien op los te neuken, maar wel om je behoeftes serieus te nemen en ook gevolg daarvan in te schatten en je acties daarop af te stemmen.

Seks en bijvoorbeeld eten hebben in dit geval wel een overeenkomst, ze zijn beide endogeen van karakter, ze komen van binnenuit de mens. Ook bij het eten voel ik de extra lading wel als een geliefde echt zijn best heeft gedaan om voor jou iets moois te koken, maar een andere keer is een snelle hap bij de snackbar ook voldoende. Gek dat je daar nooit geen opmerking over leest...

Anoniem zei

Seks is nodig. Ik ben het volledig met je eens! Zelf heb in m'n leven niet zoveel relaties gehad, en ook op dit moment ben ik al weer flink wat jaren single. Jarenlang heb ik moeite gedaan om 'aan de vrouw' te komen. Dat is me uiteindelijk niet gelukt. In die periode had ik geen seks. Ik was serieus op zoek naar de vrouw met wie ik mijn leven zou kunnen delen en daarbij paste geen frivole levenswandel.
Ik werd steeds neerslachtiger. Een poos heb ik gedacht dat dat alleen maar kwam doordat de liefde in m'n leven ontbrak. Dat was niet zo. Ik masturbeerde wel veel, maar ik had ook andere lichamelijke behoeften. Echte seks. Neuken. Alleen wist ik dat nog niet.
Het was een goede vriendin die het signaal als eerste herkende.
"Als ik niet neuk", zei ze, "krijg ik overal last van. Volgens mij is dat wat jou ook parten speelt. Zou je niet gewoon eens naar de hoeren gaan?"
Het duurde even voor ik gewend was aan het idee, maar toen ik besloot om het eens te proberen, bleek dit het ei van Columbus. De irritaties verdwenen en mijn vrolijkheid kwam terug. De seks deed me zó goed dat ook anderen het aan me zagen. Maar over de nieuwe weg die ik had ingeslagen, durfde ik nog niets te vertellen.

Inmiddels kent de prostitutie voor mij geen geheimen meer. Ik ga voor seks al een tijdje naar de hoeren. Daar heb ik nu vrede mee, voor mij is het het beste alternatief. Seks werkt voor mij soms echt als een medicijn. Ik merk het als ik een tijdje geen seks heb gehad, mijn lichaam protesteert dan en ik word kribbig. Gelukkig herken ik het nu zelf en weet ik de oplossing.

Anoniem zei

Kan het helaas niet eens zijn over het 'slechte seks is beter dan geen'. Naarmate je groeit in je seks ervaring kan je makkelijker genoegen nemen met 1 x goede seks in een lange periode dan slecht op regelmatige basis. Seks gaat om de complete ervaring en niet alleen im het klaarkomen.

Anoniem zei

Ze heeft het toch ook niet gezegd dat het alleen klaarkomen was? Dan kan je jezelf net zo goed masturberen. Het gaat ook gewoon om het idee geneukt te hebben.

Kuasasiao zei

Leuk perspectief, leuk stukje.
Je boodschap is duidelijk, al klopt je redenatie misschien niet helemaal...
Verliefdheid maakt een mens wel degelijk vrolijker, dat zijn bepaalde stofjes die vrijkomen in je bloed, die ook in chochola zitten. Daar word je vrolijker van! Kan dus ook losstaan van seks.
Ik denk dat seks idd heel belangrijk is, maar ik heb ook wel eens een dikke 10 weken helemaal geen seks en ook geen masturbatie gedaan en dat was ook wel prettig, op een manier. Later ben ik weer gaan toegeven aan mijn zin om te masturberen. Sinds een paar jaar heb ik dagelijks seks met mijn partner wat ook goed bevalt. Lekker in je vel zitten ligt aan heel veel factoren, niet alleen aan seks. Het gaat erom dat je je prettig voelt bij alles wat je doet, je gewaardeerd voelt etc. Daar zijn idd hele theorieen over, echt interessant.

Tara zei

Ik ben het eens met de reacties die zeggen dat het leven niet alleen om sex draait, en dat het met een partner fijner is. Maar ik vind ook dat jij een vreemd beeld hebt van de maatschappij, dat seks wordt weggemoffeld en dat het nog een groot taboe is. In christerlijkere kringen (waar jij als ik het goed heb begrepen vandaan komt) is dat misschien zo, maar ik heb het in ieder geval nooit zo ervaren in Nederland. Seks is overal. Op tv, in de kroeg, in de winkel, op de snelweg. Je wordt ermee doodgegooid. Dus in dat opzicht zie je het echt verkeerd volgens mij...

Anoniem zei

Tara, ik merkte echt wel dat mensen preuts zijn wat sex betreft,dat je het overal ziet betekend niet dat er ook over gepraat word, ja als vrienden onder elkaar maar verder niet (ieder zn ding natuurlijk, maar je praat er niet over zoals het geweldige weer van de afgelopen tijd), op school word er nooit over gepraat want sex is bah, iedereen doet alsof ie nog maagd is, ook al zijn ze 6 maanden samen. ze zeggen niet voor niks hea, een vent is stoer, een vrouw een hoer als iemand met een aantal mensen geslapen heeft.

amateurspsycholoog,uit haar blog is vaak zat naar voren gekomen, dat ze dit blog heeft om haar verhaal kwijt te kunnen en mensen dingen te leren. Dit zijn geen dingen die ze aan bekenden kwijt kan. Iedereen heeft een praatpaal nodig, ook jij.

anoniem 29 augustus 2011 09:16 slaat de plank van dit stukje dus compleet mis.

Tara zei

^ Anoniem: waar ik ben opgegroeid gaat het dus echt niet zo. Vriendinnen die een vriendje kregen rond hun 16e/17e die gingen het vast snel doen en dan wilden wij natuurlijk horen hoe het was. Zelf ben ik ook rond die leeftijd ontmaagd en praatte daar ook over met vriendinnetjes. niet met mijn ouders Want dat vond ik niet echt .. comfortabel haha, maar dat is sowieso op die leeftijd. Maar waarom zou je over seks willen praten alsof het het weer is? Het is iets gecompliceerds, zoals ook wel blijkt uit Zondares haar verhalen..

Anoniem zei

Rock on!

Fury zei

Just wanted to tell you that I admire all the work that went into this. I live in the States, and what you talk about is even worse here, except we don't get taxed because it's illegal here. We do get jailed for doing our work though. So even though you face ignorance and contempt, there's always places that do it worse. Go on spreading the word!

Anoniem zei

Tara, ja vrienden wel, maar tegen de rest van de wereld doen alsof sex maar bah is, terwijl je zelf ook wel dondersgoed weet dat datniet zo is;)

Anoniem zei

Hey zondares,
Als wekelijkse lezer van je blog, had ik graag uw opinie geweten over het volgende.
Mijn vriendin heeft soms een plasgevoel tijdens de seks. Dan moet ze dringend naar het toilet of wil ze een ander standje. Het is alsof ik op haar blaas duw met mijn pik, zo beschrijft ze het toch.
Herken je dat ? Wat kunnen we eraan doen ? Alvast bedankt voor een antwoord !

Anoniem zei

Dat het niet de verliefheid is maar de seks die je vrolijk maakt klopt niet. Er gebeurt chemisch een hele boel in je hoofd als je verliefd bent en dat is dus niet de seks. Dit stuk vind ik een van je mindere, beetje meer onderzoek als je boute uitspraken doet is wel nodig.

M.

Anoniem zei

je kan aan de reacties duidelijk zien wie een vrouw is en wie een man. Lees eens opnieuw en doe de test : heel leuk.
Zon heeft gelijk : veel mensen zijn verzuurd en komen dus veel seks te kort. Mannen krijgen het niet en vrouwen willen het niet of veeeel minder geven. De evolutie heeft er miljoenen jaren over gedaan om van mannelijke zoogdieren jagers te maken en vrouwelijke hoeven maar een paar keer in hun leven zwanger te geraken. Mannen hebben gewoon meer libido dat zit in ons INGEBAKKEN. Vrouwen hebben dat niet of verliezen het tegen een supertempo en dat stoort hen mateloos. Wat doen vrouwen dan ? Ze gaan er heel veel over praten, ze gaan zich heel sexy kleden of gewoon optutten, kortom ze willen MEE met de mannen. Alleen zo weinig mogelijk echte daden of faken als ze het toch doen. Zo komen mannen bij hoeren terecht. Ja hoor, de strafste moslims, de heiligste zuilenbijters, de keurigste heren : allen hebben ze vrouwen die 10 keer per dag aan seks denken, namelijk welk uitvlucht ga ik vanavond verzinnen.

Anoniem zei

Aan de reaguurder hierboven met dat plassen: gewoon laten lopen. Misschien spuit ze wel. Handdoekje eronder. Succes!

Zondares zei

Seks is geen drug, en veel seks hebben maakt je gelukkiger omdat het goed voor je is. Seks hebben voor de seks is goed voor je, het is geen middel om achterliggende problemen te vergeten. Dat werkt ook gewoon niet zo, neem maar van mij aan. Het wordt mensen alleen maar aangepraat.

Overdaad schaad met een hoop dingen, maar "teveel seks" kost je alleen maar tijd. Voor de rest is het alleen goed voor je.

Amateurpsycholoog, ik hoef niets te rechtvaardigen.

Verliefdheid maakt je vrolijker, maar dat blijft alleen maar zo zolang de seksuele spanning er blijft. Als dat eraf gaat doordat de seks niet lukt, dan is je verliefdheid zo weg hoor!

Seks wordt gebruikt in de reclame en in entertainment, maar dat verandert nog niet hoe we er met zijn allen over denken. De mensen die daarover commentaar schrijven, laten alleen maar zien: er word afkeurend gereageerd op uitingen over seks van andere mensen! Waarom wordt er gepraat over doodgegooid worden met seks? Omdat ze er zelf ongemakkelijk van worden. Omdat ze er niet mee om kunnen gaan.

Een plasgevoel tijdens seks kan betekenen dat je gewoon een volle blaas hebt, maar het kan ook door spierspanning komen. Dat is vaak zo als de vagina niet in vorm is. Gewoon oefenen, en tot dan ga je gewoon even plassen voor de seks, dan hoef je je niets meer aan te trekken van plasgevoel.

BG zei

Seks is zeker belangrijk. En ja, zodra je (weer) seks hebt krijg je weer steeds meer zin in.

Echter, ik zit nu in een periode van geheelonthouding en reken maar dat ik zin heb in seks. De reden voor de onthouding is om seksueel weer gevoeliger te worden.. Via een site kwam ik erachter dat teveel masturberen op porno slecht kan zijn voor je seksdrive bij echte vrouwen. Het was op mij van toepassing.

In deze periode word ik meer dan ooit aan mijn seksualiteit blootgesteld en ik heb veel energie en levenslust. In mijn geval zitten er dus wel positieve punten aan, hoewel dat ook kan komen door het wegvallen van depressieve gevoelens door overmatige masturbatie.

Deze periode van seksueel herstel is noodzakelijk, maar ik kan niet wachten om weer flink te seksen!

Hier is de site over overmatig pornogebruik en masturbatie:
www.yourbrainonporn.com

Zondares zei

BG, die site vind ik interessant, maar ik weet nog niet of ik het overal mee eens ben.

Mijn visie heb ik aleens opgeschreven: http://zondares.blogspot.com/2010/04/masturbatie.html

BG zei

Ik heb de afgelopen 2 weken je hele blog gelezen, Zondares :) Dat stuk over masturbatie vond ik goed, vooral: "Je speelt een beetje vals door je libido een makkelijke uitlaat te geven".

Dat heb ik dus altijd gedaan. Bij de minste geilheid gelijk aftrekken.. Ook toen ik een relatie had. door de jaren kreeg ik erectieproblemen en ik ben nog maar 30!

Het gaat op die site alleen over porno. De precieze uitleg is wat ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je met porno jezelf aanleert om van porno geil te worden en steeds minder van echte vrouwen. Vooral de oneindige aanvoer van verse kutten op je scherm stompen je uiteindelijk een keer af.

Ik snapte niet hoe het kon.. Dat ik gewoon niet geil kon worden van vrouwen in bed, maar wel als ze digitaal waren.. Ik werd ook steeds minder geil van porno en moest mezelf stijf trekken. als ik met een meid in bed belandde zorgde ik dat ik kamagra op had.. Ik was daar echt niet blij mee.

De onthouding is om te zorgen dat je de porno niet meer krijgt, waardoor je brein op zoek gaat naar andere vormen van stimulatie die wel beschikbaar zijn, zoals echte vrouwen.

Ik kan je zeggen dat ik meiden op straat al een stuk lekkerder vind dan 6 weken terug. Spontane erecties beginnen ook langzaam te verschijnen..

Ik voel dat ik er nog niet helemaal ben, ik kan je daar over een paar weken vast meer over vertellen.

Ik snap dat het als een vaag verhaal klinkt, maar dat is omdat dit nog weinig bekendheid heeft. Mijn problemen zijn écht.. Net als veel andere gasten.. Een aantal van je klanten zullen het misschien ook hebben.. Zonder het te weten.

Op die site staan op het forum verhalen van gasten die succesvol 'gereboot' zijn en na zo'n 6-8 weken voor het eerst in hun leven succesvolle seks hadden, MET condoom! Ik heb nog nooit normaal kunnen neuken met condoom dus als dat lukt verklaar ik mezelf genezen ;)

Anoniem zei

zondares geeft het juiste antwoord hierboven, maar het is alleen van toepassing op mannen en 10 % van de vrouwen. Vrouwen seksen alleen voor een reden : geld, gezin krijgen en man behouden, cadeautjes ... Seks om seks kennen vrouwen niet. In een seks shop is zelden een vrouw ( alleen zonder man ) te bespeuren en spullen voor vrouwen worden door mannen gekocht. Lees eens op afspraakjes.be bij vrouw zoekt : een of twee per dag. Man zoekt man of man zoekt vrouw : 20 à 30 per dag. Vrouwen stellen op die site ook heel hoge eisen : min. 20 cm, kleur van haar, niet boven 25 jaar, een goed verhaal , eerst duur gaan eten ... en dan als het klikt misschien ?? Eigenlijk willen ze geen seks, denk ik. Gewoon een grap onder vriendinnen.

Tara zei

Ok en nu stop ik met lezen want je kraamt de grootsmogelijke onzin uit. Je wilt alleen je eigen 'gedrag' (wat ik overigens niet per se afkeur) goed te praten en denkt dat je overal gelijk in hebt omdat je dag in dag uit jan en alleman wipt.
Het was leuk, maar je bleek toch dommer dan ik dacht.

amateurpsycholoog zei

Te veel seks kan geen kwaad, maar welke man heeft er nu behoefte om samen te zijn met een vrouw die zo veel mogelijk seks wilt met verschillende mannen. Dat is ook 'je libido een makkelijke uitlaat geven'.

Wanneer schrijf je nog iets over je fantasieën? Dat was een leuk stuk. Dan kan amateurpsycholoog nog eens een deskundige analyse opmaken.

amateurpsycholoog zei

correctie: 'rechtvaardigen' moest daar zijn, 'zo goed mogelijk voor te stellen'

Anoniem zei

dat oude stukje over masturbatie is erg waar

Anoniem zei

Seks is nodig. Maar liefde is ook nodig.
Veel sterkte !

Anoniem zei

in mijn huwelijk is er liefde en geen seks en nu gij !

Anoniem zei

Ik vind dat je erg boude uitspraken doet, Zondares, maar je hebt me eerder laten zien dat je daarmee toch vaak gelijk hebt. Je hebt je sporen wel verdiend.

Als het zo is zoals je zegt, wat kunnen we dan doen om de wereld te verbeteren? Je komt niet met oplossingen, alleen met klachten.

REBECCA zei

dat mensen die weinig sexen er op den duur niet meer naar verlangen zou voor sommigen wel kunnen kloppen, wat ik wél ervaar is dat mannen die lang geen sex gehad hebben (maar dus wel regelmatig gemasturbeerd) soms héél wat moeite hebben om daarna met neuken klaar te komen, ze zijn het niet gewoon! ook het condoom zijn ze dan niet gewend en kan in t begin problemen geven,
met je stelling dat verliefden zo gelukkig zijn door de vele sex ben ik het maar gedeeltelijk eens, ook van een (tong)kus, of handjes vasthouden, elkaar in de ogen kijken enz kun je supergelukkig worden, sex hoort er natuurlijk wel bij anders zal de verliefdheid op den duur uitdoven, feit is dat ik als ik verliefd ben wel veel geiler ben, en daar profiteren de klanten dan ook weer mee van! :)

Anoniem zei

Oei Rebecca, Daar heb je wel een punt te pakken. Blij te lezen dat ik daarin niet de enige ben.

Masturberen voelt altijd precies goed op exact het juiste moment. En je wordt niet afgeleid door een dame die van alles wil en verwacht en die je niet teleur wilt stellen...

Meeste dames gaan er bovendien van uit gaat dat de man altijd wel wil. Terwijl ze zelf pretenderen er geen zin in te hebben en daarmee nog meer aandacht vragen (hebben ze misschien ook geleerd, omdat het niet netjes zou zijn voor een vrouw om sex te willen). Maar die achteraf wel teleurgesteld zijn als het niet snel lukt. Die bovendien bewijs willen zien dat je een orgasme hebt in de vorm van sperma. Erg jammer als je wel gewoon stijf bent geweest en hebt gedaan wat ze nodig hadden. En op zich wel degelijk plezier hebt gehad.

Ik zie er nu inmiddels als een berg tegenop om weer met partnersex te starten. Een vervelende catch 22, want dat betekent dat het dus niet gebeurt. En daardoor komt het ook niet snel weer goed.

De paar beroepsdames waar ik ben geweest waren nog een graadje erger. Dus dat lijkt ook niet echt een oplossing. Jammer.

Anoniem zei

Ik kom hier nooit, dus ik hoop dat ik geen regels overtreed door zomaar te reageren. Ik moest even kwijt dat ik deze column met tranen in mijn ogen heb gelezen. Heel mooi, ik ben zo blij dat ik dit heb gelezen. Soms voel ik me heel alleen. In mijn omgeving weet ik niemand die begrijpen kan hoe mijn lichaam soms schreeuwt om seks. Je column laat me zien dat ik niet gek, niet alleen ben.

Was getekend:
Eenzame vrouw.

slimelover zei

"beter slechte seks dan geen seks"...belachelijke uitspraak vind ik als man zijnde zelfs. ik trek me nog 1000x liever af, dan dat ik met het gros van de vrouwen, die ik dagelijks zie,ook maar de geringste vorm van seks zou moeten hebben !!!

Anoniem zei

Zondares, je hebt helemaal gelijk! Wanneer mensen een normaal seksleven hebben realiseren ze niet hoe hard ze het nodig hebben. Seks is net zo goed een primaire levensbehoefte als eten, drinken en ademen. Wat betreft voor mensen die beweren dat dit niet zo is: die moeten zich maar eens langere tijd afsluiten voor seks. Ik ben van mening dat niemand beter begrijpt hoe belangrijk seks is dan iemand die het (langer tijd) niet heeft.

Unknown zei

De wens om seks te hebben is aangeboren om de mensheid in stand te houden, daaruit volgt éénzelfde wens om kinderen te krijgen. Ik hoop voor jou, Zondares, dat je die wens (tenzij je die bij uitzondering mist) ook kan vervullen. Bij beide wensen geld dat als ze niet in vervulling gaan dat het ongezond is. Ik ben het dus helemaal met je eens dat seks nodig is, gelukkig ben je tegenwoordig niet meer genoodzaakt zwanger te worden.

Anoniem zei

Misschien heb ik er overheen gekeken, maar ik heb iets heel belangrijks gemist: de heilzame invloed van seks op het immuunsysteem en de negatieve gevolgen van geen of langdurig onbevredigende seks. Beide zijn in longitudinale onderzoeken (= zich uitstrekkend over lange tot zeer lange tijd met dezelfde individuen in de onderzochte groep) inmiddels overtuigend bewezen. Dat is ook niet verwonderlijk: tegen de zin geen seks druist in tegen een natuurlijke behoefte op fysiek gebied maar ook op sociaal gebied: door anderen te worden gewaardeerd. Deze seks is niet maximaal zoals acuut levensgevaar, daarvoor is ieder levend wezen voldoende toegerust. Het duurt kort en de schadelijke stresshormonen worden snel weer afgebroken. Bij langdurige submaximale stress blijven ze echter in het systeem circuleren, waardoor de normale balans afwezig is. Dit verlaagt onze weerstand tegen b.v. ontstekingen en nieuwvormingen.
P.S. Ter toelichting: ik ben geen amateurpsycholoog maar afgestudeerd psychofysioloog.

Anoniem zei

Ik heb in mijn reactie helaas een tikfout gemaakt, en wel door seks te tikken waar stress had moeten staan ("Deze stress is niet...)

Anoniem zei

Inmiddels 4 jaar geleden, deze post, maar ik moet er toch even op reageren.
Ik geloof best dat er (te) veel vrouwen hun goede man te vaak sex ontzeggen. Gewoon omdat ze idd niet zon groot libido hebben en de fout maken zeker te zijn van hun mans trouw.

Ook kan het zijn dat de vrouw geen zin in sex heeft omdat manlief gewoon niet zo goed is in bed.

Met mijn exman vond ik erg fijn in bed, en hij was spannend, zelfverzekerd, wilde kinderen met mij en woonde heel snel bij mij.
Maar lief bleek hij toch uiteindelijk niet te zijn of trouw, of respektvol en eerlijk.

Wat ik wil zeggen is: ik wilde altijd wel sex met hem, kan me niet herinneren dat ik ooit 'hoofdpijn' had. Deed mn best om er leuk uit te zien, af en toe wat spannends te doen.

En toch hadden we langzaam maar zeker weinig sex en de laatste maanden tot mijn gruwel helemaal niet meer.
Je kunt dus de schuld dat een man naar de hoeren gaat altijd bij de vrouw leggen, maar meestal ligt het genuanceerder, gecompliceerder. Bv een man die zijn vrouw niet goed behandelt (als in liefde, respekt, vertrouwen, waardering, interesse, vrijheid etc).

Dit alles zorgt er meestal voor dat een vrouw ook niet meer zo'n zin in sex heeft.


In mijn geval lag het nog genuanceerder: hij was laten we zeggen nogal narcistisch dus waren er hele andere mechanismen aan het werk. Ook al had ik allang geen zin meer moeten hebben, voor mij was sex juist een manier om toch weer dicht bij elkaar te komen, om de sfeer beter te maken etc. Hij wist dat waarschijnlijk en 'strafte' me door geen sex meer te willen. Hij bleek toen al een eeuwigheid naar de hoeren te gaan, een soort gewoonte die hij tijdens eerdere relaties ook had....
Hoe makkelijk.... een hoer klaagt en zeurt niet (over de kinderen, opvoeding, huishouden etc) verwacht niets, geen liefde, respekt, waardering, interesse.
Maar ze is 24/7overal beschikbaar en loopt ten alle tijden in sjarretelletjes en naaldhakken en doet wat jij wilt....

HOE kun je in godsnaam nog met haar 'concurreren' als je man deze 'gewoonte' heeft?? Of verslaving... heb er veel over gelezen en veel hoerenlopers zeggen dat je na 1x verslaafd bent. En ik snap het ook nog eigenlijk. Maar het is niet eerlijk tov 'normale' vrouwen.

En helemaal niet om de vrouwen van hoerenlopers in een hoekje van de schuldige te stoppen. Want er het ligt genuanceerder. Want waaróm heeft ze geen zin (meer), of heeft ze een normaal libido maar is dat voor haar man nog niet genoeg? Of doet hij het voor de kick?

Als mijn ex een goede man was geweest voor mij, dan had ik ws niet eens vermoed dat hij naar hoeren gi ng. Daarom durf ik te wedden dat zeer veel vrouwen met een goede vent niet vermoeden dat hun man af en toe bij een hoer binnen wipt. Gewoon omdat t kan. Omdat ie ooit over die drempel is gestapt en merkte hoe makkelijk het was.

En wellicht zal hij zich schuldig voelen (maar velen ook niet, of niet meer, want 't is maar sex' en/of 'ze hebben nou eenmaal meer sex nodig dan de de vrouw van wie hij houdt, kan geven) zoals mijn mijn man, inmiddels ex, tussen neus en lippen door een paar maanden geleden nog zei 'dat hij altijd aan zijn gezin dacht als hij op de wallen liep' .... maar het toch gewoon deed. En mij even later thuis beschuldigde van vreemdgaan omdat ik bv een boek had geleend van een mannelijke collega ('dat ik het dan vast over de sexscenes met hem had neukend op de wc van mijn werk') dat soort dingen, terwijl hij zelf net..... etc etc.
Ik heb hier (nog steeds, na 2,5 jaar) geen begrip voor en het was erg traumatisch en vind ik het ongelooflijk dat hij dit deed...

Dus nogmaals: elke hoerenloper heeft zijn eigen reden om te gaan maar heeft zelf vaak ook een groot aandeel in het feit dat hij thuis geen sex meer krijgt (al wil hij dat, om zijn schulgevoel niet te voeven voelen, meestal niet inzien natuurlijk)

Excuus voor typefouten, ik typ vanaf mobiel.

Anoniem zei

Mobiel? Last van de ziggo-storing zeker?

Vrouwen die niet ontdekken dat hun man naar de hoeren gaat, maken hun huis niet goed schoon. Je vindt altijd haren. (Van onbekende lengte, kleur en structuur of glitters etc.). Of hebben een hele slimme man!

Anoniem zei

ik heb sex nodig om goed te kunnen functioneren zonder sex word ik deprie daarbij komt nog dat ik een nymfomaan ben dus zonder sex word ik gek en gefrustreerd ik weet ook dat mijn sex drift zo hoog is dat het mannen onzeker maakt ik weet ook dat er geen mannen bestaan die mijn sex drift aan zouden kunnen en dit maakt mij vaak gefrustreerd daarom ben ik blij met dit vak waardoor ik een stuk relaxter in de wereld sta