maandag 15 augustus 2011

Intelligente mannen

De meeste van mijn klanten zijn hele gewone mannen. Ik schrijf dat vaak, sorry, maar ik moet het wel duidelijk hebben staan. Ik merk weleens dat mijn stukjes zonder link naar mijn blog, op andere plekken worden geplakt. Dus ik wil het elke keer erin hebben staan.

De meeste van mijn klanten zijn gewoon, maar ik krijg wel alle variaties. Dus ook van heel dom tot heel slim. En van heel intelligent naar zwakbegaafd. Dat zijn twee verschillende dingen voor mij. Je kan namelijk heel intelligent zijn, maar toch dom, omdat je denkt dat je alles weet. En ik heb een zwakbegaafde klant, die ik niet dom vind. Hij kent zichzelf, en hij gaat heel goed en netjes om met dat hij niet zo intelligent is. Hij doet geen dingen, die hij beter zou moeten weten.

Ik vind domheid erg onaantrekkelijk, maar je hoeft niet intelligent te zijn om aantrekkelijk te zijn. Als je goed in je leven staat, hoef je niet super-intelligent te zijn. Ik vind intelligentie wel leuk, maar het maakt een man niet echt aantrekkelijker. Soms worden ze zelfs een beetje alien ervan. Daarom zijn extreem intelligente mannen een ander soort klanten.

Het eerste wat je merkt aan een hoogintelligente man is dat hij zacht praat. Ze zijn vaak langzame praters, die praten zoals ze schrijven. Ze gebruiken vaak van die precieze, ongewone woorden. En ze kijken veel. Als je die dingen samen ziet is het meestal wel een hoogintelligente man.

Het lijkt vaak alsof hoogintelligente mannen altijd een beetje autistisch zijn. Maar dat heb ik niet meer zo. Als bedgenoot krijg je te horen wat ze aan andere mensen niet vertellen. En dan hoor je dat ze zoveel meer in de wereld zien, dat ze het soms moeilijk vinden om mee te denken met iemand die minder om zich heen ziet gebeuren. Dat is natuurlijk niet om goed te praten dat ze zich dan zo vreemd gedragen, maar ik heb er wel wat begrip voor gekregen.

De intelligente mannen zijn helemaal niet zo vaak ook de succesvolste. Vaak verdienen ze stukken minder dan de gewone mannen die ik heb. Ze zijn bijna nooit in zaken, ze zijn zelfs minder vaak ondernemers dan de mannen die meteen na school een vak hebben geleerd. Ze komen vaak terecht in stille baantjes waar ze experts zijn in iets wat je echt niet weet dat bestaat. Dat zo iemand die alles wel kan doen, daarvoor kiest, kan ik niet begrijpen.

Je komt zo wel meer dingen tegen die je niet kan begrijpen. De keuzes die ze maken kunnen ze wel beargumenteren, maar je kan het niet volgen. Soms lijken ze wel in een andere wereld te wonen. Ik zou nooit een relatie kunnen hebben met iemand die zo van mijn wereld afstaat. Dat heb ik niet alleen, ze klagen bijna altijd dat ze niet begrepen worden door hun omgeving.

Intelligente mannen hebben het image, dat ze verfijnder zijn met seks. Meer liefde, minder dierachtige seks. Daar klopt niets van. Alle mannen hebben dezelfde gevoelens, want ze hebben allemaal dezelfde diepe neigingen. Daar kom je vanzelf achter na een poos. Ze willen dezelfde dingen als elke man.

Maar die kan je ze niet op dezelfde manier geven. Ze kijken namelijk direct door je illusie heen. Ze vinden het heel snel moeilijk om mee te doen met iets wat ze niet serieus kunnen nemen. Ze denken er nog meer bij dan gewone mensen, en dat zegt wat. Je moet dingen gaan motiveren, zodat ze overtuigd worden. Dat werkt niet makkelijk, want om dingen motiveren natuurlijk over te laten komen, is niet iets wat vanzelf gaat.

Ik heb weleens medelijden met die superintelligente types. Ze zijn vaak zo gefrustreerd. Op hun werk worden ze meestal niet begrepen, en ze zijn zo gewend dat mensen minder intelligent zijn, dat ze iets berustends hebben, dat het toch niet gaat gebeuren. Ze worden er soms een beetje bitter van, of niet normaal.

Soms lijken ze op die kinderen die je vroeger op school wel had, van die studiebollen die het leuk vonden om te leren, maar tóch zich de hele dag verveelden. Die werden dan steeds meer wereldvreemd. Ze konden dan meer dan wij, maar ze gebruikten het niet om populair te worden, omdat ze dat dan niet belangrijk vonden.

In het werk ben je dus bezig om voor zo'n man een andere illusie te maken. Bij de meeste mannen is dat gewoon hem een beetje bij de neus nemen, en ik dacht vroeger dat ik dat gewoon subtieler moest doen bij een hoogintelligente vent. Maar dat werkt niet zo. Ik kan ze niet de hele tijd in de illusie houden, want ze zien teveel. Kleine trekjes valt ze al op. En dat zijn trekjes, waar andere mensen helemaal niet naar kijken.

De truuk die ik ervoor heb gevonden, is om het juist wat minder te doen. Ik maak nog steeds een illusie, maar hij is minder volledig, hij is wat meer verborgen. Ik laat hem een beetje graven naar dat ik hem lekker vind, in plaats van het van de daken te schreeuwen. Dan vinden ze het makkelijker te geloven. Bovendien laat ik mijn lijf wat meer haar gang gaan, in plaats van dat ik doe alsof ik precies wil wat hij wil.

Dat zorgt voor minder spetterende seks, maar hij blijft tenminste in de illusie. Dan doe ik mijn werk goed. Het nababbeltje is ook anders met zulke mannen, want doen alsof je uitgeput bent werkt niet. Ze weten heel goed dat je zo nog een paar uur doorkan. Als je dat gaat doen, voelen ze zich meer bespot. Daar kunnen ze niet goed tegen.

Ze willen graag over zichzelf praten, zoals alle mannen. Dat lijkt eerst niet zo, maar dat is meer omdat ze niet denken dat je het begrijpt, of echt geïnteresseerd bent. Als je het wel kan, moet je het wel overtuigend doen, want anders haken ze af. Ze hebben meestal veel te vertellen, en ik begrijp meestal wel wat ze voelen, maar niet het waarom.

Ik had bijvoorbeeld een klant, die de eerste keer vertelde dat hij als werk "iets met materialen deed." Ik dacht meteen aan kledingateliers, maar toen glimlachte hij alleen maar, en liet het erbij. Later kwam er dan uit dat hij speciale kunststoffen ontwikkelt voor speciale doelen. Dat is heel wetenschappelijk werk. Dan doe ik mijn best om te begrijpen waar dat over gaat, en dat waardeert hij erg. Later krijg je dan te horen wat hij er zo leuk aan vindt, en hoe frustrerend het is dat alleen maar andere mensen, die hetzelfde doen, echt begrijpen wat hij doet. Zijn baas pakt het alleen maar aan, en heeft dan nog te klagen ook als het niet goed genoeg is.

Natuurlijk kan ik niet ingaan op wat hij doet, maar wat hem dwarszit, kan ik goed begrijpen. Ik ga dat niet met iets van mezelf vergelijken, want dat stuurt de verkeerde boodschap, maar ze vinden dat wel fijn. Ik heb zelf natuurlijk ook zoiets waarmee ik veel beter om kan gaan dan de meeste mensen, namelijk technische seks. Dat is natuurlijk wel anders, ik heb niet een uniek talent zoals die mannen. Ik doe ook niet alsof ik alles begrijp, maar ik luister wel altijd. Soms denk ik weleens dat ze vooral daarvoor komen.

Het moet heel frustrerend zijn om zo intelligent te zijn. Als ik dat was, zou ik me denk ik nog meer in het werk gooien. De wereld is gewoon niet breed genoeg voor sommige mensen, en die voelen zich dan snel beperkt. Het zijn bijzondere mensen, die ondanks al die intelligentie soms zulke domme keuzes voor hun leven maken, dat je niet begrijpt hoe dat samengaat. Dat je intelligent bent, is goed, maar dat hoeft toch niet te betekenen dat je alles wat simpel is, links laat liggen?

39 opmerkingen:

Richard zei

Ik denk niet dat het simpel een kwestie is van simpele dingen willen laten liggen, maar meer dat verwacht wordt dat je moeilijke dingen doet omdat je intelligent bent. Eigenlijk zou je niet je niet zoveel aan moeten trekken van wat andere mensen denken, maar dat kan best lastig zijn.

Aan de andere kant, als een intelligente man van een uitdaging houd dan kan ik me indenken dat moeilijke dingen belangrijker voor hem zijn dan simpelere.

Anoniem zei

Ik vindt je teksten in zekere zin ook iets wetenschappelijks hebben, maar het lijkt of je kenmerken van een of enkele personen gebruikt om een type te creëren.

Anoniem zei

ik ben zo'n intelligent persoon. Simpele dingen zijn gewoon niet uitdagend, er is geen lol aan. Het is veel leuker om je tanden in iets complex te zetten en het dan helemaal te kunnen ontrafelen.

Illusies werken voor ons niet, we gaan veel te snel analyseren.

Wat mij fascineert aan jouw verhalen is je gedrevenheid voor kwaliteit van je werk. En die fascinatie deel je weer met mannen zoals ik. Probeer het eens langs die as, samen ontdekken en ontwikkelen. Sekslessen als het ware.

Laat eens op termijn horen of je er iets mee hebt kunnen doen.

Anoniem zei

grappig dat voor superintelligente mannen een vrouw versieren dan weer net iets te moeilijk/uitdagend is.

maar Zondares laat het hier ook weer doorschemeren, stiekem houden vrouwen van ongecompliceerde neukmachines. :P ;)

Anoniem zei

Ik ben het vaak met zondares eens maar dit vooroordeel over intelligente mannen daar geloof ik dus geen reet van. Het zal vast wel zo zijn voor een paar maar heus niet voor iedereen. Ik weet dat het fijn is om mensen in hokjes te zetten en types te hebben zodat het makkelijk en overzichtelijk blijft maar de wereld is gecompliceerder dan dat.

Tara zei

inderdaad Anon van 9.40. Dit is een veel te gesimplificeerd beeld. En weer een saai stuk vind ik..

Anoniem zei

Ha ha :-) Denk dat je mij ook als zo'n "intelligente man" neer zou zetten. In ieder geval herken ik dat analyserende. En dat je er doorheen prikt als iemand overdrijft. Dat is een afknapper. Al denk ik dat ervaren mannen die "niet intelligent" zijn je ook wel door kunnen hebben. Tenslotte kun je op verschillende vlakken intelligent zijn (en op anderen dus dom). Maar die willen hun illusie niet laten verstoren.
'k Vind jouw oplossing geweldig. Gewoon eerlijk zijn. Misschien een glimlach om te laten zien van "kijk eens hoe we ons lekker aanstellen". Daarmee erken je dat het niet helemaal echt is, maar focus je je meer op het spel. En daar gaat het tenslotte om.
Heb wel heel veel moeite om te stoppen met analyseren. En dat staat het moment van jezelf verliezen wel in de weg. Waardoor het heel moeilijk kan zijn om tot een hoogtepunt te komen.

Ruthless zei

Dit is wel het meest onzinnige stuk wat ik van je heb gelezen...

Ik probeer niet te impulsief te reageren....maar hier moet ik op reageren...

Intelligentie is een relatief begrip!
Dus als jij het hebt over intelligente mensen, of zelfs super intelligente mensen....heb je het in weze over mensen die jij ten opzichte van jou eigen intelligentie op deze manier kwalificeert...

Het is geen kritiek, maar vertel mij eens of je iemand die de intelligentie heeft van een guppie, in jou ogen!!! maar wel alles kan vertellen over de voortplanting drift van guppies(waar jij denk ik geen ruk van af weer) intelligent is ja of nee???

vergis je niet in de basis snap ik echt wel waar je het over hebt....maar het is gewoon te kortzichtig.....

Ik heb deze wijsheid trouwens van mn grote vriend de Dalai lama...

Leest is een boekie van deze mafkees, en je snapt mijn verhaal...

In mijn beleving leerzamer dan het grote sprookjesboek van onze bebaarde vriend of vriendin...
Waar jij uit gewoonte je wijsheid uit haalt....wat overigens je goed recht is...

Anoniem zei

Dat hoogintelligente mannen altijd zacht en langzaam praten is niet waar. Ik ken een aantal hoogintelligente mannen en bij hen gaat dat niet op (zelfs bij het merendeel niet eerlijk gezegd). Ze zijn gewoon heel snel in doorgronden, stellen altijd slimme vragen, hebben dingen snel door en vervelen zich dus inderdaad snel bij mensen. Hoogintelligent gaat niet per definitie samen met verlegen of onbegrepen. Sterker nog, de echt slimme types die ik ken, hebben vanaf kind zijn al door dat als ze zelf hun leven niet interessant maken, niemand dat kan. Dus die kunnen zich eindeloos vermaken met van alles en nog wat en die krijgen op de universiteit echt wel door dat ze niet de enige in de wereld zijn. Zelf de types die altijd negens halen merken dat ze niet de enigen zijn.

Ik vind intelligente mensen die ook nog eens voorzien zijn van een goed karakter fijn. Je verveelt je er een stuk minder bij dan gewone mensen, hoewel ik daar ook weer hele fijne uitzoderingen op ken. Als escort keek ik niet naar hoe slim iemand was, maar hoe leuk. Bij mijn vrienden kijk ik eigenlijk ook niet naar intelligent, maar het valt me wel op dat ik veel echt slimme vrienden heb (of misschien ben ik gewoon dom by comparison ;) ). Ik heb volgens mij nooit echt zo'n hoogintelligente klant gehad. Wel slimmem mensen, maar nooit mensen die ik niet bij kon houden op intelectueel gebied. Maar dat is natuurlijk omdat zij vaak over mijn interessegebied spraken (seks), en daar heb ik natuurlijk meer ervaring mee dan zij. Maar ook over hun werk praatte ik graag. De meeste mannen deden wel iets waar ik iets interessants aan kon ontdekken.

Groetjes!

de escort

Anoniem zei

Ik ken zat intelligente mannen die totaal niet aan jouw beschrijving voldoen. Maar jij hebt het hier over "intelligente" hoerenlopers ... wat toch wel even iets anders is. Het woord "intelligentie" wordt hier veel te vaak op een verkeerde, zeg maar rustig, een "domme" manier gebruikt. Saai stuk dat kant nog wal raakt en zeer vaag is geschreven.

Eleonore zei

Met het meeste ben ik het wel eens, maar ik vind het een rare term om te zeggen dat ze zachter praten, daar ben ik het niet mee eens. Wat bedoel je daar mee?

Anoniem zei

Ik ben het met Eleonore eens ... wat bedoel je met die zachte stem die zogenaamd bij intelligente mensen hoort ? Ik heb dat nog nooit meegemaakt dat ze zachter praten, en wat nou als ze heel dom zijn ? Je schreef ook : "Het moet heel frustrerend zijn om zo intelligent te zijn" ??? Ga maar weer over andere dingen schrijven, want dit hele stuk zal je vast heel goed bedoelen, maar het slaat op vele punten echt helemaal nergens op. Je zegt zo goed te zijn in technisch neuken, nou, ga dat dan maar doen, al zou ik iets meer praktisch en met gevoel gaan werken, want je hebt vaak een te hoge pet van jezelf op. Niet rot bedoeld, maar is gewoon zo.

D.

Anoniem zei

Wat een reacties weer. Ik zie dit stukje als onderdeel van de serie types klanten en hoe Zondares me ze om gaat. Dat soort typeringen maakt toch iedereen wel die met mensen werkt? Ja, het is generaliseren, maar dat doen we allemaal.

Ik vond het een leuk stukje.

M.

Anoniem zei

Ja, ik vond het ook een goed stuk. Het is een typering van een bepaald soort klant en hoe je ermee om moet gaan. Misschien is de woordkeus wat onhandig. Zoals wel duidelijk is uit de reacties is "intelligent" een begrip waar heel veel mensen verschillende dingen mee bedoelen. Maar als je daar doorheen kijkt is het wel duidelijk wat JIJ er mee bedoelt. En inderdaad ik herken dat type mens. Als je zo'n breed lezerspubliek hebt en er geen algemeen geldende termen zijn, dan is het moeilijk om iets zo op te schrijven dat iedereen begrijpt waar het om gaat. Ik waardeer het zeer dat je het stukje toch hebt geschreven.

Anoniem zei

God, "de escort" doet ook een duit in het zakje over slimmem mannen! Wat een verzamelplaats voor mislukte vrouwen is het hier. Moet ik geloven dat een hoer elke slimme man bij kan houden? Want een escort is nog steeds een gewone hoer. "De escort", je bent gewoon dom by comparison, zelfs bij elke vent. Want je moet al dom zijn om je lijf te verkopen.

jacob zei

Misschien was hoogbegaafde mannen een beter woord geweest, maar dan nog te ruim als begrip want jij hebt het precies over vakidioten die wereldvreemd zijn.

Er is een belangrijk verschil tussen IQ en EQ (emotionele intelligentie).

Er zitten wel een paar goede elementen in. Misschien kan je dommere mensen makkelijker een illusie voorhouden, terwijl anderen niet geil worden van fake luid gekreun. Maar er zijn ook domme mensen met een hoog EQ.

Ook wat je zegt dat zowel slimme als domme mannen uiteindelijk dezelfde dierlijke instincten/gevoelens hebben is een gevatte opmerking.

Je hebt de fout gemaakt van een overgeneralisatie, een steekproef moet minstens 1000 personen tellen om algemene wetmatigheden te kunnen vaststellen bij personen met een IQ hoger dan 130.

Richard zei

Een beetje generalisatie is idd niet verkeerd. Ik vind het in ieder geval leuk om te lezen en over na te denken. Je moet het alleen niet zwart wit zien. Stereotypen zal nooit de waarheid vertellen. En sommige komen niet eens in de buurt van de waarheid. In dit geval is hoe zondares het noemt niet belangrijk, de omschrijving die ze geeft echter wel.

Zondares zei

Eleonore, ik bedoel natuurlijk niet zachtjes praten dat ze fluisteren ofzo. Het gaat erom dat ze beheerst praten, en dat ze niet zoveel roepen en uitflappen. Ze hebben een rustige manier van praten, die niet zo hard overkomt. Ze gebruiken vaak moeilijke woorden, en ingewikkelde zinnen. Het zijn geen harde korte sprekers.

Anoniem zei

Zon, je hebt dat heel goed opgemerkt en goed beschreven. Ik ken zo iemand in mijn nabije familiekring en het is alsof je hem beschrijft. Uw stukjes zijn echte pareltjes, maar soms voor de zwijnen. Veel mensen waarderen het niet. Ik heb het hier nog vermeld : jij hebt een psychologisch inzicht gekweekt waar veel professionele psychologen jaloers op zouden zijn. Alleen is het bij U veel makkelijker om dat in twijfel te trekken omdat je zogenaamd 'maar' een prostituee bent. Doe vooral verder met al uw eieren te leggen, zo schep je een totaalbeeld en dekt uw vlag de lading, nl. informatie uit de eerste hand over hoe het is een hoer te zijn.
Donald

Richard334 zei

Wat een gezanik (de reacties) lees ik hier toch weer. Zon heeft haar verschillende doelgroepen geanalyseerd, en vermarkt (tamelijk succesvol) verschillende productvariaties naar verschillende klanten ...

Anoniem van 15-8-2011 05:48 sprak me wel aan. Ben wel intelligent, maar lang niet zo erg als je beschrijft ;-). Denk dat gewoon eerlijkheid ook best zou kunnen werken, het idee van, ik ben een DVP, dit is mijn werk, dat doe ik om m'n brood te verdienen, ik doe m'n werk met veel plezier, groot enthousiasme en inzet ... wat zou een mens (nou ja, man ;-) nog meer willen? Ik zou het "daar wel op kunnen".

Anoniem zei

@ anoniem Donald van 16 aug. 12:36 uur:

Je zei: "jij hebt een psychologisch inzicht gekweekt waar veel professionele psychologen jaloers op zouden zijn"

Doe eens even normaal zeg !!!!! Het is en blijft een hoer die zichzelf heel erg goed vindt en veel weet over seks zoals ze zelf zegt, vooral technisch gesproken. Dus waar is haar gevoel en haar inzicht in het gevoel van mensen ? Noem haar aub geen psycholoog !

Eros Priapus zei

Inderdaad generaliserend, maar is dat niet een beetje een eigenschap van een blog/column?
Ik neem aan dat je als prostituee inderdaad probeert zo snel mogelijk in te schatten welk vlees je in de kuip hebt. Qua ervaring, intelligentie en "mannelijkheid" (lees: testosteron). De één zul je anders benaderen dan de ander. En hoe beter je de man in kunt schatten des te beter (individueler) kun je hem helpen.

Zelf knap ik gigantisch af wanneer een prostituee hard kreunend en steunend klaar komt (=fake). En termen als "schatje" of andere teksten gedurende de daad hebben alleen maar negatieve effecten op de libido.

Zo zal elke man zijn eigen benadering hebben, en als prostituee probeer je dat natuurlijk zo snel als mogelijk te doorgronden.

Pake Jeep zei

Hallo Zondares,
Ik heb met interesse jouw Blog gelezen en ik wil je complimenteren met je heldere schrijfstijl, je soms hilarische teksten en vooral je vermogen tot zelfspot en -reflectie is verfrissend en hartverwarmend.
Ik heb je Blog in mijn favorieten staan en elke week lees ik minstens één keer jouw pennenvruchten.
Keep up the good work

Anoniem zei

Dit artikel is te veel voor mij. Ik wil alleen maar hete SEX met een sletterige HOER die goed kan SEKSEN.

stuurman aan wal zei

Ik ben intelligent zoals zonnetje omschrijft. Alles klopt! Zachte stem, keuzes m.b.t. carrière en mensen die je niet begrijpen. Domkoppen vinden mij raar. Intelligente mensen snappen me wel. De galbakken hier zijn overduidelijk de domkoppen, voelen zich aangesproken als minderwaardige. Have a nice life!

jaak zei

Ik ben dom en ik wordt wel heel opgewonden van luid gekreun. Ik praat zeer kort en krachtig. Meepraten of politiek of economie kian ik niet, maar vrouwen vallen op mij omdat ik het gespierde ruige type ben.

DikkeWillem zei

Ik ben zelf niet hoogbegaafd, maar ik herken wel wat Zondares hier schrijft. De seks weet ik niet, maar de types wel. Ik had er nooit zo over nagedacht, maar ik begrijp zelf ook nooit zo goed waarom mensen met een echte intellectuele gave toch in van die onderdanige baantjes blijven hangen. De slimste persoon die ik ken verdient 2000 per maand, veel minder dan ik.

Frank zei

Bovengemiddeld interressant "human-interest" stukje, getuigende van diep inzicht. Met grote interesse gelezen! Zondares heeft gewoon in principe gelijk.

Ik denk dat Zondares een gevoelige snaar heeft geraakt bij sommigen die zichzelf ofwel terecht als dom, ofwel als onterecht als intelligent beschouwen.

IQ140 zei

Inderdaad een rake beschrijving. Ik ben er ook zo eentje, en nog verlegen ook. Ik herken veel van wat je noemt: zacht praten, veel kijken, een technisch beroep, in een eigen wereld leven, in bed niet zo verfijnd. Ik voel me niet gefrustreerd of onbegrepen, maar ik zoek dan ook vrienden en collega's op die me begrijpen, met behulp van internet. Ik geloof dat sommige buren me arrogant vinden omdat ze me soms niet horen groeten en ik verder niks weet te zeggen.

Ik probeer gewone taal te spreken en te schrijven, maar dat is een van de redenen waarom ik altijd nadenk over wat ik ga zeggen. Zelfs dit stuk heb ik een maand laten bezinken voordat ik reageerde. Soms ben ik wel eens jaloers op autisten, die de gevoelens waar ik in sociale situaties moeite mee heb, gewoon niet herkennen.

Ik had verwacht dat je wel zou begrijpen waarom hoogbegaafde mannen niet de meest succesvolle zijn. Je zegt er al bij dat intelligentie iets anders is dan slimheid, en je verdient zelf goed omdat je goed met mensen om kan gaan. Dat lukt de meeste hoogbegaafden niet, ook al weten ze in theorie hoe het moet, want hun gedachten en twijfels zitten hun dwars. De enkeling met een hoog IQ die wel zelfverzekerd genoeg is om verkooppraatjes te houden e.d., dat worden succesvolle types zoals Bill Gates of beroemde hoogleraren.

De suggesties om te praten over je eigen vak en om het een beetje ironisch aan te pakken, vind ik wel goed. Maar misschien hoef je eigenlijk niets bijzonders te doen, ook al is dat moeilijk met je beroepstrots. Volgens mij moet je uitkijken dat je niet te veel praat in het begin. Mannen zoals ik zijn het zat om door vrouwen behandeld te worden als die ongevaarlijke nerd waar je een goed gesprek mee kunt hebben. En tegelijk houden we lichaam en geest heel erg uit elkaar. Dus als ik jou was zou ik zo'n man meteen laten merken dat hij bij jou een geil dier mag zijn. Dus zo snel mogelijk knuffelen, flirten of zoenen (als je dat doet). Niet over andere dingen dan seks praten om hem op zijn gemak te stellen. Dat werkt averechts, bij mij tenminste wel.

pietje75 zei

Ik vind het een goed stuk. Ik herken me er 100% in, wat schijnt te betekenen dat ik intelligent ben. :)

Ik wil even reageren op de persoon die niet begrijpt dat intelligente mensen genoegen nemen met een normaal betaalde baan. Jij hoort blijkbaar niet tot de intelligente groep. Simpel. Anders zou je het wel begrijpen: Als je een baan wilt die voldoet -m.a.w. die je voldoening geeft- dan is kontlikken om hogerop te komen geen optie. Een 'mindere' baan waarbij je kennis en kunde beter tot uiting komt is dan prima.

Nog even over sex. Kontlikken vind ik heerlijk, maar dan wel bij een lekkere dame van 20-25 en niet bij een manager.

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Beste Escort,
Mag ik kennis met je maken?
Groetjes,
Co.
co151133@gmail.com

Kubiak zei

Ik denk dat het over intelligente mannen gaat die niet om kunnen gaan met hun intelligentie. Als je niks kan met je intelligentie kun je niet aarden en ontspoor je.
Zonderares is heel duidelijk iemand die wel om kan gaan met haar intelligentie.
Ik vind de stukjes fantastisch want ze legt het ook nog eens glas helder uit hoe ze alles ervaart en beleeft. Dat is een talent wat de meeste mensen niet hebben.

Anoniem zei

Wat een grondige empathische analyse.

Respect.

Anoniem zei

Wat een meevoelende intelligente beschrijving.

Respect.

Anoniem zei

Ik zou graag willen reageren op wat iedereen heeft vernoemd in hun reactie en vooral voor de prostituee....

Aangezien dit een veel te lang verhaal zou worden.....moet ik het wel beperken, tot hoofdzakelijk het verhaal van de prostituee en hetgeen ik persoonlijk herken daarin

Ik ben dus een man.....en zou een hoger intelligentie hebben dan de meeste (gemiddelde) bevolking.

Ik speek hier nu ook hoofdzakelijk van hoe ik de dingen zie en beleef

Ik zou dus een hoger intelligentie hebben en als man hou ik enorm veel van sex
Ik zou alles doen wat een vrouw toelaat en/of zou willen doen met mij.

Nu komt bij mij een verschilpuntje die ik tot nu toe bij niemand gelezen heb........namelijk ik hou er enooooorm veel van om een vrouw (maakt niet uit of ze prostituee is of niet) te doen genieten

Als het kan urenlang....en ik hoef niet perse zelf tot een hoogtepunt te komen....zolang de vrouw dat wel doet

Nu komt dan ook een aantal zaken naar boven in hetgeen de prostituee verteld, nam ik kijk, voel en let op elke detail die een vrouw op eender welke wijze zou kunnen tonen dat ze geniet, hoe en van wat ze geniet en zovoort.......

Indien dan een vrouw zou gaan faken, overdrijven of een illusie zou voordoen voor welke reden dan ook.....zou dat bij mij opvallen......omdat dan het volledig plaatje niet zou kloppen

Indien dat zou gebeuren, is dat voor mij een echte afknapper....want je voelt je dan voor de gek gehouden en misschiens ook nog eens bespot of belachelijk gemaakt erbovenop......

en dat heeft niemand graag...

zeker niet als je naar een prostituee zou gaan....want je betaald niet voor je voor de gek te laten houden en nog eens bespot of belachelijk gemaakt te worden erbovenop maar voor de sex en aandacht van een vrouw die je op dat moment behoefte naar hebt

Anoniem zei

Ik zelf ben persoonlijk zachtaardig op sexueel vlak.....maar zoals eerder gezegd kijk ik vooral wat de vrouw lekker vind.....

is dat nu zachtaardig tot enorm dierlijke sex (zoals de prostituee in haar verhaal verteld) dat maakt mij niet uit.....

hoe meer een vrouw geniet en toelaat en zelfs haar grenzen met mij verlegd.....des te beter en lekkerder ik vind dat vind....

en als dat nu ook nog eens een vouw zou zijn die dezelfde instelling als mij zou zijn om een man te laten genieten in wat hij lekker vindt en dat zij er moeite voor doet om hem te verwennen....dan is dat nu natuurlijk echt de top

En als ik nu met een vrouw ook nog eens aangename en intelligente (lees verstandige) gesprekken kan voeren voor of na de sex (en zelfs tijdens de sex wat woorden kunt uitwisselen waar je je gevoelens en verlangens kenbaar maakt)......

dan is dat toch geweldig...

fantastische sex met een vrouw hebben en er ook nog gesprekken mee kunt voeren...dat is toch gewoonweg geweldig....of niet soms?

Want voor mij is intelligent zijn, geen synoniem met verstandig zijn...

en domheid is voor ook geen synoniem met een laag intelligentie te hebben....helemaal niet

Anoniem zei

verstandig zijn is voor mij de hele som van je eigen kennis en zelfkennis en je beperkingen en sterktepunten.....op alle gebied, zoals intelligentie, sociale vaardigheden,financiele middelen, enz. en dat in rekening brengen met je omgeving (mensen, werk, omstandigheden en situaties, enz.) en diens behoeften en verlangen mee in rekening brengt in je gedrag, houding en keuzes die je maakt.....zodat je niet jezelf onnodig het je moeilijker maakt en zelfs problemen creëert.....en als het ook kan dat je dit voor je omgeving ook zou kunnen verwezenlijken

Dom zijn is voor mij, in mijn beleving, dan ook onverstandigheid zijn....dus het tegenovergestelde van wat ik net hierboven beschreven heb

Zo heb ik doorheen mijn leven...zowel in mijn privé leven als op werk en andere gebieden.....mensen ontmoet en/of mee te maken gehad.....

die een lage of zelfs geen opleiding en diploma hadden en dus zogezegd niet intelligent zouden zijn....maar die ik echt enorm verstandig vond en bijgevolg enorm veel respect voor voelde

en anderzijds mensen die wel een hoge opleiding en diploma hadden en dus zogezegd intelligent zouden zijn....maar die ik echt enorm dom vond en bijgevolg weinig of geen respect voor voelde ook al waren dit mijn directe bazen of managers waar ik voor werkte of zelfs die ik in het dagelijkse leven tegen kwam

Dus bij deze kan ik ook wel stellen dat ik graag werk doe waar mijn kennis en vaardigheden eerder geapprecieerd worden dan het feit van hoe goed je kunt 'kontlikken'......

want dit doe ik echt niet graag bij mijn bazen om goed gezien te worden of om hogerop te komen....wel doe ik dit heel graag met vrouwen waarmee ik vrij :)

En inderdaad ik heb een job die heel technisch is...en ik haal hier mijn voldoening uit....ook al is dit onder mijn niveau van capaciteiten.....

je moet ook de kansen krijgen om meer verantwoordelijkheden en een hogere functie te bemachtigen die veelzijdiger is en je capaciteiten meer aanspreken.....

want met kontlikken alleen geraak je er niet.....je bazen en managers moeten je dat ook nog eens gunnen....en dat gebeurt niet altijd.....zeker als je een hogere intelligentie vertoond dan je collega's en bazen

Over dat zacht spreken wat de prostituee nog in haar verhaal vernoemde, dat herken ik ook bij mijzelf.....waarom moet ik hard en/of snel spreken als dit niet hoeft.....vooral in een situatie die eigenlijk zeer aangenaam is of zou moeten zijn....

Als ik de gelegenheid krijg dat praat ik heel graag en veel met mensen over van alles en nog wat....vooral in het uitwisselen van ideeën...en dit doe ik liefst op een zachte manier......

alhoewel moet ik hierbij ook vertellen dat ik als het echt nodig is de tempo en toon aanzienlijk kan verhogen en versnellen...maar dit doe ik niet graag, maar ik kan dit wel degelijk

Om even terug te gaan naar het verhaal van de prostituee (zoals ik het beleef als een zogenaamd intelligente man)......

Anoniem zei

ik word niet graag voor de gek gehouden en heb enorm veel oog voor details die veel mensen zelfs niet naar omkijken en zelfs niet kan schelen.....

daarbij onthoud ik zeer veel (zonder hiervoor moeite te doen....het ligt gewoon aan het aard van geheugen die ik heb).....

hierdoor ontgaat mij niet zoveel en merk ik vaak op dat mensen hun verhaal en/of hun houding, lichaamstaal, enz. steeds lichtjes tot zelfs drastisch wijzigen...en menen dan ook nog eens dat dat niemand zou opvallen....

en dit valt mij heel vaak op en dat heb ik niet graag en neem vaak toch een beetje gezonde afstand van zulke mensen, zonder noodzakelijk het contact te verzuren of zelfs te verbreken

dit valt mij ook op sexueel vlak heel vaak op.....en dit heb ik ook niet graag....ik wil geen illusie....ik wil datgene beleven wat een vrouw voelt en de kans hebben dit te versterken en zo de vrouw te verwennen en tot een hoogtepunt te kunnen brengen....

of zelfs meerdere hoogtepunten, maar dat hangt van de vrouw af in hoe ver zij open staat naar mij toe en he ver ze bereidt is zich intiem bloot te geven en haar (preutse) grenzen samen met mij wil verleggen....

let op ikzelf heb ook bepaalde grenzen die ik niet wil overschrijden en waarbij ik mij niet prettig in voel en mijn genotsbeleving hierdoor bedorven zou kunnen worden

Maar als een man naar een prostituee zou gaan, dan weet hij op voorhand dat hij betaald voor sexuele handelingen en diensten.....als de prostituee er dan voor kiest dat ze een illusie voordoet en de man op zo'n wijze voor de gek houd....dat is haar keuze.....

maar dat ze dan in het achterhoofd moet houden dat er mannen zijn (intelligent of niet) die in staat kunnen zijn om dat te doorzien....en dat is dan wel een afknapper

ikzelf betaal niet graag voor sex....maar ik heb dat wel een aantal malen gedaan....net zoals de meeste mannen dat wel eens gedaan hebben (als ze iets anders beweren....komt dit niet vaak overeen met de werkelijkheid hé)....

e'n ik heb uit eigen ervaring ondervonden dat er redelijk wat prostituees zijn, die eigenlijk vrouwen zijn van alle lagen vn de bevolking die zoveel zin en behoefte hebben in sex en die hierdoor van een hobby een beroep hebben gemaakt....als hoofdverdienste of zelfs gewoon uit bijverdienste omdat zij zelf hunkeren naar sexuele contacten en bevrediging...

en eerlijk gezegd ga of beter gezegd ging ik het liefst naar zulke vrouwen/prostituues......dan had je in principe het hele pakket......fantastische sex en een interessante en aangename gesprekspartner.....

Ik rond het hierbij mijn verhaal af.....mijn excuses voor het lange verhaal.....ik ben nogal meer uitgeweden dan dat ik wilde

Ik zou het fijn vinden als er mannen of vrouwen zijn die zich zelf in mijn verhaal herkennen en eventueel hun verhaal of opmerkingen zouden doen....ook van deze prostituee in kwestie...ik vind jouw verhaal heel interessant

groeten aan iedereen