donderdag 18 augustus 2011

Polls over condooms, reguleren en leren

Ik zet graag polls langs de kant van mijn blogje, dan leer ik ook wat over jullie. Ik ben er best nieuwsgierig naar, hoe jullie dingen vinden. Zo'n polletje is best even lastig om goed te schrijven, want je moet het wel zo doen dat de uitkomst wat betékent. En ik moet er ook altijd rekening mee houden, dat ik niet van heel Nederland antwoord krijg, maar alleen van mijn lezers.

Die polls verlopen, en dan wordt het tijd voor een nieuwe enquete, maar ik vat wel even samen wat er stond in de vorige. De eerste poll ging over of mensen vinden dat ze wat leren van mijn blog. Dat vind ik natuurlijk heel belangrijk. Dat motiveert me wel.
Ja, het is een openbaring! zegt 18%
Ja, ik leer veel zegt 38%
Soms zegt 30%
Ik weet het eigenlijk al zegt 5%
Niet leerzaam zegt 2%
Ik geloof het niet! zegt 4%

Het valt me erg op dat die 6% die het niet leerzaam vindt, of het niet gelooft, me èrg steekt. Ik weet wel dat je erop kan wachten, en het is eigenlijk maar erg weinig, maar ik zie dat er mensen erop stemmen, en het doet eigenlijk wel een beetje pijn. Maar ik weet dat je nooit honderd procent van de mensen kan aanspreken. Ik ben ook wel verbaasd doordat maar vijf procent van de mensen zeggen dat ze het al weten. Ik dacht dat wat ik schreef wel door meer mensen die hier kwamen bekend was. Dat stimuleert me natuurlijk wel erg om door te schrijven!

Ik heb mijn lezers ook gevraagd hoe zij vinden dat de prostitutie gereguleerd zou moeten worden.
Ongereguleerd maken zegt 18%
Evenveel reguleren als andere freelancers zegt 64%
Registreren zoals het vorige kabinet wou zegt 7%
Strenger reguleren dan het vorige kabinet wou zegt 2%
Verbieden zegt 7%

Ik denk dat die 6% van de mensen die mijn blog niet leerzaam vindt, terugkomt in die 7% die mijn werk wil verbieden. Ik vond dit een erg fijne poll, want 64% van de mensen is het met me eens! Ik vind zelf namelijk ook dat we best gereguleerd mogen worden, maar ik vind niet dat we anders moeten worden behandeld dan een andere freelancer. Er zijn zoveel dingen waar de overheid weinig grip op kan hebben die minder worden opgejaagd dan wij.

Ongereguleerd maken is natuurlijk aantrekkelijk als je gewoon je ding wil doen, maar het is eigenlijk niet eerlijk om niet bij te dragen aan de samenleving, en dat krijg je snel als je helemaal geen regels opstelt. Je moet wel zorgen dat het een eerlijke business blijft.

Wat het vorige kabinet wou, is eigenlijk wat het huidige kabinet gaat doen. De wet is erdoor, en het parlement heeft dus heel andere ideeën over de prostitutie dan mijn lezers. Ik denk dat dat is omdat mijn lezers nieuwsgierig zijn over hoe het nou echt is, en netjes eerst hebben gelezen en uitgezocht hoe het nou echt werkt, terwijl de mensen in de tweede kamer zichzelf daar te belangrijk voor vinden. Die hebben genoeg aan hun vooroordelen.

Er was ook een polletje over condoomgebruik. Ik had gevraagd hoe netjes je condooms gebruikt buiten geteste vaste relaties. Die vraag had ik zo gemaakt nadat ik er heel goed over nagedacht had. Je bent namelijk niet veilig bezig als je blote seks hebt zonder dat je getest hebt. Een relatie waarbij je niet hebt getest is nog steeds onveilig. Je weet niet waarmee jij of je partner de relatie inkomen. Ik heb daar best commentaar op gehad, en ik snap niet dat mensen dat niet begrijpen.

28% zegt Echt áltijd
14% zegt Bijna altijd
5% zegt Meestal
6% zegt Soms, als ik het niet vertrouw
4% zegt Ik wil het wel, maar...
10% zegt Nooit
13% zegt Ik heb nooit seks gehad buiten een vaste geteste relatie
16% zegt Ik ben nog maagd

Dus als je kijkt, zie je dat 57% veilig bezig is. En 43% loopt risico. De cijfers kloppen met mijn ideeën, na een hoop ervaring. Maar iets wat ik denk, en dat kan ik niet in de poll laten meenemen, is dat de mensen die minder vaak condooms gebruiken, vaak wel een wilder seksleven hebben. Dan heb ik het niet over swingers, maar mensen die het vaker dronken of op feesten doen, of die gewoon goed in versieren zijn. Die zijn in mijn ervaring slordiger met condooms, of laten ze gewoon helemaal weg. Swingers zijn vaak best netjes.

Er is nu nog een poll die loopt, over wat een uurtje waard is. Die vind ik een beetje vreemd, want op dit moment stemt 43% op het prijsnivo van een heroïnehoer. Terwijl het prijsnivo van een raammeid, de populairste vorm van prostitutie, maar 11% van de stemmen krijgt. Ik vind het een hele vreemde uitkomst.

Ik laat de verlopen polletjes nog even staan, zodat mensen zelf kunnen zien dat ik niet rommel, maar over een paar dagen haal ik ze weg omdat het anders te druk wordt. Ik zet er wel meteen een nieuwe bij!

17 opmerkingen:

gierige lul zei

Over de prijs per uur van een professionelle: ligt dat gemiddeld rond de 200 per uur? Zo ja, denk dat iedereen wel minder wil lappen, prijzige zaak.

Anoniem zei

Je poll vraagt "wat wil je betalen" en niet "wat moet je betalen"; en dat verklaar het verschil.

Als je een poll kan maken die vraagt 1) wat betaal je nu, 2) bij welke soort prostituee, en 3) en vind je de prijs te weinig/correct/teveel, dan krijg je veel gerichter de antwoorden die je zoekt.

En trouwens je krijgt 1100 reacties op je poll; dat zijn echt veel bezoekers voor een blog! Daar mag je terecht trots op zijn, Zondares.

Anoniem zei

Ik weet een andere poll.
Wie wilt er Zondares neuken ?
Alvast +1

anoniem zei

'Ik had gevraagd hoe netjes je condooms gebruikt buiten geteste vaste relaties. Die vraag had ik zo gemaakt nadat ik er heel goed over nagedacht had. Je bent namelijk niet veilig bezig als je blote seks hebt zonder dat je getest hebt.'

Hallo, ik had daar commentaar op gegeven, en het siert je niet dat je die fout niet toegeeft. Dat is hetzelfde als ik aan jou vraag: hoeveel procent van je dagelijkse klanten die je zonder condoom neukt komt klaar? Jij hebt de normen al zo overschreden dat je je nog moeilijk kan positioneren in de positie van normale mensen.

Achteraf beweren dat je die vraag zo gesteld had om mensen te sensibiliseren komt allesbehalve geloofwaardig over.

anoniem zei

vervolg ... nu ik er over denk was het misschien wel zo bedoeld maar toch een vreemde hersenkronkel dan

ik denk dat die 7 % die prostitutie verbieden wilt voornamelijk vrouwen zijn, misschien ooit bedrogen of jaloers OF conservatieve mensen

voor die mensen zou het juist wel leerzaam moeten zijn omdat ze er nog niets over kunnen weten

Anoniem zei

Gezien het feit dat er in Nederland voor een vakman tussen de 30 en 80 euro per uur gerekend wordt lijkt mij een uurtarief voor een vakvrouw in de prostitutie van meer dan 100 euro overdreven.

Om een uurtarief van minder dan 100 euro met heroïnehoeren te assocïeren lijkt mij onjuist.

Dat zondares een uurtarief van 160 euro realiseert is knap van haar, maar betekent niet dat het dan maatgevend zou zijn.
Dat zij er vaste klanten mee heeft betekent wel dat zij het heel goed doet.

Henri Bik

Anoniem zei

Ik kom hier op je site, en ik heb al een boel van je blogs gelezen, maar ik heb 1 vraag: hoe kan je dit nou doen? Je lijkt toch een inteligente vrouw, hoe kan je het dan verkroppen om jezelf te verkopen?

Anoniem zei

@laatste anoniem: lees de stukjes 'hoe kwam ik ertoe' en 'hoe kwam ik er toe, vervolg'.

Richard zei

Een uurtarief van onder de 100 is wel heer erg goedkoop inderdaad. Maar aan de andere kant is de verdeling misschien niet helemaal praktisch. De meeste prostituees vragen toch tussen de 100 en 150 euro per uur? En misschien zelfs ietsjes meer voor escorts. Moet er dan niet rond dat prijsbereik ook de meeste keuzes zijn? Misschien oplopend per 20 euro per uur vanaf 80 euro ofzo (want die zie je weleens adverteren).

Het liefst gaan we natuurlijk allemaal gratis van bil. Maar de vraag is toch wat we een redelijke prijs vinden voor beide partijen, en niet wat we zouden willen betalen? Daar zit natuurlijk een behoorlijk verschil in.

Anoniem zei

Als je de prijzen een beetje vergelijkt:
Duiker 60 euro/h
Lasser 45 euro/h
Advocaat 100-500 euro/h
Freelancer HBO niveau 75 euro/h
Als je het in dit daglicht bekijkt is meer dan 100 euro/h erg goed betaald!!

Anoniem zei

EUR 150-200/uur - voor goed werk - is niet onredelijk.

Zondares heeft al eens iets geroepen over tarieven in de prostitutie. De kern is dat haar werk 2 grote kosten meedraagt:

- het is niet aannemelijk dat je tot je 65e hetzelfde kan verdienen; dus je moet sneller reserves opbouwen ('pensioen' als je wilt) om er eerder (bv met 45) uit te stappen
- het werk is maatschappelijk niet geaccepteerd wat tot verliezen leidt (Zondares heeft al eerder geschreven over ruiten ingooien, gedwongen verhuizen, auto bekrassen, etc.

Dus even als simpele regel stellen dat een hoer 25 jaar kan werken en een normale beroepspersoon 50 jr, en het tarief is 2x dat van de beroepen die we al eerder zagen.

tike zei

daar zit iets grondig fout in die redenering, erna kan je toch nog een overstappen naar een andere job


dat is niet hetzelfde als een chirurg die 7 jaar inkomensverlies heeft door studietijd

PeterdeL zei

even maar twee zaken samen pakken, die veel met elkaar te maken hebben: deze reacties die vooral over geld gaan, en het item waar doe ik het allemaal voor.

Zoals veel vaker in de vermaak-industrie kun je kiezen. Voor prijs of voor kwaliteit. Je kunt naar een amateur-voorstelling, of naar een symfonie-orkest. Naar een sterren-restaurant of naar een snackbar. Zo is het met de hoeren natuurlijk ook. In mijn beleving zit Zondares aan de dure kant van de markt, en levert de kwaliteit die daarbij hoort. Mannen die bij haar langs gaan weten dat te waarderen, en gaan op hookers heus geen vergelijking maken tussen haar kwaliteit en die van een raam-dame. Uit het feit dat ze terugkomen en vooraf afspraken maken (wat ik nooi zou doen), kun je wel afleiden dat ze het gebodene op waarde weten te schatten, heel knap van Zondares. Zelf vind ik een bedrag van meer dan 100 euro teveel van het goede, ik ben dan misschien niet het type van de snackbar-eter, maar een eetcafe vind ik prima. En dat zijn echt geen heroinehoertjes (bij mijn weten ben ik er daar zelfs nooit een van tegengekomen). Daar komt bij dat ik de prijzen in nederland in het algemeen te hoog vind. Ik ga vaak naar duitsland, en daar kun je in de PT-clubs voor 100, 70 of zelfs 50 euro vele uren je genoegen beleven met zoveel meisjes als je aan kan (wat trouwens bij de meeste mannen 2 of 3 is). Dat de prijzen daar zoveel lager zijn, komt door de grote toevloed van vaak knappe oosteuropese meisjes, en door het minder repressieve systeem daar, is mijn inschatting.
Nogmaals: knap van Zondares dat ze zoveel fijnproevers om zich heen weet te verzamelen, en terecht dat ze haar kwaliteit laat betalen. Gelukkig is er keus, en al is hookers niet perfect, het zorgt wel degelijk voor een beter inzicht in wat de markt te bieden heeft. In de rubriek escort en prive-ontvangst wordt daarbij heus niet alleen positief geschreven, maar echt wel het kaf van het koren gescheiden.

Eros Priapus zei

De polls kunnen erg interessante gegevens opleveren. Wat wel jammer is dat er geen reacties op de polls mogelijk zijn. Het zou interessant zijn wanneer je het gegeven antwoord ook zou kunnen toelichten in een topic behorende bij de poll.

Anoniem zei

Zo serieus als Zondares de eigen polls neemt zo luchtig/gemakkelijk is zij aan het eind van het stuk: het wordt een rommeltje als al die polls maar zouden blijven staan. Aardiger zou zijn als zij die polls ergens anders toegankelijk voor de internetter wist te ordenen. Dan kunnen al die politici die zij zo wantrouwd meer inhoudelijk van haar werk kennis nemen en minder 'om haar heen'. Zondares maakt het de hoerenhater wel gemakkelijk haar niet serieus te nemen. Uit al haar schrijven blijkt dat zij dat juist niet wil...

DikkeWillem zei

Ik moest meteen aan jou denken bij dit artikel op NU.NL.

Co Jansen zei

Een archief (ook ongestructueerd) met je oude verzamelingen zou leuk zijn.
Co.