maandag 5 mei 2014

Antwoord op: in de illegale prostitutie...

In Nederland hebben we legale en illegale prostitutie. Daar wordt genoeg over gepraat. Er wordt gezegd dat de illegale prostitutie laat zien dat er nog veel mis is, er wordt gezegd dat de illegale prostitutie laat zien dat de legalisering van de prostitutie is mislukt, er wordt gezegd dat de dingen die we niet kunnen vinden in de legale prostitutie wel gebeuren in de illegale prostitutie. En dat het een schimmig, crimineel gebied is.

Zo is het dus niet.

Er is een illegaal circuit. Dat is anders, en diverser, dan het legale circuit. Ik heb er jaren in gewerkt. Ik werk nu al jaren legaal, en daar heb ik dus ookwel goed zicht op. Ik ben legaal gaan werken omdat ik door de overheid ben gedwongen. Anders was ik illegaal blijven werken. Dat is iets waar ik geen seconde over na hoef te denken. De illegale sector is veel beter voor vrije vrouwen.

Laat ik eerst maareens het verschil uitleggen. De legale sector is de prostitutie waar de overheid van vindt dat het dan maar mag. Dat bevat dus alles met een vergunning. De illegale sector is alles wat mensen toch doen, zonderdat de overheid daar een vinger bij in de pap heeft gehad. De thuiswerkende éénpitter is volgens de minister van Veiligheid legaal, maar in de praktijk zorgen de gemeentes dat die eigenlijk bijna allemaal illegaal zijn. Dat je veilig voor jezelf kan werken zonder vergunning is héél zeldzaam. In theorie ben je veilig, maar niet in praktijk.

De meiden zijn verschillend. In de legale branche vind je veel fulltimers. Je vindt er meiden die graag stabiliteit hebben, en die niet snel veranderen hoe ze willen werken. Dat is maar goed ook, want iets anders lukt je ook niet in de legale branche. De overheid houdt niet van veranderingen, en je vergunningmelker wil ook kunnen vertrouwen op zijn inkomen.

In de illegale branche heb je meer de studentes, de avonturiersters, de wilde meiden, de onafhankelijke types. Er zitten heel veel meiden met hoererij als bijbaantje in, en alle meiden die het af en toe doen als ze er zin in hebben. Maar ook de gekken en de desperado's op de vlucht. Die kunnen alleen illegaal terecht. Omdat er geen hoge huren en afdrachten door een vergunningmelker bijzitten, houden de meiden alles of bijna alles van hun omzet bruto over. Daarom hoeven ze veel minder te werken.

Sommige meiden werken zwart. Dat zwartwerk is soms terecht, zoals meiden die het zo af en toe doen tussen het studeren door, en niet boven drempels uitkomen, maar meestal is het gewoon onterecht. Het verschil wordt door de Belasting niet gemaakt. Je kan het proberen op te geven, maar dat lekt dan uit en krijg je de gemeente op je hals. Bovendien wil de Belasting een héél hoog percentage, en gaan ze uit van monsterverdiensten. Als je eerlijk probeert te zijn, word je genaaid. Dan beter helemaal zwart. Dan krijg je ook geen onderzoeken naar witwassen op je nek.

Er werkt toch al niets tegen naheffingen. Ookal heb je het nog zo voorzichtig en netjes bijgehouden, ze verzinnen gewoon een monsterinkomen en dat wordt belast. Je maakt nooit genoeg omzet om die belasting te kunnen betalen. En als je opgeeft, ookal is het onder de naam van andere activiteiten, het helpt je achteraf niets. Als je netjes je hele omzet opgeeft, als nagelstyliste, en je wordt gepakt, gaan ze nog steeds uit van twee ton of meer per jaar. Ookal heb je bewijs.

Toch werken de meeste meiden wit. Dat klinkt heel raar, omdat het zo nutteloos is, maar ik heb het wel gemerkt. Sommige meiden doen het uit principe, maar meestal gaat het erom dat je gerust kan zijn dat je in elk geval niet terècht door de Belastingdienst kan worden gepakt. We hebben een hoop ellende gehad met de Belastingdienst, maar ik hoor ook dat de Belasting in de afgelopen jaren eerlijker en netter is geworden. Ik hoop voor mijn illegale collegaatjes dat het echt zo is.

Het grote verschil in je beleving is vrijheid. Als je legaal werkt heb je je vastgelegd. Je bent afhankelijk van de goeie wil van de gemeente, je bent afhankelijk van je vergunningmelker, je wordt doorlopend gecontroleerd, en ze koeioneren je. Als je illegaal werkt, zorg je dat je ongrijpbaar blijft. Als je met een pooier of een exploitant werkt, en je ziet het niet meer zitten, stap je over. Legaal is dat veel moeilijker.

Ik ken illegaal werkende meiden die bij meerdere illegale exploitanten werken, en dat kan je dus ook niet als je legaal werkt. Het staat nergens dat het verboden is, maar ze pakken je hard aan als je dat doet. Maar illegaal heb je geen exploitant nódig. Dan neem je die alleen als je dat wìl. Als je legaal werkt dwingt de overheid je in de praktijk om een pooier te nemen. Ze maken het je zo moeilijk mogelijk om zonder exploitant te werken.

De onafhankelijkheid van de illegale prostitutie mis ik erg. De sfeer is heel anders. Hij is eigenlijk ouderwetser. Tegenwoordig is de gereguleerde hoer een ge-oormerkt en betutteld meisje geworden. Zo voelen de klanten dat ook. Die kijk voel je. In de illegale prostitutie word je nog steeds als een wilde meid gezien die zich van geboden niets aantrekt. Je kan lekker de desperado spelen, of de femme fatale.

In de illegaliteit gaan klanten van veel minder uit. Een legale klant kan meer voorspellen wat hij krijgt, en je bent inruilbaar voor hem. In de illegaliteit word je meer als een individu bekeken. Het hele aftasten en leren kennen is heel belangrijk, en daar kan je flink mee scoren. In de legale branche is alles zo vastgeroest, dat sommige klanten bij een ander binnenlopen en het verschil niet eens merken.

Klanten die even komen neuken gaan legaal. Klanten die een intenser iets zoeken, die iets nieuwsgierigs hebben, die gaan vaker illegaal. In de illegaliteit kom je meer verschillende soorten klanten tegen. Meer ondeugende klanten, meer paradijsvogels, meer hoogintelligente klanten, meer boeven, meer BN'ers, en meer klanten die vèrder zijn met seks. Ik kan niet helemaal verklaren hoe dat komt.

Je wordt in de illegale sector behandeld als iemand die het veelmeer in de hand heeft. Je bent veelmeer de baas. Ze verwachten het van je, en je krijgt geen gedoe als er een conflict is. Ze zien je als iemand waar iets geváárlijks aan is, en dat is niet alleen heet, maar het geeft je ook respect. Als legaal meisje zijn de klanten baziger, en zien ze het toch meer als een pakje sigaretten kopen.

De illegale sector is veel minder geschikt voor misbruik. In de legale tak gaan klanten er veel makkelijker vanuit dat het kapotgecontroleerd, en dus wel okee zal zijn. In de legale sector kan je niet zomaar overstappen naar ergens anders. Als je in de legale tak aangifte doet van misstanden, brandt niemand meer zijn handen aan je, want dat wordt door de overheid als stok gebruikt om mee te slaan.

Als je iets niet bevalt illegaal, dan sta je sterk. Je staat nergens ingeschreven, dus jij bent altijd de vermoorde onschuld. Er zijn exploitanten genoeg, die om je vechten met hun prijzen en werkomstandigheden. De concurrentie houdt ze veel eerlijker. Die kijken dus wel uit. En je kan je anonimiteit beter houden, dus als je wil, verdwijn je gewoon. In de illegaliteit kom je van een valse pooier af door een andere te nemen die hem weghoudt. Dat zou de politie eens moeten proberen.

Pooiers houden niet van de illegale sector. De doorloop is minder, de concurrentie is kwalitatief beter, de hoeveelheid klanten is véél lager, en met de kwaliteit van pooiermeiden moet je in de illegaliteit veel doorstroom houden. De soort meiden in de illegaliteit zijn gevaarlijker, hij kan zich makkelijker aan ze branden. Er staat wel tegenover dat de illegaliteit een makkelijker doel is voor chantage, want de chanterende klant weet dat hij zijn meisje bij de overheid in het ongeluk kan storten. Maar ja, daar heb je weer pooiers, "pooiers" en beveiligers voor.

Geweld en dwang heb je illegaal dus minder dan in de legaliteit, en daar is het al bijna niets. Maar dat willen verbiedertjes niet horen, die hebben hun mond vol van smerigheid, geweld, misstanden en schimmigheid in de illegaliteit. Ze moeten hun beeld van het sexy slavinnetje ergens kunnen plaatsen, nou dat de grote blunders van razzia's en controles steeds weer laten zien dat het niet is, waar ze zeiden dat het is.

Het is niet allemaal mooi en fijn in de illegaliteit. Het oppassen dat de overheid je niet pakt sloopt je. Veel meiden denken er liever niet over na, of hebben een loverboyverhaal klaarstaan voor als ze worden gepakt. Je moet altijd stiekem doen, oppassen dat je niet aan een politie-infiltrant je identiteit of werkplek verraadt, of je verstoppen achter een exploitant of pooier. Als ze je pakken ben je vaak in één keer alles kwijt. Werk, huis, tonnen geld, anonimiteit, en soms je kinderen. Dat is het héle grote nadeel.

De stiekemheid is voor veel meiden ook iets wat steeds meer op je gaat drukken. Het is een fijn gevoel om vanachter je raam je middelvinger naar een toerist op te kunnen steken, en niet altijd je geheimen stil te moeten houden omdat er op je wordt gejaagd.

Als er in de illegaliteit eens wat misgaat, moet je altijd nagaan of het belangrijker is om voor jezelf op te komen, en alles kwijt te raken, of dat je het inslikt. Als je optreedt via politie of zelf, komt er een balletje aan het rollen dat de aandacht op jou zet. Dan kom je meestal uit, en dan is het over met je vrije leventje. Dus bij kleine dingen, mishandelingen, chantages, diefstallen, afpersingen, dan slik je het maar. En dat is een bittere pil, en dat blijft je elke keer bij. Pooiermeiden hebben tenminste iemand die dat voor ze oplost.

Nu en dan beroofd, verkracht, mishandeld of gestalkt worden is minder erg dan wat de politie en gemeente allemaal met je doen als ze je ontdekken. Al was het maar omdat je bij een misdaad nog eens wat terug kan doen. Als je ook maar een grote bek hebt bij de politie komt daar alleen maar meer sores van. Als illegale meid moet je daar helaas rekening mee houden. Ook met de hulpverlening. Die vertrouwensvrouwen kunnen nog zo oprecht zijn, als hun bazen beslissen om brave ketenpartners te zijn komt toch nog al je informatie bij Zeden terecht. Je moet afwegen of hun hulp dat wel waard is.

Je kan zien dat pooiers ook in de illegaliteit flink mee kunnen tellen. Ze kunnen problemen doorbreken. En toch heb je in de illegaliteit minder pooiers. Niet alleen maar omdat de pooiers de illegaliteit minder interessant vinden, en niet alleenmaar omdat de meiden ongrijpbaarder zijn, en ook niet alleen maar omdat in de illegaliteit de politie véél harder optreedt, maar vooral omdat de meeste illegale meiden geen zin hebben in pooiers. Die zijn te onafhankelijk. Ze zijn de types niet om die pooiers te verdragen.

Een familielid hield ganzen. Die werden met de trek altijd onrustig. Ze zagen een vlucht wilde ganzen overkomen, en je zag ze hun best doen om met hun gekortwiekte vleugels toch nog op te vliegen en mee te trekken. Die wilde ganzen hadden last van roofdieren, en de boeren verjaagden ze, maar ze waren wel vrij. En de tamme gans hoefde niet aan roofdieren te denken, maar ze werd wel meerdere keren per jaar kaalgeplukt, en ze eindigde toch ook in de rillette. Ik was liever een wilde gans. Ookal ben ik nu gekortwiekt.

9 opmerkingen:

Puttana zei

Hartstikke raak, Zon.

Wessel zei

"Ik was liever een wilde gans. Ookal ben ik nu gekortwiekt."

Hartverscheurend!

Deze is ook hard: "Nu en dan beroofd, verkracht, mishandeld of gestalkt worden is minder erg dan wat de politie en gemeente allemaal met je doen als ze je ontdekken."

Ik heb dit artikel nog niet herlezen, maar mijn indruk is dat het een zeer persoonlijke visie is. Dat vind ik enerzijds uitstekend, maar anderzijds mis ik nog het antwoord op een hoop vragen.

Ik kan aan een advertentie niet zien of diegene al dan niet een vergunning heeft. Dat een 'illegale' dame 'gevaarlijker' zou zijn herken ik niet (maar ik was nog geen klant). Wel vertrouw ik illegale exploitanten minder. Geen idee of er iets van aan is, maar ik zou er minder snel escort bestellen.

Zie ook mijn aanvullingen in de comments onder de vorige twee artikels.

Wessel zei

Ik was ER nog geen klant, (bij een 'illegale' dame) bedoelde ik dus. Ik kan me voorstellen dat 'illegaal' je meer trekt vanwege die grotere vrijheid. Maar ik zou gillend gek worden van paranoia toestanden.

Ik vind dat hoeren recht hebben op de vrijheid die je beschrijft zónder gejaagd te worden. Als het ware dus een combinatie van de goede kanten van 'illegaal' en legaal. Gewoon weg met die vergunningplicht dus. Maar goed, de wereld is nu eenmaal zoals ie is. Je kan proberen 'm te veranderen maar je moet toch ondertussen je weg kiezen.

"Als ze je pakken ben je vaak in één keer alles kwijt. Werk, huis, tonnen geld, anonimiteit, en soms je kinderen." Dat vind ik dus wel een héél groot risico. Wat ik mij daarom afvraag is hoe groot is de kans dat je gepakt wordt en dit soort dingen gebeuren, en hoe wordt je gepakt? Is dit gewoon kat en muis? Dat de politie elk jaar bv. 1% van de illegale hoeren pakt? Ik kan me voorstellen dat ze er makkelijk veel meer kunnen pakken. Doet de politie zich gewoon als klant voor om aan het adres te komen? Of luisteren ze gewoon het telefoontje met de echte klant af?

Het lijkt me makkelijk genoeg. Ik vind dat je er ook wel laf voor moet zijn om dat werk te doen trouwens. Ik ben bang dat ze na de invoering van de WRP hun activiteiten wel eens op zouden kunnen gaan voeren.

Nu bedenk ik me trouwens: die 'niet-vergunde' sector wordt toch ook gecontroleerd? Dan moeten ze al weten wie en waar. Wordt dat dan 'gedoogd' als het ware, zolang ze niet anders beslissen?

Als het nou echt nog veel harder onderdrukt zou gaan worden (totaalverbod en strikte handhaving), hoe zou de hoererij er dan uit gaan zien? Ik kan me voorstellen dat het uitgaansleven dan een geschikte plaats zou zijn om klanten te werven. Of klanten die onderling doorgeven waar er op het moment wild getippeld wordt...

Zo'n vaart zal het nu nog niet lopen. Maar ik voorzie toch heavy shit. De enige optie om zonder grote risico's te hoeren lijkt te zijn werken voor een baas die zijn vergunning (en contacten!) in orde heeft. Die bazen krijgen het dus voor het uitzoeken. Bah.

"Die vertrouwensvrouwen kunnen nog zo oprecht zijn, als hun bazen beslissen om brave ketenpartners te zijn komt toch nog al je informatie bij Zeden terecht."

Hier ben ik het NIET met je eens. Ik vind dat een hulpverlener PERSOONLIJK verantwoordelijk is voor de privacy van cliënten. Iemand die dus werkt in een setting waarin privacy geschonden wordt vind ik NIET oprecht, maar een hele smerige verrader.

Dit is trouwens niet alleen in de prostitutiehulpverlening zo. ALLE hulpverleners hebben op dit moment hun computers wagenwijd opengezet voor de overheid en andere kwaadwillenden door de invoering van het LSP-EPD.

Zogenaamd moeten ze je om toestemming vragen maar er is al gebleken dat de IGZ flink aan het grasduinen is. Hulpverleners/artsen die dit toestaan verraden hun clienten. Ze snappen natuurlijk geen fuck van computers en geloven de mooie praatjes waarmee het systeem hen is verkocht, omdat die praatjes van de overheid kwamen. Maar ik vind dat ze daar niet mee wegkomen. Ze hadden zich moeten informeren en hun eed serieus moeten nemen.

Die vertrouwensvrouwen die weten dat de informatie van hun clienten bij zeden terecht komt, dat vind ik kutbitches. Natuurlijk is het makkelijk om te oordelen. Ze zullen echt wel willen helpen, en dat kan alleen binnen de kaders van het systeem. Maar privacy schenden met mogelijk ernstige consequenties (vriendje achter tralies? Of 'alleen' het bovengenoemde werk, huis, geld e.v.?) dat vind ik echt niet goed te praten. Ze (hadden) moeten staken en demonstreren tegen deze beslissing van hun bazen, todat deze teruggedraaid is.

Trouwens ook waardeloos dat de 'hulpverlening' -die blijkens de poll toch meeleest- nooit heeft gereageerd op vragen die eerder in comments zijn gesteld. Ik kan me één conversatie herinneren met een hulpverleenster die al bij voorbaat haar oordeel klaar had over je loverboymeisje, en nooit meer geantwoord heeft op kritiek.

Anoniem zei

Off topic: De EU verkiezingen

Decriminalisering van prostitutie is uiteraard niet het enige onderwerp waarop men keuze maakt op wie men gaat stemmen.

Voor mij een van de drie, zeer belangrijk omdat het weergeeft of een politicus/ partij de moeite doet de waarheid boven water te halen, of uit luiheid, of goedkope demagogie de verhaaltjes en de hetze gelooft...

Voor mij persoonlijk zijn het uitsluiten van NATO missies en het uitsluiten van het TTIP verdrag de andere criteria: GL vertrouw ik niet qua oorlogen, en de SP niet qua decriminalisatie (ik krijg het honeyball stemgedrag niet boven water).

Maar ook de centrum- of rechtse kiezers willen mogelijk de decriminalisatie als een belangrijk criterium gebruiken.

Een stemadvies van Zondares weegt voor mij zwaar mee!

Rootman

edisteas zei

"Nu en dan beroofd, verkracht, mishandeld of gestalkt worden is minder erg dan wat de politie en gemeente allemaal met je doen als ze je ontdekken."

ik vind dat "beroofd, verkracht, mishandeld of gestalkt worden" bij geen enkel beroep een normaal risico hoort te zijn (nou, misschien bij geheim agent 007).

De legalisering van prostitutie zou juist het misbruik moeten tegengaan...

enrunsa zei

Hoe heeft de overheid u gedwongen legaal de prostitutie in te gaan?

Ik dacht dat u, achteraf gezien, liever illegaal gebleven was.

Anoniem zei

Hot stuff:
http://www.fleurvanschaik.nl/de-vrouwelijke-variant-van-de-loverboy-de-geld-meesteres/

Anoniem zei

Rootman, Google heeft mijn blogs gewist! Als je mij wil bereiken zal je naar punt.nl moeten?

http://www.therealdarknessnews.punt.nl/content/2014/05/DJ-X-INDEX-BABBEL

Groetjes,

Anoniem zei

Je kan me ook vinden door te googlen op DJ X Happy Singles Island? Och het is hopeloos, idiocraten zijn onbetrouwbaar! Ik blijf erbij dat men beter niet kan gaan stemmen, of blanco als je moet naar de stembus lopen, anders kan je beter gewoon thuis blijven!

Weet je dat je in Belgia ook tot 3000 euro boete kan oplopen als je niet naar de stembus gaat! Groetjes & sterkte nog mensen! DJ X,