maandag 28 april 2014

Ingezonden stuk: geen roeping

Deze keer een kort ingezonden stukje van iemand die kritisch op me is. Ik krijg af en toe mensen die wel een ingezonden stukje geplaatst willen hebben, maar vaak haken die toch af, als ik wijs op de persoonlijke informatie die ze er vaak toch in laten staan. Maar deze is wel anders, en wou erg graag geplaatst worden. Kan je nagaan wat ik allemaal plaats.

Ik lees Zondares haar blog al jaren. Ik ben ook een dvp. Maar ik ben het niet altijd met Zondares eens. Haar stukjes over politiek vind ik goed. Ik vind het ook goed wat ze over de media schrijft. Maar ik ben het niet eens met haar stukjes over het werk. Zondares zal het wel zo voelen. Zij doet het werk anders als ik. Want ik ben niet zo iemand als haar. Zij is zo'n vrouw voor wie het haar roeping is om hoer te zijn. Zo sta ik er niet in. De meeste dvp's zijn zoals ik. We hebben gewoon ons werk als hoer. Daar verdienen we ons geld mee. Zondares is een uitzondering. Ik vind het vervelend als klanten denken dat alle dvp's zoals zondares zijn. Wij willen gewoon werken, en niet elke keer een hoogstandje hebben. Heb ook respect voor de gewone dvp's. We zijn niet allemaal van die dvp's die de benen uit ons lijf rennen voor elke klant. We hebben niet allemaal zin om ons aan elke klant aan te passen. Het werk is zwaar genoeg. Laat ons nou gewoon ons werk op onze eigen manier doen. Ik vind mijn werk prima omdat het goed kan verdienen. Dit is voor de meeste dvp's zo. Dat is een goede reden om het te doen. Het is geen wedstrijd. Je mag niet verwachten dat we allemaal een roeping hebben. Ik doe iets wat veel vrouwen niet zouden doen. Dat moet maar genoeg zijn. Ik ben niet met de prostitutie begonnen om dan ook nog eens hard te gaan zweten. Ik doe het juist omdat je niet hard hoeft te werken. Maar dan moeten de klanten geen gekke verwachtingen gaan hebben. Je krijgt bij mij pijpen zonder en twee standjes, en als je wat anders zoekt daar heb ik niks mee te maken. jij staat voor die opgeleide studenthoeren die het werk zijn blijven doen, die omhooggevallen en er een hele wetenschap van maken en een voorsprong nemen. Te goed voor het werk, maar jullie laten meiden als mij wel slecht figuur slaan. Je hoeft het niet eens te doen, als de klanten geil genoeg worden komen ze toch wel!!! Jij moet niet voor ons praten alsof jij het beter weet, jij ben dan wel een havo-tutje en een studiebol, maar voor mij ben je gewoon een kapsoneswijf. Jij doet alsof je een thuiswerker bent, maar je bent gewoon een studio-hoer die nu vanuit haar eigen huis werkt. Wij zijn teminste geen sletten die er geld voor zijn gaan vragen. Als je nou lef hebt zet je dit op dat blog van je, dan weten mensen ook eens dat we niet allemaal zo over het paard zijn getild. Je durft dit toch niet op je blog te zetten.

66 opmerkingen:

uayslan zei

Zondares heeft al vaak over "broodmeiden" geschreven, en nu lijkt het erop dat er inderdaad hoeren zijn die liever niet hard werken.

Dat mag natuurlijk best.

Ik vind wel raar dat de briefschrijfster "pijpen zonder" aanbiedt.
Dat is volgens mij erg riskant.

uayslan zei

Ik snap niet wat de briefschrijfster tegen studentes heeft.

Hebben studentes een voorsprong in de prostitutie?

Anoniem zei

haha, deze dame zou haar adres waar ze werkt achter moeten laten; kom ik nooit! Wij komen echt niet alleen omdat we geil zijn! Is het wel eens tot haar doorgedrongen dat wij ook komen voor intimiteit, genegenheid en wat positieve aandacht, neen, meisje je zult nooit goede klanten hebben omdat je geen visie hebt! Jammer!!

Mark van der Beer zei

Ik ben het voor een deel wel met deze dame eens. Niet iedere prostituee doet dit vak vol passie en om te genieten (als ik het zo mag uitdrukken). Voor veel dames is het inderdaad gewoon werk en gaat het om geld verdienen.
Dat betekend niet per definitie dat je geen goede ervaring kan krijgen als klant zijnde, maar wel dat niet iedere prostituee heel haar ziel en zaligheid zal steken om haar klanten tot een ultiem hoogtepunt te brengen.

Anderzijds vind ik haar wel wat aan de harde kant tegen Zondares. Zondares neemt het tenminste op voor de prostituees, dat is niet iets wat van veel prostituees gezegd kan worden. Als deze dame het er dus niet mee eens is, waarom doet ze er dan zelf niets aan (ik neem aan dat deze dame geen eigen blog o.i.d. heeft, anders neem ik deze woorden direct terug).
Het is makkelijk kritiek op een ander te leveren. Of zoals mijn vader altijd zei: de beste stuurlui staan aan wal.

Anoniem zei

Ik vind dat de briefschrijfster niet erg aardig is over Zondares. Dit is een hele goeie blog, en je kan hier veel leren. Maar ik begrijp ook heel goed dat het heel frusterend kan zijn om hier te lezen als het niet voor je weggelegd is. Ik begrijp het ook wel, maar ik vind wel dat je het dan bij je eigen gevoel moet houden.

Wessel zei

Zie mijn comment / oproep onder het vorige artikel

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Een aardigheidje, zoek de film "Black & White & Sex" eens op.
Mooi inkijkje mooi uitgevoerd en een andere benadering.
http://www.imdb.com/title/tt1820400/

Storyline

Prostitute. Hooker. Sex Worker. Whore. Candid and seductive, Angie is determined to set the record straight about sex. As she reveals herself, layer-by-layer, she also exposes the man who is interviewing her. Sometimes provocative and confronting, sometimes tender, poignant and sexy, Black & White & Sex takes you behind the scenes and into Angies very special world. There's a question here for every man and an answer for every woman. Anyone who pays is welcome - but leave your expectations at the door sex is never black and white.

Aphrodite zei

Ja, ik vind ook dat deze schrijfster hard is voor je Zondares. Zeker die laatste zin lijkt precies om je uit te dagen, terwijl elke trouwe lezer hier weet dat je daarboven staat. Langs de andere kant erken ik wel dat zeer veel vrouwen dit echt alleen doen voor het geld. Maar ja, dat is nog geen reden om je 'een kapsoneswijf' te noemen. Waar haalt ze dat vandaan? Ikzelf was niet niet zo 'gedreven' om écht beter te worden, maar daarom bewonder ik je net, omdat jij gewoon góéd bent. Je schrijft gewoon je eigen ervaringen en motivaties, als zij dat anders aanvoelt dan is dat haar goed recht. Maar om er een hele uitdagende post van te maken, nou dat is ver gezocht.

Anoniem zei

Ben het heel erg met deze dame eens. Zondares is leuk om te lezen. De ervaringen van een hoer, zijn altijd spannend, zeker voor de klandizie. Toch, spreekt Zondares vaak genoeg jammer genoeg niet voor zichzelf maar voor vele dames die er misschien totaal niet zo over denken. Er wordt net gedaan op dit blog of mensenhandel niet bestaat. En of alle mensenhandelslachtoffers maar dom en naief zijn. Verder worden alle vrijwillige hoeren afgeschilderd als broodhoer en moet je godvergeten wel bij iedere klant klaarkomen als ik Zondares moet geloven. Net wat de hoer hierboven al zegt. Niet iedere hoer heeft dit werk gekozen omdat ze toch al de slet uithingen en er dan maar geld voor gingen vragen. (ik snap dat het genieten dan iets makkelijker gaat) Maar er zijn veel vrouwen die een behoorlijke grens overmoeten om dit te gaan doen. Een grens die ze vaak overschrijden omdat er weinig andere keus is (denk aan financiele situatie, als je kinderen je hongerig aankijken, zet je veel makkelijker je self-esteem aan de kant) Leuk dat Zondares t allemaal prachtig vind en behalve de belastingrazzia's niets negatiefs kan bedenken over haar werk. En op Smegma na eigenlijk alles wel lekker vind!
Ik denk om eerlijk te zijn, dat deze vrouw nog wel eens gelijk kon hebben. Zondares is een uitzondering. Super voor haar, want dat maakt het gelukkig dat zij haar werk leuk kan vinden. Maar ik denk echt dat de meeste dames in dit vak er niet zijn in beland omdat ze het toch al gratis deden, en het zeker niet zouden doen als het niet het geld opleverde wat het oplevert. En het is een beetje snobbig om deze dames dan maar Broodhoeren te noemen, want Zondares.. Dat zou betekenen dat jij je benen even graag gratis zou wijd doen als voor geld? Nou poe wees daar dan maar trots op!

Puttana zei

Wat een zielig gezeik in sommige reacties. Niemand vraagt je om je werk leuk te vinden, en als je lange tanden hebt moet je dat zelf weten, maar ga dan gvd niet doen alsof Zondares, die er echt werk van maakt, het voor jou verpest. Als je een slechte hoer wil zijn prima, maar het is wel goor om dan te gaan zuigen over iemand die haar best doet voor haar werk, haar klanten en de hele fucking branche.
En anoniem 23:55, je geeft zondares haar standpunten verdraaid weer.
Jezus wat een treurige bedoening. Kijk nou wat er gebeurt als je niet in jip-en-janneke-stijl schrijft?

Anoniem zei

Afgezien van het feit dat deze dame onbeschoft en grofgebekt is tegenover ‘Zondares’, blijkt hieruit in feite ook dat ze haar klanten minacht. Mannen die wel eens een dame bezoeken zullen dit herkennen. Deze inzendster vertegenwoordigt inderdaad een substantieel deel van de beroepsgroep, met een attitude van ‘mannen zijn toch geil, het lukt ons heus wel ze te tillen’. Deze dames zijn de evenknieën van de heren die respectloos zijn tegenover de dames, en daarom zijn ze ook tot elkaar veroordeeld, de geile, respectloze klanten, en de hoeren bij wie het gewoon ‘erop en eraf’ is. Ja, ook mij is het meer dan eens overkomen zo’n dame te treffen. Maar één keer getild, ga ik nooit terug. Het zijn de dames met de instelling van zondares bij wie wij hoerenlopers teruggaan. Er tekent zich dus een patroon af: Zondares krijgt door haar eigen instelling ook de ‘beste’, aangename en respectvolle heren over de vloer. En deze inzendster, die de respectvolle heren wegjaagt, blijft met de overschot opgezadeld, wat haar verbittering nog doet toenemen. Als het beroep een slechte naam heeft, dat heeft dat natuurlijk ook met deze dames te maken: dat ze zichzelf niet in de beroepsvreugde (en het denkniveau) van Zondares herkent, daar valt begrip voor op te brengen, het is en blijft geen gewoon ‘werk’ en voor wie het ‘goed’ wil doen zal het zeker soms emotioneel zwaar zijn. Dat een meningsverschil bij haar automatisch tot een potje schelden tegen Zondares moet leiden, zegt niets over zondares en alles over haar. Ofschoon niet alle dames met de instelling van Zondares er zo’n eloquente blog over schrijven, ben ik als alleenstaande zeer dankbaar dat ze er zijn. De inzendster, ze doet maar, ze ziet maar, maar ze heeft inderdaad op een belangrijk punt gelijk: ze vertegenwoordigt een substantieel deel van de beroepsgroep.

Anoniem zei

Jammer van de negatieve opmerkingen aan het einde. Met de start heeft ze wel een punt. In elk beroep zijn er mensen die het gewoon doen voor hun brood zonder er iets bijzonders van te willen maken. En inderdaad. Iemand die dit blog leest kan misschien standaard allerlei hoogstandjes gaan verwachten, die gewoon niet iedereen kan leveren. En ook niet hoeft. Want ik schat dat er wel degelijk mannen genoeg zijn die gewoon er op en er af willen e.v.t. met korte babbel. En voor die mannen is schrijfster voldoende.

Eleonore zei

Zondares schrijft nooit dat ze voor iedereen spreekt. Ze schrijft juist op verschillende plaatsen dat er meerdere stromingen zijn, dat er op heel veel verschillende manieren wordt gewerkt. Ze heeft de vrouwen die er met de pet naar gooien genoeg beschreven, en ik vind dat ze ontzettend vriendelijk over ze is geweest. Als de schrijfster van gisteren Zondares zich wil laten verantwoorden voor de klanten die te hoge verwachtingen hebben, moet zij zich ook maar verantwoorden voor de vele klanten die na hun eerste ervaringen met zo'n luie snol afknappen en nooit bij de echte vakvrouwen terecht komen. Ze moet maar naar zich zelf kijken.

Anoniem zei


Het woord hoer lijkt in deze discussie te zijn vervangen door slet en snol, dus ik pas me maar aan, aan dit (professionele?) woordgebruik. (-:

Dit lijkt een soort van discussie tussen 'de oude wereld snollen' én 'de nieuwe wereld snollen'.

'De oude wereldsnollen' trachten? wat meer seks-kwaliteit te leveren voor het geld). Maar gebruiken het verdiende geld om hun eigen levensstandaard op te krikken en minder van hun familie. Of doen een beetje net alsof voor het idee. (De gevestigde orde snollen).

'De nieuwe wereldsnollen' zeg maar 'de broodsnollen', zeg maar 'de oostblokgeneratie' zijn enorm ambitieus in hun werktijden en het maximaliseren van hun inkomsten. Inderdaad, ook geregeld met wat discutabele maar ook zeer inventieve marketing technieken. Echter hun geld stroomt met name naar het oostblok niet alleen om hun kinderen en (zieke? oude?) familie (met niet of nauwelijks (pensioen)voorzieningen) te voeden, maar ook te voorzien van (een beetje?) luxe omdat ze zich (door de omstandigheden gedwongen (onterecht?) schuldig voelen dat ze hun kinderen langdurig alleen laten.

Beide partijen hebben gelijk.

Ik denk dat het super is dat de intercollegiale discussie hier gevoerde wordt. Ik vind het wel jammer dat er zo enorm veel persoonlijke aanvallen plaatsvinden. Voer de discussie op de 'kut' en niet op de 'snol'. (-:

Anoniem zei

Bij beide typen, die niet zo zwart/wit zijn als ik hier schets, is wat te halen aan dienstverlening voor de klant.

Ook de broodsnollen kunnen zeer interessant zijn voor een klant!

Ik raad iedereen aan op ontdekkingsreis te gaan bij beide typen, zo deze indeling is te maken.

Geld geven met het idee dat er familie en kinderen van te eten en speelgoed van krijgen vind ik persoonlijk als klant overigens ook wel een prettig idee..

Het is aan u.

Anoniem zei

Over borderlinemeisjes gedwongen door foute marokkanen die totaal in de tang zitten hoor je zondares niet.
Die meiden zijn maar dom. En ach ja die pooier relaties zijn niet zo zwart wit.

Bullshit.

Joris zei

Eerlijk gezegd doet vooral de tweede helft van deze mail me denken aan de eerste anderhalve minuut van deze voorstelling van Theo Maassen.

Anoniem zei

@anoniem30-4-14 04:06h

Die bestaan in Nederland niet meer lieverd.

Weet je nog ... als er is een bestseller over wordt geschreven, blijkt ie verzonnen te zijn.

Verdiep je ook eens beter in dit blog:
- dwang 1, 2 en 3
- usw usw

Lezen lieverd, lezen, lezen!

Henri Bik zei

Mannen sensueel verwennen is een vak.

De DVP die dat vak beheerst krijgt vaste klanten.

Aan die mannen verdien je het meest, niet per sessie maar per jaar..

Ik kan me de jaloezie van een dame die het vak niet beheerst goed voorstellen.

Het is goed dat Zondares haar aan het woord laat, want ze vertegenwoordigt helaas een aanzienlijk deel der DVP's.

Anoniem zei

Heel veel hoeren hebben gewoon geen zin in dat oeverloze gezeur van mannen, die met een, door de economische crisis, ingedeukt ego, en kapot bedrijf, de bevestiging bij een hoer zoeken, die ze thuis niet kunnen vinden.

Het hoofddoel van de, vaak knappere, vaak jongere, vaak oostblok, broodhoer is gewoon hun familie in het doelland onderhouden. Hun geldbronland is een tijdje Nederland. Hun regulier middel is "niet miauwen, wel neuken."

Maken ze ook lol, ja ze maken ook lol. Zijn ze weleens chagrijnig, ja soms zijn ze ook chagrijnig, net als jij of ik. Hoeren, broodsnollen of eloquente (-: top escorts, zijn gewoon mensen, net als jij en ik.

Het is gewoon een wat ander segment in de prostitutie. Ieder met een eigen deels door de markt, deels door politieke beslissingen vaak indirect bepaalde prijs.

fanmail zei

Hoeren met sletvrees?

@Gastschrijfster: de eerste helft van je artikel vond ik interessant, dus bedankt dat je laat weten hoe je het ziet.
Maar je scheldpartij op Zondares kan ik niet plaatsen. Zou Zondares al zoveel lezers hebben dat ze daardoor jouw klanten op gekke ideeën kan brengen? Kom op zeg!

In ieder geval vind ik het fair enough dat jij werkt zoals je wilt. De deal is seks. Die kom jij na. No hard feelings.

Ik zie wel een tegenstrijdigheid in je redenering want eerst zeg je: "Het werk is zwaar genoeg", maar later: "Ik ben niet met de prostitutie begonnen om dan ook nog eens hard te gaan zweten. Ik doe het juist omdat je niet hard hoeft te werken." Dat is echter jouw zaak, hoe je dat ziet.

De bottomline is dat er genoeg klanten terugkomen voor de ervaring die jij aanbiedt. Zolang ze dat doen hoef je je geen zorgen te maken. En ik respecteer je omdat je dat waarmaakt, des te meer omdat ik denk dat ik het zelf niet zou kunnen.

Maar ik heb dus wél wat jij noemt "gekke verwachtingen"! Als er alleen maar te koop was wat jij lijkt te beschrijven heb ik bij de hoeren helemaal NIETS te zoeken. Zondares heeft mij terug als klant binnengehaald omdat ze me het vertrouwen heeft gegeven dat er dvp's zijn die gemotiveerd zijn om mij waar voor mijn geld te geven. Niet alleen om mij als klant te winnen/behouden, maar puur en alleen al vanwege hun beroepstrots. Die plezier en uitdaging vinden in het WERKEN MET MENSEN.

Ik verwacht zelf geen seksuele 'hoogstandjes', maar wel persoonlijke aandacht. Ik weet wel dat Liefde met een hoofdletter niet te koop is, maar ik heb toch bij verschillende dvp's waar ik klant was wél wederzijdse liefde ervaren. Het kan ook een heel knappe illusie geweest zijn, maar het resultaat is voor mij hetzelfde namelijk dat ik iets gekregen heb wat ik VEEL MEER NODIG heb dan seks, en dat dat me een goed gevoel gaf wat maanden bij me blijft. Misschien verwar ik de discussie door een groot woord te gebruiken. Maar in ieder geval hebben deze dames echt hun best voor me gedaan omdat ze me een goede ervaring van harte gunden en wisten hoe belangrijk het voor me was. En ze hebben er inderdaad hard voor moeten werken. Niet lichamelijk maar op gevoelsgebied. Want ik ben moeilijk. Ik heb een gebruiksaanwijzing en als een dvp die niet uitvindt vind ik het contact eerder naar dan plezierig.

Ik kan me dvp-bezoek maar een paar keer per jaar veroorloven hoewel ik er in principe veel vaker behoefte aan heb. Dus als ik dan ga moet het ook goed zijn. Dat ben ik waard. Uiteraard laat een goede ervaring zich niet afdwingen maar het is in ieder geval een goed begin als de ander haar best voor me wil doen. Ik van mijn kant geef mij aan haar over. Ik kan er kort of lang over doorgaan maar ik denk dat we wel mogen concluderen dat jij niet de dvp bent die ik zoek, en dat ik al helemaal niet de klant ben die jij zoekt. Maar ik wilde toch al niet reageren op dames die zc aanbieden. Het liefst zou ik jullie oproepen daarmee te stoppen maar ik mag mij niet met jullie standpunten bemoeien. Ik wil wel alle klanten oproepen om op te houden met hier om te vragen.

Ik ben fan van Zondares omdat ze zoals jij het stelt een 'slet' is die van haar hobby haar werk gemaakt heeft. Ik ben eerlijk gezegd wel verbaasd dat er hoeren zijn die het woord 'slet' serieus als een belediging gebruiken. Volgens mij zou IEDEREEN van zijn hobby zijn werk moeten maken. En wie nog geen hobby heeft zou er een moeten zoeken! Want wie een hobby heeft weet dat het FIJN is om hard te werken. Vooral als het werk is waar je goed in bent en wat je steeds beter onder de knie leert krijgen.

Wessel zei

Er zijn weer enkele belangwekkende artikels verschenen!

Utrecht Krijgt Spijt: Bericht van Wil Post (Adviseur Freya)

Fleur van Schaik: Wat is gedwongen prostitutie volgens artikel 273f?

En twee artikels over Felicia Anna:
Behind the Red Light District: Roemeense prostituee doet boekje open
Felicia Anna's Prostitute Blog - PROBABLY THE MOST IMPORTANT BLOG YOU WILL READ THIS YEAR!

En omdat ik complimenten voor- en een reactie op mijn artikel kreeg (waarvoor dank), promoot ik dat ook nog een keer: Vóór Vrije Hoererij!

Anoniem zei

Wat me zorgen baart is dat ik hulpverleningsinstanties in de comments zeer zelden zie in dit gehele blog. Zelfs niet als het onderwerp de hulpverlening is. Waarom zijn zij zo afwezig? Ik begrijp daar helemaal niets van. Ontgaat dit blog ze? Indien je de poll bekijkt, lijkt dat er wel op. Waarbij ik ervan uitga dat zíj niet allemaal onder de grote groep 'anders' vallen. Schamen ze zich om met prostituees in gesprek te gaan. Beschikken ze niet over een woordvoerder? De reden is volstrekt onduidelijk voor mij.

Prostituees, in elk segment, hebben enorm veel kennis en informatie te bieden aan de hulpverlening.

NB
De Fleur van Schaik LINK hierboven (Wessel, dank je!) "wat is gedwongen prostitutie volgens artikel 273f" heb ik tweemaal met zeer veel interesse gelezen. Met name ook de opmerkingen over 'wat een (potentieel) loverboymeisje kwetsbaar maakt' én 'waar een ex-loverboymeisje' uit schaamte geregeld niet over (durft te) praten.

Dit is overigens ook een interessant (verdiepings?)artikel voor de hulpverlening. Ik zou graag hun mening en opvattingen over allerlei onderwerpen meer terug zien komen in dit blog.

Anoniem zei

@ Wessel 28 april 2014 12:07

Je hebt veel werk in je site gestopt, maar sorry, doe svp nog wel iets aan de layout:

Zoals het nu is is het een garantie voor knallende koppijn!

vriendelijke groet, Rootman

Mark van der Beer zei

@Anoniem 1 mei 2014 04:16
De reden is eigenlijk vrij simpel. De hulpverlening is helemaal niet geinteresseerd in een positief verhaal over prostitutie. Hun organisaties zijn afhankelijk van subsidies van de overheid, en steekt er natuurlijk niet veel geld in als er nauwelijks problemen zouden zijn.
Dus zijn de hulporganisaties gebaat bij het creeeren van een beeld waarin prostitutie bol staat van de gedwongen prostituees en vrouwen die uitgebuit worden, zodat zij die zogenaamd kunnen redden.

Niet iedere hulporganisatie is slecht, maar helaas is het overgrote deel van de zogenaamde hulporganisaties vooral bezig met zichzelf te verrijken in plaats van prostituees te helpen.

Daarnaast denken veel hulpverleners wellicht ook dat ze er vast meer verstand van hebben, omdat zij zich gespecialisseerd hebben in slachtofferhulp, en aangezien Zondares geen slachtoffer is, is zij per definitie niet interessant voor hun.
Zondares behoort, net als mijn vriendin, 'tot die groep die het geluk heeft dat ze niet gedwongen worden', zoals ze het zelf vaak zeggen.

Hopelijk geeft dit een beetje inzicht in waarom er zo weinig hulpverleners naar dit blog komen.

@Wessel
Top werk man! Maar inderdaad zoals Rootman al zei kun je wellicht iets aan de vormgeving en de lay-out doen om het iets aangenamer te maken om het te lezen. Veel internet lezers bepalen hoe betrouwbaar informatie vaak is, niet op basis van de informatie zelf, maar heel vaak op de uitstraling van de website.
Desalnietemin een goed stuk!

Wessel zei

Over de polls gesproken: ik zie dat de poll over klanten beëindigd is. Ik denk dat wie op de eerste vier mogelijkheden stemde vrij negatief staat tegenover klanten en daarmee m.i. tegenover de hele hoererij (hoewel de betekenis van geilaard op zich niet negatief is, is het woord dat wel), en dat wie op de volgende twee mogelijkheden stemde (vrij) positief. Wie 'anders' stemde buiten beschouwing gelaten kom ik dan op 28% negatief en 72% positief. 1700 stemmen vind ik trouwens best flink wat. Stel dat dit ook het aantal mensen is wat hier vaker komt lezen (niet alle vaste lezers doen mee, maar niet iedereen die meedoet is een vaste lezer) en we nemen de percentages uit de voorlopige resultaten van de nieuwe poll dan zouden er hier ruim 300 hoeren en ruim 500 klanten lezen. Super! Uitgaande van 15.000 hoeren en 2.000.000 klanten zijn dat ruim 2% van de hoeren (!!!) en 0,025% van de klanten.
Verder zouden er dan ongeveer 20 hulpverleners en ook ongeveer 50 (!) onderzoekers meelezen. Maar die laatstgenoemde groep lijkt me oververtegenwoordigd omdat ze waarschijnlijk meer dan gemiddeld bereid zijn om mee te doen aan de poll.

Klanten zijn:
mannen die een boete moeten 27 (1%)
viespeuken 120 (6%)
geilaards 179 (10%)
zielig 133 (7%)
gewone mannen 1068 (61%)
fijne kerels 138 (7%)
anders... 63 (3%)

totaal 1728


@Anoniem 1-5 04:16: Geen dank we moeten Fleurtje bedanken. Ik moet het zelf eerlijk gezegd nog lezen, maar dat ga ik hierna doen.


@Rootman: Dank voor het bekijken van mijn homepage en sorry voor de hoofdpijn. Zijn de pagina's te wit? Of wordt er iets niet goed weergegeven? Volgens mij moet het er uit zien als een simpele tekstverwerker uitdraai. (Des te meer) omdat Mark ook zegt dat het beter kan zal ik er zeker over nadenken of ik het uiterlijk kan verbeteren.


@Mark: Dank voor je compliment. Doet me goed, zoals ook de twits (groetjes aan FA, ik ben zeer blij met haar twit en heb die nu ook vermeld).
Misschien had je in je antwoord aan anoniem ook dit artikel van FA moeten vermelden. Schandalig dat Stakelborough (directeur Stichting Geisha) die pretendeert sekswerkers te vertegenwoordigen niet antwoordt op gefundeerde kritiek van een sekswerkster! Zondares (die aanvankelijk positief was) heeft Geisha al eerder verwijderd uit haar links. Er is toen geen hoer geweest die hier gezegd heeft dat Geisha wél goed bezig zou zijn.

Hebben jullie al met Groen Links gesproken? Beviel het?

Kristine zei

Ik reageer hier meestal niet, maar ik lees al sinds kies je avontuur mee. Ik vind de ingezonden brief onzin, maar wel heel representatief voor een hele grote groep domme prostituees die niet willen of kunnen begrijpen dat ze hun werk serieus moeten aanpakken als ze niet altijd willen blijven sappelen. Je steekt inderdaad slecht af bij Zondares, Puttana, Wild Thing, Serena en mij. Dan moet je accepteren dat je niet zonder hard te werken het respect krijgt dat hoort bij hard werken.

Eigenlijk was ik getriggerd om te reageren door de vergelijking tussen oude wereld en nieuwe wereld hoeren. Het zijn niet de oude hoeren die beter werk deden. Juist omdat de nieuwe groep hoeren kwamen moest het Nederlandse niveau omhoog. Hou daar even rekening mee. Ik vind het een prima ontwikkeling.

Anoniem zei

Sorry maar ik ben het met de schrijfster eens. Eindelijk es iemand die het opneemt tegen die kutstudentes.

Anoniem zei

Het is net de echte wereld.

De regulieren(de sletten?) hebben een hekel aan de broodmeiden/oostblokkers(de snollen?)
De oostblokkers en de regulieren hebben samen weer een hekel aan de studenten/parttimers (de kutten?)

Blijkbaar zitten deze segmenten elkaar soms in de weg? Aan de andere kant hebben ze ook effecten op elkaar. (?)Kwaliteit, (?)Prijs en (?)Condoomgebruik.

Interessant!

Anoniem zei

Oordeel ik fout als ik zeg dat de:
- de regulieren hier in Nederland willen blijven en voor hun 'vroegpensioen' aan het werk zijn. Kwalitatief goed werk leveren?
- de oostblokkers dit zien als tijdelijk en hun blik continue op het doelland (familie, evt kinderen) gericht hebben, relatief goedkoop zijn en veel aanwezig?
- de studenten, parttime werken en daardoor meer energie in 1 dag kunnen stoppen, meer ronselen. En dit ook zien als tijdelijk en zich richten op hun hoofddoel studie. (Vaak zeer knap, zeer communicatief, en zeer jong zijn).
Beperkt aanwezig en daardoor vrijwel continue bezet en relatief extra gewild 'lijken'?

Zoiets?

Anoniem zei

Natuurlijk is het weer niet zo zwart/wit ......

Ik begrijp elke groep, zo je die zo een beetje zou kunnen omschrijven, vanuit hun perceptie wel.

Ik vind dat jullie wat aardiger voor elkaar zouden mogen worden en met elkaar de grenzen en de prijzen op één of andere wijze moeten afbakenen.

De concurrentie is ook door het stigma e.d. soms (vrouw)onvriendelijk hoog. Dat is jammer.

En dan heb je de raam-, thuis- én andere bedrijven indeling etc. etc.

Het is een enorm complex krachtenveld!

Puttana zei

Ik heb ooit al een ingezonden stuk geplaatst gekregen waar ik behandel dat er meerdere groepen zijn.De prostitutie bestaat niet dus.

Wessel zei

Mijn artikel staat nu op Indymedia (met betere layout voor de liefhebbers) met een uitgebreid p.s. wat vooral is gericht aan de linkse beweging. Ik heb twee organisaties die in (oudere) artikels hebben beweerd dat prostitutie vrouwenonderdrukking zou zijn uitgedaagd die bewering te onderbouwen.

Voorzover het ps. voor hier relevant is een citaat:
"Dit artikel is getwit door Utrecht Spreekt en geretwit door MvdB, CvT en FA. Ondanks een voor zover ik meekrijg positieve ontvangst van mijn artikel zijn er nog geen reacties op mijn oproep. Deze oproep heb ik op Zondares geplaatst omdat daar enkele honderden hoeren en klanten (e.a. betrokkenen) meelezen. Een conclusie over de aktiebereidheid trek ik hier nog niet uit. Wellicht ben ik als relatieve buitenstaander niet de juiste persoon om dit van de grond te krijgen. In dat geval zal ik mijn steun aanbieden als er door anderen een initiatief genomen zou worden voor aktie tegen de WRP."

Maar natuurlijk blijft mijn oproep (vooralsnog) staan! Overigens was ik nog vergeten Buro Brycks te vermelden die ook getwit had. Dank.


@Puttana: Ik heb het herlezen. Zeer relevant inderdaad bij deze discussie. Mijn eigen (voor zover vrij recente) ervaringen (zie ook mijn fanmail reactie) zijn alleen met 5 dames uit oost-europa waarvan ik er dus op 3 verliefd ben geweest, waarvan ik denk dat ze me echt heel goed aanvoelden. De andere twee hadden een manier van werken die me minder aansprak hoewel een van hen zeker zéér goed was (in ieder geval in massage). Met de vijfde heb ik alleen even gepraat voor een 'binnenhaalprijsje'. Over haar kan ik alleen zeggen dat ik haar weliswaar aardig vond maar zeker niet (verder) haar klant wil zijn. Maar om kort te gaan ik zie ze graag komen dus en jouw negatieve opmerkingen over de gehele groep lijken me niet terecht. Ik lees ook in de reactie van Kristine dat ze er anders over denkt. Maar ik heb een advertentie van m.i. een echte (NL) 'professionelle' ontdekt dus hopelijk heb ik het lef haar te bellen (en wil ze afspreken) zodat ik over een tijdje kan vergelijken.

Verder stemt je artikel me niet optimistisch over het tot stand komen van protest tegen de WRP of überhaupt enige vorm van organisatie van hoeren (en/of alle bij de hoererij betrokkenen), maar ik ben toch ook wel hoopvol omdat meer mensen zich de laatste tijd lijken te beginnen uit te spreken.

Anoniem zei

ik heb wel zo mijn twijfel bij deze studente....veel te veel taalfouten. In geen enkele opleiding wordt "wouden" gebruikt, en het aantal d en dt fouten is niet te tellen. Deze blog is ook gemaakt om geld te verdienen. Zo commercieel slim is ze dan weer wel.

Anoniem zei

in je poll over wie je bent als lezer ontbreekt een keuze mogelijkheid...wat dacht je van echtgenote ? Die staan nu allemaal bij "anders". Slim hoor.

Mark van der Beer zei

Gut o gut mensen, laat iedere prostituee gewoon zijn of haar werk doen op een manier die zij prettig vinden, of ze daar nu van genieten of gewoon alleen hun geld mee verdienen maakt dan niet uit.
Als de dames er zelf maar van kunnen leven. Bovendien is niet iedere klant op zoek naar spetterende seks, dus voor ieder wat wils.

Het lijkt mij dat er wel belangerijke zaken zijn om ons druk over te maken, dan een onderlinge discussie of je wel of niet dit werk moet of mag doen als je het alleen voor het geld doet.

Laten we ons daarom verenigen, in plaats van steeds onderling ruzie te zoeken. Als we het huidige politieke en sociale klimaat tegen prostitutie hebben verslagen, is er nog tijd genoeg om ruzie onderling te maken.

@Wessel
Ik krijg inderdaad van veel mensen te horen dat stichting Geisha, sinds het aantreden van Ilonka, bepaald geen vrienden maakt binnen de prostitutie.

Van GroenLinks hebben we nooit meer wat vernomen. Schijnbaar waren we maar heel kort interessant voor hun.
We hebben wel met andere mensen gesproken ondertussen, en zijn met een aantal zaken druk bezig. Gelukkig krijgen we veel positieve reacties op het blog van mijn vriendin, en daar ben ik ook erg blij mee. Op deze manier hopen we dat er wat meer aandacht komt voor de vrijwillige prostituees, in plaats van het kleine groepje slachtoffers dat vaak veel groter gemaakt wordt dan het daadwerkelijk is.

Anoniem zei

Ach, niet zo janken. Elke darm heeft haar eigen publiek en het ligt aan jezelf hoeveel je verdiend. Smile bitches!!

fanmail zei

@Anoniem 16:22: Volgens mij komen zoveel mensen door hun studie met d/t fouten. Wij wouden ook wel dat ze beter schreven, maar dan zouden we niet genoeg mensen opgeleid krijgen. Mij valt dit niet op. Ik vind Z. super schrijven. Heb je ook een theorie hoe ze geld zou (gaan?) verdienen aan dit blog? Volgens mij stopt ze er minstens 20 maar waarschijnlijk meer uur per week in = 1000 uur per jaar = 5000 uur in 5 jaar * 20 euro per uur (voor minder zal ze niet in beweging komen gezien haar uurtarief als dvp) = een ton. Waar moet dat geld vandaan komen volgens jou? Volgens mij levert Z. ons vrijwilligerswerk ter waarde van inmiddels MINSTENS een ton. Voor de goede zaak en onze gezamenlijke belangen. DANKJEWEL ZONDARES!


@Anoniem 16:24: Dat is een goede opmerking en een waarschuwing voor alle klanten hier met een (geheim binnen hun) vaste relatie. Kijk uit! Moeder de vrouw kan meelezen!

Dan weten we gelijk waar alle negatieve antwoorden in de klanten-poll vandaan komen! Toch gek dat als die vrouwen hun man verdenken hoerenloper te zijn oftewel hem er voor aan zien dat hij een geilaard, viezerik of zielepoot is, dat ze hem überhaupt nog willen.

Ik geloof dat ik de voordelen begin te zien dat ik alleenstaand ben. Haha

Wessel zei

@Mark: Dank voor je antwoord. Ik vreesde het al. "Schijnbaar waren we maar heel kort interessant voor hun." Net zo lang als nodig was om jullie stem binnen te halen. Haha. Maar mooi dat jullie iets anders op de rails hebben. Ben benieuwd!


@Marieke van Doorninck: Ik lees hierboven dat je Mark en Felicia Anna hebt laten stikken. Zo te zien ben jij uit precies hetzelfde hout gesneden als jouw collega's hier in Utrecht die er ook hun bek vol van hebben dat ze het beste voor hebben met de dames van plezier, maar hen ondertussen ijskoud op straat pleuren.

Anoniem zei

Hogere sexkunde van een over het paard getild havo-tutje:
http://zondares.blogspot.nl/2013/07/spelen-met-vuur.html

Standaardwerk van een slet over broodmeiden:
http://zondares.blogspot.nl/2012/03/een-broodsnol.html

Wessel zei

Ik vond laatst op twitter omzetcijfers van het Zandpad.

Ik heb deze informatie aangevuld in de aanvullingen bij mijn (eer) vorige artikel en heb er enige berekingen op los gelaten. (Het gaat om hogere cijfers - omz. 125 K - dan laatst door Z. gegeven.)

Gemeente Utrecht en Waterschap slopen Zandpad definitief (aanvulling 3-5)

Anoniem zei

Ik zou die omzetcijfers met een flinke korrel zout nemen. Niemand heeft een boekje open gedaan over de werkelijke omzet.

Anoniem zei

@fanmail, 2 mei 2014 19:07

Nagels, hairextensions en dure tassen?

Zou er geen geld te verdienen zijn met dit blog. Dit logboek van informatie. Met ZZP-bezoekers met een zeer fikse jaaromzet? Dat vroeg je je af.

Zondares is een absolute 'online expert' op haar onderwerp. En 'key-persoon', je kan niet zonder haar ongeevenaarde verfrissende schrijfstijl!

Een blog is een goedkope manier voor het genereren van 'leads'. Dan zou het gekoppeld moeten worden aan bijvoorbeeld een website waar iets (tassen, nagels?) op verkocht wordt.
Via contentmarketing zou je de bezoekersaantallen verder kunnen verhogen.

Wat ik heel sterk vind aan Zondares, is dat ze nu ook kritische (en best terechte) ingezonden content plaatst. Weinigen durven dit. Dat is lef! Dit al, maakt er dan een prima platform van waar hoeren, klanten en anderen (hulpverlening, onderzoekers, maar ook de verontruste echtgnoot) elkaar kunnen ontmoeten en eigenlijk al een aantal jaar ontmoeten!! Alle stukken, zelfs de nieuwsstukjes, worden stevig 'be-comment-arieerd'.

@fanmail: Jouw inspanningsurenberekening van Zondares, , vind ik inventief. Is die niet wat aan de lage kant? Er zijn bijvoorbeeld ook meerdere gespecialiseerde vrijwillige hulpkrachten bij de website betrokken "haar mannetjes(m/v)". En haar uurloon ........ hm .....? Of zien we "Z's" inspanning, zoals ze dat zelf zegt, ook deels als een therapeutische uitlaatklep. Gold dit ook voor het wat ge-emotioneerd aandoende gastschrijfsel?

Ik heb er absoluut geen verstand van, gewoon wat gegooled. Maar ik vermoed dat een Site-Ranking-Expert meer over de waarde van dit Blog kan zeggen. Evan uitgaande dat zij ook van 'adult-content' verstand hebben. (Heel veel bedrijven zullen, uit moralistische overwegingen, geen backlinks hiervan op hun site willen. Dus mischien telt elke backlink die je telt wel voor meer dan 1 backlink bij een vergelijkbare andersoortige site? Als je begrijpt wat ik bedoel?).

De waarde van het BLOG zal ook afhangen van zaken als populariteit, authoriteit, relevantie, invloed, 'terugverdientijd', 'potentiele klantwaarde van de bezoekers' usw ....veel te ingewikkeld allemaal .......

In langere termijn investeringen zijn hoeren niet geinteresseerd heb ik uit een eerdere comment begrepen. Dat lossen ze anders, op een eigen wijze op! Veel, lossen veel, nu, zelfs voor de familie op etc., dus dan kunnen ze het later ook voor zichzelf oplossen zou je dan inderdaad zeggen. Hoeren zijn zelfredzaam ten top!
Misschien moet Zondares het gewoon aan de hoeren vragen. BRAINSTORMEN met hoeren! Of misschien wil ze dat (nog) wel helemaal niet?

Wessel zei

@Anoniem 3-5 08:45: De cijfers zijn getwit door vrouwenNL, het twit account van vrouwenbelangen.nl . M.i. is dat wel een serieuze bron. Hoe ze aan de cijfers zijn gekomen is me ook niet duidelijk maar ze zullen het niet uit hun duim gezogen hebben. Misschien zijn de cijfers het resultaat van een dergelijke berekening als ik maakte, maar dan omgekeerd, waarbij dus is begonnen met de omzet per dvp die wellicht is vastgesteld met een kleine rondgang. Ook Kramer van Midned noemde in een raadsinformatiebijeenkomst een dergelijk bedrag. Ik vind het (verder) geloofwaardig omdat het resulterende aantal klanten per dvp per dag me reëel lijkt en omdat de Zandpad-dames nu klagen dat ze nergens zo veel kunnen verdienen als ze op het Zandpad deden.

fanmail zei

@Anoniem 3-5 11:37: "Jouw inspanningsurenberekening van Zondares, , vind ik inventief. Is die niet wat aan de lage kant? Er zijn bijvoorbeeld ook meerdere gespecialiseerde vrijwillige hulpkrachten bij de website betrokken"

Zeker! Ik schreef ook "MINSTENS", en inderdaad mogen we Z.'s medewerkers ook niet vergeten. Bij deze ook zeer bedankt luitjes! Ik zou ook liever zien dat Z. betaald werd (en méér dan 20 euro p.u.) en dat ze ook een secretaresse had, haha.

Maar ik wil niet betalen voor toegang en ik wil ook geen opdringerige reclame zien. Wat onze gegevens betreft die worden nu 'gewoon' door G. gepakt. Dat vind ik wel zeer waardeloos. Op zich niet verkeerd als Z. ze zou vermarkten, als het maar uitdrukkelijk optioneel zou zijn.

Volgens mij kan ze gewoon een advertentiesectie (laten) maken voor clubs en zelfstandige dvp's, voor producten (bv. die jij noemt. en wellicht ook kleding, auto's en nog van alles, en porno natuurlijk) en ook voor (discrete bemiddeling naar) geldmannetjes en aanverwanten. Verder zie ik ook graag overal Zondares© Love Hotels komen. Daar zou het grootste geld denk ik in zitten. Maar die klotevergunningen he. Je moet eerst een pand hebben voor je kan aanvragen en dan kunnen ze je lang aan het lijntje houden (als je 'm al krijgt). Dus je moet eerst een hoop geld riskeren en verbranden voor het evt. begint op te leveren. Daar heeft ze dus een risico-investeerder voor nodig. Ja. Ik zie ook grote commerciële mogelijkheden met Z.'s ijzersterke merknaam. Misschien kan ze het doen door via een advocaat haar identiteit te verbergen. Ik weet niet of zo'n truuk mogelijk is, maar dan wil die advocaat ook een flink deel van de koek denk ik.

Ik denk dat Zondares dit doet uit idealisme, maar ze heeft er geen geheim van gemaakt dat ze ook van geld houdt. Volgens mij kan het heel goed samengaan. Als het geld met wat grotere bakken binnen zou komen kan ze ook een team betalen voor onderzoek, lobby en propaganda. Maar ze gaat het niet doen denk ik want in een organisatie, ook al is ze de baas, moet ze te veel consessies doen.


@Zondares: Je maakte er laatst een opmerking over dat je veel hits krijgt op seksueel expliciete woorden - en ook eerder begreep ik al van je dat je van mening bent dat een groot deel van je lezers op zoek is naar porno of in ieder geval iets om rooie oortjes van te krijgen zal ik maar zeggen. (Ik zie ook dat de 'populaire berichten' onderaan inderdaad grotendeels in die categorie in te delen zijn.) - Zou je daar niet meer gebruik van moeten/kunnen maken? Heb je er niet zo'n zin in of gewoon geen tijd voor? Wat als je twee keer zo veel lezers zou kunnen krijgen door b.v. om de week artikels te schrijven als: 'hete verhaaltjes van een geil hoertje', 'platgeneukt', 'ik speelde dat ik zijn slavinnetje was', 'mijn mega-potente nubiër' etc.?

Je werk is seks verkopen, naar ik aanneem ook vaak met illusies er bij. Je maakt een blog om een eerlijk beeld te geven van je werk en om invloed te krijgen op het beleid over je werk ed. Natuurlijk niet om nog eens een keer seks gratis weg te gaan geven in porno-vorm. Maar als dat nou zou helpen om veel lezers te krijgen, die dan hopelijk ook je serieuze artikels ontdekken, dan lijkt me dat het overwegen waard! Je zou de serie kunnen labelen met: "geïnspireerd op een ware gebeurtenis" zodat je het gewoon uit je duim kan zuigen.

Of misschien zijn er wel lezers die dergelijke verhalen in zouden willen zenden?


@Echtgenotes: Kom op dames, laat eens lezen waar jullie dan op soppen!

fanmail zei

Felicia Anna geeft ons weer een hoop te lezen:

9 Signs of forced prostitution
Liars and fakes
How many girls are forced?

Gevoelige kost zo te zien...


Dit kan ook wel eens interessant zijn:

Seksualiteit en de Eerste Wereldoorlog

"Prostitutie en de wapenhandel worden niet voor niets de meest 'winstgevende bedrijfstakken' van een oorlog genoemd."


En nog wat twits:

Klein Hoertje: https://twitter.com/KanStaandPijpen
A delightful evening that wiped out my client and obviously impressed him, and did wonders for my reputation with my agency. I rule.

------

Rossa: https://twitter.com/starsandgirl
... loverboys,mensenhandel,waarom maak ik nou nooit iets mee??ach,ik doe ook nog maar 10 jaar raamwerk!

Klein Hoertje:
@starsandgirl ... Je maakt nooit wat mee omdat je de uitzondering bent. Net als ik. En eigenlijk alle andere hoeren.

------

Wil Post: https://twitter.com/WilliePost
... ik ken iemand die altijd over het Zandpad fietst en nu de gezelligheid mist, hoor je niemand over ...

patrick de vries: https://twitter.com/patrickjdevries
@WilliePost ... en dan nog maar te zwijgen over de oude dame die er woont en zich nu echt onveilig voelt #zandpad

Wessel zei

Ik heb een uitgebreide aanvulling geplaats op mijn artikel Vóór vrije hoererij (zie onder discussie).

Wie tot dusver mijn schrijfsels de moeite waard vond moet het zeker lezen!

Ik ga o.a. in op de discussie n.a.v. dit artikel van gastschrijfster en leg verantwoording af over mijn eigen handelen.

Verder noem ik ook velen. Ik vind het teveel moeite iedereen persoonlijk op de hoogte te stellen dus bij deze: jullie zijn vermeld.

@Serena moet ik wel met name noemen want ik heb je geciteerd. Ik mis je. Ik fantaseer dat je voor langere tijd bent ingehuurd door een miljonair ;)

Anoniem zei

@Wessel

Ik vind dat je heel veel en heel goed werk verzet. Mijn complimenten!!

Ik heb ook de indruk dat het de betere (meer realistische) kant uit is gaan bewegen.


Zou Serena niet met vroegpensioen zijn. Ze zal ongeveer 20 a 25 zijn. Een mooie leeftijd voor een hoer om met een cocktail op een palmstrand te gaan zitten. Ze is pittig zat om haar zaakjes financieel aardig voor elkaar te hebben. En ik gun het haar van harte.

Alhoewel ik haar ook liever als gesprekspartner terug zie keren op dit blog. Ze is leuk&pittig!

Anoniem zei

ik ben het 1s met dit verhaal. ik vindt dat die sletjes due zo als zondares de klaten helemaal seksen het voor ons verpesten wie denke ze wel dat ze zijn ze zijn eg nie meer as wij kk sletjes

Anoniem zei

@'kk': wil je beweren dat je een hoer bent? Ik geloof er geen pest van. Volgens mij ben jij die hoerenhater die hier wel vaker komt 'kk'-en.

Anoniem zei

Ik begrijp wel waarom hoeren soms geen financiële producten, zoals creditcards en dergelijke kunnen krijgen.
Als hun aanvraag er kwalitatief net zo uitziet als bijvoorbeeld de laatste 2 comments hierboven, lijkt een afwijzing mij op zich wel te billijken, toch?

Misschien hebben dit soort hoeren behoefte aan een knop op de website zodat ze begeleiding, een wat striktere controle én een verplichte beperkte limiet krijgen ...... of andere beperkingen.

Anoniem zei

@uayslan, 28-4-2014, 1:29h

Pijpen zonder condoom wordt heel veel aangeboden. In Duitsland is het de norm. Ook je mededeling over 'erg riskant' lijkt mij wat overdreven. Iedereen heeft zijn eigen 'risico acceptatie'. En tegen het nemen van risico, staan extra inkomsten. Dus je zou het als een vorm van ondernemersrisico kunnen omschrijven.

Je zal ook moeten onderscheiden:
(- zuigen met condoom)
- zuigen zonder condoom zonder in haar mond klaar te komen
- zuigen zonder condoom met in haar mond klaar komen
- zuigen zonder condoom met in haar mond klaar komen en direct uitspugen
- zuigen zonder condoom met in haar mond klaar komen en inslikken
- en een onderscheid tussen deepthroat versies en
geen deepthroat versies

Pijpen zonder condoom is behoorlijk gebruikelijk aan het worden. Ik ben er overigens van overtuigd dat bumperkleven op de snelweg, wat je veel ziet, een veelvoud gevaarlijker is. Dat is geregeld direct dodelijk.

Alles in perceptie.Anoniem zei

Tis goed met jullie

@12:50: Dat waren geen reacties van hoeren. Bovendien heeft dat niks te maken met reden waarom hoeren gediscrimineerd worden bv. door banken. Walgelijke reactie.

@14:57: Het zal zijn dat pzc (meestal?) niet dodelijk is maar als je wat oploopt is het erg genoeg. Ik vind dat klanten niet van hoeren zouden moeten vragen dit soort 'ondernemersrisico's' met hun gezondheid te nemen. Ik zou het risico ook niet met mijn eigen gezondheid willen nemen. Wat je eigen risico-acceptatie is is idd jouw zaak, maar je hebt ook met anderen te maken, bv. als je een partner hebt waar je het zc mee doet.

Anoniem zei

Met pijpen zonder condoom, beslis je samen, hoer en klant, tot een bepaalde, qua hoogte in de media zeer slecht en vaag omschreven, risico-acceptatie. Het risico van pijpen zonder condoom is (enorm?) veel lager dan van neuken zonder condoom. Zeker als je samen kiest voor niet klaarkomen in haar mond en geen deepthroat.

Met bumperkleven confronteer je als 'stoute' bestuurder je voorganger, de inzittende van je voorganger én je eigen inzittenden (waaronder geregeld minderjarigen) met enorm grote risico's, waaronder de directe dood.

Ik ga, als ik zou kunnen kiezen, voor pijpen zonder condoom! Bij bumperkleven is het helaas geen keuze maar word je er geregeld ongewenst mee geconfronteerd.

Ik denk dat het goed is als er een keer een serieus artikel komt met de realistische risico's van pijpen zonder condoom. In plaats van al die opgeblazen onzin verhalen, die vrijwel niemand, waarschijnlijk terecht, niet meer gelooft.

(Professionele) Hoeren en (evt) klanten zouden in serieus overleg kunnen gaan met het medisch circuit om hier eens echte duidelijkheid in te scheppen!

Neuken zonder, risico x op een schaal van 1op z.
Pijpen zonder, risico x-y op een schaal van 1op z.
etc.

De praktijk is nu:
dat er op zeer grote schaal gepijpt wordt zonder condoom (zelfs geregeld zonder meerprijs, maar meer als een soort service voor vaste klanten etc. Je ziet alle soorten prijsconstructies.)

Sel je voor. Hoer waar je geregeld komt zit met haar mond boven je penis, kijkt je vriendelijk vragend aan met 'ja of nee condoom-ogen'! Wat denk je 'hoeveel mannen zullen zeggen' 'nee scatje, graag met' .......

De kans dat je als echtgenoot met een seksueel actieve man wordt geconfronteerd, die zich heeft laten pijpen zonder condoom, is gezien de 30.000(?) prostituees in Nederland met 4 tot 30 klanten per dag vrij groot. Laten we daar eerlijk in zijn. Voor de statistisch onderlegde verontruste huisvrouwen onder ons: "Ga maar rekenen!"

Anoniem zei

Nee hoor, mijn man doet dat niet, echt niet!

Anoniem zei

Én waarom mogen hoeren en klanten niet zonder condoom. En binnen een huwelijk of andere partnerrelatie mag het wel. binnen het huwelijk wordt ook fiks vreemdgegaan.

Lazer op .... doen jullie het lekker met, dan doen wij het zonder!

Sowieso, komt er dadelijk, net als in Canada, ook in Nederland het huwelijk met meerdere partners. Én dan .... hoe gaan jullie gehuwden het dan oplossen? (Nee hoor wij doen het alleen met elkaar).

Anoniem zei

@7-5-2014 18:23

Wil je eens beargumenteren:
- waarom denk je dat het geen echt hoeren zijn;
- waarom vind je mijn reactie walgelijk;
- waar denk je dan dat de door jou aangegeven
discriminatie van hoeren door banken op gebaseerd is?

Je komt op mij over als iemand met duidelijke ideeën, waar ik van kan leren. Ik ben benieuwd!

Anoniem zei

@7 mei 2014 1818.23 'Je tweede opmerking'

Baby is geregeld besmet geweest, met zeer ernstige gevolgen. Door die besmettingen, wordt met babymelk ook gespeculeerd en gefraudeerd. Betekent dat dan dat alle babymelkpoeder verboden moet worden? Er is tenslotte een prima alternatief voor kunstmatige babymelk. Je argumentatie lijkt mij wat zwak.

Omdat jij het met je partner zc doet en misschien twijfelt aan de betrouwbaarheid van jouw (opgelegde?) afspraken met hem, betekent toch niet dat ik een condoom moet gebruiken om jouw (vermeende) veiligheid te borgen? Ik maak prima afspraken, vaak gaat dat in woorden en bij de gratis versies meestal middels oogcontact, met mijn 4 vaste hoeren!

En .... Nee .... Ik heb geen partner in die zin waar jij ws op doelt. En zou dat zo zijn dan zie ik ook het probleem niet, want ook met die partner zou ik dan dat (lage) risico accepteren.

De kans dat mijn (eventuele) partner het met jouw partner doet lijkt mij (bijna) uit te sluiten.

Als jij die minimale risico's niet wil accepteren dan moet jíj een condoom (laten) gebruiken. Of andere seksversies verzinnen .... lijkt mij.

Ik hoef jouw problemen toch niet op te lossen?


Anoniem zei

Sorry, slordige fout

Baby= Babymelk !! In vorige comment.

Wessel zei

@7-5 00:41: Dankjewel voor je compliment. Echt een opsteker!

Hoop ook het beste van de beweging in goede richting.

@8-5 00:17: 30.000 hoeren is een hogere schatting dan de vaak genoemde 20.000. Z. zei er laatst iets over maar dat zie ik zo snel niet. Maar voor een dergelijke berekening moet je omrekenen naar FTE's en dan kom je vast niet op 30.000. 30 klanten per dag is ook echt geen realistische schatting.

Anoniem zei

Indien je electronisch betalen invoert en een bestand hebt waar mensen zich op vrijwillige basis kunnen laten registreren die korter dan een jaar geleden een Soa-test hebben ondergaan. Dan zou je indien je die 2 bestanden koppelt de hoer/klant-combi die seks heeft en waarvan beiden zich korter dan een jaar geleden hebben laten testen een respectievelijke seksopslag/sekskorting kunnen geven vanuit de
zorgpot van bijvoorbeeld EUR 2,50 oid. (Deze mensen veroorzaken statistisch tenslotte voor een lagere belasting van de zorg dan de ongeteste.) De geteste klant sekst dan goedkoper én de geteste hoer ontvangt meer inkomsten. Reken maar dat dat percentage van slechts 9% SOA-getest omhoog vliegt.

Voor het genoemde percentage zie:
http://zondares.blogspot.nl/2012/06/enquete-over-soa-tests.html

Er zijn vast meer ideeën te verzinnen. maar dat Hoer-Klant-stigma he, dat stopt zoveel mooie kostenbesparende ideeën.

(Uiteraard moeten die bestanden goed beveiligt zijn.)

Anoniem zei

Het idee zal duidelijk zijn, maar 9% moet denk ik 17% zijn! gezien vanuit de 2012(?) situatie.

Anoniem zei

Dusdat

Anoniem zei

Daarom joh voor iedere klant wat wils

Anoniem zei

Inderdaad pfff nou ik hoop voor haar dat haar attitude nu een beetje veranderd is in die 3 jaar. Voor mij is prostitutie nog steeds een soort zorg hoor en ik ken genoeg vrouwen met de attitude van zondares. Maar goed broodmeiden moeten er ook zijn zolang ze er maar niet de kantjes vanaf lopen.

Anoniem zei

Deze vrouw die zondares zo uitfoetert is pas over het paard getild pfff Jezus wat een kortzichtigheid zeg!!!!!