donderdag 17 april 2014

Heel kort het nieuws

Mijn nieuwsstukjes worden de laatste tijd zó groot, dat moet eens stoppen. Bovendien zie ik dat ze nauwelijks worden gelezen, en omdat ze zoveel werk kosten, komen ze veeltelaat. Dus nu ga ik eens proberen om het allemaal wat sneller af te handelen. Gelukkig is het allemaal iets minder druk geworden ook, dus dan kan ik het nog wel proberen.

Eerst maar eens Utrecht. Daar heeft Wegra een rechtzaak gestart tegen de gemeente, omdat die natuurlijk helemaal fout is geweest met die beschuldigingen dat Wegra mensenhandel zou bedrijven. Dat is onzin, maar dat weet de gemeente ook best. Er is best optimisme over hoe dat kan verlopen, maar Bouche heeft me ooit eens verteld dat bestuursrechtprocedures zoals deze inhoudt dat de rechter controleert of de gemeente volgens de gemeente zich wel aan de regels van de gemeente heeft gehouden. Die hebben als regel niet gehad dat er bewezen mensenhandel moet zijn, maar dat er geen verdènking van mensenhandel mocht zijn. En je kan hoogstens hopen dat de rechter die regel niet te slikken vindt.

De gemeente heeft besloten dat de Hardebollenstraat nooit meer open mag, en het is totaal onduidelijk of de boten van Wegra nou wel of niet mogen blijven liggen. Dan hoor ik weer van wel, dan hoor ik weer van niet. Ik denk dat ze binnenkort wel afgevoerd gaan worden, en dan komen ze ook niet meer terug. De gemeente wil nu een nieuwe strook, iets meer uit de weg, aanwijzen als plaats waar de nieuwe zone mag komen, op kosten van de nieuwe exploitanten natuurlijk. Nog steeds niets nieuws, eigenlijk.

Amnesty International heeft een algemene ledenvergadering gehad, en daarbij hebben ze gestemd over hoe ze nou met prostitutie om willen gaan. Er waren drie moties. De eerste was: het Zweedse model aanhangen. Die is gelukkig weggestemd. De tweede was: decriminalisatie. Die is aangenomen! De derde was: we nemen geen positie in. Die is ook aangenomen! Ik vind het een raar verhaal, maar het laat wel zien dat Amnesty het nog niet weet, maar wel de goeie kant op denkt.

Ik kreeg een koppeling naar dit artikel over het Zweedse Model toegestuurd. Ik vond het wel interessant, want het komt uit Oslo, waar ze het model dus hebben ingevoerd. Daar zijn ze alleen veel kritischer dan in Zweden zelf, waar het zo'n beetje uitgesloten is dat iemand maar een piepje geeft over hoe het daar gaat.

Yolanthe Sneijder Cabau heeft in Brazilië met de EO een film gemaakt over arme meiden die daar prostitueren. In Brazilië heb je veel straatkinderen, en de armoe is daar erg. Er zijn veel meisjes die hoererij kiezen boven verhongeren in de goot. Yolanthe vindt vooral de seks erg. Ik vind het koddig. Ze heeft een tatoo met de naam van haar vent op haar lijf (10 p) en voor haar vent is een transfersom betaald (10 p) maar ze zijn geen van beide èchte hoeren, dus ze krijgen niet te maken met de behandeling, al of niet door de politie, volgens het stigma wat ze zo graag opstookt.

Dan is er ook nog een nieuw blog geboren, van een Roemeense raammeid op de Wallen, die al iets langer op Twitter goed van zich laat horen. Er is nog niet veel op geschreven, maar ik vind het wel de moeite waard! Het komt in mijn sidebar zodra ik weer een veilige interface kan gebruiken. Sorry dat het soms zo moeilijk moet jongens, maar ik moet ook tegenover Blogspot op mijn anonimiteit letten.

8 opmerkingen:

Richard zei

Inderdaad een leuk nieuw blog. Dit is pas dag 3 dus logisch dat er nog weinig staat. Jammer dat als je wilt reageren je niet voorbij verificatie komt, doordat het niet volledig op het scherm komt. Dus Felicia Anna, of Mark, als je dit leest: los dit aub op, dan kunnen we ook echt communiceren! Ik kijk ernaar uit.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier reageerde, maar ik blijf trouw lezen. Soms is er gewoon geen aanleiding iets te schrijven en de laatste tijd verspilden velen aandacht aan he-who-shall-not-be-named. Dat is nu hopelijk echt verleden tijd.

Richard

Erik zei

Misschien moet je wat minder vaak schrijven. Dat is absoluut geen kritiek, maar het heeft volgens mij geen zin om overal op te reageren.
Je zit volgens mij niet verlegen om onderwerpen om over te schrijven, concentreer je daar eens op en laat het nieuws voor wat het is. Mij interesseert het in ieder geval niet en ik denk niet dat ik zo heel veel anders ben dan de overige bezoekers. De stukken van jezelf lees ik altijd met veel plezier. Die zijn de reden dat ik hier elke week kom en ik denk dat je er veel meer mee bereikt dan met al je pogingen om ons te wijzen op alle misstanden in de media en de politiek. Ik denk dat het voor jezelf ook veel fijner is.

Mark van der Beer zei

@Richard
Ik zag je probleem voorbij komen, dus heb even de verificatie eruit gehaald voor de comments op haar blog, zodat het makkelijker moet worden om een comment achter te laten.

Richard zei

Dankjewel Mark, ik heb meteen reactie achtergelaten.

Volgens mij heeft Zondares niet lang geleden een poll gehouden over de inhoud van haar blog. Mensen komen hier voor verschillende redenen net zoals bij een hoer in het echt. En we moeten toch van iemand tegengas horen. Het nieuws volgt ze toch wel en daar al of niet over schrijven zal weinig uitmaken hoe ze daar over denkt en voelt. Verder schrijft ze gewoon waar ze vindt over te moeten schrijven maar dat wist je al.

De extremen overtuigen zal niet lukken en die daar tegenaan zitten heel moeilijk, maar de middengroep heeft nog niet echt een beeld en daarvoor kan dit blog een uitstekende overtuiging vormen juist met behulp van nieuwsberichten. Zeker met de verwijzingen naar de inhoudelijke stukjes. Daar heb ik althans veel van geleerd.

Richard

Anoniem zei

Als mede dvp ben ik wel bezig met het nieuws maar heb ik van jou veel geleerd over het omgaan met gasten, trucjes, passie voor het vak en meer. Ik merk dat ik afhaak bij je nieuwsberichten en dat ik weer aanhaak als je vertelt over je gasten, bezigheden als je werkt en meer.
Just my two cents.

Mark van der Beer zei

@Anoniem
Begrijpelijk, voor insiders wellicht niet zo interessant, maar ik denk dat het met name voor outsiders veel begrip kweekt in het hoe, wat en waarom.

Jacob Amann zei

IK vind het zo dom. Nieuws moet altijd nieuw zijn. Het is informatie en als het feitelijk klopt is het waardevol. Of het nou gisteren, vorige week of honderd jaar geleden was.
Als de meeste mensen eens zouden onthouden wat die politici allemaal flikken dan zou het er tijdens de verkiezingen heel anders aan toe gaan. Want zolang het nieuws is klagen de meeste mensen er over en zodra er gestemd moet worden zijn ze het weer vergeten. Om er vervolgens weer over te gaan klagen......

Elvira zei

Ik ben dus ook een DvP, en ik ben het helemaal niet eens met de DvP hierboven, ik vind het juist heel waardevol dat je het nieuws behandelt, en vooral dat je kritiek hebt. Ik kan gewoon verwijzen naar jouw behandeling, en dat is al wat. Daarboven word ik door jouw blog ook geinformeerd over de gebeurtenissen van de laatste tijd, zodat ik niet zelf 100% de kranten hoef te volgen. Dus ga er vooral mee door, en laat je niet afzeiken.