zondag 25 mei 2014

Thuiswerkrazzia en ander nieuws

Het is een onhandige dag ervoor, maar het is tijd voor een nieuwsstukje. Anders loopt het allemaal weer zo op.

Nieuws over Mensenhandel In en Uit Beeld II
Ik heb over het rapport zelf al een stukje geschreven, maar ik heb het nieuws nog niet behandeld. Het is eigenlijk weer zo'n gedoe als met die vrijspraken een poosje terug, overheidsdiensten die elkaar gaan beschuldigen dat ze niet genoeg doen, omdat de resultaten van de heksenjacht toch tegenvallen als je die verhalen echt gelooft waar ze de hele tijd mee werken.

Dettmeijer haalt uit naar de opsporing en de rechters, en het ministerie van Veiligheid gaat in de pers om te zeggen dat het niet aan hen ligt. Er worden meer mensen gepakt, meer mensen veroordeeld, en de straffen zijn zwaarder, dus dat betekent toch dat er beter recht wordt gedaan? In een ideale rechtstaat zouden alle Nederlanders morgen levenslang krijgen, maar daar komen we maar met één stapje tegelijk.

Ja, het is een flauwe grap, maar ik word het zo zat dat niemand zich afvraagt of altijd maar meer, meer, meer straffen wel zo'n goed idee is, en of iemand er wel wat aan heeft, en of het wel terecht is, en of het wel zo zit als mensen willen denken. Want de onwil en de gekte zit er steeds meer in. Tijdens een zitting waarbij een vrouw die meiden wegwijs maakte in Groningen was een officier van justitie een rechter aan het uitleggen dat complimentjes maken in de waaier van gedrag hoort die mensenhandel is.

Thuiswerkrazzia
Vanwege het harde werk om het nieuwste rapport van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel door te prikken, heb ik weinig geschreven over het nieuws. In mijn reacties, maar vooràl in mijn mail, heb ik wel al opmerkingen gehad dat ik nog niets geschreven heb over de thuiswerkrazzia van vorige week woensdag. Daar had ik sneller op kunnen reageren, maar dan had ik ook weinig toegevoegd, en jullie komen zelf het mainstream nieuws toch wel tegen. Ik heb eerst gewacht tot ik wat meer had gehoord viavia.

Het is al langer onrustig in de thuiswerksector. Er wordt heel veel gejaagd op de vrije meiden. Die woensdag was het alleen dat er nu honderd adressen tegelijk overvallen werden. Maar de dagen ervoor en erna zijn er ook meiden overvallen. Alleen nietzo massaal. De overvallen gaan zoals we ze kennen. De politie komt achter je locatie, ofwel door een klant, ofwel door een verlink-actie, maar meestal door zich als je klant voor te doen, en dan komen ze aan je deur.

Zoals je in dit fragment kan horen geven ze je onjuiste informatie. Ze lopen bijvoorbeeld vooruit op de WRP, dat in Nederland voor jezelf werken zonder vergunning illegaal is. Dan proberen ze je te polsen of je bereid bent tot een pooierverhaal, maar in deze sector vang je dan meestal gewoon bot. Ze gaan door je huis heen om te kijken of ze iets kunnen vinden waar ze je mee klemhebben, en daarna gaan ze weg, en maken ze een bestuurlijke rapportage.

Die bestuurlijke rapportage betekent dat ze je gemeente melden dat je bedrijfsmatig hoert. Voor de politie is het eigenlijk altijd bedrijfsmatig, dat hoeven ze ook niet uit te leggen. De gemeente heeft daarna ook niets meer te bewijzen, want de politierapportage is heilig bij de rechter, dus die kunnen je zo aanpakken als ze willen. Boetes per kwart ton, huisuitzettingen, het ligt eraan per gemeente wat ze van je willen. Sowieso maken ze je werk kapot.

Ik heb dat jaren geleden al aan de hand gehad, en toen was de gemeente nog ongeoefend, en had ik goede advocaten, dus kon ik nog een vergunning afdwingen. Dat is voor de meeste meiden niet weggelegd. Die razzia's zijn bedoeld om hoeren weg te pesten, en daar zijn ze ook op afgestemd. Ze zeggen wel dat ze op zoek zijn naar mensenhandel, maar dat is gewoon een wassen neus. Kijk maar hoeveel ze botvangen.

Er zijn toch arrestaties? Ja, maar een arrestatie voor mensenhandel is zo gebeurd. Als je een vriend hebt in je huis terwijl je klanten ontvangt, en jullie zijn bronlanders, en je verpraat je even, dan is het mis. Ook als er geen dwang is, ook als er geen uitbuiting is, dat verzint de politie er zelf wel bij. Je moet goed oppassen om je vent uit de lik te houden als hoer. Lees hier en hier maar.

Je ziet dus ook dat er mensen worden gearresteerd vanwege illegaliteit en omdat mensen zich niet kunnen legitimeren. Dat is ook wel meteen met paardenmiddelen werken, zoiets gebeurt niet met mensen buiten de prostitutie. Maar ja, wij zijn zogenaamd legaal, maar we worden zeker niet zo behandeld, vooral niet door de politie. En die ene voor drugs, dat kan ook zoveel zijn. Ik heb geen idee of dat terecht is, maar ik ga er zéker niet vanuit.

De pers staat achter de politie, en maakt het liefst het nog een stukje sappiger. Het is vreemd om te lezen dat de politie een gangbangparty aantrof, alsof ze het raar vinden dat die er zijn als je op de advertentie voor een gangbangparty reageert. In sommige woonhuizen waren kinderen aanwezig. Alsof het raar is dat je je kind in huis hebt. De suggestie is sappig, omdat je het kan laten klinken als iets smerigs, omdat kinderen betròkken zouden zijn.

Jagen doen ze op basis van signalen. Je kan onder de éénentwintig zijn, wat nu nog legaal is maar wel voor politieaandacht zorgt, je kan pijpen zonder condoom aanbieden, ookal is dat ook niet illegaal en bijna standaard geworden, je kan te ruime openingstijden hebben, en je bent natuurlijk ook de sjaak als je met een andere meid samenwerkt en samenwoont, want dan is het natuurlijk meteen een bedrijf.

Het is jammer dat de pers er zo onkritisch over is, en dat ze klakkeloos overnemen dat het gaat om bestrijding van mensenhandel. Want dit is gewoon opruimen van hoeren. Zoals ze al jaren doen. De meiden worden gestraft, maar de gevolgen van zo'n actie voor een meid, daar is de pers niet in geïnteresseerd. Pas op, thuiswerkers! Escort of ontvangster, ze jagen op ons.

Goed stukje van Marijke
Wie regelmatig leest wat ik in mijn sidebar als "de moeite waard" heb staan, had dit zelf al gelezen, maar dit is zo'n mooi stukje dat ik het nog wel even op mijn blog wil noemen. Het gaat om een stukje van Marijke, die eens in een wereldwijd perspectief laat zien hoe de zieligheidsindustrie werkt. Het is niet alleen in Nederland zo, en pas na het lezen bedacht ik dat mensen makkelijker zullen begrijpen hoe die industrie met ons omgaat, als ze het in het buitenland zien. En het is gewoon een steengoed stukje!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik begrijp je wel een beetje ..... Ik ben als 'enthousiaste klant' het rapport mensenhandel aan het lezen. Ik ben bij blz 159 van 430. (-:

Het is een beetje alsof veilig verkeer Nederland een rapport zou maken en dan ....... iedere Nederlander en iedere toerist een boete voor te snel rijden zou geven én vervolgens kan je je verdedigen .... 'maar ik heb geen rijbewijs' óf 'maar ik heb geen auto' óf 'ik ben nog te jong om auto te rijden' en zo op die manier een seponering van je boete kan verdienen, tot de volgende 'telling'. (-:

Ondanks dat ...... staat er toch ook veel interessante informatie in het rapport. ECHTER ik kan me voorstellen dat een hardwerkende goedbedoelende hoer die haar gezin en evt geliefden of de rail wil krijgen of houden soms een beetje moe wordt van al die 'goedbedoelde' aandacht van ons Nederlandje.

Of het hoertje wegpesten is. Ik weet het niet. Dat zou je de hoeren moeten vragen. Enquete?

Ik heb respect voor je, want hoe je al die informatie bijhoud? Heb je nog wel tijd voor sex?

Anoniem zei

Correctie

'[......] die haar gezin en evt geliefden op de rails wil krijgen of houden soms een beetje moe wordt[.....]'