maandag 12 mei 2014

Natuurzon

Ik ben gek op de zon. Het grootste stuk van het jaar moet ik het maar doen met zonnenbanken om mijn kleurtje goed te houden, maar als het weer warm genoeg wordt buiten, ga ik lekker bakken. Mijn balkonnetje is klein, maar het heeft wel precies een goeie richting om de zon te pakken, en ik kan er lekker gaan liggen zonnen zonder dat iemand me ziet. Zo vroeg als ik het kan uithouden in het voorjaar, ga ik al lekker de lente liggen opzuigen.

Als ik niet genoeg zon, of zonnenbank neem, wordt mijn huid een beetje als een deegbal. Een beetje klef, en nogal wit. Je kan dan al mijn adertjes zien, en elk puntje en puistje steekt af. Ik vind mezelf dan geen gezicht. Als ik mezelf in de spiegel zie en ik ben bleek, ben ik niet de persoon die ik me voel. Een beetje gebruind zijn hoort bij mij, anders zie ik eruit als een soort lijk.

Toch bruin ik niet heel diep. Als ik een beetje bruin ben, vind ik dat genoeg. Ik hoef niet mezelf zo bruin als maar kan te krijgen. Als ik een beetje gebruind ben, smeer ik me daarna wel goed in met een hele hoge factor of sunblock. Dan geniet ik nog steeds van de zon, maar dan ben ik niet meer mijn huid aan het verouderen. Zonnen is niet alleenmaar bruin worden.

Als ik in de zon lig, is dat een momentje voor mezelf. Ik hoef niets te doen, ik hoef me niet eens af te leiden, ik lig gewoon helemaal stil, alle gedachtes zijn mijn hoofd uit. Het is alsof het stilliggen in de zon al mijn aandacht al nodig heeft. En het is gewoon genieten van de warmte die door mijn huid heentrekt. Het is alsof ik opga in die stilte, en even helemaal wegben terwijl de wereld me even niets kan schelen.

Ik bruin onder andere voor mijn werk, maar eigenlijk ben ik door mijn werk ookweer minder gaan bruinen. Voordat ik serieus ging hoeren, had ik soms periodes dat ik heel hard bruinde, en echt voor superbruin ging, en dan weer een tijd dat ik er niets mee deed, en weer net een ongebakken brood leek. Aan het begin van zo'n bruiningsperiode verbrandde ik dan expres een paar keer goed, dan bruin je lekker snel, maar dat is nietzo gezond.

Het was ook omdat ik in mijn jeugd nietzo gemakkelijk was met bloot. Ik vond het altijd genant om in mijn badpak bij het zwembad te liggen, met al die bleke blote huid zichtbaar. Ik was altijd erg wit, en pas toen ik in mijn studietijd een beetje loskwam, ging ik daar anders mee om. Ik was nogsteeds bang voor bloot, maar nietmeer erger dan de meeste mensen. Toen heb ik mezelf wel flink verbrand en gebruind. Maar wel met tanlines toen.

Op die leeftijd dacht ik dat het hoe bruiner, hoe mooier was. En toen ik ging hoeren, moest ik het vooral nog van mijn uiterlijk hebben. Daar zette ik flink op in. En bruinen was een léúke manier om mooi te worden, veel fijner dan diëten of naar de sportschool. Ik was dus hardstikke bruin. En het duurde best lang voor ik erachterkwam dat dat bij de meeste klanten helemaal niet goed werkt.

Poepbruin is ordinair. En er zijn best groepen klanten die ordinair heel lekker vinden, maar dat zijn niet de klanten waar ik het meest op zit te wachten. Bovendien kan je ordinair beter anders aanpakken, maar dat krijgt nog wel een eigen stukje. Dat overdreven gebruinde zorgt helemaal niet dat je lekkerder bent, je kan zelfs beter gewoon bleek zijn. Klanten willen het liefst iets naturels.

Het is niet alleenmaar ordinair, klanten zijn zelf meestal ook nietzo gebruind. Als jij dan echt heel bruin bent, dan steekt dat af. Dat wil je nietteveel hebben. Sommige mannen worden daar toch op een onbewust nivo onzeker van. Bovendien is het tegenwoordig niet meer lekker om exotisch te zijn, en willen de mannen juist zien dat je een gewone Nederlandse meid bent. Een tintje is "uit." Ookal telt dat nietzo mee als de andere dingen.

Wat eigenlijk belangrijker is dan de kleur, is hoe mooi je gebruind bent. Met van die driehoekjes wit van de spuitcabine of de zonnenbank moet je eigenlijk niet aankomen. Je wil naturel gebruind eruitzien. Dat doet de zon veel beter dan de zonnenbank. Onder de zon heb je glooiende gebieden die wat donkerder of wat lichter gebruind zijn, en dat accentueert je rondingen. Dat is juist een heel mooi effect.

Je wil laten zien dat je gezond bent, en dat je weet wat genieten is. Ik denk dat het daar vooral om gaat. Je huid wordt mooi droog en glad, en je krijgt een soort glans over je bruinheid heen. En elke haarkleur behalve ravenzwart of helderrood ziet er lekkerder uit met een beetje kleur eronder. Het is een klein detail, maar het maakt een boel uit wanneer je iemand bekijkt, ookal leg je meestal niet meteen je vinger erop.

Ik zonde vroeger veel in badpak, en alleen met vrienden of vriendinnen erbij. Ik voelde me nogal bloot. Nu is dat wel anders. Ik hou van naakt zijn, en als je er nietzo mee in de problemen kwam was ik véél vaker naakt. Als ik zon is dat dus ook meestal naakt, want waarom zou je een bikini dragen? Je bent met zo'n ding áán al bijna naakt, wat maken die paar plekjes nog uit.

Bovendien krijg je dan een veel lelijker effect. Ik ga dus het liefst naar naaktstranden. Eigenlijk twijfel ik wel altijd als ik naar het strand ga. Want ik wil naakt zonnen, maar het naaktstrand vind ik minder gezellig. Het is er altijd veel minder druk, en als ik er ben is iedereen zó bezig met de andere mensen in hun waarde laten, dat er van gespeel en geflirt weinig meer komt. Daar moet je voor op het textielstrand zijn.

Uiteindelijk zon ik dus meestal me maar bruin op het naaktstrand, en gaat daarna de sunblock en de bikini erop om op het textielstrand wat tussen de mensen te komen. Als ik dacht dat het kon, zou ik het liefst gewoon naakt zonnen op het textielstrand. Maar ik heb ookwel geleerd dat er daarvoor veelteveel mensen zijn die aanstoot nemen aan een blote kut. En nieteens alleen vrouwen.

Soms kijk ik naar buiten, en dan voel ik hoeveel mijn humeur afhangt van de zon. Op een zonnige dag ben ik niet makkelijk treurig, en op een donkere dag krijg je me niet makkelijk opgevrolijkt. De sfeer van de dag hangt zoveel af van het zonnetje, dat kan geen toeval zijn. De zon is iets belangrijks in mijn leven, en ik geniet er zovaak ik kan van. Zelfs als het me afleidt van het stukje wat ik eigenlijk wou schrijven.

35 opmerkingen:

fanmail zei

Meer zon voor Zonnie!

----
Nog wat nieuws:
Dakloosheid dreigt voor grote groep prostituees
http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=67419
https://utrechtkrijgtspijt.wordpress.com/2014/05/08/vraaggesprek-met-caja-van-tolie-freya/
http://www.juristenweblog.nl/artikelen.asp?aid=242&Prostitutie:-met-recht-een-vak-apart

(Felicia Anna hou ik even niet bij zo productief is ze. >>> )

Ik zie nog niks op de website van de Tweede Kamer (of elders) over behandeling WRP. Wordt ie stiekem aangenomen?

Aphrodite zei

Een heerlijk luchtig stukje! Dat mag ook niet ontbreken in je blog :)

Anoniem zei

Geniet ervan! Wel verdiend!!

Anoniem zei

Wat je zegt over klanten die zelf helemaal niet bruin zijn en dan ergens wel schrikken van het contrast als ze met een heel erg zonnebankgebruinde prostituee beginnen te vrijen, herken ik wel. Ik ben zelf eigenlijk heel wit, en heb dat ook wel een paar keer meegemaakt. En je hebt 'ordinair' en 'ordinair'. Van behoorlijk fel opgemaakt (felrode lippen, roodgelakte nagels etc) en klassieke dingen als naaldhakken, nylonkousen en jarretels houd ik eigenlijk wel als ik een hoertje bezoek, sommigen zullen mijn voorkeur daarin dan ook weer 'ordinair' vinden, ofschoon ik dat zelf niet vind), maar te zonnebankbruin of netkousen vind ik dan bv wel ordinair.

Anoniem zei

Zonnie, heb je de Voedselzandloper al gekocht? Staat in dat zon erg slecht is. Moet je echt mee oppassen.

Anoniem zei

Ik blijf me verbazen over de kamerhuren (dit na de link 'utrecht krijgt spijt/vraaggesprek .......)

Er zijn veel panden in diverse steden waar rond de 5 of meer kamers in zitten. Deze panden zijn gezien de ouderdom waarschijnlijk grotendeels hypotheek vrij. De staat van de kamers is niet altijd even best (geen airco, slecht sanitair, niet altijd warm water uit de wasbak, electrische kacheltjes die continu staan te henzen, waterlekkage, soms heb ik ook mijn bedenkingen over de brandveiligheid qua uitgangen, geen ontruimingsborden met de exitmogelijkheden, geen brandblussers .... (Ik zie ze niet)). En toch is zo'n kamer duurder dan een dure hotelkamer per dag .......
Schiet mij maar lek. Ik begrijp daar niets van.

En in Utrecht gaan we nieuw bouwen. Er staan tenslotte nergens bedrijfsruimten leeg ........

En qua beveiliging. De dames hebben zelf beveiligingssystematieken (die ik hier niet zal toelichten) overal hangen camera's, de politie patrouilleert behoorlijk. Je zou overal alarmknoppen kunnen maken, voor zover ze er niet zijn. Waarom is dat duur en waarom moeten ze dat zelf betalen via de kamerhuren. En willen ze zelf een particuliere beveiliger erbij in de buurt, dan kunnen ze die toch via het reguliere circuit zelf inhuren.

Ik zou zeggen haal al die afzonderlijke kosten die blijkbaar, als het ware, in de kamerhuren 'verstopt' zitten eruit. .... of specificeer ze duidelijk, zodat aan de dames inzichtelijk wordt gemaakt wat ze waarvoor betalen, hoeveel btw er in zit etc etc.

En wat is de berekende terugverdientermijn van de in utrecht te bouwen locaties etc.......

Ik vertrouw het niet. Worden hier niet gewoon prostituees financieel misbruikt door het reguliere circuit?
Anoniem zei

De feitelijke situatie nu is ook dat veel kamers leeg staan als dames op vakantie zijn naar het doelland, vaak voor een maand of langer.

met een website zodat klanten hun prostituee altijd kunnen vinden, én kunnen zien of ze werkt, heb je voor 100 dames maar 80 kamers (of minder nodig).

En zo zijn er meer systematieken vanuit de reguliere wereld te implementeren, die de kamerhuren substantieel omlaag kunnen drukken, lijkt mij.

Is alles niet een beetje ouderwets?

Anoniem zei

Op zich is mijn indruk dat de meeste exploitanten momenteel wel ok zijn, echter doordat de hoeren niet durven klagen en 'steunen' onder het stigma. Waarbij ook nog komt dat de overheid teveel, onder de druk van de publieke opinie(?), de vestigingsmogelijkheden van hoeren reguleert.

Gevolg: de concurrentie is te laag. De exploitanten worden wat lui (zou ik ook worden als er niet of nauwelijks concurrentiedruk is.)

En dus: geen innovatie én vernieuwingsdrang in de hoeren business.

Ik ben het volledig met Zondares eens dat het geen zak uitmaakt of je de buren hoort neuken of(?) een hoer.

En wat maakt het nou uit dat in een woonwijk 15 mannen een huis in en uitgaan?

De bakker is ook hartstikke druk smorgens in het weekend, al die vrouwen die daar in en uit gaan ..... dat stoort me mateloos (-:

En die veiligheid, soms zie ik 80 jarige oma's(?) van de exploitant de boel regelen in een pand. T Zal wel heeeeel gevaarlijk zijn daar dan......

Hierbij ontken ik niet de noodzaak van camera's, alarmknoppen, politiecontroles en patrouilles en liefst electronisch betalen ....... want daardoor is alles zo (relatief) veilig.

Én tuurlijk is er weleens een incidentje ........

Antonio zei

Mooi stukje! Het onderwerp past ook goed bij de naam ZONdares.

Wessel zei

Check de nieuwslinks (met nieuwe en hopelijk verbeterde lay-out) op mijn homepage. Dit zijn koppelingen naar berichten over diverse onderwerpen, soms met wat commentaar.


@Zondares: Voor het rapport van de NRM moest ik het doen met het commentaar van KH en een oud engelstalig artikel van jou. Hoop nog op een artikel i.h. Nederlands.


@Anoniem: "En toch is zo'n kamer duurder dan een dure hotelkamer per dag .... Schiet mij maar lek. Ik begrijp daar niets van."

Volgens mij is het simpel: Als er een vergunning is betaal je voor de vergunning, als er geen vergunning is betaal je voor het risico wat de verhuurder loopt.

"En wat is de berekende terugverdientermijn van de in utrecht te bouwen locaties"

Goede vraag. ALS het gebouwd wordt. Haha. Volgens mij is het een virtuele werkelijkheid op kosten van de belastingbetaler. Mocht het gebouwd worden dan wil Utrecht er volgens mij na ongeveer drie jaar weer van af omdat dan de nieuwe villa's op het nabij gelegen ziekenhuisterrein worden opgeleverd. 1 miljoen gemeente en 8 miljoen projectontwikkelaar (??) = 9 miljoen / (162 * 2 ploegen) 324 werkplekken / 3 jaar = 9260 euro per werkplek per jaar. (Maar misschien kunnen de containers na opheffing van de nieuwe zone nog verkocht worden voor een ander doel. Dat gaat er dan van af.)

"Ik ben het volledig met Zondares eens dat het geen zak uitmaakt of je de buren hoort neuken of(?) een hoer. En wat maakt het nou uit dat in een woonwijk 15 mannen een huis in en uitgaan? De bakker is ook hartstikke druk smorgens in het weekend, al die vrouwen die daar in en uit gaan ..... "

Goed dat je het opmerkt. Helemaal mee eens *). Ik kreeg ook gezeik over thuishoeren te horen van iemand die naar de EO had gekeken.

*: al zullen het zelfs lang géén 15 mannen zijn, jij bent volgens mij nog steeds die anoniem met de te hoge omzetschattingen

"Hierbij ontken ik niet de noodzaak van camera's, alarmknoppen, politiecontroles en patrouilles en liefst electronisch betalen ....... want daardoor is alles zo (relatief) veilig."

Daar hebben we volgens mij ook al eerder over getwist. 1: Een alarmknop kan goed zijn, afhankelijk van wie er aan de andere kant zit. Aan de politie of reguliere beveiligers zal je niet veel hebben. Zondares schrijft altijd lovend over haar 'jongens van het poolcafé'. Die zouden dus in staat gesteld moeten worden legaal hun diensten aan te bieden. 2: De rest van je voorstellen zie ik niks in. Het is discriminatie om hoeren vaker te controleren dan andere zelfstandigen en die krijgen vrijwel nooit controles. Patrouilles zijn misschien nodig als zakkenrollers en drugsdealers gebruik maken van de drukte in een ramengebied. Voor de drugsdealers kan het probleem gewoon opgelost worden met een gedoogzone elders. Camera's op de openbare weg moeten worden afgeschaft. De overheid hoeft niet te weten waar we zijn. Electronisch betalen, haha, wil jij het dan in je bankgegevens hebben dat je klant bent?

'Want als je niks fout doet heb je niks te verbergen.' Hoe godfucking dom kan je zijn?

Anoniem zei

Het verband tussen het verhaal van Zondares in deze post en de reacties ontgaat me, op die van een enkeling na. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat onder zo'n stukje om het even wat geplaatst wordt dat er niets mee te maken heeft.

Anoniem zei

Ja, het valt mij ook vaker op dat er mensen zijn die niet reageren, maar de reactiepanelen gebruiken om hun eigen verhaal te doen. Het leidt wel af, en hier is ook niet het reactiepaneel voor bedoeld dacht ik.

Anoniem zei

Haha, ff on-topic dan:

Als ik in de digitale bijbel (Statenvertaling) zoek op het woord: .....hoer....

dan vind ik 463 keer het woord of woordonderdeel 'hoer'.

Misschien een keer een onderzoekje waard door een (religieuze of niet-religieuze) enthousiasteling?

1 mooie gevonden en geciteerde spreuk:

'"Want door een vrouw, die een hoer is, komt men tot een stuk broods; en eens mans huisvrouw jaagt de kostelijke ziel."

Kan iemand mij dit uitleggen?

1 ding is zeker Hoeren bestaan al heeeeeeel lang.

Ik hou van Hoeren en gun ze nog heel veel zonnige strand- en balkondagen!

Anoniem zei

Wessel, bedankt voor je reactie. Ik leer ervan.

Ik heb bij een bekende szex-sauna in Nederland ook gewoon 300 euro gepind hoor.

Mijn bank weet het dus al lang, so wattttttttt?

En er is nog een andere oorzaak waardoor mijn bank het weet. Helaas kan en wil ik die hier niet toelichten. Een flauwe reactie, dat weet ik, maar wel waar.

Je hebt vast ook de fantastische openingsact abn-amro 2014 (= overigens niet mijn bank) gezien.

De banken zijn niet gek hoor!

Technisch zijn er zeker en vast oplossingen voor anoniem of vertrouwelijk electronisch betalen!

Anoniem zei

Wessel,

Mijn (omzet)schatting .......

4-30 clienten

15 cliënten

Is bijvoorbeeld gebaseerd op:

Raamhoeren die zeiden in goede tijden (een paar jaar geleden) x per dag te verdienen. Ik blijf maximaal 2 en een half uur bij een raamhoer die ik goed ken, dus dat is dan al 10 eenheden van 15 minuten.

De 30 is gebaseerd op een krantenartikel van het politieoptreden, razzia 2011(???), den haag. Je weet vast wel wat ik bedoel. Daar stond 30 in de kop als aantal voor een gedwongen hoer. Ik heb dat voor het gemak maar even als absoluut maximum aangehouden ...... Je hebt gelijk dat is te hoog, vermoed ik. Want dwang willen we niet in Nederland!!
Maar een vrijwillige enthousiaste jonge hoer vol energie zou dat theoretisch met voldoende klant aanbod wel kunnen halen ...... ONDERSCHAT VROUWEN NIET!

Overigens stond er 4 tot 30. En tot 30 is dus 29, maar dat is een detail. (-:

Ik hoop je zo een beetje iets te hebben toegelicht, maar het blijft toch (voorlopig) natte vinger werk, dat ben je denk ik met me eens.

Anoniem zei

Spreuken 6,26

Een hoer kost je niet meer dan een brood, maar de vrouw van een ander jaagt op je kostbare leven.

Anoniem zei

@Anoniem 16 mei 2014

Inderdaad zo staat dat op internet (aan jongeren) verklaart. Ik zou dat toch echt heel anders interpreteren?

Ben ik gek?

Anoniem zei

Spreuk 6,26

Wie heeft andere ideeën? Ik zie dit toch meer als een hoer levert 'brood' op en vervolgens als je ze definief als huisvrouw neemt, 'jaagt ze jouw ziel', dus 'kost ze alleen maar energie'.

'Dit lijkt mij een soort van 'pooierschap-achtige' constructie in de oudheid.

Overigens zie ik het of-topic probleem bij dit wat inhoudsloze maar wel gezellige artikel niet zo. Zondares is volgens mij een artikel aan het voorbereiden (zie haar laatste belangrijke laatste zin).

Dus we kunnen even los gaan. Zo zie ik t.

Nico zei

Als je het hele stuk leest, blijkt het te gaan om een advies: je kan beter naar de hoeren gaan dan met de onbetrouwbare vrouw van een ander te rotzooien, want als die ander daar achter komt, dan ben je nog lang niet jarig.

Hier, in de mooie woorden van de Nieuwe Bijbelvertaling:

"Mijn zoon, houdt vast aan wat je vader je opdraagt, verwerp de lessen van je moeder niet.

Bind hun onderricht voor altijd op je hart, wind het om je hals.

Moge het je leiden op de wegen die je gaat moge het over je waken als je slaapt, moge het je raden als je wakker wordt.

Want de lessen van je vader en je moeder zijn een lamp, een licht dat je vermaant en de weg wijst naar het leven.

Hun onderricht beschermt je tegen lichtzinnige vrouwen, tegen de gladde woorden van een afgedwaalde vrouw.

Zet nooit je zinnen op haar schoonheid, laat haar ogen je niet strikken.

Een hoer kost je niet meer dan een brood, maar de vrouw van een ander jaagt op je kostbare leven.

Als een man vuur in een plooi van zijn mantel steekt, vat zijn mantel dan geen vlam? Als hij over gloeiende kolen loopt, brandt hij zijn voeten dan niet?

Zo vergaat het een man die de vrouw van een ander omhelst, wie zich met haar inlaat blijft niet ongestraft.

Een dief die steelt omdat hij honger heeft, steelt uit noodzaak. Men veracht hem niet, al moet hij het gestolene ook zevenvoudig terugbetalen als hij wordt betrapt, al kost het hem ook alles wat hij heeft.

Maar pleeg je overspel, dan heb je geen verstand, wie zoiets doet richt zichzelf te gronde.

Hij zal door smaad worden getroffen en zijn schande zal niet worden uitgewist.

Want door jaloezie ontsteekt een man in woede, als hij wraak kan nemen, doet hij dat meedogenloos.

Hij accepteert geen zwijggeld, blijft onverbiddelijk, ook als je de afkoopsom verhoogt."

Het gaat verder met een voorbeeld waarin een overspelige vrouw een jongen zonder verstand verleidt, met zinnen als:

"Het was in de schemering, de avond viel, de nacht brak aan, de duisternis verspreidde zich. En kijk, daar komt die vrouw op hem af, gekleed als een hoer, een listig karakter. Ongedurig en losbandig, als iemand die thuis geen rust vindt, loop ze nu eens in de straten, dan weer op de pleinen, op elke straathoek staat ze op de loer. Ze grijpt de jongen vast en kust hem."

Ze zegt tegen hem:
"'Kom, laten we dronken worden van de liefde, laten we genieten van het minnespel tot in de morgen. Mijn man is niet thuis, hij is ver weg, hij is op reis en heeft meer dan voldoende geld bij zich. Hij komt par terug als het vollemaan is.'"

"Zoals een os naar de slachtbank gaat, bleef die dwaas aan haar geketend - totdat een pijl zijn lever doorboorde, zoals een vogel in het net vliegt en niet merkt dat het hem zijn leven kost.
Nu dan, mijn zonen, luister naar mij, schenk aandacht aan mijn woorden. Volg de wegen van zo'n vrouw niet, dwaal niet op haar paden. Veel slachtoffers heeft zij gemaakt, talloos velen zijn door haar geveld. Haar woning is de toegang tot het dodenrijk, van daar daal je af tot in de kamers van de dood."

Anoniem zei

"Dus we kunnen even los gaan. Zo zie ik t."

LOL!

Maar ik ben het er mee eens.

De 'bedoeling' van Z. met de open comments is dat we zelf bepalen wat we doen met deze vrijheid.

Ik denk wel dat we bij belangrijke artikels zo lang mogelijk on-topic moeten proberen te blijven, maar vaak genoeg verzandt de discussie toch en dan maakt het ook niet meer uit.

Maar wie over het weer of over bruinen of strandvoorkeuren een discussie wil ga alsjeblieft je gang.

Z's advies dat het naaktstrand is om te bruinen en het bikinistrand om te flirten en wat lol te maken lijkt me uitstekend.

Zandvoort naar ik aanneem.

'We gaan naar Zandvoort al aan de zee, we nemen broodjes en koffie mee.'

https://www.youtube.com/watch?v=u4gHwZebrys

Anoniem zei

Heel strikt genomen, is praten dat een comment
of-topic is ook of-topic. (-:

@16 mei 2014 22:19

Mooi verhaal maar wat is nou de connectie tussen:

De spreuk 6,26: "Want door een vrouw die een hoer is, komt men tot een stuk broods; en eens mans huisvrouw jaagt de kostelijke ziel."

én

Een hoer kost je niet meer dan een brood, maar de vrouw van een ander jaagt op je kostbare leven.

Dat zijn toch 2 geheel verschillende teksten met een andere betekenis? De spreuk staat toch niet in de tekst?

Of vind je dat wel het zelfde betekenen, als dat zo is, dan snap ik je reactie wel, maar ben ik het er niet mee eens. Wel bedankt hoor.

Anoniem zei

Ik zie in spreuk 6,26 meer de (ongetrouwde & in vroegere tijd dus oneerbare) vrouw die een potentiéle partner/loverboy heeft en professioneel hoer wordt uit noodzaak om haar kinderen(?) (en andere geliefden(?)) in deze slechte tijd te voeden En op het moment dat de liefde te serieus wordt komen er problemen tussen 'man en vrouw'. Waarbij de vrouw (nu ex-hoer) (die notabene voor het broodnodige brood) (eufemisme voor véél geld) hiervan als schuldige wordt aangemerkt.

Niet zo aardig voor de hoer!

Ik ben niet zo thuis in de bijbel. Maar die spreuk viel me zo enorm op. Dat ik er even over nadacht.

Jacob Ammann zei

Ik denk dat het er juist om gaat dat Jezus niet wil dat je je voor 1 brood in je kont laat neuken. Dat moeten er minimaal 2 zijn.

Nico zei

Wat ik heb geciteerd, komt overwegend uit Spreuken 6 en 7. Die zijn trouwens oud-testamentisch, zeg van (minimaal) 600 vChr. (of veel ouder).

Die teksten werden geschreven in het Hebreeuws, dat al eeuwen een dode taal is. Door de tijd heen worden ze telkens opnieuw vertaald. Zo is daar de statenvertaling uit de eerste helft van de zeventiende eeuw.

Het Nederlands is een levende taal. Zo verdween de verbuigings-n na de Tweede Wereldoorlog - sindsdien kent het Nederlands praktisch geen naamvallen meer.

Ik heb de indruk dat het citaat uit de Statenbijbel een aantal naamval-gerelateerde verbuigingen bevat, die wij niet meer als zodanig herkennen, maar die het citaat voor ons wel mysterieus of onbegrijpelijk maken.

De laatste grote bijbelvertaling dateert van 2004. Er zijn allerlei discussies geweest, bijvoorbeeld over het openingscitaat van Prediker: "IJdelheid der ijdelheden, zegt de prediker; ijdelheid der ijdelheden, het is al ijdelheid." werd: "Lucht en leegte, zegt Prediker, lucht en leegte, alles is leegte." Niet iedereen was daar even enthousiast over.

Overigens, dit zijn de oud-testamentische tijden, met stammenoorlogen, eer- en bloedwraak, veel politiek, en een jaloerse, wrekende god. Die universele boodschap van liefde zou pas later komen.

Ik zou verwachten dat de rest van het Oude Testament in dezelfde geest over hoeren spreekt - niet heel respectvol, maar ook niet fundamenteel veroordelend. Hoeren waren geen onderdeel van de klasse die zich met de bijbel bezig hield. Pas vanaf het Nieuwe Testament wordt dat anders. Maar dit zijn veronderstellingen van mij - ik zou het niet erg vinden als iemand dat uitgebreid zou onderzoeken.

Anoniem zei

Dank je wel Nico !

Anoniem zei

Aha

'eens mans huisvrouw'

Ik las 'op het moment dat ze ((de ex-)hoer) dan de huisvrouw is van de man'

Bedoelt wordt waarschijnlijk:

'de (huis?)vrouw van een (andere) man'

Het wordt dan inderdaad wel erg vaag qua inhoud, zonder context(verhaal). Ik denk dat je gelijk hebt en dat het naamvallen-problematiek is. Volgens mij weet je er er heel erg veel van af, mijn complimenten!


Vanuit de Koran las ik

(......)Similarity, a prostitute once saw a thirsty dog and dipped her shoe in a well to quench the dog's thirst, and for that act of charity all her sins were forgiven by God.(......)

Het feit dat hoeren soms zeggen 'mannen zijn net honden' maakt deze tekst zelfs extra saillant. (-:

Anoniem zei

Similarity.... = Similarly ...

Anoniem zei

(Source: google at: '2:263' 'koran' 'prostitute')

Anoniem zei

@16-5-2014 22.19

Mooie link van je én ON-TOPIC! GENOTEN!(https://www.youtube.com/watch?v=u4gHwZebrys)

Anoniem zei

Een man doet boodschappen met zijn vrouw. Zijn vrouw gaat nog even een winkel in en laat hem buiten wachten. Dan komt er een hoer die hem probeert te werven als klant. Maar hij zegt: 'sorry, maar ik heb alleen maar vijf euro.' De hoer gaat weer verder. Dan komt zijn vrouw weer naar buiten en samen lopen ze verder. Dan komen ze de hoer weer tegen. En ze zegt: "Dus dàt is wat je kan krijgen voor vijf euro..."

Anoniem zei

Leuke mop, maar ik heb hm wel even 'on topic' herschreven voor je .......

Een man zit op z'n strandstoel in Zandvoort. Z'n vrouw zegt "ga ff 2 ijsjes halen". Bij het ijstentje vraagt een hoer 'wil je me neuken?' De man zegt ik heb alléén 5 euro. De hoer gaat weer verder. De man gaat naar z'n vrouw en likt samen met z'n vrouw z'n ijsje op. Later gaat het stel naar huis, dan komen ze de hoer weer tegen, en ze zegt "Dus dat is wat je kan krijgen voor 5 euro ......"

:D

Wessel zei

Met dank aan @Anoniem 18-5 02:21 voor het verbeteren van de mop.

Meet dank aan @Nico voor het bewijs dat God het AANRAADT om naar de hoeren te gaan. (In ieder geval als het alternatief 'andermans vrouw' is.) Alle religekkies die nu nog tegen de hoererij tekeer gaan zullen zich moeten herbezinnen op hun standpunt!

@Anoniem 16-5 08:01 en 08:14:

1. Tsja je bank zelf zal er niet in geïnteresseerd zijn, maar ING (al dan niet toevallig ook de enige bank die hoeren als klanten schijnt te accepteren) heeft wel vergevorderde plannen om klantgegevens commerciëel te verkopen. (Dus ook andere banken kunnen dat op een moment gaan doen.) Wie weet waar je gegevens dan terechtkomen. Erger nog is echter dat de overheid óók in je bankgegevens kijkt, en die smult van dit soort info. Wordt hoererij verboden dan mogen alle bij de overheid bekende klanten er rekening mee houden dat zij extra in de gaten gehouden gaan worden. Je wil niet weten wat de overheid (en niet alleen de Nederlandse!) allemaal over je verzamelt. Ik ben tegen alles (zoals electronisch betalen) wat dat vergemakkelijkt.

Ik heb inderdaad genoten van 'Priscilla' Zalm's voordracht, maar als Gerrit zo goed weet hoe het zit waarom verandert hij dan de politiek van ABN-Amro niet? Bah.

Zeker zijn er technische mogelijkheden voor anoniem electronisch betalen. (Als ik het goed begrepen heb kan dat al met Bitcoins.) Dáár zou ik natuurlijk niks op tegen hebben, maar afgezien ervan dat het moeilijker te roven is zie ik er verder geen voordeel in.

Ik denk niet dat het echt belangrijk is hoe je bank er achter kwam, al zou het een leuke anekdote kunnen zijn. Maar dat ze van 1 of 2 bezoekjes weten is nog iets anders als dat ze een complete lijst van àl je bezoekjes krijgen.

2. "De 30 is gebaseerd op een krantenartikel van het politieoptreden, razzia 2011(???), den haag. Je weet vast wel wat ik bedoel. Daar stond 30 in de kop als aantal voor een gedwongen hoer. Ik heb dat voor het gemak maar even als absoluut maximum aangehouden".
Ik verdiep me pas een jaar in dit onderwerp, maar ik ben dat verhaal inderdaad al tegengekomen. Ik ga er van uit dat de mediaberichten hierover vooral propaganda waren en dat het genoemde aantal totaal uit de duim gezogen is. (En des te meer voor een GEDWONGEN hoer. Z. heeft hierover uitgelegd dat die juist veel moeilijker klanten kunnen vasthouden, omdat ze zo ongelukkig zijn.) Denk er nou eens over na. Het gaat om raamprostitutie, dus zelfs bij topdrukte kan het even duren voor de volgende klant zich meldt. In het beste geval is het: 20 minuten met klant, 5 minuten opfrissen, 5 minuten wachten op volgende klant. Twee klanten per uur dus. 30 klanten is dan 15 uur onafgebroken zonder enige pauze werken. Maar het is nooit de hele dag topdrukte, dus het duurt veel langer tot de volgende klant.

"Ik blijf maximaal 2 en een half uur bij een raamhoer die ik goed ken, dus dat is dan al 10 eenheden van 15 minuten."
Dan tel je jezelf al voor tien klanten. Haha. Zo kan ik het ook. Maar het klopt niet. Als jij 2 en een half uur blijft en 10 andere klanten een kwartier dan waren er 11 klanten. (Die bleven gemiddeld ruim 25 minuten.)

Anoniem zei

@wessel

1.

Deze anoniem, die van 18-5 2:21h, 16-5 8:01h & 8.14h zijn dezelfde. Ik moet s een account aanmaken (-:

2.

Over reli. Ik had al eens opgemerkt dat in een digitale bijbel het woord hoer 426 keer voorkomt. In de Koran komt volgens internet het woord prostitute slechts twee maal voor (in combinatie met slaven). HUH dacht ik 'hoe kan dat nu?'. De bijbel 426x en de qu'ran maar 2 maal ..... zijn die christenen stouter dan islamieten of is het anderszom?

De Koran heeft de muta, ook wel het genotszhuwelijk of tijdelijk huwelijk genoemd. (Soeart An Nisa 4, vers 24).
Niet iedere moslim is daar (net als bijvoorbeeld het hebben van 4 vrouwen ofzo) even enthousiast over.
Het is een belangrijk strijdpunten tussen sjiitische en szoennitische moslims. De sjieten zijn wat strenger in de leer (vaak met zwarte hoofddoek) maar akkoorderen dit tijdelijk of genotshuwelijk. De soennieten zijn wat losser (vaak gekleurde hoofddoek) maar zijn tegen het genots- of tijdelijk huwelijk. Het lijkt erop dat bij de szoennieten de prostitutie meer contractueel is ingebed en bij de soennieten meer in de gedoogzone zit. Maar om elkaar daarvoor te vermoorden? Daar kan je toch gewoon over praten, lijkt mij. Gelukkig zijn we daar in Nederland e.o veel rielekster in.

Ik ben atheïst, echter, Wat ik in dit kader grappig vind is dat ik ongeveer 3 a 4 vaste hoeren heb, misschien is dat gewoon een handig behapbaar aantal om lekker szex mee te hebben, zonder al teveel toestanden. (????)

Een (geld)bank is net een mammoettanker die heb je niet zomaar op een andere koers dat duurt effies.

Ik ben een zeer groot voorstander van electronisch betalen omdat ik een paar keer voorvallen met hoeren heb meegemaakt die mij grote zorgen baren. (Ik wil daar niet op in gaan). Ik snap dat de branche daar misschien minder enthousiast over is, toch kan het ook hele grote voordelen hebben voor de branche in hun weg naar volwassenheid. (Eens zal ook het fysiek geld uitsterven, toch?).

Ik denk dat een frisse hoer met voldoende klantaanbod(!) best 30 man zou aankunnen op 1 dag. Zeker als daar als motivator heel veel geld tegen over staat. Om het als fiscaal aantal voor een raamhoer aan te houden, lijkt, mij inderdaad ook zwaar onzinnig.

Ik geef een hoer wel s fooi en ze wassen&plassen zich wel s terwijl ik er nog ben en me aankleed. Ook heb ik er wel eens 2 of als t feest is 3 tegelijk voor 1 uurtje ofzo. Je valt mij aan op calculatiedetails. Lijkt mij als grapje ok, maar niet realistisch. Wil je realistisch zijn dan zou je het (fiscaal)logboek van een paar hoeren over een langere periode in moeten kunnen zien.

Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat banken en andere reguliere nette instellingen niet geïnteresseerd zijn in zzp'rs met een omzet van y maal per dag x euro per z minuten gedurende n jaar.


Anoniem zei

Correctie vorige comment:
(Nikahu al-mut'ah (Arabisch:نكاح المتعة (huwelijk van genot))
(The Noble Qur'an (القرآن الكريم): Vers.... Soera 4:24)

Soennieten wat losser ..... (B)lijken muta af te wijzen.
Sjiieten wat strenger ..... (B)lijken muta te accepteren.

Anoniem zei

Ik heb begrepen dat de gemiddelde seksbeurt (écht seks, in,uit,in,ui,in,uit,in,uit, ets, spuiten) 8 minuten duurt. De meest mannen houden echt geen 20 minuten écht neuken, in, uit,in,uit etc, vol. Dus de hoer zou elke 15, zo je wilt 20 minuten, 7 resp. 12 minuten 'miauwpauze' hebben. Dan zou 30 klanten opeens niet zo'n fictief aantal kúnnen zijn, nogmaals, mét ruim voldoende klantaanbod.
(Het komt voor dat een hoer het ook weleens met 2 man tegelijk doet, dan wordt de calculatie van 30 haalbaar.)

Theoretisch zou 3 man tegelijk (kut, mond, anaal) met 1 op de reservebank, tijdens de wissel ook kunnen voorkomen, pfoeh, dan heeft een hoer die er 32, in 8 vriendengroepjes van 4 doet smiddags gewoon vrij om te zonnen ........ (-: Irrealistisch dat geef ik toe, maar theoretisch niet volkomen onmogelijk.