donderdag 7 april 2011

Hoe kan ik dat nou doen?

Ik kreeg in mijn commentaren de vraag, hoe ik kan doen wat ik doe. Die vraag heb ik wel vaker langs horen komen, en ook op de forums, en bij programma's op radio en TV komt hij àltijd een keertje langs. De reactie van Tessa op mijn stukje over Kwaliteit was voor mij de aanleiding om er nu eens goed opin te gaan. Het is een vraag die toch weleens goed beantwoord moet worden.

Het is tegelijk ook héél moeilijk om een goed antwoord op te schrijven. Als je geen ervaring ermee hebt, kan je het eigenlijk niet goed begrijpen. Het is één van die dingen die je moet doen om het ècht te snappen. Via mijn blogje ga ik er wel wat over zeggen, maar ik denk eigenlijk dat ik er niet alles mee kan uitleggen. Ik denk dat ik wèl kan uitleggen hoe het níét is.

Ik heb al eens twee stukjes geschreven over hoe ik ertoe kwam. Deel 1 en Deel 2. Daarbij merkte ik al dat er niet heel erg veel mensen het snapten. Andere mensen die hetzelfde pad zouden hebben gevolgd, zouden het wel snappen. Ik kan nu dus niet heel erg spontaan vanuit mijzelf schrijven, want ik moet alles uitleggen. Dat maakt het schrijven wel een beetje lastiger.

Voor mij is het niet geestelijk moeilijk of vies om te doen wat ik doe. Ik walg nooit van mezelf. Als ik dat zou voelen had ik geen leven. Ik vind seks niet vies, en ik vind mijn werk ook niet vies. Ik voel het niet alsof het iets verkeerds is wat ik doe. Ik doe werk wat mij bevalt, met vriendelijke klanten die meestal heel tevreden weer weggaan. Daar ben ik trots op. Ik ben best een trotse vrouw, en ik laat niet over me heenlopen. Dan zou ik het ook niet vol kunnen houden in dit werk op mijn manier.

Ik laat me niet gebruiken. Ik word niet gebruikt, en zéker niet mísbruikt. Daar heb ik ook geen verleden mee. Ik kan nog geloven dat je in de prostitutie meer misbruikte meiden vindt dan daarbuiten, maar de hoge aantallen die ik soms hoor, kùnnen gewoon niet. Dan zou ik tèlkens alleen maar de geluksvogels moeten zijn tegengekomen. Ze bestaan wel, maar die zijn juist de zielige gevalletjes, die door de gewone hoeren een beetje met medelijden worden bekeken. De branche is niet voor zo'n groot deel die vrouwen.

Mijn lichaam verkoop ik niet, ik verhuur het zelfs niet. Ik verleen een dienst, en dat doe ik heel erg intiem. Het is een unieke soort van werk, maar ook mensen in de zorg zijn erg intiem met hun patiënten. En acrobaten werken ook met hun lijf. En atleten zetten ook hun lijf in voor hun prestaties. Het enige verschil is de seks. Ik verleen seksuele diensten, maar dat zijn dingen die ik aanbied aan de klant, en die hij van me mag kopen. Aan het eind van het liedje ben ik de baas die zegt wat er wèl en níét mag. Natuurlijk breng ik dat niet zo.

De seks beleef ik als seks. Het is meestal niet hele spannende seks, maar mijn lijf reageert wel op zo'n man. Ik maak er wel meer van dan ik echt voel, voor de klant, maar voor mij is het een seksbeleving. Andere vrouwen doen dat anders, die laten hun lijf een beetje de boel, maar dat vind ik saai werken. Ik doe dat weleens tijdens mijn menstruatie, als ik ècht geen zin heb, maar meestal beleef ik het gewoon als seks.

Tijdens de wip ben je vooral op de klant aan het letten. Niet alleen maar om te zien of hij iets doet wat niet mag, maar ook om te kijken wat je moet doen om hem op te geilen of meer plezier te laten meemaken. Soms gaat alles makkelijk, en word ik door iets anders afgeleid. Soms is de klant ècht heel slecht in bed, en denk ik liever aan wat anders omdat ik me anders verveel. Maar ik verstop me nooit voor wat ik aan het doen ben. Dat vind ik ook helemaal niet nodig.

Meestal is de seks wel prettig. Dat betekent niet dat ik gillend klaarkom, ook al doe ik wel alsof. Het is gewoon wel leuk, maar niet heel sterk. Soms is een vent goed in bed, dan geniet ik wel extra. Dan krijg ik ook een beurt. En heel soms komt er een man die me zalig naait, en dan kom ik best makkelijk. Soms kom ik ook als ik het helemaal niet wil, want het is wel extra vermoeiend, en ik moet nog wel door. Ik heb vier of vijf klanten per dag.

Het is werk. Het is iets waar ik goed in ben geworden, maar ik heb er ook hard voor moeten leren. Vooral over wat seks nou echt is, en hoe het met je lijf te maken heeft. Daar leren we zo weinig over. Ik heb maar één keer een boek over seks gelezen waarbij ik ècht vond dat er wat inzat, en dat was de Kama Soetra. Verder vind ik alles geschreven met zo'n onervaren blik, het is bijna alsof je pubers boeken over seks laat schrijven.

Een gewone beurt voelt net zo aan als met een partner, die je niet meer zo aantrekkelijk vindt, en waar je eigenlijk het mee uit wil maken, maar het nog niet hebt gezegd. Zo'n nummertje wat je maakt omdat je het wel okee vindt om even te seksen, maar waar je nietzoveel aan vindt. De meeste wippen voelen zo aan. Ik word ècht niet geil van de meeste klanten, maar ik vind het leuk om seks te hebben voor mijn werk. Daar doe ik het dan voor, en dan hoeft de klant geen superman te zijn in bed.

Ik vind het leuk om te doen, want ik doe iets waar ik goed in ben, en waar ik me lekker door voel. Zoveel seks is alleen maar goed voor me geweest. Ik heb er vanaf het begin nooit slechte gevoelens over gehad, en ik begrijp niet waarom mensen die zichzelf aan zouden doen. Er is niets aan seks voor geld dat dat vanzelf doet. Het moet uit je eigen hoofd komen, om je er slecht door te voelen.

Als ik in de spiegel kijk, zie ik een geil ding. Ik heb door dit werk heel erg geleerd wat mijn sterke punten zijn, en mijn zwakke, en ik heb geen problemen met zelfvertrouwen. Ik zoek geen bevestiging bij mijn werk, en ook niet bij mijn klanten, ook al vind ik het nòg zo lekker dat ik zoveel complimentjes krijg. Ik vertrouw op mezelf, want ook dat leer je van prostitutie heel goed.

Het is voor mij een ontdekkingstocht, en ik ontdek nog steeds meer over mezelf. En het meeste zijn hele leuke en fascinerende ontdekkingen geweest. Ik moet er niet aan denken nu al op te houden. Al heel snel merk ik dat ik het werk, de klanten, de nieuwe dingen, en vooral de seks mis. Ik heb een heel vol en druk leven, maar mijn dagen zijn spannend en opwindend en gevariëerd.

De isolatie zit me wèl dwars. En ik maak me altijd een beetje zorgen over SOA. Nou ja, dat kan je allemaal wel teruglezen in mijn stukje over de nadelen van de prostitutie. Maar kijk, dat is niet zo zwaar dat het belangrijker is dan al het plezier dat ik in mijn werk heb. De nadelen komen bijna allemaal juist doordat mensen zo achterlijk over seks en prostitutie doen. Het is soms net een heksenjacht.

Het is niet alleen maar seksplezier en lekker goed zijn in je werk, het is ook de satisfaction dat je je eigen baas bent in je eigen goedlopende bedrijfje. Ik ben lekker onafhankelijk, en succesvol met wat ìk kies om te doen. Het is hard werken, maar dat is ook wel fijn ergens. Ik doe het allemaal voor mezelf, en ik heb een grote kring met tevreden klanten, en alles is op de rit. Dat is iets waardoor ik 's nachts goed slaap.

Mijn leven is niet ideaal, ik wil graag een vriend. Ik wou ook graag dat ik niet zo voorzichtig hoef te doen over mijn werk tegen de mensen om me heen. Ik wil er graag voor uit kunnen komen. Maar die dingen zijn niet zomaar gebeurd. Dan moet ik ophouden, of de wereld moet wat realistischer worden over mijn business. Helaas gaat dat niet gebeuren. Ik moet dus kiezen tussen een normaal sociaal leven of mijn werk.

Ik kies dan voor mijn werk, want dit is mijn passie. Voor mij is er niets beters om te doen, dan een rijke, ontwikkelde vrouw te kunnen worden, en veel over seks en mannen te leren, door met een hoop verschillende mannen zalig te stoeien. Later kan ik altijd nog een gezellig thuisleventje beginnen, als mijn huisjes zijn afbetaald, en mijn lijfrentes beginnen te betalen. Het enige risico is dat ik niet aan kindertjes kan beginnen, en dat is iets waar ik weleens zorgen over maak.

Er komen weleens vragen wat ik ervan zou vinden als mijn dochter dit werk zou gaan doen, of mijn zoon naar de hoeren zou gaan. Dan denk ik, waarom zou dat anders moeten zijn dan wat ik van mezelf vind? Als ik een dochter krijg die hoer wil worden, kan ik haar wel goeie tips geven zodat ze niet verkeerd terechtkomt. Het is werk waarvan ik veel heb geleerd, dat gun ik mijn dochter ook echt wel. En als mijn zoons niet in geldnood komen, mogen ze van mij best een stoeipartij kopen. Beter dan dat ze zich gaan uitsloven voor een meisje dat ze afleidt van hun studie, dat heb ik ook weleens gezien, maar daar hoor je dan niemand over praten.

Soms vragen mensen weleens of ik me niet vies voel met een stinkende vent over me heen. Nou, daar heb ik een douche voor. Dus dat gebeurt gewoon niet. Bovendien zijn mijn klanten gewone nette mannen, die zich voor het bezoekje even opfrissen. Als ze vervelend zijn, mogen ze gewoon gaan. En waarom zou ìk me vies voelen, als een vent niet netjes is? Dat is de omgekeerde wereld.

Er zijn een hoop opmerkingen gemaakt over dat hoerenlopers zwak zijn, omdat ze hun pik achterna lopen. Of dat ze trieste figuren zijn omdat ze zich laten neppen. Ik vind niet dat het zwak is om te kiezen voor wat je graag wil vanuit je primitieve behoeftes, en je niet aan de regeltjes onderwerpt waar je niet zelf voor hebt gekozen. En ze gaan mee in mijn illusie, maar daar kiezen ze ook voor. Je kijkt toch ook naar een film, en je leeft dan mee met het personage, ook al wéét je dat die niet bestaat! Dat is netzoiets. Die filmkijkers zijn dan zwak omdat ze in die film inleven, terwijl de filmmaker de illusie zo levendig mogelijk maakt, omdat zij houden van films?

Het idee dat ik geen trots heb, of dat ik me verlaag, heeft daar ook mee te maken. De mensen die zich dat voorstellen, kunnen niet omgaan met de seks en psychologie van de prostitutie, dus die stellen zich voor dat ik dat ook niet kan, en het dan maar over me heen laat komen. Zoals ze erover praten, denk je dat ik het eigenlijk niet wìl, maar me maar door de klant laat overhalen. Dat is reuze dom, en nogal bekrompen. Ik adverteer toch?

Ik ben eigenlijk heel tevreden met mijn leven en mijn werk. Ik zou het niet anders willen doen, misschien had ik alleen wat eerder willen beginnen. Ik ben gelukkig, en ik heb mijn sporten, mijn hobbies, mijn vriendinnen, mijn blogje, en een schoon geweten tegenover de Here. Natuurlijk is niet alles volmaakt, maar dat is toch altijd zo? Ik hoef niets aan mijn zelf te veranderen of te dwingen om mijn leven te kunnen leiden zoals ik het doe.

Ik wil vragen aan de mensen die zulke vragen stellen: Wat zegt het over de blik op seks van die mensen die er vanalles bijdenken? Hoe moeten die wel niet de wereld zien? Ik denk dat als je zo krampachtig vasthoudt aan seks alleen binnen relaties, en je echt walgt van wat ik doe, er iets niet lekker in je hoofd zit. Wat is er toch wat zo moeilijk te begrijpen is? Ik vind seks lèkker. Ik groei ervan, zoals een plantje. Ik bloei op. Hoe meer hoe beter. Is jouw lijf zo anders?

Kan je niet begrijpen, dat ik graag mijn geld verdien met iets wat ik leuk vind? Dat ik het leuk vind om veel verschillende mannen te ervaren? Ik voel voor de meeste geen liefde, maar dat is toch niet nodig voor een lekker nummertje? Moet daar dan een gewichtige relatie voor zijn, voordat ik mag rampetampen? Zijn dat niet hele kinderachtige regeltjes? Ik ben een volwassen vrouw, en de reden die ìk kies om seks te hebben, is gewoon mijn keus. Die regeltjes van het relatiedenken zijn iets waar ik geen boodschap meer aan heb.

36 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben heel erg op zoek naar wat ik van seks vind. En ik denk dat heel veel mensen zo zijn. Misschien kampen we nog met een erfenis uit de jaren 50, toen seks nog een taboe was. En ook met een erfenis uit de jaren 60 toen de meter per se de andere kant op moest. Vrij dat lijf!

Een ex van mij zei eens dat hij sex haatte. Dat het een koud instinct was, 'primal' zei hij. Ik was toen net ontmaagd, masturbeerde al jaren en jaren en snapte niet hoe hij sex kon haten. Maar er zijn momenten dat ik het met hem eens ben.

Zoals jij sex met een klant beschrijft, je vindt het wel best, niet super, maar wel leuk en je verdient ermee. Zo heb ik het heel vaak meegemaakt. Ik heb het eens met een man gedaan met wie ik het absoluut niet wilde, eigenlijk, maar toch deed ik het; om de pure lust.

Bij mij past dat niet. Ik snap de lust; maar voor een deel veracht ik haar. Ik weet niet waarom maar het maakt me ongelukkig; ik heb iets anders nodig. Een serieuze connectie; een klik. Dat heb ik maar weinig meegemaakt.

Als ik mannen naar me zie kijken ervaar ik dat soms dubbel, soms eenzijdig. Soms vind ik het leuk; he, ik ben aantrekkelijk, fijn.
Soms negatief; gatver, hij kleedt me uit met zijn ogen. Ik ben meer dan mijn lijf ja?
Soms beiden..

Ik verbind absoluut geen negatief waardeoordeel aan jouw beroep, ik vind het gewoon nog erg moeilijk om voor mezelf te bepalen wat ik van sex vind. En, ongewild, onbewust, projecteer ik daarmee wellicht mijn beeld op de industrie.

Verder denk ik dat het allemaal te maken heeft met je psyche. De ene persoon is anders, lichamelijk maar ook psychisch dan de ander.

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Respect betekent aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Het woord betekent oorspronkelijk omzien naar, en vandaar rekening houden met.

En dat heb ik voor jou Zondares,
Respect!

Anoniem zei

Je bent een sterke vrouw Zondares. Aan jouw sterkte karakter kunnen wij vrouwen nog een voorbeeld nemen.

Anoniem zei

Als we werken, lenen we een lichaamsdeel uit: de timmerman zijn handen, de bankbediende zijn hersenen. Het verschil is de heersende moraal die zich weer vertaalt in de waarde die aan het gebruik van het lichaamsdeel wordt toegekend. Maar zo geredeneerd is er niets verwerpelijks aan het beroep dat je uitoefent...

Henri Bik zei

Mijn compliment voor je uiteenzetting Zondares. Het is fijn om te lezen dat je plezier hebt in je werk en er trots op bent om het goed te doen.

Veel vrouwen verbinden seks aan liefde en kunnen zich niet voorstellen seks leuk te vinden zonder liefde. Vanuit die beleving komen ze dan tot rare negatieve opvattingen over prostitutie.

Veel mannen hebben geen last van die verbinding en kunnen prima seks hebben om de seks. Een aantal daarvan vinden dat eigenlijk onjuist en komen op die manier nogal hypocriet tot rare negatieve opvattingen over prostitutie.

Het is jammer dat die rare negatieve opvattingen nog steeds tot discriminatie van de prostitutie leiden in de Nederlandse maatschappij.

Prostituee is een eerlijke beroep en zou als zodanig behandeld moeten worden.

Claudia zei

Prima uitgelegd, ik had het niet beter kunnen doen!!En inderdaad,iedereen verhuurt zichzelf, of het nou voor een baas op kantoor is voor een miserabel bedrag, of wat wij doen!! Groetjes, een collega!!

Anoniem zei

Mooi en compleet stuk. Je weet het, volgens mij, goed onder woorden te brengen.

Anoniem zei

je bent nog steeds een stomme pro-circumcisie hoer

Anoniem zei

Goed verhaal. En inderdaad, waarom zou seks uitsluitend binnen het huwelijk mogen? Seks is voor iedereen, getrouwd of ongetrouwd. Gelukkig maar.
Voor mij heb je in elk geval heel duidelijk gemaakt waarom je dit werk bent gaan doen. Voor iemand die zo van seks houdt en die er zo goed in is als jij is het haast een logisch beroep. Geld verdienen met iets dat je lekker vindt, wie wil dat nou niet? Het is jammer dat er in onze maatschappij zo op prostitutie wordt neergekeken. Ik denk dat er anders nog veel meer meiden voor dit vak zouden kiezen.
Als ik een vrouw was, zou ik het ook overwegen. Wamt seks is gewoon lekker, ook als er geen sprake is van een relatie. Dat geldt ook voor seks tussen een hoer en haar klant (moi). Daar is niets smerigs aan, ik hoop dat mensen dat vooroordeel nu eens opzij zetten. Ik kan natuurlijk niet voor iedere hoerenloper spreken, maar IK behandel de dames waar ik kom met veel respect. Het is een plezierig en waardig contact, met onderling begrip, genegenheid (meestal) en de wil om van onze seksdate iets heel moois te maken.
Op deze manier is sekswerk gewoon een heerlijke baan, denk ik. Vast niet voor iedere vrouw, maar wel voor degene die geen moeite heeft met het lichamelijke aspect ervan.
Ik snap je, zondares. Ik hoop dat je je werk nog geruime tijd en met veel plezier zult uitoefenen.

Anoniem zei

Geweldig stuk weer Zondares!

@Henri Bik
Ik betwijfel of mannen werkelijk beter zijn in het scheiden van seks en liefde. Wellicht dat ik een rare kennissen en vriendenkring heb maar ik vermoed eerder het tegenovergestelde.

Neem het verschil hoe mannen en vrouwen in het algemeen vreemdgaan. Als een man vreemdgaat dan proberen ze dit vaak voor alles en iedereen geheim te houden en juist dit zorgt er vaak voor dat het uitkomt omdat ze bijvoorbeeld het alibi niet waterdicht krijgen. Terwijl vrouwen veel gauwer geneigd zijn vriendinnen erbij te betrekken om een alibi te creeren. De vraag welke ik dan interessant vind, ook wetende dat het percentage tussen vreemdgaande mannen en vrouwen elkaar niet heel ver ontlopen, wie zich nu het meeste schaamt voor het vreemdgaan of beter gezegd wie weet de sex beter los te koppelen van de liefde?

Ander voorbeeldje een vrouwelijke oud-collega had volgens haar de perfecte vriend met een nadeeltje hij had een stressvolle baan en maakte vaak lange dagen met als gevolg dat sex een lage prioriteit had. Om haar frustraties niet continue op haar vriend te uiten had ze een neukertje. Puur voor de pik in kut om een gevleugelde uitspraak van Zondares te gebruiken. Het verhaal is uitgekomen omdat haar minnaar verliefd is geworden en in een ultieme poging haar te winnen heeft hij het aan haar vriend verteld dat over hun "relatie". Wie koppelde sex aan liefde?

Mannen hebben het er wel vaak veel openlijker over dan vrouwen, maar volgens mij is de achterliggende reden de sociale acceptatie. Als je als man zijnde elke week de lakens met een andere vrouw deelt heeft dit nauwelijks negatieve gevolgen op sociaal vlak. Terwijl als een vrouw meer dan X bedpartners heeft in Y tijd dan degradeert ze tot slet. Hoewel de variabelen voor vrouwen in positieve zin zijn verschoven zijn zeer zeker nog steeds van kracht. Ik vraag me af of vrouwen daadwerkelijk die twee niet kunnen loskoppelen of dat vrouwen de twee koppelen omdat het maatschappelijk wordt "opgelegd". Die sociale controle is bij veel vrouwen absoluut een rem omdat ze niet tot slet bestempeld willen worden om maar even kort door de bocht te gaan. Als vervolgens de sociale controle wordt verminderd door bijvoorbeeld vakantie naar Salou zijn er opeens veel minder remmingen. En ben je weer terug bij de vraag of de koppeling maatschappelijk is of omdat de vrouw ze niet kan loskoppelen.

Bij zondares zie je dit nog wel sterker daar prostituee helaas nog veel lager in rangorde staat dan slet op het punt van maatschappelijke acceptatie. Met als gevolg dat om haar prive leven te behouden deze strikt gescheiden moet houden van haar werkleven. Helaas maakt deze scheiding het ook lastig voor Zondares om een vriend te hebben.

Nu we toch bezig zijn met de koppeling tussen liefde en sex, wie heeft geen bezwaar dat zijn/haar partner prostituee is? Dat is zo'n beetje de ultieme ontkoppeling van liefde en sex. Als ik naar mn zelf kijk hoe ik mn relaties heb ervaren dan weet ik niet of ik die twee onderwerpen los van elkaar kan zien, hoewel ik wel one night stands heb gehad zijn die simpel omdat liefde er praktisch geen onderdeel vanuit maakt. Ik zou absoluut moeite hebben mn vriendin een kus te geven voordat ze naar haar werk gaat wetende dat ze later sex gaat hebben met andere mannen. Hoewel je bewust bent dat ze een totaal andere relatie met mij heeft dan met die mannen heb ik toch iets ze is van mij en ik wil haar niet delen met andere mannen. Maar tot nu toe is het slechts een hypothetische beantwoording van een hypothetische vraag, wellicht dat de praktijk anders wijst.

Ron

Anoniem zei

Zondares, ik vind dit je beste stukje waarin je uitlegt waarom je dit werk doet en wat het voor jou betekent!

M.

oelepetoet zei

Goed stuk, bedankt

Anoniem zei

@ Ron, ik denk dat veel mensen dat hebben. Dat je seks liever ziet als iets wat alleen jij en je partner hebben toch? Als iets voor z'n twee, en niet voor iedereen. De rest van je leven deel je ook met vrienden. Maar dat intieme deel alleen met je partner. Ik zie niet in wat daar mis mee is?

Anoniem zei

Heel sterk stuk, het laat goed zien hoe je werk gewoon een onderneming is. Een bijzondere onderneming waar je met passie aan werkt, maar verder niet anders dan elke andere gepassioneerde ondernemer.
Ik ben benieuwd of de houding van de maatschappij tegenover hoeren toch langzaam maar zeker steeds normaler gaat worden, of dat we op een gegeven moment weer een soort 80er jaren terugval naar een gristelijke brave-burger maatschappij krijgen, waar alles wat leuk is niet mag.
Ik hoop er het beste van, maar als je zien wat voor kleingeestige flapdrollen er overal nog rondlopen betwijfel ik of het snel zal verbeteren.

Anoniem zei

@Ron

Mannen vertellen aan anderen uit een positie van macht. "Kijk eens, ik heb sex met haar". Dat is waarschijnlijk de reden geweest dat het sex vriendje dat aan haar vaste vriend verteld heeft: "je bent een sukkel, ik wip je vriendin".

Sorry, harde woorden. Diep in het hart denk ik dat veel vreemdgaande mannen dat gevoel kennen, de woorden op de lippen om het te vertellen aan de partner van sexvriendinnetje.

Cedars zei

Als dit de weg naar kwalitatief betere stukjes is, dan ben je goed bezig! Ik denk dat heel veel mensen zich niet kunnen voorstellen hoe het is om in de prostitutie te zitten. De maatschappelijke opinie en niet in de laatste plaats de media hebben een negatief beeld geschetst wat maar niet wil bijtrekken. Dat je het dan ook nog leuk vindt en graag wil blijven doen gaat er natuurlijk al helemaal niet in. Ik hoop dat veel mensen dit stuk (en de rest van je blog) lezen, en hun mening bijstellen.

Anoniem zei

Indrukwekkende blogpost. Ik denk dat ik nooit helemaal kan begrijpen wat er in je omgaat, vanwege je andere belevingswereld, maar je hebt me wel een beeld geschetst waardoor ik begrip voor je kan opbrengen.

Anoniem zei

Ik vraag me af of het echt zo nodig is al die invallen. Is het echt zo slecht in de prostitutie ?

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/04/08/grootscheepse-actie-haagse-politie-in-rosse-buurt/

Barman zei

Laat me maar gewoon zeggen dat als jij wasmachines zou verkopen met de integriteit en de professionaliteit die je uitstraalt op je blog, dat je iedereen die wasmachine zou kunnen verkopen waar dees of geen op zoek is.


Tenzij de wasmachine die zij zich voorstellen ook tosties klaarmaakt en het middenoostenconflict oplost.

Anoniem zei

@ anoniem 8 april 2011 22:56
Dat is uiteraard ook mogelijk, maar ik geloof in dit geval niet dat een uiting van macht was. Hij heeft nog maanden geprobeerd haar terug te winnen.

Ron

Anoniem zei

Er ligt volgens jou wel erg veel aan voorhuiden zeg.

Joost zei

Sorry Zondares en ook sorry naar heel veel andere mensen.

Deze wereld is keihard, kil en als je 'anders' bent val je er buiten. Mensen laten je dan links liggen en er staan plots gekken met pistolen op. ..
Toch als je kan zien wat deze wereld nog wel biedt, zal je zien hoe mooi het leven eigenlijk is....

In mijn ogen is er niets mooier, meer bijzonder, specialer, ultiemers en prachtiger dan liefde tussen 2 mensen. Liefde tussen 2 mensen die intens van elkaar houden. Die alleen maar, zelfs na tientallen jaren, bij elkaar willen zijn.
Een liefde die zo sterk is, dat al zou alles om je heen kapot gaan en vernietigd worden, dan zou je aan je wederhelft genoeg hebben om toch door te gaan..

Die liefde is niet iets wat zomaar is, maar misschien ook juist weer wel. Het is ook niet maar 1 persoon waar je die liefde mee kunt hebben. Nee dat groeit door de tijd heen. Hoewel het bij sommigen al direct is...
In tegenstelling tot lust en verliefdheid wordt liefde alleen maar sterker.

En nu de prangende vraag die ik jou en ook heel veel anderen wil stellen:
Wat is de meest ultieme manier om die liefde (lichamelijk) met elkaar te delen....

Twee lichamen die in elkaar komen, die samen smelten. Tot 1 worden verheven. Iets beters dan dat bestaat niet..

En stel je dan ook nog eens voor als uit die pure liefde een kind wordt geboren.
Datgene waarvoor het eigenlijk bedoelt is.

Maar als je die ultieme manier gebruikt alsof het een dagelijkse bezigheid is. Zal je dan nog wel in staat zijn om die liefde te kunnen delen, om die liefde te kunnen voelen. Ben je dan nog wel in staat om liefde te kunnen beleven?

realist zei

bovenstaande reactie is een ideale benadering van de werkelijkheid. Niet iedereen streeft naar exclusiviteit. Veel schrijvers projecteren hun wereld beeld op dat van zondares. En willen /kunnen niet begrijpen dat er mensen zijn die over liefde en sex anders denken. Maar er is nou eenmaal een groep mensen die niet binnen de geijkte paden (willen) vallen. Dat lokt altijd reacties uit. En dan helaas meestal uitingen van onbegrip. Prostitutie zal nooit maatschappelijk nooit worden geaccepteerd, althans niet binnen de komende 20-30 jaar. Dus de vraag waarom iemand naar de hoer gaat of waarom iemand hoer wordt zal altijd blijven bestaan. Het wordt dan een kwestie oh ik wil nooit hoer worden, dus elke hoer wordt gedwongen..........Met dit beeld treedt het OM nu regelmatig op tegen de hoeren buurten

Zondares zei

Over die invallen in Den Haag komt nog wel een stukje, maar ik ken niemand uit dat straatje. Ik moet het ook maar via via horen. Dat duurt wel even voordat ik er genoeg van weet dat ik er wat van kan zeggen.

Joost zei

@ realist en ook de rest natuurlijk...

Dus jij hebt/kent geen emoties als liefde?
En als je dat wel doet, wat is volgens jou de beste methode omdat te uiten en te delen met iemand (lees je levenspartner)?

Mijn benadering valt, volgens mij, juist buiten de geijkte paden. Ik ken nog maar weinig mensen die (durven) zeggen en denken zoals ik dat doe.
De meesten gaan er eigenlijk al blind vanuit dat die liefde, waaraan ik refereer, gewoonweg niet bestaat, omdat ze het zelf nog nooit hebben ervaren (of in de buurt zijn geweest).

Volgens mij ligt dat ook wel voor een groot gedeelte aan de maatschappij. Het is allen voor zich en laat de rest maar barsten: ''Liever de ander een gebroken nekwervel dan ik en gebroken pink''......

Egoisime, arrogantie, zelfzucht en schaamteloosheid zijn de emoties die er niet alleen voor zorgen dat iemand als persoon waardeloos is, maar ook dat je niet meer in staat zal zijn om de positieve emoties nog wel te beleven.

Wat denk je dat de reden is waarom je hier op deze aarde bent.
Om rond te neuken als een stel wilde konijnen?
Om zoveel mogelijk geld te verdienen?
Om lekker je eigen gang te gaan en je niks aan te trekken van de rest?

Liefde, Emphatie, wijsheid en vrede. Nobele woorden die voor mij meer zijn dan alleen nobel.
Voor de meesten zijn het slechts letters die toevallig woorden vormen.

Desalniettemin: wie ben ik om te oordelen wat goed of fout is.
Maar... heb je jezelf dan al weleens afgevraagd, of er wellicht iemand anders is die dat wel zal doen?

realist zei

liefde kun je op meer manieren uiten dan alleen sex.

Nu komt de aap uit mouw, jouw betoog bestaat vooral uit waardeoordelen.

Sex hoeft toch niet exlusief te zijn?
Sex heeft toch niet tot gevolg dat ik gevoelloos, geen empathie etc heb.

Waarom mag ik niet zo leven? ik doe toch niemand kwaad?

ik help vrienden en kennissen,en toch n**k ik als een konijn met iedereen Heerlijk. ik doe het veilig met condoom, wat is daar dan op tegen?

Door mijn afvallige moraal en losbandige sexleven gaat de hele wereld naar de knoppen?

Dat alles geloof je toch zelf niet

Wat is de eigenlijk kern van je betoog?

Joost zei

@ realist

Ik stelde vragen, geen feiten... Als dat zo wel overkwam, dan kan dit ook aan jezelf liggen?

Ik stelde ook nog andere vragen, waar je natuurlijk ook geen antwoord op hoeft te geven....

Dat je zo ''intens'' reageert en dat je dit aan het denken zet, zegt mij eigenlijk al voldoende.

Bovendien heb ik volgens mij ook duidelijk gezegd dat ik niet de gene ben die kan en mag beslissen of iets goed of fout is. Per slot van rekening ken ik je helemaal niet.
Ik ben me er alleen bewust van dat er (waarschijnlijk) wel zo iemand/iets is.

Mensen maken vaak levensbepalende keuzes, terwijl ze op die momenten dat ze gemaakt worden, meestal geen keus (denken te) hebben . Maar een keus is geen definitie beslissing...

Als jij denkt dat het goed is wat je doet. En dat allemaal wel prima is.
Prima toch....
Ik hoop alleen dat je dit doet als bewuste keuze. En dat je jezelf en anderen (vooral de personen waar je van houdt en die van jouw houden), trots, tevreden en zonder schuld in de ogen kunt kijken.
Dat je straks op sterven en kunt denken. Kijk ik heb mijn leven geleid op de beste manier die ik binnen mijn mogelijkheden had.
Dat is de kern van mijn betoog...

Eleonore zei

Ik vind dit een heel mooi, heel persoonlijk blogje. Ontroerend zelfs. Ik ben het met je eens, dat het zo werkt. Ik zal mensen naar dit blogje verwijzen, als ik nog eens de vraag hoor.

Anoniem zei

Wouw!!!
Wat een vurig betoog. Een en al passie.

En dat is, denk ik, hét antwoord op de vraag.
Je mooiste stukje tot nu toe.

Anoniem zei

Ik vind dit een geweldig stukje. Echt waar. Je bent hier zo mooi open over hoe je het ervaart. Dit is het ultieme stukje van je hele blog.

Dirk zei

Ik geloof dat het voor Zondares mogelijk is om aan kinderen te beginnen en toch het werk te blijven voortzetten. Er zijn voldoende mannen die een zwangere vrouw aantrekkelijk genoeg vinden om mee te neuken. En je maakt mij niet wijs dat het werk zo kritisch is dat de klanten na een bevallingsonderbreking allemaal wegblijven of dat die onderbreking niet kan worden betaald (door haarzelf). Ik geloof dat het zelfs mogelijk is voor de zondares tot haar 65ste mee door te gaan. Het is zeker niet haar lijf dat daar de beperkende factor in is. Voor iemand die blakert van de zelfverzekerdheid telt die rimpel meer of minder echt niet. Het leven als prostitué zal zeker het makkelijkste niet zijn. Maar Zondares lijkt mij voldoende niet op haar mondje gevallen om het met een gezin ook te redden. Kan niet missen.

Anoniem zei

Hallo, ik zou graag als prostituee werken voor extra inkomen..maar ik zit met een vraagje, ik wil met klanten afspreken op hotel (zij betalen) maar hoe zou dat in zijn werk gaan ? En zouden de receptionisten en dergelijke niet vreemd op zien als een meisje van 18 naar een kamer gaat vragen waar een man van 32 dat geboekt heeft ? Of heb je misschien andere oplossingen, 1 ding wil ik niet..ik woon momenteel nog thuis maar mijn grootmoeder woont hier ook dus kan moeilijk klanten naar mij thuis laten komen..hulp graag :)

Zondares zei

Ik denk dat je vooral eens moet beginnen bij mijn stukje over tips voor beginners. Er zijn veel belangrijkere dingen die je moet regelen voordat je je zorgen maakt over hotels!

Unknown zei

"Hoe kan ik dat nou doen?": Al zou je niet weten waarom, dan is er nog niets mis met jou maar met de vraagsteller.
Co.

Anoniem zei

Een mooi en eerlijk verhaal. Mijn complimenten!