maandag 18 april 2011

Tendentieus

Jullie zullen allemaal wel hebben gehoord over de grote politierazzia in Den Haag. Straten afsluiten, honderden agenten, alle panden overhoop halen tot in de dakgoten toe. Twee agenten voor elk meisje. Honden, afzettingen, ambtenaartjes. Daar kan ik natuurlijk niet stil over blijven.

Er is dertigduizend Euro in beslag genomen. Dat klinkt heel wat, maar dat is dus tweehonderd Euro per meisje, terwijl ze al even hadden staan werken. Dat geld verdwijnt natuurlijk. Misschien heeft de overheid nog winst over nadat ze de meisjes hun raamhuur hebben vergoed. Omzet krijg je niet vergoed, natuurlijk.

Dat ik er niet eerder over schrijf, komt omdat ik geen kennissen heb in die straat. Ik kwam niet achter nieuws dat niet al op Teletekst of Internet staat. Intussen heb ik wel wat gehoord via klanten die daar ook lopen, maar daar kan ik geen stukje van maken. Die moeten wel anoniem kunnen blijven.

Het is weer bullshit wat de media ervan maken. Lees dit maar, als je wil zien wat de media ervan maken. Maar een andere bron laat wat meer feiten zien. Lees maar snel voordat het van het internet verdwijnt..

De meisjes daar zijn sterk geweest. Het wordt héél aantrekkelijk gemaakt om je maar slachtoffer te noemen, en toch geven ze niet aan de druk toe. Voor de media maakt dat niet uit. Die doen toch wel mee aan de vertrutting, ook al moet de waarheid daarvoor weg. Er is geen journalist die het risico wil nemen, om een hoerenloper te worden genoemd.

Die meisjes zijn plotseling door agenten overrompeld, en ze zijn meegenomen naar een "opvang," waar ze tot twaalf uur lang zijn vastgehouden voordat ze weer wegmochten. In de media suggereren ze dat de meisjes gewoon mochten weglopen, maar mijn ervaring en wat ik van anderen hoor, zeggen wel wat anders. Daarna krijgen ze de keus, óf ze worden bij de Belasting erbij gelapt, èn ze zijn hun verdiensten kwijt, óf ze verklaren dat ze gedwongen zijn. Dan krijgen ze een tijdelijke verblijfsvergunning, die permanent wordt als de politie er werk van kan maken. En dan krijgen ze geen problemen met de Belasting. Zo proberen ze de meisjes te dwingen om de fantasiecijfers over dwang waar te laten lijken.

Er is meer zwart werk in de horeca, maar zie je dit soort dingen daar ook? En al die slavenarbeid in de landbouw, worden daarvoor straten afgesloten? Ze moeten de hoeren weer hebben.

25 opmerkingen:

Cyrus zei

Hallo Zondares,
Ik heb je stukje over de inval in DH gelezen, voorla de laatste alinea trok mijn aandacht , dat mbt de afloop en het welbekende belasting verhaal.
Ik vind het goed dat je dit soort dingen beschtijft op internet want ik denk dat er een hele hoop wandellars niet weten hoe het werkt en
( natuurlijk Logisch)maar voor 1 ding komen.
mijn ervaring is dat ik zelf een keer met mijn neus op de hardfe feiten werd gdrukt omdat ik er zelf ook mee te maken klreeg n iet als prostitue maar als "klant"ik werd om hulp gevraagd, ( wil je weten hoe dit afliep moet je maar antwoorden op de Gmail) maar dan pas zie je hoe bijzonder ernstig de situatie is waar deze vrouwen ien moeten awerken , erg erg triest, het heeft mijn hele kijk op deze wereld dusdanig veranderd dat dit mij nog steeds aantrekt .
Getekend : een "ex-wandelaar die helemaal is omgeturnd "

Anoniem zei

@cyrus: check je spelling, dit is zowat niet te volgen, en zondares reageert nooit persoonlijk.

Ik ben het ergens wel met je eens zondares. Dat het allemaal te erg en te overdreven wordt aangepakt. Zo'n razzia schrik je je werkelijk klem van, en wat de belastingen betreft en het zwart werken, daarin is de horeca een topper, waar je gelijk in hebt, maar er werken daar ook meisjes onder nare omstandigheden, zwaar onder druk van hun pooier. De Doubletstraat is mij zelf erg bekend, en ik kan je zeggen dat een bezem er doorheen halen op zich geen kwaad kan voor degene die daar tegen hun zin in zitten of het te zwaar hebben. Ga dan weg achter de ramen, ga op jezelf werken en zoek de vrijheid, ook financieel, want dat heb jij toch ook niet voor niets zo gedaan !

bas zei

Hoi zondares,

Hoewel er zeker een kern van waarheid in jouw stukje zit, ergerde ik mij aan de toon die hier mee gegeven werd. Enkele post's terug heb je informatie verschaft voor mensen met vragen voor werkstukken en spreekbeurten. Daarin heb je ook het onderwerp mensenhandelaren en gedwongen prostitutie behandeld. Hierin zij je 'Er wordt door de politie niets aan gedaan, die zijn te druk bezig met de mensen die netjes hun gegevens op hebben gegeven.'
Op dit moment wordt er daadwerkelijk wat aan gedaan en dan is het alsnog niet goed. Hoe de media hoeren afschildert is inderdaad bevooroordeeld, maar ik krijg de indruk dat jij als prostitué ook niet geheel objectief bent. De waarheid zal vooralsnog waarschijnlijk wel ergens in het midden liggen.

Anoniem zei

@bas
Hoe groter de actie hoe meer kans er is dat de informatie erover lekt naar de verkeerde personen. Het zou mij eerlijk gezegd niet verbazen dat deze figuren het eerder wisten dan de politie zelf.

Deze klootzakken zorgen er uiteraard voor dat de dames waar de razzia voor wordt gehouden op de betreffende avond daar niet aanwezig zijn. Vervolgens voert de politie met veel machtsvertoon en bombarie de razzia uit en als je voorbij de sensatie van de media leest dan hebben ze geen grote slag kunnen slaan.

Ondertussen hebben ze wel de klandizie de stuipen op het lijf gejaagd, tientallen dames welke wel vrijwillig het beroep uitvoeren van hun inkomsten berooft voor de hele avond. En het ergste is dat juist zulke bombastische acties zeer stigmatiserend is voor het algemene beeld van prostitutie en de wandelaars.

De wijze waarop de verschillende instanties te werk gaan zet kwaad bloed bij de personen wie het moeten ondergaan. Neem nu de werkwijze waarbij een escort wordt besteld door de instanties wordt ondervraagd en vervolgens zonder betaling of uberhaubt een reiskostenvergoeding wordt heen gezonden. Of Zondares welke tijdens het hebben een klant een inval krijgt en waarbij als de instanties als een stelletje ongelikte beren te werk gaan.

De beste methodes om mensenhandel en gedwongen prostitutie serieus aan te pakken is is in samenwerking met de dames, immers zullen naar alle waarschijnlijk het beste weten waar deze misstanden plaatsvinden en ophouden met stigmatiseren. Maar zolang de instanties de stempel blijven zetten door dergelijke razzias en zich gedragen als de olifant in de porseleinkast dan zal niemand willen praten en zullen de instanties nauwelijks vat krijgen op de schimmige wereld van vrouwenhandel en gedwongen prostitutie.

Ron

Joost zei

Grappig: prostitue vergelijken met horica....

Menno zei

Haha, wat enorm respectloos tegenover de prostituees die gedwongen worden. Het enige waar jij je zorgen over maakt is de naam die prostitutie heeft. En het dan vergelijken met de horeca zoals Joost zegt. Nou ik kan je vertellen dat er in de horeca geen levenslang getraumatiseerde slachtoffers van gedwongen werk rondlopen.

Ik snap dat je een punt wil maken en dat er soms onterecht raar over je beroep wordt gedaan, maar op deze manier sla je volledig te plank mis. Maak de volgende keer alsjeblieft statements.

Anoniem zei

Er is wel veel zwartwerk in de horeca, maar dat is niet gedwongen, en de "slavenarbeid" in de landbouw ook niet. Dat zijn vaak buitenlanders die op die manier makkelijker aan werk komen dat goed verdient voor hun, maar is wederom een eigen keus en geen dwang. Geen enkele teler of kweker dwingt een ander om te werken tegen zijn of haar zin in, want als het je niet bevalt donder je maar op, wat een geheel andere instelling en werkwijze is dan in de prostitutie nog veel te vaak voorkomt. Dat is letterlijk misbruik en mensenhandel en mishandeling. Jij bent daar ook op tegen en vond dat daar maar eens wat aan gedaan moest worden, door politie, door de politiek enz. Maar nu het zover is dat er iemand in de politiek is opgestaan om daar daadwerkelijk iets aan te gaan doen en de politie tot acties aanzet en razzia's laat houden, is het nog niet goed. Dit begrijp ik niet van jou zondares, want dat maakt je mening en kijk op alles hieromtrent wel erg selectief en allemaal net hoe het jou raakt. Je zou de naam "hoer" en "prostitutie" willen zuiveren en laten waarderen op de manier zoals jij het ziet, maar niet alleen jouw mening telt en geeft de waarheid aan ... soms verre van dat, wat ook totaal niets met jouw eigen ervaring te maken heeft. Blijf eerlijk en helder denken, bekijk dingen niet alleen vanuit jouw perspectief, want je denkt teveel met andere delen van je lichaam en je geldbeurs. Het is bedreigend voor jou en dat raakt je het meest. Ergens ook wel begrijpelijk, maar breed gezien niet eerlijk.

de werkloze pooier zei

De 2 anonieme types die hierboven reaguren, weten duidelijk niet hoe 't er aan toe gaat in de prostitutie. Zonnetje weet het gewoon uit jarenlange eigen ervaring. Maarja de beste stuurlui blijven altijd aan wal staan.

Zondares zei

Cyrus, ik ga niet beginnen aan persoonlijke antwoorden op mails, dan blijf ik bezig.

Anoniem 7:38, de bezem erdoor is prima als ze de mensen aanpakken die verkeerd bezig zijn, en niet gewoon de hele straat gaan lopen intimideren en gevangenzetten.

bas, ik wil erg graag dat de politie in zou zetten op de dingen die de meisjes zelf bij ze melden, zoals overlast of afpersing. Daar is de politie niet bij te vinden. Ze zeggen dan dat ze niets kunnen doen, maar dat ze je wel kunnen helpen met uit het vak stappen. Maar dit soort acties kan wel. Iedereen dwarszitten, terwijl er daar niets aan de hand is. Er zijn maar een paar meisjes die echt in de prostitutie zitten door dwang, en de overheid doet maar alsof de hele prostitutie ermee te maken heeft.

Ron, ik denk niet eens dat er daar in die straat zoveel gebeurt. Het was behoorlijk vol, als ze 157 meisjes uit 164 ramen hebben meegenomen.

Menno, je moet eens een leesbril kopen, want er zijn dus géén meisjes gevonden die gedwongen werden! Jij bent hier degene die geen respect heeft, want dit soort bullebakkerij maar zien als iets voor onze bestwil, is heel erg lullig. Geen andere bedrijfstak hoeft dit soort dingen te pikken.

Anoniem 16:30, die mensen die opgepakt waren omdat ze meer dan twintig mensen uit het oosten gevangen hielden, en niet betaalden, die zijn toch slavernij aan het gebruiken? Kijk maar eens naar de veroordelingen, dat zijn meer landbouw en restaurants dan prostitutie. Maar jij zal het wel beter weten he?

"werkeloze pooier", smakeloze naam heb je gekozen, maar jij snapt tenminste waarom ik dit schrijf.

Anoniem zei

@zondares: je zei : Maar jij zal het wel beter weten he?

Tja, wie zegt dat ik dit stukje niet beter weet ? Beetje lullige afzeik-reactie van iemand die haar zin niet krigt. Ik wees je alleen maar op een bekrompen gedachtengang waarbij alleen alles goed lijkt te zijn dat jouw werk niet verkeerd raakt. Ik zeg niet dat jij niet veel meer ervaring hebt in de prostitutie zelf, maar jezelf tegenspreken en je woorden beter afwegen is iets waar je maar eens over na moet gaan denken. Jouw verhalen worden met interesse gelezen, ook door mij, maar besef wel dat je dan een andere mening voor je kiezen kunt krijgen dan die van jezelf, waar je sportief gezien wel tegen moet kunnen. Je vertelt interessante waarheden, maar zeker ook selectief gekozen en vergezochte tegenspraken vanuit eigenbelang.

@de werkloze pooier. Raar gekozen naam ! maar gezien je slijmerige reactie naar "zonnetje" toe (???) en het niet kunnen verdragen van de eerlijke mening van een ander, kijk ik er niet vanop dat je deze naam hebt. Beide anoniemen waar jij op doelde hebben het niet over prostituees en hun ervaring zelf, je moet wel lezen en begrijpen wat de 2 bovenstaande hebben bedoeld. Zondares, ik heb echt wel respect voor jou, en ik weet dat je veel ervaring hebt, maar probeer ook kritiek te verdragen en te begrijpen waarom je deze ook krijgt, want standvastigheid in je mening is iets dat ik niet kan ontdekken.

Joost zei

@ Zondares

Wat me verbaasd aan jou:
Stel dat er van de 200 prostitues die ze hebben meegenomen er 2 gedwongen worden tot het ''vak'' (of er op slinkse wijze toegezet worden, doordat bijv. hun paspoort is ingenomen, ze geen geld hebben en ze dus geen kant op kunnen).
En die 2 mensen, want we hebben het over mensen, worden daarmee gered van een afschuwelijk leven van uitbuiting. Dan is dat voor mij voldoende, voor jou?

Je kan wel willen dat jou ''vak'', gezien wordt als elk ander vak, maar je kan blijkbaar gewoon niet beseffen dat je de hele dag iets uitoefend, wat in eerste plaats bedoelt is om een mens mee te maken.
Ja idd.: in de beginselen is sex bedoelt om een mens mee te cre-eren. En als je me niet gelooft neuk dan maar eens een week zonder condoom.

Prostitutie is nu eenmaal een duister ''vak''. Net zo als drugshandel, maffia, etc. Dat komt 1. omdat het niet om zomaar diensten gaat, maar om het gebruik/misbruik maken van (iemands) een lichaam.
2. omdat er veel geld mee te verdienen valt.
3. je hoeft er geen moeilijke studie voor te hebben gevolgd.
4. vrouwen die erg kwetsbaar zijn kunnen/worden er makkelijk voor misbruikt, en dat komt weer dankzij de punten 1 t/m 3.

En omdat jij wellicht anders bent / het anders ziet, heeft het natuurlijk geen zin je kop in het zand te steken en het anders te willen zien.
Die pooiers / foute gasten / loverboys (waar jij blijkbaar vrij weinig van ziet) blijven natuurlijk ver bij jou uit de buurt: ze zijn uiteraard ook niet achtelijk.... Dus het is niet zo heel gek dat je er weinig van mee krijgt.

Misbruikt worden zal je voor de rest van je leven tekenen:
- 40% van de vrouwen heeft vóór het zestiende jaar een of meer ervaringen met seksueel misbruik gehad;
- 12% van de vrouwen is ooit verkracht;
+ De volgende cijfers zijn een schatting over prostitutie in Nederland, volgens het NISSO-onderzoek:
- Er werken 30.000 vrouwen per jaar in de prostitutie.
- Daarvan werken er ongeveer 1500 minderjarige meisjes in de prostitutie; meisjes die jonger zijn dan 18 jaar.
Het jongste meisje dat ze tot nu toe hebben gevonden was 13 jaar.
Meisjes onder de 18 jaar mogen niet eens in de prostitutie werken.
- Volgens een onderzoek in 1999 ‘werkte’ daarvan 79% onder dwang.
- Bij ongeveer een kwart van deze vrouwen is hun eerste klant een familielid of iemand uit hun nabije omgeving geweest.
- Seksuele mishandeling op jonge leeftijd blijkt vaak de achterliggende reden van de prostituee te zijn om juist dit vak te kiezen.

En dan kan jij wel zeggen dat die cijfers niet kloppen, maar sorry hoor, wie ben jij.....

Lees deze websites maar eens:
http://www.jeugdprostitutie.nu/
http://www.seksueelgeweld.nl/
http://www.seksueelmisdrijf.nl/
http://werkstuk.freddoweb.nl/loverboys/loverboysfr.htm
http://www.rutgersnissogroep.nl/

Luna zei

@ Job

Ik denk dat je een hoop dingen uit hun verband haalt. Er zijn inderdaad dingen in de prostitutie die niet zijn zoals ze horen: meisjes die gedwongen worden (door hun pooier of een verslaving of geldzorgen of iets dergelijks) zijn niet met de juiste motivatie in de prostitutie begonnen. De andere vrouwen (waarvan ik vermoed dat het een groot gedeelte is), hebben bewust gekozen voor hun werk.

Je connectie tussen seksueel misbruik en prostitutie begrijp ik niet helemaal. Misschien zou je dat nog verder toe kunnen lichten. Ik denk niet dat er in de prostitutie meer vrouwen rondlopen die misbruikt zijn. En als dat wel zo is, dan ligt de taak bij de hulpverlening om die vrouwen te bereiken voordat ze in de prostitutie terechtkomen, is het niet?

Ik schat in dat een groot gedeelte van de vrouwen in de prostitutie dat weloverwogen en vrijwillig doet. Dat maakt prostitutie in mijn opinie net zo'n valide bedrijfstak als bijvoorbeeld de horeca. Slavernij in de prostitutie komt niet bijzonder vaak voor, en de media berichten vaker over oost-europeanen die door aspergetelers uitgebuit worden. Ik zie het dus niet zo.

Met groet,
Luna

Summerdance zei

@Joost
Je begrijpt helemaal niet wat Zondares bedoelt!
Juist de onderzoeken en bronnen die je aanhaalt zijn gekleurd door de anti prostitutie maffia!
Je bent gewoon één van hen.

bas zei

@summerdance,
Dat is natuurlijk wel héél makkelijk. Zeggen dat bronnen niet kloppen, indien dat zo is, moet je met tegenbewijs komen.
Er zijn genoeg onderzoekers hier in Nederland, en die zijn heus niet allemaal corrupt of vooringenomen. Bij deze graag bronnen.

@zondares, De politie rukt heus niet met zo'n grote hoeveelheid mensen uit om de hoeren lastig te vallen of die paar grijpstuivers te innen. Zo'n actie kost enorm veel geld voorbereiding en mankrachten.
Er zijn twee arrestaties van de 157 hoeren geweest. In mijn ogen rechtvaardigt dat deze actie.
Het feit dat er een grote hoeveelheid vrouwen aanwezig waren vanuit arme landen, zet zeker aan tot denken. Ik suggereer niet dat die allemaal gedwongen worden, maar vanuit hun arme positie zijn ze wel een stuk kwetsbaarder.

@cyrus,
Het lijkt me erg sterk dat deze actie al vantevoren uitgelekt is aan de verkeerde mensen. Het zou natuurlijk kunnen, want die mensen hebben ook wel contacten, maar de kans lijkt me klein.

@joost,
Je gaat wel heel erg ver indien je legale prostitutie in het zelfde hokje plaatst als drugshandel end.

bas zei

@zondares,

Daarbij ben ik inderdaad van mening dat indien er illegale prostitutie, mensenhandel of gedwongen prostitutie zou zijn, zelfs JIJ er niet vanaf zou weten. Indien de hoeren in de buurt dat allemaal wisten, zou het hek van de dam zijn. Binnen de kortste keren zou er dan het één en ander uitlekken. De mensen die zich schuldig maken aan dit soort misdrijven, proberen dat natuurlijk zo goed mogelijk geheim te houden.

edit.
de arrestaties waren op de ppoiers, niet de hoeren zelf

Anoniem zei

Lekkere redenering, bas.
Politie doet grote inval --> er is wat aan de hand --> het is goed dat de politie een inval doet.
Zo kan je elke actie rechtvaardigen. Het is rechtvaardig omdat het gedaan wordt, want het zou niet worden gedaan als het rechtvaardig is.

Stond in het nieuws dat die twee arrestaties voor "openstaande zaken" waren. Dat kan wel alles zijn.

bas zei

@anoniem,

http://www.nujij.nl/twee-arrestaties-na-politieactie-hoerenbuurt.11928946.lynkx

2 arrestaties op verdenking van witwassen en mensenhandel!

Ok, laat ik het zo stellen, ook al had de politie deze mensen niet betrapt, maar van tevoren hele sterke aanwijzingen dat hier enkele mensen via mensenhandel naar binnen waren gekomen, dan was de actie alsnog rechtvaardigt.
Als de politie na een overval de dader niet vind, maar toch een huis is binnengevallen op sterke verdenkingen, dan was dat rechtvaardig.

ex-hoofdagent zei

De aanklacht mensenhandel is op basis van 273a.1.3, dus het is maar de vraag of daar dwang of uitbuiting bij is komen kijken. Voor een veroordeling is dat niet nodig. Kijk niet de politie aan op een slechte wetstekst.

Joost zei

Tuurlijk maak ik het misschien allemaal wel heel wat slechter dan het wellicht is.
Maar aan de andere kant maakt zondares het allemaal wel heel rooskleurig. Mooie contradictie dacht ik zo....

Bovendien heb ik nog geen reacties ontvangen over wat ik zei dat vrouwen een makkelijk prooi zijn voor uitbuiting (zie mijn opgesomde punten). En dat komt, denk ik, omdat er in mijn beargumentering weinig tussen te krijgen is.

Hier op deze website (en dus de belevenissen van zondares) lezen we vooral rooskleurige teksten (hoewel: als je tussen de regels doorleest, lees je ook dat zondares het niet altijd zo positief beleefd als ze soms voordoet). Maar zo rooskleurig is de prostitutie absoluut niet, geloof me, ik kan het weten....

Die onderzoeken kunnen enkelen van jullie wel als onzin willen verklaren. Maar er zijn er tientallen, zo niet honderden gedaan, door veel verschillende bureaus. Het overgrote deel laat keiharde cijfers en feiten zien, dat mensenhandel van een veel grotere omvang is dan velen beseffen (dan zondares beseft). En vrijwel alle vrouwen van die mensenhandel komen in de prostitutie / sexindustrie terecht....

Daarnaast heeft het meestal een reden dat iemand vrijwillig in de prostitutie gaat. Dat zondares daar gewoon voor kiest omdat ze het leuk vindt, betekend nog niet dat ze het recht heeft om ook maar voor andere prostituees te spreken. Velen zijn er terecht gekomen vanwege (ernstig) sexueel misbruik in het verleden. En dat ze daar niet graag over praten, is niet meer dan logisch, dan hoef je er immers ook minder aan te denken.

Zondares beschrijft veel dingen waar mensen gewoon wat van kunnen leren. Sex is immers ook gewoon iets wat bespreekbaar moet zijn. Je moet er met je partner over kunnen praten en van elkaar kunnen leren.
Maar ik vindt niet dat zij het recht heeft dingen te verkondigen over de prostitutie (in het algemeen), als ze daar geen bewijzen / feiten van heeft. Dat je in de industrie werkt, wil nog niet zeggen dat je er alles van afweet, zeker niet zo iets ingewikkelds als de prostitutie.

Zondares beseft het wellicht niet volledig, maar dankzij deze blog heeft ze aardig wat verantwoordelijkheid gekregen. Als ze vervolgens dingen benoemt die niet volledig waar zijn, maar andere nemen dit als 100% waarheid over...
Dan moeten er ook maar mensen zijn, die de andere kant vertellen Wat dan wellicht ook niet 100% waar is, maar de waarheid ligt dan ergens in het midden..

Bouche de la loi zei

Joost, ik heb wel wat aan te merken op je punten. Ik citeer in schuin schrift:

Stel dat er van de 200 prostitues die ze hebben meegenomen er 2 gedwongen worden tot het ''vak'' (of er op slinkse wijze toegezet worden, doordat bijv. hun paspoort is ingenomen, ze geen geld hebben en ze dus geen kant op kunnen).
En die 2 mensen, want we hebben het over mensen, worden daarmee gered van een afschuwelijk leven van uitbuiting. Dan is dat voor mij voldoende, voor jou?


Door iemand op te pakken, die niet via een andere manier contact heeft geprobeerd te maken met de autoriteiten? Dit soort machtsvertoon is niet echt de manier om zo iemand aan het praten te krijgen.

Als we terzijde laten of het doel (een handvol bevrijdingen) het middel (massa-razzia) heiligt, is het nog de vraag of dit middel iemand uit een afschuwelijk leven zal redden. De politie sleept alle vrouwen naar de opvang af, in plaats van de pooiers. Dat geeft te denken. Er is geen reden om zo'n geweldsmiddel tegen de aangenomen slachtoffers te gebruiken.

Je stelt hier dat het middel werkzaam en noodzakelijk is. Dat moet je maar hard kunnen maken.

Je kan wel willen dat jou ''vak'', gezien wordt als elk ander vak, maar je kan blijkbaar gewoon niet beseffen dat je de hele dag iets uitoefend, wat in eerste plaats bedoelt is om een mens mee te maken.
Ja idd.: in de beginselen is sex bedoelt om een mens mee te cre-eren. En als je me niet gelooft neuk dan maar eens een week zonder condoom.


Een lelijke, belerende toon sla je hier aan. Beweer je hier niet dat prostitutie inherent anders is, vanwege het seksuele aspect en dus niet normaal kan of mag worden behandeld? Je zult zelf ook wel sex hebben gehad die niet was bedoeld om een kind mee te maken. Ben jij dan ook abnormaal?

Prostitutie is nu eenmaal een duister ''vak''. Net zo als drugshandel, maffia, etc. Dat komt 1. omdat het niet om zomaar diensten gaat, maar om het gebruik/misbruik maken van (iemands) een lichaam.
2. omdat er veel geld mee te verdienen valt.
3. je hoeft er geen moeilijke studie voor te hebben gevolgd.
4. vrouwen die erg kwetsbaar zijn kunnen/worden er makkelijk voor misbruikt, en dat komt weer dankzij de punten 1 t/m 3.


1. Maakt elke vakman niet gebruik van zijn lichaam? Ik gebruik mijn ogen, hersens, vingers, om juridische stukken te schrijven.

2. Is veel geld verdienen dan automatisch verkeerd?

3. Je hoeft er niet voor te studeren, maar dat geldt voor wel meer banen. Als je bereid bent om risico te nemen, of zware arbeid te verrichten, kun je zonder studie kapitalen verdienen.

4. Vrouwen die erg kwetsbaar zijn, kunnen er inderdaad voor misbruikt worden, maar is dat niet voor alles waar? Het maakt prostitutie niet tot iets waar de regels anders voor moeten zijn.

En omdat jij wellicht anders bent / het anders ziet, heeft het natuurlijk geen zin je kop in het zand te steken en het anders te willen zien.
Die pooiers / foute gasten / loverboys (waar jij blijkbaar vrij weinig van ziet) blijven natuurlijk ver bij jou uit de buurt: ze zijn uiteraard ook niet achtelijk.... Dus het is niet zo heel gek dat je er weinig van mee krijgt.


Hier suggereer je dat Zondares haar ervaring niet mag gebruiken als beeld over de prostitutie, omdat jij haar niet representatief vindt. Helaas is dat deel van een cirkelredenering. Je neemt namelijk aan dat de meeste vrouwen in haar werk zwak en misbruikt zijn. Daarom vind je haar niet representatief. En daarom vind je niet dat haar ervaring je beeld hoeft te beinvloeden. En daarom blijft je idee overeind dat de meeste vrouwen in haar vak zwak en misbruikt zijn.

Bouche de la loi zei

Misbruikt worden zal je voor de rest van je leven tekenen:
...
- Seksuele mishandeling op jonge leeftijd blijkt vaak de achterliggende reden van de prostituee te zijn om juist dit vak te kiezen.


Hier kom je met een hoop cijfers, waarvan de achtergrond niet duidelijk is. Bovendien gebruik je ze oneigenlijk. Je laatste conclusie, over de reden om de prostitutie te kiezen, wordt nergens gestaafd. Kom maar eens met bewijs voor zo'n boude uitspraak.

En dan kan jij wel zeggen dat die cijfers niet kloppen, maar sorry hoor, wie ben jij.....

Zondares is iemand met ruime ervaring binnen het vak. Haar motivatie is om haar eigen stem te laten horen. De teksten die jij aanhaalt aan het eind van je reactie zijn gebaseerd op dezelfde onderzoeksrapporten, die allemaal zijn gemaakt door instituten met een motivatie die tegen de prostitutieindustrie is gericht. Lees ze maar eens door, als je me niet gelooft. Iedereen praat elkaar na. De cijfers komen voornamelijk van schattingen, vaak van anonieme bronnen.

Tuurlijk maak ik het misschien allemaal wel heel wat slechter dan het wellicht is.
Maar aan de andere kant maakt zondares het allemaal wel heel rooskleurig. Mooie contradictie dacht ik zo....


Zondares geeft een geloofwaardig, gebalanceerd beeld. Ze laat haar frustraties en problemen duidelijk zien. Wat voor reden heb je om aan te nemen dat ze het ophemelt?

Maar zo rooskleurig is de prostitutie absoluut niet, geloof me, ik kan het weten....

Het is geen argument om gewoon authoriteit te suggereren. Je doet geheimzinnig, heel kinderachtig. Ik heb, vooral op basis van de slechte logische opbouw van wat je zegt, geen reden om aan te nemen dat je meer kennis hebt van zaken dan een ander.

Daarnaast heeft het meestal een reden dat iemand vrijwillig in de prostitutie gaat. Dat zondares daar gewoon voor kiest omdat ze het leuk vindt, betekend nog niet dat ze het recht heeft om ook maar voor andere prostituees te spreken. Velen zijn er terecht gekomen vanwege (ernstig) sexueel misbruik in het verleden. En dat ze daar niet graag over praten, is niet meer dan logisch, dan hoef je er immers ook minder aan te denken.


Dit is een klassiek stroman-argument. Je plaatst Zondares nu als een vrouw die pretendeert voor anderen te kunnen spreken. In het blog schrijft ze heel duidelijk op eigen titel. Jij spreekt daarentegen in deze paragraaf en elders, zonder enige onderbouwing, over/voor de hele bedrijfstak. Daar gaat je stroman over in hypocrisie.

Zondares beschrijft veel dingen waar mensen gewoon wat van kunnen leren. Sex is immers ook gewoon iets wat bespreekbaar moet zijn. Je moet er met je partner over kunnen praten en van elkaar kunnen leren.
Maar ik vindt niet dat zij het recht heeft dingen te verkondigen over de prostitutie (in het algemeen), als ze daar geen bewijzen / feiten van heeft. Dat je in de industrie werkt, wil nog niet zeggen dat je er alles van afweet, zeker niet zo iets ingewikkelds als de prostitutie.


Het eerste deel van de paragraaf is een erkenning dat Zondares over sex mag praten. Dat is al opvallend. Het tweede deel is echter een vermaning monddood te blijven, omdat haar bronnen, in haar geval eigen ervaring, voor jou niet voldoende zijn. Daarentegen kom je zelf met de meest ongefundeerde betogen aan. Wederom hypocrisie.

Zondares beseft het wellicht niet volledig, maar dankzij deze blog heeft ze aardig wat verantwoordelijkheid gekregen. Als ze vervolgens dingen benoemt die niet volledig waar zijn, maar andere nemen dit als 100% waarheid over...
Dan moeten er ook maar mensen zijn, die de andere kant vertellen Wat dan wellicht ook niet 100% waar is, maar de waarheid ligt dan ergens in het midden.


Hier herhaal je dat je de waarheid van haar schrijven ontkent, en weer suggereer je dat jij zaken weet of laat zien, die Zondares nalaat. Dat is een lelijke beschuldiging, die netjes gestaafd moet worden. Ik geloof niet dat je dat kunt.

Ik wil niet voor Zondares spreken, maar zoveel slechte argumenten prikkelen mij.

Anoniem zei

Kom Buch, dit is geen debating club.Joost laat eerlijk zijn gevoelens zien.

Zondares zei

Bouche de la loi, ik ben onder de indruk. Ik kan het zelf niet zo mooi zeggen.

Anoniem zei

Als je dan naar een interview op BNR luistert dan wordt er voor mijn gevoel gewoon met getallen gestrooid B.V. een wethouder uit Amsterdam. Hij zegt dat 50% in de prostitutie gedwongen is. Een politie commissaris die praat weer over 70%

Het machtsvertoon staat niet in verhouding tot de bewezen aantallen. Na de opheffing van het bordeel verbod is men plotseling flink gaan handhaven en pesterig aan het controleren

Tot op heden is er nog niks bewezen van de grote aantallen.Tijdens de inval in dan haag heeft men 2 personen aangehouden. Dat is toch veel minder dan de vermoedelijke 50-70% Hoe zit dat dan? Snap het niet. Het zal wel de tijdsgeest zijn.....

Co Jansen zei

Reden voor een prostituee om te liegen over vrijwillig werken: zie het commentaar van: "Door bas (logicus) op 19 april 2011 14:08" in het door jou aangehaalde artikel: "Lees maar snel". Zo kunnen er gemakkelijk veel gedwongen prostituee's zijn. Maar onnodige domme bullebakkerij is het wel, want het 0-resultaat van de razzia was voorspelbaar.
Co.