donderdag 21 april 2011

Het moet leuk blijven

Ik schreef er al eerder over, en ik denk dat ik het maar eens ga proberen. Dan bedoel ik, nog maar één keer in de week schrijven. Ik schrijf nu al best een poosje twee keer in de week, maar dat begint steeds moeilijker te worden. Ook al ben ik op vakantie geweest.

Vanaf nu ga ik een poosje één keer in de week schrijven, want anders ga ik er teveel moeite mee hebben. Misschien ga ik later weer twee keer in de week schrijven, maar misschien ook niet. Ik ga het gewoon eens zo proberen.

Ik laat de reacties ook teveel bij me doen. Dat maakt het schrijven ook meer gespannen. Ik ben de hele tijd bezig om te schrijven over wat ik interessant vind, en ik wil eigenlijk niet me laten beïnvloeden door wat mensen ervan vinden. Ik vind toch al dat ik de laatste tijd meer zeikerige reacties krijg. De scheldreacties kan ik wel hebben, maar van die reacties van mensen die denken dat ze het wel snappen, maar echt geen idee hebben, irriteren me rot!

Het moet wel leuk blijven. Ik doe het voor mijn eigen plezier, en ik vind het tof dat ik lezers heb, maar daar ga ik niet alles voor doen. Ik moet geen slaaf van mijn blog worden. Anders word ik net zo'n blogger als die je overal ziet, die elkaar na gaan apen. Ik ga geen stukjes overnemen van anderen.

Dit blijft een verhaal van mij, zonder dat ik inbreng van anderen ga stelen, en ik blijf het voor mijn lol doen. Alleen dus half zo vaak nu. Ik doe het voortaan op de maandagen.

EDIT: Ik zit niet zonder onderwerpen, maar als ik goeie stukjes wil schrijven, gaat daar gewoon tijd inzitten. En daar moet ik wel zin in hebben. Bovendien moet ik alles laten controleren, en ik vind korte stukjes nietzoleuk om te schrijven. Daarom doe ik liever één keer per week een goed stukje.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat jammer! Je stukjes werden juist weer steeds beter! Ik snap dat je inspiratie op den duur minder wordt.

Je kan je lezers toch onderwerpen laten aandragen? Daar vind je altijd wel iets tussen...

Richard86 zei

Je hebt groot gelijk hoor. Het moet je hobby blijven en geen dagtaak worden. Dan wacht ik in het vervolg rustig tot maandag om je stukjes te lezen.

En de reacties zijn soms idd jammer, ik lees ze ook altijd en reageer er vaak maar niet op. Het is nu eenmaal internet en er zijn altijd met mensen die het beter denken te weten of gewoon lekker commentaar willen geven. En waarom zouden ze het niet doen, het is tenslotte allemaal anoniem. Ik zou eerder verwachten dat het erger zou zijn met de onderwerpen die je behandelt. Het schelden lijkt minder te zijn geworden ten opzichte van eerdere stukjes. Je hebt er waarschijnlijk helemaal niets aan, maar ik denk graag dat het betekend dat je het zo slecht nog niet doet met je blogje.

tara zei

Er zijn gewoon mensen die er anders over denken en ik denk dat zij jou prikkelen op een goede manier. Net zoals dat sommigen zijn vastgeroest in de 'geen seks buiten relatie' denkwijze, zijn er ook zij die zijn vastgeroest in het tegenovergestelde. Het is gezond om naar elkaar en naar je lezers te blijven luisteren; dat houdt je scherp.

Anoniem zei

reacties horen erbij, is alleen maar een goed teken (zelfs negatieve)

die 1e x bloggen per week wordt maandag dan zeker? iemand in de comments kan wel bedenken wat qua bezoekersaantallen het beste is (vlak voor het weekend, de vrijmibo, of vlak erna)

Eleonore zei

Prima om minder te gaan schrijven, hoor, als je het niveau zo hoog kan houden. Ik schrijf zelf veel voor mijn werk, en ik kan me voorstellen dat je twee uur per blogje kwijt bent. Misschien wel meer, want je bent het natuurlijk niet gewend om voor je werk te doen.

Trek je niet te veel aan van de reacties. Denk maar: het is veel makkelijker te reageren op iemand voor wie je geen respect hebt. Doe het lekker zoals het jou bevalt.

Anoniem zei

Blijf gewoon je ding doen en schrijf over je ervaringen. Het helpt immers degene wie het vak in willen gaan zowel als de mensen die hier volwassen en open discussie zijn en mekaar besluiten respecteren.

Anoniem zei

Schrijf zo weinig als je wil, zolang je maar niet ophoud!!!!

Anoniem zei

beste Zondares,

doe lekker even rustig, 1 keer in de week is goed voorloping, dan kan je later weer 2 x gaan svhrijven.

creep zei

Goeie keuze!

Anoniem zei

Gewoon doen in het tempo wat je lekker vindt. Al schrijf je maar een keer per maand wat, ik blijf er wel voor langskomen.
En trek je niet te veel aan van de reacties, er is een grote stille massa van mensen die je stukjes met veel interesse lezen, en geen noodzaak voelen er iets over te schrijven, de roepers zijn altijd een minderheid.

Anoniem zei

je moet authentiek blijven, en niet jezelf verkopen!

ik vind het al goed dat je geen reclame op je site zet, want daar zou je wel een cent mee bijverdienen (anoniem?)

Anoniem zei

je hebt gelijk dat je even wat minder gaat schrijven, je moet gewoon doen waar je je het beste bij voelt. Het is inderdaad misschien een goed idee om de lezers een onderwerp te laten zeggen die ze graag eens willen, zo kan je achteraf nog zien wat je ermee doet.

Moniek zei

Meid! doe lekker je ding :D Je staat tussen mijn favorieten dus ik check je sowieso eens in de 2 dagen! het schrijven moet leuk blijven ...

Haters zijn gewoon van die onzekere mensen die een heeeele grote mond op internet hebben maar in het echt niks durven te zeggen...

Enne.... Jij hebt de wijsheid in pacht, altijd leuk om van te leren :-)

Succes !

Groetjes,

Moniek

Anoniem zei

Zondares heeft de wijsheid in pacht ?
Dat heeft niemand ! Ze heeft veel ervaring en weet veel te vertellen waar vele hier iets van op kunnen steken, maar deze opmerking ging mij net iets te ver Moniek.

Anoniem zei

Misschien een voorstel voor een onderwerp: kan je de meest voorkomende fantasieën van mannen onderbengen in categorieën? Ik neem dat jij je klanten screent op hun specifieke behoeften. Hoe doe je dat?

Anoniem zei

Ik zal je twee stukjes per week wel missen, maar ook ik blijf gewoon terugkomen hoor elke week! Zoals ik al eerder zei, je bent een sterke vrouw en daar kan ik nog een hoop van leren.

X

Zondares zei

Ik sta altijd open voor nieuwe onderwerpen, maar ik schrijf er pas over als ik er zin in heb.

De reacties die ik soms krijg geven me het gevoel alsof ik tegen de bierkaai vecht. Ze zijn vaak zo dom dat ik niet weet waar ik moet beginnen, en ik weer vantevoren dat het toch niet uit gaat maken.

Ik hou nog niet op hoor, wees maar rustig.

Ik screen mijn klanten niet, en voorkeuren onderbrengen in categorieen, daar zie ik geen brood in.

Anoniem zei

Ik heb je blog pas net ontdekt en ben erg geboeid door je openhartige verhalen. Ik beweer niet dat ik je begrijp maar heb wel veel respect voor je. Doe zo voort!

Co Jansen zei

"Ik doe het voor mijn eigen plezier": Alleen dan werkt het.
Co.