vrijdag 10 juli 2009

Nummerweergave

Als een klant mij op mijn werkmobiel belt, moet hij zijn nummerweergave niet geblokkeerd hebben. Ik schrijf dat ook in mijn advertentie. Sommige klanten ervaren dat als een drempel. Die willen hun telefoonnummer niet bekend maken aan iemand die ze niet kennen. Ik heb daar begrip voor maar ik kan er niet aan beginnen.

Het liefst zou ik mijn klanten lekker anoniem laten, zodat we pas kennis maken als ze bij me binnen zijn, zoals bij de ramen. Dat vinden ze fijn, want voor veel klanten is er een gevaar om ontdekt te worden. Ze vinden het risky om zich bekend te maken, voor hun baan of hun relatie. Dat begrijp ik heel goed, want ik moet ook voor mijn omgeving heel goed geheim houden wat ik doe.

Als ik toe zou staan dat ik gebeld word zonder nummerweergave, dan kan dezelfde klant die ik wil weigeren, toch weer een afspraak maken. Fakers die mijn tijd hebben verspild, die kunnen ook anoniem weer bellen voor een afspraak. Het klinkt raar, maar er zijn dus mannen die er een kick van krijgen om je tijd te verdoen. Er zijn er veel die met je willen praten over je werk, en de mogelijkheden, en of je hun vreemde fetish wil doen, en dan geen afspraak maken. Die zitten gratis te rukken met ons gesprek, en dat kost me veel tijd.

Het is al moeilijk genoeg. Ik heb geen vriendje dat de telefoon voor me doet, en ik ben heel veel bezig op de dag, dus mannen bellen vaak tijdens dat ik een klant heb. Ik heb wel een afsprakenuurtje geprobeerd, maar dan kreeg ik veel minder klanten, en het was niet leuk om dat allemaal in één keer te doen. Van sommige klanten weet ik wie ze zijn en dat ik ze terug mag bellen, dat is wel zo handig. Dat zou ik ook niet kunnen doen zonder nummermelding.

Ik zou het het liefst via de mail doen, want dat staat zo netjes onder elkaar, en je kan het even snel beantwoorden. Helaas gaat het te langzaam als een man vandaag even zin heeft. Daar heb ik toch wel de meeste klanten aan. De telefoon is dus het beste, maar het hindert erg als ik hem hoor tijdens een klant. Als ik niet meteen opneem, is het niet dat ik niet graag wil, maar soms ben ik gewoon service aan het verlenen.

En toch zijn er veel klanten die niet kunnen lezen, en zonder nummerweergave bellen. Dan zijn ze soms knorrig als ze eindelijk toch kontakt krijgen. Ze denken dat ik onvriendelijk of ongeinteresseerd was. Ze moeten toch mijn advertentie beter lezen. Soms denk ik wel dat een geile klant niet meer kan lezen, of het niet serieus neemt. Voor mij is het mijn werk, ik moet het wel serieus aanpakken.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

ik vind het veel te griezelig om meteen mijn tel.nummer aan iemand te laten weten, wij klanten willen ook anoniem zijn! daarom ga ik liever naar de ramen, dan kan je meteen zien wat je krijgt

Anoniem zei

Ik bel ook graag met DvP's, en soms bel ik een paar keer voordat ik een afspraak maak. Ben ik dan een faker!

Zondares zei

Ik heb geen tijd voor mannen die niet spijkers met koppen slaan.

Dirk zei

Gaaf te lezen dat Zondares zich zo bekommert om haar bedrijfsvoering! Zou het voor haar niet iets zijn om met een collega die zij goed vertrouwd een maatschap aan te gaan om haar werkruimte te delen? Zij kan onmogelijk 24/7 die ruimte vullen in haar eentje. Het is maar oneconomisch dat ze wel opdraait voor alle lasten. Bovendien, ben je met zijn tweeën, dan blijft er geld over om het appartement een beetje te 'pimpen': mooi behangetje, verfje, beveiliging, industrie-standaard washok, airco... Ik zie het al helemaal voor me...

Unknown zei

Beste Zondares,
Je kunt altijd nog in zee gaan met "nummer-onbekend" als je om klanten verlegen zit en je collega's doen allemaal net als jij, laat je dus niet bang maken met "dan ga ik toch naar de ramen"
Groetjes,
Co.

Julia zei

Klanten kunnen ook een simkaarten kopen om een 1ste date mee af te spreken.
Zo zijn ze ook anoniem.