maandag 8 juni 2020

Het weer

Dit is mijn achthonderdachtentachtigste stukje, en dan denk je dat ik wel iets spektakulairs verzin voor zo'n mijlpaal. Maar het gaat over het weer. En ik kwam op het idee omdat het afgelopen week eindelijk weereens geregend heeft.

Mannen zijn rare wezens. Ze denken dat wij zo wispelturig en beïnvloedbaar zijn, en dat zij de onverzettelijke rotsen van logisch denken zijn die alleen door logisch denken worden geleid. Daar klopt gelukkig geen zak van. Ja, wijven kan je ook niet vertrouwen, maar mannen zijn netzogoed beïnvloedbaar, en dan door de raarste dingen. Vooral door wat ze denken dat andere mensen denken natuurlijk, maar ook door simpele dingen als het weer.

Ookal heb ik het al heel veel jaren gezien, het blijft altijd een beetje vreemd om te zien hoe het weer invloed heeft op hoe de klanten zijn. Dat merk je aan hoeveel aanloop je hebt, en waarvoor, maar ook gewoon tijdens de wip. Je hebt bijvoorbeeld minder kans dat een klant niet op een afspraak verschijnt als je hetzelfde weer hebt tijdens het afspreken en tijdens de date. Want dan zit hij in dezelfde mentale toestand.

We zijn allemaal gekultiveerde poppen in katoen-polyester verpakking natuurlijk, en op reis van ons betonnen huis naar ons betonnen kantoor voorkomen we dat we veel van de natuur meekrijgen door ons in auto's te verstoppen, en we zijn vooral binnen bezig als we ons proberen te vermaken met allemaal technologie die ook niets meer met de natuur temaken heeft, maar toch krijgen we allemaal mee watvoor weer het is. En de natuur in ons, die heeft daar toch feeling mee.

En ergens heb ik altijd het idee dat dezelfde natuur in ons die zoveel van het weer merkt, ook het stuk natuur in ons is wat zoveel met onze seksdriften temaken heeft. Dat is een stukje van onze menselijkheid wat we immers niet opvoeden en in cultuur brengen, maar vooral onder alle verknipsels van onze persoonlijke beschaving bedelven. En het zou verklaren waarom buitenseks zo lekker is, maar dat verdient wel een eigen stukje.

Nou ja, dit zijn allemaal filosofietjes, de feiten zijn gewoon dat mannen duidelijk beïnvloed worden door het weer. Je kan erop rekenen dat je als de kou inzet in de donkere dagen rond Kerst weinig hengstende mannen meer hebt, en veel meer GFE. Je kan er ook op rekenen dat mannen in de lente, als de zon door begint te zetten, juist meer voor het avontuur gaan, en dingen willen die ze normaliter niet interessant vinden.

Als het snijdend koud wordt, krijg ik een boel afzeggingen. Dat kan ik beter vantevoren al in mijn budgets meenemen. Er komt dan gewoon minder binnen. Droge kou met een strakke bries, weinig klanten die dan hitsig zijn. Als het gaat sneeuwen is dat heel anders, dan is de kou gezellig, en zijn er genoeg mannen die wel een wip willen. En dan is een neutje vooraf wel welkom om de kou uit zijn vlees te krijgen.

In de zomer krijg ik meer dates over de dag verspreid. In de winter is het toch vooral ochtend- en avonddates. Mensen gaan anders met hun tijd om, en vooral met hun daglicht. Dat is weer niet iets heel konkreets, maar het is wel iets wat genoeg meetelt dat ik vroeger in de winter altijd met lunchtijd mijn boodschappen deed, maar in de zomer meestal in de ochtend of de avond omdat ik om dates heen moest plannen.

Als er een hittegolf is, krijg ik meer boekingen. En nog meer afzeggingen. Want in de warmte loom liggen zijn maakt je wel geil, maar de gedachte dat je echt met je zweetlijf nu moet gaan presteren, is toch een brug te ver voor heel veel mannen. Vooral de mannen die alleenmaar afspreken omdat ze dat wel spannend vinden, nou ze niets anders kunnen dan hoerenadvertenties op hun telefoon doorscrollen, omdat het te warm is.

Je zou dan zeggen dat er genoeg mannen zijn die middenin de winter graag in mijn warme werkflatje hete dingen met mijn warme lijf wouden doen, maar dan zit de kou er zo diep in dat ze vaker voor de gezelligheid afspraken dan wat anders. Als het echt koud wordt, krijg je vooral je vaste klantjes. Dus helaas werkt het niet de andere kant op, dat is jammer.

In de kamer merk je ook de invloed van het weer. Als de regen tegen de ramen tikt, zijn ze rustiger, stiller, en meer op hun gemak. Dan is er een soort samen-gevoel, een soort intimiteit, en wordt er soms heel stil gesekst. Vooral als je niet doet alsof een man die nat is van de regen vies is. Het lijkt ook te helpen met concentreren, de mannen laten zich bij regen minder makkelijk afleiden.

Onweer is nog mooier. De drukkende tijd voor een onweer geeft mannen het gevoel dat er iets "groots" aan zit te komen, en het geeft wat extra gewicht aan je beurt. Of ze de beurt nou zien als "iets groots" of dat ze juist hun kans willen grijpen voor er "iets groots" gebeurt, dat maakt niet uit. En als je de mazzel hebt dat de bliksem en de hoosbui losbarsten tijdens de beurt, geeft het een bepaalde extra heftigheid mee aan de beurt.

Hagel doet weer weinig, raar genoeg. Je zou verwachten dat het netzoiets als regen is, maar het heeft dus weer een hele andere invloed op de mannen. De meeste mannen hebben er helemaal geen ding mee, en sommige mannen worden er gewoon onrustig van. Je krijgt soms gewoon het idee dat mannen niet weten wat ze aanmoeten met hagel. Of misschien maken ze zich wel gewoon druk over hun auto. Ik heb liever regen.

Echte regen dan, want motregen zorgt vooral voor mopperende klanten en nurkse gezichten, vooral als ze weer naar buiten moeten. Mannen worden chaggerijnig van motregen, veelmeer dan van echte regen. En het geeft de stille intimiteit niet die je met gewone regen wèl hebt. Ik voel me ook minder welkom als ik met mijn motregen-nattigheid binnenkom bij een klant, en ik overal klam en koud ben.

Het wordt echt leuk als het mist. Mistig weer maakt mannen romantisch, en het zorgt voor intense, passievolle beurten. Toen ik achter de ramen stond heb ik daar nooit mazzel mee gehad, maar juist daar heb ik het gevoel dat het flink mee zou moeten tellen. Ik vind het nu gewoon leuk om de mysterieuze vrouw te zijn die opdoemt uit de mist, en er achteraf weer in verdwijnt.

Sneeuw is ook leuk. Dat zorgt meer voor een beetje burgerlijke gezelligheid, maar dat zorgt wel weer voor ontspanning en knuffelseks. Dat is iets wat veel mannen nodighebben, maar eigenlijk te burgerlijk en te gewoontjes voor zichzelf vinden. Met sneeuw op de straten hebben ze dat veel minder, en kom je toe aan lekker oudhollands bonken zonderdat de man zichzelf te saai vindt.

Als het hard waait, rukwinden of storm, dan heb je lekker wat drama in bed. Dat klinkt minder leuk dan het is. Mensen verbinden seks en drama, en als de wind om de dakgoten heen huilt, gaat de klant makkelijker in je illusie zitten, en stort hij zich dieper in de beurt. Soms alsof het de laatste keer is zelfs. Zolang de ramen rammelen, heb je een klant die het voelt alsof hij meegesleept wordt, en dat is fijn.

Maar ook met de droogteperiodes die we de afgelopen jaren wel hebben gehad merk je wat aan de klanten. Ze worden rusteloos, er is een gevoel dat er ergens iets niet klopt, en dat moet je eruitkrijgen voordat ze loskomen. Dat is ergens raar, want die droogte merken de planten, maar wij niet vanzelf. De kou voel je, de regen ook, maar dat lange droogte ook invloed heeft zou ik niet hebben geraden.

Ik kijk naar het weerbericht om te gokken hoeveel boekingen ik ga krijgen, en hoeveel keer ik voor een dichte deur ga staan. Het is zakelijk nuttig. Maar eerlijk gezegd kijk ik ook om me voor te kunnen bereiden op wat de klanten gaan willen, zodat ik in de goede bui voor ze ben. Die afhankelijkheid van het weer heb ik minder. Behalve met één ding. Want zelf heb ik een stuk meer invloed van de stand van de maan, als je begrijpt wat ik bedoel.

Als de coronacrisis nou over was, zou nu wel een goed moment zijn om weer te beginnen.

5 opmerkingen:

prowilk zei

Volgens mij loopt niet de menstruatie-cyclus van elke vrouw gelijk met de maanstand.

Bij pil-gebruik is de menstruatie-cyclus natuurlijk te beïnvloeden, er zijn vrouwen die geen rustweek nemen, of minder vaak.

prowilk zei

Verder een leuk stukje!

Werkt u nu als zelfstandige?
of wordt u via een buro geboekt?

En neemt u een chauffeur mee naar uw afspraken?

Anoniem zei

Leuk luchtig stukje passend bij een milestone.

Anoniem zei

leuk stukje

Anoniem zei

hee zondares heel mooi stukje. Ik snap het ook wel weer want regen en hagel trekt toch een soort koude rilling met zich mee en sneeuw is toch wel wat romantisch. Heel mooi stukje trouwens ik ben echt verkocht aan jou blog lees nu elk artikel bijna.

Vriendelijke Groet

Jesper de Groot