maandag 22 juni 2020

Regelneefjes

Als je een bedrijfje draait, vooral als je éénpitter bent, kom je nogaleens tegen dat er mensen zijn die je hun diensten aan komen bieden. Cold Calling noem je dat. Je bent niet naar ze opzoek, maar ze komen naar jou, en ze proberen je ervan te overtuigen dat je ergens wèl naar ze opzoek bent. Of zou moeten zijn dan. Vaak door je voor te spiegelen dat je een blinde plek hebt voor die dingen, die zij voor jou kunnen gaan regelen.

In de reguliere economie is dat afentoe een oprisping die je overkomt. In de prostitutie is het eerder een plaag. En die plaag wordt gevoed door grote meutes onervaren meiden die erintrappen. Daar ben ik er ook één van geweest hoor, daar sta ik niet boven ofzo. Maar door schade en schande word je met de jaren tochwel wijs. En je leert ookwel welke dingen je beter aan iemand anders over kan laten en wat niet.

Als alles normaal en eerlijk was over hoe de maatschappij met hoeren omgaat, was het allemaal nietzo moeilijk om je bedrijf gewoon helemaal zelf te draaien. Kapitaal heb je niet nodig, je bedrijfskosten hoeven ook niet hoog te zijn, logistiek is niet aan de orde, je hebt alle diensten zelf in huis, en je inkomen is ook niet ingewikkeld. Dan zou het even een cursusje belasting voor ZZP'ers zijn en je kon het allemaal zelf.

Maar zoals mijn trouwe lezers ruimschoots hebben kunnen lezen in mijn blog, zo eerlijk en normaal is het niet. Daar zorgt de overheid wel voor. Dat ga ik niet opnieuw allemaal uitleggen, het staat al genoeg in de rest van mijn blog. Er is dus genoeg wat je aan rompslomp te beheren en te regelen hebt, en als je een drukke productie wil draaien is het economisch snel nuttig om dingen uit te besteden. En dan natuurlijk aan mensen die daar goed in zijn.

Ik heb dus al sinds heel veel jaar een geldmannetje. Ik besteed mijn computerdingen uit aan mijn computergoeroe. Ik maak gebruik van organisatoren voor accomodatie om klanten te ontvangen. Ik schnabbel bij in circuits die door andere mensen worden gerund. Ik werk niet in mijn eentje, omdat het zo beter voor me werkt. En al die mensen met wie ik werk, daar heb ik in geïnvesteerd, en die heb ik zelf gezocht en gekozen.

Tegelijk heb ik geen telefoniste, geen chauffeur, geen bodyguard, en geen boekhouder. Die zou ik opzich graag hebben, maar dat zit er met het maatschappelijke klimaat gewoon niet in. Voor een deel omdat het voor mij niet zou lonen met al het gevarengeld dat daarin gaat zitten, en voor een deel omdat ik het niet over mijn hartje kan verkrijgen om mensen aan dat soort risico's bloot te stellen.

Via advertenties krijg je alleen tòch cold calls binnen. En als je een blog hebt loopt je mailbox al helemaal over van de mannetjes die denken dat ze je wel wat werk uit je handen kunnen nemen, omdat je daar nognooit aan gedacht zal hebben, en niet beter weet hoe de vork in de steel zit. Die mannetjes hebben meestal helemaal geen idee van wat ze te wachten zou staan.

Nieteens omdat ze mij onderschatten, al doen ze dat massaal wèl. Ze hebben meestal nieteens genoeg zakelijke skills en opleiding om te doen wat ze aanbieden voor normále bedrijfjes, laat staan voor de onmogelijke toestanden in de prostitutie. Ze gaan er inderdaad vanuit dat ik een domme snol ben die geen idee heeft en dat je dan snel wel slimmer zal zijn, en daar gaan ze natuurlijk al de mist in, maar ze laten meestal in hun eerste of tweede bericht al zien dat ze geen idee hebben van de taak die ze op zich willen nemen.

Ik krijg natuurlijk de wannabe-pooiers. Dat is een kleine minderheid, maar het is er eentje die me altijd verbaast omdat ik zo duidelijk over pooiers schrijf, en dat ik ze niet moet. Kennelijk lezen ze niet, of negeren ze het liever. Ja, de meeste zijn bezig met een seksfantasie uitleven, en zouden nooit verder gaan dan chatten, maar er zijn er ook gewoon tussen die denken dat ik me wel ga laten pooieren. Sneuneuzen.

De meeste mannen die me schrijven willen mijn geldzaken voor me regelen. Die denken dat ze dat wel gelikt kunnen doen. Ze hebben geen idee hoe schreeuwend ingewikkeld de overheid het voor hoeren heeft gemaakt, en ze komen met "slimme" ideetjes die gewoon nieteens zouden werken. Sterker nog, als ik daaropin zou gaan, had ik een enorm probleem met de belastingdienst.

Vanwege wat ik schrijf op mijn blog krijg ik ook veel computermannetjes die me willen helpen met vanalles met computers en internet. Van een VPN tot een eigen website, en nog nooit heeft er eentje me iets voorgesteld wat mijn eigen computergoeroe niet allang heeft gedaan, of vaker, waarvan mijn computergoeroe me heeft uitgelegd dat het een heel slecht idee is.

Nu en dan krijg ik ook mensen die me wel juridisch willen bijstaan. Mensen die wel rechtzaken voor me willen opzetten, omdat ze er alle vertrouwen in hebben dat ze die wel gaan winnen. Mensen die op de proppen komen met rechtsprincipes en grondwetartikelen waarmee ze het onrecht wat ik in mijn blog opnoem wel aan kunnen pakken. Soms zelfs voor nop, meestal niet.

Die mensen doen alsof ze advocaten zijn, maar dat zijn ze tot nu toe nooit geweest. Ik heb met bestwelveel van die lui ook echt discussies gevoerd, omdat ik het schokkend vind dat een jurist zo naïef is over zijn overheid, maar meestal blijken ze danook nieteens juristen te zijn. Er zijn heel veel mensen die weleens wat hebben gehoord of gelezen over het recht, en denken dat ze er dan genoeg van weten om er een rechtzaak mee te kunnen winnen tegen de Staat.

Je zou denken dat die mensen me allemaal chaggerijnig maken, en dat je daartussen de ergste van het zootje moet hebben zitten. En dan bedoel ik met "erg" dat ze me boos maken. Maar dit vind ik allemaal irritant domme mensen met spatjes, maar zij zijn niet degene die me het meest op mijn zenuwen werken. Want dat zijn de mensen die idealistisch een hoerentent willen gaan oprichten.

Ik krijg ze niet heel vaak, en àls ik ze krijg, krijg ik ze via mijn blogje. En elke keer heb ik gewoon de rest van de dag een slecht humeur. Hun eerste berichtje is altijd meteen een reclamepraatje waarin ze hoog van de toren blazen over hoe ànders ze het gaan doen. En wat ze "anders" gaan doen is ofwel fantasie die komt vanuit een misèredenkbeeld over het vak omdat ze geen idee hebben over de business en alles geloven wat er in de krant staat, ofwel een open deur die niet ingetrapt hoeft.

Wat me altijd enorm tegen de borst stuit is de houding. Alsof ze ons komen helpen "door praktisch door te denken" vanuit hun onwetendheid, en denken dat wij al jaren en jaren zitten te wachten op hun business plan dat ze aan de borreltafel hebben verzonnen. Als er ook maar iets werkte van wat ze voorstellen, hadden we het al jaren gedaan. Het is een soort neerbuigendheid en arrogantie die er bij mij heel moeilijk ingaat.

Telkens is het weer het geniale idee om een bordeel te starten wat aan alle regeltjes gaat voldoen, en waar ze aktief pooiers gaan weghouden. Wauw, wat een geniaal en vernieuwend idee. Vraag patent aan. Ze schrijven dat dan ooknog op alsof ze verwachten dat je van verbazing achterover gaat slaan. Die "nieuwe aanpak" is zo kinderlijk eenvoudig geschreven dat je je afvraagt of ze ook maar één moment hebben nagedacht of er misschien niet iets aan rammelt, of dat iets ingewikkeld kan worden.

Waarom ik die het ergste vind kan ik je eigenlijk niet vertellen. Het is een gevoel. Misschien is het wel dat al die andere mensen een centje proberen te verdienen aan onze ellende, of in ieder geval voor ons een Don Quichot willen zijn, maar dat deze mensen doen alsof onze problemen zo dun en kwetsbaar zijn, dat het met hun debiele ideeën wel opgelost is. Maar ook dat smaakt niet helemaal naar waarheid.

8 opmerkingen:

mkz zei

Ik herken wat je schrijft. Ikzelf heb op privégebied een aantal lastige zaakjes spelen. Niks ernstigs, wel gewoon even lastig. Hoort er bij, hoor. Dus niet om te janken.

Maar als mensen vragen hoe het daar mee gaat, en dan zeg je dat, en dan komen ze met Oplossingen. Wat je zegt, met een air alsof ze je iets heel vernieuwends weten te vertellen. Terwijl zij er maar een fractie zo lang over hebben nagedacht, als ik. Of jij, in jouw geval. De arrogantie, dat zij denken in hun alleswetende wijsheid even snel een oplossing te hebben voor iets waar jij, ik, domme doos, al jaren tegenaan loop.

Ik vind die zelfoverschatting en mij-onderschatting zo vernederend en aanstootgevend. Kijk, ik heb het natuurlijk niet over mensen die geïnteresseerd meedenken, Dat is alleen maar lief. Maar ga de fuck niet lopen doen alsof jij zoveel slimmer bent en in een minuutje of 3 hebt kunnen bedenken waar ik jaren mee aanklooi. Hoe dom denk je dat ik ben?


Maar ja, jij bent een dom hoertje he. ....ik kan me voorstellen dat in jouw sector je dat soort gezeik nog 100x erger meemaakt. Want je bent maar een simpel kutje op pootjes.


Zucht.

Zon, ik vind je super.

Anoniem zei

hi Zondares, duidelijk stuk.

Het lijkt mij wel dat jij een intrinsiek gemotiveerd type bent, gezien alle energie die je in ‘het hoeren’ en je blogje stopt. 889 postings is niet niets! Denk ook aan je planmatige aanpak en niet te vergeten je zelf-evaluerende coaching activiteiten zoals uitgebreid beschreven in je 888-ste posting. Schitterende posting overigens, waar iedereen van kan leren. Ook als je niet hoert!

Maar nu over je collega’s die misschien wat minder zelfredzaam zijn zeg maar. Hebben díé geen behoefte aan wat extrinsieke motivatie. Ik bedoel bijvoorbeeld dat tikje op de billen van hun vriendje als er niet hard genoeg gewerkt wordt. Of dat schitterende handtasje dat ze indirect zelf betaald hebben en van hun vriendje krijgen als er wel voldoende geld binnen komt? Die knuffel, die arm, die gespierde schouder maar ook die boze blik op z’n tijd? De soms ff de thermometer in je leven stopt om te kijken hoe het gaat én daarop acteert. Zeker nu, in deze corona-tijden, is klankborden en dan de consensuele tik in de goede illegale richting misschien ‘helpend’ voor sommigen die in het legale circuit vòòr 15 maart 2020 snorrend ingedut waren?

Mkz zei

Wauw, wat een denigrerende visie op mensen..

Anoniem zei

nix denigrerend, zo ervaar ik zelf de realiteit en meen ik ook veel mensen om mij heen te zien functioneren. Af en toe heb ik een schop onder m’n kont nodig, figuurlijk of letterlijk. Maar blijkbaar is het gelijk discutabel dat een prostituee die behoefte ook zou kunnen hebben.

Om eerlijk te zeggen heb ik nou niet de indruk dat de meeste prostituees hun muts optimaal exploiteren.

wabluhi zei

Anoniem van 23 juni 2020 om 04:15,

Lees eens wat Zondares over pooier-relaties geschreven heeft.
Ze schreef inderdaad dat vrouwen zijn die beter werken als iemand erop let.

En volgens zondares zijn de vrouwen zelden afhankelijk van hun pooier.

wabluhi zei

vraagje: wat doet een boekhouder, dat uw geldmannetje niet doet?

Anoniem zei

Een slim geldmannetje [zonder kvk?] kan misschien wat makkelijker onder de radar blijven dan een boekhouder. En een geldmannetje heeft misschien een wat ander [diverser] netwerk dan de boekhouder? Het leven van een prostituee is vol onverwachte doorns tussen de rozen.

Ik zag een keer een rekening van een prostituee die een tijdje in frankrijk gewerkt had van ruim € 1.400,00 voor achterstallige premies van 1 of andere [automatische] verzekering. Een geldmannetje heeft misschien wat meer internationale contacten? Je wilt misschien nog wel eens een keertje naar een feestje in frankrijk zonder dat er allerlei ‘zwaarden van damocles’ boven je hoofd hangen?

anoniem van 25 juni 2020 ... Ik ga het lezen .... het staat me nu inderdaad vaag bij, nu je het aangeeft, dat zondares een keer over de positieve effecten van een pooier heeft geschreven. Er zullen ongetwijfeld ook mannen en transseksuelen zijn die beter werken als er iemand op ze let en motiveert. Het is net de echte wereld.

TK zei

Wat ik me afvraag, hoe kan het dat Zondares zoveel moeite heeft met de politie en de belastingdienst, maar dat escortsites (escortbedrijven) wel gewoon kunnen bestaan?