maandag 9 november 2015

Antwoord op: Over je grenzen moeten gaan

We horen deze wel vaker. Als je hoer wil worden, dan moet je wel bereid zijn om over je grenzen te gaan. Of waarschuwingen aan beginnertjes over dat er mannen over hun grenzen zullen gaan. Of mensen die aannemen dat je geen grenzen kan hebben als hoer, omdat de klant betaalt, en je dus geen rechten meer zou hebben.

Zo werkt het helemáál niet.

Als je hoer bent, betaalt de klant je voor je diensten. Daarbij betaalt hij je vooral om stiekem de leiding te nemen. Jij bepaalt wat er gebeurt. Hij kan vanalles willen, maar jij moet de controle houden, en daar hoort bij dat je grenzen hebt, die je vantevoren hebt getrokken, en waar je geen millimeter overheengaat. Maar het is wèl zo, dat die grenzen anders komen te liggen door je werk.

Daar zit geen duistere kant aan. Dat komt gewoon omdat er klanten geïnteresseerd zijn in dingen die jij niet eens overwogen zou hebben, en die je niet aanspreken. Maar als je wordt betaald, wil je je er best aan wagen. Het is onderdeel van je werk. Als je het toch voor je werk doet, hoeft het niet iets te zijn waar je zelf op kickt. En wie doet er niet op haar werk dingen die ze niet in haar hoofd zou halen in haar vrije tijd?

En al heel snel ontdek je dan dat er bestwel veel leuke dingen zijn die klanten willen, die je zelf nooit zou hebben ontdekt, omdat ze je niet vantevoren aanspraken. Je leert dat combineren met alle andere vaardigheden die je in je hoerenbestaan leert, en voor je het weet ontdek je dat sommige grenzen die je had helemaal nietzo logisch zijn, en ga je eens wat experimenteren.

Je ontdekt heel veel over jezelf en je seksualiteit van dit werk. Niet eens omdat het móét, maar gewoon omdat je het meemaakt omdat je het onder de omstandigheden van het hoeren wèl een prima iets vindt, ookal zou je het daarbuiten niet willen. En als je eenmaal hebt geleerd dat er veel fijnere kanten aan zitten dan je had gedacht, wordt het iets wat je in je gewone leven ook prima vindt, en zelfs plezier in hebt.

Sommige vreemde, pervers lijkende dingen blijken niet alleen veel leuker dan je dacht, maar geven je een hele andere kijk op hoe dat nou werkt, mensen en hun seksualiteit. Spelen met overtuigingskracht, oncomfortabele seks, beperkingen, competitie, al die dingen waar je in het begin niet aan wil beginnen, kunnen allemaal juist door het omweggetje van je werk zich laten zien op een manier dat je ze beter ontvangt.

Zo leer je eens wat over jezelf! Ik heb heel veel meer interessante dingen over mezelf geleerd van seksen binnen de prostitutie dan daarbuiten. Ik heb best veel dingen die het voor me doen, en waar ik voor mezelf veel plezier van heb. En ik heb geleerd om mezelf daar netzomin voor te veroordelen als ik mijn klantjes doe, ookal zijn die er vaak heel zelfbewust over, de arme schatten.

Hoeren is seksen zonderdat je je door je eigen seksualiteit laat bedwelmen. Dat is dus veel bewuster seksen, en dat is veel makkelijker ontdekken, spelen en leren. Je leert dan welke grenzen echt grenzen van jouw voorkeuren zijn, en welke grenzen eigenlijk grenzen van je onwetendheid zijn. En omdat je weet welke grenzen onzin zijn, en die opgeeft, weet je ook veel beter dat die paar grenzen die je houdt keihard mogen zijn.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.obalive.nl/default.aspx?lIntEntityId=2671

Anoniem zei

De grenzen die je stelt door je onwetendheid... Dat is een goede, inderdaad.

Kees zei

Grenzen ontdek je door ze te overschrijden, uit je comfortzone te gaan, én daarna het gebeurde overdenkend om moverende redenen te beslissen waar jíj vind dat jouw grens ligt en die daarna goed te bewaken. "Dit ben ik en tot hier en niet verder."

Het komt voor dat ik mij verbaas over de grenzen waar ik als klant soms bij sekswerksters tegen aanloop. De hoerenwereld is zeer divers. De wereld van de grenzen bij hoeren is nog diverser. Ook de plotselinge wijziging van een grens bij een hoer lijden soms tot oprechte verbazinng bij mij, al liggen daar dan vaak weer allerlei zeer plausibele redenen zoals wijziging(en) in de persoonlijke, de werk, de regelgevende en/of fiscale omstandigheden aan ten grondslag.

Het is zeer uitzonderlijk dat ik een prostituee ontmoet die bij mij een gevoel oproept dat ze haar grenzen bij onze "overeenkomst" bij nader inzien niet geheel onder controle lijkt(?) te hebben of (on)bewust aan het spelen is met haar grenzen. De spreekwoordelijke witte raaf. Zij zal leren, óf is aan het leren.

Onderschat niet het aantal prostituees dat er plezier in schept te "spelen" met de grenzen van een klant én misschien op die wijze óók op zoek is naar een nieuwe markt om samen met hem of haar te ontdekken.

De mooiste bloemen bloeien ten slotte aan de rand van het ravijn.

Mama Amanda zei

Soms idd over me grenzen heengegaan maar geleerd van bepaalde dingen te houden dus het kan twee kanten op werken

Anoniem zei

Zeer herkenbaar, heb enkele klanten met extremere fantasien.toen ik begon kende ik enkel pijpen en neuken. Nu heb ik een hele menukaart opgebouwd. Ik moet wel zeggen dat ik hetvoormij te extreme enkeldoe met de klant die het mij als eerste vroeg.

Mama Amanda zei

Ja door over je grenzen te gaan kan je jezelf verrijken. Maar als iets echt niet in je straatje ligt zou ik er toch wel van afzien op een geven moment