maandag 16 november 2015

Stapje verder

Met mijn blog wil ik wat nuttigs doen. Het is mijn uitlaatklep, maar het moet ook voor jullie, mijn lezers, wel wat bijdragen vind ik. Ik probeer een beetje inspiratie in mijn stukjes te stoppen, en vaak is dat omdat ik graag dingen uitleg, die ik nergens anders vind dan in mijn werk. Ik weet dat er mensen zijn die echt wat leren van wat ik schrijf, en dat voor hun eigen leven gebruiken en er echt wat aan hèbben. Daar ben ik apetrots op.

Ik gééf dat niet alleen, ik krijg het zelf ook. En nog wel over prostitutie, en de fijne kneepjes daarvan! Dat komt omdat ik een hele fijne penvriendin heb, die véél meer weet over het vak dan ik. Ik heb al eerder een stukje over haar geschreven, en sinds dat stukje is haar carrière alleenmaar doorgegroeid, en heeft ze veel meer geleerd. Ze is nooit te beroerd om me te helpen, en om me dingen uit te leggen.

Ze schrijft me bijna elke week, behalve als dat door haar werk niet kan, over haar bloedstollende avonturen, die verder gaan dan ik ooit zou durven. Zij heeft het inzicht om dat soort dingen te kunnen doen. Ze doet dingen die ik veelte gevaarlijk zou vinden, maar ze weet dan dat ze alles in de hand heeft. En soms kapt ze dingen af waarvan ik nog lang niet zou hebben gezien waar het gevaar in zit.

Omdat ze zo goed is in haar vak, en zo graag helpt, kan ik met al mijn vragen bij haar terecht. Ik heb gemerkt dat ze overal wel een antwoord op heeft, en dat dat antwoord altijd helpt. Maar wat heel veel interessanter is dan vragen over wat ìk aan het doen ben, is vragen stellen over wat zij aan het doen is. Dan krijg ik een kijkje in wat er allemaal voor subtiele dingen aan de hand zijn bij iemand die een veel hoger spel speelt dan ik.

Ze legt alles geduldig uit, ookal snap ik vaak gewoon echt niet waar ze over praat, omdat ik haar ervaring gewoon niet heb. Ze doet veel dingen gewoon door ervaring, en als ze die moet uitleggen krijgt ze soms hulp over de biologie van de mens van een andere tophoer die ze kent, die een superintelligente wetenschapper is geweest. Die uitleg snap ik nooit, maar het geeft in elk geval aan dat er dingen uit de wetenschap komen, en niet alleen ervaring.

Ik probeer vaak door te vragen, in discussie te gaan, vooral als ze dingen zegt die niet kloppen met mijn eigen ervaring, maar als ik dan ophou met kissebissen, en het gewoon eens probéér, werkt het altijd. Dan ben ik bezig met iets wat ik niet zelf heb ontdekt, wat ik niet kan geloven, en wat ik eigenlijk niet goed begrijp, maar wat ik opeens ervaar, alsof ik een tovenaarsleerling ben.

Ze heeft een boel dingen geprobeerd, en ze heeft altijd haar best gedaan om het beste werk te doen wat er maar haalbaar was. Dat is iets waardoor ze veel geleerd heeft. Niet veel mensen werken zo. Ze is niet alleen perfectionistisch, maar ze gaat ook altijd meteen dieper dóór met dingen. Ze accepteert wat ze niet kan, en ze leert manieren om daarmee om te gaan, en wat ze wel kan wil ze perfekt beheersen.

Ik heb altijd al een boel aan haar gehad, maar de laatste tijd heb ik mijn werkstijl heel erg moeten veranderen, en daardoor stond alles even op losse schroeven voor me, en moest ik heel snel aanpassen. Daar is W echt heel goed in, en ik heb dus elke week wel een keer met haar gemaild, omdat dingen zo snel veranderen en ik zoveel te leren heb. Afentoe voelt het alsof ze alles voor me voorkauwt, maar ik ben maar wat blij dat ik het niet allemaal zelf hoef te ontdekken.

De laatste tijd zijn we veel bezig geweest met dingen aan klanten zien. Daar heb ik natuurlijk allang mijn eigen maniertjes voor, maar zij kan veel dieper in mensen kijken, en veelmeer zien wat er diep onderin hun ziel gebeurt. Dieper dan ze zelf weten. Dat is allemaal op seksueel gebied, natuurlijk. Daar heeft ze heel veel dingen over verteld, die ze zelf gebruikt om haar klanten te doorgronden.

Het waren allemaal dingen die ik niet gemakkelijk mijn eigen ding kon maken. Het paste niet met mijn intuïtie. Ik heb er veel over gekissebist, en veel doorgevraagd in de hoop dat ik het eindelijk dan wel zou snappen. Maar het enige dat dan gebeurde was dat ze met zulke ingewikkelde dingen kwam dat ik gewoon kwijtraakte waar het over ging. Dat ligt niet aan hoe hard ze het probeert, want ze doet haar best het begrijpelijk te maken.

Dus heb ik het maareens geprobeerd. Dat is meestal het beste met wat W aanraadt, maar het was subtiel, dus het was moeilijk om te zien of het nou klopte wat ik zag bij klantjes. Je bent flink met ze bezig, en ik weet heel goed wat ik met ze aan het doen ben, dus dan weet ik niet of ik nou echt wat nieuws zie, of dat ik gewoon zie wat ik al weet dat het er is. Maar toen ik toch al de stad inging, ging ik ook eens kijken naar de dingen die W me geleerd had.

Het was even heel moeilijk om me aan te passen, om mijn intuïtie uit te zetten, en om te kijken naar de dingen die ze me had geleerd, maar na een ober, een barman en een vrouw aan het tafeltje naast me te hebben bekeken op de punten die ze me had geleerd, klikte er iets in mijn geest, en werd het steeds makkelijker. Ik had niet meer minuten nodig om alles te zien bij één iemand, ik kon het in een ogenblik zien terwijl ik om me heen keek.

Ik vergelijk het maar met die scene in the Matrix waar Neo de dingen niet meer ziet als wat het bedoeld is om te zijn, maar ziet dat het allemaal computerdata is. Maar dan met seks. Opeens zie je de dingen in hun seksuele geest gebeuren, en pak je de kleine details op die ze onbewust laten zien. Dat is heel freaky, want je bent niet gewend dat aan de buitenkant te kunnen zien.

Wat ze me deze keer had geleerd was te zien wanneer mensen op verschillende manieren seksueel geprikkeld worden, en te kunnen zien waar ze die prikkel heenstuurden. Daar is ze al een hele tijd mee bezig geweest, maar het kwartje was eens gevallen over wat ze me nou uit probeerde te leggen. Het gaat dan wel om een hele andere filosofie van wat er echt aan fundamentele dingen aan seks vastzitten, dus voor mij blijft het een beetje onbekend gebied.

Toen ik door de stad flaneerde, was het haast alsof ik scheelzag. Ik zag nog steeds gewoon de mensen lopen, en mijn intuïtie is niet veranderd, dus die gaf nogsteeds dezelfde dingen aan bij iedereen die ik zag, maar ik zag ook de maniertjes en vlaggetjes waar W me op wees, en ik zag dus tegelijk dingen gebeuren die niet pasten bij wat mijn intuïtie ervan zag.

Na een tijdje werd ik er bestwel moe van zelfs, en het zat me toch niet lekker om de hele tijd dingen te zien waarvan mijn intuïtie heel duidelijk het ene zei, en de W-theorie het omgekeerde. Dus ik heb na het eten de stoute schoenen aangetrokken, en ben op een vrouw afgestapt waar die twee dingen het helemaal niet eens waren. Je kan niet gewoon vragen hoe iemand zich seksueel voelt, dus ik heb wat andere truukjes geprobeerd.

Met mijn intuïtie kwam ik nergens. Dat bleef echt zonder resultaat. Maar een truukje uit de W-theorie werkte alsof ik een slangenbezweerder was. Het was echt eng om te zien dat je mensen zo kan bespelen. Ik heb intussen wel wat geleerd over hoe de onbewuste knopjes bij vooral mannen werken, maar dit ging wel eventjes wat verder. Dit was niet iemand verleiden en nieuwsgierig maken, dit was spelen als een marionettenspeler.

In de soort werk van W is dat nodig. Ik ben een uitje voor mijn klant, zij moet als ze aankomt in zijn leven oplossen en na de boeking weer naadloos verdwijnen. Zij moet veel meer controle hebben. Zij moet hem leiden, en daarbij zoekt ze heel goed uit hoe die man geleid moet worden en waarheen, om te zorgen dat hij er niet de dupe van wordt dat zij zijn leven niet kent. Daar heeft zij veel werk aan, en daar heb ik veel respekt voor.

Maar ik heb dat niet. Ik weet niet waarmee ik speel. Ik heb dan een paar dingen geleerd om een paar dingen bij mensen mee te kunnen leiden zonderdat ze zelf weten wat er gebeurt, maar ik kan daar niet verantwoordelijk mee omgaan. Ik vind dat ook niet dingen om proefjes mee te doen. Als ik proefdiervrije make-up koop, vind ik niet dat ik dan proefjes op mensen kan gaan doen zonder hypocriet te zijn! Zeker niet met zoiets krachtigs.

Ik laat dus maar liggen wat ze me geeft, in ieder geval totdat ik veelmeer weet. Ik heb alleen wel gezien dat wat ze me vertelt veel meer wèrkt en veelmeer klòpt dan wat mijn intuïtie zegt. Dat is wel ontnuchterend. Ik moet danmaar accepteren dat ze gelijk heeft, en mijn eigen gelijk loslaten, maar voor iets wat je zo je eigen hebt gemaakt, en waar je al jaren zo op vertrouwt, is dat best moeilijk.

Aan de andere kant heb ik wel met verwondering gekeken naar al die dingen die ik nu kon zien, en die waar bleken te zijn. Al die mensen die in hun eigen geest leven, en denken dat ze daar geen signalen van naar buiten geven. Al die vrouwen die hun libido in de koelkast hebben liggen, alofniet door de pil, alofniet doordat ze zichzelf met al hun relatiedenken aan handen en voeten hebben gekneveld.

Maar ook al die mannen die wel overal naar kijken, en overal op reageren, maar inplaatsvan de interaktie aan te gaan, het meteen naarbinnen richten, en zich niet toewerken naar contact zoeken met wat ze opwindt, maar zich rustig klaarmaken om thuis te masturberen. Ik vind het onverklaarbaar hoe al die mensen in zo'n wereld waar de seksuele interakties overal door de lucht vliegen, er toch niets mee doen. Maar misschien is hun intuïtie nog wel veel slechter dan de mijne.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat je niet uiteenzet waar je op ging letten.

Anoniem zei

Best wel vaag. Jouw stukjes zijn al moeilijk. Die van W nog moeilijker??

Anoniem zei

Ik vind het niet eens zo onverklaarbaar dat al die mensen niets met die potentiële seksuele interakties doen. Ik vind het vooral triest. Ik zie het niet alleen. Ik merk het ook aan mezelf. We zouden in een mooiere wereld kunnen leven als alles niet zo taboe was.

Anoniem zei

shagah is het hebreeuwse woord voor seksuele kracht; het is een duizelingwekkende kracht die er vrij kan komen.

Anoniem zei

Verstehe wovon du redest, aber du glaubst doch nicht wirklich dass alle diese Zivilisten halt das Mindeste davon mitbekommen?

upwodt zei

Interessant stukje.

Ik zou het leuk vinden als uw vriendin W. hierover wat zou willen schrijven, want ik ben ook wel nieuwsgierig naar die biologische uitleg.

Anoniem zei

Als WT het zegt, werkt het. Punt uit!

Anoniem zei

Eerst superintelligente wetenschapper én daarna hoer resp. tophoer? Andersom lijkt logischer.

Aan de andere kant jonge oostblok hoeren verbazen zich geregeld over de leeftijd van de in Nederland werkende hoeren tov de situatie in hun thuisland. Ze vergeten gemakshalve dat ze zelf ook ouder worden. Sic labitur ætas. Thus passes a lifetime.........

Zou er een correlatie zijn tussen mate van legaliteit per land en gemiddelde leeftijd hoer per dat land?

Anoniem zei

Als je weet wat een wetenschapper verdient, kan je heel goed bedenken waarom je de prostitutie in wil.

Anoniem zei

Please, please, please! Leg alsjeblieft uit op welke signalen je ging letten en wat voor dingen mensen dan onbewust doen, waar jij mee uit de voeten kan in je werk.