maandag 23 november 2015

Antwoord op: Ze willen het gewoon niet zien

Als je als insider in de prostitutie vertelt dat je heel veel hebt rondgekeken, maar nooit dwang tegenkomt, en nooit de misstanden in de vreemde vormen die de verbiedertjes graag tevoorschijn halen in hun indianenverhalen over de business, dan krijg je verwijten dat je naïef bent, dat je te romantisch denkt, dat je het te mooi maakt, en dat je het gewoon niet wìl zien wat er allemaal mis is. Die krijgen allemaal hun eigen antwoordstukje, en in dit stukje neem ik die laatste meteen maar onderhanden.

Hij wordt niet alleen bij hoeren gebruikt. Bij iedereen die niet tegen prostitutie is komt hij weleens over tafel. Als je vertelt wat je wèl, en vooral wat je níét ziet, komt dat door wat je wil zien. De klanten wìllen het niet zien, de hulpverleners wìllen het niet zien, de exploitanten, bazen en verhuurders wìllen het niet zien, als puntje bij paaltje komt lijkt het wel of alleen de verbiedertjes het wel willen zien.

Mijn antwoord daarop is: Lekker makkelijk, mensen beschuldigen van onwil om de werkelijkheid te zien, maar dat moet je wel hard gaan maken. Vooral als je het eigenlijk zelf aan het doen bent.

Het is makkelijk hoor, je tegenstander beschuldigen van liegen. Het is veel moeilijker om te laten zíén dat hij liegt, en dat wat je zelf zegt klopt. Dat doen ze danook nooit. Het blijft erbij dat iedereen weet dat het mis is, en dat je dus gewoon een dwarsligger bent als je het niet ziet. Daar is de kous mee af, en ze willen er ook vooràl niet over doordenken, en dat is natuurlijk omdat doordenken hier toch behoorlijke problemen mee laat zien.

Want waarom zouden we liegen? Het wordt over hoeren heel makkelijk aangenomen dat we liegen, maar als je kijkt naar wat onze motivatie moet zijn blijft er weinig van over. Het is niet alsof we er voordeel van zouden hebben als er dwang en andere misstanden onze branche vervuilden. En over onszèlf liegen, wat ook veeltevaak wordt aangenomen, dat is al helemáál onzin. Daar heb ik al een antwoordstukje op geschreven.

En wat zegt dat wel niet over de politie en de controleurs? Hebben ze bij de razzia's op de ramenbuurten steeds geen enkel geval van dwang kunnen vinden omdat ze het niet wóúden zien? Hebben die expres hun oren dichtgehouden terwijl ze die meiden verhoorden en manipuleerden? Hebben die hun ogen dichtgehouden bij het lezen van de dagboekjes die ze inbeslagnamen bij de huiszoekingen van die meisjes? Hebben die maar snel gewist wat er op die laptops, tablets en telefoons stond die ze meenamen bij die huiszoekingen? Nee, die agenten worden daar niet van beschuldigd. Dan is het wel opeens onzichtbare mensenhandel.

Het is eerder andersom. De verbiedertjes wìllen het juist overàl zien. Ze verzinnen bij elke meid wel een rare kapriool om te kunnen doen alsof ze èìgenlijk gedwongen is. Als dat beeld er maar eenmaal is doen ze hun uiterste best om het niet te laten verstoren door de feiten, en vinden ze vooràl wat de "slachtoffers" er zelf van vinden maar storend. Zo om onze eigen standpunten heendenken is wel makkelijk en winstgevend.

Maar onze kant beschuldigt ze nooit dat ze het overal wìllen zien, ookal weten ze beter. Terwijl we dat best eens zouden kunnen doen. Want dat is wel te zien, als je naar de werkelijkheid kijkt.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Kort en bondig, heel duidelijk, maar niet echt zo'n diep inzicht. Ik vind je langere artikelen interessanter. Daar krijg ik meer een diep inzicht van.

Anoniem zei

Ach, van banken en verzekeraars hebben we altijd automatisch aangenomen dat ze de waarheid spraken én die bleken structureel te liegen.

Ik herken je frustratie Zondares, ik herken je frustratie.

Marcus zei

Hi, Honey

I see you still have a link to theamsteredamdiaries. Ha! The web host closed me down in April 2015 because of 'adult content'. LOL!!!! Whatever, thanks for the link. Look, I enjoy the company of women who sell sex and I also respect them. I write about what we do (behind those red curtains)so that people who have no idea (direct experience of prostitution) have an alternate view. Since I was closed down I decided to go commercial!!!!!! I edited the diary and came up with The Amsterdam Diaries, which is available as an Amazon eBook (including amazon.nl). You don't need a Kindle because there is a free reader app at the point of download. Whatever,Honey, thanks for your posts. I am a l'i'l' bit in love with you.

Marcus zei

I forgot to say: delete the link to theamsterdamdiaries (sad) and maybe include one to janvanderdamm.wordpress.com (funny face). Why? This is a struggle, and we are (like it or not) in it together :) XOX

Anoniem zei

Marcus, nice to see you here again. I am sorry to hear you have been kicked of the web, freedom of speech is not for all of us after all. Your site was always fun to read. Good for you that you have made a book now.

Anoniem zei

de waarheid is het eerste slachtoffer in de politiek

Anoniem zei

Hey Marcus. I miss reading the diaries. Good to know about your ebook though. I really must check it out. I may be a li'l bit in love wit chu ;-)

Scorpion x