maandag 29 oktober 2012

Het laatste zetje / Schepper & co

Morgen word de WRP plenair behandeld in de Eerste Kamer. Ik ga kijken. Dan word het echt erop of eronder. Ik heb afgebeten nageltjes, dat begrijpen jullie wel. Ik heb mijn best gedaan, ik heb brieven gestuurd, waar ik nooit antwoord op heb gekregen, ik heb veel blogjes geschreven om het aan zoveel mogelijk mensen uit te leggen, en ik weet niet wat ik meer had kunnen doen. Ik heb toch het idee dat ik niet echt doorgedrongen heb.

Net op het laatste nippertje is er vanavond nog een programma geweest. Schepper en co, die hebben nog even op het laatste moment een heel slecht programma erover gemaakt. Het is niet slecht omdat er weinig aan gewerkt is. Het is slecht omdat het een emotioneel stukje chantage is, met zelfvoldane domme mensen die wel eventjes voor ons gaan besluiten hoe goed het wel niet is dat we meer onderdrukt gaan worden, en dat het eigenlijk nog erger moet.

Iets waar mijn mond echt van openvalt is dat ze het tèlkens weer hebben over dat we af moeten van ons romantische idee van prostitutie. Mensen hebben helemaal geen romantisch idee van prostitutie. Er moet heelwat romantiek bij voor ze een ècht beeld van prostitutie krijgen. Het enige wat mensen over zich uitgegoten krijgen is een beeld van misère en onrecht, er komt nóóit wat positiefs uit de pers.

De presentatrice zit tussen de heksenjagers, en helpt ze een handje als ze zich een beetje moeilijk uitdrukken. Er is geen discussie, het zijn vier mensen die elkaar zitten te rondje-rukken. Van het stelletje was Heleen Driessen het minst erg, maar zij maakt zich er ook gladjes vanaf om er twee kanten van te bekijken, en ze is voor de WRP, zonderdat ze uitlegt waarom dan. Ze is er ook wel van bewust dat er dingen mis zijn, maar dat is voor haar niet genoeg om aan de rem te trekken. Aleid Wolfsen, de burgemeester van Utrecht, doet me denken aan het gelieg en gedraai van van der Laan in de "expertmeeting" van de Eerste Kamer. En die Renate van der Zee, die haar boekje telkens zat te pluggen, die heeft ècht heel hard een beurt nodig.

Maar net voor de stemming in de Eerste Kamer zet dit wel weer net een toontje, en ze doen het zo vlakvantevoren zodat de emotie blijft hangen, en ze er nog niet over nagedacht hebben. Dat is gepland, dat kan niet anders. Dat nadenken was ook de reden dat ik zo lang vantevoren al was begonnen met mijn brief en mijn stukken. Ik had al allemaal ideeën over wat ik kon uitleggen, als ik antwoord kreeg van een Kamerlid met vragen. Maar ik heb nooit wat gehoord.

Ik kan wel weer overal opingaan, en vertellen waar de leugens zitten, en dat het toontje vooral heel erg neerbuigend en fout is, en dat ze zich gewoon aan de verzonnen misère zitten op te geilen, maar ik heb het alzovaak gedaan. Ik word er een beetje gallisch van.

Ze denken nog dat er een peespas komt. Wat dom, zelfs dàt kunnen ze niet goedkrijgen. Wat een flater, maar denk je dat de kijkers dat opvalt?

De media hebben een publiek waar niemand aan kan tippen, en ze worden gewoon op hun woord geloofd. Ook al zijn het huichelaars en leugenaars, zoals deze mensen. Wat een zieke mensen zijn dat toch. Die Driessen geloof ik nog wel dat ze dom en naïef is, maar die van der Zee is gewoon alleen maar gefocust op één verhaal, misschien niet eens een waar verhaal, en wil dat de hele business daardoor word afgerekend.

Wolfsen is een huichelaar van jewelste, want die wuift de echte onderzoeken gewoon weg, en neemt de Sneep-getallen meteen over alsof die de waarheid zijn die we onder ogen moeten zien. Hij ontwijkt heel handig om te antwoorden op de vraag of al dat geregistreer van hem al heeft geholpen. Ondanks al die meiden die uit hun baan zijn gezet omdat er een niet-pluis-gevoel was bij een ambtenaar. Ik zal het maar verklappen, er is géén resultaat. Hij heeft toegang tot alle informatie, ik heb contact met hem gezocht, hij had alle kans, hij kiest voor zijn ideetjes. Huichelaar.

Die Driessen is ook heel erg naïef over hoe de motivatie van de buitenlandse gesmokkelde meiden inelkaarzit, ik ben bezig met een heel bijzonder stukje om dat eens op een interessante manier uit te leggen. Maar zij werkt professioneel in die business, zij heeft geen reden om het zo simpel te bekijken.

Een meisje met een IQ van vijf word genoemd, incontinent en met SOA, die gedwongen werkte in een privéhuis. Wat voor privéhuis moet dat zijn geweest? Ik kan je vertellen dat zo'n meisje, een kasplantje dus eigenlijk met een IQ van vijf, nergens in Nederland aan de bak komt in de business. Dat zoiemand kan worden misbruikt en verkracht, ja, maar zo kán je gewoon niet in de business werken! En dat gebruiken ze gewoon als voorbeeld. Mijn hoereninstinct zegt dan dat ze er gewoon geil van worden. Daardoor zijn mensen klaar om alles te geloven.

De smoezen vliegen over tafel. Het gaat om het GGD-contact. Dat klopt niet, je raakt alleen maar contact met de GGD kwijt, want nou de GGD in de Eerste Kamer trots aangaf iedereen te verlinken, gaan de illegale meiden daar niet meer heen natuurlijk. En verder? Alles wat al zelfs in de Tweede Kamer mislukt is, doen ze hier nogeens.

De presentatrice en zeemlap van der Zee zijn het er flink overeens dat mannen gewoon niet zomaar seks moeten kunnen krijgen als ze dat willen. Voor geld. En dat de prostitutie geen leuke wereld is, en niet màg bestaan. Driessen denkt bij het Zweedse model dat meiden hun klantjes gaan beschermen omdat ze niet de inkomsten kwijtwillen, en staat er niet bij stil dat we misschien gewoon mènsen zijn, die andere mensen niet zomaar kwaad willen doen als het niet hoeft. Driessen houd het nog bij gedwongen prostitutie, en dan komt Wolfsen met zijn klap op de vuurpijl: die zegt dat in Utrecht voorlichten over misstanden niet nodig is, want daar hèbben ze al registratie!

Maar er is alweer de volgende stap in zicht. In het regeerakkoord staat:
Het kabinet bestrijdt alle vormen van onderdrukking van vrouwen. Geweld in
afhankelijkheidssituaties is onaanvaardbaar en wordt opgespoord en bestraft.
Dat geldt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, genitale verminking,
eerwraak, prostitutie en mensenhandel.
Dan zie je weer in welk rijtje prostitutie volgens de hoge heren thuishoord. Leren ze dan niets?

EDIT:
Oja, doe dit er dan ook nog even bij. Moet je mee aankomen zeg.
Hoewel een bijna voltallige Tweede Kamer in maart 2011 voor het wetsvoorstel stemde, is het nog niet beklonken dat de wet door de Eerste Kamer wordt aangenomen. Verwerping zou echter betekenen dat de grove misstanden in de sector blijven voortbestaan.
Daarbij gaan ze er heel makkelijk aan voorbij dat de minister zelf al toegaf dat het niets gaat helpen tegen misstanden, en ze doen ook nog alsof dit de enige manier is. Wat een leugens, en dat drukken ze in de krant. Zonder zich te schamen. Trouw hoort Christelijk te zijn. Weten we nog wat de Here aan Mozes meegaf over valse getuigenis?

EDIT:
De Privacy-barometer heeft ook een brief aan de Eerste Kamer gestuurd over de WRP. Kijk maar hier!

EDIT:
De Stichting Privacy First heeft ook een brief geschreven!

EDIT:
Ook een oud stuk van de UN Committee on the Elimination of Discrimination against Women
30. The Committee is concerned that the new bill on prostitution in the
Netherlands making the registration of prostitutes compulsory may lead the majority
of prostitutes to work illegally. Among those prostitutes are migrant women from
third countries who will not have the possibility of registering. The Committee is
therefore concerned that the law, rather than improving the situation of prostitutes,
might on the contrary undermine efforts to combat the sexual exploitation of women
and increase the vulnerability of prostitutes who are not able or not willing to
register by worsening their working conditions and exacerbating their social
exclusion. The Committee expresses concern that this new legislation may also
create serious risks for registered prostitutes’ privacy and safety.

31. The Committee urges the State party to carefully conduct a risk
assessment of the new law, including from the perspective of privacy, in
consultation with concerned groups and relevant organizations before adopting
it. The Committee also calls upon the Netherlands to provide more
comprehensive and concrete information in its next periodic report on the
measures taken to improve the working conditions of prostitutes and to
enhance their autonomy, privacy and safety. The Committee encourages the
State party to allocate adequate funding for the empowerment of prostitutes
while maintaining funding for exit programmes.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou zeg, wat doe jij moeilijk. Zeker wat te verbergen? Ik zou me ook schamen als ik jou werk deed hoor, maar dat is toch geen reden om zo te doen? Ik vind het wel te ver gaan dat je zo de prostitutie goedpraat. Ik heb de duivels dilemma gezien van zondag, over een prostituee die haar leven op het spel zet om een meisje te redden, en daar zie je wel dat het heel anders zit. Wie weet wat er anders met dat meisje was gebeurd, die was ook zomaar achter het raam gestopt.

Anoniem zei

Anoniem, ik zou bijna van je gaan houden!
In 'Duivelse Dilemma's' zetten prominente Nederlandse filmmakers in korte films hun personages voor een keuze tussen kwaden.
Het zijn korte films, en ergens anders stond dat het een dramaserie is. Dit zou betekenen dat GTST, james bond, Spiderman e.d. ook waar zouden moeten zijn.

Zondares zei

Dat programma van duivels dilemma is totale fantasie hoor. Wees maar gerust.

R. Hartman zei

Geen idee of u dit stukje van Walter Block kent, maar het is wat mij betreft onweerlegbaar.
http://www.meervrijheid.nl/?pagina=1153

Unknown zei

Die vier zijn gewoon verbiedertjes op herhaling, die maken er hun beroep van.
Co.