maandag 18 april 2011

Ervaring

In mijn blogje heb ik al eerder stukjes geschreven over hoe seks nou eigenlijk ècht werkt. Dat weet ik omdat ik meer ervaring heb dan mensen die het niet voor hun beroep doen. Ik bots dan wel een hele hoop met de dingen die je hoort in je vriendengroep, of die je leest in de Cosmo, of die je ziet op TV.

Als hoer heb je de gelegenheid om heel veel te ontdekken over seks, en je ziet ook makkelijk wat nou komt bij alle mannen, of juist maar bij eentje. En omdat je heel veel meemaakt, leer je jezelf ook kennen. En dan niet je karakter alleen, maar ook je lijf. Het is toch wat je de hele tijd gebruikt. Als je het niet leert kennen, word j enooit goed.

Bij het teruglezen van mijn commentaren, zie ik dat er best wel mensen zijn die me arrogant vinden, omdat ik vind dat ik het beter weet. Ik snap dat wel, maar ik ben het er helemaal niet mee eens. Ik heb heel hard gewerkt om te leren wat ik nu weet, en wat ik nu kan. Ik heb alles wat ik weet verdiend, en ik heb een heleboel dingen uitgeprobeerd. Ik wéét dus wat er wel en niet gaat, en hoe het werkt. Want ik heb het allemaal uitgeprobeerd met ècht duizenden mannen.

Of het nou arrogant wordt gevonden of niet, dit is mijn blogje waar ik mijn eigen mening op schrijf, en ik ga niet in lopen houden. Dit wordt voorlopig het laatste stukje hierover, want volgens mij begin ik me te herhalen. Maar iedere keer als ik de reacties lees, van mensen die volgens mij ècht niet snappen waar ik het over heb, dan móét ik weer schrijven.

Seks is niet zoiets dat vanzelf gaat. Je gevoel volgen zorgt voor slechte seks, als je het nog niet kan. Je moet het leren, en je leert alles door een heleboel oefenen met vallen en opstaan, of doordat je goeie tips krijgt. Ik probeer heel Nederland goeie tips te geven vanaf hier! En dat heb ik allemaal geleerd door vallen en opstaan, en een paar goeie tips van oudere vrouwen die het hebben geleerd met vallen en opstaan.

De meeste mensen hebben maar tien partners gehad. Wat weet je dan van ervaring? Heel weinig. Je kan natuurlijk nog wel een hoop over elkaar leren, maar je begrijpt het nog niet echt. Je kan wel een gelukkig seksleven hebben als je het niet weet, maar het is toch zonde als je dingen laat, terwijl je ervan zou kunnen genieten, omdat je er gewoon nooit van gehoord hebt?

Zelfs ook al heb je maar één partner, dan kan je nog best veel leren. Als je er echt voor gaat om jezelf te ontwikkelen, kan je dan heel veel over jezelf ontdekken. Dat doen sommige mensen ook, en die vallen best op omdat ze een stuk beter in bed zijn. Dat wil ik helemaal niet ontkennen. Maar er zijn gewoon dingen die alleen maar duidelijk worden als je veel en hard aan de bak gaat, en er zijn dingen die je met de meeste mannen niet leert. Dan is een groot aantal partners wel belangrijk.

Er zijn mensen die bang zijn dat als ze meer ervaring hebben, dat ze dan minder genieten van wat ze hebben. Dat vind ik netzoiets als niet naar een restaurant gaan, omdat je dan de andijvie thuis niet meer lekker vindt. Je kan misschien niet meer doen alsof je alles weet en ontzettend goed in bed bent, maar is die leugen dan zoveel waard? Je kan beter leren om het beter te maken in bed, dan te doen alsof er niets beters is.

Helaas is het niet zo, dat èlke hoer met ervaring, zoveel gaat doen met wat ze heeft geleerd. De meeste vrouwen in de business zijn helaas broodmeisjes, zonder echte liefde voor het vak. Die leren niet, omdat ze het gewoon naast zich neerleggen. Die zijn niet geinteresseerd. Dat is zelfs zo met vrouwen die veel seksen, maar het doen voor de aandacht, en niet voor de seks. Die leren ook maar niet.

Meestal leren ze zelfs verkeerd. Dan bedoel ik, dat ze hun ervaring niet gebruiken om zelf seksueel te ontwikkelen, maar alleen maar zichzelf leren om alles over hun kant te laten gaan, en er dus niet iets opbouwends mee te doen. Ze leren alleen maar om het zichzelf makkelijker te maken, zodat ze minder merken van elke klant. Die worden dus slechter in bed van ervaring, en ik hoor wel van de klanten dat die dat bij die meisjes ook wel merken.

Ervaring is nodig om ervan te leren, maar dat je ervaring hebt zegt nog niet dat je er wat mee hebt gedaan. Er is een hoop te leren aan seks. Ik vergelijk het maar met sporten, je eerste keer squash kan je best een balletje raken, maar je bent hulpeloos om te winnen. Alleen als je het veel gaat doen word je beter, en alleen als je echt probeert om jezelf te verbeteren, dan word je goed. Je moet je lichaam en je geest trainen om goed te worden in wat je wil doen.

En seks is dus net zo. Je komt met een soort van sport in aanraking, en dat is dan even trainen voor je het leuk kunt gaan doen. Als je dan goed wil worden, moeten er jaren van ècht proberen in gaan zitten. En dat is een hoop werk, maar het is ook echt leuk. Want je kan er een heleboel mee als je het goed leert.

Als je gaat zwemmen, begin je in het kinderbadje. Daar is het lekker ondiep, en je hoeft je hoofd er niet bij te houden. Maar later, als je je diploma's hebt, dan vind je het veel fijner in het grote bad, waar je kan duiken, lange banen kan trekken, en al je spieren losgooien. Dat kinderbadje zegt je dan niets meer, dat lijkt dan op een soort jacuzzi.

Stel je eens voor dat je gaat zwemmen met iemand die nooit wil leren over zwemmen, en dan in het kinderbadje wil blijven. Dan word je toch gewoon beperkt? Met seks is dat net zo. Als je partner in zijn comfortzone wil blijven, leer je er nooit van, en krijg je ook niet die ervaring om dingen leuk te gaan vinden, die je nu nog niet leuk vindt.

In mijn werk kom ik een heleboel dingen tegen, die ik uit mezelf nooit had geprobeerd. Dat is soms best even slikken geweest, maar ik ben eigenlijk altijd blij geweest dat ik het had geleerd. Als je het gaat zien als iets wat heel erg waardevol is om maagdelijk mee te blijven, dan is dat meestal wat je dwarszit, want dan leg je er een grote emotionele lading in, die er eigenlijk niet bij zou moeten zitten. Ik vind het niet goed dat we kinderen leren om er zo'n angst en onzekerheid aan te verbinden. Ik begrijp dat we ze weg moeten houden bij seks zolang ze er nog niet klaar voor zijn, maar aan tieners vertellen dat hun eerste keer magisch moet zijn, vind ik wreed. Het wordt zo een veel te heet hangijzer op een moment dat ze nog aan het verkennen moeten zijn.

Natuurlijk hoef je geen hoer te zijn om genoeg te leren voor een goed seksleven. En ik denk ook echt niet dat iedereen zoveel ervaring nódig heeft. Maar ik weet door mijn werk wèl waar ik over praat. En ik zie om me heen dat er erg veel mensen zijn die seksueel niet uitkomen omdat ze gewoon een beetje ervaring missen. Je hoeft geen duizend mannen te hebben gehad, maar leg je oor maar eens te luisteren bij een vrouw die na twintig jaar met haar eerst of tweede, een nieuwe lover heeft. Die zijn zó verbaasd over wat ze leren.

Ik zeg het nog maar eens. Seks moet je leren, het komt niet vanzelf, en je moet je er niet bij voorstellen, dat je het wel zal leren als je er niet je best voor doet. Je partner zal het waarderen, als je je kut een beetje oefent, en leert over hem en jezelf. En anders moet je niet klagen dat het niet lekker gaat. En nu ben ik er klaar over!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind je helemaal niet arrogant, meestal leer ik zelfs best wel wat van je blogs. Ik heb zelf een vriend die veel meer meisjes heeft gehad dan normaal is. Ik denk minstens een stuk of 50, maar dat weet ik ook niet precies. Het is wel echt te merken dat hij veel beter in bed is dan mijn vorige partners. Dat komt niet alleen doordat hij zoveel meisjes heeft gehad, maar omdat hij open staat om te leren over zijn eigen lichaam en over het vrouwelijk lichaam.
Ik ben het echter niet eens met je visie dat je per se buiten je relatie moet treden om goede ervaring op te bouwen. Ik ben van mening dat als je met 100 mensen seks hebt die zichzelf niet willen verbeteren en niet dingen willen uitproberen, dat niet beter is dan dat je 1 partner hebt die graag samen met jou wil groeien en de seks wil verbeteren. In de tijd dat ik mijn huidige partner hebt heb ik veel meer geleerd dan al van al mijn exen bij elkaar.
Maar ga vooral door met je blogjes, ze zijn echt leerzaam. Sommige dingen zijn wel heel persoonlijk en werken niet natuurlijk niet voor iedereen, maar het is altijd leuk om het te proberen en er ten minste open voor te staan.

Melek zei

Ook ik vind je helemaal niet arrogant, en kan me goed in je stukjes vinden. Heb zelf een tijdje achter het raam gestaan in Alkmaar en er een superleuke tijd gehad.

Sex is gewoon iets dat je moet leren en ook kunt leren. Jong of oud, bloedmooi of juist hartstikke normaal, iedereen kan vlammen. Het is een kwestie van overal voor openstaan, anderen observeren, durven doen en dingen (na)vragen en vooral je eigen remmen loslaten.

Zelf ben ik getrouwd met een man die dus voor bijna niks openstaat, veel bedpatners heeft gehad maar hier nooit iets van opgestoken heeft. Na een jaar huwelijk is er nog steeds vrij weinig vooruitgang te bespeuren, dingen zijn voor hem gewoon "raar" of "eng" en dat was dan dat.

Liefde is er volop aanwezig, maar het knettert tussen ons niet. Dat knetteren kan ik dan weer wel met mannen waar ik geen ruk om geef, vaak niet eens gruwelijk aantrekkelijk vind (althans niet zo bloedmooi als mijn man), maar die wél een staaltje techniek beheersen. Dát beantwoordt voor mij dan de vraagstelling waar goede seks uit bestaat.

No hard feelings voor de mensen die zich hier niet in kunnen vinden en die ik wellicht tegen het hoofd stoot.

rilja zei

ik ben één van de mensen die je arrogant vonden in het stukje over 'met vrienden praten'
Ik moet even iets rechtzetten. Je weet meer over seks en dat is prima, daarom lezen wij allemaal die reageren je blog (neem ik aan). Ik vind het een ander verhaal als het over liefde, relaties en vreemdgaan gaat. Mijn relatie zou stuklopen als ik zou vreemdgaan, omdat ikzelf het niet zou trekken. Men vent vast wel, dat is een ander verhaal. Ik heb dus vraagtekens bij je idee dat je met veel mensen seks moet hebben om alles te weten. Als dat écht zo is, dan betekent dat nog niet dat iedereen maar heel veel relaties moet hebben. Er zit meer in een relatie dan seks. Verder vind ik het vreemd dat sommige reacties zeggen dat 'mensen polygaam zijn' of dat 'mensen monogaam zijn'. Dat maakt iedereen toch zelf uit?
Ik zou zeggen, blijf je expertise spuien over seks, maar ga niet denken dat alle mensen net zoals jij denken over seks. Je bent een professional, dat wil je zijn, ik zou zeggen accepteer dan ook dat je uniek bent en dat niet iedereen net zo over seks 'kan' of 'wil' denken als jij.

Joost zei

Zondares: het is je goed recht om seks te zien als een soort van sport, of dagelijkse bezigheid.
Eerlijk gezegd denk ik nog steeds dat het gewoon komt omdat jij liefde niet meer associeert met sex. Terwijl ik van mening ben dat sex de mooiste en beste manier is om liefde met iemand te delen.
Als je dan altijd maar seks hebt om de seks, ben je op een gegeven moment (denk ik) gewoon niet meer in staat seks voor liefde te kunnen hebben....
Maar goed...

Als jij seks ziet als een sport o.i.d., dan zal je er dus ook natuurtalenten in hebben. Mensen die klaarblijkelijk geboren zijn om goed te kunnen seksen. Mee eens?
En aan de andere kant, betekent het ook, helaas, dat er dan mensen zijn die het nooit zullen leren. Motorisch gestoorde mensen kan je wel squash proberen te leren, maar daar is meestal geen beginnen aan. Ook mee eens?

Seks is naar mening (in tegenstelling tot die van jou) 1-en-al gevoel en emotie. Het is het meest dierbare (wat je lichamelijk) kan weggeven/delen. Juist als je er gaat over nadenken, dan gaat het mis. Als je bij elke bal die je met je racket probeert te slaan, gaat nadenken, ben je altijd te laat.
Tenzij je een prostitue bent natuurlijk: dan kan je niet meer anders dan over seks nadenken.....

Henri Bik zei

Ja Zondares ik zou graag les bij je nemen, want inderdaad ik zou heel veel van je kunnen leren.

Zondares zei

Melek, ik ben blij met je reactie. Soms heb ik het idee dat niemand me begrijpt.

Eleonore zei

Ik begrijp je ook helemaal, Zondares. Trek je maar niet te veel aan van al die negativiteit.

Unknown zei

"Ik begrijp dat we ze weg moeten houden bij seks zolang ze er nog niet klaar voor zijn": Ik zou ze al bij praten leren, =1j, willen vertellen: "lulletje in kutje vind je later fijn, daardoor komem er kindjes, op dezelfde leeftijd dus als "hondje zegt waf". Ook nooit hun eigen experimenten verbieden als peuter. Tussen haakjes, pedofilie is natuurlijk fout, dus alleen leeftijdsgenoten.
Co.