donderdag 24 februari 2011

Kale koppen en pruiken

Ik heb altijd iets met mijn haar gehad. Ik heb van mezelf heel dik haar, het is soms bijna niet uit te borstelen als ik het naturel heb. Het heeft een heel matte kleur, en ik moet er echt iets aan doen om het te laten glanzen. Dat zorgde al op school voor problemen, want bij waterpolo droogde mijn haar van het chloor erg uit, en dat was iedere keer weer heel veel borstelen en conditioner. Ook met een badmuts gebeurt dat best erg.

Toen ik uit huis ging, en bij de krakers kwam, vond ik het heel leuk om met mijn haarstijl te gaan experimenteren. Ik heb het zelfs een keer helemaal afgeschoren, dat was vanwege een mislukte hanenkam. Ik heb zeer regelmatig mijn haarstijl compleet veranderd, en ik heb het nogal opmerkelijk gehad. Zelfs voor krakers! Helaas ben ik wel heel herkenbaar als ik sommige van die stijlen ga beschrijven.

Ik heb gemerkt dat elke stijl me wel staat. Behalve mijn natuurlijke haar! Als ik het zijn gang laat gaan, zie ik eruit als een hooiberg. Dat betekent dat ik creatief moet zijn. Bovendien merk je al snel dat als je je haar heel erg verandert, mensen je soms ècht helemaal niet meer herkennen! Dat is een beetje vreemd, maar ik vind het wel praktisch. Ik wil soms gewoon niet herkenbaar zijn.

We maken er achter de ramen wel veel gebruik van. Je zit daar toch te kijk, in die drukke straten. Je wil eigenlijk niet meteen herkenbaar zijn. Het is netzogoed dat je niet als hun hoertje herkenbaar bent als je gewoon in de stad loopt. We gebruiken dus veel pruiken, en als je ze ziet, snap je niet dat mannen echt geloven dat het je echte haar is. Het is van dat neppe plastic, en het ziet er vaak niet uit. Maar de mannen kijken er niet naar, en dus merken ze het niet.

Ik hou niet van pruiken, ook toen niet. Bovendien past mijn eigen haar er niet onder, zonder dat ik een belachelijk hoog hoofd krijg! Ik gebruikte ze dus maar weinig. Je voelt je dan toch wel wat naakter dan je buurmeisje, die er wel een opheeft.

Achter het raam heb ik wel een keer een klantje gehad, die niet geloofde dat mijn felgekleurde haar echt was. Hij zei tijdens het pijpen dat ik die domme pruik maar af moest doen, en gaf een harde ruk aan mijn haar. Ik heb hem toen flink gebeten, en hij was snel weg. De klanten weten niet of je een pooier hebt, dus ze passen wel op.

Ik krijg mannen van alle leeftijden bij me op bezoek. Dat betekent dat ik er best veel zie die kaal of kalend zijn. Boven een bepaalde leeftijd hebben ze dat allemaal bijna. Ik giechelde vroeger met mijn vriendinnetjes op school over kale ouwe mannen, maar dat heb ik allang niet meer. Ik vind het eigenlijk geen nadeel. Kaal of kalend staat eigenlijk gewoon best mannelijk. Sommige mannen hebben echt het hoofd ervoor.

Het is best jammer dat het niet geaccepteerd is dat mannen kaal worden. Het is namelijk niet ongezond of afgetakeld, het is gewoon natuurlijk. Ze krijgen steeds meer lichaamhaar naarmate ze ouder worden, en bovenop wordt het dunner. Dat is nou eenmaal zo. Een man rijpt lang na, en ze kunnen ontzettend sexy zijn tot ver na de vijftig. Dan moet je er wel open voor staan.

Er is één ding aan kale mannen wat echt super-onsexy is. En dat is onzekerheid. Een man met dun haar is aantrekkelijk, maar als hij dat dunne haar extra dik overkamt, of er een matje oplegt, die is zielig. En dat vind ik echt niet sexy. Sommige toupetjes zijn best realistisch, maar in bed kom ik er vaak toch wel achter. Soms valt het af. Soms zie ik gewoon dat het niet realistisch beweegt. En dan vind ik hem onzeker en onaantrekkelijk.

Als een man zich zo voor schut zet, is hij voor mij seksueel niet meer begeerlijk. Ik begrijp wel dat er best sociale druk is om eruit te zien alsof je nog al je haar hebt, maar een man die zo voor die druk door de knieën gaat, is toch een slapjanus die zichzelf niet accepteert. Gooi die dure lelijke matjes weg, en laat zien dat je een vent bent!

Er is jarenlang een man elke paar maanden bij me gekomen. Hij had altijd hetzelfde toupetje op. In het begin zag je het nauwelijks, maar het zwarte toupetje werd steeds rafeliger, en zijn eigen haar steeds grijzer. Het ding viel bij mij weleens af. Ik heb tijdens de seks tegen hem gezegd dat ik hem zonder aantrekkelijker vond. Daarna heb ik hem nooit meer met het toupetje gezien. Ik hoop voor hem, dat hij hem niet alleen bij mij aflaat.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

geinig stukje

de kaalheid lijkt steeds vroeger in te zetten overigens...

Anoniem zei

Tsja, jij hebt als vrouw makkelijk praten, kaalheid zal je alleen op een andere plek treffen en dat is dan nog vrijwillig ook! Als ik ooit kaal zou worden zou ik denk ik eveneens het scheermes pakken, maar vooralsnog is er geen sprake van!

Je zou nog een keer een stukje schrijven over situaties waarbij de vrouw des huizes onverwacht binnentreedt. Dat moet toch ook tot heftige situaties leiden. Ben je al eens via de regenpijp naar buiten geklommen of iets dergelijks? Of onder een bed gekropen of in de klerenkast beland? Kan me indenken dat dat wel ongemakkelijk is.

Ik kijk nu alweer uit naar je stukje van maandag! Schrijf door!

Enhance zei

Dezelfde onzekerheid die mannen ertoe besluit om een haarstukje te nemen is bij het vrouwelijke geslacht in versterkte vorm waar te nemen.
Als je de argumenten hoort waarom er "niet medisch noodzakelijke lichaamscorrecties" wordt uitgevoerd, komt vooral het argument van schoonheid naar voren. Als er iets verder op de argumenten ingegaan wordt, dan is het welbevinden vaak een drijvende factor.
De gewaarwording van intenstrieke onzekerheid is niet prettig om waar te nemen. Dat geldt voor slechtzittende haarstukjes, maar ook voor slechte borstvergrotingen en dergelijke. Als de aanpassingen in verhouding zijn blijft de illusie gehandhaafd. Als de illusie is doorgeprikt -door kennis of door observatie- is een flink deel van de aantrekkingskracht al verloren.

Zondares zei

Ik schrijf nog wel een keertje over betrapt worden als escort.

G zei

Hey.

Hartelijk dank. Ik ben 25 jarige jongeman en ben al kalend eigenlijk. Ik probeer dit altijd te verbergen door een pet te dragen. Om eerlijk te zijn.. Ik schaam mij ervoor, maar toch al wat minder door dit hier te lezen. Wat je hier vertelt klinkt enorm als waarheid. Ik begin me nu af te vragen waarom ik het eigenlijk nog verberg.. Als een vrouw mij aantrekkelijk vind, heeft mijn haar er zeer weinig mee te maken eigenlijk. Als een vrouw mij onaantrekkelijk vind, is het hoogstwaarschijnlijk omwille van mn onzelfzekerheid.

Wat een illusie al die tijd. Vandaag ga ik door de stad wandelen zonder pet. Ahh, wat maakt het uit. M'n toekomstige vriendin zal m'n kalend kopje sowieso zien.. Waarom niet ineens tentoonstellen vanaf dag 1, niet..?

Hartelijk dank!!

Co Jansen zei

"Maar de mannen kijken er niet naar, en dus merken ze het niet.": Nou, die pruiken vind ik vaak een heel geil gezicht, terwijl ik van onverzorgd een slappe lul krijg.
Co.