donderdag 30 september 2010

Bekeuring

Ik was even langs mijn dokter geweest, en dat liep uit. Ik moest dus snel naar mijn werkflatje terug, want er was wel een klant die ik niet voor de dichte deur kan laten staan. Op de ring west heb ik netjes tachtig gereden, want ze pakken je altijd als je daar te hard rijdt. Daarom heb ik op de ring zuid even wat meer doorgereden.

Ik rij altijd wel sportief, en nu reed ik dus nog wat harder. Op de ring schiet het nooit heel erg op, vanwege de vrachtauto's, en de mensen die maar één aflag rijden. Ik ging dus er helemaal links langs. Ik was niet tussen het verkeer door aan het glippen, en ook niet aan het bumperkleven. Als er ruimte was, ging ik gewoon naar rechts, zodat er mensen langs konden als die er waren geweest.

Toen ik even wat auto's in aan het halen was, en dus natuurlijk dan op de meest linkse baan reed, kwam er een politieauto achter me rijden. Toen ben ik zo snel mogelijk uit de weg gegaan, maar toen moest hij me al hebben. Hij heeft me aan de kant gezet, en hij nam héél erg de tijd voordat hij uitstapte om met me te komen praten. Ik werd daar natuurlijk een beetje ongeduldig van, want ik had gewoon háást!

De politieman die naast me kwam hurken, was heel beleefd, maar hij was heel langzaam me een preek aan het geven dat ik te hard reed. Ik vertelde hem meteen al dat ik dat deed om voor hem uit de weg te gaan, maar hij vertelde dat ze al vanaf Nieuwe Meer achter me aanreden. Ik had ze niet gezien, ik kijk niet de hele tijd in mijn spiegels.

Hij begon te klagen over dat ik te hard reed, en dat ik geen richting aangaf. Ik geef namelijk geen richting aan als ik naar rechts ga, en wel als ik naar links ga. Dat doet bijna iedereen zo, dus ik vind het onzin. Hij vond dat ik bumperkleef, en dat is dus gewoon niet waar. Hij zei dat ik rechts had ingehaald, maar dat was ook niet waar. Op het knooppunt heb je gewoon mensen die hun snelheid niet aanpassen, en dan kom je er toevallig rechts langs. Dat heeft niks te maken met rechts inhalen.

Hij vond zelf ook wel dat hij geen gelijk had, want hij heeft gezegd dat hij me alleen voor de snelheid een boete gaf. Hij heeft me wel bijna tien minuten daar laten staan, en ik was dus te laat voor de klant. Dat vind ik super-vervelend. Nou is het weer weken wachten voordat ik die bon thuis krijg. Hij had netzogoed even een bon kunnen schrijven en in kunnen sturen, zonder me te laat te laten zijn. Ik vind het onzin dat hij dan even autoritair moet gaan doen. Hij komt zeker uit de provincie, in Amsterdam pikken we dat niet.

En normaal dan laten ze me wel met een waarschuwing gaan, maar deze deed alsof ik niet bestond en draaide zijn praatje af. Hij zal wel homo zijn geweest ofzo. Zo'n ijskonijn kan niet op vrouwen vallen. Ik werd bijna gek toen hij zolang doorging over dat het gevaarlijk is om zo hard te rijden, en dat mijn verkeersgedrag zijn aandacht zo had getrokken.

Okee, dit stukje ging dus niet over prostitutie. Maar ik wou het toch eventjes kwijt. Dat soort dingen blijven altijd dagenlang broeien bij mij.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

bij iedereen. de bekeuring is vaak wel terecht, maar het gedoe!

Anoniem zei

Dat is het risico als je te hard rijdt.

Anoniem zei

Soms hebben die lui goed in de gaten wat je het hardste treft. Het geld of de tijd die het "standje" je kost (bedoel de preek; niet dat standje uit jouw vaktaal). :(

Aan de andere kant zijn zij ook degenen die jou of degene die van je schrok bloedend uit het autowrak mogen peuteren. Zij zien wat "sportief" rijden oplevert. Dus ik accepteer dat ze dat doen.

Enhance zei

Ik moest wel even grinniken toen ik het stuk las. Het gevoel is voorstelbaar; er was sprake van overmacht, en in een poging de vertraging te verminderen vererger je die met je eigen gedrag. Geen gemakkelijke situatie voor perfectionistisch ingestelde personen.

Het voorval toont vooral aan dat het in beslag nemen van tijd op dat moment een grote staf was dan die boete van 50 euro. Uit opvoedkundig oogpunt dus een goede actie van die agent.

Jou constatering dat als iemand als ijskonijn op jou reageert wel een homo moet zijn is te grappig voor woorden. Die geïrriteerde uitstraling op dat moment zal de agent wel opgepikt hebben, want als provinciaal was hij daar vàst extra gevoelig voor.

Niet in je laten broeien, Zondares, die aandacht is het voorval niet waard.

Anoniem zei

mijn hemel, wat een wereld verbeteraars hier,...bah!
allemaal ijskonijnen ;-)

ex-hoofdagent zei

Nounou Zondares, hij doet ook maar zijn werk. En het is eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat een agent zich door een lief snoetje laat vertederen. Jonge vrouwen zijn niet zulke wegpiraten als jongens onder de 25, maar ze zijn ook een groep die we veel rare capriolen uit zien halen. Als ze niet beducht waren voor een boete, zouden we er veel meer uit de vangrail moeten knippen.

Anoniem zei

Je doet nogal wat aannames "Hij moest wel homo zijn" en "Hij zal wel uit de provincie komen" zijn er twee die mij nogal storen.

"Wij in Amsterdam pikken dat niet" is ook al zo'n loze term waar niemand wat mee kan.

En dat terwijl je normaal in je stukjes zo zelden iets veroordeelt. Je zult wel boos zijn. Jammer!

Wel onwijs balen voor je. Te laat komen is altijd vreselijk kut. En boetes, tja, zonde van het geld!

bestuurder zei

bij elke wisseling van rijbaan zowel naar links als rechts is ieder verplicht richting aan te geven ,en nee dat is niet 1 keer knipperen maar zoals je op rijles heb geleert.

helaas kan er geen medelijden mee hebben.

Anoniem zei

Ach, je mag best je hart luchten hoor. Neem aan dat je fout zat. Geef je in feite ook toe. Maar het blijft balen dat je langs de kant wordt gezet als je toch al aan de late kant bent en daardoor dus zeker te laat komt.

Overigens, toen ik rijles kreeg hoefde je op een doorgaande weg alleen richting aan te geven als je naar links ging om in te halen. Als je weer naar je baan terug ging hoefde dat niet. De regel dat je altijd bij rijbaanverandering richting aan moet geven kwam pas later.

Rechts passeren blijft rechts inhalen. "Driving lanes" hebben we hier alleen als dat met een bord wordt aangegeven en vlak voor stoplichten.
Soms wil je wel naar rechts, maar kan je niet, omdat er achter je iemand te hard rijdt, te kort achter je zit en rechts achter je zit. Lijkt wel wat op wat jij beschrijft. Een vriendin probeerde ooit in die situatie toch naar rechts te komen en werd flink aangetikt. Dat was einde van de rit. Dat hoop ik nooit weer mee te maken!!

Anoniem zei

Basis pakket op de snelweg 100 km per uur.
Hoe harder je rijdt des te meer moet je betalen.

Zo werkt het bij dames die ontvangen toch ook.

Anoniem zei

Basis pakket op de snelweg 100 km per uur.
Hoe harder je rijdt des te meer moet je betalen.

Zo werkt het bij dames die ontvangen toch ook.

Anoniem zei

Moest erg lachen om het stukje, de irritatie straalt er vanaf.

Moest ook erg lachen om de reacties :D

Heerlijk weer.

M.

Zondares zei

Ik was gewoon boos toen ik dit schreef.

Ik weet wel dat ik niet altijd alles netjes doe, maar ik vind het niet leuk als op zo'n stressmomentje, zo'n agent zo belerend doet. Geef me dan gewoon die bon.

Co Jansen zei

Ik denk ook aan een agent die homo is of impotent.
Co.

Anoniem zei

Bij een man werkt een leuke glimlach nooit, dus moet je bij zo'n een flik effe op je tanden bijten, meespelen en schaamteloos gatlikken "ja meneer, juist meneer, stom van me,..."

Dan kom je dikwijls zo vanaf