donderdag 16 oktober 2008

Koffie

Ik geef het toe! Ik ben verslaafd aan koffie. Zonder koffie kom ik 's ochtends mijn bed niet uit. Vooral nou dat het herfst word, heb ik een hele pot nodig bij het ontbijt. Lekkere sterke filterkoffie. Wat ik niet opdrink bij het ontbijt gaat in de termos, en neem ik mee in de auto naar mijn werkflatje. Daar poets ik mijn tanden, want een koffieadem vinden de klanten niet geil.

Tussen elf en twaalf moet ik weer een kopje. Daarvoor ging ik naar een cafe in de buurt, want anders ruikt je hele flat meteen naar koffie. Dat is weer not done. En in de middag heb ik ook mijn koffie nodig na het middageten. Dan ging ik weer naar het cafe.

Nu heb ik een Senseo. Wanneer ik maar wil koffie zonder dat ik het huis uit moet, en zonder dat de hele flat meteen meurt. Zaaaalig! Het is niet zo lekker als filterkoffie, maar het is razendsnel en ik hoef er niet meer voor om te kleden om een bakkie te halen. Ik moet iedere keer wel even tanden poetsen of een tictac.

Een klant was net klaargekomen, en hij had nog vijf minuten over. Ik vroeg "Wil je nog wat, schat?" en hij zei "Eigenlijk gewoon een bakkie koffie!" En dat kan nu dus ook nog. Wat een wereldapparaat.

3 opmerkingen:

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Kan nog erger, ik drink alleen maar oploskoffie omdat ik die sterker kan maken. Bovendien gaat dat sneller en hoef ik die niet zo warm te maken dat ik moet wachten tot ik het kan drinken.
Groetjes,
Co.

Jacob Amann zei

http://www.welingelichtekringen.nl/gezond/281208/waarom-je-s-morgens-vroeg-geen-koffie-moet-drinken.html

Ik heb het zelf 1 keer geprobeerd om pas 2 uur na het opstaan koffie te drinken en mn lichaam was direct van slag. Maar het is wel wetenschap....

Boycke Johanns zei

Nou gezellig toch zo'n koffieautomaat in je werkflat. En ideaal ook voor jou want dan kan jij ook lekker op het werk koffie drinken.